تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | محورهای مورد تاکید رهبر انقلاب در رابطه با حوزه علمیه خواهران
👈نخبگان نقشه راه تحول حوزه علمیه را ترسیم کنند
🔹رهبر انقلاب اسلامی در آن زمان کوتاهی که چند دقیقه با ما صحبت فرمودند، واقعاً نگاهشان جامع بود. آقا در ابتدای صحبتهایشان فرمودند که جامعة الزهراء سلاماللهعلیها از دو نظر اهمیت دارد: یک جهت نفسی و یک جهت غیری. جهت نفسی این است که جامعة الزهراء سلاماللهعلیها بانوان را پرورش میدهد، یعنی خود خانمهایی که به اینجا میآیند، پرورش پیدا میکنند. الحمدلله، در این سالها دانشآموختگان جامعة الزهراء سلاماللهعلیها از معرفت دینی نسبی خوبی برخوردارند و شخصیتهایی که اینجا رشد کردهاند، الحمدلله در بیرون واقعاً نشان دادهاند که موفق هستند.
🔹حضرت آیتالله خامنهای، با اشاره به لزوم حضور زنان دارای سطح بالای معارف دینی در رسانهها و اجتماعات بینالمللی و نقش جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در این خصوص، افزودند: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، زنان فاضل پرشماری در جامعه حضور دارند که باید برای بیان مسائل مرتبط با زن و خانواده در رسانهها آماده شوند و همچنین باید بتوانند در مجامع بزرگ جهانی و اسلامی با استناد به آیات و روایات و نهجالبلاغه، مطالب عالی دینی را بیان کنند که این کار هم در پیشرفت و شناساندن کشور در دنیا و هم در ایجاد امت اسلامی تأثیرگذار خواهد بود.
📝رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با سرکار خانم دکتر سیده زهره برقعی، مدیر جامعة الزهراء سلاماللهعلیها، محورهای مورد تاکید رهبر انقلاب در رابطه با حوزه علمیه خواهران را تبیین کرده است.
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58795
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | تاریخچه و تحولات جامعة الزهراء سلاماللهعلیها و چگونگی اثرگذاری بانوان فرهیخته و دانشمند در جامعه
👈حضور اثرگذار بانوان دانشمند در مجامع علمی بینالمللی در تغییر نگاه به زن و خانواده
🔹امروزه غرب زن را در موقعیت کاستی قرار داده و حقوق او در این جوامع ضایع و به زن ظلم میشود؛ که آن را با آزادیهای ابتذالی تعریف میکند و زن را در آن حد میبینند. بنابراین، با یک تهاجم صحیح و بیان روشن، جایگاه زن از نظر اسلام در سطح جهانی باید بهخوبی تبیین شود. طبعاً، کسانی که کمی با آموزههای دینی آشنا شدهاند - بهویژه در زمینه جایگاه زن در اسلام - اکنون نگاه نقادانهتری به غرب دارند. وقتی که میبینند زن در اسلام چه جایگاه و حرمت اصیل و ذاتی دارد، جذب این فرهنگ میشوند.
🔹باید بپذیریم که مانند دستگاههای دیپلماسی، دستگاههای فرهنگیمان در سطح بینالملل نسبت به این قضیه آن اهتمام لازم را نداشتند که مسائل را رصد کنند. به عنوان مثال، سفرای ما در کشورهای مختلف در مواقعی که همایشها، نشستهای علمی یا کنگرههایی برگزار میشود، باید از جامعة الزهراء سلاماللهعلیها و زنان فرهیخته اینجا برای حضور دعوت کنند.
🔹در مواقعی که در برخی کشورها، بانوان فرهیختهی ما به همراه شخصیتهای دیگر حضور پیدا کردند، توانستند در تصمیمگیریها و سیاستگذاریها تأثیر بگذارند. حضور خواهران دانشمند در کنفرانسهایی مانند چین و مصر تأثیرگذار بود و توانست جلوی برخی انحرافهای اساسی را بگیرد. مثلاً در تعریف خانواده، غربیها با جهتگیری استعماری تلاش میکنند که اصالت خانواده را بشکنند و تعریف خانواده را به شکل دیگری ارائه دهند، اما حضور این فرهیختگانمان تأثیر گذاشت و جلوی این تغییرات را گرفت و مانع از آن شد که این تعریف به طور یکسان برای تمامی کشورها ارائه شود.
📝رسانه ریحانه KHAMENEI.IR در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین سیّدحسن ربانی، رییس هیئت امنای جامعة الزهراء سلاماللهعلیها در آستانه چهل سالگی تاسیس این مرکز، تاریخچه و تحولات این مرکز و چگونگی اثرگذاری بانوان فرهیخته و دانشمند در جامعه را بررسی و تحلیل کرده است.
🔎متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58796
🎤 #تحلیل_و_تبیین | عینِ عشق، عینِ «عایده»
🔹داستان «عایده» از کودکی و نوجوانی بانو «عایده سرور» آغاز میشود، در حال و هوای لبنان دههی ۷۰ و ۸۰ میلادی؛ سرزمینی گرفتار جنگهای داخلی پیاپی و بیثباتی گسترده. در این میان، تولد «حزبالله» عرصهای برای شیعیان لبنان میگشاید تا برای دفاع از سرزمین و باورشان، پا پیش بگذارند.
🔹کتاب «عایده» اولین روایت فارسی از زندگی مادر شهیدی غیر ایرانی است. این کتاب را نویسندهی مشهدی، خانم محبوبهسادات رضوینیا نوشته و در خلق روایتی روان از زندگی این مادر شهید قهرمان، به توفیق قابل توجهی رسیده است.
🔹«عایده» تجربهای تازه در ادبیات ماست. داستان زندگی زنی از لبنان که در کنار روایت «زندگی» این بانو، تصویری واقعی از «زمانه» او نیز هست؛ زمانهی رشد و بلوغ شجرهی طیبهای به نام «حزبالله لبنان» که با تلفیق چارچوبِ تشکیلاتیِ دقیق، فعالیت نظامی حرفهای و البته کار فرهنگی بلندمدت و موثر و روادارانه، بسیاری از جوانان لبنانی را در ساختاری فکرشده و هوشمندانه، جذب خود کرده و از آنها سربازانی شجاع، بهروز و فداکار برای جبههی حق ساخته است.
📝پرونده: «عایده»
🔎ادامه را بخوانید👇
khl.ink/f/58455
🎤 #تحلیل_و_تبیین |برای شهادت پسرم دعا کردم
🔹علی از همان کودکی قلب یک مرد شجاع، قوی و بااراده را در سینهاش حمل میکرد و از هیچچیز ترس نداشت. علی بعد از یکسالگی دوست داشت در بازیهایش نقش یک سرباز را بازی کند. محمدعلی برادر بزرگترش از کودکی مانند او در این مسیر تربیت شد و عشق مقاومت در دلش نهادینه شده بود.
🔹من دو فرزند داشتم؛ فرزند اولم مدرک پایان دوره تحصیلات دبیرستان خود را دریافت کرد تا به دانشگاه برود. او در یک دست کتاب داشت و در دست دیگر سلاحی برای دفاع [از حرم]. فرزند دومم یعنی شهید محمدعلی عباس اسماعیل کرار بود که زیر پرچم ولایت فقیه از مستضعفان بر روی زمین دفاع کرد. او در مرزهای فلسطین اشغالی با دشمن صهیونیستی جنگید و در آنجا به شهادت رسید.
🔹من به دلیل شهادت پسرم دو بار به دیدار با رهبر انقلاب مشرف شدم. این امر برای من یک رؤیا بود. در لبنان همیشه سخنرانیهای آقا را گوش میدادم و سخنان ایشان را بسیار دوست میداشتم. من از مقلدان حضرت امام خمینی(ره) بودم و پس از رحلت ایشان مقلد رهبر انقلاب شدم. خیلی از سخنان رهبر انقلاب و مواضع ایشان را حفظ میکردم. من بسیار علاقه داشتم و رؤیای من بود که با رهبر انقلاب دیدار کنم.
🖥 خانم عایده سرور در دیدار اخیر بانوان با رهبر انقلاب در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۳ یکی از سخنرانان ابتدای جلسه بودند. فرزندان خانم سرور نیز در نبرد اخیر با رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. رسانهی «ریحانه» KHAMENEI.IR به همین مناسبت به گفتوگو با این مادر صبور و مقاوم لبنانی پرداخته است.
📝پرونده: «عایده»
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58884
تحلیل و تبیین
🎤 #تحلیل_و_تبیین | روایتی از دیدار راوی کتاب عایده با رهبر معظم انقلاب
👈 مهمانی از قلب ضاحیه
🔹همانطور که کنار عایده ایستادهام و نگاه همهمان به آقاست، خوابِ دوست صمیمیام را در ذهنم مرور میکنم. همین چندوقت پیش بود که در پیغام صوتی مفصلی خوابش را برایم تعریف کرده بود. زمانی که نه عایدهای آمده بود، و نه رونمایی کتابی در کار بود. در پیغام صوتیاش گفته بود که من و او در منزل یکی از شهدای لبنانی مهمان بودیم و آقا بهطور سرزده، همراه خیل زیادی از رزمندگان لبنانی و ایرانی، به منزل آن شهید آمدند. میگفت وقتی با تکتکمان احوالپرسی میکردند، من تو را معرفی کردم و گفتم ایشان ریحان شریف است. در صفحهاش یک میلیارد تومان برای لبنان جمع کرده است. و آقا با شنیدن این حرف، بسیار خوشحال شده بودند و چندین بار آفرین گفته بودند
🔹و حالا من در کنار مادرشهیدی از دیار لبنان ایستادهام و در انتظار رسیدن آقا به سمتمان هستم. و مدام با خودم زمزمه میکنم: من کجا هستم؟ اینجا کجاست و این زن کیست که من باید او را به آقا معرفی کنم؟ اگر هم خواب باشد، چه خواب شیرینی است!
🔹آقا همان ابتدای ورود، در گوش نوزاد گروه لبنانی دیگری، اذان میگویند. سپس یکییکی با مهمانها احوالپرسی میکنند و جلوتر میآیند. دوربینها و همراهان، جلوی دیدمان را گرفتهاند. فقط میتوانم ببینم که آقا دارند به گروه ما نزدیکتر میشوند...
🖥 خانم عایده سرور در آخرین شب مراسم فاطمیه در این مراسم حضور پیدا کرد و در حاشیه این مراسم با رهبر انقلاب دیدار کرد. رسانهی «ریحانه» KHAMENEI.IR به همین مناسبت به روایت این دیدار پرداخته است.
📝پرونده: «عایده»
🔍متن کامل روایت را بخوانید👇
khl.ink/f/58646
🎤 #تحلیل_و_تبیین | مادریکردن بیخ گوش صهیونیستها چگونه است
🔹شروع کردم به مصاحبه کردن از کودکی خانم عایده و کمکم به تولد علی، دوران کودکیاش، نوجوانیاش، جوانیاش و شهادتش رسیدیم. این مصاحبهها را من صبحها میرفتم خانهی ایشان و گاهی تا نیمه شب طول میکشید. تقریباً یک هفته در لبنان بودم و مصاحبههای اولیه را گرفتم. سپس به ایران برگشتم تا اینها را برای تدوین اولیهی کتاب پیاده و ترجمه کنم.
🔹این کتاب از جهات مختلفی کار شده است. اصلیترین نکته این است که یک سبک زندگی را به تصویر میکشد؛ سبک زندگی یک مادر است که چطور یک شهید پرورش میدهد، سبک زندگی یک کسی است که چطور شهید میشود. خود عایده در آخر کتاب حرف سردار سلیمانی را میگوید، اینکه «تا شهید نباشی، شهید نمیشوی.»
🖥 خانم عایده سرور در دیدار اخیر بانوان با رهبر انقلاب در تاریخ ۲۷ آذر ۱۴۰۳ یکی از سخنرانان ابتدای جلسه بودند. فرزندان خانم سرور نیز در نبرد اخیر با رژیم صهیونیستی به شهادت رسید. رسانهی «ریحانه» KHAMENEI.IR به همین مناسبت در گفتوگو با خانم محبوبه سادات رضوینیا، نویسنده کتاب «عایده»، ماجرای شروع تدوین این کتاب و توصیفی از شخصیتهای این کتاب را بیان کرده است.
📝پرونده: «عایده»
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58900
🎤 #تحلیل_و_تبیین | رسیدن به رشد ۸ درصد اقتصادی با تأمین مالی و رفع ناترازیها
🔹رسیدن به رشد ۸ درصد برای اقتصاد ایران کاملاً امکانپذیر است. ما ظرفیتهای بالقوهی بسیار خوبی در اقتصاد ایران داریم که هنوز بهطور کامل مورد استفاده قرار نگرفتهاند. البته، هر یک از این ظرفیتها با چالشهایی مواجهند و بالفعل نشدن آنها ریشه در مسائل نهادی دارد. اگر بتوانیم این ظرفیتها را فعال کنیم، حتی ممکن است رشد اقتصادی فراتر از ۸ درصد نیز تحقق یابد. بااینحال، واقعیت این است که در سالهای گذشته چنین اتفاقی رخ نداده است.
🔹مهمترین چالش در مسیر دستیابی به رشد ۸ درصد، ناترازیهایی است که اکنون در اقتصاد کشور با آنها مواجه هستیم. ناترازی مالی دولت، ناترازی انرژی، ناترازی آب، ناترازی صندوقهای بازنشستگی و سایر انواع ناترازیها، بخشی از ضعفهای ساختاری اقتصاد ایران محسوب میشوند. تحریمها در چنین شرایطی فشار مضاعفی وارد کرده و این نارساییها را برجستهتر کردهاند. البته باید توجه داشت که این چالشها و ناترازیها پیش از تحریمها نیز وجود داشتند؛ اما درآمدهای نفتی نقش پوششی موقتی ایفا میکردند و مانع از آشکار شدن کامل این مشکلات میشدند.
🖥 رسانهی KHAMENEI.IR در گفتوگو با دکتر مهدی طغیانی، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور را بررسی کرده است.
🔹 #رشد۸درصداقتصاد
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58969
🎤 #تحلیل_و_تبیین | الزامات رسیدن به #رشد۸درصداقتصاد کشور
👈 ظرفیتهای خروج از «تله درآمد متوسط»
🖥 دکتر سیدعلی مدنیزاده، رئیس دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، در گفتوگو با رسانه KHAMENEI.IR درباره الزامات رسیدن به رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور:
🔹 اقتصاد ما به تعبیر آکادمیک در «تله درآمد متوسط» افتاده است. درحال حاضر ما کشوری با درآمد سرانه متوسط هستیم. رشد بالای کشورهای در حال توسعه را نداریم و نرخ رشد اقتصادی ما شبیه کشورهای توسعهیافته است. در نتیجه فاصلهی ما با این کشورها حفظ شده و از کشورهای در حال توسعه در حال عقب ماندن هستیم. اگر بخواهیم با همین رویه ادامه دهیم و تغییر پارادایم سیاستگذاری اقتصادی نداشته باشیم، در همین وضعیت درآمد متوسط خواهیم ماند و حتی رو به پایینتر نیز حرکت خواهیم کرد.
🔹 برای اینکه از این وضعیت خارج شویم، باید در لایههای مختلف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و سیاست خارجی، تصمیمات متفاوتی از گذشته را بگیریم. مجموعهای از ظرفیتها و پنجره فرصتها برای کشور وجود دارد که میتواند ما را از این وضعیت درآمد متوسط خارج کند. طبیعی است که در صورت استفاده از این ظرفیتها و ایجاد تغییر در رویکردهای پیشین، رشد اقتصادی میتواند افزایش یابد...
🔍متن کامل گفتوگو را بخوانید👇
khl.ink/f/58987
🎤 #تحلیل_و_تبیین | «نبرد هویتی»؛ برنامه آمریکا برای ایران، در دهه پنجم انقلاب چیست؟
🖥 رسانه KHAMENEI.IR در یادداشتی به قلم دکتر ابوذر گوهریمقدم استاد روابط بینالملل، درباره تحولات و راهبردهای حاکم بر مناسبات ایران و آمریکا در چهل و پنج سال گذشته:
🔹با بررسی تحولات مناسبات ایران و آمریکا، مجموعه راهبردها و سیاستهای دولتهای مختلف این کشور، مواضع و اظهارات مقامات، نخبگان حکومتی و غیرحکومتی ایالاتمتحده و تحلیل رخدادهای مختلف و صرفنظر از نوع رفتار دولتهای مختلف جمهوری اسلامی در قبال آمریکا، میتوان نتیجه گرفت نزاع این دو کشور نزاعی هویتی و ماهیتی است.
🔹اگر بپذیریم که مقابله ایران و آمریکا هویتی است و نه صرفاً تاکتیکی، طبعاً نوع نگاه به مناسبات و سیاستها نیز متفاوت خواهد بود و آنگاه به عمق کلام رهبر حکیم انقلاب در بیانیه راهبردی ایشان در آغاز دهه پنجم انقلاب پی میبریم که فرمودند: «در مورد آمریکا حلّ هیچ مشکلی متصوّر نیست و مذاکره با آن جز زیان مادّی و معنوی محصولی نخواهد داشت.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲
🔍متن کامل یادداشت را بخوانید👇
khl.ink/f/58959