🔴 "ابراهیم بتشکن"؟!
📝 #حسین_قدیانی
🔷 این درست که #رئیسی متکی به حمایت ۱۶ میلیونی است و از این منظر، جلوتر از روسای قبلی قضائیه اما اقلا یک عدد قابل توجه ۲۴ میلیونی همین سال گذشته #حسن_روحانی را به او ترجیح دادند! این شکاف میتواند برای جانشین آملی خطرناک باشد و #قضاوت دربارهی او را ببرد در فاز حب و بغض!
🔶 معالاسف رفتار و گفتار بعضی از هواداران رئیسی مقوم این شکاف است؛ آنجا که در مدح او مایه از عبارات عجیبغریب میگذارند! مداحیهایی از قبیل "ابراهیم بتشکن" یا "بهشتی ثانی" و یا "سید محرومان" همانقدر لایتچسبک است که تهمت "دیوارکشی در پیادهروها" که روزگاری ورد زبان مخالفان رئیسی شد!
🔷 بگذار حرفم را صریح بزنم! جای جناب رئیسی بودم، همین الان در یک بیانیهی واضح و عمومی، از علاقمندان دوآتشهی خود میخواستم که هرگز در مدحم غلو نکنند! آری! رئیسی به این مرزبندی نیاز مبرم دارد! رئیسی باید به این جماعت نادان، عجول و کجفهم بفهماند که القابی چون "ابراهیم بتشکن"، "بهشتی ثانی" و "سید محرومان" رسما چرت و پرت است! و مصداق دوستی خالهخرسه! بالاتر حتی! رئیسی باید بر دهان تملقگویانش بکوبد! واقعا "ابراهیم بتشکن" یعنی چه؟! رئیسی اگر همین اول کار، تکلیف خود را با هوچیهای هوادار خود روشن نکند، قطعا کارش سختتر هم خواهد شد! اینها همان ولنگارهای ظاهرا خیرخواهی هستند که باری #تتلو را در دامن او گذاشتند! و آن آبروریزیها!
🔶 هم رئیسی و هم علمالهدی احتیاج وافر دارند به مرمت و بلکه تعویض تیم مشورتیشان! اگر اطرافیان امامجمعهی مشهد دلسوز او بودند و اندکی قائل به عقل و کمی آشنا به رسانه، هرگز آن سوتی وحشتناک عکس همافرها رخ نمیداد! "شما که میبینی در مظان اتهام "خلیفهی مشهد"ی و یک "ولیفقیه مجزا"! لطفا بفرمایید آن گوشه بنشینید که نتوانند عکس را دست بگیرند! در ثانی، پرده را هم عوض کن!"
🔻 الغرض! داماد و پدرزن، از سویی گیر دوستان افراطی افتادهاند و از سویی گیر دشمنان افراطی! لیکن با دوستان خنگ که قادرند تکلیف را مشخص کنند! "دوستان خنگ" یعنی همان ابلهانی که با تعابیر درشتی چون "ابراهیم بتشکن" توقعات از رئیسی را تا نوک آنتن برج میلاد بالا میبرند! رئیسی تا بر دهان این یاوهگویان نزند، نخواهد توانست مانع دانهدرشتها شود!
💢 بله جناب رئیسی! پیش چشم خود شما قالیباف مدعی شد که ملک روحانی مشکل دارد! گمانم اقدام دومتان باید این باشد؛ یا باقر را به جرم تهمت به حسن، محاکمه کنید یا شیخ را به جرم مسکن رانتی! "بیملاحظه" یعنی همینها! یعنی ایستادن علیه حرف مفت "ابراهیم بتشکن" و باقر یا حسن!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 جبران اشتباه در همان ریل انقلاب
💬 #دکتر_عبدالله_گنجی
1⃣ اولین نکتهای که با توجه به درک و تجربهی دوران امام رحمهالله و انقلاب دریافتم این بود که بیانیهی گام دوم انقلاب بسیار شبیه به پیام استقامت امام در سال ۶۷ است؛ با این تفاوت که این پیام صرفاً برای استقامت نیست بلکه حرکت را نیز شامل میشود. در حقیقت حرکت مکمل استقامت است. دیگر خبری از پذیرش قطعنامههای آن دوره نیست و این جریان بدین معنی است که ما به درخت تنومندی تبدیل شدهایم و رهبر انقلاب اسلامی این تنومندی را که ما از کجا به کجا آمدهایم را در پیامشان ترسیم کردهاند.
2⃣نکتهی دوم و بسیار مهم این است که روی این سخنان با جوانان است که بایستی جایگزین نسل امروز شده و آینده را پیش ببرند. در حقیقت مخاطبان اصلی این نامه جوانان هستند که گام دوم را بایستی برداشته و مبتنی بر آن حرکت کنند تا به قلهای که آرمانهای انقلاب است، برسند.
3⃣نکتهی سوم، صداقت رهبران انقلاب است. شاید از یک نظر بسیاری از هزینههایی که پرداخت کردهایم به خاطر همین صداقت و یکرنگی بوده است و هیچگاه اهل سیاستبازی نبودهایم. این مورد در کلام امام رحمهالله نیز تجلی یافته و ایشان در سال ۶۷ فرمودند: «تصور نکنید که ما راه سازش با جهانخواران را نمیدانیم ولی هیهات که خادمان اسلام به ملت خود خیانت کنند.» ما در واقع افرادی نبودیم که از طریق انقلاب دکانی درست کرده و شعارهایی بدهیم تا از این شعارها به عنوان ابزاری برای تکیه زدن بر کرسی خود استفاده کنیم. اینها آرمانهایی بود که صادقانه بر آن پافشاری کرده و ایستادیم و توفیق یافتیم.
4⃣نکتهی چهارم، پیامی مهم برای نخبگان داخلی است. رهبر انقلاب فرمودند ما اصلاحگری را در نظاممان پذیرفته و نقد را گوش میکنیم و این سیرهی ما است اما این به معنی تجدیدنظر نیست. ما تجدیدنظرطلب نیستیم اما اشتباهاتی که در مسیر اصلی داشتیم را اصلاح میکنیم. در همین ریل انقلاب اسلامی خواهیم ماند و به ریلی که به جهت گفتمانی در مقابل جمهوری اسلامی است برنخواهیم گشت و این مورد تفسیری است از اصلاحطلبی در دهههای بعد از چهلسالگی انقلاب که اصلاح طلبی به معنای تجدیدنظر طلبی تلقی نمیشود.
5⃣نکتهی پنجم تصویر مظلومیت ملت ایران در این پیام است که ما در سالهای گذشته تنها از خود دفاع کردیم. امام نیز در پیامی مشابه فرمودند:" ما ملت مظلوم ایران تنها از خود دفاع کردیم." در این چهل سال ابتدا به ساکن هیچگاه ما گلولهای به سمت کسی شلیک نکردیم که این خود نشاندهندهی منطق توام با اقتدار نظام است. با مظلومیت و شجاعت از خودمان دفاع کردیم و آغازگر جنگی نبودیم.
6⃣نکتهی ششم افق تمدنی این پیام است. چشماندازی که ترسیم میشود و دشمنانی که امروز و فردا برای نابودی ما طراحی میکنند، چشم شان کور میشود چراکه این افق تمدنی مبتنی بر شاخصهای عقلانیِ مشخصی است و توام با صداقت، عقلانیت، معنویت و استدلال است. چشماندازی که مبتنی بر یک معرفت بومی است و به سمت آن حرکت خواهیم کرد.
7⃣نکتهی هفتم این است که ما از یک فضای بیتجربگی ابتدا به ساکن به این نقطه رسیدهایم. ترتیب نظامسازی ما مبتنی بر یک آوردهی بومی است. رهاورد غرب را در نظامسازی و مهندسی ساختار حقوقی جمهوری اسلامی به کار نگرفتیم. در حقیقت از نقطهای شروع کردیم که هیچ تجربهی پیشینی نداشتیم و با این که تجربه نداشتیم با جمهوریت و اسلامیت که در واقع شاه کلید این نظام سازی است، موفقیتها را بدست آوردیم.
8⃣نکتهی هشتم این مسئله است که ما در پیشرفت نظام جمهوری اسلامی جامعیتی را قائلیم و در توسعهی کشور مثل نظام طاغوت به صورت کاریکاتوری رشد نکردهایم یا صرفا رشد را در یک حوزهی عینی و مالی که البته آن هم بسیار لازم است، نمیبینیم. یعنی در کنار رشد مادی و شاخصهای توسعه ابعاد دیگر توسعه را مثل معنویت، اخلاق، عدالت و ... پروراندهایم. نقطهی اساسی دستگاه معرفتی جمهوری اسلامی این است که ما انسان را موجودی تکبعدی نمیبینیم تا صرفا به مسائل اقتصادی توجه کنیم. در نظام دینی؛ اخلاق، معنویت، علم، کمال و رشد در کنار زندگی مادی دیده میشود.
💢نکتهی نهم این است که گذشتهای ترسیم شده است و بسیاری از نخبگان انقلاب این گذشته را دیدهاند -این موضوع توسط نسل اول و دوم انقلاب که برخی در قید حیات هستند، نقل شده است- این گذشته در پیوند نسلی به راحتی با چراغی که از آینده توسط رهبر انقلاب روشن شده، قادر است تا جوانان را در این مسیر با همان مبانی معرفتی پیش ببرد. نسل دوم و سوم انقلاب میتوانند با همین گذشتهای که ترسیم شده جوانان همطراز انقلاب اسلامی را برای قرارگرفتن در گام دوم انقلاب تربیت کنند تا با همان هیبت و عظمت آینده را بسازند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 توصیه هوشمندانه آقا
📝 #امید_نیکو
🔸در قضیه #برجام، با کمکاری، دودستگی و نداشتن مواجهه استدلالی و دقیق توسط جریان انقلابی، رهبر انقلاب یک تنه مقابل تحمیل خواستههای آمریکا، تبیین ایرادات کارشناسی، ترسیم خطوط قرمز، بهخط کردن نخبگان و آگاه کردم عامه ایستاده بودند و درمقابل تبلیغات گسترده جریان واداده، شخصاً #هزینه میدادند.
🔹اما امروز #جریان_انقلابی با استدلالهای قوی، کارشناسی و معرفی عامهفهم خطرات و آفات پیوستن به FATF و مطالبه از مسئولان امر درباره کنوانسیونهای استعماری #پالرمو و #CFT، بهخوبی قدرت مواجهه منطقی برابر جریان غیرانقلابی درون نظام بدون نیاز به هزینه دادن شخص حضرت آقا را یافته که همین نشان از #رشد_کیفی جونان مومن انقلابی است.
🔸 با توصیه هوشمندانه رهبر انقلاب مبنی بر عدم معرفی نظر مخالف بعنوان #همراهی_با_دشمن و ارائه استدلال توسط موافقین و مخالفین کنوانسیونها:
1⃣ اولا استدلال محکمتری شد بر #دروغ بودن نقلقول حسن روحانی از رهبر انقلاب که ایشان را موافق با لوایح FATF معرفی میکرد؛ چراکه اگر فرضا ایشان با این لوایح موافق بودند در تأیید آن سخن میفرمودند درحالیکه با فرموده ایشان درباره بحث و بررسی استدلالهای موافقین و مخالفین مشخص شد همان موضوع بررسی این لوایح با #امعان_نظر در مجمع تشخیص که در صحبتهای اخیر رئیس مجمع هم بیان شد، مورد نظر رهبر انقلاب بوده است.
2⃣ ثانیا جلوی نقشه برخی که قصد داشتند همانند زمان برجام، #دلواپسان را همنوا با نتانیاهو نشان دهند و بدین ترتیب با حربهای مشابه برای گرفتن بهانه از دشمن، این لوایح استعماری را به نظام تحمیل کنند؛ گرفته است و آنان بایستی #استدلال خود برای پیوستن به این کنوانسیونها را اعلام کنند نه اینکه درخواست اروپا را بیان کرده و سپس بگویند با پیوستن به FATF تغییری در وضع #اقتصاد رخ نمیدهد!
3⃣ ثالثا زنجیرهایها برای #مظلومنمایی عبارات درشت و نسبتهای همسویی با دشمن که به موافقین پالرمو و CFT داده میشد را برجسته میکردند و اینگونه با جناحی شدن ماجرا، جلوی تبیین علل #کارشناسی مخالفین FATF را میگرفتند درصورتیکه با این همه استدلال دقیق نیازی به #شعارهای_احساسی نیست.
4⃣ رابعا #دوقطبی سازیهای تصنعی سبب میشود رد لوایح استعماری سبب مظلومنمایی دولت و مجلس شود چنانچه اخیرا در همایش بانک مرکزی، حسن روحانی قصد داشت گران شدن #گوشت را هم به FATF ربط بدهد! اما غالب شدن فضای کارشناسی و استدلالی و درنهایت تصمیم مبتنی بر عقلانیت و اصول انقلابی، راه کنار کشیدن و انداختن مشکلات بر گردن این و آن را برای #مدعیان_پوچاندیش در آینده میبندد و بسیار لازم بنظرم میرسد که این توصیه مهم رهبری درست فهم شده و توسط #جریان_انقلابی بطور جدی اِعمال شود ولو طرف مقابل به این توصیه ایشان پایبند نماند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
✅ از حق که نگذریم کمک سپاه به دولت آقای روحانی از هر دولتی بیشتر بود:
🔹از یک طرف برای #دولت_بدون_دستاورد وی پروژه هایی میسازد تا با شوق زدگی افتتاح کند و روزنامه ی دولتی هم با ذوق زدگی به عنوان #خبر_خوش منعکس کند.
🔹از طرف دیگر هر جایی بی کفایتیهای دولت زبانزد میشود جناب روحانی سریعا فلش فرافکنی را به سمت سپاه بچرخاند تا فشار را از دولت منحرف کند...
💢 با این حال به یقین خود جناب روحانی از هر کسی بهتر میداند و یادش میماند که اگر این پروژه های نیروهای نظامی هم نبود تنها دستاوردهای دولتِ #اصلاحطلبی_اعتدالی" او منحصر می شد به گِل گرفتن صنعت هسته ای، تورم تاریخی ، صفهای گوشت و پوشک و...
📝 علیرضا (یک شهروند)
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 ده کارکرد گفتمانی بیانیه گام دوم انقلاب
💬 #سعید_اشیری
1⃣ همگرایی فکری و وحدت امّت:
بیانیّهی گام دوم، در سطوح مختلف جامعه میتواند ــ و باید ــ مایه و منبع همگرایی فکری شود. عمق تأثیر واقعی این بیانیّه نیز در چهار سطح کلّیّت جامعهی ایران، منطقهی غرب آسیا، جهان اسلام و جبههی مقاومت جهانی علیه استکبار قابل پیجویی است.
2⃣ تعریف و وضوح بیشتر:
بیانیّهی گام دوم انقلاب، فهرست منسجم و دقیق و تعریفشدهای از موضوعات اصلی و مسائل اساسی ما را در یک پیوستار زمانی (از گذشته تا آینده) فراروی میگشاید. در این بیانیّه، اصلیترین قوّتها، ضعفها، فرصتها و تهدیدهای جامعهی ما طرح و تعریف میشوند.
3⃣ انسجام و نظاموارگی:
این بیانیّه، شعاع و تصویری کلّی و متنی فشرده و برآمده از سپهر و منظومهی فکری انقلاب اسلامی است؛ و حاکی از قوّت نظام فکری صاحب سخن. کارکرد مهمّ این بیانیّه نیز چنین خواهد بود که مردم و مسئولان و نخبگان، دریافتی از منظومهی مسائل کلیدی کشور خواهند داشت و از رهیافتهای جزئینگر، خطّی و غیر سیستمی در تحلیل مسائل اساسی ایران، فاصله خواهند گرفت.
4⃣ نظام اولویّتدهی:
این بیانیّه، ضمن ارائهی منطقی در «اصلی ــ فرعی کردن امور» دستِکم به دو پرسش ما دربارهی نظام اولویّتدهی پاسخ میدهد:
یکم) چه چیزی باید برای ما مهم و مبنایی باشد که ما کمتر بدان امور مهم توجّه کردهایم؟
دو) چه چیزی مهم و مبنایی است و ما باید بیشتر بدان توجه کنیم؟
5⃣ تثبیت و استقامت:
حرفهای اصلی این بیانیّه، تکرار و تأکید بر حرفهای اصلی و مبنایی گذشتهی انقلاب اسلامی و حاکی از لزوم استقامت بر ایمانِ گذشته تا اکنون و تثبیت نظریّهی نظام انقلابی است.
6⃣ هماهنگی، ارجاع و ارتباط بینامتنی:
با مبنا قرار دادن این بیانیّه، اینگونه نیست که ما با تعارضهای مفهومی و مضمونی در یک اندیشه سینه به سینه شویم، بلکه گذشتهی اندیشهی رهبر انقلاب، مدام در تأیید انگارهها و نظریّههای پسین است؛ سیری تدریجی و استکمالی در نظام اندیشه که با حفظ مبانی و اصول به امروز رسیده است و طرحی نو دربارهی فردایی دیگر میگشاید.
7⃣ زمانآگاهی و تعمیق زمان:
عمقبخشی به مقولهی زمان و افقگشاییهای بلندمدّت در حرکت تمدّنی جامعه، کارکرد دیگر و مهمّ این بیانیّه است؛ توجّه واقعبینانه به شرایط واقعی امروز و ترسیم آیندهای که «ما میتوانیم» بدان دست یازیم.
8⃣ اسوگی و الگومندی:
اگر ما در جامعه، مدام از آرمانهای بلندپروازانه در دوردستها سخن بگوییم، این البته کارکردهای خاصّ خود را خواهد داشت، امّا وقتی دربارهی الگوسازی سخن میگوییم، باید بدانیم که الگو، باید واضح و همهفهم و جامعهپذیر باشد. اهمّیّت و کارکرد این بیانیّه، در همین جا است که صرفاً بلندنگر و آرمانگرا نیست، بلکه به واقعیّتها و عینیّتها نیز به طور مکرّر ارجاع میدهد.
9⃣ آسیبشناسی و خودانتقادی انقلابی:
این بیانیه در آسیبشناسی انقلاب اسلامی، «وجدانهای آرمانخواه» را محور شناخت قرار داده و با رویکرد عدالتخواهی چهل سال گذشته و مخصوصا مدیریّتهای اجرائی و اقتصادی را نقد کرده و ریشه آسیبها را در " بیتوجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی" دانسته است.
0⃣1⃣ گفتمانسازی:
از کارکردهای مهم و قابل توجّه بیانیّهی گام دوم انقلاب، حرکت از معانی و انگارهها به سوی گفتمانها است. گفتمانسازی، فرآیند همهگیر کردن یک مفهوم و یک معرفت با استفاده از برنامهریزی مداوم و دائمی تبلیغی و با هدف میانی رشد اندیشه، بینش و باور همراه با احساس مسئولیت و تعهّد جامعه و با هدف نهایی رشد اعمال صالح در جامعه است؛ به سخنی دیگر، گفتمانسازی دینی، فرآیندِ تحقّق اهداف تبلیغ دینی و اسلامی است.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
#تحلیل_کوتاه
◀️چنانچه موضوع برکناری عادل فردوسیپور از برنامهی نود تلویزیون صحت داشته و در مقام عمل تحقق یابد، این موضوع به معنای باز پس گیری یکی از تریبونهای پرمخاطب رسانهی ملی از جریان غربگرای واداده ی پرمدعا خواهد بود.
برای مقابله با غربزده های لانه کرده در سیستم که با بودجهی بیتالمال جمهوری اسلامی تیشه به ریشه میزنند علاوه بر فکر و تدبیر، "اعتماد به نفس و شجاعت" هم لازم است.
البته شکل گیری پدیدههایی چون فردوسیپور در عرصههای گوناگون فرهنگی، هنری، اجتماعی، رسانهای و... تا حد زیادی مدیون مدیریت های غربزده، ترسو، منفعل و محافظهکار است. مدیریتی که در گام دوم انقلاب باید از کشور زدوده شود.
💬 #مهران_کریمی
◀️ برادر ارجمند اقای علی فروغی مدیر شبکه سه سیما!
این راهش نیست برادرجان!
شما دقیقا وارد بازی شُدید که عادل با زیرکی خاص آن را طراحی کرده است و شما نه اولین و نه آخرین نفر این بازی هستید!
راه ادب کردن فردوسی پور، حذف اون نیست! با اینکار بیشتر باعث منفور شدن خودتون و صداوسیما میشوید.
بجای اینکارای بچگانه تلاش کنید با پروبال دادن به افراد جدید و جوان و حمایت از ایده های نو ، باعث تغییر ذائقه مردم و کمرنگ کردن امثال فردوسی پور شوید.
💬#سورنا
◀️ جالب اینجاست کسانی که بدلیل سابقه ۱۹ ساله مجری #برنامه_۹۰ مدافع ادامه فعالیت او هستند، معتقدند که جایگاه رهبری باید محدودیت زمان داشته باشد ونهایتا یک دوره ۱۰ ساله باشد. با اینکه جایگاه رهبری قائم بشرایط مهمی مانند رعایت تقوا وعدالت، اجتهاد، مدیریت، شجاعت وعدم گرایش به دنیاست.
سئوال این است که چرا تغییر یک مجری ورزشی تا این حد باید برای یک جریان سیاسی - حتی درآن سوی مرزها - اهمیت داشته باشد؟! چون او فقط یک مجری ورزشی نبود بل گماشته یک جریان سیاسی تجدیدنظر طلب دریکی از توده گانی ترین برنامه های سیما بود که در بزنگاه ها وظیفه جهت دهی به مخاطب را داشت.
💬 #حمید_رسایی
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
#تحلیل_کوتاه ◀️چنانچه موضوع برکناری عادل فردوسیپور از برنامهی نود تلویزیون صحت داشته و در مقام عم
🔺 نظرات موافق، مخالف و تکمیلی خود را برای انتشار در کانال به این آیدی ارسال کنید:
@enqelabst_admin
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 امید به غرب باید از بین برود
💬 استاد #اصغر_طاهرزاده
🔸تمدن نوین اسلامی، صورتی از تمدن است که نظام اسلامی در مقابل تمدن غربی درصدد شکلدادنِ آن است تا در مقابل تمدن غربی که بنا است انسانِ تراز تمدن غربی برای قوام تمدن غربی تربیت کند، انسانی تربیت کند جهت قوام تمدن اسلامی.
🔹جایگاه رهبری در موضوع انقلاب اسلامی تعریف میشود و بدین لحاظ رهبر انقلاب با نظر به حفظ ایدهها و آرمانهای انقلاب، مسئولیت تحقق تمدن اسلامی را به عهده دارند. انقلاب اسلامی از سطح یک امرِ سیاسی بالاتر است و بناست پس از دولت اسلامی و جامعهی اسلامی، تمدنی بشری و جهانی مدّ نظرها قرار بگیرد و بدین لحاظ، انقلاب اسلامی با طرح تمدن اسلامی بنا دارد از آرمانهای خود عقبنشینی نکند.
🔻دولت اسلامی باید توسط کسانی تشکیل شود که مؤمن به آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی باشند و بر این مبنا است که دولت اسلامی شکل میگیرد و در این راستا رابطهای متقابل بین مردمسالاری دینی و دولت اسلامی برقرار میشود، و به همین جهت جایگاه شورای نگهبان معنادار است تا کسی که متعقد به آرمانهای انقلاب نیست، تأیید نشود. از آن مهمتر انقلاب اسلامی سعی دارد اسلامیت مسلمانان را برجسته کند تا آنها خود به خود به انتخاب کسانی سوق داره شوند که تراز دولت اسلامی هستند.
🔸از یک طرف ما شاهد افول روزافزونِ نفوذ استکبار در نظام جهانی هستیم که بر نوعی از زندگی تأکید دارد که انسانها را گرفتار نیهیلیسم میکند، و از طرف دیگر شاهد حضور انقلاب اسلامی در این تاریخ در جهان هستیم که نوعی دیگر از زندگی را مدّ نظر انسانها قرار میدهد. اگر کار به همین صورت جلو برود برعکسِ آنچه در ظاهر مشهود است، شاهد تغییر رویههای اساسی در سبک زندگیها به سوی سبکی که به آرمانها و ایدههای انقلاب نزدیک است، خواهیم بود.
🔹امید به غرب باید از بین برود. بر پاینگاهداشتنِ انقلاب اسلامی، پاسداری از امر قدسی در این تاریخ است و چون گشوده شود، گشایش حضرت حق در آن طلب میشود و این است راهِ فهم رازی که شهداء در افق تفکر ما قرار دادند. این نوعی ارجنهادن به درخشش خدا است در آن حدّ که در تشییع بدن مبارک شهداء نیز آن درخشش احساس میشود، زیرا شهداء گوهر و ذات پنهان انقلاب اسلامی را به صورتی تاریخی به ظهور آوردند.
🔻با امید زیادی کار را شروع کردند به گمان اینکه از یک طرف پشتوانهی غربی شان توانایی حضور در انقلاب را جهت استحاله آن را دارد، و از طرف دیگر انقلاب اسلامی در ادامهی خود ناتوان است؛ ولی پس از مدتی در هر دو گمان با شکستِ تحلیلهای خود روبهرو شدند، و به همین جهت در حال حاضر بر آنچه قبلاً تأکید کردند، باقی نیستند در حدّی که بعضی چهرههای این جریان که سخن از فروپاشی نظام میراندند اکنون انقلاب اسلامی را بهعنوان هویت خود معرفی میکنند!
🔸انقلاب اسلامی در حال حاضر به لحاظ تئوریک از چنان توانایی برخوردار شده که میتواند جهت سکولارِ فعالیتهای علمی را تغییر دهد و به جای آنکه با ورود در این علوم در گردونهی آنها قرار گیرد، میتواند آن علوم را از آنِ خود کند.
💢 عمده «فهمِ شرایط تاریخی» است که در آن قرار داریم. شرایطی که انقلاب اسلامی توانسته است ایدهها و آرمانهای خود را در مقابل نظام استکباری قوت ببخشد، و نهتنها با همهی دامهایی که برایش پهن کردند، از سخن خود کوتاه نیامد، بلکه جدّیتر از قبل بر کلام خود پافشاری کرد، و وظیفهی ما است که این شرایط را درست درک کنیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبرانقلاب: اگر مرزبندی با دشمن مشخص نبود، دشمن میتواند بر #فضای_مجازی مسلط شود. ۹۷/۱۲/۲۳
@kh_enghelab
خیابان انقلاب
رهبرانقلاب: اگر مرزبندی با دشمن مشخص نبود، دشمن میتواند بر #فضای_مجازی مسلط شود. ۹۷/۱۲/۲۳ @kh_enghe
🔴 مرزبندی فرهنگی
📝 دکتر #صادق_کوشکی
🔸مسئله مرزبندی فرهنگی با دشمن، همچون مرزبندی سیاسی یکی از سنگ محکهای دقیق برای شناخت حق از باطل در چارچوب گفتمان انقلاب اسلامی است. به فرموده رهبر حکیم انقلاب در دیدار با خبرگان رهبری، «مرزبندی پررنگ با دشمن برای مصونیت در مقابل تهاجم نرم، بسیار لازم است و مرزهای فرهنگی نیز همچون مرزهای جغرافیایی نیاز به برجستهسازی و مراقبت دارند تا دشمن با فریب و خدعه و نفوذ از این مرزها عبور نکند و بر فضای مجازی و فرهنگ کشور مسلط نشود.» (22 اسفند 97) دراینباره گفتنیهایی هست.
1⃣ یکی از موضوعات نگرانکننده در فضای فرهنگی کشور ما این است که برخی از مسئولین، قائل هستند که نباید در این حوزه مرزبندی صورت گیرد. به این مفهوم که عقیده دارند پنجرههای فرهنگ کشور را باید بهسوی بیگانگان بگشاییم و به آن افتخار هم میکنند! مدعی هستند که نباید مانع و رادعی بین فرهنگ ایرانی – اسلامی با دیدگاه غربی- اروپایی وجود داشته باشد و آن را به مبادله و تبادل، آزادی فرهنگی تعبیر میکنند، لذا در طول سالهای گذشته بهویژه از دهه 70 تاکنون، این جماعت نه به مقولهای به نام «تهاجم فرهنگی» اعتقاد داشتند - بلکه آن را «تبادل فرهنگی» - میدانستند و نه تهاجم و جنگ نرم را باور داشتند، بلکه آن را برآمده از «توهم توطئه» ریشهیابی میکردند. نکته اینجاست که این عده افزون بر اینکه چنین ایدئولوژی باطلی داشتند، بهصراحت نیز آن را اعلام میکردند و زمانی که زمام امور را به دست گرفتند، با اشتیاق و با امکانات بیتالمال، فضای دسترسی شهروندان ایرانی را به فرهنگ غرب باز کردند.
🔻بهعنوان نمونه، در حال حاضر همگان میتوانند با کمترین مانعی با عمدهترین و تازهترین نمادهای فرهنگ غربی تماس داشته باشند. این در حالی است که حتی در کشورهای اروپایی دسترسی به انواع و اقسام محتواهای سمعی و بصری، برحسب سن، ردهبندیشده و فیلترینگ مشخصی در این خصوص وجود دارد ولی در کشور ما هستند کسانی که رسماً با فیلترینگ مخالفت میکنند و ولنگاری فرهنگی را به اوج خود رساندهاند. خیلی هم که بخواهند فیلترینگ را بپذیرند و زیر بار آن بروند، در فضای سیاسی پذیرای آن هستند. نباید فراموش کرد که برخی از همین جریانهایی که صفبندی با بیگانگان را برنمیتابند و آن را عین نقض آزادی میدانند، در مقابل گروهها و افراد انقلابی و علاقهمند به آینده و مصالح کشور که ذائقه و منش سیاسی متفاوتی با آنها دارند، خطکشی پر رنگی میکنند.
2⃣ علیرغم اینکه زمامداران و متفکرین غربی اذعان و اقرار کردهاند که جنگ نرم خود را علیه ایران از طریق فضای مجازی و هجمه فرهنگی آغاز کردهاند و از این طریق، علناً به دنبال سلطهطلبی و برتریجویی هستند اما نهتنها خاکریزی در برابر آنها ایجاد نمیشود، بلکه خاکریزهای سنتی و تاریخی توسط همین دسته از مسئولین ناآگاه یا نفوذی حذف و تسطیح میشوند.
🔻لذا میبینیم که درهای فرهنگ کشور به روی انبوه مهاجمان باز و در این رابطه کشورمان بعضاً متحمل تلفات سنگینی شده است که یکقلم آن، به افزایش ناهنجاریهای اجتماعی در بخش برخوردار جامعه بازمیگردد. طبق آمارها، نرخ طلاق در طبقات متمول و ثروتمند جامعه افزایش یافته است که نشانگر قرار گرفتن بیشازحد این قشر در برابر تشعشات تهاجم فرهنگی است.
3⃣سکاندار کشتی انقلاب سالهاست که با کلیدهای واژههای «تهاجم فرهنگی»، «شبیخون فرهنگی»، «قتلعام فرهنگی»، «ناتوی فرهنگی» و «جنگ نرم»، مکرراً سیاستگذاریها و هشدارهای لازم را مطرح کرده و نسبت به مرزبندی با دشمنان زخمخورده هشدارهای لازم را دادهاند. رهبر حکیم انقلاب در سال 92 نیز دقیقاً به همین موضوع تصریح کرده و فرمودند: «وظیفهای که همیشه باید موردنظرمان باشد بخصوص امروز، وظیفه مرزبندی صحیح و صریح با جبهه دشمن است. ....مرزبندی به معنای این نیست که ما رابطهمان را قطع بکنیم؛ توجه کنید، مغالطه نکنند که شما میگویید ما با همه دنیا دشمنیم؛ نه، مرزبندی کنید، مرزها مخلوط نشود. مثل مرز جغرافیایی؛ در مرز جغرافیایی شما بین کشور خودتان و کشورهای اطرافتان مرز معین میکنید؛ معنای این مرز این نیست که شما نمیروید آنجا، آنها نمیآیند اینجا؛ معنای این مرز این است که هر رفتوآمدی منضبط خواهد بود.»
🔻 بر همین مبنا، سبک زندگی ایرانی اسلامی که مقوم باورهای ما بوده و بنیانهای جامعه را مستحکم کرده، از رهگذر عدم مرزبندی با فرهنگ غربی، دچار آسیبهای فراوانی شده است.
💢نتیجه این سادهلوحی باعث شده که با بیتالمال، مهمات تهاجم نرم علیه جمهوری اسلامی فراهمشده و شبانهروز، گلولههای حریف از انواع و اقسام منافذ فرهنگی ازجمله برخی شبکههای اجتماعی، نشریات و روزنامهها و بر سر آحاد جامعه فرو ریزند.
@kh_enghelab
🎉 بایدها و نبایدهای دید و بازدید نوروزی
✍ #احسان_محمدی
1⃣ از ارسال پیام تبریک کیلویی خودداری کنیم. Send to all پیام قطعا" فقط باعث خوشحالی مخابرات می شود. اگر کسی برایمان عزیز است جداگانه به او پیام بدهیم.
2⃣ بوسیدن در دید و بازدید نشانه صمیمیت نیست. ممکن است ما دوست داشته باشیم کسی را ببوسیم اما آیا او هم دوست دارد؟ به زور همدیگر را نبوسیم! بخصوص شما بزرگواری که به بهانه #تو_هم_انگار_دخترمی نصف دختران دم بخت فامیل را بی رحمانه می بوسی!
3⃣ ادکلن ممکن است لباس ما را خوشبو کند اما حمام کنیم و البته یادمان نرود ادکلن کار خمیر دندان را نمی کند.
4⃣ در گپ و گفت ها نگوییم: بی معرفت یکسال گذشته کجا بودی؟ چرا خبری نگرفتی؟... خودت کجا بودی با معرفت؟ اینقدر از هم گله نکنیم.
5⃣ مرگ من، جان تو!
_تو رو خدا آجیل بخور!
_ تو رو قرآن چای بخور!
_تو رو به جان مادرت میوه بخور!!
اینقدر به مهمان اصرار نکنیم. تعارف نکنیم. تعارف زیاد نشانه ادب نیست. یعنی کسی بعدش نمی گوید: دیدی ماشالا هزار ماشالا چقد تعارفمون کردن!
6⃣ پسته ها را جدا نکنیم! قبول دارم خوشمزه ترن ولی بقیه آجیل ها هم گناه دارن، چشم امیدشون به دندان شماست!
7⃣ دست خالی نرویم عید دیدنی. قرار نیست کمپوت ببریم. یک شاخه گل، یک کتاب برای بچه میزبان...
8⃣ فوری رمز وای فای میزبان را نخواهیم. مثل این می ماند که چیزی توی دندان مان گیر کرده باشد و به میزبان بگوییم: قربون دستت یه دقیقه مسواکت رو می دی من بزنم؟
9⃣ در وقت کوتاه دید و بازدید از تعریف کردن بیماری هایمان، مرگ و میر و تصادفاتی که توی جاده دیده ایم یا رد و بدل کردن اخبار تلخ فامیل پرهیز کنیم. حتی شما دوست عزیز!
🔟 سلام علیکم. من ماشین خریدم!
در دید و بازدیدها موفقیت های مالی مان را به رخ نکشیم. اگر حرفش پیش آمد یا میزبان پرسید جواب بدهیم. این فخرفروشی ها خز شده!
👶 از بچه هایمان نخواهیم جلوی مهمانان کله معلق بزنند، انار صد دانه یاقوت یا سوره و عددهای انگلیسی را از حفظ بخوانند. بچه ها اسباب بازی ما نیستند.
📢 در جمع آرام حرف بزنیم. برای جلب توجه دیگران به سخنان گهربارمان لازم نیست صدایمان را بلند کنیم. چرا هنوز بیکاری؟ چرا ازدواج نکردی؟ چرا طلاق گرفتی؟ چرا درآمدت کمه؟ چرا دماغت رو عمل کردی؟ چرا موهات رو این شکلی کوتاه کردی و ... پاسخ هیچکدام از این سوالات به ما سر سوزنی ربط ندارد. نپرسیم. بخصوص از جوان ترها.
🙏 از هم قدردانی کنیم. اگر در سال گذشته کسی برایمان کاری کرده، جایی مراقب مان بوده، به درد دل مان گوش داده، به او بگوییم که سپاسگزارش هستیم و یادمان مانده است.
❤️ تا فرصت زندگی هست همدیگر را دوست داشته باشیم، شاید این آخرین دیدار و گفتار و نوشتار باشد. برایتان در سال جدید آرامش، امنیت و لبخند آرزو می کنم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین یادداشتهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 درآمدی بر «جمهوری دوم»
📝 دکتر #فرشاد_مهدیپور
🔸«من به قومی، مىنگرم که از طرف مشرق زمین به پا مىخیزند. آنان به دنبال طلب حق و ایجاد حکومت الهى تلاش مىکنند. بارها از متولیان، اجراء حق را خواستار مىشوند، اما با بىاعتنایى مواجه مىشوند. وقتى که وضع را چنین میبینند، اسلحههای خود را به دوش میگیرند و با قاطعیت تمام در انجام خواستهشان اصرار مىورزند تا این که سردمداران حکومت نمىپذیرند و آن حق طلبانِ ثابت قدم، ناگزیر به قیام میشوند و کسى نمىتواند جلودارشان شود. این حقجویان وقتى که حکومت را به دست گرفتند، آن را به غیر از صاحبالامر به کس دیگرى نمىسپارند و کشتههاى این ها همه از شهیدان راه حق محسوب مىشوند.» امام محمدباقر علیهالسلام
🔹بیانیهی گام دوم انقلاب بیانی است برای ابراز یک منظومه فکری منسجم؛ حکمی برای آیندهنگاری ایران اسلامی که تجربهای را به ثبت رسانده که قرنها آرزوی آن برای تشیع و مستضعفین وجود داشته است. همانچیزی که در ابتداییترین صورت خود میتوان در جایگاه الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت قرار بگیرد و بسط و گسترش یابد. اساسا بیانیهها در سدهی اخیر، تعیینکنندهی فصول تمایز ملتها و دولتهاست؛ از بیانیهی حقوقبشر تا بیانیه استقلال آمریکا؛ از این حیث بیانیهی گام دوم، جنبهای فصلبندی دارد برای انقلاب و میتوان آنرا درآمدی بر جمهوری دوم تلقی کرد.
🔻جمهوری در ایران نهالی تازه به بار نشسته است؛ بعد از چندین هزاره حکومت استبدادی شاهانه، چهلسالگی آنچنان که ابنخلدون در مقدمه بحث میکند، زمانهی مناسبی است برای دگردیسیهای درونی حکومتداریها. هرچند که او بر عصبیت تمرکز دارد و آنچه در جمهوری اسلامی رقم خورده بر مبنای عقلانیت است و اتفاقا هر چه این درخت تناورتر شده، رفتارهای عقلاییاش بیشتر شده است. و بازهم برخلاف آنچه نویسندهی مقدمه میگوید، اتفاق مافوق تصور او در ایران افتاده و نسل سوم انقلاب که روزگاری سختی و درشتی را نکشیده، آماده و پا به کار است؛ از این حیث مخاطب اصلی تحقق و فهم بیانیه گام دوم نیز اوست. چرایی و چیستی این مهم، قابل بررسی است؛ اول از آنروی که جوانبودن جامعه، پیشرانی کارساز برای تحول بهشمار میآید. دوم جوان مجموعهای از قابلیتها و فرصتهاست که به قاعدهی جوانی، شکلنایافته و متغیر است؛ این فرصتی مناسب برای پاسخگویی درونی به نیازها و مشکلات متنوعی است که دامنگیر زندگی و زمانهی ماست.
1⃣گام اول خود بیانیهی گام دوم، مخاطبشناسی جوانانهی آن است؛ این مخاطب، نیازمند تببین و تفسیر و اقناع بوده و هست و نقشآفرینی در این عرصه، متوقف بر عملکرد نخبگان حوزوی و دانشگاهی است. به برکت تلاشهای یک دهه اخیر در شکلدهی به بنیانهای مسالهمحوری در حوزهی دانشی و با وجود همهی مقاومتها برای درهمکوبیدن بنای سامانههای بومی تفکر، به نظر میرسد در میان فضلای حوزوی دانشگاهی، نسلی در حال سربرآوردن است که میتواند با هضم نظریهها و مفاهیم موجود (غربی و غیرغربی)، برای حل مشکلات راهحلهای تازهای را پیش نهد.
2⃣اگر بیانیهی گام دوم را به مثابهی یک سیاست در نظر بگیریم، سیاست مشتمل بر مسالهشناسی، تدوین راهحل و اجراست؛ این بیانیه هم در درون خود، واجد نکاتی است که قابلیت اجرایی دارد و هم در کلیت بهعنوان یک کلان پروژه، باید در شوراهای عالی و استانی و هیات وزیران و امثالهم، مورد بحث و اجرا قرار بگیرد. در مورد بخشهای اجرایی گام دوم، نکاتی وجود دارد، نظیر آنچه در زمینهی عدالت و مبارزه با فساد آمده، یا در مورد معنویت و اخلاق و نُقصانهایی که در میان است. در اقتصاد، اقدامها و راهبردها شفاف و واضح است و در حفظ استقلال و آزادی ایران اسلامی هم بخشی از آن بهطور خاص مسوولیت ویژهاش بر عهدهی دولت جمهوری اسلامی گذاشته شده است.
3⃣امام خمینی (ره) تنها فردی بوده که بعد از هزارهای توانسته آنچه در ناصیهی ملت ایران نوشته شده را تحقق بخشد. این ابتکار عمل انحصاری، با گام دوم به مرحله تازهای منتقل میشود که در آن سه رویکرد به طور توأمان وجود دارد: اول «حفظ استقامت و جهتگیری انقلابیِ نظام» است، دوم «غلبه بر معضلهها و گرفتاریها»ست و سوم «حرکت به سمت آینده و پیشرفت». این دقیقا منطبق با برآوردی است که در گام دوم از گذشته، حال و آینده ارائه شده و جهان اجتماعیای که انقلاب اسلامی در آن متولد شده و میخواهد تمدن نوین را خلق کند.
💢گام دوم، مانیفستی برای حُکمرانی است. حُکمرانی مطلوب، نیازمند کار جهادی است که با نفی غربگرایی و خلق دولت اسلامی، مقدمات ایجاد جمهوری دوم را برای تمدنسازی فراهم آورد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
⚙ اینفوگرافیک | اگر تولید راه بیفتد...
🔻 رهبرانقلاب در پیام نوروزی۹۸:
👈 تولید اگر چنانچه به راه بیفتد،
🔹 هم میتواند #مشکلات_معیشتی را حل کند،
🔸 هم میتواند استغناء کشور از بیگانگان و دشمنان را تأمین کند،
🔹 هم میتواند مشکل اشتغال را برطرف کند،
🔸 هم حتّی میتواند مشکل ارزش پول ملّی را تا حدود زیادی برطرف کند.
🌹 سال #رونق_تولید
@kh_enghelab
خیابان انقلاب
⚙ اینفوگرافیک | اگر تولید راه بیفتد... 🔻 رهبرانقلاب در پیام نوروزی۹۸: 👈 تولید اگر چنانچه به راه بیف
🔴 چرا تولید باید رونق بگیرد؟ 🇮🇷
📝 #محمدجواد_اخوان
1⃣مصرفکننده ایرانی میل به خرید کالای ایرانی پیدا کند.
2⃣ برای جوان ایرانی شغل ایجاد شود.
3⃣ مانع از بیکاری کارگر ایرانی گردد.
4⃣ قاچاق کالا کاهش یابد.
5⃣ درآمد دولت افزایش و زمینه بیشتر برای فعالیت عمرانی در کشور فراهم آید.
6⃣ مانع از خروج ارز از کشور گردد.
7⃣ وارادت کالاهای مصرفی را کاهش یابد.
8⃣ آسیبهای اجتماعی ناشی از بیکاری (همچون فقر، طلاق، اعتیاد و ... ) را کاهش یابد.
9⃣ رفاه خانوار ایرانی، بهبود و سطح معیشت جامعه ارتقاء یابد.
0⃣1⃣ تحریمهای دشمن بیاثر گردد.
1⃣1⃣ از تاثیرات مخرب فرهنگی برخی کالاهای وارداتی بکاهد.
2⃣1⃣ رونق پایدار به اقتصاد ملی آید و موجب خروج واقعی از رکود گردد.
3⃣1⃣ با تقویت صنایع داخلی موجب ارتقاء کیفیت محصولات شده و بازارهای صادراتی آن را گسترش دهد.
4⃣1⃣ به افزایش عدالت و کاهش فاصله طبقاتی کمک نماید.
5⃣1⃣ ارزش پول را تقویت کرده و وابستگی اقتصاد ملی را به ارزهای خارجی و نوسانات ناشی از قیمت آن و تحولات خارجی کم کند.
سال ۱۳۹۸؛ سال #رونق_تولید
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 در سال #رونق_تولید چه باید کرد؟
💬 دکتر #سیدامیر_سیاح
🔹نتیجه رونق تولید، رشد اقتصادی کشور خواهد بود، رشد اقتصادی کشور هم مستلزم و ملازم ایجاد اشتغال است. لذا وقتی که تولید در کشور فعال بشود، چرخهی اقتصاد کشور هم فعال میشود و کالای بیشتری مبادله و مصرف میشود که نتیجتاً معیشت عمومی هم بهتر میشود. برای همین هم میتوان کلید اصلی حل مشکلات کشور را برداشتن موانع تولید ملّی و تحریک تولید و رونق بخشیدن به آن دانست.
🔸اولاً باید گفت که شعار سال ۹۸، در ادامهی شعارهای سالهای قبل است و به نوعی مکمل همهی آنهاست. ثانیاً در هر اقتصادی، مهمترین شاخص اقتصادی، تولید ناخالص داخلی است که هم قدرت اقتصادی را میسنجد و هم به اشتغال مرتبط و با آن هم جهت است و به تعبیری نشاندهندهی سطح رفاه اقتصادی جامعه هم هست. بر همین مبنا اگر تولید، راه بیفتد همهی مشکلات دیگر اقتصادی هم به تدریج حل میشود.
🔻رونق تولید در کشور ما در شرایط فعلی کاملاً شدنی است به شرط اینکه مسئولان همت داشته باشند و تا میتوانند موانع تولید را برطرف کنند و تولیدکننده را از قید و بندهایی که به پای آن بسته شده است، آزاد کنند. اگر این کار انجام بشود، رونق اقتصادی و پیرو آن منفعتهای دیگر -یعنی اشتغال و بهبود معیشت- نصیب مردم میشود. باید دعا و تلاش کنیم که مسئولان اجرایی کشور موانع تولید و سرمایهگذاری را از سر راه بردارند و ثانیاً مسیرهای نامولد موازی تولید را ببندند.
🔹مردم در رونق تولید، نقش محوری و اصلی را دارند و دولت، هموارکننده و انگیزه دهنده و راه است. کارآفرینها، فنآفرینها، سرمایهگذارها و صادرکنندهها از میان مردم بیرون میآیند. خداوند در نهاد بشر میل به کارآفرینی و خلق و اکتساب ثروت را نهاده و از این بابت مشکلی نیست. مشکل بزرگ امروز ما این است که مسیر برای تولید و کارآفرینی هموار نیست و هزاران قانون و مقررات و بخشنامه و رویه اجرایی، دست و پای تولیدکننده و کارآفرین ایرانی را بسته اند. در ۱۰سال اخیر قوانین زیادی برای کم شدن این موانع تصویب شده ولی مشکل اینجاست که انگیزه برای رفع موانع تولید وجود ندارد. اثر نامگذاری سال۹۸ باید ایجاد نهضت رفع موانع تولید در ایران باشد.
🔸مشکلی که سال ۹۷ ایجاد شد، ریشهاش در ضعف و موانع تولیدی ماست. همهی کشورها یک نظام ارزیای دارند.
1⃣برخی که مثل کشورهای نفتخیز حاشیهی خلیج فارس درآمد نامحدود دارند، میتوانند نرخ ارزشان را ثابت نگهدارند و هر چقدر بخواهند، کالا و خدمت وارد کنند و مبادلات ارزی داشته باشند.
2⃣دسته دوم کشورهایی هستند که مازاد تجاری دارند مثل چین و ژاپن که تولیدشان و صادراتشان به حدی زیاد است که برای حفظ و تقویت صادرات خود حتی ناچارند به طور مصنوعی ارزش پولشان را پایین بیاورند که صادرکردن بیشتر برایشان به صرفه بماند.
3⃣دسته سوم کشورها، کشورهایی هستند که ضعف تولید دارند، تولیدشان نسبت به مصرف وارداتشان کم است، این کشورها به طور مستمر دچار کاهش ارزش پول ملی میشوند. تنها راه ما برای نجات از این دور باطلی که دهها سال است دچارش هستیم، این است که تولیدمان را قوی کنیم. باید تنبلی و خستگی و تنپروری را واقعاً کنار بگذاریم و تولیدمان را رشد دهیم. وقتی تولیدمان رشد کند و رقابتپذیر باشد، چرخه طلایی خلق ثروت و مازاد تجاری شکل می گیرد.
🔻مینهی رونق تولید مهیاست. ما میلیون ها جوان خلاق آماده به کار با تحصیلات عالی دانشگاهی داریم. نیروی انسانی مورد نیاز برای رونق تولید وجود است. بازارهای بزرگی در اطراف کشورمان متقاضی کالاهای تولیدی ما هستند. و منابع سرشاری مانند منابع طبیعی و زیرساختهای خوب. با رونق تولید و تقویت و رسیدن به مازاد تجاری، شوک ارزی دیگر نمیتواند ارزش پول ملی ما را کاهش دهد.
💢امسال دیگر نباید اجازه بدهیم برای نام سال همایش برگزار کنند و تابلو و بیلبورد بزنند. مردم مشتاق و آماده کارآفرینی هستند. این مسئولان هستند که باید محیط کسب وکار را هموار و امن کنند و مسیرهای رانتی و نامولد را با قوانین مالیاتی، مسدود کنند. ماده۷ قانون اصل۴۴ برای تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار را اجرا و احکام قانونی مالیات بر عایدی سرمایه و حذف رانتهای ضد تولیدی را فوراً اجرا کنند. اینها اولین و فوری ترین سیاستهاست. سیاستهای اجرایی زیادی وجود دارد که کارآفرینهای بالقوه و مستعد ایرانی را به میدان میآورد و بالفعل میکند.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 دوران جدیت یافتن انقلاب فرا رسیده است
📝 حجتالاسلام و المسلمین #مرتضی_آقاتهرانی
🔹این نکته در روانشناسی رشد به اثبات رسیده است که در دو برهه انسان دچار تحول فکری میشود: یکی در حدود ۱۸ سالگی و دیگری در ۴۰ سالگی. در دوره اول، سلولهای مغزی انسان رشد کافی یافته و در دوره دوم تجارب او به حد نهایت میرسد. در این دورهها بهطورمعمول سؤالهای جدی برای انسان مطرح میشود که در نتیجهی آن، برخی بهطور جدی به فعالیت و تکاپو میافتند و برخی به پوچگرایی تمایل مییابند. این مسئله، در مورد فرد فرد ما صادق است.
🔸رویشها و ریزشها نیز در همین دو برهه زمانی رخ میدهد. ابی بصیر نقل میکند که حضرت امام صادق علیهالسلام فرمودند: «إِنَّ الْعَبْدَ لَفِی فُسْحَةٍ مِنْ أَمْرِهِ مَا بَیْنَهُ وَ بَیْنَ أَرْبَعِینَ سَنَةً فَإِذَا بَلَغَ أَرْبَعِینَ سَنَةً أَوْحَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَی مَلَکَیْهِ قَدْ عَمَّرْتُ عَبْدِی هَذَا عُمُراً فَغَلِّظَا وَ شَدِّدَا وَ تَحَفَّظَا وَ اکْتُبَا عَلَیْهِ قَلِیلَ عَمَلِهِ وَ کَثِیرَهُ وَ صَغِیرَهُ وَ کَبِیرَهُ»(۱) بنده تا سن چهلسالگی برسد در کارش بر او سختگیری نمیشود؛ ولی هنگامی که به چهل سال رسید، خداوند به آن دو ملکش وحی میکند که این بندهام را عمری دادهام، پس بر او محکم و سخت گرفته و بهدقت او را مواظبت کرده و کار کم، زیاد، کوچک و بزرگش را بنویسید. جوامع بشری هم، از این اصل بیرون نیستند. بهراستی دوران آزمایش، وضع و رفع کردن انقلاب گذشته است و اینک زمان جدیت یافتن آن است.
🔹حضرات معصومین علیهمالسلام راجع به این زمان سرنوشتساز نیز توجهها دادهاند. هر زمان که امت به پیچ خطرناکی نزدیک شود، امام نسبت به امتش حساسیت نشان میدهد. خیرخواهی او به امت و درک زمان و مکان ایجاب میکند که به دور از همهی سروصداها، زمام امور را محکم به دست گرفته و امت را به راه و چاه آگاه سازد. البته گوش شنوا لازم است که برخی خوابتر از این حرفها هستند؛ مولا علی علیهالسلام فرمود: «مَنْ نَامَ عَنْ نُصْرَةِ وَلِیِّهِ انْتَبَهَ بِوَطْأَةِ عَدُوِّهِ»(۲) او که از یاری ولیّاش به خواب رفته، با لگد دشمنش بیدار میشود؛ اگر بشوند. اما دیگرانی نیز هستند که بهویژه این روزها آماده شنیدن اخطار و رهنمونهایند. خداوند این امام و این بیداردلان را نگهدار باشد.
🔸این روزها که چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را سپری میکنیم و وارد فاز دوم انقلاب شدهایم، این امتِ بالغ نشان داده است که چگونه اصول را از فروع تمیز میدهد و حفظ اصل نظام و امر ولی را فهم میکند؛ با وجود اینکه به برخی مسئولین و حتی نهادها نقد دارد. بیشک، دشمن از ترفندهای بسیاری برای دلسرد کردن جامعه و به ویژه نسل جوان که کارآمدترند استفاده کرده و بهرهبرداری میکند. آتشبارهای فضای مجازی بیمهار و لحظه به لحظه بر این جهت اصرار دارند تا دل عزیزان ما را خالی کنند، ولی به راستی باید قدری به گذشته نگریست و قدری وضع موجود را مورد مطالعه قرار داد. بیانیه امام عزیز ما، در این راستا سخت راهگشا و بیدارکننده و بصیرتبخش است.
🔹عزیزان نوجوان و جوانم! بههوش باشید که امامتان به میدان آمده است. آیا دقت کردهاید که حضرت آقا این انقلاب را فراگیر، همگانی، جهانی، پویا، زنده و بدون تاریخ مصرف دیدهاند؟ توجه دارید که انقلاب را متصل به ذات احدیت دیدهاند؟ مردم انسانهای کامل را جدیتر میگیرند. ما هم خود باید جدی عمل کرده و انقلاب و دشمنانش و فرصتها و چالشهایش را نیز جدی بگیریم. فریادهای «لبیک یا خامنهای» اینک باید خود را نشان دهد. بههوش باشیم! بههوش باشیم که فرمانش رسیده و راهکارهایش برای گام دوم انقلاب پیشِ روی ماست.
💢عزیزانم! بیانیه امام را چندینباره بخوانیم و وضعیت موجود، حال و آینده انقلاب و وظایف خود و به ویژه جوانان را دریابیم. آن را بار دیگر بخوانید! با دقت بخوانید! بنده هم آن را با چشم ظاهر و باطن بار دیگر میخوانم و آن را در حد فهم خود، برای شما عزیزان بازخوانی خواهم کرد. انشاءالله
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 آید بهار جانها...
📝 #محمدعلی_معلی
🔹بر طبق احادیث و روایات بسیار که بخشی از آنها را مرحوم شیخ عباس قمی در مفاتیحالجنان نقل کرده است، «نوروز» روز آغاز آفرینش، نخستین تابش خورشید و بارش باران، رویش گیاه، پیدایش و پیمان ازلی انسان نخستین با آفریدگار است. همچنین روز به ساحل رسیدن کشتی نوح، بتشکنی ابراهیم، فرود فرشته وحی آسمانی بر پیامبر اسلام، انتخاب پدر امت امیرالمؤمنین علی«ع» به ولایت و روز غدیر و در پایان، روز ظهور نجاتبخش بزرگ، قائم آل محمد«ص» است.
🔸جالب این است که بر اساس آموزههای دینی، چنین نیست که یکی از پادشاهان از بین روزهای سال، نوروز را برای جشن پارسیان برگزیده و اسلام نیز برای تحبیب قلوب، تسلیم آن شده باشد! خیر؛ آهنگ روایات و احادیث چنین برداشتی را روا نمیدارد. نوروز در گفتار بزرگان دین، بسان روزهای فطر، غدیر و قربان، عیدی فراملی و متعلق به همگان است. اهل بیت«ع» نوروز را گاهی همسان ماه مبارک رمضان و با همان واژگان ستودهاند.
🔻حضرت صادق «ع» در میانۀ یک نیایش، نوروز را به فضیلت، کرامت، شرافت و عظمت توصیف کرده و فرمودهاند: «بارِک لَنا فی یَومِنا هذا، ألّذی فَضَّلتَهُ وَ کَرَّمتَهُ وَ شَرَّفتَهُ وَ عَظَّمتَ خَطَرَهُ.»؛ همانند تعابیر دعای مشهور ماه مبارک رمضان: «هذا شَهرٌ عَظَّمتَهُ وَ کَرَّمتَهُ وَ شَرَّفتَهُ وَ فَضَّلتَهُ عَلی الشُّهور.»
🔹در اینجا به نقل سخن دیگری از امام صادق«ع» به نقل از جلد چهاردهم بحارالأنوار بسنده میکنیم که گزینش نوروز را مربوط به پیش از آفرینش انسان میدانند. گویی نوروز شروع جهان است و با هستی آغاز شده است.
این در حالی است که هنوز راز نوروز آشکار نشده، همه پیامبران آسمانی و رهبران الهی چشم امید به نوروز داشتهاند. نوروز روز چیرگی روشنایی بر تاریکی، روز رهایی بشر، روز پیروزی انسان و روز ظهور امام زمان«عج» است.
🔸این است که مردم بر اساس یک رسم خوب فطری، خانهها را به انتظار قدوم کسی که خواهد آمد میتکانند و بر سر راه او سبزه میگذارند، بهترین لباسهای خود را میپوشند، معطر میشوند، لبخند میزنند و شادند، حتی اگر این سخن امام صادق«ع» را نشنیده باشند که:
- ما مِن یَوم نیروز اِلّا وَ نَحنُ نَتَوَقَعُ فیهِ الفَرَجَ لِأنّهُ مِن أیّامنا وَ أیّام شیعَتُنا؛ حَفَظَتهُ العَجَم وَ ضَیّعتُموهُ أنتُم.
نوروز که میآید، ما منتظر فرج آل محمد«ص» هستیم، زیرا نوروز از روزهای ما و روزهای شیعیان ماست؛ شما آن را از دست دادید و پارسیان آن را نگه داشتند.
🔻در زیارت حضرت مهدی«عج» هم میخوانیم: «السلامُ علیکَ یا رَبیعَ الأنام وَ نَضرَۀ الأیام»؛ سلام بر تو که چون باران بهاری هستی که بر همه موجودات میباری و سرسبزی و خرّمی روزگارانی.
💢 شاید کمتر کسی بداند که برای اولین بار، علی «ع» در این روز به ایرانیانی که شیرینی و پالوده مخصوص به او تقدیم کردند، فرمود: «هر روزتان نوروز باد!»
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین یادداشتهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 چرا ترامپ جولان را بخشی از اسراییل دانست؟
📝 #مهدی_محمدی
1⃣ ترامپ آشکارا در حال جبران تلاشی است که نتانیاهو برای رای نیاوردن دموکرات ها در انتخابات 2016 کرد. اعلام به رسمیت شناختن جولان اشغالی به عنوان بخشی از اسراییل، در حالی که هیچ کشوری در جهان جولان را به عنوان بخشی از اسراییل به رسمیت نشناخته، آشکارا نوعی اعانه انتخاباتی به نتانیاهوست که رویارویی دشوار با رقبایش در پیش دارد.
2⃣ اطلاعاتی وجود دارد که نشان می دهد امریکا قصد دارد پس از انتخابات اسراییل و قبل از ماه رمضان، از معامله قرن رونمایی کند. معامله قرن طرحی است که بزعم امریکا مسئله فلسطین را حل و روابط اعراب و اسراییل را عادی می کند، البته بی آنکه مستقیما آنها را به هم ربط بدهد. به رسمیت شناختن جولان به عنوان بخشی از اسراییل، پیش درآمد اعلام معامله قرن است که در آن هم در مرزهای سرزمین های اشغالی و هم درون آن، اشغالگری های جدیدی رخ خواهد داد. از جمله می دانیم که در این طرح، هیچ بخشی از قدس به عنوان پایتخت کشور فلسطینی به رسمیت شناخته نخواهد شد.
3⃣ اما مهم تر از دو علت فوق، امریکا روی جولان متمرکز شده به این دلیل که تصور می کند جولان به سرعت در حال تبدیل شدن به جبهه سوم علیه اسراییل است. مقاومت با سرعتی که صهیونیست ها از آن شگفت زده اند استراتژی تکمیل محاصره اسراییل و ایجاد یک لبنان پلاس را در جولان اجرایی کرده و همه توافقات اسراییل با روسیه برای جلوگیری از این امر هم عملا ناکارآمد از آب درآمده است. اسراییل می داند جولان عملا از دست رفته و دولت اسد هم دیگر آن دولتی نیست که بنشیند و اشغالگری چند دهه ای اسراییل در مرزهای خود را تحمل کند. بنابراین، از یک منظر راهبردی، مهم ترین دلیل سیاست جدید امریکا، تلاش برای جلوگیری از عمیق تر شدن شکست ژئوپلتیکی است که مقاومت در مرزهای شرقی سرزمین های اشغالی بر آنها وارد آورده است.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 فصل جدیدِ حیات طیبه جمهوری اسلامی
📝 دکتر #عباسعلی_رهبر
بیانیهی گام دوم بیانیهای راهبردی، استراتژیک و هوشمندانه و گام دوم انقلاب دومین مرحلهی خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی است. متناسب با این فضا چند نکتهی کلیدی در خصوص فصل جدیدِ حیات طیبهی جمهوری اسلامی وجود دارد:
1⃣ ما در یک مثلث روابط، ساختار و معنا قرار میگیریم. رهبر جمهوری اسلامی ایران با توجه به تجربهی بیش از پنج دهه فعالیت سیاسی، اجتماعی در عرصههای مختلف مدیریت سیاسی و علمی و فکری که داشتهاند، تجارب خود را انتقال میدهند. مهمترین تأکید ایشان در این زمینه این است که معنای انقلاب اسلامی، جامعه و تمدن اسلامی را بایستی بهطور جدی مورد توجه قرار داد و نبایستی بههیچ عنوان از «معنا و حقیقت انقلاب» دور شد. در واقع خوانش اقتدار ما در فضای دوم و نسل دوم انقلاب اسلامی در قالب این است که بتوانیم آرمانهای انقلاب اسلامی را مجددا احیا کنیم.
2⃣ در این بیانیه ما شاهد ترسیم جهان عینی (آبژکتیو) و جهانهای بین الاذهانی (سابجکتیو) از سوی ایشان هستیم. ایشان بحث قدسی اندیشیدن و زمینی عمل کردن را مورد توجه قرار دادند و نسبت بسیار مناسبی میان آرمانها و واقعیتها در بیانیهی ایشان وجود دارد. واقعیاتی که نباید از آنها غافل بود مثل عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، بحث آزادی و استقلال و آرمانهایی که در ذات انقلاب ما نهفته است مثل جمهوریت، اسلامیت و موضوعات مختلف که در قالب معناگرایی بایستی بهآنها توجه نمود.
3⃣ توجه رهبر انقلاب به روح دشمنشناسی بسیار مهم است. در واقع رهبر انقلاب روح نامرئی فرااستعماری نوین را در قالب زرق و برق غرب و بهنوعی شیطنتهای قدرتهای دیگر، مورد توجه قرار دادهاند و از جوانان خواستهاند تا بهعنوان افرادیکه آیندهساز انقلاب هستند، نسبت به این دشمنشناسی حساس باشند. بنابراین نسبت به ترفندها و خدعههای دشمن بایستی حساسیت خاص داشت. بحثهایی نیز توسط افراد ناآگاه مطرح میشود که دست از دشمنی برداشته و به سوی دوستی پیش برویم. ایشان به ذات استکبار اشاره دارند که بایستی همیشه این مسئله را در نظر داشته باشیم.
4⃣ نکتهی بسیار مهم دیگر که بهعنوان سرفصل مدنظر قرار میگیرد، مقولهی پیشرفت است که در آگاهی جمعی کنشگران بهخصوص جوانان خود را آشکار میکند. رهبر انقلاب دغدغهی اصلی خود را در یک سپهر پیشرفت بیان میکنند. سپهری که در آن معنویت، عدالت، اقتصاد، فناوری و سبک زندگی مردم مورد توجه قرار میگیرد و شاید این بیانیه را میتوان حلقهی ارتباطی با الگوی پایهای دانست که مورد توجه ایشان است و جمعی از نخبگان حوزه و دانشگاه این الگو را به صورت اولیه ترسیم کردهاند.
5⃣ بحث مهم دیگر که در این بیانیه مطرح میشود، توازن میان سیاست، معنویت و عدالت است. در حقیقت نفس انقلاب اسلامی بهعنوان تمدنساز نوین اسلامی و به عنوان پدیدهای که خیلی از موضوعات بینالمللی را تحت الشعاع قرار داده، در قالب تمدنسازی اسلامی است.
6⃣ نکتهی بعدی این است که بایستی امید اجتماعی و فرهنگ گفتگو را در دو امر مورد توجه جدی قرار دهیم: اول توجه جدی به بازتولیدهای فرهنگی و معنایی جمهوری اسلامی و دوم توجه به آسیبها و همچنین تهدیدات داخلی و خارجی.
🔹مفاهیم، زبان کلی، فرآیندها و فرهنگی که مورد توجه بیانیهی گام دوم است به عنوان یک مانیفست میتواند فضایی در قالب خطمشیگذاری کلان برای نسل جوان انقلاب ترسیم کند. رهبر انقلاب، مشکلات را مورد توجه قرار داده و سپس دستورگذاری کرده و تنظیم خطمشی میکنند و مشروعیتبخشی و حتی بحثهای اجرایی و ارزیابی را نیز بهنوعی مورد توجه قرار میدهند. به همین دلیل ما در فضای خطمشیگذاری عمومی نقش جوانان را بسیار مهم و پربار میبینیم و لازم است چرخهی فرآیند در قالب نهایی پیشرفت برای دستیابی به تمدن و جامعهی اسلامی مورد توجه جدی قرار گیرد.
💢 نکتهی آخر اینکه رهبر انقلاب افقی جدی را مورد توجه قرار میدهند آن ابعاد مادی و معنوی تمدنی انقلاب اسلامی است، که در حقیقت انقلاب اسلامی هویتی فراملّی و فرامرزی دارد و تغییرات، تحولات ساختاری و هنجاری در درون کشور اثر خود را در تحولات بینالمللی و بین منطقهای میگذارند. در واقع انقلاب اسلامی بحث آزادی، مردمسالاری، عدالت، استقلال و حاکمیت اسلام و نفی استبداد را مطرح کرده و استکبارستیزی و نفی سلطهپذیری، وحدت جهان اسلام، صدور معنوی انقلاب و توجهات مرتبط با صلح و عدالت جهانی را مورد توجه قرار میدهد. در واقع این تمدن نوین اسلامی چیزی نیست مگر اینکه ما بتوانیم ثمرات عملی و عینی آن را در قالب فرآیند شعارهای اصلی انقلاب مورد توجه قرار دهیم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
✅ دولت «هَجو و هُو»
📝 #پرویز_امینی
🔴 دولتهای پیش از دولت روحانی مورد نقد و اعتراض مخالفان بودند حتی اواخر دولت دوم خود مثل سالهای پس از ۸۱ دولت خاتمی و یا سالهای پس از ۹۰ دولت احمدینژاد، مورد نقد و اعتراض هواداران خود نیز بودهاند. اما پدیدهای که درباره دولت روحانی در حال شکلگیری و گسترش است، بسی فراتر از نقد و اعتراض هواداران و مخالفان است. دولت روحانی در حال «هجو و هو» شدن اجتماعی است.
🔴 دولت روحانی جوری در صحنه عمل ظاهر شده است که نوعی «برابری سیاسی» بین رئیسجمهور و مردم عادی ایجاد کرده است! همانطور که مردم عادی به دلیل فقدان جایگاه قانونی و عدم بهرهمندی از ابزارها و سازوکارهای اجرایی، نمیتوانند کاری برای حل مشکلات بکنند، دولت روحانی هم نشان داده علیرغم داشتن جایگاه و مسئولیت ارشد اجرایی کشور یا نمیخواهد یا نمیتواند مسائل جاری و اولیه کشور و مردم را رفع و رجوع کند و بنابراین بین او و شهروندان عادی برای حل مسائل، عملا فرقی وجود ندارد. بیعملی و بدعملی دولت در ماجرای سیل در استانهای شمالی نمونه تازه این مسئله است.
🔴 وقتی به مجموعه مسائل دولت روحانی از تغییر دلار از ۳۰۰۰ به ۱۳۰۰۰ هزار تومانی و از چندین برابر شدن قیمت خرید مسکن و اجازه و سر به فلک کشیدن قیمت خودرو تا پراید ۵۰ میلیونی و افزایش قیمت اجناس به شکل روزانه مانند گوشت صد و بیست و سی هزار تومانی و شکست سنگین برجام و بربادرفتن انگاره امید به اروپا نگاه میکنیم و اینک نیز به وضعیت امدادرسانی دولت روحانی خصوصا غیبت استاندار گلستان در این سیل بنیانافکن و خانمانبرانداز به دلیل مرخصی خارجی!، ناخودآگاه انسان را به یاد این شعر در تحلیل یکی از دورههای مهم تاریخی ایران میاندازد:
آن ز دانش تهی ، از غفلت پر
شاه سلطان حسین یَخشی(یاخچی) دور
این تحلیل شاعرانه معطوف به نحوه برخورد آخرین سلطان صفویه با مسائل و مشکلات آن زمان است که با بیان گزاره یخشی دور! (خیلی خوب!) به آنها رسیدگی میکرد و نهایتا این تدبیر منجر به سقوط یکی از قدرتمندترین دولتهای دوران ۵۰۰ ساله اخیر به دست ضعیفترین قدرت خارجی (محمود افغان) گردید که برای امروز ما قابل تأمل است!
🔴 اگر جمهوری اسلامی بتواند دو سال آینده و باقیمانده از دولت روحانی را تحمل کند، میتوان به ضریب اطمینان بالایی گفت که ج.ا.ا به یک وضعیت ضدضربه تبدیل شده است و دیگر بقای آن تضمینشده است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 دم خروس یا قسم حضرت عباس؟
📝 #شاهین_سپهری
🔹آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در یک اقدام بی فایده و منقضی شده استاندار گلستان آقای مناف هاشمی را برکنار کردند و سرپرستی برای عمارت دارالحکومه ی گلستان گماردند.
فارغ از اینکه استاندار پیشین که بوده و چه کرده و مرخصی حق اش بوده و تا کجا مجاز به غیبت در حوادث مترقبه بوده؛ روی سخن من با معاون اول رئیس جمهور مان است.
🔸آقای جهانگیری در دولتی که رئیسش در کوران حوادث یا توچال است یا در جزایر خوش آب و هوا ، خرده ای به استاندار مفلوک گلستان نیست.
در دولتی که رئیس جمهورش کمترین دغدغه ای ندارد انتظار از نیروهای دست دومش مسخره ترین توقع ممکن است.
🔸اگر معدنی میریزد و قطاری از ریل خارج می شود و زمین لرزه ها می آید و سیل ها تلاطم میکنند و باز هم سلطان صاحبقران را کَک نمی گزد، این یعنی خیلی وقت است که آب از سر گذشته.
شما گفتید هیچ گونه قابل قبول نیست که مسئول در بحران بالاسر کار نباشد.
می شود بفرمایید در همه ی این بحران ها آقای رئیس کجا بوده اند؟
🔸وقتی معاون اول رئیس دولتی دم از مدیریت جهادی می زند اما رئیس آندولت لیبرال مآبانه و فرتوت و بی خیال مشغول هر امر غیر مهمی جز رفع بحران است آیا دم خروس را باید معیار گرفت یا قسم حضرت عباس؟
💢 مناف هاشمی امروز برکنار شد اما همه از چند روز پیش میدانستیم تنها قربانی مفقود شدهی سیل هم اوست.
تکلیف او با مردم مشخص است چون بود و نبودش در کشور فرقی نمی کند ، در همین سیل نیز چه باشد چه نباشد مردم و بسیج و سپاه و هلال احمر و... کار خود را می کنند؛ اما من کسی را سراغ دارم که حضورش اگرچه غالباً منفی ،متأسفانه دارای تأثیر است.اگر راست می گویید "غائب همیشگی" را عزل کنید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
"ما و گریه های امیرکبیر"
رنج مردم در #سیل و گرانی را که میبینم; به یاد گریه های امیرکبیر برای آن کودکی می افتم که مبتلای آبله شد...
که پدرش به حرف امیر گوش نکرد و واکسیناسیون آبله را انجام نداد.
و حالا کودک آبله زده را گذاشته بود مقابل میرزا تقی خان و از او چاره میخواست!
کدام چاره جز گریه های صدر اعظم؟!
⬅️ بله! ما مردم به حرف آن دلسوزی که میگفت به جریانات غیر جهادی رأی ندهید, به مدیریت اشرافی رأی ندهید و حواستان باشد که که مدیران جدید ضعفهای قبلی ها را نداشته باشند, گوش نکردیم...
✅ و به کسانی رأی دادیم که نامشان از سالها قبل تا همین الآن با خوش نشینی, سفر خارجی و جزیره زیبای #کیش گره خورده است.
ما گوش نکردیم و به کسانی رأی دادیم که قوت لایموتشان نان نبود; شیشلیک بود.
و ما به کسانی رأی دادیم که اسلافشان برای سیل که هیچ! که بخاطر شایعه هم می گریختند و در کنار یک دریاچه تفریحی کمپ میزدند تا خطر رفع شود!
و حالا همین ما انتظار داریم که این آدمها وسط حادثه باشند, حین سیل سفر خارجی نروند, مثل #قالیباف کنار آتش چادر بزنند, مثل پروفسور دهمرده بپرند وسط سیلاب و مردم را نجات بدهند, مثل پرویز فتاح با ندارها بنشینند و نان قاتق بخورند و #گوشت 100 هزارتومانی ککشان را بگزد!
وَه که چه انتظار نامعقولی داریم...
ما به حرف #امیرکبیر گوش نکردیم!
📝gera...
➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
پرونده #گام_دوم_انقلاب
🔴 سیاستمدار تراز انقلاب در گام دوم
📝 دکتر #موسی_نجفی
🔸گروهی فکر میکنند سیاست یعنی «عملگرایی محض» و تجربه و کار سیاسی؛ و در این رابطه خود را از دانستن و اندیشهی سیاسی بینیاز میدانند. این در حالی است که عمل سیاسی یا به دنبال حفظ وضع موجود است و یا تغییر آن، نفس این تأیید و یا رد هم مبتتی بر بدبودن و یا خوب دانستن اوضاع زمانه است. اما اینکه چه چیزی و با کدام «شاخص» خوب و یا بد تعریف میشود، خود مسئلهی مهمی است!
🔻در فرهنگ و تمدن غرب این کار و این وظیفه در قرون قبلی از کلیسا و بالتبع از مسیحیت گرفته شد و به فلسفه و بعداً به علم واگذار گردید و لذا «علم سیاست جدید» از نظر کسانی مثل ماکیاولی و دیگران با گذار از فلسفهی سیاسی کلاسیک و اخلاق و ارزشها پایهگذاری و نشانهگذاری گردید. با فاصله افتادن بین «دانش و ارزش» در سیاست نوعی نظر به منفعت مادی و سلطهگری و تجاوز به حقوق دیگران و در سطح بالاتر، ملل ضعیفتر مشروعیت یافت؛ لذا با مترادف شدن سیاست با قدرت، اگر بگوییم پدیدهی استعمار و سلطه هم مشروعیت پیدا نمود سخن به گزافه نگفتهایم.
🔹اما ماجرای تفکر و سیاست در اسلام چنین چالش و تاریخی را طی نکرده است؛ هرچند تاریخ خلافت آرام آرام از ارزشها فاصله گرفت اما در امامت و ولایت شاخص عدالت با هیج مصلحت و تدبیری معاوضه نگردید. از این رو امروز در مواجهه با جبههی سیاسی غرب از رسانه گرفته تا دیپلماسی و حقوق بشر باید مواظبت کرده و در نظر داشته باشیم که اخلاق در سیاست (یا لاقل آنچه ما اخلاق میدانیم) دال مرکزی و محور حرکت و شاخص ارزیابی غربیها نبوده و نیست و احتمالاً نخواهد بود.
🔸اما در نبود یک اخلاق متعالی در سیاست غرب، به یک مطلب خوب توجه شده است و آن این است که از سنتهای پسندیده در مغرب زمین همچون خاطرهنویسی سیاسیون برای پرکردن فاصلهی تجربهی سیاسی و علم و دانش و اندیشه استفاده شده است. این انتقال منظم و با قاعدهی تجربه سیاستمداران در مواقعی از آنان چهرههایی علمی و نظریهپرداز و یا استراتژیست در سطح جهان میسازد.
🔻چقدر مناسب است که ما برای کمال یافتن در سیاست علاوه بر پافشاری بر اصول اخلاقی، برای علمینمودن سیاست از اندیشهی سیاسی و تمسک به سیرهی خاطرهنویسی توامان استفاده نماییم. به نظر میرسد برای فهم و اجرای روح بیانیهی گام دوم رهبر عزیز بایستی سیاستمداران و «سیاسیون تراز انقلاب» بیش از پیش با این ملاکها ارزیابی گردند؛ و در این مرحله شاخصها از جناح بندی چپ و راست به اخلاق و اندیشه در سیاست منتقل گردد.
🔹نکتهی مهم دیگر این است که ما اگر ولی فقیه را در بُعد سیاسی و از نظر عمل سیاسی، شاخص و میزان سیاستمدار تراز انقلاب بدانیم، در بیانیهی گام دوم در سه بُعد تاریخشناسی و جریانشناسی و آیندهنگری نویسندهی اندیشمند آن توانسته بین گذشته و حال و آینده ارتباط و پیوستگی ایجاد نماید؛ پرسش اینجاست چند در صد از مدیران ارشد سیاسی فعلی و یا آینده از چنین توانمندی فکری و نظری برخوردارند؟!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به حساب سلبریتیها پول واریز نکنید. این خواهش و تقاضا نیست، هشداره!
سلبریتیها بدهکار بانکی بودن، پول کمک مردمی مستقیم رفته به حساب بانک!
@kh_enghelab