🔴 آمریکا: تمرکز ما اكنون بر چگونگی کمک به معترضان در ایران است نه مذاكرات احياى برجام
🔹️ وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تمرکز دولت این کشور در حال حاضر نه بر احیای توافق هستهای ۲۰۱۵، برجام، بلکه چگونگی کمک به معترضان در ایران است.
🔸️ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: تمرکز کنونی ما بر شجاعت قابل توجهی است که ایرانیان از طریق اعتراضات مسالمت آمیز و استفاده از حقوق اساسی خود نشان میدهند. تمرکز کنونی ما حمایت و کمک به آنان است.
✅ ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا همچنان به تلاش برای احیای برجام علاقهمند است گفت «این موضوع الان در کانون توجه ما نیست.»
💢 او افزود: کاملا روشن است و ایرانیها هم خیلی واضح نشان دادهاند که این توافقی نیست که آنها مایل به پذیرش آن باشند. توافق مسلما قریبالوقوع به نظر نمیرسد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👤 #سیدهاشم_الحیدری دبیرکل جنبش اسلامی عهدالله در اجلاسیه «۱۳۳۰ شهید نهضت جهانی اسلام»:
🔹️ در جنگ فرهنگی باید «سلیمانیهای فرهنگی» حاضر شوند.
✅ جنگ فرهنگی شاید سختتر از جنگ داعش، اسرائیل و آمریکا باشد.
#فرهنگی #منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 هدف دشمن جلوگیری از خروج ایران از محدوده اثرپذیری تحریمهاست.
👤 #مسعود_براتی
🔹 مسعود براتی معاون سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران با حضوردر در برنامه تهران 20 به بررسی پشت پرده اغتشاشات از منظر نظام تحریمی آمریکا پرداخت.
🔸 براتی با بیان اینکه هرگونه بهم ریختگی و ناامنی که در سطح جامعه رخ میدهد، اثر منفی در لایه های مختلف فعالیتهای اقتصادی، کسب و کار مردم و لایه های عمیقتر از جمله در حوزه اقتصاد و همچنین تعاملات عمیقتر حوزه سرمایه گذاری دارد، آثار منفی اغتشاشات بر اقتصاد را امری طبیعی دانست.
✅ معاون سازمان سرمایهگذاری در مورد اینکه چرا امریکا و کشورهای غربی از این اغتشاشات به طور جدی حمایت کردهاند، خاطر نشان نمودند که این اتفاق ابتدا یک رخداد اجتماعی بوده است، اما به سرعت مصادره و مورد سو استفاده جریانهای مخالف ج.ا. ایران قرار میگیرد. هدف آنها خیلی روشن است، آمریکا و متحدانش میخواهند از خروج ایران از محدوده اثر پذیری تحریمها جلوگیری کنند. براتی تاکید کرد اتخاذ راهبرد خنثیسازی تحریمها از سوی ایران، آمریکا را به نقطهای رسانده است که برای متوقف کردن ایران، از اغتشاشات ایران حمایت کند.
🔹 معاون سازمان سرمایهگذاری توضیح داد که سیاست آمریکا در مقابل ایران در 15 سال گذشته یک سیاست تحریمی علیه ایران بوده است که ما به عنوان جنگ اقتصادی از آن یاد میکنیم. در همه این سیر محور اصلی تحریمهاست و هدف از آن به قول آقای نفیو که به عنوان معمار تحریمها میشناسیم، ایجاد درد در جامعه ایرانی با هدف فشار برای تغییر رفتار حاکمیت سیاسی بوده است. تحریم اگر از اثرگذاری خارج شود، سیاست آمریکا در قبال ایران ناکارآمد خواهد شد.
🔸 ایشان افزود روند آغاز شده از سال ۹۸ که با استقرار دولت سیزدهم فراگیر شد، خنثیسازی تحریم بود و محوریترین تغییر این بود که پیشرفت کشور معطل مذاکره و توافق نشد. روزنامه نیویورک تایمز در اسفند ماه 1399 در مطلبی به تیم بایدن هشدار میدهد که استراتژی اخذ شده از سوی ایران در بحث اقتصاد مقاومتی و خنثی سازی تحریمها باعث از بین رفتن اثر تحریم میشود و اثرات آن کم رنگ میشود و طبیعتاً یک اهرم فشار در ایران نمیتواند باشد.
✅ وی تاکید کرد سیاست خنثیسازی تحریم هم در بعد داخلی و هم در بعد خارجی دنبال شد. برای مثال، کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفتی، افزایش سهم مالیات در درآمد دولت، افزایش انضباط در نظام بانکی و ... در حوزه خارجی نیز منطبق با واقعیتهای بینالمللی و وضعیت خودمان در نظام بینالمللی، اولویتهای روابط خارجی اصلاح شد. ما کشورهای هدف رو در حوزه سیاستهای خارجی خصوصاً در حوزه دیپلماسی اقتصادی اصلاح کردیم و توجه به همسایهها و کشورهای همسو جزو این سیاست می باشد.
💢 معاون سازمان سرمایهگذاری در پایان و با جمع بندی بحث به این نکته اشاره نمود: در سال ۸۸ سیاست آمریکا برای بهرهبرداری از اغتشاشات داخل ایران تشدید تحریمها و تکمیل جعبه ابزار تحریمی خود علیه ایران بود، اما مسأله امریکا الان جلوگیری از کاهش اثرگذاری تحریم است. یعنی هدف آن ایجاد اختلال در مسیر اصلاحات در داخل و همچنین ایجاد مانع سیاست دیپلماسی اقتصادی فعالی که ایران دنبال میکند، با کشورهای همسایه و همسو، یعنی کشورهایی که میتواند با ما روابط اقتصادی راهبردی ایجاد کند و تمام تلاش جریان خارجی در همین یک هفته ده روز اخیر این است که به اتفاقات داخل ایران رنگ و بوی اقتصادی بدهند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 پیروزی بزرگ حامیان محور مقاومت در عراق
👤 #علیرضا_تقوی_نیا
🔹 پس از چند سال تسلط نیروهای متمایل به آمریکا در سمت های ریاست جمهوری و نخست وزیری عراق، پارلمان این کشور با تغییر برهم صالح و روی کار آوردن عبداللطیف رشید و متعاقب آن معرفی محمد شیاع السودانی به عنوان نخست وزیر ، نشان داد که تلاش های ایالات متحده ، سعودی و امارات در عراق با شکست مواجه شده است.
🔸 البته هنوز انتخاب شیاع السودانی قطعی نشده اما رئیس جمهور جدید موظف است او را مامور تشکیل کابینه کند و با توجه به ترکیب پارلمان، احتمال قوی وجود دارد که شیاع السودانی نخست وزیر عراق شود.
✅ در خصوص این تحولات ذکر چند نکته لازم است.
1️⃣ برای اولین بار از آپریل ۲۰۲۰، جناح غرب گرای عراق با یک شکست جدی مواجه شد و برهم صالح که پس از شهادت سردار سلیمانی مواضع بسیار منفی اتخاذ کرده بود ، برکنار شد و یک فرد متمایل به محور مقاومت رئیس جمهور عراق گردید.
2️⃣ عبداللطیف رشید عضو اتحادیه میهنی است که باجناق جلال طالبانی بود و از دوستان جمهوری اسلامی ایران ، متحد چهارچوب هماهنگی گروههای شیعه و از مخالفان تجزیه عراق و تشکیل کشور جعلی کردستان به شمار می رود .
3️⃣ مسعود بارزانی با کمک مالی امارات نهایت تلاش خود را انجام داد تا با کمک صدر و حلبوسی، هشیار زیباری (دایی اش) و یا ریبر احمد (فرد نزدیک به اسرائیل) را به عنوان رئیس جمهور عراق منصوب کند که با ایستادگی قاطع چهارچوب هماهنگی و اتحادیه میهنی ناکام ماند.
4️⃣ معرفی محمد شیاع السودانی از اعضای اسبق حزب الدعوه و وابسته به نوری مالکی به سمت نخست وزیری ، به طور کلی ورق معادلات عراق را به نفع محور مقاومت و مرجعیت شیعه نجف تغییر خواهد داد (البته به یک شرط که در انتهای این وجیزه بدان پرداخته می شود).
5️⃣ هزینه های بسیار هنگفت امارات و سعودی (نزدیک به یک میلیارد دلار فقط در انتخابات سال گذشته ) در حمایت از مقتدی صدر ، حلبوسی و بارزانی نتیجه عکس داد .
6️⃣ خرج پول های کلان و تلاش های سفارت آمریکا با کمک جوکرها و افراد تشرینی (معترضان اکتبر ۲۰۱۹) با هدف تغییر کلی در اوضاع عراق به نفع غرب و اسرائیل، با شکست جدی مواجه شد.
7️⃣ ترامپ و مجموعه حاکمیت آمریکا گمان می کردند با حذف فیزیکی سردار قاسم سلیمانی ، موقعیت جناح متمایل به حشدالشعبی و جریانات وابسته به مرجعیت شیعه نجف تضعیف می گردد ، اما ترکیب اخیر پارلمان و انتخاب رئیس جمهور و احتمالا نخست وزیر نشان خواهد داد که حاکمیت وقت آمریکا دچار اشتباه محاسباتی جدی شده بود .
8️⃣ مقتدی صدر بازنده بزرگ این میدان است و مطمئنا سعی دارد با اقدامات آشوبگرانه و غیرقانونی و تظاهرات خشونت آمیز مجددا به سان دوران دولت عادل عبدالمهدی ، دولت جدید را سرنگون سازد .
9️⃣ غرب و کشورهای عربی تلاش بسیاری کردند تا نخست وزیری مصطفی الکاظمی تمدید گردد ؛ در روزهای اخیر نیز تلاش آنها و متحدانشان در عراق ، انحلال پارلمان بود و حتی تا ساعاتی پیش نیز کوشش آنان بدین منظور ادامه داشت.
اما برکناری کاظمی، به شکل جدی موجب تضعیف راهبردهای آمریکا در عراق می گردد.
🔟 اما شرط اصلی تحقق موارد فوق ، موفقیت شیاع السودانی در انتخاب وزرای غیرفاسد، مبارزه جدی با فساد ، حل مشکلات معیشتی و رفاهی مردم عراق و در نتیجه ایجاد رضایت عمومی و کسب اعتماد مردم است.
💢 در غیر اینصورت باز سرزمین رافدین شاهد آشوب و بلوا و سرنگونی دولت خواهد بود.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 چرا مهران مدیری پست جنجالیاش را حذف کرد؟
💬 #تسنیم
🔹 حذف پست جنجالی مدیری هم به مانند روزهای پس از انتشار آن، گمانهزنیها در فضای شبکههای اجتماعی را افزایش داده و سوالی که از شب گذشته برای بسیاری پیش آمده این است که چرا مدیری این پست را حذف کرد؟
🔸 طبق معمول برخی آن را ناشی از فشار نهادهای امنیتی تفسیر میکنند و در باورپذیری هر قضاوت دیگری تشکیک میکنند اما به نظر میرسد واقعیت ماجرا با این روایت متفاوت است.
✅ مدیری پس از بازگشت به کشور سکوت اختیار کرده اما یکی از نزدیکان او در گفتگو با خبرنگار تسنیم در توضیح انگیزهاش از حذف این پست میگوید «باتوجه به حواشی پیش آمده و برداشتهای اشتباه از گفتههای آقای مدیری، ایشان ترجیح داده این پست را حذف کند تا از صحبتهایش سوءاستفاده نشود و به نوعی از فضای اغتشاش و آشوب حمایت نکرده باشد.»
🔹 به نظر میرسد با گذشت ایام و تأمل پیرامون اتفاقات بسیار تلخی که بعد از درگذشت تأسفبار مهسا امینی روی داد و بر شدت ناراحتیها در جامعه ایران افزود، فضای دیگری میان افراد شناخته شده در حال شکلگیری است.
💢 گروهی از هنرمندان و فرهیختگان در روزهای اخیر تلاشهای معناداری را در راستای تقویت مدارا و همدلی میان جامعه ایران و دعوت به تحمل «دیگری» در دستور کار خود قرار دادهاند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
11.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 تصاویری از بازداشت عوامل موساد
✅ قصد داشتند تاسیسات صنعتی اصفهان را منفجر کنند.
#امنیتی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 توصیه مهم رهبر معظم انقلاب خطاب به روسای قوا و مدیران کشور: هدف دشمن مشغول کردن مسئولان با مسائل روزمره است / همه وقت و تمرکزتان را بر روی کارهای اساسی و پیشرفت کشور بگذارید
👤 #مقام_معظم_رهبری
🔹 مراقب باشید حواستان با این چیزها [حوادثی مثل اغتشاشات اخیر] پرت نشود، از کارهای اصلی نمانید. یکی از این اهداف دشمن همین است که حواس مسئولین و مدیران و موظفین کارهای اساسی را پرت کنند، مشغول کنند به این چیزهای روزمره.
🔸 حواستان پرت نشود.
کارهای اساسی را انجام بدهید. مسئولیتهایی که برعهده گرفتید، چه مربوط به داخل کشور، سازندگیهای بزرگ، کارهای بزرگ، قانونگذاریهای کارآمد، کارهای مهم قضائی یا کارهایی که مربوط به خارج از کشور است، سیاستهای خارجی و ترتیباتی که وجود دارد، اینها را مواظب باشید لنگ نشود.
✅ حواستان به این حوادث جزئی در مقابل چشم منعطف نشود به طوری که از کارهای اصلی باز بمانید. یکی از اهداف دشمن همین است که مسئولین را با این چیزها مشغول، سرشان را گرم کند، مشغول کند، از کار اصلی باز بمانند.
🔹 انشاءاللّه این جور نخواهد شد. مسئولین به کارهای خودشان خواهند رسید. همهی وقت را بگذارید برای کارهای اساسی کشور و کارهای پیشرفت کشور.
🔴 رهبر انقلاب: فضای کشور نباید امنیتی شود اما کنارِ کار فرهنگی به کار امنیتی هم نیاز است
💢 حکم اینهایی که میآیند در خیابان یک جور نیست؛ بعضیها یا عامل دشمناند یا اگر عامل دشمن هم نیستند همجهتِ با دشمناند، با همان اهداف میآیند در خیابان. بعضیها هم نه، هیجانزدهاند، اینها یک حکم ندارند. این دستهی دوم را با کار فرهنگی باید درست کرد. دستهی اول را نه، مسئولین قضایی و امنیتی موظفند کارهایشان را انجام بدهند، این که حالا کسی بگوید که آقا فضا را امنیتی نکنید بله ما هم موافقیم تا آنجایی که ممکن است فضای کشور نباید امنیتی بشود. اما کار فرهنگی در جای خودش، کار غیرفرهنگی هم در جای خودش، بایستی انجام بگیرد به اینها توجه بکنید.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 سنتکام رسانهای
👤 #عزیز_غضنفری
🔹 این روزها در لابه لای اخبار و وقایع مرتبط با اغتشاشات اخیر، نقش رسانه های فارسی زبان خارج از کشور درخور توجه ویژه است. در نگاه اول برای آن که بدانیم موضوع گردش آزاد اطلاعات در غرب که سیاستمداران بیگانه و برخی در داخل بدان اهمیت می دهند تا چه اندازه طنز آلود است، آمریکا یک شبکه انگلیسی زبان پرس تی وی را حاضر نشد تحمل کند و این شبکه را از دسترس خارج ساخته است. شبکه ای که صرفا با رویکرد خبری و تحلیلی به نقد سیاست های سلطه طلبانه غرب و خاصه آمریکا می پردازد. از این موضوع بگذریم. خواستم بگویم که در اغتشاشات اخیر، ایران اینترنشنال و بی بی سی فارسی همه ظواهر دموکراتیک که مدعی آن هستند را نیز کنار گذاشتند و رسما به ترویج تخریب و اقدامات تروریستی و حتی آموزش های مرتبط با این اقدامات روی آوردند.
🔸 ایران ثابت کرده که در جای خودش و به روش خودش تهدید را با تهدید پاسخ خواهد داد. ایران نشان داده که هیچ گاه دست بسته نیست و گزینه های متعددی را برای پاسخ به اقدامات خصمانه دشمنان در قالب فعالیت های رسانه ای در اختیار دارد. در کنار این موضوع ضرورت دارد که بخش حقوقی و قضایی کشور با اقناع افکار عمومی این دو شبکه که مدت هاست عملا و علنا روش های براندازی نظام جمهوری اسلامی را دنبال می کنند به عنوان شبکه های تروریستی معرفی نماید.
✅ به نظر می رسد کار به همین جا نباید متوقف شود و افرادی نیز که با این دو شبکه از در همکاری وارد می شوند تحت تعقیب قضایی و حقوقی قرار گیرند. با گذشت چند سال از آشوب های سال۹۸ و نقش مخرب رسانه های لندن نشین هنوز ایران از رسانه های یاد شده در اداره ارتباطات بریتانیا موسوم به آفکام شکایتی نکرده است. جالب تر اینجاست ایران هنوز از سازمان منافقین در مجامع بین المللی طرح شکایت حقوقی قوی و موثر و در نهایت پی گیری خاصی به عمل نیاورده است. این در حالی است که منافقین بارها به دلائل واهی از ایران شکایت های مختلف ثبت کرده اند. همین مدتی پیش بود که دادگاه منطقه استکهلم سوئد بخاطر شکایت منافقین حمید نوری را دستگیر و زندانی و به حبس ابد محکوم کرد. از نقش غرب در همراهی با منافقین و ضدیت با ایران بی اطلاع نیستم، اما این ها دلیل نمی شود که ما از ظرفیت های موجود استفاده نکنیم و فعالانه در این عرصه وارد نشویم.
💢 عجالتا جمهوری اسلامی کاری که پس از ترور سردار سلیمانی صورت داد و سنتکام را در لیست گروه های تروریستی قرار داد، ضرورت فوری دارد ایران اینترنشنال و بی بی سی فارسی را در لیست رسانه های تروریستی جای دهد و پس از آن اقدامات حقوقی لازم را نیز به گونه موثر و مستمر در پیش بگیرد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 چرا کار فرهنگی به تنهایی در حوادث پس از وفات مهسا امینی کفایت نمیکند؟! چرا نباید از کار امنیتی و قضایی در این نوع حوادث غفلت کرد؟!
👤 #مهدی_جهان_تیغی
🔹 رهبر انقلاب در دیدار با اعضای دوره جدید مجمع تشخیص مصلحت نظام فرمودند: اینکه برخی میگویند فضا را امنیتی نکنید بله ما هم موافق هستیم و تا آنجایی که ممکن است فضا نباید امنیتی شود اما کار فرهنگی جای خود و کار قضایی و امنیتی هم در جای خود.
🔸 در اینباره بیشتر بخوانید:
1️⃣ حوادث پسا وفات مهسا امینی نشان میدهد که اینبار دشمن نه تنها بسیار گسترده و آشکارتر بلکه با روشهای امنیتی و اطلاعاتی پیچیدهتری نیز وارد عملیات شده است. حجم هماهنگیها و لایههای مختلف سازماندهی شده از رسانه تا کف خیابان نشان میدهد که نمیتوان از این سازمان شکل گرفته به راحتی گذشت.
✅ بدین معنا که این سازمان و ساختار شکل گرفته بر اساس طراحیهای امنیتی و اطلاعاتی صورت گرفته و همچنین خطر آفرینی آن برای امنیت کشور به اتمام نرسیده و برای مقابله و از بین بردن آن راهی جز اقدام امنیتی و اطلاعاتی نیست.
🔹 اساسا برای کور شدن چشم فتنهانگیزان و عوامل پشت صحنه راهی جز کار امنیتی نیست. باید در نظر گرفت که کار فرهنگی مربوط به محیط داخلی است و علاوه بر همه اقشار جامعه شامل بخشی از جمعیت فریب خورده، نوجوانان هیجانی شده و جوانان دچار خطا و اشتباه قابل تخفیف و اغماض نیز هست ولی مواجه کامل با این حوادث علاوه بر کار فرهنگی، خنثی سازی اقدامات دشمن و عوامل آن از طریق کار اطلاعاتی و امنیتی است.
2️⃣ در این نوع چالشهای فراگیر امنیتی و اجتماعی متاسفانه عدهای با ژست روشنفکری چنان جنبه کار فرهنگی در افکار عمومی را برجسته و علل بوجود آمدن حوادث را فقط به این موضوع و حل مسأله را هم تنها به آن ربط میدهند که نقش آفرینی دشمن در افکار عمومی کمرنگ میشود و حتی تقصیر کل ماجرا را به داخل برمیگردانند.
🔸 بالتبع پس از چنین خطاها و آدرسهای غلط مطالبه طبیعی و عاقلانه تنبیه عوامل دشمن توسط قوه قضاییه نه تنها در میان بخشی از مردم کاهش پیدا میکند بلکه برخی احکام صادر شده برای تنبیه کوچک برخی عوامل دشمن که حتی متناسب با بزرگی جرم آنها هم نیست، به راحتی در بخشی از افکار عمومی دچار خدشه و شبهه میشود.
✅ ضمن اینکه اقدام قضایی یک جنبهاش اجتماعی و فرهنگی است، یعنی تنبیه افراد به منظور غفلتزدایی به خصوص از قشر جوان جامعه هم است که عاقبت و تباه شدن افرادی که عامل یا همسو با دشمن شدهاند را مشاهده کرده و عبرت بگیرد.
3️⃣ تجربه فتنههای گذشته و حوادث مشابه نشان میدهد که غفلت و یا کوتاهی از تکمیل کامل پروسه و همه جانبه کار امنیتی و قضایی و یا عدم استمرار و جدیت در آنها سبب شده که در برخی حوادث جدید گاهی از همان غفلتها آرامش کشور ضربه بخورد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 یک تصویر ناقص از پدیده بسیار پیچیده
👤 #مهدی_محمدی
1️⃣ هیچ تحلیلی درباره وقایع اخیر، 'واقع نما' نخواهد بود اگر نتواند تلفیقی میان دو نگاه امنیتی و اجتماعی ایجاد کند. دیالکتیک دو حوزه امنیتی و اجتماعی، این پدیده را ساخته است. غفلت از هر کدام، چنان تحلیل را دچار سوگیری می کند که واقع نمایی آن تقریبا صفر خواهد شد.
2️⃣ از حیثامنیتی، طرف خارجی آخرین نسخه استراتژی براندازی را در ایران پیاده کرد که از برخی جهات واقعا خلاقانه بود. هدف، اکثریت نمایی اقلیت با یک جنگ آنلاین ویدئو محور پیشرفته، و سریع و آسان نشان دادن براندازی بود. اما نهایتا شکاف تصویر- واقعیت به مهم ترین باگ پروژه تبدیل شد.
3️⃣ امریکا به دلیل گرفتاری داخلی و با هدف حفظ شانس مذاکرات، یک قدم عقب ایستاد و اسراییل مسئول مستقیم پروژه شد. سعودی و برخی دیگر هم تمام قد وارد شدند. موساد گفته بود ایران در وضعیت انقلابی است. این تحلیل باعث شد یک پروژه نارس را زودتر از موعد سزارین کنند.
4️⃣ وجه ممیزه نسخه جدید پروژه براندازی، خشونت بی سابقه کلامی و فیزیکی آن بود. وادار کردن نیروهای امنیتی و انتظامی به خشونت متقابل و بالا بردن احتمال خطا، تحریک جامعه از طریق تولید مظلومیت و زدن زخم های عمیق با هدف تمام شده نشان دادن کار، اهداف این خشونت بی سابقه بود.
5️⃣ این حجم از خشونت، تصویری از ماهیت آشوب و آینده تداوم آن به مردم داد و همین تصویر، به تفکیک اعتراض از آشوب، سرعت بی سابقه ای بخشید. موساد بار دیگر نشان داد چیز زیادی از جامعه ایران نمی داند. از جمله نمی دانست که در جایی مثل ایران، چرخه خشونت، خودویرانگر است.
6️⃣ اما از جنبه اجتماعی، مسئله اصلی حس ابهام در آینده، در ذهن طبقاتی از جمعیت جوان ایرانی، به اضافه ناکامی تقریبا مستمر در حل مشکلات اقتصادی، زمینه و بستری ایجاد کرد که طرف خارجی بتواند -تاحدی- پروژه خود را بر آن سوار کند. فراموش نکنید: تهدید، همیشه روی آسیب می نشیند.
7️⃣ این یک تصویر ناقص از پدیده بسیار پیچیده ای است که با آن مواجهیم. ساده دلی محض است که با خروج نسبی از فضای امنیتی مسئله را حل شده بدانیم. برنامه دشمن مزمن کردن ناآرامی وخلق پیک های نوبه ای است.به چنین برنامه ای نمی توان صرفا پاسخ های امنیتی یا کوتاه مدت داد. هر چیزی به جای خود!
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 برجام در مسلخ اغتشاش!
💬 #جوان
🔹 سال ۱۳۸۸، در اوج ناآرامیهای پسا انتخاباتی ایران، دولت باراک اوباما از توئیتر خواسته بود برای کمک به معترضان تغییرات موقت زیرساختی خود را به تعویق بیندازد. بعداً مشخص شد کاخ سفید در اوج اغتشاشات، دنبال فعال کردن کانال عمان برای مذاکره با ایران بوده است. حالا به فاصله ۱۳ سال بعد، واشنگتن با وضعیتی مشابه روبهرو است.
🔸 در یک طرف، یک متن نیمبند مورد توافق برای بازگشت به برجام قرار گرفته که دولت جو بایدن نمیخواهد آن را از دست بدهد و نشانهاش هم صحبتهای دیروز سرگئیریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه است که گفته امریکا سیگنالهای سیاسی میفرستد که میگوید احتمال احیای سریع برجام وجود دارد.
✅ در سوی دیگر، اغتشاشاتی است که وسوسه حمایت از آن، کاخ سفید را رها نمیکند. ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا روز پنج شنبه گفت که «فعلاً» تمرکز بر چیزی است که دولت امریکا آن را «اعتراضات» میخواند؛ وضعیتی که ممکن است با تصمیم تهران برای گسترش برنامه هستهای، اندک روزنه باقیمانده احیای برجام را هم مسدود کند.
💢 اینکه تغییر ملموس سیاست امریکا و دولتهای اروپایی، مذاکرات برای احیای برجام را در چه وضعیتی قرار خواهد داد، مشخص نیست. با این حال، برخی منابع در داخل امریکا میگویند که دولت بایدن تحت فشار قرار دارد تا سیاست خود را در قبال ایران از تمرکز بر احیای برجام تغییر دهد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 اخراج وزیر انگلیسی به سبک احمدینژاد!
💬 #فرهیختگان
🔹 روز گذشته لیز تراس، نخستوزیر در اقدام جالب توجهی کوازی کوارتنگ، وزیر دارایی این کشور که پس از ناتمامگذاشتن سفر خود به انگلیس برگشته بود را برکنار کرد. این برکناری از این منظر حائز اهمیت است که گفته میشود به طور سنتی، وزیر دارایی بعد از نخستوزیر بالاترین و مهمترین مقام دولت انگلیس محسوب میشود.
🔸 وزیر برکنارشده فقط 38 روز مسئولیت داشته که بر همیناساس، «کوارتنگ» به «کوتاهترین وزیر دارایی در بریتانیا از سال 1970» تبدیل شده است.
✅ دولت انگلیس در 23 سپتامبر اعلام کرد که درحال آمادهشدن برای اجرای کاهش مالیات درمجموع 45 میلیارد پوندی است. این تصمیم انتظارات برای افزایش استقراض خارجی کشور را افزایشداده و باعث افت شدید ارزش پوند شد. پس از آن دولت با انتقادات زیادی درخصوص برنامههای اقتصادی مواجه شد و از اینطرح عقبنشینی کرد.
🔹 نکته قابلتأمل اینکه، کوازی کوارتنگ که برای شرکت در نشست وزیران دارایی کشورهای عضو صندوق بینالمللی پول به واشنگتن سفر کرده بود، این نشست را قبل از موعد ترک کرد و خانم نخستوزیر هم بهمحض رویت، به وی گفت از وزارت دارایی برود.
💢 آش در انگلیس آنقدر شور شده که بیبیسی در گزارشیهای متعدی به انتقاد گسترده از سیاستهای اقتصادی لیز تراس نخستوزیر جدید انگلیس پرداخته است. نوک پیکان انتقادات بیبیسی در موضوع برکناری وزیر دارایی مشخص شد؛ اینکه چرا وزیر دارایی برکنار شد. این سوالی است که بیبیسی به آن پاسخ میدهد. این رسانه انگلیسی قبل از برکناری وزیر دارایی، در گزارشی با عنوان «قمار اقتصادی لیز تراس نخستوزیر جدید بریتانیا» هشدار داده بود که سیاستهای نخستوزیر جدید یک قمار تمام عیار برای ورشکست کردن اقتصاد انگلیس خواهد بود.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab