آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
معاون وزیر با اشاره به کمبود ۲۱۰ مدرسه استثنایی در کشور اظهار داشت: ۱۵۰ مدرسه از این تعداد تا پایان سال کلنگ زنی خواهد شد و در حال حاضر ۹۶ مدرسه از از ۱۵۰ مدرسه کلنگ زنی یا افتتاح شده است.
وی گفت: بر اساس آمایش سرزمینی از ۲۱۰ مدرسه مورد نیاز استثنایی در سطح کشور ۱۰ مدرسه استثنایی سهم استان آذربایجان غربی است که در صورت تامین زمین توسط استان، با مشارکت خیرین و از طریق سازمان نوسازی مدارس این مدارس ساخته خواهد شد.
حسینی تربیت بدنی و ورزش دانش آموزان با نیازهای ویژه را از اولویت های آموزش و پرورش استثنایی دانست و اظهار داشت : ۲۰ سالن ورزشی درون مدرسه ای دویست متری در سال جاری از طریق مشارکت خیرین و سازمان نوسازی مدارس در داخل مدارس استثنایی استان آذربایجان غربی ساخته خواهد شد.
وی افزود: در سال جاری با استفاده از ظرفیت شیفت مخالف در ۳۵۰ مدرسه استثنایی کشور باشگاه بازنشستگان راه اندازی خواهد شد که ۱۲ باشگاه متعلق به استان آذربایجان غربی خواهد بود.
وی افزود: راه اندازی یک پایگاه دائمی سنجش و تجهیز یک اتاق آکوستیک در این پایگاه، راه اندازی پایگاه جامع آموزش مجازی و سامانه ندای همراه، آموزش مهارت های چند گانه به ۱۰ درصد معلمان استثنایی استان، افزایش ۳۰درصدی مشارکت اولیا، معلمان و دانش آموزان و افزایش ۱۵.۵ درصدی خدمات حمایتی به پیش دبستانی ها از دیگر برنامه های سازمان آموزش و پرورش استثنایی در سال جاری برای این آذربایجان غربی است.
وی در پایان گفت: در قالب نهضت توان افزایی و تهیه تجهیزات آموزشی، وررزشی و توانبخشی برای دانش آموزان با نیازهای ویژه ۶.۵ میلیارد اعتبار برای دانش آموزان این استان نیاز است که نیمی از این اعتبار توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی تامین خواهد شد.
اطلس دسترسی دانش آموزان آذربایجان غربی به انواع آموزش تهیه شده است
معاون آموزش متوسطه استان برجسته ترین عملکرد آموزش و پرورش استان در دوران کرونا را تهیه ی اطلس دانش آموزی خواند و گفت: براساس اطلس دانش آموزی آمار اسمی دانش آموزان در دسترسی به انواع آموزشهای حضوری، غیرحضوری، شبکه شاد و یا استفاده از بسته های آموزشی یا جلسات رفع اشکال در روستاها تهیه گردیده است.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
اطلس دسترسی دانش آموزان آذربایجان غربی به انواع آموزش تهیه شده است معاون آموزش متوسطه استان برجسته
به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان، مهین منافی معاون آموزش متوسطه استان در نهمین نشست شورای معاونان عام اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی که با حضور معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در سالن اندیشه اداره کل برگزار شد، اظهار نمود: پس از شیوع بیماری کووید ۱۹، مکلف شدیم شرایط موجود را بررسی کنیم و طبق آن کمیته هایی تشکیل گردید که هر معاون از اداره کل ۶ منطقه را جهت بررسی دسترسی دانش اموزان به سخت افزارها و نرم افزارهای اموزشی، پهنای باند اینترنت، ارایه اموزش یکسان، مسایل بهداشت محیطی، پیشگیری از دغدغه های اولیا و دانش آموزان پشتیبانی نمودند.
وی ادامه داد: همچنین کارگروه های مختلف در مناطق ۲۴ گانه جهت بررسی پوشش آموزش های حضوری، غیرحضوری، تجمیعی، تراکمی، شبکه شاد، احصا امار دانش آموزان، تغذیه ی محتوایی و تامین نیروی انسانی آماده کردن فضای بهداشتی برای دانش اموزان تشکیل یافت.
منافی تصریح کرد: در ارایه آموزش اولویت تصمیم گیری بر اساس اموزش حضوری دانش اموزان با گروه بندی های مختلف و رعایت کامل پروتکل های بهداشتی و فواصل فیزیکی به همراه اموزش در شبکه شاد بود اما با تمام تلاش ۳۰ درصد دانش آموزان استان نتوانستند در شبکه شاد حضور یابند و همچنین ۵۳ درصد دانش آموزان نیز نتوانستند از شبکه تلویزیون ایران استفاده کنند.
وی اذعان کرد: طی این مدت کارگروه های تولید محتوا در معاونتهای آموزش ابتدایی و متوسطه تشکیل شد و تیم هایی نیز برای نظارت عملکرد فعالیتها و نظارت بر شورای مدرسه و سطح شایستگیهای دانش اموزان و آسیب شناسی نمرات خرداد ماه جهت ازمونهای آتی تشکیل یافت.
معاون اموزش متوسطه استان برجسته ترین عملکرد اموزش و پرورش استان را تهیه ی اطلس دانش اموزی خواند و گفت: براساس اطلس دانش اموزی آمار اسمی دانش اموزان در دسترسی به انواع اموزشهای حضوری، غیرحضوری، شبکه شاد و یا استفاده از بسته های آموزشی یا جلسات رفع اشکال در روستاها تهیه گردیده است.
وی گفت: مصاحبه های صدا و سیما توسط مدیر کل و معاونین جهت اشنایی دانش اموزان با نحوه ی آموزش های مجازی در راستای کاهش دغدغه های اوایا و دانش اموزان اتفاق افتاد.
منافی بیان کرد: به جهت مرزی بودن مناطقی از استان و نبود پوشش اینترنتی و مخابراتی، جلسات حضوری و ویدیو کنفرانس با مسوولین مخابرات برگزار شد و۲۵۹ روستا و ۱۵۸۷ منطقه شهری در پوشش مخابراتی قرار گرفتند.
وی اعلام کرد: ۳۰ درصد محتوای کل کشور در دروس مختلف در استان آذربایجان غربی تهیه شد و در برنامه شاد بارگزاری شده است.
منافی عنوان کرد: در بخش سلامت، آموزش سفیران سلامت برای سرایداران و اولیا از طریق صدا و سیما و نصب و توزیع پوستر های اطلاع رسانی صورت پذیرفت و ۲۰ هزار محتوا از طریق فراخوان مسابقات دریافت شد.
آموزش و پرورش استان آذربایجانغربی
تخصصی و کیفی نمودن آموزش در مدارس استثنائی استان رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان بر رویکرد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آموزش و پرورش استان، «عیسی محمدی» در نهمین نشست شورای معاونان عام اداره کل آموزش و پرورش اذربایجان غربی با بیان سیاستها و نحوه فعالیتهای اموزش و پرورش استثنایی در دوران بیماری کرونا اظهار داشت: در شرایط غیرعادی کرونایی در ابتدا قطب بندی مدارس بین تمامی همکاران اداره در این حوزه جهت جمع اوری اطلاعات صورت پذیرفت و در قدم بعدی به نظارت بر بهداشت مدارس و ضدعفونی محیط مدارس و برنامه ریزی برای فضای مجازی براساس تجربیات سال گذشته پرداخته شد.
وی افزود: کانال اطلاع رسانی اموزش و پرورش استثنایی در ۳کانال داخلی راه اندازی و طرح ستاد تا مدرسه نیز بطور مستمر اجرا می گردد وبراساس اطلاعات جمع اوری شده ۲۸۸۹محتوای آموزشی در کانال اموزش و پرورش استثنایی بارگذاری شده است که شامل ۱۵هزار و ۱۹۵ساعت آموزش بود.
محمدی گفت: فعالیت های سال ۹۹باشعار همه باهم برای ارتقای کیفیت فعالیت های اموزشی در قالب برنامه های اجرایی اغاز شد و در همین راستا اقداماتی چون ادامه کلاسهای خط بریل و زبان اشاره توسط اموزگاران چند مهارتی در راستای تخصصی و کیفی نمودن آموزش، پیگیری مصوبات شورای اموزش و پرورش استان و سفر ریاست جمهوری اسلامی درراستای توسعه مدارس استثنایی، راه اندازی و توسعه کلاسهای ضمیمه ای روستایی، گسترش دوره های پیش دبستانی در تمامی مدارس استثنایی، افزایش پوشش سنجش پیش دبستانی توسعه برنامه های فرهنگی، ورزشی و هنری و دوره های ضمن خدمت، راه اندازی مرکز مشاور خانواده های کودکان کودکان استثنایی، توجه خاص و ویژه بسته تحولی مشارکتی و جذب خیرین مدرسه ساز و مدرسه یار به انجام رسیده اند.
این مقام مسئول بیان کرد: اداره استثنایی استان آذربایجان غربی علیرغم محدودیتهایی که دارد توانسته است در فعالیت های فرهنگی-ورزشی به موفقیت های چشمگیر در سطح کشوری دست یابد بطوری که 3 همکار فرهنگی و 7 دانش آموز در مسابقات فرهنگ و نماز در خراسان رضوی حایز رتبه های کشوری شدند.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خاطر نشان کرد: کسب رتبه قهرمائی کشوری در رشته بورشیا برای 4 سال متوالی از استان آذربایجان غربی بود و نایب قهرمان جهان نیز از دانش آموزان ارومیه ای می باشند.
وی افزود: استعدادیابی و آموزش نیروهای دوره دیده در تمامی گروه های معلولیتی نیز از فعالیتهای انجام یافته می باشد؛ جشنواره های علمی یادگیری و یاددهی بصورت مجازی در دست اقدام است و توجه خاص به بعد اخلاقی در مشارکتهای همکاران در فعالیت های همکاران در راستای سیاست های اخلاق مدارانه و نظارت تعاملی فی مابین ستاد و مدارس، برنامه ریزی در راستای تحقق برنامه های ده گانه از دیگر اقدامات انجام یافته می باشد.
رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان گفت: این اداره ارتباط تنگاتنگ با انجمن های معلولین و خیرین در قالب دبیرخانه ایجاد نموده است تا هر دوماه یکبار طی تشکیل جلسات هماهنگی و همکاریهای دوجانبه بحث و بررسی انجام یابد.
محمدی بیان کرد: امسال 48هزار و 141 نفر دانش آموز در استان دربدو ورود به مدرسه مورد سنجش قرار گرفته اند که از این تعداد 3902 نفر ارجاع تخصصی هوش، 547 نفر ارجاع تخصصی شنوایی، 1406 نفر ارجاع بینایی، 51 نفر ارجاع تست حرکتی و 10 نفر ارجاع اوتیسم صورت گرفت و در نهایت تمامی این فعالیتها منجر شده 189 دانش آموز با نیاز ویژه 43 دانش آموز تلفیقی و 1976 دانش آموز دیرآموز شناسایی شود.
✅ابراهیم محمدی مدیر کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی در جلسه اولین گروه کاری آموزشهای عمومی و مهارتی گفت:
۳۱ درصد دانش آموزان متوسطه دوم استان به تحصیل در رشته های مهارتی و کاردانش گرایش دارند و در آن ثبت نام کردند.
در حالیکه باید تا پایان برنامه ششم و هفتم توسعه این رقم به ۵۰ درصد افزایش مییافت که این موضوع نیازمند آسیب شناسی است که چرا دانش آموزان به توسعه رشته های مهارتی علاقمند نیستند.
بررسی ارتباط این عدم علاقه به تحصیل در رشته های مهارتی و بازار کار و تطابق دانشکده فنی و حرفه ای با رشته ها از جمله موارد قابل بررسی است.
میانگین کشوری تحصیل دانش آموزان در رشته های کاردانش ۳۵ درصد است.
✅آیین گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تجلیل از پیشکسوتان بسیجی و خانواده های شهدا و ایثارگران اداره کل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با حضور جمعی از ایثارگران و خانواده های شهدا، جانشین فرمانده سپاه شهدا، اعضای بسیج فرهنگیان اداره کل، مدیر کل ومعاونان این نهادبرگزار شد.
دراین آیین از ایثارگران و رزمندگان و بسیجیان این نهاد تجلیل شد.
💎 به مناسبت چهل سالگی دفاع مقدس صورت گرفت//
✅ دیدار مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک ارومیه، فرمانده بسیج فرهنگیان سپاه ارومیه، مسئولین پرورشی - حراست - نظارت و بازرسی و نهضت سواد آموزی آموزش و پرورش ناحیه یک با فرمانده سپاه ارومیه.
========❁❁❁❁========
💠 کانون بسیج فرهنگیان سپاه ارومیه
👇👇👇
🆔 @ur_sep_farhanghian_bsj
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی گفت: واکاوی و انتقال ایثار و فداکاری و شجاعت رزمندگان اسلام برای نسل امروزی ضررویست
ابراهیم محمدی در آیین تجلیل از ایثارگران، خانواده شهدا و رزمندگان و گرامیداشت چهلمین سالگرد دوران دفاع مقدس با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فرهنگی و دانش آموزی استان وسردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: اگر امروز نظام اسلامی مقتدرانه در دنیا مطرح است نتیجه تلاشهای رزمندگان اسلام و خونفشانی شهدا بوده است.
وی بیان کرد: نظام جمهوری اسلامی بعد از چهل سال هنوز در سایه هشت سال دفاع مقدس سرفرازانه به حیات خود ادامه میدهد و پشتیبانی مردمی از نظام از تمام اقشار هنوز در صحنه های مختلف را شاهدیم.
وی اضافه کرد: در دوران دفاع مقدس درخت پر بار انقلاب را شهدا ابیاری کردند و امروز انتقال این رشادتها یک ضرورت خاص است.
محمدی گفت: نسل دوران جنگ تحمیلی و انقلاب باید در نشر و تبیین ارزشهای انقلاب به نسل کنونی اهتمام ویژه داشته باشد.
سردار داداش زاده جانشین فرمانده سپاه شهدای آذربایجان غربی نیز در این آیین گفت: در چهل سالگی هشت سال دفاع مقدس باید به تبیین آن دوران برای جلوگیری از تحریف پرداخت.
وی اظهار داشت: دفاع مقدس موجب بازیابی توانی نیروی های مسلح کشور شد و تجربه ای عظیم برای ملت ایران در به تصویر کشیدن نقش مهم رهبری و نقش شگفت انگیز مردمی بود.
وی اضافه کرد: دفاع مقدس از عقلانی ترین حوادث برای ملت ایران بود و مردم در ان تصمیم جدی برای دفاع از خاکشان گرفتند و با یک مدلسازی توانستند بردشمنان چیره شوند.
وی گفت: دفاع مقدس به نوعی سرمایه سازی برای کشور بود .