➕ سیره ی عملی حضرت زهرا علیهاالسلام در برخورد با حضرت علی علیه السلام | قسمت ششم
◾️رفتار با فرزندان
▪️در کنار همسرداری، پرورش روحی و جسمی کودک از مهم ترین وظایف زن در خانواده است. از دیدگاه اسلام فرزند عطیه و موهبتی الهی است. فرزند پاره تن والدین و گلی از گل های بهشت و باعث برکت و رحمت است. پس تربیت و پرورش فرزند و ساختن روح و شخصیت او از وظایف سنگین و مسئولیت های بزرگ والدین است که هرگز آن ها نمی توانند نسبت به آن کوتاهی نمایند.
▪️از سوی دیگر نقش سازنده ی مادر در تعیین مسیر و سرنوشت کودک بسیار در خور توجه و امعان نظر است تا آن جا که نقطه آغازین سعادت و شقاوت انسان ها را دامان مادر و محیطی که مادر مهم ترین رکن آن است، دانسته اند: السعید من سعد فی بطن امه والشقی من شقی فی بطن امه؛ سعادت و شقاوت انسان در شکم مادرش تعیین می شود.
▪️با توجه به برخوردهای عاطفی و منطقی فاطمه(سلام الله علیها) با کودکانش می بینیم که حضرت در پرورش روح و بنیان های شخصیتی فرزندانش به قدری با ظرافت و دقت عمل نمود که هر یک از فرزندان او از بزرگ ترین افراد بشر قرار گرفتند و صفحات بزرگی از تاریخ را ورق زدند و عملاً به الگوها و اسوه های مقاومت، ایثار، صبر و از خودگذشتگی و شجاعت... تبدیل شدند. پس روش تربیتی فاطمه(سلام الله علیها) بهترین شیوه و روش برای ساختن نسلی سعادتمند و موفق است، هرچند در شکل گیری شخصیت فرزندان فاطمه(سلام الله علیها) عامل وراثت از اهمیت ویژه ای برخوردار است اما عامل خانواده و شیوه های تربیتی و تعلیم و تربیت زهرا(سلام الله علیها) به همراه پدر بزرگوارشان علی(علیه السلام) از تأثیر به سزایی برخوردار بوده است.
#حضرت_زهرا_سلام_الله_علیها
#بانوان_بهشتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 سلسله نشستهای فاطمی
🔸 احترام ویژه پیامبر (ص) به حضرت زهرا (س)
🔹 حجةالإسلام ناصر رفیعی
▪️ #فاطمیه
10.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ایستاده یه تنه
از حق دم بزنه
#حسین_طاهری🎙
#
8.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📝مادر دارم از حالت خبر ...
🎙مداحی دلنشین #ملاباسم_کربلائی بمناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
🔆 «قَالَ اللّهُ هَذَا يَوْمُ يَنفَعُ الصَّادِقِينَ صِدْقُهُمْ لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْرِي مِن تَحْتِهَا الأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا أَبَدًا رَّضِيَ اللّهُ عَنْهُمْ وَرَضُواْ عَنْهُ ذَلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ»
🔆 «خدا فرمود اين روزى است كه راستگويان را راستىشان سود بخشد براى آنان باغهايى است كه از زير [درختان] آن نهرها روان است هميشه در آن جاودانند خدا از آنان خشنود است و آنان [نيز] از او خشنودند اين است رستگارى بزرگ.»
📗 سوره مائده، آیه ۱۱۹
✅یکی از مهمترین عوامل عزت « #صدق» است.
◀️ خدای سبحان وقتی میخواهد توشهای نافع برای #قیامت معرفی کند از نماز، روزه، خمس، زکات و انفاق سخن نمیگوید، بلکه صحبت از « #صدق» است.
✳️گویا خمیرمایۀ تمام فضایل و جوهرۀ تمام عبادات، عنصری به نام « #صدق» است.
🌀 #قیامت، روزی است که صدق هر صادقی برای او منفعتی عجیب دارد. آنچه در آن عالم نافع است، باطن هر عملی است نه ظاهر آن. ملکوت و باطن تمام اعمال، #صدق است.
◀️ اگر #صدق نصیب کسی شد گویا *شاهکلید عزت* در اختیارش قرار گرفته است و اگر خدایی نکرده #کذب بر کسی عارض شد، گویا کلید هر ننگ و #رذالتی را در دسترس دارد.
✅ #صداقت انسان با خداوند، خودش و دیگران، هم امنیتی در وجود او ایجاد میکند و هم، #امنیت و آرامشی به دیگران میبخشد.
@khanevadehmovafagh13
┈••✧❁📚🖊📚❁✧••┈
✨️ #تربیت در کلام علما
🔸️ از اول بنابر اين بود كه نگذارند « #انسان» درست بشود، كه مبادا ابرقدرتها منافعشان از دستشان برود.
✳️ آنكه مىتواند منافع را از دست اينها ببرد «انسان» است. انسانى كه مى تواند #منافع اينها را به باد فنا بدهد در دامن فضيلت مادرها تربيت مىشود.
🔹️ مادر و #مادر_بودن و اولاد تربيت كردن بزرگترين خدمتى است كه «انسان به انسان» مىكند. اين را كوچكش كردند. اين خيانت را به جامعه ما كردند. مادر بودن را در نظر مادرها منحط كردند!
✴️ در صورتى كه «اشرف كارها در عالم مادر بودن است و تربيت اولاد». همه منافع كشور ما از دامن شما مادرها تأمين مىشود.
" امام خمینی (ره) "
@khanevadehmovafagh13
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
••📽
بنظرم دیدن این کلیپ در ایام
فاطمیه یک رزقه🙂🖤
#استادسعیدعزیزی🎙
🟠 خاطرتون هست در مورد #علائم_افسردگی نوجوان و تفاوتش با افسردگی بزرگسالان، صحبت کردیم؟
❓️خب حالا سوال مهمی که مطرح میشه اینه که از کجا بفهمیم نوسانات خلقی فرزندمون، نشان افسردگی ست یا بلوغ؟
🔻 قبل از پاسخ به این سوال باید یادآوری کنیم که بلوغ حدودا طیفی ده ساله دارد. از سن ۱۱_۱۲ شروع و تا ۱۹_۲۰ سالگی به اتمام میرسه.
در این بازه، نوجوان سه دوره (اول- میانه- انتهایی) را میگذرونه.
🔹️ در دوره اول نوجوانی، علائم و تغییرات، بیشتر فیزیولوژیک است. تغییر در صدا، استخوان بندی و...
🔸️ هرچه به سمت نوجوانی میانه و انتهایی میرود علائم روانیتر میشود. خصلتها و عادتها عوض میشوند. رفتارهایی مثل استقلال طلبی، به چالش کشیدن ما و.. بروز میکند. نوجوان، نیازهای جدیدی پیدا کرده که باید درک و شنیده شود.
⁉️حالا بعد از خوندن این نکته، بریم سراغ سوال اصلیمون. از کجا بفهمیم نوسانات خلقی فرزندمون، نشان افسردگی ست یا بلوغ؟
۱- اگر علامتها (خلقی- رفتاری- عاطفی- شناختی) مدت دار و شدید باشند، افسردگی است. مدت دار به معنای زمانی بیش از دو سال است.
۲- در افسردگی، عملکرد نوجوان پائین میآید: افت تحصیلی، افت شناختی و کاهش ارتباطات بین فردی، در نتیجهی افت خلق پیدا میشود.
۳- نوجوان افسرده احساس بدبختی میکند. تمام انگیزه هایش را از دست می دهد. او علائم خاص خودش را دارد که با بلوغ متفاوت است. مثلا فرد ممکن است اشیاء با ارزش خود را بفروشد. داستانهای با موضوع مرگ را بخواند، ادبیاتش اینطور باشد که ترجیح میدهم بمیرم.
۴- نوجوان درگیر رفتارهای غیر طبیعی و خطرناک میشود.
۵- گاهی ممکن است با علائم و اختلالات دیگری مواجه شویم. مثلا: بیش فعالی ذیل دوقطبی، روان پریشی، اضطراب شدید، وسواس، اختلال سلوک، اختلال لجبازی و نافرمانی که برای تشخیص درستتر به روانشناس باید مراجعه کرد
۶- یکی دیگر از اقدامات نوجوانی، رفتار خودجرحی است. انجام اموری مثل سوزاندن بدن که نشانه خشم درونی علیه خود، هیجانات درست ابراز نشده و درست دیده نشده است. خودجرحی (NSSI) مساوی خودکشی نیست. بلکه برای دیده شدن یا جلب توجه یا ترساندن والدین است.
🙏 از همین جا عذرخواهی میکنیم اگر خاطرتون آشفته شد. ولی متاسفانه برخی از #خانوادهها درگیر چنین مسائلی هستند و ما اینجاییم تا بتونیم کمکی هر چند اندک بهشون بکنیم.
🌱 ادامه دارد.....
@khanevadehmovafagh13
❇️آنچه #نوجوانان باید درباره حد و مرز روابط بدانند
✅به آنها کمک کنید تا #رفتارهای غیرقابل قبول را شناسایی کنند
🌸گاهی اوقات #نوجوانان برای تعیین اینکه یک رابطه یا دوستی سالم چگونه به نظر می رسد به کمک نیاز دارند.
✅به طور مرتب با آنها در مورد آنچه که یک رابطه #عاشقانه یا دوستی سالم را تشکیل می دهد و همچنین اینکه #احترام به نظر می رسد صحبت کنید.
👈این غیر معمول نیست که #نوجوانان رفتارهای ناسالم دیگران را بپذیرند، اما وقتی این کار را انجام می دهند، ارزش خود را به خطر می اندازند.
✅به آنها #یادآوری کنید که همه سزاوار این هستند که با آنها با مهربانی و #احترام رفتار شود و اگر کسی با آنها خوب رفتار نمی کند، ممکن است لازم باشد #محدودیت هایی را با آن شخص تعیین کند.
✅به اهمیت حد و مرز در #روابط مجازی نیز توجه کنید
✅بیشتر روابط امروزی دارای یک جزء مجازی هستند. با نوجوان خود در مورد #آداب_معاشرت مجازی، و سوء استفاده از قرارهای مجازی صحبت کنید.
👈اطمینان حاصل کنید که آنها می دانند چگونه در فضای آنلاین ایمن بمانند و همچنین با افرادی که ارزش های آنها را نقض می کنند #مرزهایی تعیین کنند.
👈به آنها عبارات کلیدی بدهید که می توانند برای #مدیریت موقعیت ها استفاده کنند
✅تعیین حد و مرز سخت است و نیاز به #تمرین زیادی دارد. همچنین چیزی است که نیاز به #تفکر و تصمیم گیری دارد.
🌸به همین دلیل، #نوجوانان به عبارات اساسی نیاز دارند که برای آنها زمان بخرد. برخی از مثالها عبارتاند از: “اجازه دهید در مورد آن فکر کنم و به شما اطلاع دهم”، “نه ممنون. من با آن موضوع راحت نیستم” یا “اجازه دهید با والدینم صحبت کنم و فردا به شما اطلاع دهم.”
✅داشتن چند عبارتی که می توانند در همان لحظه بگویند، آنها را از #غرق شدن در هرج و مرج یا تسلیم شدن در برابر فشار همسالان باز می دارد.
#نوجوان
@khanevadehmovafagh13