قُلْ لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِكُونَ خَزائِنَ رَحْمَةِ رَبِّي إِذاً لَأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنْفاقِ وَ كانَ الْإِنْسانُ قَتُوراً «100»
بگو: اگر شما خزانهدار رحمت پروردگارم بوديد، قطعاً از ترس انفاق (و تهىدستى،) چيزى به كسى نمىداديد. وانسان تنگنظر و بخيل است!
نکته ها
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام باقر (علیه السلام)- قُلْ لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِکُونَ، اگر اموال و دارایی دنیا به دست مردم بود، از ترس فقر هیچچیزی به دیگری نمیداد. وَ کَانَ الإنسَانُ قَتُورًا یعنی بخیل.
📚 بحارالأنوار، ج۹، ص۲۲۲/ القمی، ج۲، ص۲۹/ نورالثقلین/ البرهان
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
امام سجّاد (علیه السلام)- دعای [افزایشِ] رزق و روزی که از امام سجّاد (علیه السلام) روایت است: «خدایا از بندگانت از آنچه بر آنها تفضّل نمودی، طلب قرض کردی، جایگزینش را برای آنها تضمین کردی، و وعده نیک به آنها دادی، ولی آنان از تو بخل ورزیدند پس چگونه با کسی که پایینتر از توست و از آنها درخواستی کند، رفتار میکنند، بر کسی که نیازش به آنها باشد، پناه میبرم به تو ای سرور من، از اینکه مرا به آنها واگذاری، به راستی که آنان اگر خزانههای رحمت تو را در اختیار داشتند از ترس هزینه کردن خودداری میکردند تا مبادا انفاق، مایهی تنگدستیشان شود، آنچنان که خود، ایشان را وصف کرده و فرمودی: وَ کانَ الْإِنْسانُ قَتُوراً».
📚 بحارالأنوار، ج۹۲، ص۲۹۸
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
قتور» از «قتر» به معناى بخل وامساك از بخشش است.
كثرت مال اثرى در سخاوتِ افراد حريص وبخيل ندارد. بعضى انسانها سيرىناپذيرند و هرچه بيندوزند، باز نگران كم شدن آنند. لَوْ أَنْتُمْ تَمْلِكُونَ خَزائِنَ ... لَأَمْسَكْتُمْ ...
ترس از تهىدستى يكى از ريشههاى بخل است. «لَأَمْسَكْتُمْ خَشْيَةَ الْإِنْفاقِ»
سرچشمه رفتار بشر، روحيّه وخصلتهاى اوست. لَأَمْسَكْتُمْ ... كانَ الْإِنْسانُ قَتُوراً
#اَلَّلهُمعجِّللِوَلیِڪَالفرَج
درآڪہدردلِخستہتواندرآیدباز
بیـاڪہدرتنِمردهرواندرآیـدباز
بیاڪہفرقتِتوچشممنچناندربست
ڪہفتحِبابِوصالتمگرگشایدباز
حافظشیرازے
🏝چه روز خوبِ قشنگی است
روزی که بازآیید...
چه لحظهی نابِ معطری است
لحظه ای که ببینیمتان...
چه حس بیبدیلی است
پایان فراق...
آغاز زیستن
در دولت مرتضاییِ شما...
چقدر بیتابم...
بیقرار...
مشتاق...
چقدر تنهایم...
سردرگریبان...
دلتنگ...
خدا کند که بیایید🏝
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
#یهفنجونصبحونهیمعنوی
☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️
🏝هرگاه دل درگـیر دوعشق شد💞
عشق اول خدا
وعشق دوم گناه
قطعا به سمت دومی مـتمایل می شود!
زیرا ما عاشـق خدا نبودیم.
که اگر عـاشق خدا بودیم به عشق دوم که گناه باشد رو نمے آوردیم...🏝
☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️☕️
آیا علت زلزلههای جنوب ایران انفجار است؟
در جهان حدود ۵۰۰ ایستگاه لرزهنگاری وجود دارد که ظرف دقایقی پس از هر حادثه آن را ثبت و اگر مثلا علت آن انفجار باشد اعلام میکنند. پس اینکه گفته شود زلزلههای جنوب ایران به دلیل اتفاقاتی غیر از زلزله است، کاملا غیرعلمی است.
🔹مهدی زارع، استادتمام پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی: تغییر شکل صفحات زمین در منطقه تنگه هرمز دلیل زلزلههای اخیر هرمزگان است و اتفاقا میزان کمی از این تغییر شکل دائمی پوسته زمین به شکل زمینلرزه ظاهر میشود.
🔹اگر زلزله بهخاطر وقوع انفجاری رخ دهد، در این صورت نگاشت انفجار بلافاصله تشخیص داده میشود.
💧 مغز نماز چیست؟ 💧
🌸 در آیه ۴۵ سوره عنکبوت، بعد از بیان این نکته که نماز انسان را از زشتیها و منکرات باز مى دارد، «اِنَّ الصَّلَوةَ تَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْکَرِ »، مى فرماید: ذکر خدا از نماز هم بالاتر است! ؛ «وَ لَذِکْرُ اللهِ اَکْبَرُ».
🍀 آرى! یاد خدا روح نماز است، و روح شریفترین بخش وجود مى باشد؛ اگر نماز سبب ترک فحشاء و منکر مى شود نیز به خاطر همین ذکر الله است؛
🌸 زیرا یاد خدا انسان را به یاد نعمتهاى او مى اندازد که تمام وجود انسان در آن غرق است، و یاد آورى این نعمتها انسان را از نافرمانى بخشنده نعمت، باز مى دارد و از گناه شرمنده مى کند.
🍀 از سوى دیگر، او را به یاد روز قیامت و دادگاه عدل الهى مى اندازد؛ خود را در برابر دادگاه بزرگ حق مى بیند و پرونده اعمال خویش را در آنجا حاضر، و مأموران مجازات را آماده مجازات بدکاران،
🌸 و فرشتگان رحمت را آماده پذیرائى از بندگان خوب خدا در بهشت برین مشاهده مى کند؛ و این عامل دیگرى براى ترک عصیان و ترک کارهاى ضدّ اخلاق است.
🍀 بعضى از مفسّران گفته اند: جمله «وَ لَذِکْرُ اللهِ اَکْبَرُ» اشاره به این است که ذکر خدا برترین اعمال و عبادات بندگان است.
🌸 این احتمال نیز داده شده است که منظور از «ذکر الله» در اینجا یادى است که خدا از بنده اش مى کند ، در برابر یادى که بنده از خدا دارد.
🍀 و این یاد خدا او را به درجات عالیه عبودیّت و بندگى سوق مى دهد و از هر چیز برتر و والاتر است؛ ولى احتمال اوّل با معنى آیه تناسب بیشترى دارد.
📚 اخلاق در قرآن، #آیت_الله_مکارم_شیرازى ، ج ۱، ص ۳۴۷.