#تربیت_کودک
#داد_زدن
❌ چرا تا داد نزنم، فرزندم به حرفم گوش نمیکنه؟!
👈 والد از کودک میخواهد؛
کاری را در همان لحظه انجام دهد!
و کودک یا آن را به تعویق میاندازد، یا اصلا انجام نمیدهد.
و والد اینبار با صدایی بلندتر آن را تکرار میکند، و ممکن است عصبانی شده؛ تند و پرخاشگرانه باشد.
↩️ در این فرآیند کودک چه چیزی یاد میگیرد؟
👈 تا زمانی که مامان یا بابا عصبانی نشده و داد نزده؛ می تونم کاری که میگه رو انجام ندم و اتفاقی نمی افته.
🔰نتیجه:
▪️در مرحله اول خواستههای والدین رد میشود.
▪️تا والدین داد نزنند ، حرفشان عملی نمیشود.
▪️محیط خانه متشنج میشود.
〰〰〰〰〰〰
✅ راه حل:
✔️ درخواستهایتان را با شیوههای منطقی بگویید.
✔️ به کودک زمان بدهید ، مثلا بگویید تا ده دقیقه دیگه تلویزیون را خاموش کن، یا تا یک ربع دیگه، که عقربه بزرگ به عدد شش رسید بیا غذات رو بخور.
✔️ برای درخواست از کودک کنار او بروید نه اینکه از آشپزخانه فریاد بزنید.
💐💐💐💐💐
سلام کردن به کودکان
سلام دادن به کودکان، نشانه تواضع و بزرگی و نرم خویی و سبب ارج نهادن به #شخصیت کودکان و خلق و خویی پیامبرانه و سنت خوب محمدی (ص) است.
💠 پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) فرمودند:
پنج چیز است که تا لحظه مرگ آنها را ترک نمی کنم...یکی از آنها سلام گفتن به کودکان است تا این رفتار، پس از من،(در میان مسلمانان) سنت گردد.
📚 مجموعه ورام، ص۳۵۹
#احترام🌺🌺🌺
#تربیت_کودک
⚠️ هرگز به کودک نگویید «از پیش من برو، راحتم بگذار»!!
👈 شاید گاهی وقتها #سماجت کودک باعث فرسایش اعصاب شما شود،
❌ اما به هیچ وجه نباید با خشونت او را از خود برانید. چون در آینده دچار مشکلات عاطفی میشود.
🌹🌹🌹
سعی کنید آنقدر رابطه عاطفی عمیقی با کودک داشته باشید که هنگام خطا و اشتباه، لحن سرد و رسمی شما برای او از هر تنبیهی بدتر باشد.
والدینی که با کودکانشان بسیار رابطه صمیمی دارند وقتی میخواهند کودک را متوجه رفتار اشتباهشان کنند لحن کلامشان را سرد و رسمی میکنند. مثلا اگر شما همیشه کودکتان را با عناوینی مثل پسرم، علی جان، علی آقا و... خطاب کنید وقتی خیلی رسمی میگویید علی، کودک متوجه میشود که مادر از دست او ناراحت است که از پیشوند یا پسوند استفاده نکرده.
🌷🌹🌷🌹🌷
روانشناسانی که روی انگیزش کار می کنند متعقدند بسیاری از زنان موفق پدرانی داشتند که باعث شده اند تا از کودکی احساس جذابیت و دوست داشتنی بودن کنند.
این پدران علاقه ی زیادی به زندگی دختران خود نشان می دادند و آنها را تشویق می کردند تا به طور فعال به زندگی حرفه ای یا علاقمندی های خود در زمینه های مختلف توجه نشان دهند.
زنانی که تایید و پذیرش پدر را احساس کرده اند، اطمینان دارند که از سوی دنیا پذیرفته خواهند شد.
🌷🌺🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 از مهمترین دلایل #بداخلاقی
🔴 اولین #نیاز_بشر
حکیم حسین خیراندیش❤️❤️❤️
شخصیت از سه عامل تشکیل می شود: 1- فردیت یا خود 2- تصور از خود یا خودپنداره 3- انتظار از خود یا خود ایده آل. که مجموعه ی این سه عامل، "رفتار" را می سازند. اگر تصور از خود و انتظار از خود واقعی باشد، شخصیت واقعی خواهد بود. و اگر تصور و انتظار از خود واقعی نباشد، شخصیت غیر واقعی و نامتعادل خواهد بود. گفتیم شخصیت واقعی یعنی شخصیت مطلوب؛ به معنی آن شخصیتی که ما طلب می کنیم و آن را می خواهیم؛ و شخصیت نامطلوب آن شخصیتی است که ما آن را نمی خواهیم.
در مورد دیدن و دیده شدن قبلا صحبت کردیم. این که کودک در محیط خانه چگونه دیده می شود و کودک چه چیزهایی را می بیند. پس دوتا مسئله است یکی این که کودک توسط والدینش چگونه دیده می شود، که مفصل راجع به آن صحبت کردیم و بررسی کردیم که با نگاه و تفکر مثبت می بیند یا با نگاه و تفکر منفی و نگاه به منفی های کودک است یا به مثبت های کودک. و دوم این که کودک چه چیزهایی می بیند، در محیط زندگی چشمان کودک ما چه چیزهایی می بیند؟ رفتار والدین با هم و رفتار والدین با کودک و نظام ارزش های خانواده ..
به یک نکته دوباره اشاره می کنم که تمام این مباحث را کلی نگاه کنید و تمرین کنید، ما چون مجبور هستیم که جلسه به جلسه راجع به این موضوع ها صحبت کنیم آن ها را جزء به جزء کرده ایم ولی شما این مطالب را به صورت کلی بررسی کنید. چون کودک یک مجموعه است یعنی وقتی می خواهید روی موضوع شخصیت کار کنید نمی توانید فقط صرف روی موضوع دیدن تمرکز کنید بلکه احترام به جسم، اقتدار، امنیت، خشونت و غیره را همه با هم ببینید و بررسی کنید و مدنظر داشته باشید و تمرین کنید.
ابتدا چند سوءال از شما می پرسم. آیا شما قادر به هدایت جت بوئینگ 747 هستید؟ آیا قادر به جراحی قلب باز هستید؟ آیا شما می توانید یک کتاب فلسفه ی ژاپنی را به فارسی ترجمه کنید؟ سه تا سوال از شما کردم سه تا جواب "نه نمی توانم" از شما گرفتم. در این مبحث با این جواب ها خیلی کار داریم.
حال می رویم سر اصل مطلب، یک مفهوم دیگر شخصیت، رشد اجتماعی و اعتماد به نفس و عزت نفس است. در این مبحث می خواهیم اعتماد به نفس و عزت نفس را تمرین کنیم. پس وقتی می گوییم شخصیت مطلوب یعنی کسی که اعتماد به نفس و عزت نفس بالایی دارد. و وقتی می گوییم شخصیت نامطلوب یعنی کسی که اعتماد به نفس و عزت نفس پایین یا متزلزلی دارد. این دو عبارت خیلی برای شما آشناست و تقریباً با هر مادری صحبت می کنم گله دارد که اعتماد به نفس فرزندم پایین است و می خواهم که بالا برود. اولین جلسه کودک آرزوها را به یاد دارید؟ بیشترین ویژگی هایی که شمردید بیشتر روی اعتماد به نفس تأکید داشتید و کمتر کسی به ویژگی های عزت نفس اصرار می کند. (ادامه دارد...)
#اعتماد_بنفس {قسمت 1}
[مباحث کودک متعادل، استاد سلطانی]
🌺🌺🌺🌺🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🌙 تو ماه منی
❤️
#تربیت_کودک
معمولا خواهر و برادر ( یا دو برادر یا دو خواهر ) دیرتر به #تفاهم میرسند تا دو دوست.
نگران نباشید و صبر کنید تا آنها مشکلشان را با هم حل کنند.
سعی کنید آنها را به مذاکره و صحبت تشویق کنید.
📕📗📕📗📕
🌀پرهیز از مقابله به مثل
همواره روش معصومین بر این بوده که در برابر ستم و اسائه ادب دیگران مقابله به مثل نمی کردند مگر آنجا که احکام الهی مورد بی اعتنایی قرار می گرفت. اما در آنچه که مربوط به مسائل شخصی می شد، گذشت داشتند چرا که در عفو و گذشت لذتی می یافتند که در انتقام نیست. ما هم باید این رفتار پسندیده را در فرزندانمان نهادینه کنیم.
📖 امام علی (علیه السلام) فرمودند:
فرزندم! در پی انتقامجویی از برادرت مباش گرچه به دهانت خاک بپاشد.
📚بحارالانوار،ج۷۴،ص۲۰۹
تربیت_فرزند 🌷🍅🌷🍅🌷