⚫️ شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد/ ظهور «طالبان تاجیکستان» میتواند به مابقی کشورها تسری پیدا کند.
👤 #ابوالفضل_ظهرهوند، سفیر پیشین ایران در افغانستان
✔️ تمام اسناد نشان میدهد که شرایط کنونی افغانستان در یک شیب منفی قرار دارد و دقیقاً ایالات متحده هم به ادامه این روند علاقمند است و آن را بخشی از سناریوی خود میداند.
✖️ دادههای موجود علاوه بر آن که نشان میدهد بحران اقتصادی این کشور روز به روز عمیقتر میشود، گویای این است که وضعیت امنیت این کشور هم در حال خراب شدن است و حالا هم همسایگان افغانستان نگران این وضعیت هستند.
▪️ این نگرانی تا جایی پیش رفته که ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رییس جمهور روسیه در پرونده افغانستان هم به وضوح اعلام کرده که داعش از زمان به روی کار آمدن طالبان در افغانستان رشد چشمگیری داشته است.
✔️ معتقدم که روسها هنوز نتوانستند افغانستان را به صورت صحیح بشناسند اما میدانند که تفکر طالبان برای آنها تهدیدزا است.
✖️ اعلام موجودیت طالبان تاجیکستان بدون تردید یک متغیر جدید به حساب میآید؛ چراکه منطقه آسیای میانه در حال انباشت تفکرهای رادیکال است. شکلگیری این جریان آن هم بیخ گوش روسیه میتواند تبعات عمیقی بر منطقه بگذارد.
▪️ توجه داشته باشید که روسیه درگیر پروندهای بزرگتر به نام اوکراین است و به همین دلیل زایش و پیدایش جریانی مانند طالبان تاجیکستان میتواند هزینهها برای مسکو را افزایش دهد و این دقیقاً سیاست ایالات متحده در افغانستان به شمار میرود.
✔️ در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم.
🔚 در آسیای میانه و به خصوص در جغرافیایی به نام دره فرغانه که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلومتر برآورد شده و از تاجیکستان تا قزاقستان را در بر میگیرد، هرچند سال یکبار شاهد زایش یک جریان رادیکال هستیم. به عنوان مثال در گذشته نهضت اسلامی تاجیکستان (اعم از شاخههای انشعابی یا جریانهای موازی آن) در محیط افغانستان و تاجیکستان فعال بودند اما حالا هم یک جریان دیگر علیه تاجیکستان شکل گرفته که به راحتی میتوان آبشخور آنها را رصد و کالبد شکافی کرد. بر این اساس احتمال دارد طالبان تاجیکستان فردا در ازبکستان یا حتی ایالت سینکیانگ چین تشکیل شود و حتی امکان دارد داعش در قالب طالبان با نامهای جدید مانند طالبان تاجیکستان شروع به کار کند یا روبنای خود را تغییر دهد.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
⚫️ راه خنثی کردن تحریمها از رفع خودتحریمی میگذرد.
👤 #محمدحسن_قدیری_ابیانه
✔️ با وجود تحریم ظالمانه خارجی، ایران خود دچار خودتحریمی است که خطرناتر و مخربتر از تحریم خارجی است یعنی بسیاری از افراد جامعه خرید کالای خارجی را به هر بهانهای به خرید کالای داخلی ترجیح میدهند که به معنی خودتحریمی است.
✖️هرگونه افزایش حقوق در شرایط فعلی موجب کاهش سریعتر ارزش پول ملی و افزایش سریعتر تورم خواهد شد. افزایش درآمد نفت با افزایش قیمت جهانی نفت موقتی است و با توقف جنگ اوکراین کاهش خواهد یافت. نباید افزایش موقت قیمت نفت مبنای افزایش دائم حقوقها قرار گیرد. به ویژه آن که خزانه با بدهی نجومی از دولت قبل تحویل گرفته شده است.
▪️ دولت برای تأمین افزایش حقوقها مجبور خواهد شد پول بدون پشتوانه چاپ کند که به معنی کاهش ارزش پول و در نتیجه افزایش تورم خواهد شد. افزایش تورم، اقشار ضعیف را ضعیفتر و فقرا را فقیرتر خواهد کرد و محرومان بیش از پیش زیر بار گرانی له خواهند شد.
✔️ مجموعه دولت بسیار بزرگ است. هشت و نیم میلیون نفر حقوق بگیرند در حالی که تعداد بازنشستهها بیش از تعداد شاغلین است. در صورتی که در جهان نسبت شاغلین به بازنشستهها هفت به یک است. هفت شاغل و یک بازنشسته. علت چنین وضعیتی هم این است که با وجود افزایش امید به زندگی از ۵۲ سال قبل از انقلاب به ۷۶ سال در شرایط کنونی، سن بازنشستگی همان ۳۰ سال باقی مانده و بلکه شرایطی فراهم شده که حتی با ۲۵ سال سابقه هم بتوانند در مواردی بازنشسته شوند درحالیکه در جهان با افزایش امید به زندگی سن بازنشستگی را افزایش دادهاند. آلمان سن بازنشستگی را به ۶۷ سال و آمریکا به ۶۷ سال و ۸ ماه رساندهاند. واقعیت این است که دولت برای پرداخت حقوقهای فعلی هم ناچار به چاپ پول بدون پشتوانه است که یکی از عوامل اصلی تورم جاری است. پرداخت حقوق به تعداد زیاد حقوقبگیران از بیتالمال یکی از عوامل اصلی کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمتها است.
✖️ با وجود تحریم ظالمانه خارجی علیه ایران، ما دچار خودتحریمی هم هستیم که خطرناتر و مخربتر از تحریم خارجی است یعنی بسیاری از افراد جامعه خرید کالای خارجی را به هر بهانهای به خرید کالای داخلی ترجیح میدهند که به معنی خودتحریمی هست. این در حالیست که کشورهای تحریم کننده، بازار خود را به روی تولیدات ایران بستهاند، ایران به بازار کالاهای تولید شده در کشورهای تحریم کننده ایران تبدیل شده است.
▪️ ترجیح خرید هر کالای خارجی به معنی تقویت اقتصاد، اشتغال و ارزش پول کشور تولید کننده کالا و به ضرر اقتصاد، اشتغال و ارزش پول ملی کشورمان و در نتیجه جولان تورم هست.
✔️ نیاز به ارز خارجی از عوامل کاهش ارزش پولی ملی و کسب درآمد ارزی از عوامل افزایش ارزش پول ملی است.
✖️ لذا خودتحریمی و ترجیح خرید کالای خارجی از عوامل مؤثر بر کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم و فقیرتر شدن اقشار ضعیف جامعه و تضعیف اقتصاد و اشتغال در کشور میگردد.
▪️ اگر دولت بخواهد پرداخت حقوقها و افزایش حقوقها را از محل فروش اموال و املاک مازاد دولت تأمین کند باید دانست که روزی این اموال مازاد پایان خواهند یافت اما میلیونها حقوقبگیر باقی خواهند ماند و آن وقت زمان فروپاشی اقتصاد خواهد بود و تورم چندهزار درصدی رخ خواهد داد.
✔️ یکی از عوامل مؤثر در راه برون رفت از مشکلات اقتصادی، کوچک شدن شدید دولت، افزایش سن بازنشستگی به ۶۵ سال، افزایش ساعات مفید کاری، بهتر شدن فرهنگ و وجدان کاری(چه حقوق بگیران از دولت چه در بخش خصوصی)، کاهش تعطیلات مناسبتی، رعایت انضباط اجتماعی و اقتصادی و پرهیز از اسراف توسط آحاد ملت است.
✖️ اسراف موجب از دست رفتن سرمایههایی میشود که میتواند به صورت سرمایهگذاری در امور مختلف حلال بسیاری از امور باشد.
▪️ هرچند کیفیت مدیریت از اهمیت بسیاری برخوردار است اما اصلاح سبک اقتصادی و فرهنگی زندگی و عملکرد مردم نقشی اصلی و اساسی در بهبود اوضاع اقتصادی کشور و به تبع آن اوضاع اجتماعی و فرهنگی دارد.
✔️ شعارهای سال که مقام معظم رهبری هر ساله اعلام میفرمایند در حقیقت کلیدهای پیشرفت کشور هست به شرطی که همگان، چه مدیران و چه همه مردم خود را مخاطب این پیامها بدانند و درصدد عمل به آن باشند.
✖️ با رفع خود تحریمی زمینه خنثیشدن تحریمهای خارجی فراهم میگردد.
▪️ به قول مقام معظم رهبری رفع تحریمها دست دشمن است اما خنثی کردن آن به عملکرد ما بستگی دارد.
🔚 همه ایرانیان در خنثی کردن تحریمهای خارجی صاحب نقش هستند.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
⚫️ خداروشکر مدیریت کشور دست برخی سادهاندیشان نیفتاد.
💬 کانال شبیر فیروزیان در ایتا
✔️ آقای مهدی نصیری در کانال تلگرامی خود سخنی از امیرالمؤمنین(ع) را نقل کرده که در آن حضرت خطاب به خوارج می فرمایند: «ما آغازگر هیچ جنگی با شما نخواهیم بود، مگر آنکه شما جنگی را آغاز کنید.»
و سپس بیانات رهبرانقلاب خطاب به پوتین که پیش دستی روسیه در شروع جنگ اوکراین را تأیید فرموده اند را در تضاد با این فرمایش امیرالمؤمنین(ع) دانسته اند.
✖️ آقای نصیری! جمله ای که شما به آن استناد جسته اید، مربوط به روش برخورد با مخالفان داخلی حکومت است که تا وقتی دست به سلاح نبردند و تهدیدات امنیتی ایجاد نکردند، حکومت اسلامی با آنها مدارا می کند؛ اما نحوه مواجهه با دشمن خارجی بگونه دیگری است. بعید است شما، که ظاهراً با قرآن و نهج البلاغه آشنا هستید، این جمله معروف امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 27 نهج البلاغه خطاب به کوفیان را نشنیده باشید:
▪️ «وَ قُلْتُ لَكُمُ اغْزُوهُمْ قَبْلَ أَنْ يَغْزُوكُمْ فَوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا؛ و به شما گفتم به دشمن حمله کنید قبل از آنکه آنان به شما حمله کنند؛ پس به خدا سوگند هیچ قومی نیست که در درون خانه¬اش مورد تهاجم دشمن واقع شدند، مگر آنکه آن قوم ذلیل شدند.» (نهج البلاغه؛ خطبه 27)
✔️ آقای نصیری! هیچ حکومت عاقلی(چه مسلمان و چه غیرمسلمان) اجازه نمی دهد دشمن خارجی اش تا نزدیکی مرزهای کشورش نفوذ کند و پایگاه بزند و آنگاه منتظر حمله دشمن بماند، و او هیچ اقدامی نکند.
🔚 الحمدلله که مدیریت کلان کشور در دست حکیم عاقل و زیرکی مثل آیت الله خامنه ای است، نه ساده اندیشانی همچون شما.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
⚫️ ایران توان فنی ساخت بمب اتم را دارد ولی چنین برنامهای در دستورکار نیست
👤 #محمد_اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی:
✔️ تعامل سازنده سازمان انرژی اتمی با آژانس برقرار است و هیچ خللی در این تعاملات به وجود نیامده است؛ زیرا تمام ظرفیت های ما بر اساس معاهده ان پی تی و پادمان تحت نظارت آژانس در حال انجام شدن است.
✖️ فلسفه وجودی برجام این بود که به تمام سوالات واهی که به جمهوری اسلامی ایران نسبت داده می شد پاسخ داده شود. از این رو در برجام بدین گونه توافق شده بود که ایران ظرفیت خود را محدود کرده و نظارت بر روی فعالیت هستهای خود را به صورت شدید بپذیرد تا این اتهامات واهی برطرف شوند.
▪️ در برجام تمام اتهامات واهی که بر اساس PMD علیه ایران مطرح شده بود بسته شده است/ اکنون طرف غربی بعد از خارج شدن از برجام برای اینکه بخواهد دوباره به برجام بازگردد مجدداً اتهامات واهی که در گذشته مطرح کرده بود را مطرح می کند. این اتهامات از سوی منافقین و رژیم صهیونیستی نشات می گیرد و حدود ۲۰ سال است که این موضوعات واهی را بیان می کنند.
✔️ این برای ایران قابل قبول نیست که دوباره با چنین اتهامات واهی ایران را تحت فشار قرار دهند. از این رو تصمیم گرفته شد تا تمام دوربین های برجامی خاموش شوند تا طرف مقابل متوجه شود که آن اتهامات واهی مجدد را نباید مطرح کند زیرا سالیان قبل پرونده آن بسته شده است.
✖️ اگر ارادهای در طرف مقابل برای بازگشت به برجام وجود دارد نباید چنین اتهامات واهی که پرونده آن بسته شده است را مطرح کنند و اگر که نمی خواهند به برجام بازگردند وقت طرفین را نگیرند.
🔚 همانطور که آقای خرازی مطرح کردند ایران توان فنی ساخت بمب اتمی را دارد ولی چنین برنامهای در دستور کار نیست، اما نکته حائز اهمیت این مورد است که از سوی رژیم صهیونیستی این اتهامات و فضاسازیهای غلط برای فریب افکار عمومی با پشتیبانی جبهه مخالف انقلاب اسلامی در حال مطرح شدن است. شاید مزاحمت هایی برای ایران داشته باشند اما به نتیجه نمی رسند؛ زیرا ایران راه و رسم آن را یافته و در حال پیشبرد برنامه های خود است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
🔴 هیاتی کار کردن...
👤 #محسن_مهدیان
✅ 10 ویژگی مدیریت هیاتی
✔️ حتمن شما هم شنیدید؛ کار بی نظم و بدون برنامه را می گویند هیاتی عمل کردن. اتهام بزرگی است. پیشنهاد می کنم این محرم، مسئولین محترم یکبار با نگاه سبک مدیریت تراز و الگو، هیات را ارزیابی کنند؛ خاصه هیات های قدیمی و اصیل.
✖️ اما ویژگی مدیریت هیاتی چیست؟
1️⃣ مردمی بودن
مهمترین ویژگی مدیریت در هیات اینست که کاملا مردمی است. کمترین اتکا را به حکومت دارد و تمام سرمایه اش را از همراهی مردم می گیرد. از بانی هیات تا مشارکت مردم تا اداره مراسم و غیره.
2️⃣ نظم
هیات در همه بخش ها نظم دارد. از نوع نشستن و نقش خدام تا نوع عزاداری و نقش میاندارها تا توزیع غذا و زمان بندی مراسم و غیره. با این حال بلوغ نظم در نظم خودجوش است که اتفاقن در هیات در بالاترین سطح وجود دارد و هیات بدون ناظم هم منظم است.
3️⃣ توجه به جزئیات
یکی از مهمترین شاخص های مدیریت، عبور از کلیات و توجه کردن به جزئیات است. مدیریت هیات، الگوی توجه به جزئیات است. از نحوه چایی ریختن تا اسپند دود کردن و استکان خاص چایی تا نحوه جفت کردن کفش ها تا سبک چیدمان هیات تا سبک نصب کتبه ها تا نوع نشستن زمان عزاداری تا اشعاری که خوانده می شود و...به همه جای هیات فکر می کنند. حتا برای موتور هیاتی ها هم "موتور بپا" قرار می دهند.
4️⃣ ادب و احترام
یکی از ویژگی های بارز مدیریت در هیات ادب است. بانی هیات در نهایت تکریم با شرکت کنندگان برخورد می کند. معمولا دست به سینه کنار درب می ایستد و عزداران را احترام می کند. کفش ها را جفت می کنند. اگر فردی رفتار غیرمنطقی هم کند، صبوری بخرج می دهند. بزرگترها را تعظیم می کنند.
5️⃣ مدیریت پرمحتوا
یکی از ویژگی های اصلی مدیریت در هیات، محتوا بخشیدن به کارهاست. هیچ کاری در هیات بدون روح نیست. تمیز کردن فرش ها و خیابان ها و حتا دستشویی ها هم باانگیزه و علاقه انجام می شود چون روح دارد و پرمحتواست. کاری که محتوای داشته باشد هیچ وقت ناقص و ضعیف اجرا نمی شود. برای همین هرکس در هیات هر کاری به عهده اش است احساس می کند مهمترین کار عالم را انجام می دهد.
6️⃣ مدیریت مشارکت جویانه
یکی از ویژگی های مدیریت هیات اینست که کاملن مشارکت جویانه است. همه را درگیر می کند. از برپایی هیات تا اداره هیات، همه سهیم هستند.
7️⃣ مدیریت همدلانه
خادمان هیات در نهایت همدلی با یکدیگر کار می کنند. از مواضع شخصی شان به احترام هیات کوتاه می آیند و در تعامل با هم سعه صدر دارند. نظرات مخالف را تحمل می کنند تا هیات به بهترین شکل برگزار شود.
8️⃣ میدان دادن به جوانان
در هیات، پیر و جوان در بهترین شکل کنار هم کار می کنند. هیات محل حرمت به قدیمی ترها و ریش سفیدها و البته میدان دادن به جوان ترهاست. هم انتقال تجربه پیرغلامان است و هم شور و انگیزه جوانترها.
9️⃣ رعایت آداب
یکی از نکات مهم در هیات داری رعایت آداب و سنن است. هرکاری آدابی دارد و مناسکی. هیات دار مراقب است تا ادب هر کاری را رعایت کند. اینکه چطور از مردم پذیرایی کند. چطور چایی و شربت تعارف کند. چطور غذا توزیع کند. به چه سبکی با همسایه های تعامل کند. چطور و به چه سبکی عزاداری کند و غیره
🔟 مدیریت غیرطبقاتی
بانی و خادم و ناظمان هیات با همه یکسان برخورد می کنند. فرقی نمی کند پامنبری ها دارا باشند یا ندار، والی باشند یا رعیت و غیره...
کاش همه جا و همه روز، هیاتی مدیریت می کردیم.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️ گام جدید ایران برای رسیدن به غنیسازی ۱۹۰ هزار سو
✔️ سخنگوی سازمان انرژی اتمی: امروز دستور راهاندازی صدها سانتریفیوژ جدید صادر شد. این کار در راستای قانون اقدام راهبردی لغو تحریمها و رسیدن به حداقل میزان غنیسازی ۱۹۰ هزار سو است.
✖️ امروز به سانتریفیوژها گاز تزریق شده و با این کار راهاندازی ۱۰۰۰ ماشین IR6 هم به مرحله پایانی میرسد. همه این موضوعات را به آژانس اطلاعرسانی کردیم.
#سیاسی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
⚫️ پشت پرده و هدف ترور الظواهری چیست؟
👤 #مهدی_جهان_تیغی
✔️ بازی امنیتی جدید آمریکا در افغانستان
✖️ «جو بایدن» به صورت رسمی ترور ایمن الظواهری رهبر القاعده در افغانستان توسط نیروهای آمریکایی را تایید کرد. اما درباره این ترور دو نکته مهم ذیل قابل گفتن است.
1️⃣ اینکه آمریکایی ها ایمن الظواهری که از او به عنوان مغز و طراح عملیات 11 سپتامبر 2001 نام می برند، پس از دو دهه توانسته اند، به قتل برسانند افتخار قابل توجهی ندارد. زیرا ترور فردی که به گفته خود مقامات آمریکا طراح یکی بزرگترین عملیات های نظامی طول تاریخ علیه آمریکا بوده و نام او در واشنگتن در فهرست «بزرگترین تروریست های فراری» قرار داشته، آنهم پس از بیست سال تلاش اطلاعاتی و عملیات های ناموفق زیاد یک موفقیت بزرگ محسوب نمیشود. این در حالیست که هزاران نیروی نظامی و اطلاعاتی آمریکایی ها سالهاست در افغانستان مستقر بوده و با این حال سالهای متمادی ایمن الظواهری توانسته بود بغل گوش آنها فعالیت ضدامنیتی کند.
✖️ میزان ارزش اطلاعاتی و عملیاتی این ترور آنجا بیشتر دچار خدشه می شود که منابع رسمی رسانه ای آمریکا همانند نیویورک تایمز خبر داده اند که اولا الظواهری مدتهاست که در وسط کابل در کنار خانواده خود در حال زندگی روزمره بوده! و دوما روز حادثه در خانه وزیر داخلی طالبان به قتل رسیده است. انتشار خبری معنادار که شائبه خیانت را بیشتر از یک عملیات اطلاعاتی بزرگ برجسته میکند. خیانتی که ایمن الظواهری را به صورت یک هدف راحت و آشکار در بالکن یک خانه در وسط کابل تقدیم نیروی های آمریکایی کرده است. با این وجود انتشار جزئیات هدفمند این ترور می تواند، با هدف در معرض اتهام خیانت قرار دادن طالبان به منظور تشدید اختلافات میان القاعده و دولت فعلی افغانستان و ایجاد بازی های ضدامنیتی و دور تازه از ناامنی های به ظاهر کور ولی با اهداف مشخص اطلاعاتی نیز باشد.
2️⃣ اما جدای از اینکه جوبایدنِ افول کرده در نظرسنجیها و دموکراتهای نگران در آستانه انتخابات کنگره به یک دستاورد تبلیغاتی جدید برای پرستیژ مبارزه با تروریسم نیاز داشتند، هدفگذاری های ضدامنیتی خاص برای این حادثه نیز دور از ذهن نیست. القاعده از مخالفین جدی توسعه داعش در افغانستان بوده و هست. از مدت ها قبل برخی شواهد نشان میداد که آمریکاییها بی علاقه برای قدرت گرفتن داعش در افغانستان و احیای مجدد این نیرو در برابر ایران نیستند.
🔚 حذف رهبر القاعده برای تضعیف این جریان و بهم خوردن موازنه گروه های تندرو مذهبی در افغانستان در برابر تدابیر امنیتی ایران و حتی ایجاد اهرم جدید امنیتی و نظامی علیه دولت طالبان به منظور تنظیم مجدد رفتار دولت جدید افغانستان با آمریکا از دیگر اهدافی هست که آمریکاییها از این ترور دنبال می کنند.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
7.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ عدالت سوئدی؛ انفرادی، شکنجه و حبس ابد
✔️ اخیرا حکم حبس ابد حمید نوری تبعه ایرانی بازداشت شده در سوئد صادرشده است. این حکم علاوه براینکه حقوق متهم را در طول دادرسی در نظر نگرفته بود، به زبان سوئدی به نوری تحویل شده و دولت سوئد هیچگونه ترجمهای در اختیار نوری که حق داشتن وکیل هم از او سلب شده قرار نداده است.
#بین_الملل
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
12.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ با انفعال ایران در برابر اقدامات ترکیه، عراق ترکیه را رها و از ما در مسائل آبی طلبکار شده است! ترکیه با سدسازی های منفعت طلبانه، جنگ آبی در منطقه به راه انداخته است.
👤 #حمید_حکیم، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی:
✔️ ترکیه با آب به دنبال فشار بر ایران، سوریه، عراق و ارمنستان است. دلایل علمی برای اثبات تاثیر سدسازیهای ترکیه بر گسترش ریزگردها وجود دارد.
▪️ مقامات ترکیه با فرافکنی و رندی ایران را مقصر مشکلات آبی عراق معرفی میکنند. ذخیره آب دو سد ایلیسوی و آتاترک در ترکیه از مجموع تمام سدهای ایران بیشتر است.
#منطقه
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
14.72M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚫️ قدرت؛ مهمترین عامل تعیینکننده زمان
✔️ مسئله حجاب را از چه زاویهای باید تحلیل کرد؟
▪️ قدرت، مسئلهی اول حیات بشر است؛ اگر نگاه نکنیم به اینکه قدرت دست چه کسانی است، لطمه میخوریم.
#فرهنگی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab
11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴صدای پخش نشده مرحوم کریمخانی در تیتراژ برنامه اینترنتی "مهلا "
🎼 قطعه تمنای دوست
🔹 مردم ایران، همکاری آریا عظیمی نژاد و مرحوم کریمخانی را در قطعه "آمدم ای شاه، پناهم بده"، در خاطر خود، فراموش نمیکنند.
@kh_enghelab]
⚫️ بهانهای برای حمله به دولت!
👤 #فرهاد_کوچک_زاده
✔️ در پی حادثه خسارتبار سیل در بسیاری از نقاط کشور، همچون رویه دولت مردمی آقای رئیسی، مسئولین امر با حضور میدانی در مناطق سیلزده، ضمن اطلاع میدانی از وضعیت هموطنان و همدردی با آنان، تصمیمات مهم اجرایی برای کاهش آلام مردم و جلوگیری از خسارتهای بعدی گرفته شد. بااینحال این اقدام حسنه و انجاموظیفه توسط مسئولین، به مذاق بخش تندروی جریان اصلاحات خوش نیامد و با جنگ رسانهای، حضور مسئولین در مناطق سیلزده، بهانحاءمختلف زیر سؤال برده شد.
1️⃣ روزنامه آرمان امروز با تیتر «پوپولیسم و بهرهگیری برخیها از فاجعه سیل»، نوشت: «سؤال اين است که بعد از حادثه سيل امامزاده داوود، آيا حضور علیرضا زاکاني و جمعي از نمايندگان مجلس که انتقادات عمومي را برانگيخته، از روي وظيفه بوده يا بيشتر يادگاري گرفتن عکسها و بهرهبرداري سياسي از حادثه بازنمايي ميشود؟!».
2️⃣ فاضل میبدی (عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم) نیز همصدا با این جریان تندرو، حضور نمایندگان مجلس در مناطق سیلزده را با هدف بهرهبرداری سیاسی توصیف کرد و آن را مورد هجمه قرار داد. او گفته است: «اینکه مسئولان مثلاً با حضور در محل سیل با کتوشلوار، درون گلولای فرو روند و دوربین حضور اینها را از زوایای مختلف عکس بگیرد، مشکلی از مردم حل نمیکند و بهتر است بهجای این کار در دفتر کارشان بروند و فکری برای درمان و چارهای برای جلوگیری از این حوادث بیندیشند».
3️⃣ سایت اعتماد آنلاین با انتشار عکس وزیر اقتصاد در مناطق سیلزده، نوشت: «بازدید میدانی از سیل به وزیر اقتصاد چه ربطی دارد؟ شوآف بس است».
1️⃣ قطر، امارات، عربستان، کویت، عمان، بحرین و ایران در روزهای اخیر شاهد بارش شدید باران و جاری شدن سیل در برخی مناطق و شهرها بودند. نکته مهم آنکه در هیچ جای دنیا بهاندازه ایران ظرفیت بالای کمک مؤمنانه و داوطلبانه دیده نمیشود، موضوعی که زیباییهای آن باید به نمایش گذاشته شود و در قیدوبند جنگ رسانهای گم نشود.
2️⃣نقد غیرمنصفانه از مسئولین، با هدف بهرهبرداری سیاسی، بهسادگی از اظهارات فوق قابلبرداشت است. ازیکطرف به شهردار گیر میدهند که چرا چکمه به پا نکرده است، درحالیکه شهردار بهعنوان یک مدیر در صحنه حاضر شده است و قرار نیست کارگری کند، از طرف دیگر به وزیر اقتصاد که چکمهپوش بهعنوان نماینده رئیسجمهور برای بررسی وضعیت حضور دارد؛ اصل حضورش را زیر سؤال میبرند و آن را شواف مینامند!
3️⃣ در شرایط بحرانی مهمترین وظیفه مسئولین، حضور میدانی و مدیریت بحران بعد از فهم درست شرایط است. در دولت سابق زمان وقوع سیل، استاندار گلستان در کشور حضور نداشت و به علت غیبت طولانی، معاون اول رئیسجمهور او را برکنار کرد. در سیل خوزستان زمانی که رئیس سازمان بازرسی کل کشور به خوزستان سفر کرد تا بتواند برای حل مشکل مردم ورود جدی داشته باشد، نکته قابلتوجه عدم حضور استاندار در خوزستان بود و موارد اینچنینی که در دولت سابق فراوان دیده شد!
4️⃣ مهمترین مسئله در موضوع اخبار حضور مسئولین در سیل را باید در «جنگ روایتها» علیه جریان انقلابی تحلیل کرد، زیرا اصل حضور مسئول، وظیفه بود؛ اما اطلاعرسانی بهصورت مثبت و دقیق صورت نگرفت؛ زیرا بهجای آنکه فیلمهایی از چرایی، اهمیت حضور و اقدامات صورت گرفته از سوی مسئولین انتشار داده شود، صرفاً به انعکاس چند عکس در رسانهها اکتفا شد و بهانه حمله به این حرکت تحسینبرانگیز حضور در میان آسیب دیدگان که در پیام اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بدان اشاره شد، توسط جریان رقیب به حاشیه کشیده شد.
#سیاسی #اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📲 مهمترین تحلیلهای روز 👇
🆔 @kh_enghelab