🔹 دولت باکو حق اقامت شهروندان جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان را بدون اطلاع قبلی به آنها لغو کرده است.
منابع آگاه به تحولات جهان اسلام گفتهاند “هفته گذشته چند دیپلمات اسبق سفارت جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان به باکو رفتند و در فرودگاه حیدر علیف به آنها گفتهاند که حق اقامتشان در آذربایجان لغو شده و باید درخواست ویزا بدهند. پس از سه روز انتظار و اقامت در فرودگاه حیدر علیف با درخواست ویزای توریستی آنها موافقت شده و توانستند به املاک خود در شهر باکو سرکشی کنند.”
وی در ادامه افزوده است “دولت باکو قرارداد تسهیل صدور ویزا را برای شهروندان ایرانی لغو کرده بود اما این اقدام خارج از محدوده قوانین و عرف رایج در حالی انجام شده که این افراد در آذربایجان خانه خریده و در بخش اقتصادی سرمایه گذاری کردهاند.”
اکنون دیپلماتهای اسبق در حال تلاش برای فروش اموال خود در جمهوری آذربایجان هستند و با مشکل انتقال پول نیز مواجه شدهاند. بانک مرکزی آذربایجان شعبه بانک ملی جمهوری اسلامی ایران در باکو را محدود کرده و اجازه انتقال پول به خارج از کشور را نمیدهد. بانکهای دولتی و خصوصی آذربایجان نیز در سیطره دولت و هلدینگ سرمایه گذاری پاشابانک متعلق به خانواده مهربان علیوا (پاشایوا) همسر و معاون اول رئیس جمهور است و به آنها توصیه شده که از طریق درگاه همین بانکها پول خود را منتقل کنند.
این افراد هنگام بازگشت نیز به دلیل نبود پرواز به مقصد تهران مجبور به خرید بلیط باکو به استانبول شده و با پرواز استانبول به تهران بازگشتهاند.
درمانگاه ایرانی باکو تعطیل شد
درمانگاه جمهوری اسلامی ایران در باکو از سوی ماموران وزارت بهداشت تعطیل شده و
کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران از ماه گذشته برای درمان خود مجبورند تا به مراکز درمانی دولتی باکو مراجعه کنند و هزینه های گران درمان را بپردازند.
باکو چند ماه پیش چهار دیپلمات ایرانی را عنصر نامطلوب خوانده و با لغو ویزای دیپلماتیک، آنها را اخراج کرده بود. همزمان مدرسه ایرانیان نیز تعطیل شده و معلمان ایرانی به دلیل عدم تمدید اقامت با خانوادهایشان به ایران بازگشتند. دیپلماتها به دلیل همین محدودسازیها نمیتوانند از فصل پاییز خانواده خود را در این کشور ساکن کنند.
تعطیلی ها از کجا آغاز شد؟
سرآغاز تعطیلی ها از پلمپ مرکز فرهنگی سفارت ایران به دلیل شرکت بیش از ۵۰ نمازگزار در روز جمعه بوده است.
مرکز مطالعات آذربایجان
در بخش های شمالی اتیوپی اوضاع به طرز خطرناکی بحرانی شده است
درگیری ها در شمال منطقه آمهارا اتیوپی ادامه دارد.
مدتی قبل درگیری های جدیدی در چندین منطقه از جمله منطقه آمهارا اتیوپی بین شبه نظامیان محلی و نیروهای دولتی آغاز شده بود.
🇪🇹 درگیری ها در شمال منطقه آمهارا اتیوپی ادامه دارد
درگیری در چندین منطقه از منطقه آمهارا اتیوپی بین شبه نظامیان محلی و نیروهای دولتی ادامه دارد.
همچنین درگیری هایی نیز در حومه گندار، یکی از بزرگترین شهرهای منطقه در حال وقوع است.
ساکنان گفتهاند که خدمات حملونقل متوقف شده و درگیریهای شدید در اطراف فرودگاه شهر رخ داده است.
مردم آمهارا تأیید کردهاند که خدمات داده تلفن همراه در برخی از شهرها و شهرستانهای اصلی منطقه - از جمله پایتخت منطقه ، قطع شده است.
معترضان حامی شبهنظامیان محلی، معروف به فانو، با سنگها و درختان جادهها را مسدود میکنند تا تحرکات ارتش را مختل کنند.
رسانه ها و فعالان مرتبط با این گروه ادعا می کنند که کنترل چندین شهر و روستای کوچک را به دست آورده اند. همچنین گزارش هایی از نفوذ به زندان ها و پاسگاه های پلیس در برخی شهرها وجود دارد.
به گفته رسانه های محلی اتیوپی.
بیش از 4000 نفر از 5 آگوست تا کنون دستگیر شده اند - از 6 آگوست به وقت محلی، برخی از مدارس به عنوان بازداشتگاه موقت استفاده می شوند، دستگیری ها به پایتخت اتیوپی محدود نمی شود، اما شهرهای خاصی در منطقه اورومو نیز شاهد دستگیری هایی بوده اند. از جمله Debrezeit و Mojo.
جمعه گذشته، یکی از اعضای پارلمان اتیوپی به دلیل ارتباطش با جنبش FANO بازداشت شده است، ماموریت نیروهای فدرال برای 4 ماه تمدید شده است - لازم به ذکر است که فرمانداری محلی آمهارا در این مورد اظهار نظری نداشت.
در میان تشدید درگیری ها به 50 شهروند اسرائیل دستور داده شده تا در گوندار پناه بگیرند و 60 یهودی دیگر اتیوپیایی دیگر که واجد شرایط شهروندی هستند نیز به زودی تابعیت اسرائیل تعلق میگیرد و از این کشور خارج میشوند.
در آینده درباره گروه فانو و نحوه شکل گیری این گروه بیشتر صحبت خواهیم کرد
رئیس جمهور الجزایر اعلام کرد که حمله به نیجر حمله به خاک الجزایر محسوب خواهد شد، آنها آن را تهدیدی مستقیم برای خود می دانند و کاملاً با آن مخالف هستند.
اگر الجزایر به صورت رسمی از نیجر حفاظت کند و در این مورد مصمم بماند، ممکن است الجزایر را بهصورت مستقیم با غرب وارد جنگ کند و بحران منطقه ای در ابعادی کاملاً متفاوت را به وجود می آورد.
در اینجا میتوان رقابتی که بین الجزایر و نیجریه برای تسلط بر نیجر به وجود آمده است را ببینیم.
رهبران و فرمانده هان نیجریه با طمع ثروت فراوان و رهای از فقر که غرب به آنان وعده داده است، وسوسه زیادی جهت ورود به جنگ دارند.
باید دید الجزایر هم به دنبال چنین نفوذ و ثروتی است یا نه...
قطعا ورود الجزایر بدون مشورت و تایید روسیه و سایر متحدان شرقی اش نیست.
حملات نیروهای سوریه و روسیه به شورشیان این کشور تشدید شده است.
3 موج حمله هوایی جداگانه توسط روس ها به اهدافی در غرب ادلب انجام شد و به دنبال آن حملات هوایی بیشتری در مجاورت خود شهر انجام شد.بعد از آن نیروی هوایی سوریه هم حملاتی را انجام داد.
از سوی دیگر شورشیان با شلیک راکت به روستاهای تحت تسلط ارتش سوریه پاسخ دادند این حملات کور تروریست ها بدون کشته و فقط چند زخمی داشت.
در مقابل ارتش سوریه هم با آتش سنگین توپخانه ای در شهر جسرالشغور و دیگر اردوگاه های اطراف ادلب و محل استقرار شورشیان در روستای سهل الغاب در حومه شهر حما پاسخ داد.
سرعت درگیری به آرامی در حال افزایش است.
همه این اتفاقات فوق در عرض 24 ساعت رخ داده که نامعمول است، آخرین باری که شاهد افزایش جزئی درگیری ها بودیم حدود 4 یا 5 ماه پیش بود و آن هم جزئی تر از حوادث کنونی بود.
این روزها اخبار منطقه غرب آسیا و قفقاز گویای تحرکات غیر عادی است و منطقه به سمت یک اتفاق خاص حرکت میکند.
چندی پیش در برزیل به دلیل آن چیزی که مشکلات امنیتی و نشت اطلاعات خصوصی مخاطبان عنوان شده بود، تلگرام فیلتر شد و حالا امروز خبر رسیده که در عراق نیز چنین اتفاقی افتاده است و دسترسی به تلگرام به مرور کاملا قطع میشود.
همچنین من از دوستان هندی شایعاتی شنیدم که دولت هند نیز بزودی تلگرام را در این کشور مسدود میکند.
اگر این اخبار تایید شود، وارد برهه ای شدیم که کشورهای دنیا براساس جو امنیتی که در دنیا و کشورهایشان پدید آمده است در حال محدود کردن دسترسی مخاطبان به برخی از سرویس های ارتباطی فضای مجازی هستند.
نیجر اعلام کرده است که یک کشور ابرقدرت برای مداخله علیه این کشور آماده شده است و در این صورت دو کشور دیگر منطقه نیز برای همراهی با آن آماده هستند.
از طرف دیگر یک مقام نظامی نیجریه به رسانه های غربی گفته که آنها به زمان زیادی نیاز دارند تا آماده شوند.(مشخص شد فرضیه قبلی که درباره آن صحبت کرده بودیم درست بود)
از دموکراسی جهان غرب و دخالت های پدران دموکراسی غرب مانند فرانسه برایتان بگویم که جهت از بین رفتن 30 درصد برق رایگان و دزدی فرانسه، امروز نیمی از کشورهای یک قاره برای جنگ نظامی آماده میشوند و در آستانه قرارگیری در مقابل یکدیگر هستند .
البته اینبار هم اروپایی ها کلاه بزرگی بر سرشان رفته است و نتیجه هر شود بازنده اصلی آنان هستند.
اگر در نهایت این جنگ را ببازند باید برای همیشه قید حضور در آفریقا و ثروت بی نظیر آن را بزنند و برای بحران های بزرگ اقتصادی و اجتماعی وشورش های گسترده و سراسری داخلی آماده شوند.
از طرف دیگر حتی در نهایت اتحاد غرب برنده شود، اینبار آمریکا برای مدتی جایگزین و حاکم اصلی این منطقه غرب آفریقا خواهد شد و سفره ای را که فرانسه و بریتانیا سالیان سال از آن ارتزاق میکردند را جمع میکند و آمریکا همانطور که گاز مایع را 5 برابر قیمت بازار به اروپا غالب کرده، اینبار هم مواد معدنی و خصوصا اورانیوم آفریقا را با چندین برابر قیمت به اروپایی ها خواهد فروخت
از طرف دیگر نتیجه هر چه باشد، با آرزوی موفقیت برای همه طرفین جنگ، اروپا باید آماده پذیرایی از ده ها میلیون نفر مهاجر در طی ده سال آینده باشد.
این منطقه تنها منطقه ای (بجز آفریقای جنوبی) در آفریقا است که به علت وجود نوعی ثبات تجاری، میزان پناهجویان آن بسیار کمتر از سایر کشورهای آفریقایی بوده است و کوچکترین جنگی اگر شکل بگیرد و ساختار اقتصادی ضعیفی که امروزه ترک هم خورده، دچار فروپاشی شود آنگاه باید بنشینیم و تماشای مهاجرت جمعی مردم این منطقه باشیم که با کشتی و از راه آب به سمت اروپا سرازیر خواهند شد. موج دوم مهاجران بعد از آنکه مردم این منطقه از راه زمین و کشورهایی مانند الجزایر به ساحل مدیترانه برسند شروع خواهد شد. موج سوم و بزرگترین موج آن بعد از شروع بحران خشکسالی بزرگ آفریقا شروع خواهد شد که قطعا این جنگ تاثیر بسزایی در تسریع آن خواهد داشت .
البته اروپا یک شانس دارد و آن این است که به ناوگان دریایی خود دستور دهد هر کشتی را که به این قاره نزدیک میشود را غرق کند.
اگر فکر میکنید این اتفاق بعید است پس هنوز در بخش سیاست خارجی و شناخت کشورهای غربی بسیار آماتور هستید.
باغ اتحادیه اروپا برای حفظ خود از اصلاح نژادی که ممکن است بعد از ورود این تعداد مهاجر اتفاق بیفتد، هرگز کوتاهی نمیکند. لازم باشد هیتلر را از گور بیرون می آورند تا باز نازیسم یا نئونازی را احیا کند و جلوی این اتفاق را بگیرد.
از یک سال پیش، بارها عرض کردم و شخصا مطمئن بودم که در زمان تغییر هژمون دنیا و جایگزینی نظم قدیم با نظم جدید آفریقا به صورت گسترده وارد درگیری و جنگ میشود و کشورهای این قاره سرزمین های سوخته جنگ های بزرگان جهان میشود.
اما با این حال محاسبه تبعات گسترده ای این جنگ احتمالی برایم شوک آور است.
امیدوارم خدا به مردم این منطقه و آفریقا رحم کند و شر فتنه اروپا را بدون جنگ به خود آنها بازگرداند وگرنه اگر این جنگ شروع شود صرف نظر از مدت زمان یا نتیجه آن در کوتاه مدت، ما شاهد شروع دوره 10 تا 15 ساله ای از جنگ های نیابتی و مستقیم بین کشورهای آفریقایی خواهیم بود.
و باز امیدوارم این فتنه خطرناک بزودی بدون درگیری تمام شود.