چرا جنگ شاه با عراق طولانی نشد؟
.
دروغ بزرگ تاریخی (منتشر کنید)
.
دروغ بزرگ تاریخی اینکه درگیری ایران و عراق در دوره شاه بدلیل قدرت ارتش شاهنشاهی به نتیجه ختم نشد و فورا عراق شکست خورد! ۲۳ بهمن ۱۳۵۲ پس از درگیری سنگین مرزی، عراق به شورای امنیت شکایت کرد. ایران نیز مدعی شد عراق به عربزبان های خوزستان سلاح می رساند تا با دولت مرکزی بجنگند.
۹ اسفند ۱۳۵۲ شورای امنیت به منطقه نماینده مخصوص اعزام نمود. لوئیس مونوز سفیر مکزیک به عنوان نماینده دبیرکل به منطقه آمد و فورا درخواست آتش بس داد. ایران و عراق پذیرفتند. مساله حل نشد. موقتی بود. مرداد ۱۳۵۳ نمایندگان ایران و عراق در استامبول دیدار کردند.
اما نه تنها بحران حل نشد که رویارویی بزرگ دیگری در پیش بود. اما به ناگاه مساله حل و مسکوت ماند! چرا؟ چگونه؟
این همان بخش تاریخ است که بازگو نمیکنند. در ۲۲ و ۲۳ نوامبر سال ۱۹۷۴ یعنی اول و دوم آذر ۱۳۵۳، جلسه مهمی برگزار شد.
بین پرزیدنت جرالد فورد رئیس جمهور آمریکا و لئونید برژنف دبیرکل حزب کمونیست شوروی در ولادی وستک ملاقاتی برای توافق امنیتی برگزار شد. مقدمه تشکیل کنفرانس امنیتی هلسینکی، یکی از مفاد مهم چه بود؟
"خاموش کردن کانونهای جنگ و بحران"
نباید بحران جدیدی بین بلوک شرق و غرب بوجود آید. یکی از کانونهای احتمالی وقوع بحران که دو قدرت جهانی را درگیر میکرد عراق و ایران بود. عراق متاثر از شوروی و ایران در بلوک غرب بود.
آمریکا نیز دست شوروی را در آسیا شرقی باز گذاشت و شوروی موافقت کرد آمریکا در خاورمیانه دست باز داشته باشد. این توافق قدرت های بزرگ مانع آغاز جنگ شد. و دولت های کوچک تابع آن بودند.
یک ماه از کنفرانس ولادی وستک نگذشته بود که وزیران خارجه ایران و عراق در ترکیه ملاقاتی ترتیب دادند. و بعدتر با پادرمیانی انورسادات و بومدین به آشتی شاه و صدام مبادرت کردند. تمام این مسیر به اسفند ۱۳۵۳ و قرارداد الجزایر ختم گردید.
در زمان شاه جنگ بین عراق و ایران تا درگیری مرزی پیش رفت. ایران آتش گشود، عراق حمله توپخانه ای داشت. ایرانیان را از عراق اخراج کردند. ارتش ایران کامیون کامیون به مرز میفرستاد تا ایرانیان اخراجی را به داخل کشور بیاورند.
اما جنگ ایران و عراق در زمان پهلوی با توافق امنیتی دو قدرت جهان آمریکا و شوروی در ولادی وستک به صلح انجامید و جلوی جنگ را گرفتند. استدلال هم عدم آغاز درگیری جدید در جهان بود.
این بخش از تاریخ را برای جوان امروزی نمی گویند تا در توهم بماند
#علیرضا_زادبر
#منتشر_کنید
https://eitaa.com/Politicalhistory
۲ مهر ۱۴۰۲
۲ مهر ۱۴۰۲
۲ مهر ۱۴۰۲
🔺فارغ از محتواهای بسیار حساس منتشر شده، افشاگریهای اخیر تهران تایمز پُر کردن خلاء رسانههای مرجع جهانی در کشورمان بود.
🔹 به عبارتی ما در کشور صدها سایت و روزنامه و خبرگزاری داریم که هیچکدام منبع تحلیل جهانی نبوده و غالبا به نشر اخبار یا تحلیل و یادداشت و گزارش کارشناسان میپردازند اما برای مثال سرمقالههای فارین پالیسی، نیویورک تایمز، گاردین، اکونومیست و ... همواره یک منبع مهم برای پژوهشگران روابط بینالملل و سیاست خارجی است زیرا نهادهای امنیتی، نظامی و سیاسی غربی عملا خروجی اتاقهای فکرشان را به این رسانهها تزریق میکنند. بنابراین ایجاد و ارتقاء رسانههای ایرانی به رسانههایی که تحلیل یا خبر مرجع جهانی منتشر کنند، یک ضرورت مهم برای جایابی علمی کشورمان در سطوح تحلیلی جهان است.
محلل
۲ مهر ۱۴۰۲
21.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رهبر حکیم انقلاب اسلامی فرمودند تولیدکنندگان افسران جنگ اقتصادی هستند. انشاءالله به کمک این افسران، لشکری خواهیم ساخت و در این جنگ پیروز خواهیم شد. سخنان این تولیدکننده خنککنندههای صنعتی را درباره ریشههای تورم بشنوید.
۲ مهر ۱۴۰۲
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تظاهرات در ایروان
۲ مهر ۱۴۰۲
۲ مهر ۱۴۰۲
🔳 با بیتوجهی سلطان جنگل موش، ادعای گربه بودن میکند!
از بس مقامات جمهوری اسلامی در مسائل و موارد مهم و راهبردی در خیالی بهسر میبرند و در برابر ادعاهای ارضی بیپایه و اساس سران رژیم امارات علیه تمامیت ارضی کشورمان سکوت پیشه کردهاند که طرف برای خود برای این ادعاهای پیاپی حقی قائل شده و هر جا میرسد ادعایی میکند. اگر یک بار مثل آدم میزدید در دهان این تولههای زاید، آنها شکر زیادی نمیخوردند تا اینگونه در سازمان ملل هم مدعی خاک پاک ایران شوند.
«ریم بنت ابراهیم الهاشمی»، وزیر مشاور امارات در امور همکاریهای بینالمللی در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک از ایران خواست تا مشکل سه جزیره تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی را حل و فصل کند و ادعا کرد که زمان ما را از درخواست حل و فصل این مشکل از طریق مذاکره مستقیم یا دیوان کیفری بینالمللی بازنمیدارند و این موضع امارات طی چندین دهه ثابت بوده است.
یک بار یک مقام ایرانی بیاید و بگوید دو جزیره «آریایی» و «زرکوه» متعلق به ایران است، ببینید اینها خفهخون میگیرند یا نه! کمی غیرت داشته باشید!
syriankhabar
۲ مهر ۱۴۰۲
این اولاد زاید درست مثل سگ میمانند، تا چیزی نگویی، فقط واق واق میکنند اما به محض اینکه سنگی چوبی برداری، دمشان را وسط پایشان میگذارند و الفرار. این را ما خودمان بارها تجربه کردهایم و یمنیها هم دو سال پیش آن را به شکل عملی در برابر چشم جهانیان به نمایش گذاشتند و فقط با چند موشک و پهپاد کل عملیات توله زاید در این کشور را تعطیل کردند. بدبختی مملکت ما شده یک مشت همسایه بیهویتِ بیهمهچیزِ وابسته که فقط مثل سگ هار دنبال پاچه گرفتن هستند.
من هیچ وقت نمیگویم با اماراتیها از درِ جنگ و درگیری وارد شویم، عرضم این است مانند همان مقاله چند سال پیش «آواز کوچه باغی» یکی در این مملکت که سمتی دارد (خدا را شکر تا دلتان بخواهد کدخدا در این مملکت داریم) یکی بیاید و به اینها حالی کند که حرف مفت و اضافه زدن چه هزینهای میتواند داشته باشد. ما از بس در این زمینهها حرص خوردیم و اعصابمان به هم ریخت، تمام موهایمان سفید شد. صدها بار نوشتم اماراتیها به مراتب از یهودیهای صهیونیست بدتر و خطرناکتر هستند و نباید آنها را به حال خود رها کرد.
syriankhabar
۲ مهر ۱۴۰۲
ایران این قدرت، قابلیت و امکانات را دارد که اماراتیها را سر جای خود نشانده و اجازه ندهد که این همه در مورد خاک کشورمان در مجامع بینالمللی دست به حرافی بزنند. این مسائل در حوزه حقوق بینالملل مهم هستند و در صورت تکرار مداوم و بیشمار، طرف برای خود در این زمینه حقی قائل شده و فکر میکند که این جزایر واقعاً متعلق به خودش است و چون پول دارند و اهل لابی و نفوذ هستند اگر روی نقشه باقی بمانند، چند سال دیگر برای کشورمان ممکن است برای کشورمان دردسر درست کنند.
این واقعیتهای امروز عرصه بینالملل است که اگر نتوانی از منافع ملی خود محافظت کنی؛ همه برای زمین زدنت دست به کار میشوند. راهکار ادب کردن طرف اماراتی بسیار ساده است؛ ما نه انتظار سفر رئیس جمهور به جزیره بوموسی را داریم و نه هم میخواهیم که برج خلیفه منهدم شود؛ میگوییم که یک بار از طرف اماراتی بخواهید تا جزایر اشغالی ایران را برگرداند؛ هر چند میدانم که عرضه این کار هم در کسی نیست، اما بنده وظیفهای داشتم که باید انجام میدادم و در این زمینه گوشزد میکردم. صلاح مملکت خویش، خسروان دانند.
syriankhabar
۲ مهر ۱۴۰۲
رسانههای اوکراینی: صدای انفجار در آدویسا شنیده شد و در کیف و چندین منطقه مرکز و شرق اوکراین وضعیت هشدار اعلام شد.
۲ مهر ۱۴۰۲