🚨با لباس طلبگی، از برخی از چیزها باید گذشت!
🔹هر شغل و هر مقامی اقتضائاتی دارد؛ انسان باید آن اقتضائات را قبول کند. التزام به شیء، التزام به لوازمش است. با این لباس، از برخی از چیزها باید گذشت. البته در قبال هرچه انسان در دنیا از آن بگذرد، خدای متعال چیزی دارد که «فیه قرّة اعین»؛ بهترش را خدا میدهد.
🔹یک جوان همسن شما فرضاً اگر در خیابان راه برود، با رفیقهایش شوخی بکند، قهقهه هم بزند و دنبال یکدیگر هم بدوند، کسی نمیگوید چرا؛ اما شما که معممید، نمیشود این کارها را بکنید.
🔹حالا این یک مثال کوچک بود؛ از این قبیل، چیزهایی هست که انسان وقتی وارد جرگهی خاصی شد، باید به اقتضائات و التزامات آن ملتزم باشد؛ اینها را رعایت کنید. ۷۰/۱۱/۳۰
☑️ @Khamenei_Hawzah
📚 کانونهای علم
حوزههای علمی، باید کانون علم بمانند. ما باید هرچه در توان داریم، علم را خالصتر و صافتر و از زواید پیراستهتر کنیم. این حرکت به سمت ترتیب برنامههای علمی حوزههای علمیه، یک حرکت واجب است. اگر این نباشد، علم پیشرفت نخواهد کرد. علم، مثل درختی است که یکی از موجبات رشد آن، هرس کردن و چیدن زواید آن و اجازه ندادن به رشد شاخههای زیادی و بوتههای مزاحم است. ۱۳۶۸/۱۲/۲
☑️ @Khamenei_Hawzah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 | یک قدری با هم رفیق باشید.
❗️برای خدا به هم نپرید.
۱۳۵۹/۰۵/۱۵
#اختلاف
☑️ @Khamenei_Hawzah
🔰این خصوصیات را حفظ کنیم؛
🔸باید دید جهات مثبت روحانیت که به او امکان داد این حرکت عظیم را بکند و دنیا را در آستانهی یک تحول قرار بدهد، چیست. باید آن جهات مثبت را در خودمان تقویت کنیم و اگر جهات منفیای درگذشته وجود داشته، از آن بترسیم و راهش را سد کنیم و نگذاریم نقاط منفی جدیدی هم پیدا بشود.
🔸نقاط مثبت در جامعهی روحانیت -که جامعهی علمی شیعه است- روشن میباشد. علم و زهد و بیاعتنایی به دنیا و شجاعت و ایستادگی در برابر قدرتها و زورگوها و اتصال به تودهی مردم، نقاط مثبت روحانیت ماست. #مردمی_بودن و درد آنها را احساس کردن و برای آنها دل سوزاندن و کار کردن و به دشمنانشان نزدیک نشدن، خصوصیتی است که هیچ فرقهیی از فِرَق روحانی در عالم، آن را نداشته است و الان هم ندارد. اگر این خصوصیت نبود، اطمینان مردم به روحانیت جلب نمیشد که به خیابانها بیایند و آن طور جان خود را در راه آرمانهای این انقلاب در معرض خطر قرار بدهند. این، خصوصیات مثبت روحانیت است؛ اینها را به شدت حفظ کنیم. ۱۳۶۸/۱۲/۲
☑️ @Khamenei_Hawzah
❇️ سه ویژگی مجالس محرّم
در مجالس عزاداری ماه محرّم، این سه ویژگی باید وجود داشته باشد:
۱. عاطفه را نسبت به حسینبنعلی و خاندان پیغمبر(ع) بیشتر کند. (علقه و رابطه و پیوند عاطفی را باید مستحکمتر سازد.)
۲. نسبت به حادثهی عاشورا، باید دیدِ روشن و واضحی به مستمع بدهد.
۳. نسبت به معارف دین، هم ایجاد معرفت و هم ایجاد ایمان - ولو به نحو کمی - کند. نمیگوییم همهی منبرها باید برخوردار از همهی این خصوصیات باشند و به همهی موضوعات بپردازند؛ نه. شما اگر یک حدیثِ صحیح از کتابی معتبر را نقل و همان را معنا کنید، کفایت میکند. ۱۳۷۳/۰۳/۱۷
#تبلیغ
☑️ @Khamenei_Hawzah
⚠️ خوف را بیشتر از رجا به دلها بدمید.
🔹خوف را همراه رجاء حتماً به دلها بدمید؛ و خوف را بیشتر. اینکه ما آیات رحمت الهی را بخوانیم و یک عدهای را غافل کنیم و نتیجهاش این بشود که خیال کنند - با یک توهّم معنویت - غرق در معنویتند و از واجبات و ضروریات دین در عمل غافل بمانند، درست نیست.
🔸در قرآن، بشارت مخصوص مؤمنین است؛ اما انذار برای همه است؛ مؤمن و کافر مورد انذارند. پیغمبر خدا گریه میکند، شخصی عرض میکند: یا رسولاللَّه! خداوند فرمود: «لیغفر لک اللَّه ما تقدّم من ذنبک و ما تأخر». این گریه برای چیست؟ عرض میکند: «أولا اکون عبدا شاکرا»؛ یعنی اگر شکر آن مغفرت را نکنم، پایهی آن مغفرت سُست خواهد شد.
🔻در همه حال، انذار باید بر دل ما و مستمعان ما حاکم باشد. راه، راهِ دشواری است؛ بشر بایست خود را برای پیمودن این راه و رسیدن به آن سرمنزل آماده کند.
🗓۱۳۸۴/۱۱/۰۵
📌کانال رهبر حوزهها
🌐@Khamenei_Hawzah
🔰حرفِ تازه
🔸حوزهی علمیه، یک دستگاه تولیدی و یک کارخانهی عظیم انسانی است؛ باید دایم تولید کند؛ باید کتاب تولید کند؛ آدم و عالم تولید کند؛ متدین تولید کند؛ فکر تولید کند و حرف تازهیی بزند. حرف تازه که تمام نشده است.
🔸بزرگان ما میگویند که هر وقت به قرآن مراجعه میکنیم و در آن تدبر میکنیم، حرفی مییابیم که قبلاً نیافته بودیم؛ خیلی خوب، این حرفِ تازه است. بعضیها نگویند که هرچه حرفِ تازه است، در دین است؛ دیگر چه حرف تازهیی میخواهید. بله، ما همان دین را درست نشناختیم! باید حرفهای تازهی دین را در بیاوریم؛ «یک عمر میتوان سخن از زلف یار گفت».
🔸اینطور نیست که همهی حرفهای دین همین چهار تا حرفی است که من و شما در منبرها یا در کتابهای علمی و تبلیغی و رسالهمان بیان کردهایم؛ نخیر، بیش از اینهاست؛ شما جلو بروید، خدا به شما حرف جدید خواهد داد. ۱۳۷۰/۱۱/۳۰
☑️ @Khamenei_Hawzah
🔸رهبر انقلاب در سفارش به یکی از طلاب جوان فرمودند: «سفارش؛ آقاجان! درس را خوب بخوان؛ انشاءاللّه ملّای خوبی بشوی و بتوانی در لباس پیغمبر برای اسلام خدمت کنی. اگر شما #روحانیِ_فاضلِ ملّایِ متدیّنِ متقّیای بشوید، فایدهتان خیلی بیش از خیلی چیزهای دیگر است...» ۹۸/۶/۱۱
☑️ @khamenei_Hawzah
⛔️| فاصله گرفتن از نظام ننگ است.
اینکه یک آقائی در یک گوشهای عبایش را بکشد به کول خودش، بگوید من به کارهای کشور کار ندارم، من به نظام کار ندارم، افتخار نیست؛ این ننگ است. ۱۳۹۱/۰۷/۱۹
☑️ @Khamenei_Hawzah
🚨اگر زمانتان را نشناسید، مفید واقع نمیشوید؛
اگر شما اعلم علما هم باشيد، ولى زمانتان را نشناسيد، محال است بتوانيد براى جامعه اسلامىِ امروز مفيد واقع شويد. اگر ندانيم كه استكبار چه كار مى خواهد بكند و دشمنان ما چه كسانى هستند و از كجا نفوذ مى كنند، و اگر متوجه نباشيم كه در جامعه ما چه مى گذرد و چه مشكلاتى وجود دارد و علاجش چيست، و اگر اطلاع نداشته باشيم كه در جبهه بندى هاى امروز جهان چه جايگاهى داريم، نمى توانيم نقش واقعى خود را ايفا كنيم.
🔹رهبر معظم انقلاب - ۱۳۶۸/۰۴/۲۰
☑️ @Khamenei_Hawzah
📍مثلِ میرزای شیرازی و شیخ اعظم
هرگاه ما عالِم دين و تقىّ و باهوش و زرنگ و دقيقى مثل #ميرزاى_شيرازى و #شيخ_انصارى داشتيم، از شر دشمن محفوظ مىمانديم و برنده بوديم؛ ولى آنجا كه قدرى غفلت و ناآگاهى در كار بوده است، ضرر مىكرديم، كه آن ضرر، به يك نفر و يك حوزه و يك مجموعه و يك شهر و يك سال و چند سال محدود نمىشد؛ بلكه در برخى موارد اثرش تا پنجاه سال تمام، جامعه اسلامى را تحت فشار قرار مىداد. ديگر نبايد تسليم ناآگاهيها شويم. بايد آگاهى و بصيرت را در خودمان تقويت كنيم.
🔹رهبر معظم انقلاب - ۱۳۶۸/۰۴/۲۰
☑️ @Khamenei_Hawzah
◀️ تو سَری را عالِمی میخورَد که بصیرت نداشته باشد؛
هميشه كتک و تو سَرى را كسانى مىخورند كه بين دو جناحِ بازيگر قرار گيرند و ندانند چه اتفاقى مىخواهد بيفتد و چه عواملى صحنه بازى را به نفع خود تغيير مىدهند. بصيرت و #علم_به_زمان و استفاده از موقعيتها براى هر عالمى -چه اعلم العلماء باشد، و چه كسى كه در يك محله احكام دين را به چند نفر تعليم مىدهد- ضرورى است؛ منتها هرچه مقام بالاتر باشد، آگاهيهاى بيشتر و وسيعترى مورد لزوم است.
🔸رهبر معظم انقلاب - ۱۳۶۸/۰۴/۲۰
☑️ @Khamenei_Hawzah