❗️استعمار میگوید آخوند فقط لا إله الّا الله بگوید!
🔹 شما به حوزههای علميه نگاه كنيد، آثار همين تبليغات و تلقينات استعمارى را مشاهده خواهيد كرد. افراد مهمل و بيكاره و تنبل و بیهمتى را میبينيد كه فقط مسأله میگويند، و دعا میكنند؛ و كارى جز اين از آنها ساخته نيست. ضمناً به افكارى و رويههايى برخورد میكنيد كه از آثار همين تبليغات و تلقينات است.
🔹 مثلًا اينكه حرف زدن منافى شأن آخوند است! آخوند و مجتهد بايد حرف بلد نباشد! و اگر بلد است حرف نزند! فقط لا الهِ الّا اللّه بگويد! و گاهى يك كلمه بگويد! در حالى كه اين غلط است، و بر خلاف سنت رسول اللَّه است. خدا از سخنگويى و بيان و قلم و نگارش تجليل كرده، و در سوره الرحمن میفرمايد: عَلّمَهُ الْبَيانَ! و اين را كه بيان كردن آموخته را نعمتى بزرگ و اكرامى میشمارد بيان براى نشر احكام خدا و تعاليم و عقايد اسلام است. با بيان و نطق است كه میتوانيم دين را به مردم بياموزيم و مصداق يعلمونها الناس شويم. رسول اكرم (ص) و حضرت امير (ع) نطقها و خطبهها ايراد میكرده و مرد سخن بودهاند.
📔 کتاب ولایت فقیه امام خمینی
@Khamenei_Hawzah
🔹 مسئله صلح امام حسن یکی از عقدههای تاریخ اسلام است.
🔹 در بدو وقوع، حادثه از منظر تمام کسانی که با آن مواجه بودند، ناشناخته بود. مرد آهنین مثل عَدیِّبنحاتم سؤال میکند که چرا صلح کردی؟
در طول تاریخ هم هرچه از روزگار وقوع این حادثه گذشته است، دستهای گوناگون -چه دست دوستان و چه دست دشمنان- در کور کردن این گره تشریک مساعی کردهاند.
🔹 نقطه معضل ماجرا از اینجا پیش میآید که در نظر عموم مطالعه کنندگان یا اکثر مطالعه کنندگان، صلح در جملۀ صلح امام حسن به معنای سازش و تسلیم فهمیده میشود. صلح به معنای سازش و تسلیم نیست. این همان آتش بس است.
صلح امام حسن به معنای متارکۀ موقت جنگ است، برای آمادگی جهت ضربه زدن قاطعتر.
📖 برشی از کتاب انسان ۲۵۰ ساله (حلقه سوم)
@Khamenei_Hawzah
💠 خاطره رهبرانقلاب از پیشنمازی خود
چو وا نمیکنی گرهی خود گره مباش
ابرو گشاده باش چو دستت گشاده نیست
🔹 به عنوان آخوندی، دست ما گشاده نیست؛ اما ابرویمان که میتواند گشاده باشد.
🔹 بنده خودم سالها پیشنمازی کردهام؛ میدانم انسان چگونه باید با مردم رفتار کند. وقتی نماز تمام میشد، برمیگشتم رو به مردم مینشستم. تسبیحات حضرت زهرا را هم که میگفتم، افراد میآمدند و میدیدند راه باز است. #جوان میآمد، #مزلّف میآمد، #بازاری میآمد، #ریشدار میآمد، #بیریش میآمد. آن زمان، پوشیدن پوستینهای وارونه در میان جوانهای بیتل مد شده بود.
🔹 یک روز رفتم نماز، دیدم یکی از همین جوانهای آلامد که موهایش را روغن زده، آمده و صف اول کنار متدینین و بازاریهای خوب و افراد محاسن سفید نشسته. احساس کردم این جوان با من حرفی دارد. نشستم و به او پاسخِ نگاه دادم؛ یعنی اجازه دادم بیاید حرفش را بزند. جلو آمد و گفت آقا! من #صف_اول بنشینم، اشکال دارد؟ گفتم نه، چه اشکالی دارد؟ شما هم مثل بقیه. گفت: این آقایان میگویند اشکال دارد. گفتم: این آقایان بیخود میگویند! این جوان، دیگر از این مسجد پا نمیکِشد. این جوان، دیگر از این پیشنماز دل نمیکند. همینطور هم بود؛ از ما دل نمیکندند.
🔹 بنده وقتی مسجد میرفتم، در میان صد نفر، اقلاً نود نفرش جوانها بودند. بنده هیچ چیز خاصی نداشتم؛ نه یک مایهی آنچنانىِ معنوی، نه یک مایهی دنیوی؛ اما با مردم بودم. ۱۳۸۳/۱۰/۲۳
@Khamenei_Hawzah
3️⃣ | اگر فقهای عزیز نبودند...
🔸 تردیدى نیست که حوزههاى علمیه و علماى متعهد در طول تاریخ اسلام و تشیع مهمترین پایگاه محکم اسلام در برابر حملات و انحرافات و کجرویها بودهاند. علماى بزرگ اسلام در همۀ عمر خود تلاش نمودهاند تا مسائل حلال و حرام الهى را بدون دخل و تصرف ترویج نمایند.
🔹 اگر فقهاى عزیز نبودند، معلوم نبود امروز چه علومى به عنوان علوم قرآن و اسلام و اهل بیت ـ علیهم السلام ـ به خورد تودهها داده بودند. جمعآورى و نگهدارى علوم قرآن و اسلام و آثار و احادیث پیامبر بزرگوار و سنت و سیرۀ معصومین ـ علیهم السلام ـ و ثبت و تبویب و تنقیح آنان در شرایطى که امکانات بسیار کم بوده است و سلاطین و ستمگران در محو آثار رسالت همۀ امکانات خود را به کار میگرفتند، کار آسانى نبوده است که بحمداللّه امروز نتیجۀ آن زحمات را در آثار و کتب با برکتى همچون «کتب اربعه» و کتابهاى دیگر متقدمین و متأخرین از فقه و فلسفه، ریاضیات و نجوم و اصول و کلام و حدیث و رجال، تفسیر و ادب و عرفان و لغت و تمامى رشتههاى متنوع علوم مشاهده میکنیم.
🔺 اگر ما نام این همه زحمت و مرارت را جهاد فیسبیل اللّه نگذاریم، چه باید بگذاریم؟
#منشور_روحانیت_را_بخوانید
@Khamenei_Hawzah
⛔️ اجتهاد در ادبیات نه
🔻 نظام درسى در حوزه بايد كوتاه و كارآمد و بهروز شود. من قبلاً هم راجع به مسألهى برنامههاى درسى حوزه عرض كردهام كه بنده به هيچ وجه طرفدار رقيق كردن، بىعمق كردن و بىسواد بارآوردن طلبه نيستم؛ اشتباه نشود. من مىگويم اين دورهاى را كه ما طى مىكنيم، مىتواند با استفاده از شيوههاى جديد، فشردهتر شود.
🔸 مثلاً من #ادبيات را عرض كنم. من نمىدانم اكنون ادبيات در چند سال خوانده مىشود؛ اما ادبياتى را كه ما در كتاب «مغنى» يا «مختصر مغنى» يا «مطوّل» يا «مختصر مطوّل» مىخوانيم، ادبيات استدلالى است؛ يعنى راهى براى مجتهد شدن در ادبيات است و طلبهى ما اين را لازم ندارد. فقيه احتياج نيست كه در ادبيات مجتهد باشد. اينكه گفتهاند در همهى مقدمات اجتهاد، اجتهاد لازم است، حرف محكمى نيست. البته در بعضيهايش اجتهاد لازم است؛ اما در اين چيزها اجتهاد لازم نيست.
🔺 شما بايد بدانيد كه اين كلمه به چه معنا به كار مىرود. اين قدر چيزهاى متّفقٌعليه در ادبيات وجود دارد. «چرا اين جمله يا اين كلمه به اين معنا به كار مىرود؛ فلان نحوى اين طور گفته است، اين هم استدلالش؛ فلان كس ديگر اينگونه گفته، اين هم استدلالش»؛ شما به اينها چه احتياجى داريد؟! بايد كارآمد، كوتاه، بهروز، در مدّت كوتاهى - يكى، دو سال - از دورهى ادبيات عبور كنند؛ از اول تا آخر. ۱۳۷۹/۰۷/۱۴
@Khamenei_Hawzah
⚠️ اگر دشمن از ما خشمگین نبود...
🔸 اگر ما دیدیم رفتار ما جوری است که دشمنان دین، دشمنان اسلام، دشمنان حاکمیّت قرآن نسبت به ما خشمگین نیستند و از وجود ما ناراحت نیستند، باید در مفید بودن خودمان شک کنیم.
🔸 اگر #امیرالمؤمنین است و آن قاطعیّت و آن حرکت و مانند اینها، باید [هم] کسانی مثل #معاویه یا #عمروعاص یا دیگران از او خشمگین باشند؛ شما هم همین راه را دارید حرکت میکنید؛ لِیَغیظَ بِهِمُ الکُفّار. ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
@Khamenei_Hawzah
📗 داشتن نصاب علمی، شرط تأثیرگذاری
🔻 اگر میخواهید افکارتان، پیشنهادهایتان، خصوصیّات برجستهای که روحیّهی شما بحمدالله از آن برخوردار است، در جامعه تأثیر بگذارد، باید #باسواد باشید، باید درس بخوانید، باید #ملّا باشید. درس را جدّی بگیرید؛
🔹 نگویید حالا دنیا دارد براساس پیشرفتهای فنّی و فنّاوری و مانند اینها اداره میشود، ما نشستهایم داریم مثلاً فرض کنید #حاشیهی_ملّاعبدالله میخوانیم یا فرض کنید #منطق_مظفّر میخوانیم! نه، این منطق مظفّر را باید بخوانید؛ این کتاب نحو را یا کتاب صرف را بهعنوان مقدّمه باید بخوانید؛ این کتاب فقه را و کتاب اصول را باید بخوانید تا بتوانید بهعنوان یک روحانی -که حالا عرض خواهم کرد روحانی یعنی چه- اثرگذار باشید. باید درس خواند.
🔺 ما در بین روحانیّون کسانی را داشتیم که ازلحاظ مبارزه چیزی کم نداشتند، امّا ازلحاظ علمی، نصاب لازم را نداشتند؛ اینها نتوانستند تأثیر قابل توجّهی در پیشرفت این مبارزه یا در ایجاد این حرکت عظیم بگذارند. آن کسی توانست که -مثل امام- در حدّ نصاب کامل بود. ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
@Khamenei_Hawzah
❇️ امروز باید روایات زهد خواند
🔸 امروز جامعه ما در شرایطی قرار گرفته است که بایستی برایش روایات زهد خواند. در #نهجالبلاغه از زهد زیاد گفته شده است؛ اما نشان دهنده این نیست که زهد عالیترین تکالیف انسان است؛ خیر. در جاهایی زهد بالاتر است و در جاهای دیگر جهاد و عبادت و تحصیل علم بالاتر است.
🔸 موقعیت زمان را نشان میدهد و به نظر ما امروز زمانی است که بایستی جامعه را به زهد فرا بخوانیم؛ زیرا به سمت تموّل پیش میرود و ثروت در کشور رو به ازدیاد است و جایی است که چنانچه کسانی اهل دنیا باشند، میتوانند ثروت را از طُرق مختلف به دست آوردند و آن را «علی غیر حلّه» کسب و خرج کنند و اگر جمعآوری ثروت از طریق حلال هم باشد، مفتون دنیا و دچار عاقبتهای سوء افتنان شوند؛ بخصوص در حوزههای علمیّه و محدودهای که معممّین و روحانیون و علما و طلّاب و فضلا در آن زندگی میکنند. ۱۳۷۴/۰۶/۱۴
@Khamenei_Hawzah
⁉️ آیا بمانیم تا بیسوادها به اروپا بروند؟!
🔻 جوانان طیّب و طاهر و تحصیلکرده و با استعداد و ممتازی از #اروپا که در دانشگاههای خودشان #مسلمان شدهاند پیش ما میآیند و درباره مسائل اسلامی راهنمایی میخواهند. چه کسی باید اینها را راهنمایی کند؟ چه کسی باید به آن جا برود و در میان آنها سکونت کند و تعلیم دین و اخلاق بدهد؟ چه کسی باید برای آنها کتاب بفرستد؟ چه کسی باید برای آنهامسائل را تبیین کند؟ پاسخ همه این پرسشها به حوزههای علمیّه مرتبط است.
🔹 بسیاری از جوامع غیر مسلمان به اسلام توجّه پیدا کردهاند - ولو مسلمان نشدهاند - ولی میخواهند بدانند اسلام چیست که این دستگاه عظیم را به راه انداخته و حکومت تشکیل داده و با ابرقدرتها سینه به سینه شده است و از کسی هم نمیترسد و دنیا را اداره میکند؛ دینی که وارد میدان زندگی است و ضرورتها و فشارها و ترسها و لرزها و ضعفهای دولتهای دیگر به سراغش نمیآید.
🔺 چه کسی باید این دین را بیان کند؟ آیا بمانیم تا #بیسوادها و یا کسانی که از اسلام هیچ اطّلاعی ندارند و آن را از روی دهان دیگران شناختهاند، به آن جا بروند!؟ ۱۳۷۴/۰۶/۱۴
@Khamenei_Hawzah
13890608_2633_128k.mp3
9.18M
ذکر مصائب حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام توسط رهبرانقلاب
@Khamenei_Hawzah
ایشان از وارستگانی بود که عمری با سلوک در راه حق به سر برده و زلال معرفت از دست بزرگانی همچون مرحومان علامه طباطبائی و انصاری همدانی گرفته و سراسر عمر نورانی خود را به طهارت و تقوا و پارسائی گذرانیده بود. ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
🗓 به مناسبت سالگرد ارتحال حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسن پهلوانی
🖊 قسمتی از پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب
@Khamenei_Hawzah
📋 ضرورت برنامهریزی برای حوزه
🔻 حوزه علمیّه باید مثل یک کارخانه تأمین کننده نیازهای جامعه، مرتّب کار کند و محصول خود را که همان محقّقان و مبلّغان و مدرّسان و مؤلّفان و انواع قشرهای روحانی هستند، بیرون دهد.
🔸 حوزه باید برنامهریزی کند و مشخص باشد که مثلاً پنج سال دیگر چه تعداد مبلّغِ مناسب برای مناطق گوناگون دنیا و داخل کشور تربیت میشود.
🔺 همچنین در زمینه مسائل قرآنی و تفسیر و دیگر علوم حوزوی و نیز تربیت مدرّس برای دانشگاهها و دروس معارف اسلامی و نیز تربیت محقّق و مؤلّف برای پاسخگویی و مقابله با شبهات، برنامه ریزىِ منظّم و مرتّبی داشته باشد. ۱۳۷۴/۰۴/۱۶
@Khamenei_Hawzah
✳️ لزوم توجه به تخصص گرایی در حوزه
🔹 کسی که بتواند همه این علوم را [فقه،اصول،رجال، فلسفه، تفسیر،کلام] با همدیگر جمع کند و در همه اینها صاحب فن و صاحب نظر شود، این علی الظاهر یا ممکن نیست یا بالاخره خیلی آسان نیست. در گذشته هم ممکن نبود.
🔹 این را هم به شما عرض بکنیم. گاهی برای فنان بودن فقهای بزرگ ما و علمای بزرگ ما، از مرحوم #شیخ_طوسی یا #علامه_حلی اسم می آورند. بله، شیخ طوسی (رضوان الله تعالی علیه) فقیه بزرگ و صاحب مکتب و صاحب ابتکار در اصول بود؛ اولین پایههای اصول را ایشان و امثال ایشان در آن زمان پایه گذاری کردند؛ شیخ طوسی فقیه هست، اصولی هست، مفسر هست، محدث هست، رجالی هم هست؛ اما آیا در همه این رشتهها سرآمدند؟ نه.
🔹 بله، در #فقه ایشان سرآمد است - که گفتهاند تا ۲۰۰ سال بعد از شیخ، فقهایی که آمدند، شیوه و راه ایشان را دنبال میکردند؛ به آنها مقلده میگفتند - اما شما ملاحظه کنید در #رجال ، نجاشی مسلطتر است. او یک آدم کنارهگیر و در واقع گمنامی در مقابل شیخ و معاصر با شیخ است؛ اما اعتبار کتاب رجالش نزد کسانی که به این فن واردند، بیشتر از کتب شیخ است؛ هم بیشتر از «رجال» شیخ است، هم بیشتر از «فهرست» شیخ است. حقیقتا هم همینجور است؛ متقنتر است، معتبرتر است. یعنی نمیشود گفت که شیخ به آن عظمت، در رجال هم همان عظمت را داشته است. ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
@Khamenei_Hawzah
🔰 مِثلِ امیرالمؤمنین علیهالسلام
در مقابل اهداف بلند، ما نمیتوانیم مثل امیرالمؤمنین علی(علیهالسّلام) عمل کنیم - خود آن بزرگوار هم همین را فرمود - لیکن میتوانیم ورع و #تقوا و بیاعتنایی و بیطمعی را در خودمان حفظ و تقویت کنیم. این کار، امروز برای #روحانیون یک وظیفهی مبرم است و طلّاب و فضلا و مسؤولیتدارهای روحانی و شاغلان به این جهت، باید خیلی توجه کنند؛ چون این راه، راه پیامبران الهی و نیز کسانی چون امیرالمؤمنین(علیهمالصّلاةوالسّلام) است که کمترین اعتنایی به این دنیا نکردند. این راه را باید این گونه رفت و در مقابل زورمندان، شجاعت و شهامت داشت و به مردم تکیه کرد. ۱۳۶۸/۱۲/۲
@Khamenei_Hawzah
🔻 بعضی از نیازها با ماندن چهار سال در حوزه تأمین میشود
🔹 بزرگانی که در رأس شورای عالی حوزه علمیّه هستند، باید به صحنه دنیا و داخل کشور نگاه کنند و ببینند چه نیازهایی وجود دارد و چگونه میتوان این نیازها را تأمین و افرادی که رفع این نیازها را میکنند، تربیت کرد.
🔹 اگر ما کتاب لازم داریم، پس مؤلّف میخواهد. یک مؤلّف خوب چگونه تربیت میشود؟ باید روش تربیتش در برنامههای حوزه گنجانده شود. اگر ما مبّلغان مسلّط میخواهیم - البته نه به میزان پنج تا و ده تا و صد تا، بلکه هزارها مبلّغ - تا بتوانند در هر نقطه دینا این کارها را انجام دهند؛ تربیت آنها چه شرایطی دارد؟ این شرایط در یک انسان چگونه و با چه عواملی تأمین میشود؟ آن موارد در برنامهریزیها منظور شود.
🔹 باید بررسی شود که تدریسِ چه دروسی زیادی است و لازم نیست، تا حذف شود. دورهها باید طوری باشد که اگر کسی توانست بخشی از چند دوره را طی کند، همان مقداری را که طی کرده است، برای او مفید باشد.
🔹 این که ما خیال کنیم حتماً بایستی یک نفر بیست سال و یا بیست و پنج سال در حوزه علمیّه سر کند؛ این گونه نیست. بعضی از نیازها با ماندن چهار سال در حوزه تأمین میشود. بعضی از نیازها با ماندن ده سال تأمین میشود. برخی دیگر با ماندن پانزده سال و بعضی هم ممکن است با ماندن بیست سال در حوزه تأمین شود. چرا آن کسی را که با چهار یا پنج سال تحصیل در حوزه میتواند بخشی از نیازهای ما را برطرف کند، بیجهت ده سال در حوزه نگه داریم؟ باید برنامه ریزی کنیم و کسانی را به این حد برسانیم. امتیازاتی را قائل شویم و هر کس هم مشخّص باشد که چه نیازی را میتواند تأمین کند. ۱۳۷۴/۰۴/۱۶
@Khamenei_Hawzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| پاسخ رهبر انقلاب به شبهه ناصبی بودن مردم فلسطین
📡 در بحبوحهی این حرفها، یک وقت دیدیم که ویروسی دارد تکثیر مثل میکند؛ دائم میروند پیش بعضی از بزرگان، بعضی از علماء، بعضی از محترمین، که آقا! شما دارید به کی کمک میکنید؛ اهل غزه ناصبیاند! ۱۳۸۸/۰۲/۲۳
@Khamenei_Hawzah
👌 مبنا تقواست؛
💬 ما نباید نگاه کنیم که دیگری چه میکند؛ ببینیم که ما چه کار باید بکنیم. از اول انقلاب هم ما همیشه همین طور فکر میکردیم. ما میگفتیم که دستور کار خود را از دیگری که به اعتقاد ما خوب عمل نمیکند، نمیگیریم. ما دستور کارمان را از عقیده و تشخیص خودمان میگیریم. ما باید خوب و ملایم و دینی و تقوایی عمل کنیم. واقعاً «أسّس علی التّقوی» باشد. مبنا و ملاکِ کار تقوا باشد. اگر ما فرضاً یک وقت دیدیم که در جامعه، نفر دیگری بر مبنای تقوا عمل نمیکند، نگوییم که پس او چرا عمل نمیکند. حالا او عمل نکند. عمل نکردن او بر تقوا، موجب این نمیشود که ما هم بر تقوا عمل نکنیم. ما باید بر اساس تقوا عمل کنیم. ۱۳۶۸/۱۰/۱۲
@Khamenei_Hawzah
4⃣ | تصور نمیکنم براى بررسى عمیق همه جانبۀ علوم اسلامى طریقهاى مناسبتر از شیوۀ علماى سلف یافت شود.
🔸 تاریخ بیش از هزار سالۀ تحقیق و تتبع علماى راستین اسلام گواه بر ادعاى ما در راه بارور ساختن نهال مقدس اسلام است.
🔸 صدها سال است که روحانیت اسلام تکیهگاه محرومان بوده است، همیشه مستضعفان از کوثر زلال معرفت فقهاى بزرگوار سیراب شدهاند.
#منشور_روحانیت_را_بخوانید
@Khamenei_Hawzah
هدایت شده از رهبر حوزهها
اگر ما از زی متعارف روحانیت خارج بشویم و خدای نخواسته، توجه به مادیات بکنیم، درصورتی که خودمان را با اسم روحانی معرفی میکنیم، این منتهی ممکن است بشود به اینکه روحانیت شکست بخورد. من این نگرانی که همیشه در دلم هست این است که من خوف این را دارم که آنها [مردم] برای خاطر ما و شنیدن حرف ما به بهشت بروند و ما برای خاطر اینکه خودمان مهذب نبودیم به جهنم. و این خجالت را انسان کجا ببرد که اینها برای خاطر ما به آن مقامات رسیدهاند و ما برای خاطر هواهای نفسانی به این درجه سفلی. این یک خوفی است که بسیاری از اوقات من متذکرش هستم.
📚 صحیفه نور امام خمینی(ره)، ج۱۸، صفحات ۱۳ تا ۱۵
✅حوزه و روحانیت در کلام امامین انقلاب:
☑️ eitaa.com/joinchat/3347382274C754492386c
⚠️ رضاخان میگفت روحانیت مُفتخور است
در زمان رضاخان برای این که روحانیت را از چشمها بیندازد، میگفت: روحانیت مُفتخور است؛ یعنی مثلاً عملگی و یا کار اداری نمیکند، در عین حال به زندگی خود ادامه میدهد. او با آن عقل ناقص خودش خیال میکرد که اگر کسی در بازار، داد و ستد نکرد و یا مثلاً بیل نزد و به اداره نرفت و شغلی نیافت، نباید نان بخورد و اگر خورد، مفتخوری کرده است!
او چون به رسالت دین معقتد نبود، این حرفها را میزد و کار عالِم دین را باور نداشت. ۱۳۷۴/۰۴/۱۶
@Khamenei_Hawzah
🔰وظیفه سنگین است؛ خودتان را بسازید!
...بنابراین وظیفه سنگین است، کار هم زیاد است. وظیفهی شما خیلی زیاد است. از لحاظ معنوی باید خودتان را بسازید؛ هم از لحاظ اخلاقی، هم از لحاظ تهذیب، هم از لحاظ تدین، هم از لحاظ پایبندی و تقید به فرایض و نوافل و تلاوت قرآن. ۱۳۹۱/۷/۱۹
@Khamenei_Hawzah
⛔️ پُر گفتن هنر نیست.
انفاق یعنی پُر کردن خلأها و نیازها...
ای گویندهی عزیز! چقدر حرف میزنی، چقدر نفس میزنی، چقدر از سینه و از ریه و از وجود خود، از جسم و اعصاب خود مایه میگذاری، چقدر از نیروی بیانت خرج میکنی، اما آیا از این نیرو انفاق هم میکنی؟ پُر گفتن هنر نیست، گفتنِ آنچه مورد نیاز است هنر است.
(رمضان ۱۳۵۳ - مسجد امام حسن علیهالسلام)
@khamenei_hawzah
✅ احترام فقیه و فیلسوف به یکاندازه باشد
نباید اینجور باشد که اگر کسی یک رتبهای از فقه را - ولو نه رتبه اعلی را - پیدا کرد، او در جامعه محترم باشد؛ اما اگر کسی رتبه اعلای فلسفه را پیدا کرد، به قدر او احترام نداشته باشد. اینجوری نیست؛ علم است، علم اسلامی است، مورد نیاز حوزه است. ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
@Khamenei_Hawzah
🔻 کاری کنید که با اخلاقتان مقتدی الانام شوید
🔹 شما آقايان بايد خود را براى حفظ امانت الهى مجهز كنيد. امين شويد. دنيا را در نظر خود تنزل دهيد. البته نمیتوانيد مثل حضرت امير (ع) باشيد كه میفرمود دنيا در نظر من مثل عفطه عنز است؛ ليكن از حطام دنيا اعراض كنيد؛ نفوس خود را تزكيه كنيد؛ متوجه به حق تعالى شويد؛ متقى باشيد.
🔹 اگر خداى نكرده براى اين درس میخوانيد كه فردا به نوايى برسيد، نه #فقيه خواهيد شد، و نه امين اسلام خواهيد بود. خود را مجهز كنيد تا براى اسلام مفيد باشيد. لشكر امام زمان باشيد تا بتوانيد خدمت كنيد و عدالت را بسط دهيد.
🔹 افراد صالح طورى هستند كه وجود آنها در جامعه مصلح است. ما از اين اشخاص ديدهايم. انسان به واسطه راه رفتن و معاشرت با آنها منزه میشود. شما كارى كنيد كه با كار شما و اخلاق و سلوك شما و اعراض شما از حطام دنيا مردم اصلاح شوند؛ به شما اقتدا كنند؛ شما مقتدى الانام باشيد.
📔 کتاب ولایت فقیه امام خمینی
@Khamenei_Hawzah
🔰 این به عهده علمای اسلام است که طرح اقتصادی ارائه دهند.
🔹 یکی از مسائل مهمی که به عهده علما، فقها و روحانیت است، مقابلهی جدّی با دو #فرهنگ_اقتصادی شرق و غرب و مبارزه با سیاستهای اقتصادی سرمایهداری و اشتراکی در جامعه است.
🔸 این وضع اسفباری است که این جهانخواران بر سر مستضعفین درآوردهاند. این به عهده علمای اسلام و محققین و کارشناسان اسلامی است که برای جایگزینکردن سیستمِ ناصحیحِ اقتصادیِ حاکم بر جهان اسلام، طرحها و برنامههای سازنده و دربرگیرندهی منافع محرومین و پابرهنهها را ارائه دهند.
📗 صحیفه امام، جلد۲۰، صفحه۳۳۹
☑️ @Khamenei_Hawzah