♦️ حوزه، دقیقا کجای دعواهای این روزها تعریف میشود؟
🔸 آیا روحانیت وظیفه ای نسبت به آنچه اذهان را درگیر کرده دارد؟
🔸 چند نکته که در آستانه سالگرد مهسا باید مرور کرد...
#شبنامه
۱۴۰۲/۵/۱۸
🔺 بیش از ۱۰ ماه پیش ایران با فتنه ای رو به رو شد که از همان ابتدا و زیر پوستِ دمیدن به احساساتِ جامعه، هم ملیت ایرانیها و هم هویت مذهبی آنها و هم انسانیت را نشانه رفته بود. حقیقتی که گاه با آتش زدن پرچم ایران و گاه با اهانت به مقدسات خودش را نشان میداد.
نکته اینجاست که از همان ابتدا به جهت پنهان ماندن روح ضد ایرانی، ضد مذهبی و روح تجزیه طلبانه ی جنبش تروریستی زاعش، کوشیده شد تا رنگ و بوی حمایت از #حقوق_زنان به آن دمیده شده و اصل آن پیرامون دو قطبی #حجاب شکل بگیرد.
🔺 یک نکته که بعد از این ماجرا اتفاق افتاد؛ توهین ها و حملات مکرر به باورهای دینی ایرانیان بود.
این توهین ها و همچنین تکرار ابهامات پیرامون مسئله ی حجاب به شکلی بود که شخص آیت الله خامنه ای در گفتگو با بانوان ایرانی به میدان آمده و به آنها پاسخ داد.
پر واضح است که در چنین آشوب هایی که مسئله ی دو قطبی پیرامون یک مسئله شکل میگیرد، نوع رفتار یک جبهه به شکلی است که از رسانه تا افراد، به میدان بیایند بلکه لیدرِ آن جریان لازم نباشد خودش را هزینه ی ماجرا بکند.
🔺 مسئله اینجاست که در کمال ناباوری، در مسئله ی پوشش بانوان و مسئله ی مذهب که حوزه ی تخصصی جامعه ی روحانیت محسوب میشود هم، نوعی از انفعال خودش را نشان داده که آیت الله خامنه ای در آن مرحله شخصا روشنگری کرده اند.
اگر از روحانیون سرشناسی که انصافا کوشیدند روی منبر روشنگری کنند بگذریم، این مسئله چند سوال را در ذهن به وجود می آورد:
آنهای دیگری که تعدادشان کم نیست و بیوت بسیاری از مراجع را هم تشکیل میدهد نسبت به حجاب چه صحبتی دارند؟
آیا نظری در این خصوص ندارند؟
آیا دین درباره ی پوشش شهروندان جامعه نظری داشته؟
🔺 ممکن است یک سوال منطقی و دقیق اینجا مطرح شود: ممکن است ورود چهره های مذهبی و دینی به این مسئله موجب پر رنگتر شدن و حیثیتی تر شدن این دو قطبی شود.
قطعا میپذیریم که برخی اگر اظهار نظر نکنند برکتش برای ایران و اسلام بیشتر است اما سوال اصلی اینجاست:
آیا در این جمع کثیر، کسی در دفاع از دین، بلد نبوده و نیست که به گونه ای دفاع کند که تاحدود زیادی برای طیف های مختلف جامعه قابل فهم و قابل هضم باشد؟
آیا فقط رهبر ایران و منبری های خاص ضرورت این نوع دفاع و روشنگری را دیده اند؟
🔺 مسئله زمانی مهم میشود که یادآوری کنیم: ما داریم درباره موضوعی دینی حرف میزنیم. موضوعی که حوزه ی تخصصی آقایان است.
باز ممکن است برخی بگویند: شان حضرات این نیست که در این حواشی اظهار نظر کنند.
این هم قابل پذیرش است اما پس از اظهار نظر اخیر حجت الاسلام سید محمد خاتمی (رئیس جمهور اصلاحات) با کلید واژه ی حجاب اجباری این سوال جدی تر میشود:
یک نفر در لباس مذهب که قبلا رئیس جمهور ایران بوده از حجاب اجباری میگوید ، اینجا نگاه روحانیون و مراجع در قم چیست؟
🔹 آنها حجاب اجباری را در دین می بینند؟
🔹 حجاب را برای دفاع از حقوق زن می بینند؟ حجاب را ابزاری برابر حفظ جامعه از برهنگی می بینند؟ اساسا نگاهشان نسبت به مسئله چگونه است؟
🔹 آیا در مسئله ای دینی که حوزه ی تخصصی آقایان است، این ضرورت که دفاع باید صورت بگیرد احساس میشود یا نه؟
🔹 اگر بخواهیم صریح صحبت کنیم باید به این نکته برسیم: روحانیت خودش را نسبت به باورهای دینی مردم مسئول میداند؟
🔹 روحانیت در دفاع از مسئله ی حجاب حرفی برای گفتن دارد یا دچار یک سو تفاهم شده ایم؟
🔹 روحانیت در دفاع از هویت یک ملت ، چقدر توانسته مانند مطهری بفهمد و از دریچه ی نگاه تمدنی موضوعات را پیگیری کند؟
🔺 در بزنگاه هاست که اسلام و ایران به یاور نیاز دارد.
بپرسیم از خودمان که در بزنگاه ها کجا بوده ایم؟ نظاره گر یا در میدان ؟
این سوالیست که اگر برایش پاسخی نداشته باشیم، پاسخ این سوال هم مبهم می ماند:
ما اگر در بزنگاه کربلا بودیم، قسمتمان از واقعه چه میشد؟
یاری کردن حسین؟ نظاره گر بودن؟ یا هم صدا شدن با امپراتوری رسانه ای لشکر یزید؟
زنان مبارز
دخترم من هنوز زنده ام چرا تو برای جنگ آمده ای؟
به هنگام محاصره یازده ماهه تبریز توسط قوای استبدادی، زنان بیشتر کارهای پخت غذا برای مبارزان، دوختن لباس ،پر کردن پوکه های خالی، پرستاری از مجروحان و رساندن غذا به محل نبرد را انجام می دادند.اما برخی بانوان با پوشیدن لباس رزم، به پیکار با ستم مشغول بودند. یکی از یاران ستارخان نوشته است:
"روزی می خواستند مجروحی را زخم بندی کنند. مجروح اصرار کرد که لباس او را بیرون نیاورند و بگذارند همان طور جان دهد. تعجب کردند. سرانجام ستارخان نصیحت نمود که موافقت نماید زخم او پانسمان شود. مجروح از روی ناچاری گفت: من مرد نیستم، دخترم و از این بابت مایل نمی باشم لباسم را از تنم در آورند. ستارخان منقلب گردید و چشمانش پر از اشک شد و گفت: دخترِ من، من هنوز زنده ام، چرا تو برای جنگیدن آمده ای؟!"
این اکانت اسرائیلی نزدیک به موساد میگوید که جهان آزاد نباید اجازه دهد روسیه معادن اورانیوم نیجر را بدزد این معادن اورانیوم متعلق به فرانسه و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا است.
پ. ن: وقاحت و بی شرمی این جماعت پایانی ندارد.
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
آرمان عزیز!
مبادا تصور کنی خونت پایمال شد.
مبادا غبار غم بر چهرهات بنشیند که تو میان "ناسزا گفتن به ولی خدا" و "کشته شدن به قتل صبر" دومی را برگزیدی و امروز لشکریان همان فتنه بر اقتصاد این کشور حاکماند.
خون تو پایمال نشد. خون تو فریاد مظلومیت و تنهایی علی است...میان کارگزارانش.
@syjebraily
خبر تیوی _ تحلیل
بعد از ماهها انکار امریکا، امروز اسناد طبقهبندی شدهای درز کرده که حاکی از دخالت امریکا در سرنگون
🔴 بیطرفی در جنگ اوکراین، عامل عزل عمران خان توسط آمریکا شد
🔻از همان ابتدا که طرح برکناری عمران خان در پاکستان رقم خورد، آن را سیاست آمریکایی انگلیسی دانستیم که تابعی از روندها و رویکردهای کلی در سطح جهان در رابطه با تقسیم بندی قدرت و ارتباطی مستقیمی با مسائل جهانی دارد. عمران خان به دلیل سیاستهای ضد آمریکایی و رفتارهای مستقل و تلاش برای خرید نفت ارزان از روسیه از همان ابتدا هم به شدت تحت فشار بود تا آنکه با دخالت مستقیم آمریکا از کار برکنار شد، اقدامی که حالا انتشار اسنادی این مداخله مستقیم را نشان میدهد.
🔻روزنامه اینترسپت با استناد به یک سند دیپلماتیک محرمانه که از یک منبع نظامی پاکستانی به دست آمده، گزارش داد که وزارت امور خارجه آمریکا سال گذشته به پاکستان فشار آورد تا عمران خان را از نخستوزیری عزل کند چون او در مورد جنگ اوکراین بیطرف بود. این سند دیپلماتیک مربوط به دیدار مقامات وزارت خارجه ایالات متحده و پاکستان، از جمله سفیر پاکستان در ایالات متحده است که جلسه ۷ مارس ۲۰۲۲ را مستند میکند.
🔻طبق این سند، «دونالد لو» دستیار وزیر امور خارجه آمریکا در امور جنوب و مرکز آسیا به همتای پاکستانی خود هشدار داد و گفت: «مردم اینجا و در اروپا کاملا نگران این هستند که چرا پاکستان چنین موضع بیطرفانهای در قبال اوکراین اتخاذ میکند.» او عمران خان، نخستوزیر وقت پاکستان را به اتخاذ «سیاست توهینآمیز» متهم کرد.
🔻در حالی که اسد مجید خان، سفیر پاکستان تلاش داشت سخن آمریکاییها را اصلاح کند، گفت که موضع پاکستان در مورد اوکراین در سراسر دولت مشترک است. دونالد لو هم میگوید که «این رفتار عمران خان مشکل ایجاد میکند، اما اگر رای عدم اعتماد به نخستوزیر صادر شود و موفقیتآمیز باشد، همه چیز در واشنگتن بخشیده خواهد شد.» او تهدید کرد: «در غیر این صورت، فکر میکنم پیشروی سختی خواهد بود» و افزود که اروپا در «انزوای این نخستوزیر» از آمریکا پیروی خواهد کرد.
🔻سفیر پاکستان در یادداشتهای خود منعکس میکند که به نظر میرسد این تهدید به شکل مستقیم از سوی کاخ سفید میآید و پاسخ دیپلماتیک قوی را پیشنهاد میکند. سفیر پاکستان که ظاهرا یک نسخه از این سند دیپلماتیک را نگه داشته، به آمریکا به عنوان مدیر سازماندهی عزل عمران خان اشاره کرد. شهباز شریف که به عنوان نخستوزیر جانشین عمران خان شد، وجود این سند را تایید کرده و برخی از پیامها را نامناسب توصیف کرده اما در عین حال ادعاهای سفیر پاکستان را تایید نکرد.
🔻واشنگتن به طور قاطعانه اعمال فشار بر اسلامآباد برای برکناری عمران خان از نخستوزیری را رد کرده است. در حالی که سند به دست آمده توسط وبسایت اینترسپت از نظر فنی یک دستور مستقیم به شمار نمیرود، اما تهدیدهای شدیدی دارد که نسبت به برآورده نشدن خواستههای واشنگتن هشدار میدهد و به دریافت پاداشهایی در صورت اجرایی شدن اشاره دارد و تایید میکند که هر دو پیام از سمت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا آمده است.
🔻به محض برکناری عمران خان، پاکستان وضعیت بیطرفی خود در خصوص اوکراین را تغییر داد و وفاداری خود را به واشنگتن با ارسال مقادیر زیادی سلاح به کییف نشان داد. طبق گزارشها، ارتش این کشور با یک پیمان دفاعی که شامل «تمرینات مشترک، عملیات، آموزش، پایگاه و تجهیزات» بود، پاداش دریافت کرد.
syriankhabar
🆔@khabartv_tahlil
https://eitaa.com/joinchat/518324543Cc11cbd7525
بسیار مهم:
ترور نافرجام وزیر دفاع لبنان
🔹️خودروی وزیر دفاع لبنان عصر امروز پنجشنبه در مرکز بیروت هدف اصابت چند گلوله قرار گرفت.
🆔@khabartv_tahlil
https://eitaa.com/joinchat/518324543Cc11cbd7525
موریس سلیم از این ترور جان سالم به در برد و به محلی امن متقل شد
تلاشی دیگر برای کشاندن لبنان به جنگ داخلی و تضعیف جبهه مقاومت.
یک کشتی با پرچم پاناما نزدیک سواحل ایران آتش گرفته است.
ظاهرا این کشتی نفتکش در نزدیکی سواحل بوشهر(عسلویه) به دلیل نقص فنی در موتور دچار آتشسوزی شد و از مقامات ایرانی درخواست کمک نمود.
بار این نفتکش گاز مایع بوده است.
ایران تمامی خدمه آن را نجات داده است
🆔@khabartv_tahlil
https://eitaa.com/joinchat/518324543Cc11cbd7525
مرادپور مدیر بنادر عسلویه: یک کشتی تانکر حمل ال پی جی با نام(وایت پرل) با پرچم کشور پاناما با 40 هزار تن بار عصر امروز ساعت 15:30 با آتش سوزی در قسمت موتور خانه دچار مشکل می شود فرمانده کشتی از اداره بنادر درخواست کمک می کنند کشتی های آتشخوار و ناجی غریق در موقعیت این کشتی حاضر می شوند و 22 ملوان آن را نجات می دهند