🔴 #راه_دفع_دلسردی_از_همسر
💠 اولین مهارت این است که بتوانید از تکنیک هدیه_دادن استفاده کنید. نیاز نیست که هدیه بزرگ باشد، یا حتما آن را خرید کرده باشید، گاهی یک نوشته چند خطی از ابراز محبت میتواند همسرتان را خوشحال و غافلگیر کند. از علاقه به همسرتان بنویسید. با ظرافت و غافلگیری میتوانید صحنه زندگی را متفاوت کنید. هدیه دادن با گشادهرویی و ابراز علاقه، راهی است که به زندگی تنوع میبخشد.
🔴 #امام_رضا_علیه_السلام
💠 بهترین زنان شما زنی است که پنج خصلت داشته باشد: گفته شد آن پنج خصلت کدامند؟ پاسخ دادند: امیرالمومنین علی علیه السلام فرمودند:
1⃣سهل گیر باشد و سخت نگیرد
2⃣نرم خو و آرام باشد و تندخو نباشد
3⃣از شوهر خود اطاعت کند
4⃣هرگاه شوهرش را به خشم آورد چشم بر هم نگذارد تا او را راضی کند
5⃣و هرگاه شوهرش از وی غایب شد مال و آبروی او را حفظ کند
💠 چنین زنی از کارگزاران خداوند است و کارگزاران خداوند از رحمت او ناامید نیستند.
📙کافی جلد۵، ص۳۲۴
🔴 #تازه_داماد_و_تازه_عروس
💠 نقل میکنند یک جوان طلبه در سال اوّل طلبگی خود به محضر یکی از بزرگان و اولیاء خدا میرسد و از ایشان برای موفّقیت در سیر و سلوک و تهذیب نفس طلب دستورالعمل ویژه میکند. ایشان به این مضمون میگوید: "مهمترین دستورالعمل بنده این است که فقط حال و هوای ابتدای طلبگی را تا آخر، حفظ کنید!" یعنی همان نگاه و احساسی که به طلبگی دارید مثل سربازی امام زمان علیهالسلام، تلاش برای ترک گناه، انجام واجبات و مستحبّاتی چون نماز شب و ... را حفظ کنید.
💠 در زندگی مشترک، حفظ روزهای اوّل زندگی خیلی مهم است. حفظ رفتارهایی از جنس احترام به یکدیگر، عشقورزی، مهربانی، گذشت، زبان تشکّر، زبان عذرخواهی، تواضع در برابر یکدیگر، گفتگوهای صمیمی و دهها رفتار زیبای دیگر.
💠 یقیناً فضای کنونی زندگی بسیاری از همسران حال و هوای روزهای اوّل زندگی را ندارد امّا میتوان با یک ابتکار زیبا گاه با همسرمان قرار بگذاریم هفتهای یک روز یا چند ساعت خودمان را در روزهای اوّل زندگی فرض کنیم و در این چند ساعت همان رفتارهای تازه داماد و تازه عروس را از خود نشان دهیم.
💠 تکرار رفتارهای روزهای اوّل زندگی تمرین خوبی برای مبارزه با هوای نفس، ایجاد رابطه جدید، متنوّع و لذّت بخش است و میتواند به شما امیدی تازه از جنس خاطرات زیبای گذشته هدیه دهد.
خاموش بودن نصف حکمت است
تعقیب نکردن دیگران ، نصف آرامش ؛
و مداخله نکردن در کار دیگران ، نصف ادب ...
همیشه آنکه قویتر بود ،
کمتر زور میگفت ...
و آنکه راحتر میگفت اشتباه کردم ؛
اعتماد به نفسش بالاتر بود ...
آنکه " صدایش " آرامتر بود ،
حرف هایش بانفوذتر بود ...
آنکه خودش را واقعا " دوست داشت " ؛
دیگران را واقعی تر دوست داشت ...
آنکه به " تفاوت بین انسانها " واقف بود ؛
بیشتر نقاط مشترک میان خود و دیگران را پیدا میکرد.