♨️ پیامهای ضربه پهپادی انصارالله
✍🏻 #محمد_مرادی در #جوان نوشت
✅انصارالله یمن در ۵۲ ماه گذشته موفق شده به عنوان یک قدرت سیاسی و اقتصادی خود را در عرصه منطقهای اثبات کند. عربستان و امارات در فروردین ماه ۹۴ با حمله به یمن سعی داشتند در چند هفته انقلابیون یمن را شکست داده و صنعا را تصرف کنند. اما در این مسیر شکست سختی متحمل شدند؛ بنابراین فاز دوم نقشه ائتلاف سعودی یعنی تجزیه یمن شروع شده و درگیریهای عدن به عنوان مقدمات این نقشه مشترک سعودی- اماراتی است. اما همزمان انصارالله یمن با مجموعهای از پیروزیهای سیاسی و نظامی به ابوظبی و ریاض پیامهای مهمی صادر کرده است.
🔹در عرصه نظامی، روز شنبه ۲۶ مردادماه بزرگترین عملیات پهپادی یمن اتفاق افتاد. «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد که با ۱۰ فروند پهپاد تهاجمی، تأسیسات نفتی آرامکو را در نزدیکی مرز امارات هدف قرار داده و این عملیات در چارچوب عملیات «بازدارنده شماره یک» است.
🔺یکی از مهمترین پیامهای حمله پهپادی انصارالله به جنوب شرق عربستان اتمام حجت با آلسعود بود. انصارالله با انجام بزرگترین عملیات پهپادی در تاریخ یمن به عربستان این پیام را مخابره کرد که در صورت تداوم تجاوز و تلاشها برای تجزیه یمن، حملات بعدی قطعاً سختتر خواهد بود.
🔹رهبر انصارالله یمن پس از انجام این حمله موفق، خطاب به عربستان و امارات هشدار داد که خسارتهای اقتصادی کشورهای متجاوز در صورت ادامه تجاوزاتشان، بیشتر و بیشتر خواهد شد و امریکا با ادامه این جنگ، شما را میدوشد.
🔺اما پیام دیگر به امارات بود. امارات اخیراً با تبلیغات رسانهای زیاد اعلام کرد که به دنبال خارج کردن نظامیان خود از یمن است. اما درگیریهای اخیر شهر عدن نشان داد که ابوظبی، تنها، تاکتیک خود را در یمن تغییر داده است.
🔹به طور حتم با توجه به موقعیت جغرافیایی پالایشگاه الشیبه، در فاصله ۱۰کیلومتری از مرزهای جنوبی عربستان با امارات و از سوی دیگر در فاصله ۴۰ کیلومتری بخش شرقی شهر ابوظبی، باید این عملیات بزرگ و پیچیده را پیام جدی انصارالله به مقامات اماراتی دانست که وعده خروج سریع از جنگ یمن را دادهاند.
🔸«سید عبدالملک الحوثی» رهبر جنبش انصارالله یمن، با اشاره به عملیات یگان پهپادی، آن را بزرگترین عملیات یمنیها از ابتدای جنگ ائتلاف سعودی دانست و خاطرنشان کرد، عملیات پهپادی یمن درس مشترک و هشداری مهم به امارات است؛ بنابراین در عرصه نظامی پیروزی مهمی برای انصارالله به دست آمده است که قدرت بازدارندگی انصارالله را به میزان زیادی ارتقا داده و به نوعی انقلابی در صنعت پهپادی یمن تلقی میشود.
🔸اما در کنار این پیروزی مهم نظامی، انصارالله یمن به پیروزی مهمی در عرصه سیاسی نیز دست یافته است. کشورهای غربی به دلیل حمایت از عربستان و امارات در سالهای گذشته به صورت مکرر انصارالله یمن را یک گروه شورشی و نامشروع دانسته و به ندرت حاضر به گفتگو با این جنبش میشدند، اما اکنون و پس از موفقیتهای میدانی و پیروزی در میدان نبرد مجبور به اعتراف به مشروعیت و حقانیت انصارالله شده و حاضر به گفتگو با این جنبش شدهاند.
🔹در این راستا وزارت خارجه ایران میزبان نشستی با حضور نمایندههای ایران، انصارالله و سفرای چهار کشور اروپایی انگلستان، آلمان، فرانسه و ایتالیا بود. این مسئله یک اتفاق مهم برای انصارالله به شمار میرود. پیروزی دیگر انصارالله نیز نزدیک شدن این جنبش به تکمیل دولت قانونی و مشروع در صنعا است.
🔺در این راستا دولت نجات ملی یمن «ابراهیم محمد محمد الدیلمی» را به عنوان سفیر فوقالعاده یمن در ایران تعیین کرد. علاوه بر این سفیر جمهوری اسلامی ایران در یمن نیز تعیین شده و بهزودی به عنوان نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران در صنعا کار خود را آغاز خواهد کرد.
💢در واقع همزمانی این عملیات بزرگ نظامی با این عملیات بزرگ دیپلماتیک که بیانگر رسمیت یافتن دولت قانونی یمن یکپارچه به پایتختی صنعا و شناسایی رسمی آن توسط ایران بهعنوان مهمترین قدرت منطقهای است، پیام مهمی را به طرفهای منطقهای و بینالمللی ارسال میکند که نشاندهنده آغاز گام دوم انقلاب مردم یمن با اعلام دولت رسمی و فراگیر این کشور است.
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️واکنش شهردار قم درباره حرف و حدیثهای مربوط به فرزندانش
🔹تحصیل در خارج از کشور جرم نیست
🔹خبرهای شده مبنی بر اینکه تمام خانوادهام در خارج از کشور زندگی میکنند، کذب است
🔹خانواده من هیچ علاقهای به زندگی در خارج از کشور نداشته و در خدمت نظام هستند
🔹حضور در خارج از کشور برای تحصیلات عالی در دانشگاههای معتبر با هدف رشد علمی و بهره گیری از آن برای خدمت به مردم است
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
🚩آیتالله آملی لاریجانی هیچ صفحهای در فضای مجازی ندارد
🔹روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام: آیت الله صادق آملی لاریجانی هیچگونه صفحه ای در فضای مجازی اعم از توئیتر، اینستاگرام، تلگرام و سایر پیام رسان ها ندارد
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️تیکههای علی ضیا به شهردار قم!
از عجایب ایران این است که بدانید شهردار مذهبی ترین شهر ایران (قم) ۶ فرزندش در آمریکا زندگی می کنند و خود دانش آموخته امریکاست...
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️ رنجبر کرمانی: مصدق می خواست قهرمان باشد/ مصدق کمتر از جانب آمریکا احساس خطر میکرد
پژوهشگر تاریخ معاصر ایران در گفتگو با تسنیم:
🔹 دخالت خارجی در همان شکاف و اختلاف موثر بود. در انقلاب ملی شدن نفت شاید برای اولینبار در تاریخ ایران است که دخالت خارجی یعنی نیرو و عامل خارجی و سرویسهای بیگانه پی میبرند که یکی از راههای از بین بردن نهضت ملی نفت، انداختن اختلاف بین رهبران است.
🔹«هندرسون» عامل اصلی اختلاف بین کاشانی و مصدق بود
🔹دکتر مصدق کمتر از جانب آمریکا احساس خطر میکرد اما همیشه هم این نبود و اواخر دولتش او بخوبی خطر آمریکا را، به ویژه بعد از رفتن ترومن و آمدن آیزنهاور، احساس میکرد.
🔹امثال مصدق حاضرند یک ملت شکست بخورد اما مصدق قهرمان باشد
🔹اولا که از ابتدای اینکه نهضت ملی شدن صنعت نفت شروع شد، حزب توده مخالفخوانی میکرد؛ با اینکه به اصطلاح حزب چپ کمونیست ضد استعمار بود ولی دقیقا در جهت انگلستان و آمریکا کار میکرد. حالا چرا این شعارها را میدادند؟ من برمیگردم به نقش همین چپیها در اوایل انقلاب اسلامی...
🔹من هم میتوانم مطالبی بنویسم و بگویم این سند است! سند باید سندیت داشته باشد و باید بتوان به آن استناد کرد. اگر هر روز هر کسی یک دستخطی بیاورد اصولا هیچ سنگی روی سنگ در علم تاریخ نمیماند. پس ما این را قبول نداریم. با توجه به شخصیت آقای کاشانی میبینیم زندگی این مرد هرگز از زهد و تقوا و سادهزیستی دور نشده
🔹چرچیل و آیزنهاور برای برکناری مصدق به تفاهم رسیده بودند
🔹شاه مستقل نبود و پیوندی نیز با مردم نداشت. از این رو مدافع ملی شدن صنعت نفت نبود، هرچند که ملی شدن به نفع کشورش بود. البته شاه در ابتدا به ناگزیر، از ملی شدن صنعت نفت دفاع کرد؛ اما پس از اینکه حکم نخستوزیری دکتر مصدق را به او داد، توطئههایی علیه مصدق را آغاز کرد.
🔹 بیگانگان به شاه فشار میآوردند که باید ماجرای نفت به نفع آنان تمام شود
🔹 علت جدایی نیروهای مذهبی از مصدق نحوه رفتار با فدائیان اسلام بود
🔹 جبهه ملیها بعد از کودتا دنبال معیشت خود رفتند
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️ بیانیه تشکل اساتید سطوح عالی و خارج:🔻
🔸 در روزهای اخیر مطالبی از زبان رئیس محترم شورای عالی جامعه مدرسین در یک جلسه خصوصی منتشر شد و پس از آن از جانب دفتر جامعه مدرسین رسما اعلام شد که این گونه نقل قولها سندیت ندارد، ولی همین مطالب دستمایه برخی از فعالان رسانه ای یک جریان سیاسی قرار گرفت که تلاش کردند از این منقولات غیردقیق برای هجوم به جامعه مدرسین و رئیس انقلابی آن و نیز دامن زدن به اختلاف نظرها و احیانا سوء تفاهمات میان پاره ای از اعضای جامعه مدرسین نهایت بهره برداری را داشته باشند. صدور نامه غیرمترقبه ای از سوی آیت الله آملی لاریجانی به عنوان پاسخ به بخشی از سخنان منقول از آیت الله یزدی زمینه ای شد برای بهره برداری بیشتر اختلاف افکنان و بدخواهان.
🔸 نهاد مرجعیت رکن مهم و بنیادین و ریشه دار حوزه است و صیانت از آن به ویژه در زمانه ای که بازیگران عرصه سیاست طمع ورزانه به دنبال بهره جویی از این نهاد برآمده اند ضروری است و در حقیقت جان کلام آیت الله یزدی هم توجه دادن به این نکته است... امام راحل هم در منشور روحانیت از اقدام جامعه مدرسین در اعلام عدم صلاحیت مرجعیت کسی که در موقعیت مرجعیت قرار داشت تمجید کرده است.
🔸 اقدام برخی افراد در سالهای اخیر در زمینه سازی برای دستیابی به مرجعیت مساله نگران کننده ای است که نیاز به پیشگیری جدی دارد. این ادعا که هرکس احساس مسئولیت کرد می تواند خود را برای مرجعیت عرضه کند و در نهایت مردم هستند که انتخاب می کنند مغالطه ای آشکار است. احراز صلاحیتهای لازم برای مرجعیت به ویژه با ملاحظه نیت های ناپاک دشمنان در زمان کنونی جز از طریق اهل خبره چگونه مقدور است؟ شاید گفته شود که اهل خبره منحصر در جامعه مدرسین نیست که باید گفت گرچه در مقام واقع چنین انحصاری نیست ولی یقینا در شرائط کنونی اطمینان بخش ترین نهاد برای این موضوع جامعه مدرسین است.
🔸 نکته ای که موجب نگرانی جامعه متدین و انقلابی و علاقه مندان جامعه مدرسین و حتی نگرانی برخی مراجع عظام گردید ورود بعضی از اعضای محترم جامعه مدرسین به پاره ای مناقشات در روزهای اخیر بود که می توانست و می تواند در یک فضای آرام و در محافل خصوصی مطرح و حل و فصل شود.
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️اعتراض توییتری به فعالیتهای مشکوک خبرنگار اصلاحطلب در قم
#فرید_مدرسی_را_محاکمه_کنید
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 به مناسبت فرارسيدن ايام سالگرد شهادت شهيدان رجایی و باهنر و #هفته_دولت، پیش از ظهر امروز رئيس جمهور و اعضای هيئت دولت با حضرت آيتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی ديدار خواهند كرد. ۹۸/۵/۳۰
🌷 #دیدار_هيئت_دولت
💻 @Khamenei_ir
♨️ آیتالله احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و رئیس مجلس خبرگان:🔻
🔸 هرچند شورای نگهبان همواره صحنه گفتگوهای جدی فقهی و حقوقی است و بحثهای علمی و طلبگی و اختلافنظرهای طبیعی در جلسات همیشه وجود داشته است اما اهتمام همه اعضا بر این بوده که مسائلِ درون شورا به بیرون منتقل نشده و دیگران را نگران ننماید. اعضای شورای نگهبان متشکل از فقها و حقوقدانان همواره با برادری و صمیمیت در کنار یکدیگر به بررسی موضوعات و مسائل قانونی و شرعی پرداختهاند و دیدگاههای یکدیگر را با احترام و جدیت مورد نقد و ارزیابی قرار دادهاند. هرچند اعضای شورای نگهبان نیز از خطا مصون نبوده و احتمال اشتباه آنان نیز میرود.
🔸 حضور فقهای بزرگ و نامآوری همچون حضرات آیات یزدی و آملیلاریجانی که هر دو از سرمایههای علمی این کشور و دارای سوابق ارزشمند انقلابی، مبارزاتی و اجرایی در خدمت به مردم و مبارزه با فساد و گسترش عدالت هستند، برای شورای نگهبان و کشور مایه مباهات و غنیمت و برای دشمنان و بدخواهان همچون خاری در چشم است.
🔸 من امروز در گفتگویی که با این دو بزرگوار داشتم، هر دو بر حفظ آرمانهای انقلاب و ضرورت حفظ و صیانت از ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و نیز پرهیز از اختلافات و بهانه ندادن به دست دشمنان مردم و نظام تأکید داشتند و انشاءالله بهزودی هر دو عزیز را در کنار یکدیگر خواهیم دید.
🔸 لازم است مردم و خصوصا طلاب و دانشجویان عزیز نسبت به این دو عالم بزرگ حوزه قضاوتی منصفانه داشته و مجاهدتها و خدمات گذشته آنان را در نظر گیرید و از دامنزدن به اختلافات پرهیز و ادامه دادن این بحث توسط افراد ناآگاه جلوگیری کنید.
🔸 شوراینگهبان در راه انجام وظایف قانونی خود در صیانت از حقالناس و رأی مردم ذرهای دریغ نخواهد کرد و راه نفوذ مفسدان و بیصلاحیتها را خواهد بست و در عزم راسخ این نهاد خللی وارد نخواهد شد.
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
⭕️ دولت 70 درصد مصوبات قانونی مجلس را اجرا نکرد
👤 علیرضا سلیمی، نماینده مردم محلات در مجلس:
🔹قوانین مختلفی در مجلس شورای اسلامی مصوب شده که دولت برای اجرای آن اهمیتی قائل نیست.
🔹قانون اقدام متقابل علیه آمریکا و قانون سامانه شفاف اموال مسئولان و قانون اعلام ثبت حقوق و مزایای مدیران از جمله موضوعاتی است که دولت در زمینه اجرای آن کوتاهی دارد.
🔹طبق قانون آیین نامه داخلی مجلس رئیس جمهور و وزرا باید تا پایان مردادماه به قوه مقننه و مجلس گزارش دهند در حالی که امروز آخرین جلسه مردادماه است.
🔹هیات رئیسه مجلس باید از شان قوه مقننه دفاع کند؛ چراکه دولت به مصوبات و قوانین مجلس اهمیت نمیدهد.
🔹70 درصد مصوبات مجلس که قانون است، آیین نامه اجرایی آن از سوی دولت تدوین نشده و عملا مجلس شورای اسلامی به کارخانه تولید قانون تبدیل شده است، ولی تا وقتی که آییننامه اجرایی تدوین و ابلاغ نشود، عملا آن قانون اجرا نشده است.
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
#یادداشت_استاد_اکبرنژاد #دفاع_از_مرجعیت
🔶کمکم کنید تا بتوانم واضحات را به زبان استدلال در بیاورم!
🔸مرجعیتی که به یک بازی سیاسی تبدیل شده و روزنامه نگاران برای آن قلم تیز می کنند!/ما در حوزه با جماعتی طرف هستیم که میفهمند که سپور محل باید حساب و کتاب داشته باشد اما نمیفهمند که مرجعیت باید حساب و کتاب داشته باشد.
◾️یادداشت اختصاصی استاد اکبرنژاد پیرامون ساز و کار مرجعیت:
🔹یکی از سختترین کارها در این عالم، بیان واضحات و وجدانیات به زبان علم است. مثل اینکه به شما بگویند؛ به زبان علم ثابت کن وجود داری یا اینکه وسط روز به زبان برهان ثابت کن هوا روشن است! این چند روز گذشته از یکسو درگیر اسباب کشی هستم و از سوی دیگر شاهد اتفاقات تلخی که در حوزه میافتد. یکی از آنها، کوچه و بازاری شدن مسأله مهم و خطیر مرجعیتی است که ولایت فقیه یکی از ثمرات و برکات آن بوده است. مرجعیتی که روزی شیخ انصاری(ره) و سعید العلماء(ره) برای رد آن به همدیگر نامه نگاری میکردند، اما امروز به یک بازی سیاسی تبدیل شده و روزنامه نگارانی که اعتقادی به اسلام و مرجعیت ندارند، برای آن قلم تیز میکنند و برای مرجعیت برخی چنان سینه چاک میزنند که گویا سلمان و مقداد بعد از پیامبر (ص) برای ولایت علی سینه سپر کرده اند!
🔹بیش از همه برایم جالب بود کسانی که از بی حساب و کتاب بودن انتخاب مرجع سخن میگفتند، استدلالشان این بود که در کل تاریخ شیعه رویه این بوده است و هیچ نهاد ولو حوزوی و متشکل از خود علماء هم حق انتخاب مرجع نداشتند و این مساله خود به خود اتفاق میافتاده است! این استدلال خیره کننده، ناخواسته و به کرات آیه شریفه «قد وجدنا علیه آباءنا» را در ذهنم تداعی میکرد. یعنی انبیاء وقتی مردم را به وجدانیاتشان فرا میخواندند و میگفتند: سنگی که با دست خود ساختهای صلاحیت عبادت و توسل ندارد، در پاسخ تنها میشنیدند که«ما پدرانمان را بر بندگی بتها یافتیم» آیا در اصول فقه آقایان به حجیت رویه اجتماعی فقهاء رسیدهاند و ما از آن بی خبریم؟! اگر یک سهل انگاری واضح آن هم در یک مسأله بسیار خطیر به اندازه یک تاریخ امتداد یافت، مشروعیت ساز میشود یا بر قباحت آن میافزاید؟
🔹باید از این آقایان پرسید برای شما قابل قبول است که سپورهای شهر بی حساب و کتاب باشند و هر کسی دلش خواست یک سپور بردارد و قسمتی از شهر را تمیز کند؟ تصور کنید چه اتفاقی خواهد افتاد اگر تنها سپورهای شهر یله و آزاد باشند. آنگاه به این مطلب فکر کنید که مرجعیت شیعه که به قبول خود آقایان خطیرترین منزلت در عصر غیبت است، یله و رها باشد؟ مگر نه این است که هر چه جایگاه حساس تر شد، طمع دنیا طلبان و قدرت خواهان در آن بیشتر میشود و به جهت خطیر بودن محتمل، احتمالات خرد هم کلان میشود؟ اگر مرجعیت حساس است و مهم، اگر در معرض دست آویزی دنیا طلبان است که هست، چرا باید رها و بی حساب و کتاب باشد؟ خدای متعال نبوت را رها نکرد. بلکه خود نبی و رسول و امام را معین میکرد. و شخصاً نیز بر آن مراقبت داشت و میفرمود: اگر بخواهد سخنی را بر ما ببندد، رگ گردنش را قطع میکنیم. حضرات معصوم هیچ گاه در زمان خود کسی را نصب نکردند الا اینکه بر او نظارت داشتند. نظارت حضرت امیر (ع) بر منصوبین خودشان یا امام زمان (عج) بر نواب اربعه و حتی وکلای دوردستشان که تفصیل آن در «موسوعه توقیعات الامام المهدی» آمده است.
🔹یعنی رویه خدای متعال یک رویه معقول است و همین طور اولیای او. با این حال چرا مرجعیت باید در نامعقولترین سبک قابل تصور پیش برود و به این سهل انگاری تاریخی افتخار هم بکنیم. به ویژه در عصر جدید که طمعها در این نهاد حساس بیشتر شده است و سرویسهای جاسوسی به طور خاص برای آن پروندههای مفصلی باز کرده اند.
🔹در پایان به اساتید و طلاب جوان عرض میکنم که ما در حوزه با جماعتی طرف هستیم که میفهمند که سپور محل باید حساب و کتاب داشته باشد اما نمیفهمند که مرجعیت باید حساب و کتاب داشته باشد. نمیفهمند که در عصر پیچیده مدرنیته، از اعظم فرائض است که نهادی برخواسته از خود علماء به انتخاب مرجع اقدام کند و خود نیز از آن حراست کند تا گرفتار انحراف نشود و مورد سوء استفاده قرار نگیرد. کما اینکه این کار درباره ولی فقیه در قالب مجلس خبرگان انجام میگیرد.
🔹از این فکر بر میآید که همه طلبهها را در یک نظام آموزشی تک رشتهای قرار بدهد و با تحکم بر همگان حکم براند.
🔺در پایان این مصیبت بزرگ را به محضر آیت الله العظمی بروجردی بزرگ(ره) تسلیت عرض میکنم که در خاندان ایشان به وقوع پیوست.
▪️محمد تقی اکبرنژاد
۹۸/۵/۲۹
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336
♨️رهبر انقلاب اسلامی در دیدار با دولت ۱
🔻ایشان ابتدای این دیدار با تبریک عید سعید غدیرخم و سالروز ولادت حضرت امام موسی بن جعفر علیهالسلام و همچنین هفته دولت، و گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر گفتند:
🔹هفته دولت شاخص و نشانه ای است که با یادآوری خدمات و تلاش های یکسال گذشته، از یک طرف می تواند مایه دلگرمی باشد و از طرف دیگر، چنانچه این تلاشها با دو شرط مهم «حرکت جهادی» و «نیت الهی» همراه شود، زمینه ساز برکات زیادی در جامعه خواهد شد.
🔹حضرت آیت الله خامنهای یکی دیگر از برکات هفته دولت را «ارزیابی اعضای دولت از عملکرد یکساله خود و نقاط قوت و ضعف آن» برشمردند و افزودند: مسئولان باید دوران مسئولیت را که یک لطف الهی برای خدمت به مردم است، قدر بدانند و از این طریق، برای عرصه بسیار دشوار آخرت زاد و توشه فراهم کنند.
🔹ایشان با اشاره به گذشت شش سال از عمر دولت، تأکید کردند: دو سال باقیمانده از دوران دولت، مدت زمان کمی نیست و باید به دور از گرفتار شدن در برخی آفات، مسائل مهم کشور را «اولویت بندی»، و اولویتها را یک به یک پیگیری کرد.
🔸رهبر انقلاب اسلامی یکی دیگر از آفات دولتها در طول سالهای مختلف را «گرفتار شدن به فروع و حواشی» دانستند و گفتند: دولت در این دو سال باقیمانده، از حواشی و مسائل فرعی که متأسفانه با ظهور فضای مجازی، امکان آن بیشتر هم شده است، فاصله بگیرد و مسائل اصلی را در اولویت کاری خود قرار دهد.
🔸رهبر انقلاب دو اولویت اصلی کشور را «اقتصاد» و «فرهنگ» برشمردند و در سخنانشان درباره موضوع اقتصاد با اشاره به تأثیرگذاری مشکلات موجود برطبقات ضعیف و متوسط، تولید داخلی را کلید اصلی حل این مشکلات خواندند و افزودند: البته بهدست آوردن و چرخاندن این کلید در قفل مشکلات اقتصادی آسان نیست اما باید این کار را انجام داد.
🔹حضرت آیت الله خامنهای علت نامگذاری امسال به نام «رونق تولید» را توجه به پیشبینیها درباره افزایش کارشکنیهای بیگانگان برشمردند و خاطرنشان کردند: بهترین مقابله با این دشمنیها، رونق تولید است که به فضل الهی در این زمینه حرکتی در بخش های مختلف دیده می شود که به نوبه خود نشان دهنده ظرفیتهای بالقوه در سراسر کشور است، بنابراین مسئولان باید تولید داخلی را اساس کار قرار دهند.
🔹ایشان سپس در تبیین اولویتها در زمینه اقتصاد، بر سه مسئله تمرکز کردند: «قطع وابستگی به صادرات نفت خام»، «توجه به پیشران های اقتصادی که می توانند موتور محرکه دیگر بخشها قرار گیرند» و «ضرورت تغییر نگاه مسئولان و دستگاهها به تولید کنندگان».
🔹رهبر انقلاب، درآمد آسان صدور نفت خام را بلایی بزرگ دانستند و یادآور شدند: این مشکل دیرینه واقعاً به ضرر پیشرفت کشور تمام شده است.
حضرت آیت الله خامنهای با اشاره به کشورهایی که بدون تولید یک قطره نفت، به پیشرفت چشمگیری دست یافته اند، گفتند: حتی در شرایط غیرتحریمی نیز کنترل بازار نفت از جمله قیمت گذاری و میزان خرید، دست مصرف کننده های بزرگ دنیا یعنی کشورهای غربی است و آنها می توانند براساس منافع خود و جهت گیریهای سیاسی تولیدکنندگان را تحت فشار بگذارند.
🔹ایشان تبدیل نفت خام به فرآورده های مختلف را راه اصلی رهایی از وابستگی به صادرات نفت خام برشمردند و افزودند: همچنان که بارها گفته شده است، می توانیم با استفاده از اندیشمندان و صنعتگران، علاوه بر فرآورده های فعلی نظیر گاز و بنزین، در آینده به ترکیبات و تولیدات دیگری دست یابیم که ارزش صادراتی آنها چندین برابر نفت خام باشد.
🔹رهبر انقلاب اسلامی، توجه ویژه رئیس جمهور، وزارت نفت و دیگر دستگاهها را به ساخت پالایشگاه ضروری دانستند و افزودند: مشکل هزینه تولید پالایشگاه را نیز می توان با نقدینگی موجود در کشور و مدیریت قوی حل کرد.
🔹حضرت آیت الله خامنهای در زمینه رونق تولید، برخی بخشهای اقتصادی را دارای قدرت تحریک و فعال کردن بخشهای دیگر خواندند و گفتند: باید به بخش های پیشران نظیر مسکن، کشاورزی، خودرو، لوازم خانگی و همچنین اقتصاد دانشبنیان توجه ویژه کرد چرا که فعال شدن هر کدام از اینها می تواند بخشهای مختلف دیگر را به حرکت وا دارد و حرکت عمومی اقتصادی کشور را به کلی متحول کند.
@khabarehowzeh
🔻🔻🔻
♨️رسانه مستقل خبر حوزه
http://eitaa.com/joinchat/3516137473Cc9d671e336