از جماعت اخوان المسلمین چه می دانیم ؟
علیرضا_تقوی_نیا
🔸️ اخوان المسلمین یک جریان ریشه دار از لحاظ فکری در دوران معاصر اسلامی است که توسط شیخ حسن البناء در اوایل قرن بیستم تاسیس شد .
🔸️این جریان در پاسخ به انحطاط داخلی جهان اسلام و تسلط استعمارگران (پس از سقوط امپراطوری عثمانی ) بر آن شکل گرفت و با روش های تبلیغی و دعوت مسالمت آمیز و بدون خشونت سعی بر جذب افراد داشت.
🔸️شعار " الاسلام هوالحل " حرف جدید اخوانی ها برای جهان اسلام بود که می گفتند : خداوند هدف ما، پیامبر الگوی ما، قرآن قانون اساسی ما، جهاد راه ما و مرگ در راه خدا، والاترین آرزوی ماست.
🔸️همچنین برای اولین بار اخوانی ها در جریان های اهل سنت بر تکثر گرایی و دموکراسی تاکید کردند که واکنش علما و جریان های سنتی و سلفی را برانگیخت.
🔸️پس شکست اعراب از اسرائیل در ۱۹۴۸ اخوان المسلمین منحل شد که واکنش گروههای زیرزمینی آن را برانگیخت؛ نقراشی پاشا نخست وزیر وقت مصر توسط یک جوان اخوانی ترور شد.
🔸️حسن البناء ترور را محکوم کرد اما دولت آن را نپذیرفت و در نهایت سال بعد حسن البناء به طرز مشکوکی ( که برخی معتقدند توسط پلیس مصر بوده ) ترور شد.
🔸️پس از حسن البناء ، حسن هضیبی مرشد جدید اخوانی ها شد و آنها به جمال عبدالناصر کمک کردند تا کودتای افسران آزاد را صورت دهد با این امید که حکومت اسلامی مدنظرشان را ایجاد نماید.
🔸️اما ناصر ملی گرا و سکولار بود و با اخوانی ها وارد چالش شد؛ پس از امضای قرارداد مصر و انگلیس بر سر کانال سوئز اخوانی ها ناصر را خائن خواندند و پس از یک سوء قصد مشکوک به ناصر که برخی آن را به اخوان نسبت می دادند ، این جریان غیرقانونی اعلام شد و رهبران و اعضای آن تحت تعقیب قرار گرفتند؛ حسن هضیبی بازداشت و ۶۰ نفر از اعضای اخوان اعدام شدند .
🔸️یکی از اعضای زندانی که بعدها اعدام شد سید قطب نام داشت که اثری بسیاری تاثیر گذار را در زندان نوشت؛ کتاب " المعالم فی طریق ".
🔸️در این کتاب سید قطب ۲ دوره تاریخی از رسالت حضرت محمد ( ص ) را بررسی می کند .
🔸️اولین دوره زمانی ست که پیامبر در مکه حضور داشت و به دعوت مبادرت می کرد و هرگونه حرکت قهری و تسلیحی را مردود می شمرد.
🔸️بازه دوم حضور و رفتار رسول الله در مدینه بود که سید قطب آن را دوره جهاد با کفار می نامد.
🔸️نکته مهم اینجاست که بدانیم برخلاف شیعه که در منابع فقهی خود بر نقش مهم عقل تکیه دارد و به همین دلیل اجتهاد بر اساس عقل را به رسمیت می شناسد، اهل سنت پس از قرآن ، سنت به قیاس معتقدند و همین امر از پویایی فقهی آنان می کاهد .
🔸️فلذا سید قطب نه بر پایه عقل بلکه بر اساس قیاس دوران پیامبر با عصر حاضر ، قصد داشت برای جامعه جدید مصر نسخه پیچی کند که عمرش کفاف نداد و در سال ۱۹۶۶ اعدام شد.
🔸️پس از اعدام وی عده ای از میانه روها به رهبری هضیبی همان راه گذشته را رفتند و بر دعوت تاکید کردند و عده ای دیگر که گروه رادیکال و تندرو انشعابی از اخوان بودند به طریق جهاد قدم نهادند و جریان التکفیر و الهجره به رهبری شکری احمد مصطفی پایه گذاری شد.
🔸️این جریان معتقد بودند که اکنون شرایط جامعه مدینه النبی حاکم است و باید جهاد کرد اما جهاد باید با دولت کافر و مردمی که در مقابل دولت کافر سکوت کرده اند و آن را حمایت می کنند، باشد.
🔸️استنادشان هم به آیه ۴۴ سوره مائده بود؛ وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْكَافِرُونَ.
ادامه دارد ...
🔃
تحلیل اوضاع سوریه -۲۳ آذر.mp3
5.81M
تحلیل آخرین وضعیت #سوریه - ۲۳ آذر
علیرضا_تقوی_نیا
🔸️ عبدالرحمان فتاحی رهبر شاخه ایرانی تحریرالشام کیست و چه برنامه ای برای ایران دارد؟
🔸️چرا جولانی دستور داد که فعالیت نظامی گروههای فلسطینی در سوریه تعطیل شود ؟
🔸️ چرا جولانی اعلام کرد مردم برای جشن پیروزی به خیابان ها بیایند ؟
📌 چه خواهد شد؟
🔹 هیچکس نمیتواند بگوید که از سقوط رژیم بشار اسد غافلگیر نشده است؛ حتی اگر کسی چنین ادعایی کند، قطعا نمیتواند تضمین دهد که چه حکومتی در سوریه بر سر کار خواهد آمد.
🔹 حتی تحلیلگران خوشبینی وجود دارد که عقیده دارند که تلآویو نیز یکی از غافلگیر شدگان است که با فرصت طلبی، به دنبال انهدام هر منشاء تهدید بالقوه و بالفعل است زیرا آنها نیز نمیدانند که چه خواهد شد پس میخواهند با نابودی همه چیز، بعد از سالها از لاک دفاعی خارج شده و همانند دهها سال قبل توسعه طلبی ارضی، خارج از مرزهای مشهور آن باشند؛ ساخت معادلاتی مانند ۱۹۷۳.
🔹 اکنون سوریه کیکی شده که هر کشوری به دنبال جدا کردن قطعهای از آن است. در این مسیر هر کس جز منافعش به چیزی فکر نمیکند.
🔹 جمهوری اسلامی ایران قطعا در این راند از نبرد ضربه سختی خورده است و کسی نیز نمیتواند منکر این حقیقت شود. اما مهم است که بدانیم رویکرد تهران در روزهای آتی چیست.
✅ در حال حاضر تحلیلهایی وجود دارد:
🔹 در هر کشوری که تغییر حکومت رخ دهد، حداقل ۲ سال هرج و مرج حاکم است؛ این در جنوب غربی آسیا نه تنها صادق که وخیم تر است. سوریه نیز با توجه به ویژگیهایی که دارد بالاخص رها شدن دفعی فضا، این هرج و مرج را دارا خواهد بود. دلایل زیادی برای این مسئله وجود دارد:
۱. هیچ یکپارچگی و انسجامی در مسلحین وجود ندارد. اختلاف نظر در سطوح عملیاتی، تاکتیکی و راهبردی در هر موضوعی از مسائل عقیدتی تا سیاسی جاری و ساری است. حضور دروزیها، علویان، شیعیان، اکراد، مسیحیان و ... نیز بر این چند دستگی دامن میزند.
۲. هیچ کشوری به راحتی از منافع خود دست برنخواهد داشت. نمونه آشکار آن رژیم صهیونی است که با حملات انهدامی و اشغال خاک، به دنبال کسب سهم خود از این ماجرا است. این موضوع برای آمریکا، امارات، عربستان، کشورهای اروپایی، روسیه، قطر و ترکیه نیز صادق است. به نظر نمیرسد که ورود این کشورها برای برداشت سهم خود، به صورت مسالمت آمیز حل شود.
۳. در شهرهای مختلف، از مسلحین استقبال کردند و امروز در میادین مختلف نیز به جشن و شادی پرداختند. دیری اما نخواهد پایید که ذات واقعی آنها رو خواهد شد. آنها برای حفظ حکومت مجبور به چنین حرکات مثلا صلح آمیزی هستند اما ذات برخی را نمی توان با زدن ریش وپوشیدن لباسهای نو و ... تغییر داد. نباید فراموش کرد که یکی از تبلیغات مهم معارضین این بوده که ما باید با اسرائیل مبارزه کنیم اما ابتدا باید رژیم اسد را سرنگون کرد و سپس به سراغ اسرائیل رفت. سکوت محض در برابر حملات وحشیانه صهیونیستها و اشغال خاک سوریه به طور طبیعی مردم را ساکت نگه نخواهد داشت. نه تنها در میان مردم که در میان مسلحین نیز رویکرد ثابتی در مقابله با آمریکا و اسرائیل وجود ندارد. هستند کسانی که عقیده دارند پس از اخراج ایران و حزب الله و اسد، اکنون فرصت مقابله با رژیم صهیونیستی است. جمهوری اسلامی ایران بنای دخالت در امور داخلی دیگر کشورها را ندارد و به خواست مردم احترام میگذارد اما همین مردم بزودی با حقایق مواجه خواهند شد. اولویت امروز مردم سوریه قطعا غزه نیست و مشکلات خودشان است.
✍🏻 چه باید کرد؟
۱. رفتار تهران با دولت آینده سوریه بستگی به رفتار آنها دارد. تهران جهت حفظ امنیت اعتاب مقدسه و شیعیان سوریه و برخی نفرات حاضر، نیاز به حداقلی از تعامل با دولت آتی دمشق دارد؛ هر چند سطح ارتباط بسته به نوع رفتار آنها خواهد بود.
۲. در این درگیری منافع، جمهوری اسلامی نیز بیکار نبوده و حتماً جهت پیشبرد اهداف مقاومت اسلامی در لبنان و فلسطین، مقابله با رژیم صهیونی و آمریکا و همچنین ساخت آلترناتیو، به دنبال دوستانی خواهد بود. تلآویو به خوبی میداند که هم عبور سلاح و هم شلیک سلاح به سمت آنها، در شرایط آشوبناک چه بسا راحت تر از قبل باشد، از این رو هر زیرساخت احتمالی که شاید علیه رژیم مورد استفاده قرار گیرد را هدف قرار میدهد. تهران نیز میداند که مهم ترین نقش سوریه اسد، لجستیکی و پشتیبانی بود چون دولت کلاسیک بر سر کار بود. تجربه مبارزه جهادی ما با رژیم اشغالگر به خوبی این نکته را به ما ثابت میکند که مقابله موفق با صهیونیسم با گروهها و جنبشهای مقاومت رخ میدهد نه دولت کلاسیک. نقش دولت پشتیبان است. اسد نیز پشتیبانی میکرد اما گروه مقاومتی در کلاس بقیه مقاومت در سوریه نبود و پشتیبانی آنها محدود به حزب الله، جهاد اسلامی، سپاه پاسداران و برخی گروههای عراقی میشد. ساخت یک گروه مقاومت سوری با هویت ضد اسرائیلی آن هم وقتی خاک سوریه رسماً اشغال شده، فرصت بزرگ جمهوری اسلامی است که بخشی از پلن گسترش مقاومت خواهد بود.
۳. در باتلاق احتمالیِ سوریهیِ لیبی شده، مقاومت فلسطین و لبنان بازسازی خواهد شد. بازسازی در سطح راهبرد، تاکتیک و عملیات که اصلی ترین ویژگی آن، رفع نقاط ضعف قبلی است. هستهای شدن، رادیکال شدن، چریکیتر شدن، ساختارمحوری به جای کارگزار محوری، بخشی از اصلاحاتی است که باید انجام داد.
۴. گسترش جبهه مقاومت در پهنای منطقه و جهان: آنها جلو میآیند و ما از جناحین و پشت آنها دورشان میزنیم.
۵. جمهوری اسلامی ایران باید قوی شود. مهار و حل مسائل اقتصادی و اجتماعی، پیشرفتهای هستهای و نظامی خاص جهت برقراری معادله بازدارندگی در برابر آمریکا و غرب و تحول ماموریتی - ساختاری - فردی در نیروهای مسلح بخشی از این برنامه جامع قوی شدن است. لزوم بازدارندگی مستقیم در برابر آمریکا به دلیل تحولات اخیر منطقهای بیش از پیش ضروری شده است.
۶. در برابر اروپا، با توجه به تلاش آنها جهت اعمال اسنپ پک به هر شکل ممکن تا مهر ۲۰۲۵، لزوم حفظ کانالهای ارتباطی جهت مدیریت روابط، تخلیه انرژی و مدیریت و فریز کردن حریف لازم به نظر میرسد.
۷. از نظر ایران، احتمال حمله رژیم کاملا وجود دارد زیرا فاصله حدودا یک ماهه باقی مانده ورود ترامپ به کاخ سفید حساس و شرایط نیز خاص است. از دو هفته پیش دستورات آماده باش برای مجموعههایی صادر شده که همان موقع نیز گفته شد. بر سر وعده صادق ۳ نیز همچنان بحث بر سر حداکثر استفاده از کارت فوق است تا زمانی که لازم باشد یا پاسخها ادغام شود. در صورت حمله به تاسیسات ما، کل منطقه گرفتار خواهد شد. اعتبار تهدید نزد مخاطبان اما مهمتر است.
۸. "اخراج آمریکا از منطقه توسط رزمندگان جبهه مقاومت"
۹. ما نیاز به تهاجم اطلاعاتی داریم.
دولت عراق قصد دارد بغداد به مرکز گفتگوهای کشورهای منطقه و جهان در خصوص آینده سوریه تبدیل شود. لذا یک دیپلماسی فعالی را پیش گرفته و با تمام کشورها و گروهها و ... رایزنی دارد. عراق به شدت از ورود تروریستها به این کشور واهمه دارد. بلینکن نیز که در سفری از پیش اعلام نشده وارد بغداد شد حامل پیام دونالد ترامپ به بغداد بود که در آن وی از سودانی خواسته بود که در سوریه مداخله نکرده و از ورود مقاومت عراق به پروندهها نیز جلوگیری کند.
وقایع محتمل کوتاهمدت پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه:
۱- آغاز نزاع ترکی-عربی در سوریه. پیروزی مسلحین نزدیک به ترکیه در سرزمینی که از پایههای ناسیونالیسم عرب بود به همراه کاهش نقش ایران در منطقه باعث رقابتهای بیش از پیش اعراب و ترکیه در آغاز عصر ترامپ خواهد شد و البته این شکاف میتواند فضای تنفسی برای ایران در منطقه باز کند.
۲- تضعیف شدید نقش منطقهای ایران که باعث خواهد شد اسراییل بدون اهرم فشار بتواند با باقیمانده متحدین ایران تسویه حساب کند. آنچه که از گفتارهای مارک روبیو و یا یسراییل کاتص قابل فهم است؛ حتی رسیدن شدت تعارض به سطح حمله به تاسیسات اتمی ایران یک امر غیرمحتمل نخواهد بود.
۳- اسراییل دارای دو متحد مهم در شمال و جنوب سوریه است. دروزیها در جنوب و کردهای YPG در شمال. متصل کردن این دو از طریق راهگذر التنف در امتداد مرزی سوریه با عراق و اردن یک سناریوی رویایی برای نتانیاهو خواهد بود. کشورهای عربی همچون امارات از ایجاد این محیط حائل جهت حفاظت از راهگذر هندوعربی(IMEC) استقبال خواهند کرد.
۴- با توجه به بازتولید عنوان سیاسی مقتدی صدر ذیل "جریان ملی شیعی" و همینطور احتمال تشکیل "چارچوب هماهنگی سنی" حتی ممکن است شاهد بازگشت صدر به مرحله اعتراضات خیابانی علیه احزاب قدیمی شیعی همچون مقطع ۲۰۱۵ و ۲۰۱۹ باشیم.
۵- چالش کردی-ترکی که از حمله به مرکز هوافضای ترکیه در ماه گذشته تشدید شد و حال با سقوط بشار اسد تداوم یافت؛ ممکن است به تقابل بیشتر هستههای PKK، HDP و YPG با دولت ترکیه بیانجامد. در این میان بازیگران منطقهای هم ممکن است تقویت گروههای کُرد را برای تسویه حساب با اردوغان برگزینند. البته این نزاع از مدتها پیش آغاز شدهاست و در روزهای آتی نیز بیشتر خواهد شد.
۶- پیشتر در یادداشتی گفته شد که پیروزی ترامپ، روسیه را از ایران دورتر خواهد کرد. بهنظر میرسد که آنچه در هفتههای گذشته در مورد آتشبس لبنان و سقوط بشار اسد اتفاق افتاد آغاز این شکاف باشد. نزدیک شدن روسیه به امارات در پرونده یمن بسیار محتمل خواهد بود.
Seidnima70
─┅─═<<<●●●>>>═─┅─
@faryade_ghahraman
@tahlil_vala
@Sedaye_Siasat
@khabartv_tahlil
─┅─═<<<●●●>>>═─┅─
حسین کمیل:
یک نکته در سخنان رهبر انقلاب و سردار سلامی مطرح شد که کمتر به آن پرداخته شد!
«بسته بودن تمام راههای زمینی و هوایی برای کمک به #سوریه»!
نتیجتا عراق هم مسیر دسترسی زمینی را قطع کرده بود!
بعد از عادل عبدالمهدی و شهادت حاج قاسم، شرکای سنتی سیاسی ایران نظیر المالکی و دیگران در عراق،هیچگاه در راس نبوده و عوامل نزدیک به امریکا حاکمیت یافتند!
بزودی امثال خمیس خنجر و خاندان الجبوری برای ایجاد کشور سنی و تجزیه عراق اقدام خواهند کرد!
کوردها هم همچنین!
مرز عراق هم دست ارتش آزاد سوریه است!
بزودی التماسهای فواد حسین،السودانی و صدر را پس از خیانتهای اقتصادی و سیاسی و نظامیشان به ایران،جهت التماس در تهران خواهیم دید!
بنظر استارت این اتفاقات،از سفر الحلبوسی و الخنجر ال رقبای سیاسی و سران اهل سنت در ۱۴۰۰به ترکیه و سپس دیدار خارج از عرف اردوغان در سفر به عراق با سران اهل سنت در اریبهشت ۱۴۰۳ در پشت درهای بسته رخ داد؛
دیداری که در اردیبهشت ماه علاوه بر سران اهل سنت، در اتفاقی نادر به اربیل و ملاقات با بارزانیها هم ختم شد؛...
و هدف نهایی آن،ایجاد کوریدور جنوب به شمال عراق از بصره به ترکیه و دور زدن و قطع کردن شریان دریای-تنفسی ایران به شرط نابودسازی pkk و حضور حشد در شمال عراق در توافقی با اقلیم و دولت مرکزی عراق و بزرگان اهل سنت در غرب و شمال عراق بود؛
لذا پس از دریافت اطلاعات لازم،برنامهریزی برای سفر شهید رییسی جهت خنثیسازی این توطئه در دستور کار قرار گرفت که با شهادت ایشان،ماموریت خنثیسازی این حادثه خطیر بر عهده مسعود پزشکیان قرار داده شد تا او در اولین سفر رسمی خود، در اقداماتی غیرمنتظره به اربیل و بصره و دیدار با سران شیعیان و مسئولین عراقی رفته ،نسبت به بیاثرسازی این اقدام عمل نماید؛
پس از این رخداد،نزدیکسازی تمام کوردها به یکدیگر و توجیه شیعیان و سران مقاومت،اردوغان به پلن B و فعالستزی گسلهای قومی و مذهبی از شمال سوریه تا شمال عراق اقدام و در فاز اول سوریه و به زودی عراق را درگیر بحرانی خواهد ساخت که در ابتدا،مرهون حکاقت مسئولین همان کشورهاست!
در هر حال اگر در گذشته، ما بصورت سراسیمه و بدون قرارداد محکم به اقتضای زمان و سرعت پیشروی داعش در عراق حاضر شدیم،اینبار تهران برگههای قرارداد را باید از همین الان آماده کند!
حسین_کمیل
(حسین خانمحمدی)
─┅─═<<<●●●>>>═─┅─
@faryade_ghahraman
@tahlil_vala
@Sedaye_Siasat
@khabartv_tahlil
─┅─═<<<●●●>>>═─┅─
💥💥گرانی شدید ناشی از حذف نیما و نیز دلار۷۵ هزارتومانی و نزدیک سازی ارز توافقی به قیمت بازار آزاد که مدام توسط عوامل، آنهم بدون هیچ درگیری نظامی متغیر است،و همزمان بولد کردن لایحه حجاب و تمرکز دادن رسانهها بر آن،یعنی عدهای میخواهند حباب اعتراضات معیشتی و شورش گرسنگان که به مراتب غیرقابلکنترلتر و خطرناکتر و همهشمولتر از نظر اجتماعی است را با راه انداختن اعتراضات در مورد لایحه حجاب،بترکانند یا خنثی کنند؛
اما حقیقت کف جامعه،میگوید هیچ کس از هیچ طرف،برای حجاب به کف خیابان نخواهد آمد و جامعه با سیر تغییرات فرهنگی و نسلی بعد از آن زدوخورد طولانی و خستهکننده در شهریور ۱۴۰۱، که اتفاقا باز هم منفذی برای تخلیه اعتراضات معیشتی ناشی از حذف ارز ترجیحی در اردیبهشت همان سال بود،کنار آمده است؛ و دولت محترم و مشاورین اتاق بازرگانی و اقتصادی بهتر است به فکر پاسخگویی باشد تا اینکه با فرار روبه جلو با موضوعاتی نظیر فیلترینگ و حجاب و غیره برای نظام،آنهم در شرایط جنگی و نیاز به ثبات اقتصادی و عبرت از سوریه که رهبری فرمودند،هزینه سازی کنند
حسین_کمیل
(حسین خانمحمدی)