May 11
سؤال از
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
🔸حکم خونی که در تخم مرغ هست چیه؟
✅جواب: خون را جدا کنند و از بقیه استفاده کنند.
#احکام_شرعی
#خون_تخم_مرغ
🎤سوال از شما👇
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
زمان نیت روزه ماه مبارک رمضان قبل از اذان صبح هست
مگر اینکه انسان از مسافرت برگردد و تا قبل از ظهر به وطن یا جایی که قصد اقامه ده روز ماندن دارد برسد؛ که در این صورت اگر تا زمان رسیدن به آن مکان کاری که روزه را باطل میکند؛ نکرده باشد
باید نیت روزه ماه رمضان کند و آن روز را روزه بگیرد.
#روره
#نیت
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
به بهانه فرمایشات حضرت آقا در نوروز درحرم رضوی **
از قوانین متقن احکام الهی حرمت اسراف و تبذیر است.
#عیب های ما مردم.(اسراف وتبذیر)
ان الله لایحب المسرفین ( قرآن مجید)
آیا شما میتوانید کسی را پیدا کنید که اسراف نکند ومسرف نباشد واز مبذّرین نباشد؟
به این حدیث توجه فرمائید👇
امام صادق ع فرمودند حداقل اسراف:
۱ اضافه آب آشامیدنی را دور ریختن
۲ لباس کار و مهمانی یکی بودن...
است
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
وظیفه بیماره نسبت به روزه.pdf
162.7K
لیستی از بیماری ها و عوارض آن که وجوب روزه داری و ترک آن مشخص شده است.
این لیست توسط فرهنگستان علوم پزشکی با همکاری موسسه موضوع شناسی احکام فقهی تهیه شده است و تا حدود زیاد تکلیف بیماران را مشخص کرده است.
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
سؤال از
#آیت_الله_خامنهای
🔸من اصفهان درس میخوانم و بعد از تعطیلات باید به دانشگاه بروم، نماز و روزۀ من آنجا چه حکمی دارد؟
✅جواب: رهبری در این مساله احتیاط واجب دارند، یعنی مقلد ایشان اگر نخواهد به این احتیاط عمل کند میتواند به فتوای مجتهد اعلم بعد از ایشان رجوع کند.
اما فتوای احتیاطی رهبری اینچنین است:
دانشجویی که اولاً تحصیل شغلش نباشد و ثانیاً کثیرالسفر هم باشد، نمازش را باید احتیاطا جمع بخواند(یعنی هم شکسته و هم کامل) و احتیاطا روزه بگیرد (یعنی هم در رمضان بگیرد و هم قضایش را بعد از رمضان بگیرد)
توضیح دو شرط بالا:
1. اینکه درس خواندن کار و شغلش نباشد، یعنی مامور به تحصیل یا تعهد خدمتی نباشد که در حین تحصیل حقوق به او بدهند.
2. کثیرالسفر باشد یعنی کسی که در سال تقریبا دو سه ماهی کارش این است که مسافرت زیاد میرود که بین سفرها معمولا ده روز فاصله نمیشود.
اگر شرط اول نباشد، یعنی درس کار و شغلش باشد، نماز و روزهاش کامل و صحیح است.
اگر شرط دوم نباشد، یعنی کثیرالسفر نشده باشد، نمازش شکسته و روزهاش صحیح نیست.
منبع فتوا https://farsi.khamenei.ir/print-content?id=27659
#احکام_شرعی
#نماز_مسافر
#نماز_دانشجو
🎤سوال از شما👇
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
#ماه_رمضان
وظیفه بیماران نسبت به روزه ماه مبارک رمضان
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
#آشنایی_با_اصطلاحات_توضیح_المسائل
📗اصطلاح #حد_ترخص در نماز مسافر به کار برده میشود.
وقتی انسان از انتهای شهر یا روستا تا جایی برود که دیگر صدای اذان شهر را نشنود و دیوارهای شهر را نبیند ویا مردم شهر دیگر او را نبینند به اصطلاح فقهی به حد ترخص آن شهر یا روستا رسیده است .
✅موسسه موضوع شناسی احکام فقهی ؛ حد ترخص را ؛ هزار و دویست پنجاه متر از انتهای محل بیان کرده اند.
🌴شخص مسافر تا وقتی که از حد ترخص عبور نکرده باشد نباید نمازش را شکسته بخواند یا اینکه روزه اش را افطار کند.
#نماز_مسافر
#حد_ترخص
#ویکی_پرسمان
🌹🌹🌹
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul
#حکم_شرعی_استعمال اقسام آمپول و سرم در حال روزه
فتاوای مراجع عظام
آیات عظام: امام، سبحانی: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد.
آیةالله العظمی فاضل لنکرانی: بايد روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد.
آیةالله العظمی اراكي: استعمال آمپولهايي كه تزريق مي شود، تقويتي باشد يا غيرتقويتي، و نيز سرم غذايي و تقويتي – چون در موارد مذكور أكل و شرب صادق نيست- اشكال ندارد.
آیات عظام: گلپايگاني، صافي گلپایگانی: احتياط مستحب آن است كه روزه دار از استعمال آمپول خوداري كند و فرق بين آمپولها نيست، و اگر لازم شد و تزريق كرد، روزه او باطل نمي شود.
آیات عظام: خوئي، تبريزي: آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جهت ديگر استعمال مي شود، براي روزه دار اشكال ندارد و بهترآن است كه از استعمال آمپولي كه بجاي دواء و غذا به كارمي برند، خودداري كنند.
آیةالله العظمی بهجت: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند بلكه اجتناب خالي از وجه نيست ، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جهت ديگر استعمال مي شود، اشكال ندارد و اجتناب از آمپولي كه معلوم نيست از قسم اول باشد يا نه، لازم نيست.
آیةالله العظمی امام خامنه ای: احتياط واجب آن است که روزه دار از آمپولهاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق می شود و نيز انواع سرمها خوددارى کند، لکن آمپولهاى دارويى که در عضله تزريق مىشود و نيز آمپولهايى که براى بی حسّ کردن به کار می رود، مانعى ندارد.
آیةالله العظمی سيستاني: آمپول و سرم روزه را باطل نمي كند هرچند آمپول تقويتي يا سرم قندي نمكي باشد و همچنين اسپري كه براي تنگي نفس استعمال مي شود اگر دارو را فقط وارد ريه كند روزه را باطل نمي كند و همچنين دارو در چشم و گوش ريختن روزه را باطل نمي كند اگر چه مزه آن به گلو برسد و اگر در بيني بريزد اگر به حلق نرسد روزه را باطل نمي كند.
آیةالله العظمی وحید خراسانی: تزریق آمپولی که به جای دوا بکار می رود یا عضور ا بی حس می کند اشکال ندارد. و احتیاط مستحب آن است که روزه دار از استعمال آمپولی که به جای آب و غذا بکار می رود خودداری کند.
آیةالله العظمی شبیری زنجانی: احتياط واجب آن است كه روزه دار از استعمال سرم و آمپولی که بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپول دوایی و آمپولی که كه عضو را بي حس مي كند؛ اشكال ندارد.
آیةالله العظمی مكارم شیرازی: تمام انواع آمپولها دارويي يا تقويتي كه به صورت عضلاني تزريق مي شوند و همچنين تزريق عضلاني واكسن براي افراد روزه دار اشكالي ندارد ولي تزريق آمپولها و سرمهاي وريدي (که در رگ تزریق می شود) جايز نيست همچنین تزریق خون روزه را باطل می کند اما باید تا آخر روز از کارهایی که روزه را باطل می کند خودداری نماید و احتیاطا قضای آن را نیر بجا آورد.
آیةالله العظمی نوري همدانی: احتياط مستحب آن است كه روزه دار از استعمال آمپولي كه بجاي غذا به كار مي رود خودداري كند، ولي تزريق آمپولي كه عضو را بي حس مي كند يا به جاي دوا استعمال مي شود اشكال ندارد و تزريق هيچ نوع آمپول ها روزه را باطل نمي كند.
آیةالله العظمی مظاهری: تزریق آمپولی که عضو را بی حس می کند یا به جای دارو استعمال می شود اشکال ندارد ولی بهتر است که روزه دار از استعمال آمپول یا سرمی که به جای غذا بکار می رود خودداری کند.
منبع:
(۱) توضیح المسائل مراجع م ۱۵۷۶.
(۲) رساله آموزشی آیةالله العظمی امام خامنه ای
#روزه
#مبطلات
#آمپول
🌹🌹🌹
🎤سوال از شما
@taghdir92
🎧پاسخ از کارشناسان در کانال پرسمان
https://eitaa.com/khademorrasoul