خیابان انقلاب
🔴 نماینده سابق مجلس افغانستان: اگر حاج قاسم نبود نه احمدشاه مسعود موفق میشد و نه دیگران/ سردار قاآنی در سختترین شرایط در افغانستان حضور داشت
💬 #نصرالله_صادقزاده
🔹 در زمان جنگهای داخلی پس از شکست شوروی است که گروههای تروریستی مثل القاعده شکل گرفتند. در آن مقطع هم جمهوری اسلامی ایران در کنار مردم افغانستان ایستاد. باز هم تاکید میکنم که به هیچ وجه موضوعاتی مثل شیعه و سنی مطرح نبود و آنها در سختترین شرایط، با همه مردم افغانستان همکاری کردند.
🔻 یادم هست در مقطعی که تروریستها عرصه را بر مردم مناطق مرکزی و دیگر جاها تنگ کرده بود، جمهوری اسلامی با هواپیما، مواد غذایی و دیگر امکانات زندگی را برای مردم در این مناطق میریخت.
🔸 در افغانستان نیرویی به نام «سپاه محمد» از مجاهدینی که سابقه جنگ و جهاد داشتند تشکیل شده بود که این نیروها تاثیر بسیار زیادی در مقابله با القاعده داشتند و میتوان گفت که اگر اینها در کنار احمدشاه مسعود و دیگر نیروهایی که در داخل افغانستان مقاومت میکردند حضور نداشتند، پیروزی به این سرعت حاصل نمیشد.
✅ بعد از حمله آمریکا به افغانستان (پس از حادثه 11 سپتامبر) هم همین نیروها بودند که رفتند و پایگاههای تروریستها را تسخیر کردند. اینها تاثیرات حضور جمهوری اسلامی ایران و نیروی قدس بود که خاطرات خوبی در اذهان مردم افغانستان به یادگار گذاشته است.
⭕️ کشوری که در سختترین شرایط کنار مردم افغانستان ایستاد ایران بود. ایران برخلاف شوروی و آمریکا دخالتی در امور افغانستان نکرد. نیروهای ایرانی مثل مجاهدان افغان زندگی میکردند. نان خشک میخوردند و علیه اشغالگران می جنگیدند.
🔰 اگر همکاری ایران و نیروی قدس نبود، نه احمد شاه مسعود موفق میشد نه آقای دوستم و نه اسماعیلخان و نه آقای محقق و نه دیگر چهرههای عرصه جهاد افغانستان.
◾️ من سردار سلیمانی را از سالهای 77- 78 شناختم. آنهم بواسطه تغییر و تحولاتی که پس از فرماندهی ایشان در نیروی قدس به وجود آمد و ما این تغییرات را در صحنه میدانی افغانستان به وضوح میدیدیم.
1️⃣ اول اشراف اطلاعاتی عمیقی بود که ایشان از منطقه داشت و ضرورتهای هر کشور و مردمش را میشناخت و می دانست مثلا افغانستان چه ضرورتهایی دارد و چه نوع همکاری باید در آن صورت بگیرد تا اعتماد آنها را به دست بیاورد. در عراق و سوریه و بقیه کشورها هم همینطور. ایشان دقیقا روی این مضوعات اشراف داشت و بر اساس همین ضرورتها برنامهریزی میکرد و این در روح و جان مردم نفوذ میکرد.
❇️ شاید ما بعد از شهادت ایشان، این موضوعات را بهتر درک کنیم. سردار سلیمانی بعد از شهادت، زمین تا آسمان با سردار سلیمانی وقتی که زنده بود و ما میشناختیم متفاوت است.
2️⃣ موضوع دوم اخلاص و صداقت او بود.
🔺 سردار قاآنی از جمله همان افرادیست که اغلب در سختترین شرایط، خودش داخل افغانستان بود و مسئولین افغانستان را از نزدیک میشناسد.
💢 من معتقدم خون سردار سلیمانی نه تنها ایران، بلکه همه جهان اسلام را مصون کرده است و از این جهت جای هیچ نگرانی نیست.
#فرهنگی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 بحران اعتماد در انتظار غرب پساکرونا
✍️ #رسول_سناییراد
🔹 برخلاف این تصور که آموزههای برآمده از لیبرال - دموکراسی میتواند پاسخگوی جهان بشری و کلید حل مشکلات و مسائل آن بوده و کارآمدی را برای تمامی عرصهها و فصول زیست انسانی تأمین کند، بحران ناشی از ویروس کرونا تبدیل به آزمونی برای محک خوردن ادعا و تصور فوق شد که خروجی آن نه تردید، که بیاعتباری و بیاعتمادی محض از آب درآمده است.
🔻 عواملی که موجب پدید آمدن بیاعتمادی محض به دنبال لیبرال – دموکراسی غربی در این آزمون شده، عبارتند از:
1️⃣ رنگ باختن و نابودی عواطف و احساسات انسانی در دنیای غرب که از ارزشهای بنیادین تمدن غرب بعد از رنسانس و خداحافظی با ارزشهای الهی و انسانی ناشی شده و در قالب عقلانیت ابزاری و منفعتگرایی جلوهگر شده است. تلفات با نسبت ۷۰ درصدی سیاهپوستان آفریقاییتبار با جمعیت ۳۰ درصدی در امریکا و همچنین رها کردن بیماران مسن و اولویت دادن به بیماران جوان، رهاسازی خانههای سالمندان و کمپهای مهاجران در کشورهای غربی، نشانگان آشکار سردی عاطفه و احساس انسانی در دنیای غرب به شمار میآید.
2️⃣ حاکمیت اشرافیت زرسالار و سودجو بر نظامهای سیاسی و دولتهای غربی که در عرصه حکمرانی تنها دغدغههای سودجویانه، مادی و کسب سود و ثروت بیشتر را دنبال کرده و در حوزه بهداشت و سلامت نیز، همین اولویتها را مداخله میدهند.
🔰 برملا شدن وضعیت وخیم تجهیزات پزشکی در بیمارستانهای کشورهای اروپایی و امریکا و عدم تأمین حداقلها حتی برای کادر درمانی و دعوت به استفاده از ماسک مشترک و اجبار به استفاده از پلاستیک زباله به جای گان برای پرستاران و مانند آن، گوشهای از عملکرد زرسالاران حاکم بر کشورهای غربی به حساب میآید.
3️⃣ فائق آمدن روحیه برتریجویی، انحصارطلبی و داروینیسم همهجانبه که نه تنها مجالی به عدالت و دگردوستی نمیدهد، بلکه امریکا به ربایش تجهیزات پزشکی از کشورهای اروپایی رو میآورد و کشور اروپایی به راهزنی دریایی از یک کشور آفریقایی اقدام میکند که جملگی یک راهزنی مدرن محسوب و در پرونده تمدن مدرن غربی جا میگیرند.
4️⃣ تحکیم نگاه مرکانتلیستی و اقتصادی و حضور نگاه مادی در تمامی محاسبات زیست جهان غربی که در محاسبه بین سود اقتصادی و جان انسانها، اولویت را به سود داده و از همان ابتدا به رنج بیماری و جان باختن انسانها بیاعتنا بوده و تنها از احتمال هزینهها و کاهش فعالیتهای اقتصادی ناشی از این ویروس به تب و تاب میافتد.
🔺 مجموعه عوامل فوق موجب شده چهره بدون ماسک لیبرال – دموکراسی با تمدن غربی کنار رفته و زشتیهای این چهره فراتر از ادعاها و تصویرسازیهای مجازی ذینفعان، حامیان و فریب خوردگان آن برملا و اعتبار آن به شدت آسیب دیده و با تردیدهای جدی مواجه شود.
💢 نگرانی تئوریپردازان غربی، امثال کسینجر، برای جهان پساکرونا را که در آن فقط تمدن غربی به اعتماد جامعه بشری به آن، گره خورده، در پیوند با فروافتادن این ماسک در بزنگاه تاریخی یا آزمونی، چون بحران کرونا قابل فهم است. آیا روشنفکران دلداده و شیفته غرب مدرن، خواهند توانست از این آزمون تاریخی مجالی برای بازبینی، واکاوی و اصلاح اندیشه و معرفت خود بهره گیرند؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 ویروس کرونا و گذران ایام قرنطینه همراه با مبلغین فرقه ها و عرفان های نوپدید
✍️ #محمدحسن_نجاری
🔹 در ایامی که آمدوشد افراد و ارتباط ایشان با دنیای خارج از منزل برای عموم مردم جهان، از جمله مردم کشورمان با محدودیت های قابل توجهی همراه شده است، مبلغین برخی از فرقه ها و عرفان های نوپدید در تلاشند تا از شرایط به وجود آمده نهایت سوءاستفاده را در جهت عضوگیری و جذب اشخاص (به خصوص نوجوانان، جوانان و زنان) انجام دهند.
🔻 سوال اصلی ای که در این باره مطرح می گردد، آن هست که مگر شرایط موجود دارای چه ویژگی هایی است که منجر به سوءاستفاده مروجین آیین های پوشالی از این دوران شده است؟
◾️ در پاسخ به سوال، ضروری است مهمترین ویژگی های این ایام را با هم مرور کنیم؛
1️⃣ محدود شدن ارتباطات خارج از منزل به موارد ضروری
2️⃣ وارد آمدن فشار اقتصادی قابل توجه به عموم اعضای جامعه و ایجاد شدن بحران در زندگی ایشان
3️⃣ ایجاد شدن حالت سر در گمی و استرس در بسیاری از مردم که منجر به تمایل ایشان به جستجوی آرامش در خارج از فضای مادی می گردد.
🔰 همانطور که روشن است، ایام مذکور به خودی خود شرایطی همچون «دوران سرسپاری» را برای مبلغین این گروه های مخرب فراهم کرده است؛ دورانی که در عموم فرقه ها و با هدف انجام عملیات مغزشویی افراد انجام می گردد و طی آن ارتباط شخص با عالم خارج محدود و یا در صورت امکان قطع می گردد تا با استفاده از انجام برخی اعمال همچون مغزشویی و بیان عبارات ظاهرفریبانه در قالب دعاها و مناجات های عرفانی یا شیوه های نوین ارتباط با عالم معنا، شخص اندک اندک به عقاید فرقه متمایل و علاقه مند شده و با گذر زمان، ضمن پایبندی بدان ها، مبانی عقیدتی فرد به صورت کامل تغییر یابد.
❌ نکته قابل توجهی که در خصوص ایام قرنطینه یا دوران شبه سرسپاری وجود دارد، آن است که در این ایام، مبلغین لزوما آگاهانه اقدام به انتشار افکار و عقاید فرقه ها و جریان های مخرب نمی کنند؛ چه بسیار افرادی که جملات و عبارات به ظاهر زیبا را برای دوستان و آشنایان خود منتشر می کنند، غافل از اینکه در پس همین جملات به ظاهر زیبا مبانی اعتقادی یک فرقه قرار داده شده است.
❇️ به عنوان نمونه برخی از مبلغین فرقه ضاله بهائیت که یکی از مخرب ترین جریان های فعال در کشور ماست، در گروهی خصوصی پیرامون سوءاستفاده مروجین این فرقه از ایام قرنطینه ابراز داشته: «در شرایطی که عده زیادی از مردم دچار غم و ناامیدی شده اند، باید شروع به جستجوی راههایی برای الهام بخشیدن همشهریان، خواهران و برادرانمان در کشور باشیم. از آنجایی که همنشینی بین افراد محدود شده است، باید نگاهمان معطوف به استفاده از ایستگاههای رادیویی محلی و دیگر سرویسهای پخش برنامه باشد».
🔺 بهائیان برنامهای شامل تلاوت دعا و متون مقدس و بررسی نگرانیهای مشترک اعضا جامعه اجرا میکنند. شنوندگان تشویق میشوند تا از دعا به عنوان یک منبع روزانهٔ انرژی معنوی و وسیلهای برای تأمل بر اینکه چگونه هر شخص میتواند رنج موجود در اجتماع را تسکین دهد، استفاده کنند.
💢 بنابراین، فرقه ها و عرفان های مخرب به خوبی از ویروس کویید ۱۹ و شرایط منحصر به فرد ناشی از آن استقبال کرده و این ویروس را تبدیل به وسیله ای برای انجام مکالمه های عمیق تر با جامعه هدف خود نموده اند... از نظر مبلغین این جریان ها در این ایام ابتدا آموزش شستشو دست ها و بعد نوبت به شستشو مغز ها می رسد...
#سیاسی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 رمضان؛ فرصتی مناسب برای مهار کرونا
✍️ #رشید_جعفرپور
🔹 تجربه حدود دو ماهه مدیریت ستاد کرونای کشور ما نشان می دهد روند ابتلا و مرگ و میر ناشی از این ویروس، منحنی ابتدائا، افزایشی و سپس، سینوسی داشته است.
🔻تجربه مدیریت این پدیده در دنیا نشان می دهد که سه نوع الگو در این زمینه اتخاذ شده است:
1️⃣ الگوی قرنطینه کامل: براساس این الگو یا منطقه پرشیوع و یا کل کشور در طی بازه زمانی مشخصی به طور کامل قرنطینه می شود. این تجربه در برخی کشورهای آسیایی، به ویژه کشور چین انجام شده، که آثار و تبعات مختلفی داشته است.
2️⃣ الگوی مدیریت دموکراتیک: در این نوع الگو با فرض اینکه انسانها خودشان از عواقب این بیماری اطلاع دارند، پس خودشان مراقبت های خاص را انجام می دهند، لذا مداخله نهادهای دولتی و حاکمیتی چندان لازم نیست و در حد مراقبت از بیماران و درمان آنها در یک روند عادی باید صورت پذیرد. تجربه روزهای آغازین ورود این ویروس به برخی از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا و اسپانیا و نیز کشور آمریکا از این نوع است. رشد گسترده مبتلایان و تلفات جانی آنان از پیامدهای این الگو است.
3️⃣ الگوی مدیریت اقتضایی: در این نوع مدیریت، نه الگوی قرنطینه کامل پذیرفته شده و نه الگوی مدیریت دموکراتیک، بلکه با توجه به شرایط و اقتضائات محیطی، تصمیم های مقطعی و گام به گام اتخاذ شده است. تجربه بسیاری از کشورها از این نوع می باشد.
🔰 با تطبیق سیاستگذاری دولت در حوزه مدیریت این بحران با الگوهای طرح شده، می توان الگوی «مدیریت ستاد ملی مبارزه با کرونا» را به الگوی سوم نزدیک تر یافت. در این راستا، به کارگیری مفاهیم و واژگانی چون، «فاصله گذاری اجتماعی»، «فاصله گذاری هوشمند اجتماعی»، «دو قطبی سازی سلامت- کسب و کار»، رد هرگونه قرنطینه و استفاده تحقیرآمیز این واژه توسط مسئولین امر، نشان از این دارد که الگوی سوم، مدل اتخاذ شده ستاد مدیریت بحران در ایران می باشد.
❇️ به هر صورت تا اینجای کار پیش آمده ایم و تجربه کشورهای دنیا را دیده ایم و سطح ابتلای استانها و شهرهای کشور را نیز رصد کرده ایم. با توجه با همان سیاست گام به گام و اقتضایی، فرصت ماه مبارک رمضان فرصت خوبی برای مهار این ویروس می باشد. در این فرصت دو هفته ای به آغاز رمضان باید استانهای کشور رصد کامل شوند و سه دسته تقسیم بندی در مورد آنها صورت گیرد: «استانهای پرخطر»، «استانهای سفید» و «استانهای کم خطر». استانهای پر خطر را باید قرنطینه کامل نمود. استانهای سفید را باید معین استانهای پر خطر قرار داد. استانهای کم خطر را نیز باید با الگوی فاصله گذاری هوشمند مدیریت کرد.
🔺 بر اساس این نوع مدیریت، اگر به اقتصاد خانواده های استانهای پر خطر و کم خطر آسیب وارد می شود، دولت و نهادهای حمایتی عمومی و مردمی، «یک بسته حمایتی ارزاق» که بتواند یک خانواده را در طی ماه مبارک رمضان پشتیبانی کند، در نظر بگیرند و نیز دولت و کمیته امداد امام خمینی(ره) مبلغ حمایتی یک الی دو میلیون تومانی به خانواده های نیازمند اعطا نمایند.
💢 خانواده ها هم در ماه مبارک رمضان در قرنطینه با راز و نیاز و نیایش و نیز رعایت کامل موارد پروتکل های بهداشتی ابلاغ شده توسط ستاد ملی کرونا، با همراهی همه ارکان دولتی و حاکمیتی، در طی بیش از دو هفته بتوانند بر این بحران فائق آیند. طبیعی است که پویش ها و رزمایش هایی با عناوین «کمک مومنانه»، «بخشش ایرانیان»، «نذر قربانی»، «بهار همدلی» و ... توسط بسیج و نهادهای مذهبی و مردمی در ایام پرفضیلت و معنوی رمضان کمک شایانی در مدیریت این پدیده خواهد نمود.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 سلامت و معیشت در دوراهی بد و بدتر
✍️ #ناصر_ایمانی
🔹اگر از تمامی اندیشمندان و پزشکان و متخصصان سراسر جهان سوال شود که بهترین و موثر ترین راهکار برای مقابله با کرونا چیست؟ قطعا یک پاسخ واحد از تمامی آنها خواهید شنید : قرنطینه ! و طبعاً بهترین نوع قرنطینه نیز ، قرنطینه کامل است که مردم از خانه های خود نیز خارج نشوند .
🔻 این مدل همان روشی است که دولت چین در مورد شهر وهان اجرا کرد و مردم جز برای خرید مایحتاج آنهم یک بار در هفته ، حق خروج از منزل نداشتند . کم و بیش این مدل در برخی کشورها مانند ایتالیا و اسپانیا نیز اجرا شد . اگر چه به دلایلی نتوانستند مانندچین موفق باشند .
🔰 اما سوال اصلی این است که آیا این مدل در کشورهای دیگر نیز قابل اجراست؟ زیرا قرنطینه کامل آسیب جدی به اقتصاد کشور ها وارد می آورد و تولید و اشتغال را متوقف می کند . دقت کنیم که چین نیز فقط یک استان خود را قرنطینه کامل کرد اما دیگر استانهای پهناور چین ، قرنطینه کامل نداشته و صرفاً توصیه های پزشکی از قبیل بهداشت فردی و اجتماعی را رعایت کردند .
🔺 اما در مورد ایران که تمام کشور درگیر ویروس کروناست ، قرنطینه کامل به معنای تعطیلی اقتصاد کشور و آسیب جدی به اقشار کم در آمد جامعه است .
💢 طبعا کشور های ثروتمند ، قادر هستند تا مدتی اقتصاد خود را بحالت نیمه تعطیل و یا تمام تعطیل دربیاورند تا با ویروس کرونا مقابله نمایند زیرا آنها منابع مالی کافی برای مقابله با آن را در داخل و خارج کشور خود دارند .
#اجتماعی / متن_کامل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 با چه معیاری میتوان گفت ایران در مقابله با کرونا خوب یا بد عمل کرده؟
✍️ #عبدالله_شهبازی
🔹 واقعاً بر اساس چه استانداردی میتوانیم بگوییم ایران در برابر پدیده کرونا خوب یا بد عمل کرده وقتی این همه تنوع در عملکرد کشورها در برابر این پدیده میبینیم؟
🔻 بعنوان کسی که این سه ماهه دائم در حال مطالعه اخبار و تحلیلهای مرتبط با کشورهای مختلف کرونازده بوده عرض میکنم:
❇️ در بحث مقابله با کرونا در میان متخصصان بهداشتی اختلاف نظر وجود ندارد. همه متفقالقول هستند که تا زمانی که دارو و واکسن پیدا نشده تنها راه مقابله با کرونا اجرای سیاستهای دوریگزینی یا فاصلهگذاری اجتماعی است. این سیاستها بسته به وضع میتواند طیفی باشد از شل تا سفت. تأثیر سیاست فاصلهگذاری اجتماعی هم اکنون ثابت شده در کاهش مرگومیر و مهار بیماری.
❌ بحث «ایمنی گلهای» را که بوریس جانسون در بریتانیا مطرح کرد در ۱۳ مارس و سه روز بعد (۱۶ مارس) عقبنشینی کرد چیز دیگری است که از آن سوءاستفاده شده برای توجیه خواست دولتها. ایمنی گلهای اصل ثابتشده تجربی و علمی است بر اساس تاریخ جانوران از جمله انسان. به این دلیل اسمش را گذاشتهاند «گلهای» چون مربوط به همه حیوانات است. در طول تاریخ بیماریهای فراوانی آمده و رفتهاند. عدهای، کم یا زیاد، مردهاند و مابقی ایمن شدهاند.
🔰 ولی مطرح کردن ایمنی گلهای بعنوان راهکار دولتی فقط به دلیل تئوریزه کردن بیعملی دولتهاست. مهمترین نمونه سوئد بود که خیلی جدی رویه ایمنی گلهای را، برغم اعتراض شدید متخصصان، دنبال میکند و الان در وضعی است که در همسایگانش (فنلاند و دانمارک و نروژ)، که اصول فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کردند، اوضاع رو به بهبود است بنحوی که میخواهند تا پایان آوریل عادیسازی را شروع کنند ولی در سوئد تازه بحران شروع شده. هم نرخ مرگومیر بالایی دارد در مقایسه با سایر کشورهای اسکاندیناوی و هم درباره مرگومیر سنگین هفتههای آتی هشدار دادهاند.
🔺 در ۱۱ آوریل پیام استفان لووین (لُ وی یِن)، نخستوزیر سوئد، روشن کرد که علت پیگیری رویه ایمنی گلهای فقط ناتوانی دولت سوئد بوده است برای مقابله با کرونا نه اینکه سیاست عجیب و غریب و پیشرفتهای داشتند.
💢 اختلاف نظر زمانی بروز میکند که نظر متخصصان بهداشتی و درمانی با نظر کانونهای مالی و صاحبان مشاغل و سیاستمداران و دولتها در تعارض قرار میگیرد که میخواهند هم خدا را داشته باشند هم خرما را. به این معنا که هم وضع جامعه تکان نخورد و هم بیماری مهار شود. برآیندش میشود سیاستهای شلکن و سفتکن مثل آمریکا و بریتانیا. ایران اوج این نوع تلون است.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f