.
♻️ چرا حزب الله سقوط نکرد و سوریه سقوط کرد؟
🔰هفته قبل یک آتش بس شصت روزه میان اسراییل و لبنان منعقد شد که برخی از آن تعبیر به شکست حزب الله لبنان کردند، اما بلافاصله طی کمتر از یک هفته بخش مهم و بزرگی از سوریه به دست نیروهای مسلح مخالف اسد افتاد و بی آنکه ارتش این کشور مقاومت خاصی کرده باشد، دولت بشار سقوط کرد.
برای ادراک پیروزی و شکست باید این دو رخداد را مقایسه کنیم.
در جنگ اسرائیل با حزب الله طی بیش از دو ماه، ارتش اسرائیل با انواع سلاحهای مدرن کوشید تا چند کیلومتر پیشروی کند و به رود لیتانی برسد. اما جز در یک منطقه غیرشیعه، موفق نشد و تلفات و خسارات سنگینی هم برجا نهاد. این در حالی بود که طی این جنگ اسرائیل رهبران و فرماندهان ارشد حزب الله را با بمب و موشکهای بسیار دقیق و قوی به شهادت رسانده بود اما باز هم این نیرو دست از مقاومت برنداشت و تا روز آخر همچنان موشکهایش شلیک می شد.
در آن سو، مخالفان مسلح اسد که فاقد ارتش مکانیزه و نیروی هوایی پشتیبان بودند به سهولت بر حلب چیره شدند. نه ارتش سوریه با آنها جنگ شدیدی کرد و نه مردم مقاومت کردند. سپس عازم حماه و حمص شدند و بعد از چند روز درگیری بر آن نیز چیره گشتند و دمشق را هدف گرفتند. این پیشروی چنان آسان و سریع رخ داد که گویی دولت اسد فقط روی کاغذ قدرت داشت.
موجودیتهایی که ریشه در باورهای شدید اعتقادی و پشتیبانی قوی اجتماعی دارند، با زور شکست نمیخورند، هر چقدر هم که این زور قوی باشد. در مقابل قدرت های وابسته به پشتیبانی خارجی و فاقد عزم اعتقادی و حمایت اجتماعی داخلی، به سهولت سقوط می کنند. اسد نه اولین مورد از آن بوده و نه آخرینش خواهد بود. از انقلاب کاسترو در کوبا تا خیزش طالبان در افغانستان، موارد متعدد از چنین دولتهایی را میتوان دید.
جمهوری اسلامی ایران گرچه طی چند سال جنگ داخلی سوریه توانست با همکاری روسیه حکومت اسد را حفظ کند، اما این دولت اصلاح نشد و روابط آن با جامعه ترمیم نگشت، بلکه بشار اسد کوشید با ارتباط بهتر با امارات و برخی دیگر از دول عرب، پشتیبانی خارجی قویتری برای خود ایجاد کند.
ضعف حکومت اسد و حملات هدفمند اسراییل به فرماندهان ایرانی، تدریجا نیروی ایران را مستهلک کرد. ضمن آنکه ناکامی در انتفاع اقتصادی از شرایط پس از جنگ در سوریه نیز بر افت انگیزه برای حفظ آن اثر گذاشت.
اتکای زیاد اسد به روسیه، گرایش تدریجی به امارات، محدودسازی حضور نیروهای نزدیک به ایران و عدم مشارکت سوریه در مقابله با اسراییل، حتی در حد دفاع از خود، حکایت از تغییر ذائقه اسد میکرد. بشار اسد از ندتی پیش به دنبال آن بود که به غربیها ثابت کند دنبال جنگ نیست.
از طرفی بیانگیزگی ارتش و مردم سوریه برای دفاع در برابر تروریستها و گروههای مسلح، عرصه را طوری تغییر داد که ایران هم احساس کند هزینه بیشتر برای سوریه با اسد برایش مثل گذشته اهمیت ندارد و باید با تغییر شرایط آرایش جدیدی پیدا کند.
🚫بشار اسد طی مذاکرهای که با ائتلاف اعراب و غربی ها داشت وعده وعید هایی دریافت کرد که درصورت فاصله گرفتن از ایران و محور مقاومت میتواند کشور خود را بازیابی کند.
♦️راشا الاس : اواخر حکومت بشار اسد نیروهای امنیتی سوریه اجاره دادن خانه را به مردم ایران و ایرانی ها محدود کرده بودند.
🔺مدرسه ابتدایی و راهنمایی دانش آموزان ایرانی در دمشق ، لاذقیه و طرطوس توسط دولت سوریه بسته شده بود و دانش آموزان ایرانی امکان ادامه تحصیل نداشتند.
🔺برخی گمانه زنی ها نیز وجود دارد که اطلاعات محل حضور مستشاران ایرانی و فرماندهان سپاه را به نیروی هوایی ارتش اسرائیل ؛ نیروهای امنیتی و دولت سوریه میدادند تا سوریه از وجود ایرانی ها پاکسازی شود و بهانهای برای همکاری دولت های عربی و غربی برای بازسازی و همکاری با سوریه نباشد.
🔺همچنین این نشریه در ادامه گزارش میدهد ؛ بشار اسد پس از پیروزی در برابر داعش به این توهم رسیده بود که برای تامین امنیت کشور خودش دیگر به هیچ قدرت خارجی (ایران و روسیه) نیاز ندارد.
🔺به همین علت از ایران و روسیه و محور مقاومت فاصله گرفتند و حتی زمانی که مقامات ایرانی میگفتند سبک و سیستم ادبیات محور مقاومت را در قوای مسلحه و ساختار سیاسی خود استفاده کنید بشار اسد سر باز میزد.
🔴اسد شروط ایران را نپذیرفت...
🔹دیدار شب گذشته آخرین فرصت آقای اسد در مورد پذیرش خواستههای ایران برای مداخله مستقیم در سوریه و رود دوباره به مبارزه با گروهکهای تکفیری بود... وقتی که خبر تخلیه حمص را شنیدم متوجه شدم که این مذاکرات شکست خورده است و اسد حاضر به پذیرش خواستهها و ایدههای ایران نشد.
🔹ایران خود را آماده کرده بود تا به صورت گسترده و همه جانبه در سوریه مداخله کند و تمام نیروها و امکانات هم آماده شده بود و حتی بخشی از این نیروها به یکی از پایگاههای دور افتاده ارتش سوریه نیز اعزام شده بودند ولی درخواستهای مکرر و پیاپی ایران توسط شخص اسد به دلایل مختلف رد شد تا شاهد این صحنه و اتفاق باشیم.
🔹آقای لاریجانی آخرین صحبتها را کرد و اسد نپذیرفت، پس از آن بود که دستور عقب نشینی از حمص صادر شد.... بله این هم یک شکل فروپاشی است.
بشار اسد سقوط کرد!
ما دیگه پول تو سوریه خرج نمیکنیم
از فردا دلار میشه ۱۰ تومن
گوشت میشه کیلویی ۵ هزار تومن
با ۱۰۰ میلیون میشه مازراتی خرید
هر ایرانی یک ویلا در لواسان
بنزین لیتری ۱۰۰ تا تک تومنی
داعش هم به جون مامانش .
قسم خورده با امنیت ما کاری نداره.
هوراااا؟؟🫥
ببینیم دیگه چه بهانه ای میارن برای ضعف مدیریتی شون
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللهم آمین یا رب العالمین
💚💚🌹🌹💚💚
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ قرآن آرام بخش زندگی
هابیل و قابیل
این دو برادر
یکی دیگری را کشت
و کلاغ
به آنها چگونگی دفن کردن جسد را آموخت.
✍🌹پیشنهاد دانلو داده می شود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺هاشم الحیدری: هنوز آغاز جنگ است؛ بعد از سوریه نوبت عراق است
📌 «اخبار جامع و فوری با پروندهٔ
🔰 گزارش گاردین از کابینه ترامپ و میلیاردرهای آن
🔸گزارش روزنامه انگلیسی گاردین حاکی است ترامپ در حال تشکیل کابینهای از میلیاردرهای آمریکایی است که گفته میشود داراییهای آنها در مجموع ۳۴۰ میلیارد دلار است.
🔸 این روزنامه همچنین با اشاره به سخره گرفتن طبقه کارگر آمریکا از سوی رئیسجمهور منتخب آمریکا نوشته است: «دونالد ترامپ در یک فرآیند استخدام که به نظر میرسد شعارهای کارزار انتخاباتی او برای رایدهندگان طبقه کارگر را به تمسخر میگیرد، گروهی از حامیان ثروتمند و برجسته خود را برای پستهای کلیدی مورد استفاده قرار داده است که در برخی موارد به آنها قدرت کاهش هزینههای خدمات عمومی را میدهد که توسط فقیرترین و آسیبپذیرترین افراد استفاده میشود.»
ایسنا به نقل از این روزنامه انگلیسی نوشته است، دست کم ۱۱ نفر از کسانی که برای پستهای استراتژیک پس از بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه (دی) انتخاب شدهاند، یا خودشان به جایگاه یک میلیاردر رسیدهاند یا همسران میلیاردر دارند و یا در فاصلهای نزدیک به این موقعیت قرار دارند.
🔰 آقای همتی اگر حاشیهها تمام شد
کمی هم به اقتصاد بپردازید
🔸در حالی که گرانسازیهای رسمی و دستوری دلار نیمایی و کالاها و خدمات، ادامهدار شده، وزیر اقتصاد مشغول حاشیهها است.
🔸او دیروز هم برای چندمینبار گفت: دولت چهاردهم روی رفع فیلترینگ تاکید دارد. فیلترینگ خسارت زیادی به اقتصاد ایران زده است. برای توسعه اقتصاد دیجیتال باید فیلترینگ رفع شود تا اقتصاد دیجیتال گسترش یابد و در چارچوب اقتصاد دیجیتال رمزارزها و رمزپولها توسعه یابند.
🔸به نظر میرسد همتی از بازارها و جهش قیمتها در همین مدت کوتاه دولت چهاردهم بیخبر است که اینچنین درگیر حواشی است. در ۱۰۰ روز نخست فعالیت دولت پزشکیان قیمت انواع نان به طور متوسط ۵۰درصد، لبنیات ۳۰درصد، برنج ایرانی پنج درصد، برنج خارجی ۱۴درصد، مرغ ۱۴درصد، سیبزمینی ۱۳درصد، انواع حبوبات ۹درصد، گوجهفرنگی ۵۹ درصد و خیار ۳۸ درصد افزایش یافته است.
🔸همچنین توزیع گوشت قرمز تنظیم بازاری ۳۰۰هزار تومانی متوقف شده و اقشار کمدرآمد مجبور به خرید گوشت قرمز به قیمت آزاد در قصابیها هستند که دو و نیم برابر قیمت تنظیم بازاری است. همچنین دولت به طور پنهانی و بدون اطلاعرسانی به مردم از ابتدای مهر تعرفه قبض برق را ۳۸درصد افزایش داده است.
🔸اقدامات اخیر دولت و وزارت اقتصاد، عقبنشینی عجیب از سیاست ضد تورمی است که در یک سال اخیر تورم کشور را در آستانه بازگشت به محدوده بلندمدت اقتصاد ایران قرار داده بود و حالا سؤالات جدی در میان کارشناسان اقتصادی ایجاد کرده است؛ چرا که برنامههای کنترل تورمی که از دولت قبل آغاز شده بود تا حد قابلتوجهی به نتیجه رسیده و نرخ تورم در آستانه بازگشت به محدوده تورم ۲۰ درصدی قرار داشت.
🔸اصرار همتی بر افزایش نرخ دلار نیما در حالی است که او در دوران دولت سیزدهم گفته بود: «اگر بانک مرکزی نرخ ارز نیما را به نرخ بازار برساند نرخ ارز کالاهای اساسی هم افزایش قیمت پیدا میکند... اگر مجبور شوند نرخ نیما را با نرخ ارز در بازار آزاد هماهنگ کنند قیمت کالاهای اساسی را چگونه میخواهند تثبیت و کنترل
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 هاشم الحیدری: انسان از حوادث سوریه ناراحت میشود ولی اینجا فرق حکومت اسلامی با حکومتهای دیگر مشخص میشود
🔸دبیرکل جنبش عهدالله عراق در دانشگاه امام حسین(ع):
🔸در خصوص حوادث سوریه باید گفت هنوز اول جنگ هست. من از دو سه ماه پیش در سخنرانیها گفتم بعد از لبنان نوبت سوریه است و شد و بعد از سوریه نوبت عراق است.
🔸جنگی بزرگی در عراق در پیش رو داریم. بزرگترین سفارت آمریکا در کل دنیا سفارت آمریکا در بغداد هست، آنها باید اخراج شوند.
🔸انسان از حوادث سوریه ناراحت میشود ولی اینجا فرق حکومت اسلامی با حکومتهای دیگر مشخص میشود، اینجا (ایران) ایمان هست ولایت است نایب امام زمان هست نه فقط یک حکومت و چند تا سلاح و ارتش و اطلاعات.
🔸حکومت اسلامی فقط با مقاومت و سپاه و سلاح و چند تا موشک حل نمیشود؛ حکومت یعنی امام و امت.
🔰 توجه به مستندسازان شهرستانی اولویت مرکز مستند سوره
🔸مدیران مرکز مستند سوره از تحول رویکرد این مرکز به سمت شهرستانها با هدف اجرای عدالت در پرورش استعدادها خبر دادند.
🔸قائممقام سازمان سینمایی سوره در امور مستند به پرسش خبرنگار کیهان درباره چگونگی افزایش چند برابری تعداد تولیدات این مرکز از میانگین سالی ۸ اثر به ۲۸ اثر استانی، اینگونه پاسخ داد: بودجه ما افزایش پیدا نکرده، اما صرف بودجه را دقیقتر کردیم. حیف که نمیتوانیم رقم بودجه را اعلام کنیم، چون بودجه تولید بسیاری از آثار جدید ما قابل باور نیست. به طور مثال، ۲۵ اثر اقتباسی با میانگین زیر صد میلیون تومان تولید شده است.
🔰چهاردهمین عضو دولت روحانی هم به دولت پزشکیان پیوست
🔸محسن حاجیمیرزایی رئیسدفتر رئیسجمهور با صدور حکمی سید عباس موسوی را به سمت «معاون مراسم و تشریفات دفتر رئیس جمهور» منصوب کرد.
🔸پیش از او، سیزده نفر دیگر از اعضای کابینه روحانی از جمله ظریف وزیر خارجه، انصاری معاون پارلمانی، سیمایی صراف دبیر هیئت دولت، همتی رئیس بانک مرکزی، ربیعی وزیر کار، طیب نیا وزیر اقتصاد، صالحی وزیر ارشاد، صالحی امیری وزیر ورزش و جوانان، شریعتمداری وزیر رفاه، رحمانی وزیر صمت، امیری قائممقام و سخنگوی وزیر کشور، اوحدی رئیس بنیاد شهید و علوی وزیر اطلاعات در دولت مسعود پزشکیان منصوب شده بودند.
🔸مسعود پزشکیان در رقابتهای انتخاباتی گفته بود دولت او دولت سوم روحانی نخواهد شد.
🔰 برای این که وفاق چماق نشود همه باید به قانون تمکین کنند
🔸موضوعاتی مانند قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس و قانون حجاب و عفاف، هر دو با طی فرآیند قانونی، به نقطه فعلی رسیدهاند. در این میان، ادبیات قانونستیزانه یا قانونگریزانه و متهمکردن دیگر بخشهای مسئول و صاحب صلاحیت کشور، الگوریتمی باتلاقساز و برخلاف ایده و رویکرد وفاق است.
🔸این تحلیل انتقادی را روزنامه همشهری ضمن بررسی تناقضات ادعای وفاق مطرح کرد و نوشت: در ۶ماهه آغاز انتخابات تا امروز، پرتکرارترین مفهومی که دولت و رئیسجمهور در مواجهه با مسائل به آن ارجاع میدهند، وفاق است. آنچه بهعنوان مبنای این رویکرد از فحوای سخنان رئیسجمهور قابل استفاده است، این است که کشور با انباشتی از مسائل و چالشها مواجه است که حل آنها با ظرفیت و استعدادهای یک جریان یا گروه خاص امکانپذیر نیست و همه باید به میدان بیایند. اما سؤال اینجاست که بزنگاههای وفاق کجاست؟
🔸وفاق که در بطن آن نوعی تنازل نیز مستتر است، آنجا موضوعیت مییابد که مسئلهای اختلافی در میان است و برای عبور از آن، علاوهبر تجمیع ایدههای نظری و استعدادهای عملی، ناگزیر باید در مرحله جمعبندی یک مسیر و روش انتخاب شود. در این مرحله است که ملتزمان به وفاق ولو با دیدگاههای مختلف باید ظرفیتهای خود را برای پیشبرد آن مسیر و روش فعال کنند.
🔸اهمیت توافق درخصوص چارچوب وفاق از آنروست که در نبود چنین چارچوبی، مفهوم ارزشمند وفاق مانند هر کلمه حق دیگری، ظرفیت استفاده ابزاری و باطل از آن را پیدا میکند. مثلا میتواند به جای آنکه تأمینکننده هدف ذاتی از وفاق باشد، خود به چالش و چماقی برای از میدان به در کردن دیگران تبدیل شود.
🔻ممکن است بتوان برای وفاق چارچوبهای دیگری هم برشمرد اما عجالتاً همان چارچوب مورد تصریح رئیسجمهور یعنی «قانون» تا حد زیادی راهگشاست. قانون از آنجا که فرآیندی جمعی برای بلوغ و قدکشیدن از یک ایده را طی کرده است، اجماعساز و فصلالخطاب است.
🔰 هشدارهایی که شنیده نشد
🔸رهبر انقلاب خطاب به بشار اسد: غربیها و دنبالههای آنها در منطقه قصد داشتند با جنگ علیه سوریه، نظام سیاسی این کشور را ساقط و سوریه را از معادلات منطقه حذف کنند اما موفق نشدند و اینک نیز قصد دارند با شیوههای دیگر و از جمله وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند.
🔺بخشی از بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیسجمهور سوریه. ۱۴۰۳/۳/۱۰
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تعرض گروه تروریستی تحریرالشام به سفارت ایران در دمشق
🔸العربیه تصاویری از تخریب ساختمان و اموال سفارت ایران در دمشق را منتشر کرد.
کیهان بررسی میکند
🔰 نگرانی درباره صادرات محصولات کشاورزی به دلیل عدم رعایت امنیت غذایی کشور
🔸صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در حالی صورت میگیرد که تجربه نشان داده به دلیل عدم تأمین نیاز مصرف داخلی، گرانی سنگینی به مردم تحمیل میشود.
🔸به گزارش خبرنگار کیهان، صادرات مازاد محصولات کشاورزی، باغی و دام و طیور امری لازم است اما به شرط اینکه بازار داخلی تأمین شده، گرانی حاصل نشود و امنیت غذایی کشور به خطر نیفتد.
🔸صداقت فرد؛ سرپرست دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه حداکثر قیمت مرغ گرم ۹۰ هزار تومان است، اظهار کرد: میانگین میزان مورد نیاز داخلی کشور به این محصول ۱۴۰ میلیون تن در ماه است. با توجه به مناسب بودن شرایط تولید علاوهبر تأمین بازار داخل صادرات این محصول نیز مجدداً از سر گرفته شده است.
🔸وی با بیان اینکه آخرین آمار تولید آبانماه ۱۵۴ میلیون تن بوده است، ادامه داد: بهصورت میانگین نیاز کشور ۱۴۰ میلیون تن در ماه است. مکاتبات صادرات از هفته گذشته آغاز شده و حداقل میزان صادرات نیز ۱۵۰۰ تن پیشبینی شده است.
🔸همین چند هفته قبل بود که صادرات بیرویه گوجهفرنگی که بخشی از آن هم برگشت خورد؛ قیمت این صیفی را به کیلویی 50 هزار تومان رساند. حالا هم صحبت از آزاد شدن صادرات حبوبات است چرا که وزارت جهاد کشاورزی روز یکشنبه هفته قبل در نامه به گمرک، صادرات حبوبات را آزاد کرد.
🔸گفتنی است، وزارت جهادکشاورزی مسئول تأمین امنیت غذایی کشور است و در بحث تولید و صادرات محصولات کشاورزی و غذایی، اولویت با تأمین نیاز داخلی است، اما برخی تشکلها از طریق وزارتخانهها و دستگاههای دیگر، امنیت غذایی کشور را نقض میکنند. وزارت صمت و دیوان عدالت اداری باید توجه داشته باشند که اگرچه استقلال وزارتخانهها و قوا، امری قانونی است، اما برهم خوردن امنیت غذایی کشور، غیرقانونی است؛ بنابراین در احکام صادره باید مصالح ملی را در نظر بگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسه_در_فضای_مجازی
🔰 با سقوط حکومت بشار اسد، آینده سوریه، منطقه و ایران چگونه خواهد شد؟
🔻این جمله تاریخی شهید سلیمانی انگار برای همین روزها و ساعتهاست:
🔸"من با تجربه این را میگویم که میزان فرصتی که در بحرانها وجود دارد در خود فرصتها نیست. اما شرط آن این است که نترسید و نترسیم و نترسانیم..."
پس از اشغال عراق توسط امریکا نیز خیلی ها تصور میکردند که کار منطقه و ایران تمام است اما هوشمندی جمهوری اسلامی و اتخاذ راهبرد درست منطقه ای اش، کاری کرد که آن بحران بزرگ به یک فرصت کم نظیر برای ایران تبدیل شد.
🔸امروز نیز در همان نقطه ایم به شرطی که به جای انفعال، به دنبال تبدیل بحران به فرصت باشیم و چنین رویکردی از دل روزمرگی و گدایی از غرب و اکتفا به حداقل ها در نمی آید، اولین شرط تبدیل بحران به فرصت، باور داشتن به توانمندی های بزرگ کشور و اعتماد به نفس در برابر دشمنان است. نقطه سر خط!
👤 امیرحسین ثابتی
🔰 رویترز از احتمال کشتهشدن بشار اسد در سانحهٔ هوایی خبر داد
🔸رویترز به نقل از ۲ منبع سوری ادعا کرد «احتمال زیادی وجود دارد که اسد در یک سانحهٔ هوایی کشته شده باشد» و این سؤال را مطرح کرده است که «چرا هواپیما چرخش غافلگیرکننده داشته و ناپدید شده است!»
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 خبرنگار صداوسیما: تروریست های تکفیری وعده داده اند تعرضی به اماکن مقدس(حرم مطهر حضرت زینب و حضرت رقیه) صورت نخواهد گرفت؛ می گویند گروهی که متعرض سفارت ایران شده اند ارتباطی با تحریرالشام ندارند!
🔰 اعتماد: عجیب است که دولت مسئولیت قیمت ارز را گردن نمیگیرد
🔸روزنامه اعتماد میگوید کسی در دولت، دلار ۷۰ هزار تومانی بازار را گردن نمیگیرد.
این روزنامه که به رئیس شورای اطلاعرسانی دولت تعلق دارد، نوشت: عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد، اخیرا در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چطور ممکن است افزایش نرخ دلار ۷۰ هزار تومانی اثر تورمی بر اقتصاد نداشته باشد، گفته است؛ «من نگفتم که افزایش نرخ دلار تورمزا نیست، من گفتم دولت تصمیمی بر افزایش گرانی و افزایش قیمتها ندارد و دلار بازار آزاد که ارتباطی به دولت ندارد و به دلیل تنشهای منطقهای و شرایط منطقه دلار بازار آزاد و انتظار روانی افزایش پیدا کرد. آن چیزی که من گفتم این بود که کالاهای اساسی افزایش قیمت نخواهد داشت.»
🔸وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه همزمان با نرخ دلار در بازار آزاد نرخ نیمایی هم در حال افزایش است آیا نیما هم ارتباطی به دولت ندارد، نیز اعلام کرده: «دلار نیمایی قرار نیست که به دنبال دلار 70 و 71 هزار تومانی بازار حرکت کند بلکه قرار بر این است که نیمایی و توافقی با هم باشند و در نهایت نرخ دلار را کاهش بدهند و الان در شرایط منطقه این اتفاق نیفتاده است.»
🔸حال با وجود این پاسخها از سوی وزیر اقتصاد، سؤال اصلی این است که چه کسی پاسخگوی افزایش نرخ دلار در بازار آزاد است و آیا این بازار متولی هم دارد؟
🔸اعتماد در پایان از قول شقاقی نوشت: «ما با انفعال شدید دولت برای پیادهسازی الزامات مهار قیمت ارز روبه رو هستیم گفت: نظامهای چند نرخی ارز دارای الزاماتی است که اگر رعایت نشود قیمت دلار در بازار آزاد هم مدام افزایش پیدا میکند و موجب میشود قیمت ارز در سایر بازارها نظیر بازار توافقی و ترجیحی هم افزایشی شود و این روند صعودی را طی کند».
🔸اظهارات همتی مبنی بر ارتباط نداشتن ارز ۷۰ هزار تومانی با دولت در حالی است که وی اول بهمن ۱۳۹۹ به عنوان رئیس کل بانک مرکزی، در برنامه تلویزیونی عیار گفته بود: «اگر ما نبودیم، دلار ۵۰ هزار تومان میشد»!