🔴 دلارهای گمنشده، پیدا شده!
✍🏻 #حسین_شریعتمداری
🔰 آقای روحانی رئیسجمهور محترم کشورمان در اجتماع مردم یزد به گلایه و اعتراض گفتند: «یک عده آدم بداخلاق و بیایمان در روزنامهها نوشتند این دولت با ارز ۴۲۰۰ تومانی ۱۸میلیارد دلار را بر باد داد؛ بدانید در این دولت یک دلار گم نخواهد شد»! گزارش خبری تحلیلی کیهان امروز را به سخنان آقای روحانی در یزد اختصاص دادهایم. این وجیزه به نکتهای در همین خصوص ولی از زاویهای دیگر میپردازد. بخوانید!
1⃣ اشاره جناب روحانی به تیتر کیهان سهشنبه ۲۳ مهرماه ۹۸ است که در آن با ارائه چند سند، از برباد رفتن ۱۸ میلیارد دلار ارز -آنهم در شرایط حساس کنونی- خبر داده بودیم. اهانت آقای روحانی که ما را «بداخلاق»! و «بیایمان»! نامیدهاند را نادیده گرفته و به حساب خوش اخلاقیها و ایمان قوی ایشان مینویسیم! اما، برباد دادن ۱۸ میلیارد دلار، واقعیت تلخی است که انکار آن با هیچ توجیه و بهانهای امکانپذیر نیست و تعجبآور است که آقای رئیسجمهور چگونه آن را انکار میکنند؟! انکار آقای رئیسجمهور در حالی است که علاوه بر اسناد موجود، برخی از دولتمردان دستاندرکار نیز به آن اعتراف میکنند.
🔺بهعنوان مثال آقای همتی، رئیسکل بانک مرکزی با صراحت گفت: «من موافق دلار 4200 تومانی نیستم!» و آقای نوبخت، رئیسسازمان برنامه و بودجه نیز گفته بود: « باید قبول کنیم که شیوه کنونی پرداخت ارز 4200 تومانی به کالاهای اساسی درست نیست و این منافع به دست مردم نمیرسد». آقای نوبخت در حالی تاکید میکند منافع ارز ۴۲۰۰ تومانی بهدست مردم نمیرسد، که آقای روحانی گفته بود «۱۸ میلیارد دلار را به باد ندادهایم، به مردم دادهایم»!
🔺گفتنی است، تعدادی از دریافتکنندگان ارز ۴۲۰۰ تومانی اساسا هیچ کالایی وارد نکردهاند، شماری از آنها نیز به جای کالای اساسی، اجناس بُنجل و غیرضروری وارد کردهاند، برخی نیز، کالایی را که با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کرده بودند، در بازار آزاد و با محاسبه ارز غیردولتی فروختند، که واردات گوشت یکی از آن نمونههاست تا آنجا که رئیس دادگاه خطاب به آنان گفت؛ از آن پیرزنی که در صف گوشت ایستاده بود خجالت نکشیدید که سهم او را غارت کردید؟!
2⃣ آقای روحانی میفرمایند؛ «بدانید در این دولت یک دلار هم گم نخواهد شد»! که باید گفت؛ مگر کسی ادعا کرده که دلارها گم شده است؟! سخن از برباد دادن ۱۸ میلیارد دلار در میان است و نه گُم شدن آن، زیرا همه میدانند این ۱۸ میلیارد دلاری که از کیسه بیتالمال خارج شده، به جیب چه کسانی سرازیر شده است؟!
🔺کاش رئیسجمهور محترم نیمنگاهی به اخبار مربوط به دادگاههای ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی میانداختند و نام برخی از متهمان دانهدرشت را همراه با نسبت آنان به دولت از نظر میگذراندند و... بعد میفرمودند که در دولت ایشان حتی یک دلار هم گُم نمیشود!
3⃣ حمله دیروز آقای رئیسجمهور به قوه قضائیه و دادگاههای ویژه رسیدگی به مفاسد اقتصادی دور از انتظار بود و باید از این قوه تشکر نیز میکردند، چرا که این روزها دستگاه قضایی با جدیت دنبال پیدا کردن دلارهایی است که ایشان مدعی است گُم نشده است! پرخاش آقای روحانی به دستگاه قضایی ممکن است خدای نخواسته این تلقی را پیش بکشد که نگرانی جناب رئیسجمهور از پیدا شدن دلارهاست و نه گم شدن آنها !
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 تاملی بر قدرت نرم و رسانه ای نیروی قدس سپاه پاسداران
🔺از بایکوت در بوسنی تا چالش التحریر!
✍🏻 #محسن_سوهانی پژوهشگر دکترای مدیریت رسانه
🔹نیروی قدس سپاه پاسداران را می توان به یک نبوغ، ساختارشکنی نظامی پست مدرن و قدرت بالای بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تعبیر کرد که از نمونه ی هم تایی در سایر کشورها برخوردار نیست. گفتمان انقلاب 57 از چنان ظرفیت و جذابیتی برخوردار بود که معادلات روابط بین الملل و نظام دو قطبی جهان را با شعار "نه شرقی، نه غربی" به چالش کشید و حتی از سوی متفکری چون میشل فوکو "اولین شورش بزرگ علیه نظام های زمینی و فرا مدرنترین شکل قیام" نامیده شد. بی شک دامنه ی این کنش و جریان سازی بزرگ جایی فراتر از مرزهای ایران و به وسعت جغرافیای جهان بود.
🔸ایده ی تعامل با نهضت های آزادی خواه و استقلال طلبی که از اقصی نقاط جهان دست یاری به سوی انقلاب ایران دراز می کردند، در کنار تجربیاتی چون تشکیل سپاه بدر در زمان جنگ تحمیلی، به تشکیل نیروی قدس در سال ۱۹۹۰ میلادی با دستور مقام معظم رهبری به عنوان شاخهای مجزا در سپاه پاسداران منجر شد تا نیروها و قرارگاههای قبلی تحت یک مقر فرماندهی واحد متمرکز شوند. سردار احمد وحیدی به همراه جمعی از جوانان فعال در واحد اطلاعات سپاه آن زمان که تجربه ی گرانسنگی از مقابله با تهدیدهای امنیتی انقلاب نوپا داشتند بنیانگذار این تشکیلات شدند. نیرویی که آمریکا آن را به ترکیبی از سی آی ای، نیروهای ویژه ی نظامی و وزارت خارجه خود تشبیه کرده است.
♦️ضمن مرور تاریخچه ی سپاه قدس، با توجه به حضور نیروهایی با پشتوانه ی قوی عملیاتی و نظامی در بدنه ی این نهاد می توان آن را بزرگترین قدرت بازدارنده ی کشور و یک افتخار ملی قلمداد کرد. تا جایی که حاج قاسم سلیمانی در جایگاه یکی از محبوب ترین چهره ها در بین مردم ایران قرار گرفته است. اما به رغم تمام دست آوردهای بزرگ در میدان های جنگ سختی چون مقابله با داعش و دیگر تروریست های نیابتی از سوی بزرگ ترین قدرت های جهان، با نگاه نقدی سازنده، می توان از حوزه ی "قدرت نرم" به ویژه در زمینه هایی چون دیپلماسی عمومی و خصوصاٌ رسانه ای به عنوان پاشنه ی آشیل و نقطه ی ضعف این نیرو یاد کرد.
🔹این نقطه ی ضعف از همان نخستین سال های فعالیت گریبانگیر نیروی قدس بوده است. حضور کاملاٌ انسان دوستانه و در قالب کمک رسانی متداول به مردم مظلوم و بی پناهی که در آستانه ی یک فاجعه ی بزرگ و نسل کشی در کشور بوسنی و هرزگوین قرار داشتند نخستین تجربه ی بین المللی این نیرو به شمار می رود که برگ زرینی در کارنامه ی جمهوری اسلامی ایران به شمار می رود. با این همه پاشنه ی آشیل قدرت نرم و رسانه ای باعث شد آمریکای تاجر جنگ با توافق نامه ی استعماری دیتون سوداگر صلح شده و طی جنگ نرمِ روایت و اقناع در افکار عمومی خود را منجی مردم بوسنی معرفی کند، تا جایی که انجمن مادران شهید سربرنیتسا عکس یادگاریشان را با بیل کلینتون انداختند و ایران به رغم تمام جانفشانی ها و تقدیم شهدایی چون رسول حیدری و محمد حسین نواب، در این کشور به بایکوت و حاشیه رانده شد.
♦️در سال های پس از جنگ سرد و پیروزی آمریکا بر بلوک شرق به پشتوانه ی ارتش رسانه ای، مفاهیمی چون قدرت نرم، هوشمند و گزنده ظهور و بروز کرد و نبرد کشورها به سنگرهای پنهان منتقل شد. به خصوص آن که انقلاب دیجیتال و گسترش فضای مجازی زمین بازی تمام حوزه ها به ویژه رسانه را دستخوش تحول جدی کرد. در چنین شرایطی توجه به ساحت نرم، خصوصاً در عرصه ی سایبری، به مثابه خط مقدم از سوی نیروی قدس یک ضرورت به شمار می رود. به خصوص آن که رقبای منطقه ای و جهانی در این میدان ورود جدی داشته اند. به عنوان نمونه می توان به خرید 80 درصد از سهام توئیتر توسط سعودی ها اشاره کرد. آسیب شناسی توطئه ها و اتفاقات این روزهای عراق و لبنان که با محوریت رسانه ها و فضای مجازی شکل گرفته را باید یک زنگ خطر جدی تلقی کرد. به زعم نگارنده وقتی به رغم تلاش و صرف هزینه های بسیار در حوزه های رسانه ای از سوی نیروی قدس شاهد چنین ناکامی هایی هستیم، اشکال را باید در ناکارآمدی سربازان جنگ سخت در میدان نرم جستجو کنیم. همان طور که یک فوتبالیست در استخر شنا راه به جایی نمی برد.
💢متاسفانه فرهنگ و رسانه از آن حوزه هایی هستند که همگان در آن داعیه ی توانمندی دارند اما کسب مهارت و تخصص واقعی در آن ها دانش چند رشته ای می طلبد. امید آن که حاج قاسم سلیمانی عزیز، ضمن استفاده از نیروهای متخصص و کارآمد در میدان جنگ نرم، که شمارشان در میان جوانان مومن انقلابی کم نیست، ضمن بر طرف کردن این آسیب به پیروزی های غرورآفرین نیروی تحت امرش در آوردگاه جنگ نرم نیز ادامه دهد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 افزایش قیمت بنزین
🔰آزاد سازی قیمت سوخت مصوبه مجلس مربوط به سالها قبل است که دولت های مختلف بنا به اقتضائات و مصلحت اندیشی های زمان خود از اجرای آن سرباز زده اند و دولت فعلی به این نتیجه رسیده است تعویق انداختن اجرای این مصوبه، به صلاح کشور نیست و عواقب و خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
1⃣ اصل این مصوبه مورد تایید نظام و یک تصمیم ملی است و باید مورد حمایت رسانه ای واقع شود لکن در اجرای آن اگر نارسایی هایی وجود داشت باید با زبان لین و با نیت همراهی و حل مشکلات مردم، از مجریان امر مطالبه صورت گیرد.
2⃣ مزایای مستقیم و غیر مستقیم اجرای این مصوبه برای زندگی و معیشت مردم و به طور کلی برای کشور باید در قالب ها و بستر های رسانه ای متنوع برای مردم تشریح و تبیین گرد و همینطور می بایست خساراتی که به موجب عدم اجرای این مصوبه متوجه کشور خواهد بود احصا و تبیین شود.
3⃣ باید فضای رسانه ای به گونه ای تنظیم گردد که این تصمیم حاصل یک فرآیند قانونی دانسته شود و هزینه های احتمالی آن در افکار عمومی متوجه مجلس و دولت باشد. در این راستا باید جلوی سواستفاده ضد انقلاب از هدایت هزینه ها به سمت رهبر انقلاب جلوگیری شود.
4⃣ این مصوبه نبایست دستاویزی برای گروکشی های سیاسی و انتقام گیری رسانه های جبهه انقلاب از دولت قرار گیرد.
5⃣ در صورت بروز هرگونه ناآرامی احتمالی باید سیاست آرام سازی در دستور کار قرار گیرد و از انعکاس نارضایتی های کوچک نظیر درگیری در یک پمپ بنزین و امثالهم پرهیز شود تا این موضوعات ضریب رسانه ای پیدا نکند.
6⃣ در مقابل نارضایتی های و دلخوری های بحق مردم نبایست واکنش منفی مطلق نشان داد . در ابتدای اجرای طرح حتی گاهی همراهی با دلخوری های منتقدان و معترضان لازم است
7⃣ از اینکه برچسب محافظه کار و توجیه کننده و ... به شما بزنند نگران نباشید؛ تحلیلگران محترم عنایت ویژه داشته باشند در شرایط فعلی منافع ملی بر منافع حزبی و منافع شخصی مقدم است. در شرایط حساس اقتصادی فعلی، از نوشتن و بازنشر تحلیل هایی که بوی بازی های سیاسی و سیاه نمایی دارد و بازنشر شایعات جداً صرف نظر فرمایید.
📝 #زمانه
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
خیابان انقلاب
🔴 طبق اعلام رسمی دولت، از این پس، قیمت بنزین افزایش پیدا کرد
✍🏻 حجتالاسلام #علی_خاکرنگین
🔰بنزین درحالی دو نرخی شده است که چهار سال قبل حسن روحانی در موضعی، گفته بود که بنزین دو نرخی فساد ایجاد میکند!
🔹از طرفی دیگر افزایش قیمت بنزین درحالی صورت گرفت که زنگنه و حتی رییس دفتر روحانی بارها گفته بودند که حداقل تا یک هفته آینده، افزایش قیمتی صورت نخواهد گرفت!
🔹ذکر این نکته نیز الزامی است که ساعاتی پیش از اعلام رسمی خبر افزایش بنزین، کانالهای تلگرامی حامی دولت، با انتشار یک فیلم قدیمی از صحبتهای رهبر انقلاب اسلامی در ارتباط با نگرانی ایشان درباره مصرف بالای بنزین در کشور، در پی برداشتن مسئولیتِ عواقب این اقدام، از دوش دولت بودند.
🔹ناگفته پیداست که دولت نگران عواقب افزایش نرخ بنزین است و به همین دلیل رسانههای وابستهاش را به خط کرده است تا با انتشار صحبتهای چند سال قبل رهبر انقلاب، از قبول مسئولیت عمل خود، شانه خالی کند!
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 پیامبراکرم (ص) چه کار برای بشریت کرد؟
✍🏻 #حسین_دارابی
🔸پیامبر(ص) با پوستکلفت ترین انسانهای تاریخ سروکار داشت و به گفته خود حضرت، هیچ پیامبری مثل او اذیت نشد. مردمی که بعد ازحضرت عیسی پیامبر اولوالعزمی براشون فرستاده نشده بود و چند صدسال در اوج انحطاط به سر میبردن و اکثرا بتپرست شده بودن. و پیامبر در سختترین شرایط بزرگترین کارو کرد. چون نه تنها برای زمان سخت خودش بلکه برای تمام آینده بشریت هم باید پیامبری میکرد
🔸پیامبر کاری کرد که پوستکلفتترین و منحط ترین مردم تاریخ به جایی رسیدن که توش ابوعلی سیناها دراومد که تا همین سالهای اخیر کتاب طبش تو دانشگاههای مطرح دنیا داره تدریس میشد. دانشمندانی پرورش داد که علومی رو پایهگذاری کردن که شاید ماها فکر کنیم غربیها ابداعش کردن. مثلا ابنمیثم که پایه گذار چشمپزشکی و علم اُپتیک بود. یا جابربن حیان که پایهگذار علم شیمی بود. زکریای رازی که علم شیمی رو با پزشکی ترکیب کرد و ابواب جدیدی از علم رو به جهان معرفی کرد. خوارزمی در علم ریاضی و جبر
و مثالهای متعدد دیگه که خیلیاش رو غربی ها به نام خودشون زدن مثلا 3 قانون نیوتن همگی در کتب دانشمندان مسلمان مانند ابوریحان، بوعلی و خوارزمی وجود دارد.
🔸قبل از پیامبر در دنیا فقط، تمدنهای یونان، رم و ایران وجود داشت و در تقابل باهمدیگه بودن. پیامبر(ص) کاری کرد در عرض کمتر از صد سال تمدن اسلامی از تمام این تمدنها پیشی گرفت و در قرنهای بعدی این تمدن اسلامی چنان شکوفا شد که الگوی تمدن غربی شد، تا جایی که گوستاو لوبون ( فیلسوف، مورخ، جامعهشناس، پزشک فرانسوی ) میگوید:
بعضی ها(از اروپاییان) عار دارند که اقرار کنند که مسلمانان، سبب شده اروپای مسیحی از حال توحش و جهالت خارج گردد ، و لذا آن را مخفی نگه میدارند. نفوذ اخلاقی همین اعرابِ زاییده اسلام، آن اقوام وحشی اروپا را که سلطنت روم را زیر و زبر نمودند، داخل در طریقت آدمیت نمود و نیز نفوذ عقلانی آنان، دروازه علوم و فنون و فلسفه را که از آن به کلی بی خبر بودند، به روی آنها باز کرد و تا ششصد سال استاد ما اروپاییان بودند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 از مالیات بر واتساپ در لبنان تا بنزین ۳۰۰۰تومنی در ایران
✍🏻 #جواد_نیکیملکی
🔰به هوش باشیم! ظاهرا مدل اقتصادی-سیاسی-امنیتی که در لبنان و تا حدی در عراق اجرا شد؛ اینبار در ایران پیگیری میشود
با این رشتو همراه شوید...
🔻در لبنان چه گذشت؟
1⃣بخش عمدهی قدرت اجرایی در دست غربگرایان بود.
2⃣ بهدلیل سوءمدیریت و فساد، مشکلات معیشتی هر روز شدیدتر و انباشتهتر میشد.
3⃣ همزمان، جریان انقلابی(مقاومت) در معادلات منطقه در حال غلبه بر اسرائیل بود و محبوبیتش در تمام طوایف لبنان نیز افزایش مییافت.
4⃣ ادامه این روندها از سویی منجر به تضعیف محور غربی-عربی-عبری و از سوی دیگر منجر به تضعیف جریان غربگرا در لبنان میشد این ۲روند همافزا شده بودند.
5⃣ از منظر غرب باید به هرطریق ممکن زمین بازی عوض میشد؛ غرب، توان درگیری منطقهای نداشت؛ پس جریان غربگرا آماده تغییر زمینبازی از داخل شد.
6⃣ غربگرایان که ریاست دستگاه اجرایی را داشتند؛ ناکارآمدی اقتصادی در داخل را شدت بخشیدند.
7⃣ آستانهی تحمل مردم (همه طوایف، جناحها و مناطق لبنان) کاهش مییافت کاسهی صبرشان پر میشد و بشکهی باروت منتظر یک جرقه بود.
8⃣ تصمیمات جدید اقتصادی و خصوصا مالیات بر واتساپ همان جرقه بود.
9⃣ تجمعات بیرهبر، با مطالبات معیشتی و مبارزه بافساد در اکثر مناطق لبنان شکل گرفت و هر روز گستردهتر میشد.
🔟 حزب قوات اللبنانیة به رهبری سمیرجعجع با سابقهی فساد و تروریسم و حمایت از اسراییل، به اسم حمایت ازمردم از کابینه ائتلافی خارج شد و پروژه ربایش رهبری اعتراضات را کلیدزد.
1⃣1⃣ شعارهای معترضان ازسوی قواتاللبنانیة آرامآرام جهتدهی میشد ابتدا شعار #کلن_یعني_کلن را دادند به این معناکه همه سران طوایف لبنانی (ازجمله سیدحسن نصرالله) مفسد اقتصادیاند؛ شعارها سیاسی شده بود.
2⃣1⃣ سیدنصرالله پیشنهاد اصلاحات اساسی را طرح کرد وحامیانش را از اردوکشی خیابانی منع کرد.
3⃣1⃣ سخنرانی سیدحسن از شدت تنش خیابانی کاست؛ سیاسیون صاحبکرسی در مجلس ناکارآمد مجبور به نشست برای حل مشکلات شدند؛ محورهای اصلاحات مشخص شد که…
4⃣1⃣ سعد حریری نخستوزیر مورد حمایت آلسعود استعفا کرد تا هم اصلاحاتی اجرا نشود و هم کشور برای ماهها در خلأ قدرت و هرج ومرج باقی بماند.
5⃣1⃣ و اینگونه لبنان از اعتراضات اجتماعی به تقابلهای سیاسی رسید وهمان معادلهی ۸مارس درمقابل ۱۴مارس و مطالبهی خلع سلاح مقاومت؛ و آنچه که اسرائیل میخواهد؛ جنگ داخلی است.
6⃣1⃣ مشابه همین مدل را در عراق نیز دیدهایم؛ غرب به خیال خود روند قدرتیابی مقاومت در منطقه رابه تأخیر انداخته...
🔰حالا خودتان این مدل را مقایسه کنید با آنچه در ایران پیگیری میشود
1⃣ توسعه قدرت منطقهای ایران و نیاز محور غربی_عربی_عبری توقف این روند
2⃣ محبوبیت #جریان_انقلابی در مبارزه با فساد و خدمات نهادها، ستادها و سازمانهای انقلابی
3⃣ ناکارامدی دستگاه اجرایی و کاهش محبوبیت غربگرایان
4⃣ نیاز غرب و غربگرایان به تغییر زمین بازی به هر قیمت
5⃣ تلاش غربگرایان برای ایجاد و تشدید دوقطبیهای سیاسی و تخطئه خدمات جریان انقلابی (سخنرانیهای اخیر روحانی خصوصا در یزد و… و تخطئهی خدمات قوه قضائیه و سپاه)
6⃣ انباشتِ مطالبات معیشتی و بهحق مردم
7⃣ ناکارآمدیهایی که انشاءالله عمدی نباشد (سیاستهای ارزی، قیمتگذاری خودرو…)
8⃣ عدم مطالبهگریِ #مجلس_ناکارآمد از دولت
9⃣جرقه سهمیهبندی بنزین که اثری جدی برمعیشت مردم دارد (مالیات واتساپ)
🔟 تجمعات خیابانی احتمالی و ربایش رهبری آنها از سوی… مثل دیماه۹۶
1⃣1⃣ شاید #خلأ_قدرت!
💢میبینید که شباهتها کم نیستند وتقریبا همان پروژهی لبنان در ایران هم درحال اجراست
اما موفق نمیشوند چون:
🔻درلبنان امیدبه مبارزه بافساد کم است امادر ایران این امید درحال رشداست
🔻درلبنان دموکراسی طائفی است اما در ایران مردمسالاری
🔻ایران براحتی دچار خلأ درقدرت و خدمترسانی نمیشود
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 یکبار برای همیشه
✍🏻 #حامد_توکلی
🔹بهنسبت درآمد، بنزین در ایران ۵ برابر گرانتر از آمریکاست.
🔸متوسط درآمد سالانه خانوار آمریکایی ۵۶۵١۶$ و بنزین ٠/٧٨٣$ است؛
🔸کل درآمد مساویست با ٧٢١٧٨ لیتر بنزین.
🔸متوسط درآمدسالانه خانوار ایرانی ۴٣۴٩٠٠٠٠ تومان و بنزین ٣٠٠٠ تومان است؛
🔹کل درآمد مساویست با ١۴۴٩۶ لیتر بنزین. یعنی یک چیزی حدود یک پنجم آمریکا
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 درباره سیاست بنزینی دولت
📝 #سیدامیر_سیاح
🔹در طول حدود 15 سال بعد از جنگ، دولت عادت داشت نوروز هر سال درصدی کمتر از نرخ تورم، به قیمت بنزین اضافه کند، یعنی هر سال قیمت واقعی بنزین را عملا ارزانتر میکردند. این مساله در کنار چند برابرشدن خودروها، تغییر فرهنگ جابهجایی به سوی خودروهای شخصی، به تدریج پدیدههایی نظیر اتلاف وقت و اعصاب شهروندان در ترافیکهای شدید، آلودگی هوا، قاچاق سوخت ارزان یارانهای به خارج و ناچارشدن کشور به پرداخت مبالغ هنگفتی ارز برای واردات بنزین را از اوایل دهه80 وارد اقتصاد ایران کرد. در میانه دهه80، با تصویب تبصره13 قانون بودجه، بسته سیاستی جدیدی با اولویت راهکارهای غیرقیمتی تصویب شد که خلاصه آن این بود: تقاضا برای بنزین کم شود، عرضه بنزین زیاد شود و الگوی مسافرت درونشهری هم از خودروی شخصی به حملونقل عمومی هدایت شود. در اجرای این راهبرد، با سهمیهبندی بنزین توسط سامانه کارت سوخت، از سال96 رشد مصرف بنزین مهار شد و قاچاق خروجی آن تقریبا از بین رفت. حمایتهای دولتی به جای استفاده خودروی شخصی (یارانه سوخت)، به شبکه حملونقل عمومی پرداخت شد که در نتیجه، علاوه بر گسترش سریع مترو در تهران و سفارش ساخت مترو در هفت کلانشهر، خطوط بیآرتی، ترمینالهای ون و تاکسی به طور مویرگی در اطراف ایستگاههای مترو و پایانههای بیآرتی ایجاد شد و شبکه حملونقل عمومی درونشهری شکل گرفت و قرار بود تا سال 1391 این شبکه آنقدر کارآمد شود که برای شهروندان بصرفد به جای خودروی شخصی، از حملونقل عمومی سریع و ارزان و راحت استفاده کنند و در آن زمان، سهمیه سوخت خودروهای شخصی به تدریج کم شود و به صفر برسد و کمکم از خودروهای پرمصرف، خودروهای لوکس، مالیات هم گرفته شود.
🔸متاسفانه در میانه راه، در سال 89 دولت ناگهان اجرای تبصره 13 (قانون توسعه حملونقل عمومی و مدیریت مصرف سوخت) را تقریبا کنار گذاشت و به طرح هدفمندی یارانهها مشغول شد. از سال 92 هم با استقرار دولت آقای روحانی، هر بسته سیاستی که با ابتکار مجلس هفتم و دولت دهم اجرا شده بود (از جمله کارت سوخت)، مورد تمسخر قرار گرفت و کنار گذاشته شد. متاسفانه دولت آقای روحانی نه بسته سیاستی قانون توسعه حملونقل عمومی را درست اجرا کرد و نه مانند دولتهای اصلاحات و سازندگی، نرخ بنزین را سالانه افزایش داد و درواقع 6 سال، هیچ کار مشخصی نکرد و توصیههای خیرخواهانه اقتصاددانان را هم یکسره نادیده گرفت. اجرای سهمیهبندی بنزین و تعیین نرخ دوم برای بنزین هرچند از روی اجبار بیپولی و جبران کسر بودجه صورت گرفته اما حداقل یک گام در راه درستی است که سال 86 شروع شد و قرار بود تا سال91 یارانه بنزین را فقط محدود به حملونقل عمومی کند و از مصرف بنزین در مواردی (مثلا در ایام بارانی یا داخل کلانشهرها یا خودروهای لوکس و...) انواع مالیات و عوارض تنظیمگر هم بگیرد.
🔻این مسیر درست قابل پیمودن و هدف آن هنوز هم قابل تحقق است. درست است بهخاطر لجبازی این دولت، اقتصاد ایران به دلیل کنارگذاشتن کارت سوخت، در این سالها ضربه خورد و میلیونها لیتر به جیب باندهای قاچاق رفت، اما عقبنشینی دولت از اشتباه و بازگشت بهسوی مسیر درست، جای خوشحالی و تبریک دارد به شرطی این گام، با گامهای بعدی تکمیل شود که عبارتند از:
_تعیین سهمیه بنزین به ازای هر فرد ایرانی بهجای هر خودرو و ایجاد سامانه عرضه و فروش سهمیه اضافه
_پرداخت بخشی از یارانهها برای توسعه و کارآمدسازی شبکه حملونقل عمومی
_تعیین زمانبندی برای کاهش سهمیه خودروهای شخصی همزمان با افزایش کارآمدی سیستم حملونقل عمومی
_حذف سهمیه خودروهای لوکس و گرانقیمت و اعمال عوارض و مالیات بر مصرف سوخت آنها
_ازسرگیری اسقاط خودروهای پرمصرف و کهنه و جایگزینی آنها با خودروهای دوگانهسوز
_نظارت سامانهای بر توزیع سهمیه سوخت شبکه حملونقل عمومی.
✅ روشن است که دولت در طول 6 سال گذشته بیتدبیری کرده و روشن است که اگر این دولت بخواهد مانند بقیه تصمیمات اقتصادیاش، سهمیهبندی را هم ناقص اجرا کند، افتضاح دیگری در کارنامه اقتصادیاش ثبت خواهد کرد.
💢 میتوان کناری ایستاد، آیه یأس خواند و انتقاد کرد که چرا الان؟ چرا دیر؟ چرا کج؟ میتوان به دولت بهخاطر اشتباهات قبلیاش فقط سرکوفت زد و جامعه را ناامیدتر کرد؛ اما خوشمان بیاید یا نیاید، آقای روحانی تا 1400 رییسجمهوری ماست، پس اگر موفق شود، به نفع کشور ماست. حال که درباره بنزین یک گام درست برداشته، کمکش کنیم تا موفق شود. از همین یک گام تشکر کرده و دولت را تشویق خیرخواهانه کنیم تا در مسیر درست گامهای بعدی را هم بردارد.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴شمشیری که از رو بسته شد
✍🏻 #پوریا_فاضل
🔹اول: یک همچین طرح استراتژیک و راهبردی یک شبه بررسی و اجرا نمیشود، گران شدن #بنزین نتیجه یک طرح ریشهدار است.
🔹دوم: مهمتر از اجرای تصمیم، قدرت تفهیم است، وقتی که قدرت تفهیم نداشته باشیم ممکن است تصمیم را در اذهان عمومی به ضد خود تبدیل کنیم و این همان نقطهای است که بارها از آن ضربه خوردهایم و بگذارید شفاف بگویم: برخی سیاستمداران ایرانی هنر تفهیم ندارند، قدرت اقناع ندارند، تنبلند، متکی به قدرت و امنیت شدهاند.
🔹سوم: وقتی که بلافاصله پس از گران کردن بنزین؛ رسانههای خاکستریِ دستوری نزدیک به دولت اقدام به پخش ویدیو از رهبری میکنند این یعنی حتی عملیات رسانهای مواجهه با چنین اقدامی نیز از قبل چیده شده و گردانندگان این تصمیم در حال تکمیل کردن پازل هستند.
🔻این فرمول که "اگر کار درست بود برای ما و اگر خراب بود زیر نظر رهبری است" یک فرمول ثابت و تنظیم شده توسط افکار فاشیستی رفورمیستها است. به گفته و ادعای نزدیکان اصلاحات و افراد رسانهای این جماعت اعتماد عمومی نسبت به دولت در پایینترین سطح ممکن قرار گرفته است، حالا میبینید با سرمایه اجتماعی رهبری در افتادهاند.
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f
🔴 سرخط تحلیلے افزایش قیمت بنزین
🔻 #مقدمه: آزاد سازی قیمت سوخت مصوبه مجلس مربوط به سالها قبل است که دولت های مختلف بنا به اقتضائات و مصلحت اندیشی های زمان خود از اجرای آن سرباز زده اند و دولت فعلی به این نتیجه رسیده است تعویق انداختن اجرای این مصوبه، به صلاح کشور نیست و عواقب و خسارات جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.
🔻 #سرخط_تحلیلے و سیاست های رسانه ای :
1️⃣ اصل این مصوبه مورد تایید نظام و یک تصمیم ملی است و باید مورد حمایت رسانه ای واقع شود لکن در اجرای آن اگر نارسایی هایی وجود داشت باید با زبان لین و با نیت همراهی و حل مشکلات مردم، از مجریان امر مطالبه صورت گیرد.
2️⃣ مزایای مستقیم و غیر مستقیم اجرای این مصوبه برای زندگی و معیشت مردم و به طور کلی برای کشور باید در قالب ها و بستر های رسانه ای متنوع برای مردم تشریح و تبیین گرد و همینطور می بایست خساراتی که به موجب عدم اجرای این مصوبه متوجه کشور خواهد بود احصا و تبیین شود.
3️⃣ باید فضای رسانه ای به گونه ای تنظیم گردد که این تصمیم حاصل یک فرآیند قانونی دانسته شود و هزینه های احتمالی آن در افکار عمومی متوجه مجلس و دولت باشد. در این راستا باید جلوی سواستفاده ضد انقلاب از هدایت هزینه ها به سمت رهبر انقلاب جلوگیری شود.
4️⃣ این مصوبه نبایست دستاویزی برای گروکشی های سیاسی و انتقام گیری رسانه های جبهه انقلاب از دولت قرار گیرد.
5️⃣ در صورت بروز هرگونه ناآرامی احتمالی باید سیاست آرام سازی در دستور کار قرار گیرد و از انعکاس نارضایتی های کوچک نظیر درگیری در یک پمپ بنزین و امثالهم پرهیز شود تا این موضوعات ضریب رسانه ای پیدا نکند.
6️⃣ در مقابل نارضایتی های و دلخوری های بحق مردم نبایست واکنش منفی مطلق نشان داد . در ابتدای اجرای طرح حتی گاهی همراهی با دلخوری های منتقدان و معترضان لازم است
7️⃣ از اینکه برچسب محافظه کار و توجیه کننده و ... به شما بزنند نگران نباشید؛ تحلیلگران محترم عنایت ویژه داشته باشند در شرایط فعلی منافع ملی بر منافع حزبی و منافع شخصی مقدم است. در شرایط حساس اقتصادی فعلی، از نوشتن و بازنشر تحلیل هایی که بوی بازی های سیاسی و سیاه نمایی دارد و بازنشر شایعات جداً صرف نظر فرمایید.
🖌 #شورای_تحلیلی_زمانه
➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f