فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 واکاوی ابتکار و فرماندهی شهید حاج قاسم سلیمانی در تامین امنیت جنوبشرق کشور.
✅ روایتهای شنیده نشده از ابتکار حفر خندق در مرزهای جنوب شرق کشور تا اعطا اماننامه و رونق کشاورزی برای رفع مشکل بیکاری.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 رقابت چه زمانی موجب افزایش کیفیت میشود؟
👤 #سیدیاسر_جبرائیلی
🔹 یکی از تجویزهای اقتصاد متعارف برای افزایش کیفیت محصولات، ایجاد رقابت است. میگویند مرزهای تجاری اگر برداشته شود و تولیدکنندگان داخلی و خارجی با یکدیگر رقابت کنند، طبیعتا چون مصرفکنندگان کالای باکیفیت را انتخاب خواهند کرد، تولیدکنندگان یا باید کیفیت را افزایش دهند، یا از بازار خارج شوند.
🔸 منطق حاکم بر این ایده، کاملا صحیح است. اما سوال باید کرد که آیا این معادله که نتیجه رقابت، فشار بازار روی تولیدکننده برای ارتقای کیفیت است، همواره صادق است؟ پاسخ منفی است. رقابت تنها و تنها زمانی منجر به افزایش کیفیت میشود که تمامی تولیدکنندگان دسترسی یکسانی به عوامل تولید- به ویژه فناوری- داشته باشند.
✅ اگر یک تولیدکننده خارجی که دسترسیهای آزاد به فناوری دارد، در رقابت با یک تولیدکننده داخلی محروم از فناوری قرار گیرد، فشار بازار به هیچ وجه موجب ارتقای کیفیت تولید داخلی نخواهد شد. نتیجه این رقابت، حذف تولیدکننده داخلی از بازار و وابستگی کشور به واردات است. چون اینجا دیگر نهتنها کیفیت تحت اختیار و اراده تولیدکننده نیست، بلکه او از فناوری ضروری نیز محروم است. لذا رقابت منجر به کیفیت، زمانی معنی پیدا میکند که تولیدکنندگان رقیب، دسترسی برابر به عوامل تولید داشته باشند.
🔹 کسانی که در شرایط نابرابر، رقابت را تجویز میکنند، به خوبی میدانند که نتیجه این رقابت نابرابر افزایش کیفیت نیست، حذف تولیدکننده داخلی است.
🔸 اینجاست که دولت باید سیاستی هوشمندانه اتخاذ کند. در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی و خارجی دسترسی یکسان به فناوری دارند، اجازه رقابت داده شود تا کیفیت افزایش و قیمت کاهش یابد. اما در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی از فناوریهای روز محروماند، از محل منابع عمومی برای تحصیل فناوری روز هزینه نماید.
✅ ممکن است کسانی بگویند اشکالی ندارد که صنایعی که در آنها مزیت نداریم، در اثر رقابت تعطیل شود. این یک بحث دیگر است و نباید ریاکارانه تحت پوشش "رقابت برای کیفیت" مطرح شود. در جای دیگر بحث کردهام که بسیاری از مزیتها، طبیعی و خدادادی نیست که بهسادگی بگوئیم نداریم و از آن عبور کنیم.
🔹 مزیت، اکتسابی است و باید برای رسیدن به آن، تلاش کرد چنانکه دیگران تلاش کردهاند. اگر مزیت کسب نکنیم، و در کسب مزیتها از دیگران عقب بمانیم، اساسا کالاهایی برای صادرات و کسب درآمد ارزی نخواهیم داشت که آن ارز را صرف واردات کالاهای با کیفیت خارجی کنیم.
💢 اگر به بند ۳ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توجه کنید، بر "رقابت بین مناطق و استانها" تاکید شده است. چنین رقابتی، بلاتردید منجر به ارتقای کیفیت میشود چرا که دولت در چارچوب مرزهای سرزمینی، میتواند برای تولیدکنندگان داخلی، دسترسی برابری در عوامل تولید فراهم کند.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 رئیس اسبق موساد: برای چین ایران از اسرائیل مهمتر است.
👤 #محمد_ایمانی
🔹 در حالی که دولت آمریکا به دولت بنت بهخاطر موافقت اسرائیل با ادامه سرمایهگذاریهای چین، هشدار میدهد، رئیس پیشین موساد، گفت برای چین، مناسبات با ایران بسیار مهمتر از رابطه با اسرائیل است».
🔸 وبسایت رادیو فردا در گزارشی نوشت: یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در دولت بایدن تایید کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه، در دیدار با وزیر خارجه اسرائیل، در مورد خطرات ناشی از همکاریهای اسرائیل و چین، با صراحت سخن میگوید و ادامه همکاری و سرمایهگذاری چینیها در اسرائیل را خطری مشترک برای منافع ملی آمریکا و اسرائیل میداند.
✅ به نوشته روزنامه جروزالم پست، مقامات دولت جو بایدن به تازگی نیز با ایال خولاطا، مشاور امنیت ملی دولت اسرائیل که به واشنگتن سفر کرده بود، درباره همکاریها با چینی سخن گفتهاند. اما مقامات ارشد وزارت امور خارجه آمریکا کردند که نگرانیهای دولت بایدن درخصوص برخی مسائل خاص در همکاری اسرائیل و چین، کماکان باقی مانده است.
🔹 به نوشته رسانههای اسرائیل، هرچند امارات نیز با چین همکاری گسترده دارد و از جمله از فناوری چینی هوآوی در سیستم ارتباطی خود استفاده میکند، اما سرمایهگذاری و همکاری چین و اسرائیل، بیشتر باعث نگرانی آمریکا است.
🔸 مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت که آمریکا چین را بهعنوان رقیبی میبیند که نظم مبتنی بر قوانین جاری بینالملل را به چالش میکشد.
✅ در بهار سال ۲۰۲۰، مایک پمپئو، وزیر خارجه وقت آمریکا، در سفر به اسرائیل، به دولت بنیامین نتانیاهو خبر داد که واشنگتن فشار بر چین را گسترش خواهد داد. رسانههای اسرائیل در آن زمان گفته بودند که این کشور در نزاع و رقابت سخت میان آمریکا و چین گرفتار شده، اما عملاً سیاست اسرائیل در قبال چین تغییری نکرد.
🔹 در پی تغییر دولت در اسرائیل نیز، هرچند دولت نفتالی بنت کمیسیونی در وزارت دارایی برای نظارت بر سرمایهگذاریهای چین در اسرائیل برپا کرد و اندکی احتیاط بیشتر در قبال نزدیکی به چین نشان داد، اما عملاً چین کماکان سومین شریک بزرگ تجاری اسرائیل است.
🔸 رادیو فردا در پایان نوشت: برخی از مقامات ارشد امنیتی پیشین اسرائیل سرمایهگذاریهای کلان چین در اسرائیل را «خطر»، بهویژه در ارتباط با ایران، توصیف کردهاند.
💢 افرائیم هالوی، رئیس پیشین موساد، گفته است که کنترل چین در زمینههای راهبردی، مانند زیربناهای ملی، شرکتهای تولید غذا و تشکیلات مالی اسرائیل، به توان اسرائیل در مقابله با ایران لطمه خواهد زد زیرا «برای چین مناسبات با ایران بسیار مهمتر از رابطه با اسرائیل است». چین و جمهوری اسلامی ایران نیز به تازگی قرارداد ۲۵ ساله همکاریهای گسترده خود را نهایی کردند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دولت بنگاهدار یا دولت سیاستگذار؟!
👤 #یعقوب_ربیعی
🔹 مؤلفههای بسیاری را از وضعیت صنایع در دهه ۹۰ میتوان استخراج نمود که باعث شده است تا دیروز رهبر معظم انقلاب بگویند حقاً و انصافاً خرسندکننده نیست؛ از سرگردانی در راهبرد صنایع تا قوانین بیثبات و مقررات غیرقابلپیشبینی، از دوران انتظار برای رفع تحریم تا شرطی شدن اقتصاد و صنعت به تکانههای گاهوبیگاه سیاسی و بینالمللی.
🔸 اما سؤال این است که راهکار پایان دادن به این مشکلات صنعت سوز و اقتصاد برافکن چیست؟
✅ پاسخ: راهکار مشخص است؛تدوین نقشه راهبردی صنعت کشور .
🔹 لذا در این زمینه چند نکته باید مد نظر باشد:
1️⃣ نبود راهبرد و نقشه راه در صنعت ایران عامل اصلی خردهفروشی، خام فروشی، فعالیت جزیرهای، آسیبپذیری از تکانههای سیاسی و بینالمللی و ... است.
2️⃣ علت رشد کشـورهایی چون کره جنوبی، مالـزی، چین و ... برنامهریـزی و سیاسـتگذاریهای مناسـب جهـت تولیـد کالاهای بـا ارزشافزوده بـالا و بیشینهسازی اقتصادي، بر زنجيره ارزش داخلي بوده است.
3️⃣ دولت زمانی میتواند در این حوزه موفق جلوه کند که از نقش بنگاهداری به توانمندساز، پشتیبانیکننده، هماهنگکننده، پایشگر و هدایتگر، تغییر مسیر دهد.
4️⃣ اگـر قوه مجریه سیاستگذار قوی باشـد، نتایـج آن میتواند بـه حصـول منافـع فراگیـر ملـی، بهبـود فضـای کسبوکار، رونـق اقتصـادی و درنهایت افزایـش رفـاه اجتماعی بینجامد.
5️⃣ تدوین یک نقشه راهبردی برای صنعت میتواند موجب ارتقاي سطح كيفيت محصولات در سطح جهاني، دستيابي به دانش فني و فناوريهاي جديد، حداكثر استفاده از توان داخلي، ارتقاي بهرهوري و ... گردد.
6️⃣ لذا اصلی ترین وظیفه دولت جدید تدوین همین نقشه راهبردی است تا گره از پای افسران دفاع مقدس تولید بگشاید.
#اقتصادی #سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چه کسانی و با چه اهدافی، جوانان نخبه و حتی مردم عادی را ترغیب و تحریک به مهاجرت میکنند؟
👤 #محمد_عبداللهی
🔹 تشویق به مهاجرت سه ضلع اصلی دارد:
1️⃣ کارگزاران و دستگاه های حکومتی ناکارآمد، فاسد و طیف گسترده ای از ساختارهای معیوب که در کشور وجود دارد، به طور مثال، وزارت آموزش و پرورشی که خروجی آن، جوانان ۱۸ ساله فاقد مهارت های کارآمد است.
🔸 چرا که «متخصص بودن در یک مهارت» خودبخود منجر به ایجاد شغل و وضع اقتصادی مطلوب میشود. وزارت اقتصاد که قادر به حفظ ثبات اقتصادی کشور نیست، وزارت امور خارجه در دیپلماسی اقتصادی ضعیف است و قادر به گره زدن بازار اقتصادی کشور را به بازار منطقه ای و جهانی نیست و در ورود ثروت به کشور درمانده و محجور است.
✅ وزارت صنایع و کشاورزی و علوم که قادر به تنظیم و تصحیح عملکرد بازار علمی و بازار کاری کشور نیستند. دانشگاه و بنیاد و کانون نخبگان آینده را برای جوانان با عدم بازبینی اساسنامه ها و عدم رسیدگی به ضعفهای خود، تیره و تار میسازد. کارمند ساده سازمانی و یا اداره ای که ارباب رجوع را تحقیر و کرامت انسانی او را مخدوش میکند و با این عمل احساس تحقیر، تبعیض و خشم در یک فرد به وجود میآورد و..
2️⃣ تشویق به مهاجرت، رسانه ها هستند. فراوانی اخبار منفی، تنش زا و ناامید کننده، (از افزایش مداوم قیمتها تا خبر مرگ و میر و زورگیری و دزدی و قتل خانوادگی و سیل و زلزله و قتل عام پرندگان)، حجم گسترده تبلیغات و سیاهنمایی از زندگی در ایران (چه در قالب طنز و جوک چه در مقایسه فانتزیک ایران با دیگر کشورها) ذره ذره و آرام آرام، ایران را کشوری سیاه، ناامن و نامطلوب در ذهن عموم جامعه تصویرسازی میکنند و تاب آوری و صبر و تحمل اجتماعی را مخدوش می نمایند.
🔹 درحالیکه هنر رسانه این است که اول، تصویری مثبت، زیبا، و منحصربفرد از ایران در افکار داخلی و سپس خارجی ایجاد کند. انتظاری از از رسانه های بیرونی که سرمنشا اخبار ناگوار هستند و مشهورند که حتی یک خبر خوش و شاد از ایران مخابره نمیکنند، نیست.
🔸 و یا حتی توقع داشتن از پر مخاطب ترین کمدین و سلبریتی های ایرانی که در بازی لایک و فیوی اینستاگرام ترجیح میدهند با اخبار منفی و حوادث ناگوار جلب توجه کنند، اشتباه است. اما رسانه ملی (صدا و سیما) و رسانه های دلسوز وطنی (نظیر عمار و امثالهم) تا چه حدی در تلاش هستند تا سیمای جذاب و شوق انگیزی از وطن ارائه داده و احساسات وطن پرستانه را در دل مردم برانگیرند؟ بسیار اندک.
3️⃣ تشویق به مهاجرت، رویش بی رویه موسسات مهاجرت هستند. بیش از ۸۰۰۰ سایت و صفحه و موسسه که «تشویق به مهاجرت» کسب و کار آنهاست، به صورت دائم در حال تبلیغ مهاجرت هستند و با ارائه تصویری فانتزی از کشورهای مقصد، تجارت پرسودی را به هم زده اند.
💢 محتوای صفحات مجازی و یا سایتهای این موسسات چیزی نیست جز تبلیغات گسترده خرید خانه و ویلا در ترکیه و امارات و تشویق به گرفتن بورسیه تحصیلی و شغلی کانادا و آلمان و کشورهای عربی. کار این موسسات تبلیغات بی رویه و بدون حد و مرز مهاجرت است بدون اینکه از معایب و مضرات و آسیب های مهاجرت و محدودیت های کشورهای مقصد سخن بگویند.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا امروز مردم انقلابی تر از ۵۷ اند؟!
👤 #محسن_مهدیان
🔹 حضرت امام فرمودند مردم ایران در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عصر رسول الله و و کوفه و عراق در عهد امیرالمومنین وحسین بن علی است.
🔸 امام تعارف نداشتند. فقیه عارف نیز اهل اغراق نیست. حرف ذوقی و شطحیات نیز نمی گوید. حقیقی می دیدند که فرمودند :"با جرات مدعی ام...ملتی مثل ملت ایران در تاریخ ثبت نشده است."
✅ اما چه دیدند؟ چرا چنین گفتند؟
پاسخ ساده است. هرچند همین پاسخ ساده را بعد از چهل سال هنوز نتوانستیم دقیق تبیین کنیم. پاسخ اینست که انقلاب 57 برآمده از یک انقلاب درونی بود. برآمده از تحول. ابتدا انقلاب انفسی صورت گرفت و بعد انقلاب آفاقی. انقلاب درونی مردم بود که انقلاب سیاسی 57 را رقم زد.
🔹 زمان امیرالمومنین مردم بیعت کردند چون از ظلم و ستم گریزان بودند. اما تاب عدالت علی نیز نداشتند. لذا امام فرمود: علی را رها کنید و دنبال دیگری روید. ... فرمود من فردای جامعه شما را می بینم با چهره متلون.
🔸 اما مردم ایران ابتدا قیام درونی کردند. عزت نفس یافتند و احساس کرامت درونی پیدا کردند. ارزش های انقلاب و مطالبه عدالت و آزادی بر اساس این تحول درونی شان شکل گرفت. اینچنین شد که در تاریخ جلوه کردند.
✅ اما غرض اینجا نیست. این مقدمه را مرور کردم تا این ادعا که: مردم امروز ما از بهمن 57 انقلابی تر اند.
🔹 انقلابی گری چیست؟ مردم در بهمن 57 برای تحقق آرمان ها قیام کردند. اما خواستن یک مرحله است و ایستادن و چهل سال برایش هزینه دادن بسیار فراتر. مردم آنچه را در بهمن 57 تاسیس کردند امروز تثبیت کردند. تثبیت به مراتب فراتر از تاسیس است.
🔸 انقلابی گری را باید در نسبت مقاومت و ایستادگی دید. نباید در شاخص های ظاهری متوقف شد. رشد معنویت را باید در میزان مقاومت مردم مقابل هجمه های اهریمنی دید. این شاخصی است که اغلب مورد توجه قرار نمی گیرد و عده ای ظاهرگرا، معنویت و انقلابی گری را ایستا و نقطه ای ارزیابی می کنند.
✅ تحلیل نقطه ای یعنی مقایسه امروز با سال 57 بدون اینکه شرایط جامعه تحلیل شود. اساسا تقوای جامعه را باید در حرکت تحلیل کرد. مثل شناگری که خلاف جریان آب حرکت می کند.
💢 برای اینکه تقوا را تحلیل کنیم باید شرایط و هجمه دشمن و قدرت شیطان را هم در نظر گرفت. امروز مردم به مراتب انقلابی ترند چون تحول درونی سال 57 را با مقاومت و ایستادگی حفظ کردند و توسعه دادند و در جان شان تثبیت کردند. این قدرت دیگر شکستنی نیست. این دارایی را نباید دست کم گرفت.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 موانع تحول در صنعت خودرو
👤 #علی_محمدی
🔹 سئوالی که پس از بیانات رهبر انقلاب در روز یکشنبه (۱۰ بهمنماه) مورد توجه رسانه ها قرار گرفته این است که چرا با وجود نیروی فنی ماهر، بازار مصرف، وجود مواد اولیه در کشور، داشتن نقدینگی و ۱۲۰۰ بنگاه قطعه ساز، در بحث خودرو با مشکلات فعلی مواجهیم؟ خروج خودروسازان از شرایط فعلی نیازمند تغییر در ۴ حوزه است:
1️⃣ حوزه سیاستگذاری: ریشه اصلی آشفتگی این صنعت، وجود ۲۰ نهاد سیاستگذار و متکثر است که بعضاً قوانین و سیاستهای ضد هم مصوب میکنند و علاوه بر هدر رفت منابع، با دخالتهای دستوری، صنعت خودرو را قبضه کردهاند.
2️⃣ حوزه تولید: انحصار شرکتهای خودروسازی، عدم رقابتپذیری و دولتی بودن، ازجمله عوامل مهم در عدم بهبود کیفیت تولید است. البته هزینه بالای تولید و عدم بهرهوری برای کاهش هزینهها (وجود ۲۵ هزار کارگر مازاد در سایپا و ایرانخودرو) نیز باعث هدر رفت منابع این صنعت شده است.
3️⃣ حوزه توزیع: بخش توزیع در صنعت خودروسازی بسیار گسترده و حجیمتر از بخش تولید است. نبود سیستم مناسب برای نظارت و کنترل بر معاملات خودرو در بازار است که سوداگری و تضعیف بخش تولید را حاصل ساخته است.
4️⃣ مشکل چهارم که به خودروسازها ارتباط کمتری دارد ولی برای آنها چالش آفرین شده است، مربوط میشود به تورم بالا و کاهش ارزش ریال در کشور؛ این چالش ریشهای در اقتصاد ایران، خودرو را تبدیل به یک کالای سرمایهای کرده و تقاضای کاذب در جامعه به وجود آورده است، بهطوریکه ثبتنام میلیونی برای خودرو در کشور، نه صرفاً بهواسطه نیاز به آن، بلکه عمدتاً به دلیل حاشیه سودی است که از قِبَل آن عاید خریدار خودرو میشود.
#اقتصادی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 ائتلاف بانیان وضع موجود علیه دولت
💬 #روزنامه_ایران
🔹 محمود علیزاده طباطبایی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و وکیل خانوادگی خانواده آیتالله هاشمی در گفتوگو با خبرگزاری برنا اعلام کرده اخیراً حسن روحانی با محمد خاتمی، ناطق نوری، اسحاق جهانگیری، محمدرضا باهنر، محسن هاشمی و علی لاریجانی دیدار کرده است.
🔸 وی مدعی شد این جلسات به منظور «احیای جمهوریت نظام» از جمله بررسی علل کاهش مشارکت سیاسی مردم تشکیل شده و هدف آن بازسازی احزاب اصلاحطلب است اما شواهد امر نشان میدهد بانیان وضع موجود قصد دارند با تشکیل اتاقهای فکر عملیات روانی و تکیه بر فضای مجازی با هدف تخریب دولت سیزدهم، راهی برای بازگشت خود به صحنه سیاسی کشور بیابند و مجدداً در را بر همان پاشنه قبلی بچرخانند.
✅ میدانداری رئیس دولتهای یازدهم و دوازدهم که میراث رکود سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و همـچنین افزایش بیسابقه تحریمهای خارجی را برای کشور به جای گذاشته است مانند یک شوخی تلخ سیاسی است.
🔹 از سویی دیگر حضور چهرههایی نظیر محمد خاتمی در این جلسات که سابقه و مدیریت اقدام علیه جمهوریت را در سال 88 دارد آن هم به منظور احیای جمهوریت نظام! از طنزهای تلخ روزگار است.
🔸 نگاهی به چالشهای رسانهای علیه دولت سیزدهم و شخص رئیس جمهور نشان میدهد که رسانههای زنجیرهای چگونه به دنبال آن هستند تا دستاوردها را نقطه ضعف نشان بدهند.
✅ پروژه انتصابات فامیلی از همین قسم است؛ همان کسانی که روزگاری کشور را فامیلی اداره میکردند، امروز با دروغ و تهمت میخواهند خاطره بد مردم از «خاندان هاشمی» و «خاندان لاریجانی» و «حسین فریدون» را به اسم این دولت نیز تمام کنند.
🔹 نمونه دیگر این پروژهها، حمله و هتک حرمت رئیس جمهور پس از سفر موفق روسیه بود. کسانی که همچون آقای لاریجانی پس از دوازده سال بالانشینی در مجلس، در ایام انتخابات اخیر و پیش از رد صلاحیت توانایی ملت ایران را در «تهاتر پوست بز» میدیدند، طبیعتاً از شکستن رکود دیپلماسی در این دولت خوشحال نشدند.
🔸 این بازی تمام شده است؛ بازی «فامیلبازی»، کار نکردن به بهانه تحریم و FATF، بازی با جان مردم در عدم تلاش برای واردات واکسن، بازی با انگیزه جوانان در عدم ساخت مسکن، بازی غربپرستی و نگاه به خارج، بازی «نمیتوانیم نفت بفروشیم»، بازی احوالپرسی از کارگران از داخل ماشین خارجی شاسی بلند، بازی «بروید به جهنم»، بازی «دختر مظلوم وزیر»، بازی «جیسون رضائیان و طعم آدامس رئیس جمهور» و همه بازیهایی که به نام اعتدال و میانهروی ملت ایران را بازی میداد، تمام شده است.
✅ امروز دیگر درآمد فروش نفت ایران به زمانی برگشته است که برجام نتوانست به آن نقطه برسد؛ واکسن آنچنان در اختیار مردم قرار گرفته که کار به خواهش از مردم برای تزریق واکسن رسیده است؛ دیپلماسی غربگرا به توازن رسیده و همزمان با مذاکره با غرب در حال توافق راهبردی با شرق هستیم؛ کشورهای عربی به ایران میآیند
💢 امروز این مردم هستند که میگویند ما به عقب برنمیگردیم؛ چرا که آنهایی هم که بهواسطه دلخوری از عملکرد تأیید صلاحیتشدگان انتخابات 92 و 96، با صندوق رأی قهر کردند بهخوبی لمس میکنند که رئیس جمهور با رئیس جمهور «فرق میکند».
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 سیاست خاندوزی اتفاق جدیدی را در تخصیص وام رقم نزده/ وزارت اقتصاد فقط عطش مردم را برای تخصیص وام بالا برده است.
👤 #رسول_بخشیدستجردی، اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان
🔹 در خصوص طرح وزارت اقتصاد برای پرداخت وام ۵۰ یا ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن اظهار کرد: برای بررسی این طرح باید ابتدا به موضوع خلق پول پرداخته شود و سپس در خصوص تخصیص پول بحث کنیم.
🔸 به نظر من باید جلوی خلق پول گرفته شود. دولت هم در نظر دارد جلوی رشد نقدینگی و پایه پولی را بگیرد. بنابراین اتفاقا سیاست دولت در خلاف نظر آن چیزی است که آقای خاندوزی در روزهای اخیر اعلام کرده است.
✅ کارشناسان اقتصادی دولت اتفاقا به دنبال این هستند بانکها کمتر وام بدهند تا از این طریق جلوی رشد نقدینگی گرفته شود. سیاستی هم که در مورد وام بدون ضامن اعلام شده باعث تخصیص بیشتر وام بین مردم نمیشود و در واقع همان افرادی که قبلا وام میگرفتند میتوانند وام بگیرند و اتفاقی جدیدی رخ نداده است.
🔹 مشکل سیاست وزارت اقتصاد این است که در شرایطی که سیاست دولت کنترل نقدینگی است، این وزارتخانه با گرای اشتباه به جامعه عطش وام گرفتن را در میان مردم بالا میبرد و همین بالا رفتن عطش و در نهایت نرسیدن به وام در مردم سرخوردگی ایجاد میکند.
🔸 وقتی رشد نقدینگی زیاد است و دولت عرضه وام را برای مدیریت آن کاهش بدهد، چون عطش دریافت وام بالاست، عرضه وام کمتر از تقاضا میشود و در نهایت با کاهش گردش پول در جامعه مواجه میشویم.
✅ کاهش گردش پول در جامعه رکود را تشدید کرده و تسهیلات گیرندگان قبلی بانکها را برای بازپرداخت تسهیلات با مشکل مواجه میکنند. این سیاست دقیقا اقتصاد کشور را در دوره رکود دولت اول آقای روحانی قرار میدهد.
🔹 متاسفانه بسیاری از کارشناسان اقتصادی دولت، اقتصاد پولی و سیر تحول پول را نمیشناسند. سیاست اعتبار سنجی برای اعطای وام و حذف وثیقه و ضامن، وامها را به سمت کارآفرینانی میبرد که از رانت برخوردارند. در واقع این سیاست نوعی توزیع گسترده وام است و مانند تسهیلات تکلیفی دولت به بانکها عمل میکند.
🔸 بانکها به کسانی وام میدهند که بتوانند اقساط آنها بعلاوه سود مورد نظرشان برگردانند. وقتی بانکها مجبور باشند به پروژههای خاصی وام بدهند مانند این میماند که آب را مجبور کنیم که سربالایی برود.
💢 در شرایط فعلی تنها از راه دلالی و سفته بازی میتوان به ثروت رسید بنابراین همین افراد قلیل سفته باز میتوانند وام بگیرند و طبیعی است که اکثریت مردم از گرفتن وام محروم باشند. ما نباید به دلیل رونق سفته بازی در کشور ذات بانکداری را نادیده بگیریم.
#اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 بزَک پهلوی ....
👤 #حسین_اسلامی
🔹 مشکلات معیشتی مردم را که ناشی از تروریسم اقتصادی غرب است، دستاویز تحریف واقعیتها را قرار داده و با پمپاژِ دروغ سیاهترین دوران حکمرانیِ تاریخ ایران را در افکار عمومی بَزَک میکنند...
🔸 در دوران استبداد رضا پهلوی حدود ۲۰۰ نفر شاعر و روشنفکر کشته شد. تنها در فاجعه گوهرشاد ۱۵۰۰ نفر را قتلعام کردند. در دورانِ پهلویِ پسر، دستگاه جهنمیِ ساواک را درست کردند. بیش از ۶ هزار نفر را در طول سالیان انقلاب کشتند؛ از کشتار ۱۷ شهریور تا هشتم بهمن ۵۷، حالا این قومِ سفّاک جنایت پیشه دم از آزادیِ ایران میزنند...
✅ سلطنت پهلوی به شکل تهوّع آوری وابسته بود. به قولِ مصدّق می گفت: سلسله پهلوی مخلوق سیاست انگلیس است». رضا پهلوی با اراده انگلستان شاه شد و با اشاره انگلستان از شاهی خلع شد. حتی یک روز هم مقابل نیروهای متفقین مقاومت نکرد.
🔹 بعد از کودتای ۲۸ مرداد محمدرضا پهلوی شده بود گندهنوکرِ آمریکا. شاه به بیش از ۶۰ هزار مستشار آمریکایی حقوقهای نجومی (چند ده برابر حقوق افسران ایرانی) می داد همراه با مصونیت قضایی (قانون کاپیتولاسیون) و تمام تصمیمات مدیریتی مهم کشور با اجازه آنها گرفته می شد... اسدالله علم در خاطراتش می نویسد: آمریکا تجهیزات نظامی را چند برابر قیمت به شاه می فروخت تازه شرط هم می گذاشت که فلان شخص باید وزیر فلان وزارتخانه باشد و فرمانده فلان یگان ارتش باشد.... شاهِ بیچاره با ناراحتی به مادرش گفته بود: آمریکاییها هواپیماهایِ ما را بدون هماهنگی من به ویتنام بُرده و آنجا را بمباران می کنند و به منِ شاهِ مملکت خبر ندادند... خلاصه شاهِ ایران گاو شیرده آمریکا در منطقه خاورمیانه بود. همان نقشی که امروز عربستان سعودی بر عهده دارد....
🔸 بحرین، دشت ناامید با مساحت ۳۰۰۰کیلومتر (سرچشمههای هیرمند در آنجا بود)، بخش هایی از اروند رود (که بعدها بهانه صدام برای حمله به ایران شد) ، ارتفاعات آرارات و... در دوران حکومتِ شومِ این پدر و پسر از ایران جدا شد.
✅ از فساد اقتصادی پهلویها چه بگوییم؟! رضا میرپنج که زمانی نگهبان اصطبل سفیر هلند بود بعد از رسیدن به سلطنت شده بود بزرگترین ملّاک و ثروتمندترین فرد ایرانی. پهلویِ غاصب ۲۱۶۷ از روستاهای کشور را به نام خود سند زده بود..... در کثیف بودن خانواده پهلوی همین بس که اشرف پهلوی سردسته مافیای ترانزیت مواد مخدر در ایران بود.... اینها را اضافه کنید به آمار بانک جهانی که می گوید: در سال ۱۳۵۶ آمار فقر مطلق ۴۶ درصد بوده است یعنی نصف مردم ایران زیر خط فقر بودهاند....
💢 تمام جرمِ انقلاب اسلامی این بود که زد زیر میز بازیِ آمریکا در منطقه غرب آسیا؛ در دهه ۵۰ انقلاب ایران آمریکاییها را از ایران بیرون ریخت و حالا هم مشغول بیرون ریختنِ آنها از منطقه غرب آسیا است. ایرانیها حالا دوباره در حال تشکیل دوباره امپراطوری پارسی هستند و حوزه نفوذ ایران تا مرزهای مدیترانه رسیده است....
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 میزان ارتباط با نامحرم در جلسات اخلاقی برای زنان
👤 #محمدحسین_انصاری
🔹 رشد معنوی و کرامت و شخصیت زن، مساله بسیار مهمی است اما قبل از آن رعایت عفاف در ارتباط دوسویه زن و مرد در جلسات اخلاقی و تربیتی ضروری است.
🔸️ از مسائل ابتدایی و بدیهی در تشکیل آن جلسات، این است که گامی بر خلاف رضای الهی و دستورات شرع مقدس برداشته نشود.
✅ خدا در آیه 53 سوره احزاب می فرماید اگر چیزی از زنان خواستید از پشت حجابی بخواهید که برای قلبهای شما و آنان پاکیزهتر است.
کمتر زنی را در تاریخ اسلام میبینیم که جز به ضرورت، شغل اول خود را در فعالیّتهای اجتماعی که با نامحرم برخورد دارد، قرار داده باشد.
🔸️ در روایتی از امام کاظم (ع) حضرت فاطمه خود را از نابینایی که وارد خانه آنها شد پوشانید و در جواب حضرت رسول که علت این کار را پرسید عرض کرد: اگر او مرا نمی بیند، من او را می بینم و او بوی مرا استشمام میکند.
✅ آیت الله سعادت پرور از اساتید برجسته اخلاق، رعایت عفاف را در ارتباط با نامحرم به ویژه در جلسات اخلاقی و سلوکی ضروری میدانستند و طبق مشی علامه طباطبایی، فقط از طریق نامه آن هم به واسطه محارم خانمها، به سوالات آنها پاسخ داده و ابتدا باید محرم آن خانم، متن نامه را میخواند.
🔹 با توجه به مساله نفوذ و انحراف، امروزه لازم است اساتید اخلاق، خود را از مواضع تهمت و خطرات احتمالی دور نگاه دارند.
💢 ارتباط با نامحرم باید در نیت، در گفتار، در اعمال و رفتار و حتی در نوشتار رعایت شود؛ رابطه با نامحرم آنقدر حساس است که ممکن است زحمات چندین ساله سیر و سلوکی فرد را بر باد دهد.
#فرهنگی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 دولت باید مطالبات تحقق نیافته رهبری از دولتهای قبل را اجرا کند تا دولت اسلامی تحقق یابد.
👤 #سیدمسعود_هاشمیبیان
🔹 برای رسیدن به تمدن اسلامی مراحل پنجگانه ی(انقلاب اسلامی-نظام اسلامی-دولت اسلامی-جامعه اسلامی-تمدن اسلامی)را باید طی کرد.
🔸 از نگاه مقام معظم رهبری الان در مرحله ی سوم انقلاب هستیم یعنی دولت سازی اسلامی هنوز تحقق پیدا نکرده است.دولتی که بر اساس الگوها و معیارهای کاملا اسلامی استوار باشد.
✅ وقتی برمیگردیم و پشت سرمان را نگاه میکنیم میبینم صدها مطالبات تحقق نیافته از بیانات رهبری در دولتهای قبل وجود دارد که میتوان از آنها بعنوان راهبردهای تحقق نیافته نام برد که به نوعی هرکدام از آنها نقشه ی راهی است برای رسیدن به قله ی تمدن اسلامی.
🔹 امروز دولت در شرایط بسیار حساس و تعیین کننده ای است.فرصت ۴ساله به سرعت خواهد گذشت ویک هشتم عمر آن تاکنون سپری شده است مهمترین چالش پیش روی دولت بازآفرینی اعتماد مردم است که نیازمند برنامه و کار و تلاش شبانه روزی است.
جناب آقای رئیس جمهور
🔸 برای تحقق دولت اسلامی و ترمیم اعتماد مردم راه دور و درازی را نیاز نیست طی کنید اندکی تأمل .نسخه و نقشه راه آماده است. توصیه ها و مطالبات بر زمین مانده ی رهبری (اسلامی شدن دانشگاه -مبارزه با فساد و تبعیض-رسیدگی به مشکلات مردم-معلمان و پرستاران و..-راه اندازی شبکه ملی اطلاعات-توجه به تولید داخل-توجه به جوانان و صدها مطالبه در حوزه های مختلف) را تحت عنوان قرارگاه نقشه ی راه احصا و استخراج نمایید و آن توصیه های گرانسنگ بر زمین مانده را هرچه سریعتر اجرایی و عملیاتی کنید تا مسیر حرکت به سمت دولت اسلامی کوتاهتر و سرعت آن بیشتر گردد.
💢 چنانچه مثل دولتهای قبل به اتاق فکر مسئولین سرگرم شوید هم مطالبات رهبری در دولت شما انباشته خواهد شد هم حرکت بسمت دولت اسلامی کند خواهد شد.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 سیاستمدار ایرانی؛ دستیار وزیر خارجه آمریکا!
👤 #علیرضا_فقیهی
🔹 رامین طلوعی تهرانی، آمریکایی ایرانیتبار، فارغ التحصیل کارشناسی ارشد از دانشگاه هاروارد و دارای مدرک دکترا از کالج بالیول دانشگاه آکسفورد است که در سال 2014 با رای مجلس سنا آمریکا به عنوان معاون امور مالی بین المللی وزیر خزانه داری آمریکا منصوب شد.
🔸 رامین طلوعی در این مقام عهدهدار مسئولیت سیاست مالی بینالمللی خزانه داری آمریکا، هماهنگی با کشورهای گروه 20 و مسائل اقتصادی دو جانبه و داخلی بود.
✅ جک لو وزیر سابق خزانهداری آمریکا در مورد انتصاب رامین طلوعی می گوید: «تجربه رامین طلوعی در عرصه بینالمللی، در بخش خصوصی و در وزارت خزانهداری در تلاشهای دولت برای تقویت احیای اقتصادی آمریکا از طریق مدیریت مسائل اقتصاد بینالمللی حیاتی خواهد بود. در دوران مشکلات پیچیده جهانی، رامین (طلوعی) در افزایش رشد، ایجاد اشتغال و ایجاد تعادل بین مناسبات کارکنان آمریکایی و صاحبان سرمایه نقش کلیدی خواهد داشت.
🔹 رامین طلوعی پیش از پیوستن به وزارت خزانهداری آمریکا، از سال ۲۰۱۱ یکی از مدیران بینالمللی «پیمکو»، یک شرکت مدیریت سرمایهگذاری بینالمللی و مسئول قسمت بازارهای در حال توسعه بود و از سال ۲۰۱۲ رییس بخش کشورهای آسیا - پاسیفیک شد. آقای طلوعی از سال ۲۰۰۶ همکاری با شرکت پیمکو را به عنوان یکی از مدیران کشورهای در حال توسعه شروع کرد و سال ۲۰۰۹ مسئولیت سهام بینالمللی این شرکت نیز به او سپرده شد.
🔸 طلوعی از سال ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۶ مدیر اداره نیمکره غربی و از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۳ مشاور ارشد معاون وزیر خزانهداری در امور بینالمللی بوده است. رامین طلوعی از سال ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۱ نیز در مقام معاون مدیر و اقتصاددان بینالمللی در بخش اروپای مرکزی و جنوب شرقی وزارت خزانهداری آمریکا مشغول به کار بوده است.
💢 رامین طلوعی که در مذاکرات منتهی به برجام در اتاق جنگ اقتصادی آمریکا نقش ایفا می کرد و حدود هفت سال معاون امور مالی بینالمللی وزارت خزانه داری بود، دیروز به عنوان دستیار وزارت خارجه آمریکا در امور اقتصادی و بازرگانی منصوب شد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 روسیه جدید
👤 #فاطمه_علیزادنیا
🔹 روز دوشنبه مذاکرات آمریکا و روسیه درباره اوکراین در شرایطی آغاز شد که پوتین با استقرار ۱۰۰هزار سرباز در مرز روسیه با اوکراین و اعلام آمادگی برای حمله به این کشور آمریکا و اروپا را وادار کرد تا گفتوگو با روسیه را بپذیرند.
🔸 به عبارتی از روسیه دهه ۹۰ که غرب آن را در معادلات جهانی بازی نمیداد به روسیه کنونی رسیدهایم که به زعم خود روسها غرب را وادار کرده است که بر سر اوکراین وارد مذاکره با روسیه شود. پس تمام تلاش کرملین بر آن است که روسیه در معادلات سیاسی در حال ظهور حاشیه نشین نشود.
✅ روسها فکر میکنند آمریکا میخواهد از حضور نظامی خود در منطقه خاورمیانه بکاهد و به جای آن بر مهار چین تمرکز کند. از طرف دیگر چین نیز قصد حضور نظامی و امنیتی در خاورمیانه را در شرایط فعلی ندارد. پس یک فرصت تاریخی برای روسیه به وجود آمده است تا بتواند نفوذ تاریخی خود را در مناطق خارج نزدیک روسیه و نیز منطقه خاورمیانه احیا کند.
🔹 میان قدرت اقتصادی و قدرت نظامی و ژئوپلیتیک روسیه شکاف عظیمی وجود دارد. یعنی روسیه نمیتواند مثل ژاپن از قدرت اقتصادی خود برای افزایش قدرت نظامی و ژئوپلیتیک استفاده کند. بلکه مسیر آن برعکس است. یعنی کرملین باید بتواند از طریق قدرت نظامی و امتیازات ژئوپلیتیکی خود قدرت اقتصادی تولید کند تا عدمتوازن موجود میان قدرت اقتصادی و سیاسی برطرف شود. فروش سلاح، انرژی و جذب سرمایه خارجی راههایی هستند که میتوانند به روسیه کمک کنند که این عدمتوازن را تا حدی برطرف کند.
🔸 در همین راستا روسها به این جمعبندی رسیدهاند که اگر پول ندارند ولی در عوض قدرت دیپلماتیک دارند، بنابراین میتوانند از حل بحرانها برای خود فرصتسازی کنند.
💢 با توجه به آنچه گفته شد میتوان نتیجه گرفت که رویکرد روسها در پرونده هستهای ایران کوتاهمدت و مقطعی نیست و آنها روی استفاده از این فرصت تاریخی برای ایجاد جهشی دیگر در روابط خود با ایران حساب ویژهای باز کردهاند. به تعبیری میخواهند با حل این بحران روابط خود را با ایران به مراتب گستردهتر و عمیقتر از قبل کنند و از این روابط در سیاست کلان خود در خاورمیانه پساآمریکایی برای افزایش نفوذ خود در معادلات منطقهای استفاده کنند؛ شبیه کاری که بعد از بحران و کودتای ناکام ۲۰۱۶ در ترکیه با این کشور کردند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 وقتی آمریکا همچنان شکسته شدن تحریمهای خود را از نزدیک فقط تماشا میکند.
✅ ورود جدیدترین محموله صادراتی نفت ایران به ونزوئلا همزمان با اعلام دوبرابر شدن میزان رسمی صادرات نفت کشورمان.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ واکنش فعالان شبکههای اجتماعی به خبر تشکیل دولت سایه توسط حسن روحانی!
👤 #ایشی_خاکی
۱۲سال لاریجانی رئیس مجلس بود، ۸سال روحانی رئیس دولت. به جای اینکه پاسخگو باشن تو اون ۲۰سال چی کار کردن تازه میخوان برن تو سایه فعالیت کنن!!!
👤 #حسن_صادقینژاد
می دانید مفهموم تشکیل دولت سایه به دست ایادی روحانی چیست؟
یعنی جریان فساد و ناکارآمدی از منتهی الیه اصول گرایی تا اصلاحطلبی کمر بر زمین زدن دولت رئیسی بسته اند!
مراقب باشید در زمین این دولت مخفی بازی نکنید...
👤 #MostafA
اصلاحات قبلا میگفت #روحانی رحم اجارهایه و ما خودمون قبولش نداریم،
#شورای_نگهبان ما رو مجبور کرد رو بیاریم به روحانی!!
برای تشکیل دولت سایه هم جنتی دست و بالتونو بسته حضرات؟
👤 #سیدمحمد_شریعتی
تشکیل دولت سایه توسط روحانی و همفکران او، مانند لاریجانی و باهنر و … یک معنی دارد، گروهها و شبکههای قدرت و ثروت به رهبری این افراد قصد دارند مانع ادامهی راه درست رییسی یعنی «اصلاح وضعیت به نفع مردم» بایستند. این یعنی تا اینجا رییسی راه را درست رفتهاست.
👤 #خودمونی
آقا مگه اینطوری نبود که جبهه اصلاحات پر از نیروهای شایسته بود که بخاطر نظارت استصوابی حذف شده بودن و اینا به اجبار از روحانی حمایت کرده بودن؟ الان اون شایستگان کجان که اینا برای دولت سایه اصلاحات رفتن سراغ باهنر و ناطق و لاریجانی؟ باهنر آخه؟
👤 #سیدسعید_لواسانی
اینکه #روحانی و #خاتمی و #ناطقنوری و اعوام و انصار چپ و راست باهم جمع شدند تا دولت سایه تشکیل بدهند، بنظرم خبر خوبی است. بگذریم که رو هم میخواهد که الحمدلله دارند و کم هم نمیآورند. فقط یک مسأله: مبنای اتحاد این جماعت چیست؟ هاشمی که رفت، تفکر رو به غرب و پشت به انقلاب؟
👤 #یاسر_قاسمیان
تا میتونید آفتاب ذخیره کنید که روحانی میخواد دولت سایه تشکیل بده!
فقط جای دولت قبلش رو به آفتاب نباشه...
👤 #فائزه_طلایی
#سرطان_اصلاحات که تا دیروز روحانی رو گردن نمیگرفت الان دارن میرن زیر سایه لاریجانی و باهنر، همین قدر بی مهره:)
👤 #میلاد_گودرزی
این خبر رو به جوانان سال۷۶ که با شور به #خاتمی رأی دادن، نشون ندید،الان دیگه سنی ازشون گذشته، اذیت میشن:)
کاندیدای رقیب (ناطق)، رئیس و یکی از فعالان ستادش (باهنر و لاریجانی) و سخنران نمازجمعه ۲۳تیر۷۸ (روحانی) میخوان در معیت جناب خاتمی «دولت سایه» تشکیل بدن.
بیاید زیر آفتاب نچایید
👤 #اشغالگر
دولت سایه اصلاحطلبا اینطوریه که آخوندی میگه چهار میلیون مسکن غلطه و زنگنه میگه افزایش فروش نفت به ضرر کشوره. بعد همتی میگه متاسفانه چاپ پول در این دولت کاهش محسوسی داشته و در انتها هم روحانی میگه متاسفانه به جای روشهای ارزانی مثل نظرسنجی خودرویی، رئیسی پا میشه میره بین مردم.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ چه شد که آمریکایی ها جرات کردند به ایران پیشنهاد دهند تنها در ازای ۲ میلیارد دلار کل تعهدات برجامی اش را مجددا اجرا کن؟
✔️ وقاحت امریکاییها پس از استقرار بایدن در مقام ریاستجمهوری.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ اتحادیه کشورهای تحریم شده اقتصادی
👤 #علی_محمدی
▪️ در سفر اخیر رییس جمهور به روسیه، اقای پوتین پیشنهادی را تحت عنوان اتحادیه ی دول تحریم شده، مطرح می کند که با استقبال اقای رییسی روبرو می شود. چند نکته در خصوص این موضوع:
✔️ در حدفاصل ۲۰۱۰تا۲۰۲۰ایالات متحده تعداد ۵۳۹۴ تحریم علیه ۱۱ کشور تصویب کرده است. مجموع این کشورها تقریبا ۲۰ تریلیون دلارGDP معادل ۲۵درصد کل تولید ناخالص جهان، نزدیک به ۳۵درصد جمعیت و ۳۰ درصد منابع انرژی و معادن کره زمین را در اختیار دارند.
✖️ استفاده از سیستم ها و سازوکارهای "مالی" و "پولیِ" مختص این اتحادیه در میان کشورهای عضو می تواند هم نیاز این دولت ها را بر طرف کند و هم باعث خارج ساختن سلاح تحریم از دست واشنگتن شود و در واقع تحریم ها را خنثی کند. تحریم عمدتا بر بستر دلار شکل گرفته است. این اتحادیه با شکست نظام تحریم ها، می تواند باعث نزول ارزش و آقایی دلار شود.
▪️ با نگاهی به کشورهای تحریم شده، متوجه می شویم که اشتراکات منافع انها علاوه بر حوزه تجارت، حوزه های ترانزیت و امنیت را نیز شما می شود که می تواند عاملی برای تقویت اتحادیه باشد.
🔚 در نظام تحریم ها علاوه بر تحریم شوندگان، دسته ی دیگری از کشورها هم هستند که متضرر می شوند و می توان آنها را وارد سیستم های تجاری باشگاه تحریم ها کرد. این کشورها همان محروم شدگان هستند. مثل کره جنوبی و ژاپن که از تحریم های ایران متضرر می شوند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ آمریکا یکی از ۱۵۸۱ تحریم علیه ایران را برداشت! خوشحال باشیم؟
💬 #تبیان
▪️ شب گذشته رسانههای غربی خبر دادند که دولت جو بایدن برخی از تحریمها برای برنامه هستهای ایران را رفع کرد.
✔️ پیگیریهای ما نشان میدهد این تحریم مربوط به همکاری صلحآمیز کشورهای دیگر در برنامه هستهای ایران بوده است. کشورهایی که در پروژههای هستهای اراک یا فردو با ایران همکاری میکردند مشمول این تحریم میشدند.
✖️ ترامپ این تحریم را همزمان با خروج از برجام امضا کرده بود تا مانع از گسترش توان هستهای ایران شود
▪️ آمریکا پس از برجام ۱۵۸۱ تحریم جدید علیه ایران تصویب کرده که دیشب یکی از آنها را رفع کرده و ۱۵۸۰ تحریم دیگر باقی مانده است.
✔️ از این تعداد تحریمها حدود ۷۰۰ تحریم ذیل برجام است و الباقی آن فرابرجامی است اما بر بیاثر کردن فواید اقتصادی برجام اثر مستقیم دارد.
🔚 رفع تحریم شب گذشته اثر اقتصادی خاصی ندارد و در کف خیابانهای تهران احساس نخواهد شد اما صرفا یک پیام سیاسی از سمت دولت بایدن است تا خود را برای بازگشت به برجام مشتاق نشان دهد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ انقلاب اسلامی در فضای مجازی
👤 #سیدعلیرضا_آلداود
▪️ ۴۳ سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی گذشته، انقلابی که تحولی عظیم در قلوب و اذهان تمام آزادیخواه جهان ایجاد کرده است.
✔️ اما ۴۳ سال پس از آن پیروزی بزرگ شاهد هستیم انقلاب ما در محاصره تبلیغاتی دشمن در یک جنگ شناختی بر بستر فضای سایبر قرار گرفته است.
✖️ اگر بخواهیم با فرمول انقلاب اسلامیِ امام راحل(ره) با این فضای جدید روبرو شویم باید در مقیاس مدیریت و حکمرانیِ فضای سایبر در جهان حضور پیدا کنیم و فقط کاربر در این فضا نباشیم. مبارزۀ در سطح کاربری خوب است ولی کافی نیست.
▪️ باید میدان درگیری خود را حکمرانی سایبری قرار دهیم و طبق بیانیه گام دوم انقلاب برنامه های کوتاه مدت و میان مدت جامع فضای سایبر برای کشور تعریف کنیم تا کانونهای ضدمعنویت و ضد اخلاق نتوانند دلها و ذهنهای مردم بخصوص نوجوانان و جوانان ما را بیش از این تسخیر کنند.
✔️ نکته بسیار مهم اینجاست که اگر تنها در زمینِ حکمرانیِ سایبریِ غربی با ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی بازی کنیم، بازندهایم؛ ولو چند گُل هم بزنیم!
این حکمرانی را باید خودمان به دست بگیریم و جهتش را تغییر دهیم.
✖️ با فرمول انقلاب اسلامی امام باید علاوه بر استقلال سایبری در داخل(راه اندازی شبکه ملی اطلاعات)و حکمرانی سایبری جهانی در تراز تمدن نوین اسلامی(شبکه فرا ملی اطلاعات) باید برای سرویس ها و خدمات، استارتاپها و شتابدهندههای بین المللی جایگزین بومی طراحی کنیم.
▪️ باید استراتژی ما در فضای سایبر، مبارزه با تحقیرشدگی در برابر غرب باشد. چرا که طبق فرموده رهبر حکیم انقلاب اسلامی مایوس سازی از طریق رسانه و فضای مجازی در سطح مدیران، مسئولان و مردم راهبرد اصلی غرب است و به همین دلیل معظم له دستور جهاد امید و جهاد تبیین را صادر کرده اند.
🔚 به امید آنکه بزودی در فضای سایبر نیز شاهد پیروزی انقلاب اسلامی با شعار استقلال باشیم.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
⚫️ مهمترین خطر برای انقلاب؛ عدم جهاد پیوسته و مستمر تبیین
👤 #محمد_حسینپور
▪️ انقلاب توحیدی و سر تا سر نور جمهوری اسلامی به رهبری حضرت امام روح الله، در ابتدای نهضت خود برای روشنگری و همراهی مردم علیه شاه طاغوتی یک نیاز مهم و حیاتی داشت و آن هم تبیین اصل و چرائی مبارزه با حکومت ظلم و جور برای توده های جامعه بود؛ که آنهم با سخنرانی ها و پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی و سخنرانی های بزرگانی مثل شهید مطهری و حضرت امام خامنه ای و ... در پهنه گسترده کشور صورت می گرفت.
✔️ و به لطف این تبیین که سرمنشاء آن تعالیم متعالی اسلام ناب بوده و توسط حضرت امام به خواص جامعه ارائه شده بود، بیداری ملت به وقوع پیوسته و حکومت ظلم سرنگون شد.
✖️ حال در برهه فعلی و در زمانیکه دشمنان با ترس فراوان، و خوف مضاعف از این نهضت، بی وقفه به این درخت تنومند ریشه دوانیده در فطرت ملتها، با ابزارهای گوناگون هجمه و یورش می برند و با روشهایی مثل تحریف و سیاه نمائی و ... سعی در القای ناکارآمدی دولت نه، بلکه اصل انقلاب و نظام دارند، باید با شدت و تمرکز بیشتری به این جهاد مقدس کبیر پرداخت.
▪️ باید متذکر شد که تنها و تنها خطر برای این انقلاب که هدف بسیار مهم ایجاد تمدن اسلامی را در سر دارد و ریل گذاری آن را هم شروع کرده، این قلب تبیین توسط دشمنان و به تبع آن سست شدن باورهای مردم به این انقلاب اسلامی است. چون ذاتا به وسیله تبیین مطلب آشکار، روشن و قابل فهم می شود، ولی دشمنان پلید با وارونه نمائی، جعل واقعیت ها، در واقع تبیین معکوس انجام می دهند و بر عکس؛ ویژگی ها و آرمانهای مقدس این انقلاب را مخصوصا برای قشر خاکستری مردم، گنگ، نامفهوم و غیرقابل دسترس نشان می دهند.
✔️ نکته مهمی که باید خواص جامعه مد نظر داشته باشند، این نکته است که الزاما تبیین ما هم، در میدانهای تحریف و دروغی که دشمن ترسیم کرده، باید باشد؛ میدانهای فضای مجازی و شبکه های اجتماعی به تعبیر امام جامعه فضای ول، تلویزیون، اینترنت و سایر رسانه های تاثیرگذار معرکه های تبیین این انقلاب هستند که باید نیروهای مخصوص هر کدام تربیت شده و به ایفای نقش بپردازند.
🔚 مخلص کلام، تبیین و روشنگری بروزترین نیاز این جامعه است و حضور همه نیروهای معتقد به این انقلاب و نظام را می طلبد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 عدم برکناری بانیان وضع موجود!
👤 #کامران_غضنفری
🔹 آیت الله رئیسی در تاریخ 25 اردیبهشت 1400 اظهار داشتند که " بانیان وضع موجود ، نمی توانند تغییر دهنده این وضع باشند " .
🔸 این سخنان ایشان ، نور امیدی در دل ملت ایران به وجود آورد که در صورت انتخاب ایشان به عنوان رئیس جمهور ، همه عوامل و منصوبین حسن روحانی که در طی هشت سال گذشته باعث نابسامانی های گوناگون اقتصادی ، فرهنگی ، سیاسی ، امنیتی و ... بوده اند ، تغییر خواهند کرد . اما متأسفانه پس از روی کار آمدن دولت جدید ، معلوم شد که اکثر مدیران غیر انقلابی دولت حسن روحانی ، همچنان در پست های خود حضور دارند .
✅ جناب آقای رئیس جمهور در تاریخ 19 آذر 1400 ، باز هم فرمودند " از بانیان وضع موجود نباید در مدیریت ها استفاده کرد " . ایشان در تاریخ 8 بهمن 1400 نیز مجدداً اشاره می کنند که " بانیان وضع موجود حق گرفتن پست مدیریتی در کشور را ندارند " .
🔹 سؤالی که پیش می آید این است که مخاطب این سخنان جناب آقای رئیس جمهور کیست ؟ آیا جز این است که مهره های اصلی چیده شده توسط حسن روحانی ، بایستی توسط خود آقای رئیسی تغییر کنند ؟
🔸 آیا دبیر شورای عالی فضای مجازی ، جناب آقای فیروزآبادی ـ که یکی از مسببین اصلی وضعیت نابهنجار کنونی فضای مجازی کشور است ـ و در طی سالیان گذشته به تذکرات و دستورات مقام معظم رهبری در راه اندازی شبکه ملی اطلاعات و مدیریت فضای مجازی کشور عملاً بی اعتنایی کرده است ، باید همچنان در پست خود باقی بماند و به ریش ملت و نیروهای انقلابی بخندد ؟
✅ آیا دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ، جناب سعید رضا عاملی ـ که از منصوبین حسن روحانی است و بخش عمده تحصیلات ایشان در آمریکا و انگلستان بوده و بنا بر برخی گزارشات ، پسران ایشان نیز تابعیت انگلیسی دارند ـ و عملکرد چشمگیری از خود در این چند سال نشان نداده ، باید همچنان در این جایگاه مهم باقی بماند ؟
🔹 آیا دبیر شورای عالی امنیت ملی ـ که از حامیان و تأیید کنندگان توافق خیانت بار و ضد ملی برجام بوده ـ باید همچنان در این جایگاه مهم و حیاتی باقی باشد ؟ علیرغم آنکه مقام معظم رهبری دهها بار از فتنه خیانت بار سال 88 با لفظ " فتنه " یاد کرده اند ، اما جناب شمخانی حاضر نشده تا آن را فتنه بنامد . البته هنوز از یاد نبرده ایم که ایشان در مورد بنی صدر ـ مرتبط با سازمان سیا ـ هم گفته بود که وی خائن نبوده است ! به راستی چنین فردی باید همچنان در این سمت باقی بماند ؟
🔸 آیا صالحی امیری ، رئیس کمیته ملی المپیک ـ که سابقه حضور در ستاد میر حسین موسوی در فتنه 88 و همچنین سابقه مسئولیت در ستاد انتخاباتی حسن روحانی را دارد ـ و بنا بر برخی گزارشات ، هر هفته یکی از اماکن ورزشی را در اختیار حسن روحانی و اطرافیان وی برای تشکیل جلسه ـ البته با پوشش فعالیت ورزشی ـ قرار می دهد ، باید در این سمت باقی بماند ؟
💢 جناب آقای رئیسی ! تا هنگامی که منصوبین حسن روحانی در سمت های مدیریتی حضور داشته باشند ، آیا شما را راحت خواهند گذاشت تا اهداف انقلابی تان را پیاده کنید ؟
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 چرا امام هادی(ع) با وجود پایگاه اجتماعی قوی، برای گرفتن حکومت اقدام نکرد؟
👤 #علیرضا_پناهیان
🔹 مشکل زمان امام هادی(ع) عدم رشد شیعیان در «زندگی اجتماعی» بود
🔸 در زمان امام هادی(ع) یک بیثباتیای در میان ستمگران بود و حکومت آنها پایگاه اجتماعی نداشت، درحالی که امام هادی(ع) پایگاه اجتماعی بسیار گسترده و عمیقی داشت.
✅ در واقع پایگاه اجتماعی امامرضا(ع) به امام جواد(ع) و امام هادی(ع) رسیده بود. اما چرا با وجود این پایگاه اجتماعی قوی، امام و شیعیانش باید این غربت را تحمل کنند؟
🔹 انگار خدا میخواهد با قضایای تاریخی به ما بگوید که وقتی شما ضعیف باشید دشمنِ ضعیف شما هم بر شما غلبه میکند، وقتی شما ضعیف باشید کسانی مثل متوکل، بر شما غلبه میکنند و امام قویّ شما پیروز نمیشود و اصلاً قیام نمیکند که حکومت را بر عهده بگیرد.
🔸 البته منظور از ضعف، «ضعف در زندگی اجتماعی» است. زندگی اجتماعی داشتن خیلی فرق میکند با اینکه شما برای خودت آدم خوبی باشی، برای خودت آدم معتقدی باشی.
✅ اسلام حرف سختی دارد که ما تا حالا نتوانستهایم به خوبی اجرا کنیم؛ آن هم اینکه از ما میخواهد که «احساس مسئولیت جمعی داشته باشیم؛ خودمان قیامِ به حق بکنیم و امام، فقط هادی باشد»
🔹 امام هادی(ع)، مانند امامان قبلی و بلکه بیشتر از ایشان، از جهت پشتوانه اجتماعی، خیلی قویتر از معدود مخالفین خودش بود و اگر میخواست، خیلی ساده میتوانست حکومت را بهدست بگیرد. پس چرا حکومت را به دست نگرفت؟
🔸 چون مردم هرچند ایمان، آگاهی و اعتقاد کافی داشتند، اما «در زندگی اجتماعی» اینقدر رشد نکرده بودند که حضرت با اتکای به آنها بتواند یک حکومت مردمی تشکیل بدهد؛ حکومتی که مردم نقش اصلی را در اداره آن داشته باشند؛ نه حکومتی که صرفاً متکی به قدرت خلیفه و حاکم باشد.
✅ مشکل زمان امام هادی(ع) این بود که شیعه به آن سطح از بلوغ اجتماعی نرسیده بود و الّا ایمان و معرفت تا حدّ زیادی بود بلکه پایگاه اجتماعی امام هادی(ع) بسیار بیشتر از دشمنان ایشان بود.
🔹 اتفاقاً رسالت امام هادی(ع) این بود که علیرغم اینکه جامعه به سطحی از بلوغ اجتماعی و به سطحی از وضعیت مطلوب اسلامی نرسیده بود که حضرت قیام کند، اما حضرت شروع کرد هستۀ جامعۀ اسلامی را شکلدادن؛ با آن شبکۀ وکالت و با منسجم کردن مؤمنین به صورت گروهگروه در کنار همدیگر.
🔸 ما وارد دوران غیبت شدیم تا سرمشقی که امام هادی(ع) برای بلوغ اجتماعی شیعه و بلوغ اجتماعی اهل ایمان به ما داده بود، اینقدر اجرا کنیم و به حدی برسیم که امام زمان(ع) تشریف بیاورد.
✅ برای اینکه امام زمان(ع) تشریففرما بشوند نیاز ندارد که همۀ مردم مثل آقای بهجت بشوند. نیاز ندارد که همه در معرفت به اوج عرفان برسند. البته این هم کافی نیست که تکتک مردم هر کسی برای خودش آدم خوبی باشد.
🔹 لازمۀ مسئلۀ ظهور این است که ما بتوانیم آن سطح مورد نظر از زندگی اجتماعی را پدید بیاوریم. مسئولیت اجتماعی بپذیریم و برای مردم دغدغه داشته باشیم.
💢 از غربت امام هادی(ع) یاد غریبی امام زمان بیفتیم. از امام زمان عذرخواهی کنیم برای اینکه ایشان را غریب گذاشتهایم. چون ما مردمی هستیم که اگر بهتر میبودیم، الآن امام زمان در بینمان بود.
#سیاسی #فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 مذاکرات وین در گام آخر
👤 #احمد_بنافی
🔹 رابرت مالی» نماینده ویژه آمریکا در امور ایران بامداد جمعه در صفحه توئیتر خود نوشت: «امروز مکالمه خوبی با نمایندگان شورای همکاری خلیج فارس، مصر و اردن درباره مذاکرات کنونی برای بازگشت دوجانبه به تعهدات برجام داشتم».
🔸 وی همچنین افزود: «از آنجایی که مذاکرات طی هفتههای پیش رو به یک جمعبندی خواهد رسید، ما به مشورتهای نزدیک با شرکای منطقهای خود ادامه میدهیم».
✅ مذاکرات برای رفع تحریمهای ظالمانه ایران در حالی در هشتمین دور گفتگوها قرار دارد که طرفین تقریبا بر سر موضوعات باقی مانده چانهزنی خود را انجام دادهاند و اکنون توافق صرفا به اراده سیاسی طرف مقابل برای تصمیمگیری نیاز دارد. طرف آمریکائی از ۹ بهمنماه بعد از یک وقفهای برای تنفس، در حال ارزیابی شرایط و رایزنی با همکاران اروپایی و منطقهای خود هست تا تصمیمات مقتضی را بگیرد.
🔹 هرچند پیشرفتهای ملموسی در روند مذاکرات صورت گرفته و روند مذاکرات رو به جلو ارزیابی شده و به عبارتی مذاکرات عملا در گام آخر قرار دارد، اما این به منزله پایان کار نیست. در حال حاضر توپ در زمین آمریکاست.
🔸 اگر آمریکائیها نخواهند وارد فاز دیگری شوند تا بر اساس محاسبه ذهنی خود، شانسشان را برای اخذ امتیاز بیشتری از ایران امتحان کنند و همزمان به کف خواستههای ایران در بخش ساز و کارهای مربوط راستیآزمایی و ارائه تضمین رضایت دهند، توافق محتمل خواهد بود. بعید نیست که پس از بازگشت به وین برای ادامه مذاکرات در سطح کارشناسی در هفته پیش رو، آمریکائیها وارد حاشیه سازی شود. این حاشیهسازی میتواند برای اعمال فشار بر بازار و افکار عمومی ایران جهت تحدید مواضع تیم مذاکره کننده تدارک گردد.
✅ لذا باید برای خنثی سازی سناریو احتمالی عملیات روانی طرف مقابل، آمادگی وجود داشته باشد. نکته حائز اهمیتی که تیم مذاکره کننده نباید فراموش کند این است که هیچ موضوعی جز دستور مذاکرات نباید برروی متن مذاکرات تأثیر داشته باشد. لذا پیشنهادات اغوا کننده فرابرجامی مانند آنچه از طریق واسطهها به ایران اعلام میشود، مسائل منطقهای و اعلام سقف زمانی برای مذاکرات جملگی برای تأثیرگذاری بر روند مذاکرات وین است.
💢 مشخص است که آمریکائیها سعی خواهند کرد در گام پایانی مباحث زیادی را به مذاکرات گره بزنند تا اجازه ندهند توافق مطلوب ایران محقق شود. در گام پایانی ایستادگی و پافشاری بر مواضع اصولی و خطوط قرمز پاسخ خواهد داد، چراکه در حال حاضر تمامی مسیرها برروی طرف مقابل بسته شده و جز بازگشت به برجام و انجام تعهدات عملی و امتیاز دادن گزینه دیگری برای توافق در اختیار ندارد.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 تقریبا هیچ! بازگشت معافیت های تحریمی هسته ای که نه از نظر ایران سازنده است و نه برای آمریکا کارساز
✅ لغو همه تحریم های برجامی و پسابرجامی.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 توهین بانیان وضع موجود به شعور مردم
💬 #رجانیوز
🔹 وقتی رکوردداران ترک فعل مدعی میشوند!
🔸 سایت خبری عصر ایران در یادداشتی به قلم جعفر محمدی با مقایسه عکسهای دیدارهای پوتین با رئیس جمهور آرژانتین و رئیسی نوشته است: «این عکسها را نه برای کش دادن به ماجرای سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه که برای این منتشر می کنیم که مسوولان تشریفات ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه بدانند که ما مردم، از چیزی بهره مندیم به نام شعور». او در ادامه افزوده است: «مسوولان ایرانی که آن صحنه را برای رئیس جمهور ایران رقم زدند، باید پاسخگوی عملکرد موهن خویش باشند و دستکم به خاطر ترک فعل، محاکمه شوند.»
✅ رجانیوز پیش از این در مطلبی توضیح داده بود که اولا پروتکلهای کاخ کرملین برای مقاماتی که واکسن روسی دریافت کرده باشند سهلگیرانه بوده است. علاوه بر این، آرژانتین اولین کشور تایید کننده اسپوتنیک بوده و شخص فرناندز نیز همین واکسن را تزریق کرده و اکنون که برای عقد قرارداد صادرات آن به آمریکای لاتین میهمان پوتین شده، وی برای نشان دادن اطمینان خود به سطح ایمنی اسپوتنیک و جلب نظر خریداران، فرناندز را به آغوش میکشد.
🔹 این در حالی است که رئیس جمهور کشورمان با وجود عدم پذیرش قواعد سختگیرانه کرملین در خصوص تست در مبدا و مقصد، محدودیتهای کنترل شده و مسائلی از این قبیل، در دیداری با رعایت پروتکلهای فاصلهگذاری با پوتین ملاقات کرد. یک بررسی ساده نشان میدهد که سطح استقبال و مراسم تشریفات فرودگاه و همچنین سخنرانی آیتالله رئیسی در دومای روسیه طی سالهای اخیر برای هیچ مقام میهمان در مسکو تکرار نشده است.
🔸 اما شاید نکته مهمتر این متن در جایی باشد که نویسنده به خودش اجازه میدهد پشت عنوان «مردم» سنگر گرفته و از «شعور» سخن بگوید. حامیان کاندیدایی که با توهین به شعور مردم سعی داشت سهم خود در وضع موجود را انکار کرده و البته پاسخ این حقهبازی را با نشستن در جایگاهی پایینتر از آرای باطله دریافت کرد، امروز با چه سطحی از جسارت به نمایندگی از مردم سخن میگویند؟
✅ در دورانی که ترک فعل آقایان تولید نفت کشور را به کمترین میزان در چند دهه گذشته رساند و تولید مسکن در این مملکت به صفر رسید، خبری از نگرانی برای ترک فعل نبود. در دوران جیرهبندی آب و برق و گاز کسی به یاد «مردم» نبود. هنگام به باد دادن شصت تن طلا و میلیاردها دلار ارز مداخلهای «شعور» آقایان به نقد نرسید. در بحران کاغذ و دزدیهای خصوصیسازی صدایی از کسی درنیامد. وقتی بودجه یک ساله را در شش ماه اول پیشخور کردند کسی نگران مردم نبود. کسی از فساد زیر عمامه رئیس دولت قبل نگران نشد و سکوت قبرستانی آقایان در آن زمان توهین به شعور مردم نبود!
🔹 کسانی که در هشت سال گذشته مدیون خوان کرم دولت روحانی بوده و به احترام سفرهدار و از باب «با دهان پر سخن نباید گفت» سکوت پیشه کردند چگونه از «مردم» و «شعور» سخن میگویند؟
💢 سخن گفتن از «ترک فعل» برای فعالان ستاد «دولت سوم روحانی» چیزی شبیه کلاس درس حیا و عفت پای منبر زنان بدکاره است. اگر قرار بر محاکمه بخاطر ترک فعل بشد، کسانی که وعده خزانه خالی در مرداد و قحطی گسترده در شهریور میدادند حتما در ابتدای این صف قرار دارند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 برژینسکی: امروز باید رهبران ابر قدرت های جهانی از مسولین ایرانی برای حفظ امنیت خود وقت قبلی بگیرند.
👤 سخنان برژینسکی مشاور امنیت ملی سابق ایالات متحده - بسیار جالب است - دقت کنید :
🔹 روزی رهبر فقید ایران اذعان میکرد که جنگ عراق علیه ایران برای این کشور نعمت است، چندی بعد از آن به ترکیه سفری داشتم و با مقامات این کشور رایزنی میکردم، یادم هست یکی از مقامات ارشد این کشور - ترکیه - بمن با لحن تمسخر آمیزی گفت : بروید و در آمریکا مقدمات پذیرش امپراطوری عثمانی را مهیا کنید !!!! دیگر با این جملات - (اشاره به متن گفته رهبر فقید ایران که روی میزش بود در باره نعمت خواندن جنگ) - ایران رقیب جدی برای ما در منطقه نیست!
🔸 من همان موقع به نادانی آن مقام ترک در دل خندیدم! همانطور که بارها اعلام کرده ام کشوری که سی و چند سال تحت شدیدترین فشارها و تحریمها بوده است اکنون با این همه مشکلات رتبه ۱۷ اقتصاد جهانیست، دانش هسته ای را نهادینه کرده، در سلولهای بنیادی جزو پیش قراولان جهان است، پنجمین ارتش و قوای مسلح نظامی جهان را داراست، خاور میانه کاملا تحت نفوذ و سیطره آنهاست، و من اعتماد راسخ دارم این کشور با این ظرفیتها و توان بومی در اینده ای نه چندان دور احیاگر تمدن بزرگ اسلامی - ایرانی مورد نظر آیت الله خمینی میشود و حآلا کجایند حکام شیرین مغز ترک که با کودتایی چند ساعته قافیه را به ارتش خود باختند!!
✅ غرب اگر جرات دارد ایرانیها را بحال خود وانهد! نه کمکشان کنند و نه مزاحمشان شوند!! انوقت من پیرمرد حتما امپراطوری پارس را به چشم خواهم دید!
💢 امروز باید پرزیدنت اوباما ، رئیس جمهور اولاند، نخست وزیر نتانیاهو، صدر اعظم مرکل و نخست وزیر مستعفی دیوید کامرون و مقامات بلژیک و روسیه بروند و از مقامات ایران وقت ملاقات بگیرند و آنها ( ایرانیها) اگر صلاح دانستند به آنها یاد بدهند که چگونه کشورشان را که در محاصره جهنم تروریسم و افراطی گری وحشی گری گروه های خود سر در همسایگیشان است، اینقدر با صلابت امن کرده اند، امروز ایران یکی از امن ترین و با ثبات ترین کشورهای جهان است و دولتمردان غرب به بیراهه نروند زیرا مختصر مشکلات ایران هم بابت تنگناهای اقتصادیست که آن هم ارمغان غرب... است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 مهرشادیسم و یک حقیقت تلخ
👤 #مهدی_سعیدی
🔹 مدتی است که نام جوانی جویای نام با نام مهرشاد سهیلی و با عنوان هایی مانند جوانترین «فرمانده آتش به اختیار»، «فرمانده قرارگاه حضرت ولیعصر(عج)» و و غیره بر سر زبان ها افتاده و پایش به رسانه ها باز شد. سؤالات متعددی پیرامون این ماجرا در اذهان عمومی شکل گرفته است؛ سؤالاتی از این قبیل که علل و عوامل ظهور و رشد مهرشاد و مهرشادها چیست؟ و چگونه میتوان با این انحراف مقابله کرد؟ در این باره چند نکته قابل ملاحظه است:
1️⃣ این پدیده نشان داد ظاهرسازی و ظاهرگرایی در جامعه دینی میتواند به عاملی برای فریب افکارعمومی و بالا آمدن افرادی بدل شود که نسبتی با شایستهسالاری ندارند لذا باید مراقبت کنند که انقلابینماها و انقلابیون بدلی خود را به جای جوانان مؤمن انقلابی جا نزنند!
2️⃣ نکته دیگر اینکه مهرشاد معلول است و برای حل معضل باید به دنبال علتها و بسترها باشیم. چگونگی رشد و پیشرفت مهرشاد اختصاص به او ندارد؛ بلکه بسیاری دیگر نیز از طرق گوناگون بیرون از منطق شایستهسالاری پلههای ترقی را طی کرده و به مسند قدرت در عرصههای گوناگون علمی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و... رسیدهاند!
3️⃣ چنین رخدادی بیش از آنکه معضلی فردی باشد، نقص و ایرادی سیستمی است! وقتی که سازوکار و فرآیند و منطق مشخصی برای شایستهسالاری در نظام حکمرانی تعریف نشده باشد، وقتی ساختار تشکیلاتی و حزبی مبتنی بر الگوی اسلامیـ ایرانی پیشرفت طراحی نشده باشد، اینجاست که باندبازی و مافیا میداندار خواهند شد.
4️⃣ حقیقت تلخ آن است که در زمانه چرخش قدرت و ضرورت سپردن امور به جوانان، فرصتهایی برای بالا آمدن فرصتطلبان فراهم میشود. در این حین تمایلات برای طی کردن پر سرعت پلههای قدرت و رقابت برای کسب قدرت آشکار شده و افرادی در این مسابقه با همه توان در حال لابیگری و تلاش شبانهروزی هستند! آنهایی که با اعتماد به نفس کاذب خود را مستحق مناصب عالی میدانند و دستیابی به قدرت را جزء رسالتهای خود دانسته و مزورانه آن را فرصتی برای خدمت به جامعه معرفی میکنند.
💢 نکته پایانی اینکه این وضعیت نیازمند آسیبشناسی و دخالت بزرگان است تا اجازه ندهد نسل جوان این سرزمین در دهه پنجم انقلاب اسلامی دچار این انحراف بزرگ شود.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نفوذ سنگین در دولت رئیسی
✅ نفوذ یعنی اینکه سه شورای عالی کشور را مدیران دولت روحانی مدیریت می کنند(شورای عالی امنیت ملی+شورای عالی انقلاب فرهنگی+شورای عالی فضای مجازی)!!
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab
🔴 نامه به روسای قوای سه گانه درباره حقوق دریافتی مقامات
👤 #احمد_توکلی
🔹 ایام بودجه است. جمعی از کارکنان سه قوه که دخلشان به خرجشان نمیرسد، در اجتماعات اعتراضی مقابل مجلس، خواهان ترمیم حقوق خویش شدهاند. بیشتر معترضان از سنخ مردمانی هستند که شرکت در ۲۲ بهمن را از یاد نبردهاند. منشأ این اعتراضات، بیش از آنکه احساس فقر باشد، احساس تبعیض ناروا و جانکاهی است که از شنیدن ارقام دریافتی و دیدن خدمات در اختیار برخی مسئولان بلندپایه، به آنان دست میدهد.
🔸 سالها است نرخ تورم بیشتر از نرخ افزایش حقوق اکثر کارمندان است. این به معنای از کف رفتن تدریجی قدرت خرید این دسته از هموطنان است. واقعیت دوم، اختلاف فاحش بین دریافتی همین دسته و همگنانشان در برخی از سازمانها، بانکها و شرکتهای دولتی است. از آن بدتر، دریافتی و خدمات دولتی در اختیار برخی از مدیران ارشد و بعضی از مقامات کشور است که از نظر اغلب مردم غیرقابل قبول است.
✅ نخستین قربانیان تورم قوت یافته همین قشر دارندگان درآمد ثابتاند. یک راه بیشتر نداریم: مبارزه با تورم رکودی را هدف اصلی قرار دهید.
🔹 ناچارید صادقانه از مردم خواهش کنید تاب بیاورند و به شما که سابقه خوب خدمتگزاری دارید فرصت دهند تا با اجرای قاطعانه سیاستهای مناسب، نه ادامه سیاستهای گذشته، هرچه سریعتر با بروز آثار مبارزه با تورم رکودی، صدق شما آشکار شود و کارآمدیتان به چشم آید.
🔸 اگر مقامات و مسئولان ارشد چنان زندگی کنند که فقرا از آنها همدردی احساس کنند آرامش و ثبات برقرار خواهد بود، در غیر این صورت، نه!
✅ دولت حداکثر حقوق و مزایا را ظاهراً ۳۸ میلیون تعیین کرده است که تقریباً ۱۰ برابر حداقل کارگری و ۶۸ برابر پرداختی به یک خانوار ۵ نفره تحت پوشش کمیته امداد است. کمتر کسی است که این نسبتها را منصفانه بشمارد.
💢 پیشنهاد این است که همه مقامات که در علوم سیاسی، سیاستمدار نامیده میشوند، بین ۵ تا ۳۰ درصد دریافتی خود را کاهش دهند (هر چه مسئولیت بیشتر، درصد بالاتری کم شود). مشمولان این پیشنهاد، خانه دارند، خودرو هم دارند، پسانداز هم دارند و با حدود ۱۵ میلیون تومان که ۴ برابر حداقل حقوق کارگری است، میتوانند یک زندگی نسبتاً راحت، همراه با قناعت را بگذرانند.
#سیاسی #اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 بهترین تحلیلهای روز را در خیابان انقلاب بخوانید.👇
@kh_enghelab