🔺صندلی داغ مدیریت مپنا چگونه واگذار میشود؟
🔹همزمان با معرفی شدن عباس علیآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت، موجی از گمانهزنیها در فضای انرژی کشور پیرامون رئیس بعدی گروه مپنا شدت گرفت.
🔹نکته مهم پیرامون انتخاب مدیرعامل جدید مپنا ترکیب سهامداری آن است که به نوعی قدرت هر بخش به منظور چیدمان هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت را تعیین میکند.
🔹بر اساس آخرین تغییرات ترکیب سهامداری، شرکت سرمایهگذاری صنایع برق و آب (صبا) از زیرمجموعههای آستان قدس ۴۷.۶۲ درصد از سهام مپنا را در اختیار دارد و مطابق قانون گزینههای این شرکت میتواند، برای ترکیب هیئت مدیره و مدیرعامل آینده این گروه صنعتی تعیین کننده باشد.
🔹از سوی دیگر با توجه به اینکه مهمترین کارفرمای گروه مپنا وزارت نیرو و وزارت نفت است، لذا نظر دولت به منظور تعیین مدیرعامل مپنا در راستای پیشبرد بهتر پروژهها بسیار اهمیت دارد.
🔹همچنین ۲۵.۶ درصد از سهام این شرکت از طریق سهام عدالت و شرکتهای سرمایهگذاری استانی نیز در اختیار دولت بوده و همین مسئله دست قوه مجریه را به طور قانونی برای انتخاب مدیرعامل باز میگذارد.
🔹با توجه به جزئیات ارائه شده به نظر میرسد، مدیرعامل آینده گروه مپنا از دل جلسات مشترک دولت و آستان قدس بیرون میآید اما در این بین یک تجربه منفی، برخی از فعالین صنعت برق پیرامون انتخاب مدیرعامل جدید مپنا را نگران کرده است.
🔹شرکت مهاب قدس به عنوان یکی از شرکتهای قوی حوزه آب و بازوی توانای دولت در اجرای طرحهای آبی از دیگر شرکتهایی بود که مدیرعامل آن از دل جلسات دولت و آستان قدس رضوی انتخاب میشد.
🔹در این راستا انتخاب غلط در راس این شرکت سبب شده تا مهاب قدس طی یک دهه گذشته دوران نزولی را طی کرده و هم اکنون نامی از آن در طرحهای آبی کشور نباشد.
🔹بر این اساس فعالین صنعت نیروگاهی نگران هستند، تجربه منفی مهاب قدس این بار بر سر مپنا نازل شده و فیل حوزه انرژی کشور به موش تبدیل شود.
@khate_energy
خط انرژی
🔺بیاثر کردن تحریم با بازمعماری تجارت انرژی/ جایگاه غرب و شرق در تجارت نفتی ایران کجاست؟ 🔹تمرکز حدا
21.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺موعد تغییر پارادایم از تجارت نفت به گاز/ واردات گاز از ترکمنستان چگونه معنای راهبردی پیدا میکند
🔹حبیبالله ظفریان کارشناس ارشد انرژی گفت: ایران باید اتکای خود را از صادرات نفت به صادرات گاز و فرآورده نفتی تغییر داده و تجارت انرژی خود را به گونهای بازمعماری کند که از تحریمپذیری آن کاسته شود.
🔹در این مسیر ضروری است ایران در کنار افزایش تولید گاز و کنترل مصرف، به صورت حداکثری اقدام به واردات گاز از ترکمنستان، روسیه و قطر کند و با بازصادرات گاز مولفههای قدرت خود در منطقه را افزایش دهد.
@khate_energy
🔺 بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری آفریقا از واردات ۸ قلم از کالای نفتی/ ایران میتواند ۴ میلیارد دلار به آفریقا صادر کند
🔹به طور میانگین سهم ایران از واردات ۶۰۰ میلیارد دلاری کشورهای آفریقایی تنها حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده که به معنای سهم کمتر از ۰.۱ درصدی است. البته این عدد در سال گذشته به یک میلیارد دلار نیز افزایش یافته است اما کافی نیست.
🔹براساس آمار صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص ملی ایران معادل ۰.۷ درصد دنیا است، در نتیجه بدون نظر گرفتن مزایای خاص موجود در آفریقا برای ایران، حداقل سهم ایران از تجارت با آفریقا لازم است ۰.۷ درصد باشد که این عدد معادل ۴ میلیارد دلار است.
🔹طبق نمودار، از بین ۱۳ قلم باارزشترین محصولات وارداتی آفریقا، فقط ۱۰۰ میلیارد دلار شامل نفت و مشتقات نفتی است که ایران تولیدکننده آنهاست و میتواند به آفریقا صادرات داشته باشد.
🔹ظرفیت پالایشی آفریقا ۳.۵ میلیون بشکه در روز است که حدود نیمی از آن غیرفعال است. ایران میتواند با تعمیرات اساسی و نوسازی این پالایشگاهها، همانند تجربه ونزوئلا این واحدها را به مقصد صادرات نفت خود تبدیل کند.
@khate_energy
🔺تامین انرژی پایدار، ایران را به هشتمین فولادساز دنیا تبدیل کرد
🔹بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، ایران با تولید ۳.۱ میلیون تن فولاد در ماه آوریل ۲۰۲۳ مصادف با فروردین ۱۴۰۲ جایگاه هشتم جهان را از آن خود کرد.
🔹تامین برق و گاز متناسب با نیاز صنایع فولاد سبب شده تا تولید این محصول راهبردی کشور در فروردین ماه ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش ۵.۹ درصدی مواجه شود.
@khate_energy
🔺روایت موسسات خارجی و مسئولان داخلی از دو برابر شدن صادرات نفت ایران
🔹طبق گزارش موسسه کپلر و ورتکسا، صادرات نفت ایران در ابتدای دولت سیزدهم حدود ۶۵۰ هزار بشکه در روز بود که طبق آخرین گزارش این موسسات به اعداد ۱.۳ الی ۱.۴ میلیون بشکه در روز در ماه پایانی ۲۰۲۲ رسیده و تقریبا دو برابر شده است.
🔹چندی پیش نیز مدیرعامل شرکت نفت از افزایش ۶۳۰ هزار بشکهای تولید و صادرات نفت ایران در سال گذشته خبر داده بود. وزیر نفت نیز در نمایشگاه بیناالمللی نفت، دو برابر شدن صادرات نفت نسبت به ابتدای دولت سیزدهم را به صورت رسمی اعلام کرد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺جایگاههای بنزین از ابتدای مرداد فقط یک کارت سوخت دارند
🔹رضا نواز سخنگوی صنف جایگاهداران سوخت گفت: هماکنون میزان استفاده مردم از کارت سوخت شخصی برای بنزین آزاد نسبت به قبل از اجرای طرح ساماندهی کارت سوخت جایگاهها حدود ۱۰ برابر شده است و روند افزایشی ادامه دارد.
🔹با توجه به اینکه طبق قانون بودجه باید تا شهریور امسال، میزان استفاده از کارت سوخت شخصی به ۹۰ درصد برسد تا مردادماه امسال برای هر جایگاه تنها یک کارت سوخت برای بنزین آزاد وجود خواهد داشت.
@khate_energy
🔺مرزهای مغالطه همزمان با سد اوکراینی شکسته شد
🔹صبح امروز خبر هدف قرار گرفتن یک سد در منطقه درگیری روسیه و اوکراین مخابره شد اما یک واکنش در فضای رسانهای از سوی محمد درویش، سلبریتی محیطزیستی بسیار عجیبتر از اصل خبر بود.
🔹این سلبریتی در ادامه اظهارات غیرکارشناسی که صرفا در جهت توسعه برند شخصی است، در تلگرام خود نوشت: مخازن سدها، یکی از اهرمهای فشار در منازعات است؛ سدها ضریب آسیبپذیری سرزمین را افزایش میدهند و از منظر پدافند غیرعامل ممکن است کارکرد فروپاشی پیدا کنند.
🔹این مغالطه درحالی بیان میشود که، ساخت هیچ شهری در ایران از منظر آسیبپذیری سرزمین توجیه ندارد، زیرا وجود هر شهر یک سیبل برای دشمن است تا در منازعات آن را هدف قرار دهد.
🔹همچنین هیچ زیرساختی نظیر، پالایشگاه، راه و ... نیز نباید ساخته شود، زیرا هدفی برای کشورهای دیگر در منازعات است تا به وسیله آن شاهد فروپاشی باشیم.
🔹تفکری که امروز انفعال را با بهانه عدم فروپاشی از زبان سلبریتیها توجیه کرده و توصیه میکند، همان نظری است که در دهه ۷۰ از توسعه شهرهای مرزی ایران به بهانههای پدافندی جلوگیری کرد و ترمز اقتصاد کشور را کشید.
@khate_energy
🔺 خط انرژی را دنبال کنید
🔹 رسانه خط انرژی توسط جمعی از خبرنگاران تخصصی این حوزه و با تمرکز بر موضوع دیپلماسی انرژی و راهکارهای بیاثر کردن تحریم و حل چالش ناترازی انرژی ایجاد شده است.
🔹 صفحات مجازی «خط انرژی» را میتوانید در آدرس زیر دنبال کنید. همراهی شما دلگرمی بزرگی برای اعضای تحریریه این رسانه تخصصی است.
🔸کانال تلگرام:
https://t.me/khate_energy
🔸صفحه اینستاگرام:
instagram.com/khate_energy
🔸سایت خط انرژی:
https://khatenergy.ir/
🔸کانال ایتا:
https://eitaa.com/khate_energy
🔸کانال بله:
https://ble.ir/khate_energy
🔸گروه واتساپ:
https://chat.whatsapp.com/CQ5CssE5PDG2E7Ti8zabyg
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺تلاش دولت تبدیل ایران به هاب گازی منطقه است/ روسیه به عنوان نخستین دارنده منابع گازی دنیا نیز واردات گاز دارد
🔹 جواد اوجی وزیر نفت گفت: در ۲۰ ماه گذشته اصل بدهیمان به ترکمنستان را تسویه کردیم و افزایش سهم تجارت با کشورهای همسایه را دنبال خواهیم کرد.
🔹ما دومین رتبه دارایی ذخائر گازی دنیا هستیم و با همکاری روسیه، ترکمنستان و قطر تلاش میکنیم در سمت عسلویه هاب گازی داشته باشیم و مقدمات آن در حال برنامهریزی است.
🔹در دولت سیزدهم برای اولین بار صادرات نفت به پالایشگاه فراسرزمینی در منطقه آمریکای لاتین رقم خورد. این عرصه تحریمناپذیر است و احداث اینچنین پالایشگاهها در کشورهای مختلف ادامه خواهد داشت.
@khate_energy
🔺سد کمالخان زمانی ساخته شد که وزارت خارجه درگیر قدم زدن با کدخدا بود
🔹محمد پورحمید| طی روزهای اخیر برخی از دولتمردان دولت گذشته که سابقه فعالیت در وزارت امور خارجه و وزارت نیرو را داشتند و در زمان ساخت سد کمالخان به عنوان مهمترین مانع رسیدن حقابه به ایران درگیر قدم زدن با کدخدا بودند، به جای پاسخگویی در ارتباط با عملکرد فاجعهبار خود در حوزه دیپلماسی آب به ویژه در شرق کشور به بیان توصیه و راهکار پرداختند.
🔹نگاهی به نوشتههای این دست از افراد مشخص میکند، به چه دلیل مسئله آب در شرق کشور تا این اندازه به وضعیت بحرانی رسیده است. در این راستا یکی از مهمترین مباحثی که میتوان از فهم نادرست مسئولان دولت قبل در قبلا مسئله هیرمند برداشت کرد، اطلاعات غلط در ارتباط با مسئله آب در شرق کشور به حساب میآید.
🔹برای مثال اخیرا محسن بهاروند، از یقه سفیدهای وزارتخارجه دولت قبل عنوان کرده، حقابه ایران از رود هیرمند کمتر از ۱۰ درصد نیاز آبی استان سیستان و بلوچستان را تشکیل میدهد.
🔹همین آمار غلط در راستای کاهش اهمیت حقابه در تامین منابع آب استان سیستان و بلوچستان سبب شد تا حساسیت دولت قبل نسبت به حقابه کاهش یافته و سد کمالخان به عنوان مهمترین مانع نرسیدن حقابه به ایران بدون هیچ واکنش رسمی از سوی دستگاه سیاستخارجی کشور در دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد.
🔹برای تصحیح این انگاره غلط باید گفت، بر اساس آمار رسمی منابع و مصارف آب در استان سیستان و بلوچستان در یک سال آبی نرمال کل آب قابل برنامهریزی برای این استان پهناور کشور تنها ۲ میلیارد و ۲۲۰ میلیون متر مکعب است، این در حالیست که ۸۲۰ میلیون متر مکعب از این آب باید از مسیر رودخانه هیرمند تامین شود.
🔹یک تقسیم ساده با استفاده از آمار بالا بیانگر این مسئله است که ۳۷ درصد از منابع آب قابل برنامهریزی برای این استان را تشکیل میدهد و زمانیکه این آب به کشور شما نرسد، زمینه بروز مشکل برای بیش از ۲ میلیون نفر در استان سیستان و بلوچستان مهیا خواهد شد.
🔹همین تحلیلهای غلط در آمار سبب میشود تا منابع آب تامینی از مسیر هیرمند برای مسئولان دولت قبل بیاهمیت شده و تلاشی در راستای احقاق حقابه کشور در دستور کار قرار نگیرد و مدعیان سیاست خارجی همچنان درگیر اشتباهات محاسباتی باشند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺سرداور ضدایرانی پرونده «کرسنت ۲» با پیگیری دولت برکنار شد 🔹محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور از بر
🔻آخرین وضعیت پرونده گازی کرسنت/ ادعای ۳۲ میلیارد دلاری علیه ایران فروپاشید
🔹معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: درخصوص مسئله کرسنت، دو پرونده وجود دارد، در پرونده نخست که مدیریت آن پرونده در اختیار دولت سیزدهم نبود متأسفانه با پایان دولت دوازدهم، رأی علیه ایران صادر و شرکت ملی نفت ایران محکوم شد.
🔹در دولت قبل، کشور در پرونده کرسنت ۱ به پرداخت دو میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار محکوم شده است. یکی از دلایلی که کشور در پرونده کرسنت ۱ ناکام مانده است، ناشی از کوتاهیها و اشتباهات فاحش تیم وکالتی بود که پرونده را در دست داشت.
🔹درخصوص مسئله پرونده کرسنت ۱ در تلاش هستیم تا مسئله وجود فساد را اثبات کنیم و با پیگیریهای داخلی و خارجی اجرای حکم این پرونده را متوقف و نتیجه را به نفع کشور تغییر دهیم.
🔹با تلاش سازمان حقوقی دولت در حال حاضر ساختار داوری کرسنت ۲ فروپاشیده است و عملاً ادعای بهناحق ۳۲ میلیارد دلاری علیه ایران از بین رفته است.
@khate_energy
🔺اعتراف ظریف از کارنامه ضعیف برجام در جذب سرمایهگذاری خارجی/ دولت سیزدهم در تحریم رکورد برجام را زد
🔹روز گذشته جواد ظریف وزیر سابق امور خارجه ایران در کلاب هاوس عنوان کرد: با اجرای برجام ۸۵ میلیارد دلار درخواست سرمایهگذاری در ایران داشتیم که با ۱۳ میلیارد دلار موافقت و فقط ۲ میلیارد دلار جذب شد. ما در جذب سرمایه موفق نبودیم.
🔹در واقع برجام به عنوان یک توافق کوتاهمدت و بدون ضمانت انتفاع اقتصادی ایران، اساسا توانایی پوشش ریسک سرمایهگذار خارجی را در برابر تهدیدهای گاه و بیگاه آمریکا ندارد.
🔹طبق آمار سازمان سرمایهگذاری، میزان مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی در زمان اجرای برجام بیش از ۲.۶ میلیارد دلار نرفت، درحالیکه در ۶ ماه ابتدایی ۱۴۰۱ و در شرایط تحریم، این رقم به ۳.۱ میلیارد دلار رسیده است. افسانه جذب سرمایهگذاریهای چند ۱۰۰ میلیارد دلاری با احیای برجام را باور نکنید.
@khate_energy