ریحانه
🌷 یک روایت کوتاه از دیدار رمضانی اساتید و پژوهشگران با رهبر انقلاب
📝 به قلم سرکار خانم زینب افراخته
🔸 از ابتدای جلسه در کنار دو مادر جوان و کودکانشان نشستهام. راستش صحبتهای سخنران جدید که مسئولیتی دانشگاهی دارد آنقدرها جذاب به نظر نمیرسد که بخواهم روی حرفها تمرکز کنم. فرصت را غنیمت میشمرم و برمیگردم به سمت دو بچهی کنارم.
🔹 از مادر یکیشان میپرسم شما استادید؟ میگوید: "بله. دانشگاه آزاد درس میدهم". پسرش شش- هفت ساله به نظر میرسد و کت و شلواری بچهگانه اما اتوکشیده به تن دارد و موهایش را حسابی شانه زده. معلوم است برای شرکت در جلسه با رهبر کُلّی ذوق داشته. کودک دیگر، دختری دو سال و نیمه است که حالا بعد از ساعاتی یکجا نشستن، دیگر حوصلهاش سر رفته و به سیاق بچهها بی توجه به اقتضائات جلسه بلند-بلند حرف میزند و از سر و کول مادرش بالا میرود.
🔸 مادر از من میخواهد برگهای از دفترچهام به آنها بدهم. خدارا شکر خودکار اضافی هم همراه آوردهام و با همین مختصر؛ بچهها سرگرم نقاشی میشوند. کمی که میگذرد، مادر دختربچه در قامت یک نجاتیافتهی خوشحال رو به من میکند و میگوید: "انگار قسمت بود پیش شما بنشینیم که این بچهها سرگرم شوند. خدا خیرتان بدهد."
🔹 در همین میزانسن همجواری با مادرها و بچههایشان هستم که خانم دکتر "مریم بختیاری"؛ روانشناس بالینی سخنان خود را آغاز میکند. ایشان درباره نقش مادر در خانواده صحبت میکند. میگوید: "مادرها قبل از به وجود آمدن دانشگاهها متخصص بودهاند. آنها مشاور و روانشناس و مدیر برنامه و فراهمکننده خدمات سلامت اند. آنها طی 20 سال تربیت فرزند، تمدن میسازند. محور هر پیشگیری و التیامی در خانواده مادران هستند." خانم دکتر راست میگویند...
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 فیلم | بخشهایی از سخنرانی دکتر سهیلا صادقی سفایی، دارای دکترای جامعهشناسی و دانشیار دانشگاه تهران در دیدار اساتید با رهبر انقلاب در ۸ خرداد ۱۳۹۸:
🔻 مسألهی دیگری که از اهمیت خاصی برخوردار است #وضعیت_بغرنج_فرهنگی دانشگاههای کشور است. سیاست بازی و مدیریتهای بعضاً نحیف در حوزهی دانشگاهها باعث شده است که هیچ برنامه ریزی اصولی در این زمینه صورت نگیرد. و این امر حاکی از آن است که حوزهی معاونت فرهنگی در وزارت علوم و دانشگاه، جزء ناکارآمدترین حوزههاست.
🔹درگیریهای اخیر در دانشگاه تهران پیرامون حجاب نشان میدهد که دانشگاه فاقد طرح جامع و استراتژی مشخص برای مدیریت این گونه مسائل است. جالب است که هنوز مسئولین ذیربط در وزارت علوم به این سؤال پاسخ ندادهاند که چرا تاوان ناکارآمدی مسئولین را دانشجویان جوان و بیگناه باید بپردازند.
مشاهده کیفیت بالا در aparat.com/v/bkrpt
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
#ماه_رمضان
#فطریه
⁉️ سوال: همسرم در سال گذشته فطریه ی ماه رمضان را به علت نداشتن پول پرداخت نکرد. تکلیف شرعی چیست؟
✅ جواب: اگر فقیر بوده، تکلیفی ندارد؛ و در غیر این صورت، احتیاط واجب آن است که بدون این که نیت ادا و قضا کند فطره را بپردازد.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
◾ سالروز وفات #امام_بزرگوار تسلیت باد
🌷 امام خمینی (ره): در نهضت ملت ما همهتان ملاحظه کردید که زنها پیشقدم بودند. بلکه فعالیت زنها در این باب ارزشش بیشتر از فعالیت مردها بود. ۸ مهر ۱۳۵۸
❣️ @khamenei_reyhaneh
✅ افتخار به بانوان ایران اسلامی
🏴 به مناسبت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، بخش زن و خانوادهی Khamenei.ir، فرازهایی تاریخی از وصیتنامهی ایشان را که اشاره به نقش زنان در انقلاب و جمهور اسلامی دارد، منتشر میکند:
🌹 «زنان، هميشه در همه ميدانها»
ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان و خرد و کلان در صحنههای فرهنگی و اقتصادی و نظامی حاضر، و همدوش مردان یا بهتر از آنان در راه تعالی اسلام و مقاصد قرآن کریم فعالیت دارند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌹 زنان، ایثارگران همیشگی
🏴 فرازی از وصیتنامهی امام خمینی رحمةالله علیه:
«ما مکرر دیدیم که زنان بزرگواری زینب گونه- علیها سلام الله- فریاد میزنند که فرزندان خود را از دست داده و در راه خدای تعالی و اسلام عزیز از همه چیز خود گذشته و مفتخرند به این امر؛ و میدانند آنچه به دست آوردهاند بالاتر از جنات نعیم است، چه رسد به متاع ناچیز دنیا.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌹 زنان، حضور مفید و موثر در نبردها
🏴 فرازی از وصیتنامهی امام خمینی رحمةالله علیه (بخش سوم):
«ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان... آنان که توان جنگ دارند، در آموزش نظامی که برای دفاع از اسلام و کشور اسلامی از واجبات مهم است شرکت... و آنان که توان جنگ ندارند، در خدمت پشت جبهه به نحو ارزشمندی که دل ملت را از شوق و شعف به لرزه درمیآورد و دل دشمنان و جاهلان بدتر از دشمنان را از خشم و غضب میلرزاند، اشتغال دارند.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌹 زنان، بیدار و هوشیار در خط مقدم فرهنگی
🏴 فرازی از وصیتنامهی امام خمینی رحمةالله علیه (بخش چهارم):
«وارد کردن کالاها از هر قماش و سرگرم کردن بانوان و مردان خصوصاً طبقه جوان، به اقسام اجناس وارداتی از قبیل ابزار آرایش و تزئینات و تجملات و بازیهای کودکانه و به مسابقه کشاندن خانوادهها و مصرفی بار آوردن هر چه بیشتر، و سرگرم کردن و به تباهی کشاندن جوانها با فراهم آوردن مراکز فحشا و عشرتکدهها، و دهها از این مصائب حساب شده، برای عقب نگهداشتن کشورهاست.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌹 زنان، آگاهی و رهایی از خرافات
🏴 فرازی از وصیتنامهی امام خمینی رحمةالله علیه (بخش پنجم):
«ما مفتخریم که بانوان و زنان پیر و جوان... از محرومیتهایی که توطئه دشمنان و ناآشنایی دوستان از احکام اسلام و قرآن بر آنها بلکه بر اسلام و مسلمانان تحمیل نمودند، شجاعانه و متعهدانه خود را رهانده و از قید خرافاتی که دشمنان برای منافع خود به دست نادانان و بعضی آخوندهای بیاطلاع از مصالح مسلمین به وجود آورده بودند، خارج نمودهاند.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🔰 چرا امام مقاومت میکرد؟
🔻 رهبر انقلاب اسلامی امروز در مراسم سیامین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی:
🔸️ معنای مقاومت چیست؟ مقاومت یعنی انسان یک راهی را انتخاب کند که آن راه را حق میداند. راه درست میداند و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتوانند او از حرکت در این راه متوقف کند.
🔸️ امام اینجوری بود. راهی را انتخاب کرده بود و در این راه حرکت میکرد.
🔸️ این راه چه بود که امام بر آن حرف ایستادگی میکرد؟ حرف امام حاکمیت دین خدا و مکتب الهی بر جامعه مسلمین و بر زندگی عموم مردم بود. بعد از آن که توفیق این را پیدا کرد که بر موانع غلبه پیدا کند و نظام جمهوری اسلام تشکیل بدهد. اعلام کرد که ما نه ظلم میکنیم و نه زیر بار ظلم میرویم.
🔺️ این حرف امام از متن دین و قرآن گرفته شده است. بدیهی هست این حرف، دشمنان گردنکلفتی در دستگاههای استکباری در عالم دارد لذا دشمنی ها از روز اول شروع شد. ۹۸/۳/۱۴
#ماه_رمضان
#کفاره
⁉️ سوال: زنی به علت بیماری از روزه گرفتن معذور است و قادر بر قضا کردن آن ها تا ماه رنضان سال آینده هم نیست، در این صورت آیا کفاره بر او واجب است یا بر شوهرش؟
✅ جواب: اگر افطار روزه ماه رمضان از جهت بیماری و تاخیر قضای آن هم از جهت ادامه بیماری بوده است، برای هر روز یک مد طعام به عنوان فدیه بر خود زن واجب است و چیزی بر عهده شوهرش نیست.
🔹 منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر رهبر معظم انقلاب
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
🌷 سرمایهی تمامنشدنی
🔸️حضرت آیتالله خامنهای: این لذت معنوی را شما، بخصوص شما جوانها چشیدید؛ این لذت معنوی را با آن دلهای پاک و نورانی و بیآلایش یا کمآلایش خودتان چشیدید. این لذت را از دست ندهید، آن را رها نکنید.
🔹️از ظرفیت نمازهای پنجگانه، تلاوت قرآن، مساجد، دعاهای وارد، صحیفهی سجادیه و غیر آن استفاده کنید، برای اینکه این طهارت و نورانیت ادامه پیدا کند.
🔸️این یک خصوصیت برجستهی روز عید فطر است که این نورانیتِ ناشی از ماه رمضان را شما با خود حمل میکنید. ۱۳۸۷/۰۷/۱۰
❣ @Khamenei_Reyhaneh
💝 سیلزدهها فراموش نشوند
رهبر انقلاب در خطبههای نماز عید فطر:
🔹 افطاریهای ساده که توصیه شده بود، بحمدالله مردم اقبال کردند. در یکجایی فراخوان افطار داده شد و میلیاردها برای افطار جمع شد.
🔸 کمک رمضانی مردم به سیلزدهها چشمگیر بود؛ مبادا مسئله سیلزدهها را به دست فراموشی بسپرید.
🔹 بخصوص در مناطقی مثل خوزستان که هوا رو به گرمی است.
🔸 مسئلهی فلسطین، اینروزها جزو مسائل درجهی یک دنیای اسلام است.
🔹 اجلاس بحرین متعلق به آمریکاییهاست لکن حکام بحرین با ضعف و ناتوانی زمینهساز این کار شدهاند.
🔸 معاملهی قرن هرگز تحقق پیدا نخواهد کرد و ما تشکر میکنیم از کشورهای عربی و گروههای فلسطینی که با آن مخالفت کردند.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
💞 میزان حضور در کنار خانواده چقدر باشد؟
💥 انتشار بیانات جدید آیتالله خامنهای دربارهی اهمیت دادن به خانواده
🔸رهبرانقلاب: حضور در کنار همسر به معنای این نیست که همهاش بروید در خانه بنشینید؛ آن [جور] هم همسرتان قطعاً راضی نیست و دلزده میشود، میگوید چرا سرِ کار نمیروند؛ امّا اینکه پیدا نباشید، نه، این خوب و مناسب نیست.
🔸البتّه برههای از زندگی خود بنده با همان شکلی گذشته که حالا میگویم مخالفم با آن! اوایل انقلاب بنده صبح از خانه میرفتم بیرون در حالی که بچهها خواب بودند؛ شب هم برمیگشتم خانه، در حالی که بچهها خواب بودند.
🔸منتها آنجا غیر از این نمیشد؛ لکن شما که حالا در وضع عادی الحمدللّه زندگی میکنید و استقرار دارید، به خانوادهها برسید. ۹۷/۱۲/۱۳
❣ @khamenei_reyhaneh
⚽️ تفریح، عنصر اساسی زندگی خوب
⛱ رهبرانقلاب: خیلیها هستند که ممکن است موضوع تفریحات را جدی نگیرند و فکر کنند که یک زندگی خشک و بیلبخند، میتواند زندگی موفقی باشد. اما چنین نیست.
🏕 اگر در زندگی تفریح سالم نباشد؛ زندگی برخود انسان و بر معاشران او، جهنم خواهد شد. مادیات، مقدمهی زندگی خوبند؛ و تفریح، عنصر اساسی زندگی خوب است. ۷۱/۱۰/۱
❣ @khamenei_reyhaneh
🌸 تمجید رهبر انقلاب از کتاب «دلتنگ نباش!»
➕ متن یادداشت ایشان در ابتدای این کتاب
💥 روز شنبه ۱۱ خردادماه، خانم زینب مولایی نویسندهی کتاب «دلتنگ نباش!» - کتاب شرح زندگی شهید مدافع حرم روح الله قربانی - به همراه سرکار خانم زینب عبد فروتن، همسر شهید قربانی، با رهبر انقلاب دیداری کوتاه داشتند.
🌺 رهبر انقلاب در جریان این دیدار، از کتاب «دلتنگ نباش!» و قلم نگارنده، تقدیر و در ضمن گفتگو با همسر شهید از وی تجلیل کردند.
💐 سال گذشته که «دلتنگ نباش!» چاپ شد، این کتاب به دست رهبر انقلاب رسید و ایشان پس از مطالعه در ابتدای کتاب نوشتند:
❇️ «بسمه تعالی
سلام و رضوان خدا بر شهید عزیز روحالله قربانی. از همسر شهید باید تشکر شود بخاطر فرستادن این کتاب و از ایشان و خانم مولائی بخاطر تدوین این اثر. ۹۷/۹/۲۸»
🌷 شهید روحالله قربانی از شهدای مدافع حرم اهل بیت علیهمالسلام است که ۱۳ آبان ماه ۹۴ در حلب سوریه به شهادت رسید.
📙 کتاب «دلتنگ نباش!» که سال گذشته توسط انتشارات «روایت فتح» به چاپ رسیده، فرازهایی از زندگانی شهید روحالله قربانی است و حاصل مصاحبههای مؤلف با همسر شهید و نزدیکان ایشان.
❣️ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
💝 *دیدار یازدهم خرداد*
📝 *روایت خانم زینب مولایی، نویسنده کتاب «دلتنگ نباش!» از دیدار با رهبر انقلاب*
🔹 سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ گوشی موبایلم زنگ خورد.
یک آقایی پشت خط بود که گفت:
«من از بیت رهبری با شما تماس میگیرم.»
ایشان گفتند «شما پدید آورنده کتاب ارزشمند دلتنگ نباش هستید؟»
گفتم بله
گفتند «حضرت آقا کتاب دلتنگ نباش را خواندند و فرمودند با شما و همسر شهید تماس بگیریم و تشکر کنیم.»
حال خودم را نمیفهمیدم. اینکه رهبر جهان اسلام از ما بخواهند تشکر کنند برایم غیر قابل باور اما شیرین و دلچسب بود.
بعد از پایان مکالمه با همسر شهید تمام گرفتم. به او هم همین پیغام را رسانده بودند. همسر شهید خواستار دیدار حضرت آقا شده بودند.
🔸 صبح شنبه ۱۱ خرداد با ما تماس گرفتند و گفتند همسر شهید به همراه نویسنده کتاب بیایند برای نماز و بعد از نماز هم دیداری با حضرت آقا داشته باشند.
سریع خودمان را رساندیم. نماز که تمام شد از همسر شهید و بنده خواستند که همراهشان برویم.
🔹 لحظات را میشمردیم. حضرت آقا مشغول صحبت با چند نفر از مسئولین بودند.
به ما که رسیدند سلام کردیم. آقا با لبخند جواب سلاممان را دادند.
یکی از مسئولین بیت گفتند: «ایشان همان هایی هستند که گفتید باهاشون تماس بگیریم.»
حضرت آقا به خاطر آوردند و با سر تایید کردند.
همسر شهید با بغض گفت: «آقا جان ۴ ساله روحالله شهید شده و تو این ۴ سال لحظه شماری میکردم برای دیدارتون.» آقا دعا کردند و تشکر.
به بنده گفتند «شما نویسنده کتابی؟»
گفتم «بله»
گفتند: «خیلی خوب نوشته بودید.»
کسی که کتاب خوان حرفهای است این جمله را در مورد کتاب دلتنگ نباش فرمود که واقعا برای من لذتبخش بود.
تشکر کردم و از ایشان خواستم برای ما دعا کند.
همسر شهید گفتند: «چند روز قبل از شهادت روحالله، روحالله بهم گفت صدای پای امام زمان را میشنوم.»
آقا لبخندی زدند و فرمودند «خوش به سعادتشان.»
🔸 دو انگشتر نصیب همسر شهید و یک چفیه هم به بنده از ایشان رسید که توتیای چشم هایمان کردیم.
به حضرت آقا گفتم: «ما کتاب آورده بودیم برامون یادگاری بنویسید اما اجازه ندادند بیاریم داخل.»
ایشان فرمودند: «روی همون کتاب براتون چیزی نوشته بودم. میگم همون رو بهتون بدهند.»
🔹 بهترین روز زندگی ام در تقویم رقم خورد و ۱۱ خرداد ۱۳۹۸ شد بهترین روز زندگی من.
همه این عنایت ها را مدیون خدای مهربانم که لطف و محبتش بی اندازه است. همچنین عنایت شهید و دعای خیر پدر و مادرم.
❣ @Khamenei_Reyhaneh
ریحانه
🌷 از خیابان فلسطین تا خیابان های فلسطین
📝 روایتی از دیدار رهبری در عید فطر به قلم خانم فائضه غفارحدادی؛ نویسنده کتاب های خط مقدم و دهکده خاک بر سر
متن کامل را در اینستاگرام ریحانه instagr.am/khamenei_reyhaneh بخوانید.
گزیدهای از بخش سوم 🔽
«قسمت خانم ها خلوت است. خیلی خیلی خلوت تر از چیزی که تصور می کردم. همسر و دختر شهید مقدم را تعارف می کنند جلوی نرده ها و من و دوستم به همین پشت نرده ها راضی ایم و حتی خوشحالیم! آنهایی که جلوی نرده ها می نشینند باید تا آخر مجلس شق و رق و مرتب بنشینند و تکان نخورند. نه مثل ما که هنوز آقا نیامده سه بار جایمان را عوض می کنیم! و هربار جلوتر می رویم! و هربار آدم های جدیدی را کشف می کنیم! یک نویسنده دیگر, یک استاد دانشگاه و همسر شهید دقایقی.
سمت آقایان پر است از مسئولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی.
برخلاف دو سه باری که با مردم تبریز روز 29 بهمن توی این حسینیه منتظر آقا نشسته ام, همه موقر و متین و ساکتند اما راستش این نظم و سکوت و گشادی جا خوشحالم نمی کند و دلم اشتیاق و فشار جمعیت و زانوهای توی شکمم و شعارهای پی در پی و انتظار کشنده معلق در فضای آن دیدارها را می خواهد. ساعت ده و نیم را ده دقیقه گذشته که پرده آبیِ جلوی جمعیت کنار می رود و همه روی پا می ایستند و سرجایشان شعار می دهند.
صلی علی محمد بوی خمینی آمد. لای جمعیتِ تبریز بودم الان به قاعده چند صف با فشار جمعیت جلوتر رفته بودم. اما اینجا خبری نیست. خودم دست دوستم را می گیرم و آرام از بین جمعیت خودمان را می رسانیم صف اول. درست پشت نرده ایی که زهرای طهرانی مقدم سیزده ساله شق و رق و متین نشسته و یک ساعت است از جایش جم نخورده و مثل ما لبه روسری اش کج و کوله نشده است.»
❣️ @Khamenei_Reyhaneh