خیابان انقلاب
🔴 حقوق کرونايي مردم: حق رعايت شفافيت
✍️ #محمد_فاضلي – عضو هيئت علمي دانشگاه شهيد بهشتي
🔹 وسايل تست کرونا، و تجهيزات و مواد ضروري براي پيشگيري از ابتلا نظير ماسک، الکل، ژل ضدعفوني و ... در اين روزها درست مانند مهمات جنگي اهميت دارند. گلوله، اسلحه و حتي پوکّهها در جنگ حساب و کتاب دارند.
🔻 مردم در اين وضعيت مقابله با کرونا کاملاً حق دارند به صورت شفاف:
🔸 بدانند که: وسايل و تجهيزاتي که از قطر، چين، ژاپن يا هر کشور ديگري وارد ايران ميشود، چگونه و با چه توزيعي مصرف ميشود. کار سختي هم نيست. يک سايت اينترنتي ميتواند آنلاين گزارش بدهد که چه مقدار وسيله و مواد، به چه مراکزي توزيع شده و چگونه مصرف شده است. شفافيت هم اعتماد ميآورد.
❌ بدانند که: مبالغ تخصيصيافته از سوي دولت براي مقابله با کرونا چگونه، در چه استانهايي براي چه مقاصدي صرف ميشود. گزارش تخصيصها و صرف کردن هزينهها را شفاف به مردم دادن، کار سختي هم نيست. شفافيت هم اعتماد ميآورد.
🔰 بدانند که: چه کارخانجاتي، با چه ظرفيتي، در حال توليد الکل، ماسک و ساير تجهيزات هستند. توليد قبل و بعد از بحران کرونا را هم بدانند تا تلاشهاي صورتگرفته براي کمک به شهروندان در بخش صنعت آشکار شود. شفافيت هم اعتماد ميآورد.
❇️ بدانند که: وسايل و تجهيزات احتکارشده و سپس کشفشده، چگونه به مصرف ميرسند. شفافيت هم اعتماد ميآورد.
◾️ بدانند که: ترکيب سني، جنسي و ساير مشخصات کساني که تست شدهاند چيست و هر روز چه مقدار تست کرونا در چه توزيع جغرافيايي در کشور، انجام ميشود. شفافيت همه که معلوم است اعتماد ميآورد.
🔺 بدانند که: چگونه ميتوانند از آماري که توسط مقامات و مسئولان اعلام ميشود اطمينان حاصل کنند، يعني راستيآزمايي اعداد و ارقام امکانپذير شود.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 آقای ظریف نامه کافی نیست! سلیمانی می خواهد این وزارتخانه!
✍️ #مجتبی_زارعی
🔹 اشکال کار در کجاست؛ فردی که منصب قبلی اش ریاست بر CIA یعنی جهنمی ترین سازمان مخفی جهان بوده در قامت وزیر خارجه! و امور دیپلماتیک! کشوری متمدن و باصطلاح دموکراتیک!! با این اعتماد به نفس به خود اجازه می دهد که در باره ی این روزها ی ایران اظهار نظر کند؛
🔻حتی اگر دامان کثیف و دستان تا مرفق خون آلود آمریکا از عملیات مخفی بیولوژیک علیه ایرانیان مبرا باشد باز هم بخاطر تحریم دارو و اقلام مرتبط با بهداشت وسلامت به ملت درگیر با همه گیری ویروسی کشنده، باید در زمره ی جنایتکار جنگی تحت تعقیب بوده و در باره شان مکررا به اهالی جهان گزارش شود؛
🔰 ... دستگاه دیپلماسی مان اما طرحی برای رسوایی آمریکا نداشته و هیج وضعیت فوق العاده ای برای سازماندهی و هیج آرایشی مخصوصی برای ضد جنگ های آمریکا اتخاذ نکرده و کماکان در وضعی بروکراتیک و محافظه کار قرار دارد !
🔶 به نظر می رسد برجام روسیاه و ورشکسته و تیم برجامی بی تجربه ی حاکم بر وزارت خارجه ی قادر به پاک کردن ننگ بدعهدی غرب پس از اعتماد یکسویه ، از پیشانی خود نخواهد بود، نامه ی ظریف به گوترش هم پس از قریب به هفت سال اعتماد به آمریکا و غرب درباره امور دارویی و بهداشتی کاری لازم و البته نوعی گدایی سلامت ایرانی و اعترافی درد ناک و صد البته بیانگر اوج نا کارآمدی های تیم غربگرای وزارت خارجه بود؛
❌ آری! اگر ظریف ناراحت نشود و استعفاء نکند باید گفت در اوج اعتمادتان به آمریکا و غرب، تحریم تان کردند! بله! رفت و آمدتان هم تحریم شد!
◾️ اما آقای ظریف! ای کاش حمیت ملی می داشتید و در تلاشی شبانه روزی همانند پرستاران، پزشکان و مدافعین و شهدای سلامت به اتفاق عراقچی، تخت روانچی، واعظی، نهاوندیان، آشنا و قوچانی فاضلی ، سجادی و دیگر اعضای تیم پروپاگاندا و خطاکارتان، فرودگاه به فرودگاه پرواز می کردید و از جنایت کاری آمریکا بخصوص در تحریم دارویی مان در حملات بیولوژیکی ویروس ، مقابل دوربین ها گزارش می دادید، بلکه اندکی جبران مافات شود و تا رییس سابق و خبیث CIA که اینک مثل تروریست های شادمان از رنج ایرانیان، سکانداری وزارت خارجه ی یک دولت پلید دمکراتیک ! و مدیریت توطئه ی ترور سپهبد وطن! را بر عهده داشته و دارد مقابل ایرانیان، چنگال خون آلود دراز نکرده و دهان و زبان نجس خود را باز نگشاید !
✅ آقای ظریف! به راستی ! این ایام چند ساعت در روز کار می کنید!؟
🔺 وزارت خارجه این روزها چه کار می کند؟! بله! بخاطر بوی بد جنایت غربی ها و پمپئو ی قاتل البته ماسک را فراموش نکرده و مدام انگشتان دست خود را بشمرید اما مبادا خود قرنطینگی پسا کرونایی را به تحریم های پسابرجامی هم اضافه کنید!
💢 پرستاران در خط مقدم شهرها جانفشانی می کنند شما در خط مقدم دیپلماسی مبادا خواب باشید، ما تو را و وزارتخانه را رصد می کنیم ؛ آقای دیپلمات ! نامه کافی نیست! وزارت خارجه باید شهید شوددر این راه ! سلیمانی می خواهد این وزارتخانه ! بسم الله!
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا رسانهها فاطمه رهبر را ندیدند؟
✍️#رضا_حاتمی_وفا
🔹یکی از روزنامهنگاران گلایه کرده است که چرا رسانهها به مرحوم فاطمه رهبر و کارنامهاش آنطور که باید نپرداختهاند.
🔻 دلیلش مشخص است. چون مردم او را نمیشناسند و لذا ارزش پرداختن ندارد. حتی همان رسانهها هم او را نمیشناسند. وقتی مردم و رسانهها را عادت دادیم که بدون شناخت رای بدهند و تبلیغ کنند دیگر نمیتوان توقع داشت که یاد منتخبینشان را زنده نگه دارند.
❇️ نتیجه تهدید محور کردن انتخابات، مهجور ماندنهای اینچنینی است. وقتی به لطف این رویکرد فائزه هاشمی و پروانه سلحشوری را بهتر میشناسیم تا بیشتر بترسیم، فاطمه رهبر را فقط کرونا میتواند تبدیل به تیتر موقت چند رسانه کند، نه کارنامهاش
🔸ما از سرمایههای انسانیمان به لحاظ رسانهای ارزشزدایی کردهایم. ما نگذاشتهایم کارنامه آنها معرف شخصیت آنها باشد. نتیجه اینکه هم ارزش «شهرت» را از او گرفتهایم، هم «دربرگیری»، «مجاورت» و «برخورد» را. و لذا مرگشان دیگر «تازگی» ندارد.
🔺 ان شا الله گرههایی که فاطمه رهبر در این چند سال از کار زنان این کشور باز کرده است، او را یاری میکند اما گرههایی که ما به سیاستورزی و جمهوریت زدهایم را چه میکنیم؟
💢 به تاریخ پیوستن انسانهای صالح، از تبعات چشم بسته رای دادن است. عقلای قوم هم هیچکاری برای شناساندن گزینههایشان نمیکنند چون از مدلهای خودشان جواب گرفتهاند. ما شاید الان را ببریم اما با این روند تاریخ را میبازیم.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 آمریکا در آستانه بزرگترین بحران مالی تاریخ قرار گرفته است
✍️ #پیتر_شف
🔹 روند صعودی بورس آمریکا پایان یافته و این مسئله شروعی بر بزرگترین بحران مالی در تاریخ آمریکا است.
🔻 پر واضح است که دوران رشد بورس آمریکا تمام شده و برای اثبات این مسئله باید به اعداد نگاه کنیم.
🔸 روز پنجشنبه هفته گذشته بدترین روز معاملاتی بورس آمریکا در 32 سال گذشته رقم خورد و بانک مرکزی فدرال این کشور اعلام کرد: با هدف بهبود اوضاع در بازارهای مالی یک ونیم تریلیون دلار به این بازارها نقدینگی تزریق خواهد کرد.
❌ این شروعی بر بزرگترین بحران مالی در تاریخ آمریکا است.
◾️ شدت رکودی که پیش رو داریم در مقایسه با رکود بزرگ اقتصادی سال 2008 بسیار بزرگتر است.
🔰 فرق رکود جاری با رکود قبل این است که در رکود پیش رو ما شاهد افزایش تورم و بالا رفتن قیمت مصرف کننده و کاهش ارزش دلار خواهیم بود که همگی این موارد شرایط را بسیار بدتر از چیزی که ما 10-12سال پیش تجربه کردیم، میکند.
❇️ شیوع ویروس کرونا فقط یک جرقه کوچک بود چرا که بزرگ شدن حباب بدهی در آمریکا مشکل اصلی است.
🔹 این ویروس نه تنها حباب بورس آمریکا را از بین برد و بلکه حباب موجود در بازار ارزهای مجازی و بازار اوراق قرضه دولتی را نیز از بین برد.
⭕️ حالا ما باید با تبعات بیماری که بانک مرکزی فدرال آمریکا ما را به آن مبتلا کرد دست و پنجه نرم کنیم و متاسفانه اقدامات این بانک برای مقابله با تاثیرات منفی شیوع ویروس کرونا برای اقتصاد آمریکا بسیار کشنده خواهد بود.
✅ اجرای سیاستهای محرک اقتصادی شرایط را بدتر خواهد کرد.
🔺 اقتصاد آمریکا شکسته و هیچ پولی برای اجرای سیاستهای محرک اقتصادی وجود ندارد و تنها کاری که میتوانیم انجام دهیم چاپ پول است.
💢 اوضاع در بازار اوراق قرضه هم خوب نیست، چرا که میزان بدهی آمریکا به شدت بالاست.
#اقتصادی #بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تئوریهای به ظاهر ضدآمریکایی در خدمت قدرت پروپاگاندای آمریکا
✍️ #علی_علیزاده
🔹 در هفته گذشته این فیک نیوز در سطح وسیع در ایران پخش شده که کرونا سلاح بیولوژیک آمریکا برای نابودی چین و ایران است. ریشه این تفسیر مبتذل، فیک نیوزها و هرز-خبرهای روسی در اواسط دیماه، یعنی زمانی که فقط چین درگیر کرونا بود، هستند. همان موقع هم بیپایه بودن این نگاه واضح بود. چه رسد به الان که آلمان انتظار ابتلای هفتاد درصد جمعیتش به کرونا را دارد و انگلیس در انتظار ابتلای هشتاد درصد است و بمب کرونا در کشورهای غربی در چند روز آینده منفجر خواهد شد .
🔻 نگاه توطئه اندیش، افسانهسازی دوره جدید است. چرا که برای انسان داشتن مدل دروغین برای توضیح جهان بر فقدان هرگونه توضیحی ترجیح دارد.
🔸 اما مساله وقتی جدی میشود که نیروهای رسمی منتسب به جمهوری اسلامی چنین موضعی را بیان میکنند یا چنین نگاهی دو شب پیش، بیست دقیقه در تلویزیون رسمی جمهوری اسلامی تریبون میگیرد.
❌ آیا کسانی که این تفسیر را منتشر میکنند واقعا نمیفهمند چنین سخن باطلی نه تنها باعث افزایش احساسات ضدامپریالیستی نمیشود، بلکه برعکس، باعث درونی شدن و تشدید گرایش تسلیم به آمریکا میشود؟
◾️ وقتی به مردم جامعه این تصویر را میدهید که آمریکا نیروی قدرقدرتی است که با یک ویروس میتواند اقتصاد و نصف جمعیت کشوری را نابود کند و حتی چین با این عظمتش نمیتواند مقابل آمریکا کاری کند پاسخ مردم این نیست که برویم و باز با موشک و نیروی استشهادی با آمریکا بجنگیم. پاسخ مردم اینست که «غلط کردید با نیرویی دهها برابر قویتر از خودتان که چند نسل تکنولوژی از شما جلوتر است درافتادید.»
❇️ در حالیکه در دنیای واقعی آمریکا قدرتی رو به زوال با زیرساختهای درمانی مستهلک است و بسیاری پیشبینی میکنند فاجعه اصلی کرونا در آمریکا روی دهد.
🔰 دقیقا پس از عین الاسد هم فیکنیوزهایی در سطح وسیع توسط همین افراد و منابع منتشر شد که علت سقوط بویینگ را کور شدن سیستم رادارهای ایران توسط آمریکا میدانست. اما آنجا هم آنچه در سطح ناخوداگاه توسط جامعه پرسیده میشد این بود که وقتی آمریکا میتواند رادارهای ما را به این راحتی کور کند و کاری کند ما به خودی شلیک کنیم پس چهار موشک به عینالاسد چه اهمیت دارد. آنجا هم نتیجه این فیک نیوزها چیزی جز تثبیت انگاره قدرقدرتی آمریکا و میل به تسلیم نبود.
🔺 اگر بحث تئوری توطئه باشد میشود این تئوری را مطرح کرد که منبع این فیک نیوزها خود آمریکاست که هدفش این است که با ارائه قدر قدرت بودن خود اراده مردم ایران را در هم شکند و بگوید با یک ویروس نابودتان میکنیم و کاری میکنیم به بويینگ خودی شلیک کنید.
💢 اما من میدانم توطئهای در کار نیست و کسانی که این فیک نیوزهای مبتذل را مطرح میکنند به سازمانهای جاسوسی وصل نیستند و جوانانی انقلابی هستند که اتفاقا میخواهند با چنگ و دندان از همه چیز نظام دفاع کنند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تفاوت ایران با آمریکا و اروپا، در قاب کرونا
✍️ #حسین_رجایی
🔹 آمریکا، آلمان، ژاپن، سوئد، سوئیس، انگلستان، فرانسه، چین، کره جنوبی، ایتالیا، نروژ، هلند، دانمارک و اسپانیا. نام این کشورها چه چیزهایی را بخاطر شما می آورد؟ تصور غالب جامعه ایرانی از این کشورها چیست؟ چقدر در برابر نام این کشورها احساس تحقیر و عقب ماندگی داشته ایم؟ فضای مجازی و رسانه ها و سلبریتی ها و منورالفکرها و غربزده ها چقدر از کشورهای یاد شده تصویری از یک بهشت ساخته اند در برابر یک جهنم ایرانی!؟
🔻 هرقدر در طول چند دهه گذشته مخاطب ایرانی اشتیاق داشته تا در صف این کشورها و همردیف با آنها باشد، این روزها اما قطعا اینطور نیست. این 14 کشور، جزء 15 کشور اول جهان در تعداد مبتلایان به ویروس کرونا هستند. تنها یک کشور از میان کشورهای به اصطلاح جهان سومی در میان این کشورهای به اصطلاح پیشرفته قرار گرفته است: ایران.
🔸 شاید الان اگر از غربزده ترین ایرانی ها هم می پرسیدید، ترجیح میدادند این روزها در همان صف کشورهای جهان سوم باشیم. در بین کشورهای کشورهای غرب و مرکز آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین.
❌ نگارنده پیشتر در مجموعه مطالبی که با "یک کشور عادی و بی حاشیه باشیم، یعنی دقیقا مثل کجا!؟" شروع شد، سعی بر این داشتم که نشان دهم ایران هم کشوری است مثل بیشتر کشورهای جهان. دارای نقاط ضعف و قوت فراوان. فقط یک نکته آن را از دیگر کشورهای جهان، متمایز یا استثناء میکند.
💢 جنگ جهانی تبلیغاتی و رسانه ای علیه کشور ما. جنگی که هدف آن تصویرسازی از ایران، به عنوان عقب مانده ترین کشور جهان است: به عنوان تنها جهنم روی زمین! تا به این ترتیب دیگر در تمام طول تاریخ کسی به خود جرات ندهد جلوی قدرتهای ستمگر و استثمارگر جهانی عرض اندام کند.
#سیاسی / متن_کامل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تحجُر کرونایی
✍️#علی_ریاحی_پور
🔹 یکی از مفاهیمی که بیشترین بسامد را در ادبیات گفتمانی حضرت امام داشته است مفهوم تحجر و واپس گرایی دینی است.
🔻 اساساً امام خطر جریان تحجر و التقاط را بزرگ ترین آفت برای انقلاب اسلامی دانسته و آن قدری که به این گزاره پرداخته اند و به آن ضریب داده اند؛ به مفهوم تجدد و غرب گرایی نپرداختند.
🔸بلا شک خطر تحجر و مقدس مآبی دینی به علت آنکه مبانی خود را با ادبیات دینی عرضه میکند و میگوید حرف من حاق دین است؛ خطرش از التقاط و غربگرایی بیشتر است و باعث دادن آدرس های غلط با برچسب های دینی به جامعه میشود. یکی از تفاوت های جریان تحجر با نگاه اجتهادی آن است که تحجر گرایی دارای اصول و روش های ثابت است و قائل به آن نیست که میتوان در روش ها انعطاف و تغییر ایجاد کرد. بر خلاف نگاه اسلام فقاهتی و اجتهادی که دین را با هسته ای ثابت و پوسته ای متغیر میبیند و قائل به آن است که میتوان در روش ها و مصادیق انعطاف های گسترده ای را ایجاد کرد.
⭕️ متحجرین در تشخیص اولویت ها اشتباه میکنند، دستاورد های فکری و صنعتی بشر را به رسمیت نمیشناسن و درگیر اسلامی سطحی و مناسکی میشوند. اینان جز هزینه ایجاد کردن برای اسلام و تفکر دینی کارایی دیگری ندارند و به قدری امام از اینان خشمگین بود که فرمود"امروز عده ای با ژست تقدس مآبی چنان تیشه به ریشه دین و انقلاب و نظام و می زنند که گویی وظیفه ای غیر از این ندارند. خطر تحجر گرایان و مقدس نمایان احمق حوزه های علمیه کم نیست. طلاب عزیز لحظه ای از فکر این مارهای خوش خط و خال کوتاهی نکنند، اینها مروج اسلام آمریکایی اند و دشمن رسول الله".
❇️ یا جای دیگر با دلی پر خون بیان داشتند" خون دلی که پدر پیرتان از این دسته متحجر خورده است هرگز از فشارها و سختی های دیگران نخورده است ".
.
◼️این روزها که مردم درگیر ویروس منحوس کرونا هستند؛ این جریان با شیوه هایی جدید و کنش های تهوع آور؛ تحجر و واپس گرایی را زنده کرده است؛ از لیس زدن حرم های اهل بیت تا برگزاری هیات های مذهبی و سینه زنی و برهنه شدن و...
🔰 عمیقا باور دارم ضربه ای که اینان به شیعه و انقلاب اسلامی میزنند جریان تجدید نظر طلب نمیزند؛ افرادی که متاسفانه بر خلاف نهی صریح رهبری و مراجع و پزشکان اصرار به برگزاری تجمعات مختلف با عناوین مذهبی دارند؛ و در بازی نخ نما شده ی جدال علم و دین سینه میزنند و گریه میکنند.
.
❌ اسلام اینان اسلام مناسک میان تهی، اسلام مقدس نماهای بی شعور، اسلام خرافه، اسلام بدعت، اسلام التقاط و جهالت، اسلام رهبانیت و تحجر و غفلت است و مردم در انقلاب 57 بر علیه اینان قیام کردند.
🔺نباید از این جریان غفلت کرد؛ غفلت یاران علی از خوارج چه هزینه ای بر ولی و امت گذاشت؟ آیا باید ایستاد و هزینه سازی این حضرات را به تماشا نشست؟ باید گفت و گفت تا آرمان های امام در تقابل با این جریان فراموش نشود چنان که امام به حمید روحانی دستور داد که در تاریخ ثبت کند ماهیت انقلاب مردم را..
💢 "شما باید نشان دهید که چگونه مردم، علیه ظلم و بیداد، تحجر و واپس گرایی قیام کردند و فکر اسلام ناب محمدی را جایگزین اسلام سلطنتی، اسلام سرمایه داری، اسلام التقاط و در یک کلمه اسلام آمریکایی کردند."
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 اندر مصائب اخذ وام های بین المللی
#رشته_توئیت از #حسین_مروتی
1️⃣ به دنبال وقوع انقلاب جنسی در غرب، فرزندآوری به شدت کاهش یافت و به عنوان نمونه، نرخ باروری در آمریکا که در سال 1958 به 3.7 فرزند رسیده بود، در سال 1976 به 1.74 رسید، یعنی تعداد متوسط فرزند زنان آمریکایی، به کمتر از نصف تقلیل یافت.
2️⃣ بحران جمعیت، اقتدار اقتصادی و سیاسی غرب را به خطر انداخت، چنانکه در سال 1974 حاصل پروژه مطالعاتی NSSM200 که توسط کیسینجر -مشاور امنیت ملی نیکسون- انجام شده بود، منتشر شد و نشان داد که افزایش رشد جمعیت جهان، امنیت ملی آمریکا را به خطر می اندازد.
3️⃣ رابرت مک نامارا–وزیر جنگ کندی و جانسون-که به قصاب ویتنام معروف است،در سال 1968 و پس از فراغت یافتن از کشتار میلیونی ویتنامی ها،به عنوان رئیس بانک جهانی انتخاب شد و به مدت 13 سال نیز در این مسئولیت ماند.او اعطای وام های بین المللی به کشورهای غیر غربی را مشروط به کنترل جمعیت کرد.
4️⃣ مک نامارا بعدها هم کتابی به نام «بمب ساعتی جمعیت» (The Population Problem:Time Bomb Or Myth) نوشت و برای دنیا از عواقب وحشتناک جمعیت زیاد سخن گفت. کاندوم و قرص، برای این جنایتکار، نقش همان بمب و عامل نارنجی را داشت که با آبروریزی کمتری، نیروی انسانی کشورها را تباه می کرد.
5️⃣ دکتر ملک افضلی -معمار برنامه تنظیم خانواده ایران- اردیبهشت سال 1371،در مصاحبه با واشنگتن پست:دو دلیل عمده برای موفقیت برنامه تنظیم خانواده وجود دارد،نخست حمایت دولت؛طوری که هاشمی امسال با دو برابر کردن بودجه به 150 میلیون دلار!آن را تقویت کرده؛دلیل دیگر هم فشارهای اقتصادی است.
6️⃣ دلیل علاقه هاشمی به تحدید نسل چه بوده؟
روغنی زنجانی -رئیس اسبق سازمان برنامه و بودجه و یکی از دو راوی «نحوه اتخاذ سیاست تحدید نسل»-:آقای هاشمی روی گرفتن وام خیلی تأکید داشتند و گفتند اگر شما این کار را نکنید من خودم وارد میدان خواهم شد و وام های مورد نظر را از خارج تهیه می کنم!
7️⃣ نخستین وام بانک جهانی در بخش بهداشت به مبلغ 141میلیون و چهارصد هزار دلار در سال 1372 در اختیار دولت قرار گرفت. این مبلغ عمدتا مصروف کنترل جمعیت شد و در اموری از قبیل «خرید وسایل مدرن ضدبارداری»، «تربیت نیرو در دوره های خارج از کشور» و «چاپ کتاب احکام تنظیم خانواده»!! هزینه شد.
8️⃣ سعید شیرکوند -اقتصاددان-: وام هایی که کشورهای مختلف از بانک جهانی میگیرند، هیچگاه رقم قابل توجهی نیست... این برای کشور وامگیرنده، نوعی اعتبار و ضمانت نامه تلقی میشود که می تواند به طور غیررسمی با استناد به آن، از کشورها یا شرکت های خارجی دیگر، تسهیلات بیشتری را دریافت کند.
9️⃣ مرحوم سیداحمد خمینی: دوستان انقلاب و نظام مرتبا حرص میخوردند و مضرات دریافت وامهای سنگین خارجی را گوشزد میکردند، اما آقایان در مصاحبه های خود دریافت هرگونه وجهی را از کشورهای خارجی تکذیب می کردند! اما حالا اعلام میشود که صحبت از 35 تا 40 میلیارد دلار!! بدهی است.
🔟 ایران در سال 71 به اهداف جمعیتی برنامه نخست توسعه دست یافته بود، با این وجود در سال 72 قانون تنظیم خانواده تصویب شد و کنترل جمعیت تشدید!در سال 73 گروهی از طرف دولت (ملک افضلی و...) با حضور در کنفرانس جمعیت و توسعه قاهره، تعهد دادند که رشد جمعیت ایران را به صفر!!! برسانند.
1️⃣1️⃣ توئیت ملیندا گیتس-همسر بیل گیتس و هماهنگکننده بنیاد ضدجمعیتی گیتس-:سریعترین کاهش نرخ باروری زنان در طول تاریخ جهان مربوط به ایران است،جایی که در دهه 1990 میلادی،محل بزرگترین کارخانه کاندوم جهان بوده است.
💢 جمعیت ایران با سرعتی وحشتناک در حال پیر شدن است،فقط به خاطر یک مشت دلار.
#اجتماعی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
✍️ #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 مگر ممکن است که فلان رسانه سوپرانقلابی در عرصه سیاست، تبدیل به تریبون نئولیبرالیسم در اقتصاد شود؟ مگر میشود که فلان شخصیت سیاسی انقلابی نامزد ریاست مجلس آتی، نگارش اکشن پلن! اقتصادی خود را به تفکر نئولیبرالی بسپارد که اخذ وام از صندوق بینالمللی پول را تئوریزه میکند؟ تجربه آفریقای جنوبی میگوید میشود...
🔻 در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند.
❌ آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
◾️ اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
🔰 اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود.
⭕️ خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد. آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
🔺 نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد.
💢 آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز. همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تحلیل_تصویری
💬 #سعدالله_زارعی
🔴 مسئله کشتار مردم هند توسط حکومت و هندوهای افراطی
🔹 ایران تنها کشوری بود که در سطح بالاترین مقام سیاسی در دنیا توسط مقام معظم رهبری واکنش نشان داد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 مسئولان از ثبات بازار سرمایه حمایت کنند/ نباید اجازه دهیم نقدینگی به بازار ارز کوچ کند
✍️ #علی_سعدوندی
🔹واقعیت این است که اگر سال گذشته دچار مشکلات تورمی شدیدتر نشدیم به این علت بود که حجم بزرگی از نقدینگی به سمت بازار سرمایه هدایت شد.
🔻 وقتی بازده انتظاری یکی از بازارها بالاتر از سایر بازارها باشد طبیعی است که نقدینگی به سمت آن بازار حرکت میکند اما اگر بازاری بازده انتظاری بالاتری نداشت به طور سنتی در ایران سرمایه داران به سمت بازار ارز و طلا حرکت میکنند.
🔸 از آنجایی که ارز به عنوان لنگر اسمی تورم در اقتصاد ایران شناخته شده است، در صورت ورود نقدینگی به این بازار، اقتصاد وارد چرخه تورمی میشود. بارها این موضوع تکرار شده است، اما امسال اتفاق خوبی که در اقتصاد رخ داد این بود که نقدینگی به سمت بورس هدایت شد.
🔺با وجود این متاسفانه سهامهای کوچک و سهامهایی که از نظر بنیادی قوی نبودند، رشدهای نجومی داشتند که این تهدید بزرگی برای بازار و اقتصاد کلان محسوب میشود.
💢 لازم است که مسئولان به ثبات بازار سرمایه توجه داشته باشند و اقداماتی انجام دهند که مهاجرت نقدینگی از سهمهای کوچک و بیبنیاد به سمت سهمهای بزرگ و بنیاددار هدایت شود. در غیر این صورت متاسفانه باز هم شاهد بروز چرخه تورمی از طریق بازار ارز خواهیم بود.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 گل سرسبد مردم دنیا نیستیم اما با رسوایی غربیهای متمدن چه کنیم؟!
✍️ #حسین_رجایی
🔹در اوج بحران کرونا، انتخابات سراسری در فرانسه برگزار شد. به همین سادگی!؟ آن هم بعد از اینکه رسانه های فارسی زبان مواجب بگیر همین فرانسه و دیگر دوستان اروپایی و آمریکایی اش، نزدیک به یکماه در بوق و کرنا کردند که چرا جمهوری اسلامی با وجود چند مبتلای به ویروس کرونا، انتخابات مجلس را برگزار کرده است؟
🔻 رئیس جمهور فرانسه گفت: «برگزاری این انتخابات برای اطمینان یافتن از تداوم دموکراسی در کشور ما ضروری است.» پس انتخابات با وجود بیش از چهار هزار مبتلای به ویروس کرونا در این کشور، برگزار شد. آن هم نه انتخاباتی همانند انتخابات مجلس که لغو آن مستوجب هزینه های سیاسی و اجتماعی و اقتصادی غیرقابل محاسبه باشد. انتخابات محلی شهرداران و شوراهای شهر!!
🔸 از آن جالبتر شاید سخنان نخست وزیر انگلیس است. بوریس جانسون گفت: «بسیاری از خانواده ها عزیزانشان را از دست خواهند داد ... ولی نه برگزاری رویدادهای عمومی همانند مسابقات ورزشی را تعطیل می کنیم و نه مدارس را ... مشورت های علمی نشان می دهد تداوم برگزاری این رویدادها تأثیر اندکی بر شیوع ویروس خواهد داشت.»
❇️ باورتان میشود!؟ قریب یکماه است رسانه خاندان سلطنتی انگلیس، بی بی سی فارسی یقه خود را پاره کرده است که جمهوری اسلامی با برگزاری انتخابات، قرنطینه نکردن قم و بقیه شهرها، تعطیل نکردن کشور و ... به مردم خود خیانت کرده است. آیا ایرانیان خارج نشین مواجب بگیر غرب و دنباله های داخلی شان، بعد از این رسوایی دیگر می توانند سر خود را بالا بگیرند!؟
❌ نخست وزیر انگلیس، تعطیلی و قرنطینه را غیرعلمی می داند. رئیس جمهور فرانسه برگزاری انتخابات را بااهمیت تر از افزایش شیوع کرونا در کشورش قلمداد می کند. رئیس جمهور آمریکا در دو هفته اول شیوع، کرونا را یک مسئله بی اهمیت می دانست که حفظ اقتصاد آمریکا به آن ارجحیت دارد
🔺 آنوقت مواجب بگیران همین کشورها، از مصیح علی نژاد گرفته تا سالومه سیدنیا، چند هفته هست به مردم ما می گویند جمهوری اسلامی خیانت بزرگی کرده نه تنها به مردم خودش بلکه به همه مردم دنیا!
💢 حال آنکه کشور ما مدارس و دانشگاه ها را در همان هفته اول تعطیل کرد و به دنبال آن اجتماعات و رویدادهای عمومی را لغو نمود و حتی اماکن زیارتی را بست. تمامی این اقدامات وقتی انجام شد که تعداد مبتلایان به چند ده نفر هم نمی رسید. اکنون چگونه است که اروپایی ها و آمریکایی ها با وجود چند هزار نفر مبتلا هم به داد مردم خود نمی رسند!؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
نظر شما #مخاطبان عزیز در مورد "جنگ بیولوژیک بودن انتشار کرونا" چیست؟
anonymous poll
و یا طبق این تحلیل موافق نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23277 – 11
آیا مانند این تحلیل آن را فقط یک احتمال غیر قابل اثبات میدانید: https://t.me/kh_enghelab/23223 – 8
یا مانند این تحلیل مخالف نظریه حمله بیولوژیک بودن کرونا هستید: https://t.me/kh_enghelab/23272 – 4
خیابان انقلاب
🔴 در باب ولع خرید و خالی شدن سوپرمارکتها
✍️ #حامد_قدوسی
🔹 در این یکی دو روزه احتمالا عکسهای زیادی از قفسههای خالی سوپرمارکتها در کشورهای مختلف و انواع و اقسام تحلیلها در مورد آنها خواهیم دید. ولی دقت کنیم که در تحلیل روانی و نقد اینکه چرا مردم این روزها این قدر زیاد میخرند - خصوصا محصولاتی که فراوان است و خراب نمیشود - و تحلیل ناپایداری سیستم و امثال آن زیادهروی نکنیم.
❌چند نکته در این رابطه:
1️⃣ خالی شدن قفسهها لزوما نشانگر بحران و قحطی نیست. بلکه بیشتر نشانه آن است که تقاضا موقتا بیش از موجودی انبار رایج فروشگاهها بوده است. فرض کنیم غذای مردم «عدس» است و هر شهروندی هر سه روز یکبار برای خرید یک کیلو عدس به بقالی میرفته است. امروز ناگهان «همه شهروندان» تصمیم میگیرند که به جای یک کیلو عدس، پنج کیلو عدس بخرند تا برای ۱۵ روز غذا داشته باشند. طبیعی است که عدس موقتا و روز اول کمیاب خواهد شد ولی اگر چند روز به مشاهداتمان فرصت بدیم (کمابیش به اندازه چرخه خرید طبیعی افراد)، همه به عدس مورد نیازشان خواهند رسید. به زبان ریاضی «انتگرال مصرف عدس کل جامعه» عوض نشده و فقط توزیع زیرسطح آن به سمت روزهای اول جا به جا شده است.
2️⃣ به نظرم بخشی از تمایل مردم برای خرید زیاد در این روزها از این ناشی میشود که بتوانند چند هفته خانه بمانند. اتفاقا در شرایط کرونا، خرید انبوه محصولاتی که فراوان یا کممشتری هست - و در نتیجه باعث کمیابی برای بقیه نمیشود- از یک طرف به نفع جامعه است چون باعث «کاهش دفعات مراجعه به فروشگاهها» و در نتیجه کمکردن چگالی جمعیت و تعاملات اجتماعی میشود. ولی از طرف دیگر باعث افزایش «ازدحام جمعیت در روزهای اول» میشود که اثر منفی از جهت افزایش احتمال انتقال دارد.
3️⃣ ازدحام هم راهحل دارد: ساعتهای کار فروشگاهها را موقتا طولانی کنیم و افراد را تشویق کنیم که در ساعتهای خلوت مراجعه کنند و مثلا در این راه از فناوری اطلاعات (برای نشان دادن حجم مشتریان مغازهها) یا حتی قیمتگذاری شناور برخی اجناس در ساعتهای مختلف استفاده کنیم. با روشهای سادهای میتوان ازدحام را روی زمان بیشتری در طول روز شکست و جلوی اثرات منفی آن را گرفت.
4️⃣ اینکه مردم محصولات ناسالم را زیاد میخرند لزوما خیلی «غیرعقلانی» نیست: افراد ریسک چند هفته تغذیه با بیسکویت یا کمپوت یا سوسیس خشک را با ریسک بیرون آمدن چند باره از خانه برای خرید محصولات تازه و سالم را مقایسه میکنند و احتمالا تصمیم درستی میگیرند. کاهش دفعات خرید هم به نفع افراد و هم به نفع جامعه است.
5️⃣ طبعا خواهید گفت که ولی خرید انبوه خودش محصول دیدن خرید دیگران و ترس از کمیابی است. بلی احتمالا این فرآیند ذهنی خیلی افراد است ولی به بند شماره یک مراجعه کنید: صرف دیدن صفها نمیتواند «کمبود» ایجاد کند چون برای بیشتر کالاها «جمع تقاضا» و «جمع عرضه» در طول چند روز آینده با هم برابری خواهند کرد.
6️⃣ تحلیل ما البته در مورد کالاهای ضروری واقعا کمیاب مثل ژل ضدعفونی - که تقاضای جدید آنها خیلی بیشتر از ظرفیت معمول زنجیره توزیع است - اعمال نمیشود و داستان آنها جدا است. این کالاها با سطحی از «تقاضای جدید» مواجه هستند که بسیار فراتر از ظرفیت عادی عرضه است.
7️⃣ به نظرم نظام توزیع آنلاین چه در دوره بحران و چه پس از آن محبوبیت بیشتری کسب خواهد کرد و یکی از برندگان بحران کرونا خواهد بود. خصوصا اگر خطر بیماری همچنان باقی بماند، صنعت توزیع مواد تازه (مثل مواد غذایی) رونق زیادی خواهد گرفت.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f