برخورد با بدعتها، خرافهها، ضلالتها و بعضی بساطهای مرید پروارانه و دغل پردازانه از وظایف روحانیت است اما این برخورد به معنی برخورد فیزیکی نیست راههایی دارد که در جای خود به آن میپردازیم.
روحانیت همچنین باید به سلاح روز مجهز شود. سلاحهای نرم افزاری بسیار مهمتر از سلاحهای سخت افزاری است. ذهنیت امروز بشر در دنیا ذهنیت عقلگرایی تجربی است که روحانیت باید با استدلال و برهان ثابت کند که این مسئله درست نیست. مگر عقل تجربی چقدر ظرفیت دارد که بتواند همه مسائل بشری را درک کند. در مسائل دینی نیز مدام نگوییم تعبد، تعبد بلکه باید فرد را با استدلال قانع کنید.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۲/۲۶
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
اگر کسی اعلم و افقه هم باشد، اما نتواند بفهمد و ببیند که نظام اسلامی، امروز در ایران اسلامی، چطور بر مبنای حق قیام کرده و چطور نظام جاهلىِ مبنی بر گناه و فسق و فجور و ظلم را از بین بُرده -طوری که امروز هم همه نظامهای مبنی بر فسق و فجور، از شیطان بزرگ آمریکا تا اعوان و انصارش، و همه فاسدهای دنیا با این نظام میجنگند- و حتی با آنها همصدا شود و برای آنها خوراک درست کند و از اینکه آنها تحریکش کنند خوشحال شود، خاک بر سرِ آن عالم اعلم و افقه!
حالا گیرم از لحاظ فقاهت و علم هم خیلی بالا باشد، که آن هم علم نیست، جهل است. نور نیست، ظلمت است. والّا اگر نور بود، اوّل خودِ این نوع افراد را هدایت میکرد.
🗓 بیانات در آغاز درس خارج فقه؛ ۱۳۷۳/۰۶/۲۰
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
...حاجت پنجم، نیاز حوزه به مدرّس و محقّق و مؤلف و فنّان در فنون مختلف است. بحمداللَّه این امر در حوزهها تأمین میشود. محقّقان و مدرّسان و فنّانان و بزرگان و مجتهدانی هستند که آماده کارند؛ لیکن اگر شما به بیست سال بعدِ حوزه علمیّه نگاه کنید، میبینید اینهایی که هستند کمند. شما بیست سال بعد را با چشم دقیق نگاه کنید، ببینید چه لازم داریم؛ آن وقت خواهید دید بزرگانی که امروز در حوزههای علمیّه حضور دارند، تعدادشان کم است. یکی از مهمترین نیازهای ما همین است. حوزههای علمیّه به قصد محقّق پروری و ملاّ پروری، ملاّ درست کنند تا این نیاز برطرف شود.
🗓 بیانات در آغاز درس خارج فقه؛ ۱۳۷۴/۰۶/۱۴
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
بروید پخش بشوید در سرتاسر کشور؛ حالا هم سنّت منبر [هست]. این حرفهای خوب را، این مطالب عالی را در همین زمینههای گوناگون به مردم بزنید؛ مسئلهی سبک زندگی، مسئلهی حکمرانی اسلامی، مسئلهی مبارزهی با طاغوت، مسئلهی استقرار توحید به معنای واقعی کلمه در جامعه، و مسئلهی عدالت که جزو اساسیترین مسائل است؛ بروید بگویید اینها را، معرفت مردم را بالا ببرید، گفتمانهای انقلابی در مردم به وجود بیاورید؛ و البتّه وجود دارد، تقویت کنید. خیلی کار از عهدهی حوزه برمیآید؛ بخشی مربوط به دستگاههای متصدّی این کار در حوزه و در خارج حوزه است، بخشی هم مربوط به خود طلّاب است.
🗓 بیانات در دیدار طلاب حوزههای علمیه؛ ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
هدایت شده از المُقاوَمَةُ
من از عشیره ی عشق محمدم, به هوایش
شهید اگر نشوم کفر نعمت است خدایا
#شهید_سیدرضی_موسوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 توصیهای به مبلغین
🗓 بیانات در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور؛ ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
تبلیغ صرفاً پاسخگویی به شبهه نیست، موضع دفاعی نیست؛ اینجور نیست که ما خیال کنیم بنشینیم ببینیم چه شبههای وجود دارد، پیشگیری کنیم از آن شبهه، یا پاسخ بدهیم به آن شبهه؛ خب بله، این کار که واجب است، لازم است امّا فقط این نیست؛ طرفِ مقابل مبانی فکری دارد، باید به آن حمله کرد؛ طرفِ مقابل حرف دارد، فکر دارد، منطق دارد؛ مبانیِ این منطق، مبانیِ غلطی است؛ ما باید اینها را بشناسیم.
در تبلیغ، موضع تهاجم لازم است. اگر چنانچه این موضع تهاجمی به معنای واقعی کلمه بخواهد تحقّق پیدا کند، لازمهاش شناخت صحنه است؛ یعنی شما باید بدانید که وقتی با انبوه شبهه در ذهن جوانها مواجه میشوید، با چه کسی طرفید؛ ما با چه کسی طرفیم؟ حالا فرض کنید که یک شبههای را فلان سرمقالهنویس یا فلان ستوننویسِ فلان روزنامه یا مثلاً فلان توییتزن در فلان شبکه یک چیزی را مطرح کرده؛ ما با چه کسی طرفیم؟ این کیست؟ آیا این خودش است که این کار را دارد میکند؟ احتمال قوی هست که اینجور نباشد، احتمال قوی هست که این یک پشتِصحنهای داشته باشد؛ آن پشتِصحنه کیست؟ باید او را شناخت.
🗓 بیانات در دیدار مبلغین و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور؛ ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
استاد باید پدرانه و برادرانه رفتار کند و دانشجوی خودش را رها نکند؛ این حالتی است که خوشبختانه الان در حوزههای علمیهی ما هست؛ یعنی از سنتهای حوزههای علمیهی ما یکی این است. استاد کاملاً آماده است برای اینکه شاگرد بیاید از او بپرسد، تحقیق کند، به او کمک کند. بعضی از اساتید از محل درسشان که خارج میشوند، طلبهها با اینها میروند تا توی خانهشان؛ همان جا هم مینشینند، سؤال میکنند، بحث میکنند؛ ساعتی را، گاهی ساعاتی را به این چیزها میگذرانند. این، حالت خوبی است؛ این احتیاج به یک تزریق فرهنگی دارد. این، یک کار فرهنگی است؛ این با دستور نمیشود.
🗓 بیانات در دیدار وزیر علوم و استادان دانشگاه تهران؛ ۱۳۸۸/۱۱/۱۳
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
نماز جمعه قلب فرهنگی هر شهر است؛ مرکز فرهنگی هر شهر، نماز جمعه است؛ البتّه شرایطی دارد که حالا بعضی از اینها را عرض خواهیم کرد. جایی است که آنجا هدایتگری انجام میگیرد؛ من تأکید میکنم این هدایتگری صرفاً هدایتگری سیاسی نیست، هدایتگری سیاسی و فرهنگی است. ما گمان نکنیم که اگر فرض کنید در فلان مسئلهی سیاسی روز که محلّ ابتلاء هم هست، دادِ سخن دادیم و حرف زدیم و مطالب خودمان را با بیان شیوا بیان کردیم، قضیّه تمام شد؛ نه، ما هدایتگری فرهنگی را از هدایتگری سیاسی بنیانیتر میدانیم؛ هدایتگری سیاسی خیلی لازم است و از آن نباید صرف نظر کرد، امّا هدایتگری فرهنگی و فرهنگ مردم، اخلاق مردم [مهمتر است].
🗓 بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور؛ ۱۳۹۴/۱۰/۱۴
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
هدایت شده از المُقاوَمَةُ
خط مقاومت هدف است و نشانه است
نقشه یکیست؛ غزه و کرمان بهانه است
از زائران تربت او هم به وحشتاند
چون راه حاجقاسم ما فاتحانه است
#شهدای_کرمان
16.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اگر امروز حوزهی علمیّه از اهمّیّت تبلیغ و حسّاسیّت تبلیغ و مضاعف بودن وظیفهی تبلیغ غفلت بکند، دچار عارضهای میشویم که جبرانش بهآسانی ممکن نیست؛ نمیگویم محال است امّا بهآسانی ممکن [نیست] و دچار استحالهی فرهنگی میشویم. اگر لاسمحالله استحالهی فرهنگی پیش بیاید، درست کردنش، جبران کردنش دیگر کار یک ذرّه و دو ذرّه نیست. امام در یک مواردی مکرّر میفرمودند که اگر چنین اتّفاقی بیفتد، اسلام یک سیلیای خواهد خورد که تا سالهای متمادی اثرش بر روی او باقی خواهد ماند؛ قضیّه این است.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از مبلغان و طلاب حوزههای علمیه سراسر کشور؛ ۱۴۰۲/۰۴/۲۱
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
یک داستانى را مولوى نقل میکند که داستانى سمبلیک است، رمزى است، امّا هروقت من این داستان یادم میآید، به خودم میلرزم و به خدا پناه میبرم.
میگوید در یک شهرى که هم مسلمانها در آن زندگى میکردند هم مسیحیها، یک مؤذّن بدصدایى وارد محلّهی مسلمانها شد و چند وعده اذان گفت. خیلى اذان را بد میگفت. یک روز یک مرد نصرانى از آن محلّهی دیگر آمد به محلّهی مسلمانها؛ گفت این مؤذّن شما کجا است؟ گفتند چهکارش دارى؟ گفت میخواهم از او تشکّر کنم، [چون] یک مشکل بزرگ ما را حل کرد.
راهنماییاش کردند، مؤذّن را پیدا کرد، بنا کرد از او تشکّر کردن. گفت چرا از من تشکّر میکنى؟ گفت تو حقّى بر گردن من دارى که هیچ کس چنین حقّى بر گردن من ندارد! جریان از این قرار است که من دختر جوانى در خانه دارم، مدّتى بود محبّت اسلام به دلِ این دختر جوان افتاده بود و تمایل داشت به مسلمانى. هر کار میکردیم کلیسا بیاید نمیآمد؛ در مراسم ما شرکت نمیکرد، به عقاید ما بیاعتنائى میکرد. ما عاجز شده بودیم که چه بکنیم، در کار این دختر درمانده بودیم.
دو سه روز پیش که تو اذان گفتى صداى تو را این دختر شنید. گفت: این چیست؟ این صداى کریه از کجا است؟ گفتیم این اذان مسلمانها است. از آن لحظه ما راحت شدیم؛ بکلّى محبّت اسلام از دل این دختر رفت؛ برگشته و عادّى دارد زندگى میکند، کلیسا میآید، مراسم را انجام میدهد؛ من مدیون تو هستم. تو بودى که دختر ما را به ما برگرداندى!
بارها من به خودم و به دوستانم میگویم: ما آن مؤذّن بدصدا نباشیم که عشق به اسلام را در دلها فروبنشانیم و به استفهام عظیمى که در دنیا براى معرفت اسلام به وجود آمده، پاسخ منکر و زشتى بدهیم. این وظیفهی ما است؛ چه کسى در دنیا چنین مسئولیّتى دارد؟
🗓 بیانات در دیدار مدرّسان، فضلا و طلّاب حوزهی علمیّهی مشهد؛ ۱۳۶۸/۴/۲۰
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
هدایت شده از رهبر حوزهها
📌 ۲ نیاز حکومت اسلامی که حوزه باید تامین کند؛
در طول تاریخ بعد از حکومت امیرالمؤمنین و امام مجتبی علیهماالصّلاة والسلام، دیگر حکومتی با این خصوصیّات، متکّی بر احکام و مقرّرات دینی تا امروز تشکیل نشده است.
این اوّلین بار است که حکومتی بر اساس قرآن تشکیل میشود و جامعهای اسلامی - با همه مشکلات و زحماتی که این کار داشته و دارد - به وجود آمده است.
این نظام و حکومت الهی، برای عمل، اوّلاً به معارف و مقرّرات اسلامی احتیاج دارد. ثانیاً در برخی از جاها به اشخاصی برای اداره بعضی از امور این نظام نیاز است که بایستی این دو نیاز را حوزهها تأمین کنند.
البته منظور این نیست که بایستی همه امور یا امور مهم را علما به دست گیرند؛ خیر. همه مؤمنین و صلحا و اهل فکر و اهل تحقیق در جای خودشان قرار دارند. برای کارهای گوناگون در کشور متخصّصینی وجود دارد که آنها را انجام میدهند. بعضی از کارها هم وجود دارد که بایستی علمای دین آنها را متصدّی شوند؛ این اشخاص را هم باید حوزه علمیّه تربیت کند.
پس اگر نیاز جامعه و حکومت اسلامی و اقامه آن مطرح است، میبایست حوزه علمیّه آن را تأمین کند. چنانچه جامعهای بیدین شد، طبیعتاً احساس نیاز به علما نمیکند؛ اما وقتی جامعه متدّین است، به علما و معلّمین اخلاق و دین و معارف احساس نیاز میکند.
🗓 بیانات در آغاز درس خارج فقه؛ ۱۳۷۴/۰۶/۱۴
کانال رهبر حوزهها 🔗 @Khamenei_Hawzah
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
بدانید جوانان عزیز! طلاب عزیز! فضلای جوان! بدانید که این آیهی مبارکه: «فامّا الزّبد فیذهب جفاء و امّا ما ینفع النّاس فیمکث فی الارض»،(*) امروز مصداق تام و تمامی در زمان شما دارد و این را شما خواهید دید. به فضل الهی خواهید دید که «و امّا ما ینفع النّاس فیمکث فی الارض»، این بنای استوار که هندسهی آن الهی است، بنای آن هم با دست یک مرد الهی است، بقاء آن هم با ارادهی این ملت عظیم و با ایمان این ملت عظیم است، استوار خواهد ماند و انشاءاللَّه این درخت روزبهروز ریشهدارتر خواهد شد و خواهید دید که این مخالفان، این کسانی که با این بنا، با این حق و حقیقت مخالفت میکنند، «فیذهب جفاء»؛ اینها در مقابل چشم شما انشاءاللَّه نابود خواهند بود.
*) رعد: ۱۷؛ «... اما کف بیرون افتاده از میان میرود، ولی آنچه به مردم سود میرساند، در زمین [باقی] میماند...»
🗓 بیانات در دیدار با جمعی از طلاب و روحانیون؛ ۱۳۸۸/۰۹/۲۲
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
طلبهی روشنفکر امروزی حق ندارد بگوید که «آقا، ول کن این حرفها را، [این] درسها را»؛ نه، باید درس خواند؛ بیمایه [فطیر است]. زمان مبارزات که ما مثلاً مکاسب میگفتیم، کفایه میگفتیم، بعضی از طلبههای پُرشور داغ دُور و بَر ما بودند در مشهد که واقعاً هم مبارزه میکردند، [امّا] گاهی میشنفتم میگویند «آقا، این چیست؟»؛ من به آنها میگفتم اگر [این بحثها را] نکنید، بعد نمیتوانید به درد نظام اسلامی بخورید، نمیتوانید استفاده کنید، نمیتوانید به مردم چیزی یاد بدهید. این است که درس خواندن، یک مسئله است.
🗓 بیانات در دیدار طلاب حوزههای علمیه ؛ ۱۳۹۸/۰۲/۱۸
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
بیش از هزار سال است که جامعهی علمی و روحانیت شیعه، بهطور رسمی در دنیای اسلام مشغول کار است. یعنی از دوران آغاز فقاهت تا امروز، حدود یازده قرن، علما و فقهای ما و شاگردان آنها و مبلغین دین، در مراتب و درجات مختلف تلاش و کار کرده و زحمت کشیدهاند و محصول زحمات آنها، هزاران جلد کتاب راجع به فقه و تفسیر و حدیث و معارف و فلسفه است که در اختیار ماست. نتیجهی مهمتر کار آنها، میلیونها مسلمان معتقد به اهل بیت و مکتب اهل بیت است که در طول این سنین متمادیه، زندگی کردهاند، عبادت خدا کردهاند، کار و تلاش کردهاند و رفتهاند.
امروز، ما قطعهی دیگری از همین نوار تاریخی هستیم که اگر خیلی همت و هنر کنیم، در زمینهی کار با اخلاص دینی که آن بزرگان کردهاند، شاید بعضی از ما بتوانیم شبیه آن کارها، یا در آن حال و هوا، کارهایی انجام دهیم. از شیخ طوسی و شیخ مفید بگیرید تا همین علمای متأخر زمان و بزرگان و مراجع، ما قطعهی کوچکی از این سلسلهی باعظمت تاریخی هستیم. منتها از نگاهی دیگر، شاید اینطور به نظر برسد که اگر در این برهه از زمان، علی وجهه و کما هو حقه، کار کنیم، احتمالاً بتوانیم ادعا کنیم که نتیجهی کار امروز جامعهی علمی و دینی شیعه، به یک حساب میتواند با همهی کاری که توسط روحانیت شیعه در طول تاریخ انجام شده، معادل شود. البته به شرط اصلیای که عرض شد. یعنی این کار را کما هو حقه و علی وجهه الصحیح انجام دهیم.
🗓 بیانات در جمع علما و روحانیون استان چهارمحال و بختیارى در شهرکرد؛ ۱۳۷۱/۷/۱۵
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
در شأن روحانیت همین بس که در احادیث متقن علمای دین به عنوان ورثه انبیاء شمرده شدهاند.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
عقیده راسخ دارم که پیروزی انقلاب اسلامی در ایران برخواسته از وجهه مردمی و عمیق علما در طول تاریخ بود و این وجهه را علما به خاطر علم و پارسایی پیدا کردند و ما هم باید علم خودمان را تأمین کنیم و هم پارسا باشیم که این دو لازمه توفیقات آینده روحانیت است.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ http://eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
بین شأن و مسئولیت یک رابطه مستقیم برقرار است. مسئولیت روحانیت برای جامعه علمی و دینی اسلام عیناً مسئولیت انبیاء است.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
✳️ ۲ ویژگی علمای شیعه
یک ویژگی که در علمای شیعه وجود دارد که در علمای دیگر در طول تاریخ خیلی دیده نمیشود، طرفداری از مستضعفان و ملجاء محرومان و مستضعفان بودن است.
ویژگی دوم اینکه روحانیت شیعه در همه نهضتها و تحرکاتی که از حدود ۲۰۰ سال قبل به این سو پیش آمده در مرکز رهبری و اتاق فکر این تحرکها حضور داشته است که این پدیده مهمی است.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
پدیده استعمار که بهوجود آمد روحانیت شیعه، خود را با نیاز جدی که در آن شرایط با بهوجود آمدن این پدیده شوم بروز کرده بود وفق داد و پناهگاه مردم شد و این مسئله از ویژگیهای روحانیت شیعه بوده است که در طول تاریخ خود را با نیازهای زمان تطبیق داده است.
🗓 بیانات دیدار علماء، فضلا و روحانیون کشور با رهبر انقلاب در مشهد مقدس؛ ۱۳۸۶/۰۲/۲۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
💠 طلبه؛ مهمترین عنصر در حوزه
اگر ما عناصر اصلی حوزه را چهار تا پنج عنصر بدانیم (استاد، شاگرد، فضای آموزشی، مواد درسی و از این قبیل) شاید به اعتباری بتوان گفت: مهمتر از همه، عنصرِ طلبه است؛ چون همه این امکانات برای اوست. اگر طلبه نباشد، وجود فضای آموزشی، کتاب درسی، علم استاد و فنّ سخنوری او بیمعنا میشود. و این، یک طرف قضیه است.
طرف دیگر آن، فردای دنیای اسلام است که آن هم در دست طلبه امروز است. یعنی همین طلبه امروز که مهمترین ناقل و رسانه است، فردا هم مهمترین وسیله و ناقل است. بنابراین، به اعتباری، طلبه، اهمّ عناصر در این باب است.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از روحانیون؛ ۱۳۷۴/۹/۱۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
امروز هر کس برای تعلیم و تربیت وارد حوزه میشود، باید این در ذهنش باشد که من امروز به اندازه وسع و توانم، طلبه فاضل، مدرّس معروف، مرجع یا از ارکان حوزه میشوم تا به نظام جمهوری اسلامی و مسؤولانش کمک کنم. طلبه باید از ابتدا تا پایان، این روال و مسیر را در نظر داشته باشد. این، باید در حوزه علمیّه به یک فرهنگ تبدیل شود.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از روحانیون ؛ ۱۳۷۴/۹/۱۶
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
هدایت شده از المُقاوَمَةُ
حاج قاسم: دفاع از فلسطین برای ما شرف و عزت است و ما این را با هیچ متاعی در دنیا معامله نخواهیم کرد.
#روز_قدس
🚨 وظیفه اصلی روحانیت
من مصرّم که جامعه تبلیغی ما باید به تبلیغ به صورت یک کار اصلی و حقیقی و لازمه قطعىِ علمِ دین نگاه کند. جامعه علمىِ دینی - یعنی روحانیت - اولین وظیفهاش تبلیغ است. تبلیغ یک وظیفه درجه دومِ مخصوصِ عدّهای خاص از روحانیون نیست. شرایط و لوازم و نیازها و تلاشهایی احتیاج دارد. کسانی که اهل این کارند، باید دامن همّت به کمر بزنند و آستینها را بالا کنند و این حرکت را انجام دهند . امروز نظام اسلامی، پشتیبان این گونه حرکتهاست. علمای محترم دین، ائمّه محترم جماعات وآبرومندان محترم در هر جا که هستند، از این گونه حرکت حمایت کنند و آن را تأیید نمایند.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از روحانیون؛ ۱۳۷۴/۱۰/۲۷
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
🚨 رضاخان گذاشتن عمامه را ممنوع کرد!
اگر میبینید همه آدمهای حسابىِ ایران با رضاخان مخالفند، به خاطر آن است که آدم لاتِ بی سر و پایی بود که اصلاً اسم دین را نشنیده و مزه آن را هم نچشیده بود.
او در یک خانواده بی سوادِ لاابالی و دور از معارف دینی تربیت شده بود و وقتی هم که بزرگ شد، در میان قهوهخانهها و میخانهها و الواط پرسه میزد. اصلاً رضاخان کسی نبود که با دین سر و کاری داشته باشد. مزاجش آماده معارضه با دین - آن هم به قصد براندازی - بود.
آدمهای ضعاف النفسِ بددلِ کج سلیقهای هستند که گاهی از کارهای به اصطلاح عمرانی رضاخان تعریف میکنند و مثلاً میگویند او راه آهن کشید و امنیت را برقرار کرد! باید از اینها پرسید که آیا احداث راهآهن و ایجاد امنیت برای مردم بود یا برای قدرتهای خارجی!؟ چه کسانی از این کارهای به اصطلاح عمرانی سود میبردند؟
در حقیقت رضاخان عاملی بود که انگلیسیها او را وارد صحنه کردند تا نظام دینی را در ایران به هم بریزد. به همین خاطر در سال ۱۳۱۴ شمسی گذاشتن عمامه و حضور روحانیّت در جامعه را ممنوع کرد و نظام حوزه علمیّه را به هم زد و روحانیت را مجبور به خانه نشینی کرد.
زمانی که او رفت و پسرش - محمدرضا - بر سرِکار آمد و بر امور مسلّط شد، همین نیّت را داشت و همین هدف و راه را - البته به شکلهای مدرنتر و پیشرفته تر - دنبال کرد و تا روزی که انقلاب پیروز شد، در این زمینه جلو رفت.
🗓 بیانات در آغاز درس خارج فقه؛ ۱۳۷۴/۶/۱۴
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
⚠️ در این هیچ تردید نکنید!
امروز یکی از آماجهای حملات دشمنان بلاشک روحانیت است. روحانیت را با کلیتش میخواهند از بین ببرند؛ در این هیچ تردید نکنید.
درست است که در بین روحانیون کسانی را برای آماج قرار دادن، هدف قرار میدهند و برایش اولویت قائل میشوند؛ اما در نهایت، از نظر دشمن، کلیت روحانیت مخل و مضر و مزاحم است؛ چون روحانیت پایبند به معارف دینی است، مگر آن روحانییی که بهطور کامل در دام شیطان غلتیده باشد؛ که البته چنین چیزی هم خیلی کم اتفاق میافتد.
امروز روشنگری دینی مهمترین زرهی است که جامعهی اسلامی ما میتواند بر تن خودش بکند و در مقابل حملات دشمن بایستد؛ لذا با روحانیت و حضور فعال روحانی مخالفند. اگر روحانی مؤمن و فعال و کارآمد و هوشمند و هوشیاری باشد، با او بیشتر مخالفند و او را بیشتر آماج حملات خودشان قرار میدهند.
لذا امروز حفظ حوزههای علمیه و تربیت طلاب فاضل و علمای بزرگ یک وظیفهی اساسی است.
🗓 بیانات در دیدار جمعی از روحانیون استان کرمان؛ ۱۳۸۴/۰۲/۱۱
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @khamenei_hawzah
🖼 ناامید کردن بیتقوایی است
تقوا در اجتناب از ناامیدسازی جوانان؛ بعضیها هستند -چه در مدرسه، چه در دانشگاه، چه در محیطهای گوناگون کسب و کار- کیفیّت حرف زدنشان ناامیدکننده است: «آقا فایدهای ندارد، آقا به درد نمیخورد»؛ جوان را از آیندهی خودش و آیندهی کشور ناامید میکنند؛ یعنی در واقع، قدرت جوان و فرصت وجود جوان را از کشور و از اجتماع اسلامی میگیرند؛ خب، این یک منکری است [امّا] توجّه ندارند. تقوای در این امر، این است که مراقبت کنند.
🗓 بیانات در دیدار ائمه جمعه سراسر کشور؛ ۱۳۹۸/۰۴/۲۵
📃 دیدارهای طلاب و روحانیون با رهبر انقلاب
☑️ @Khamenei_Hawzah