🔺ایران قطب برق منطقه میشود
🔹صبح امروز پانزدهمین اجلاس کميسيون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و تاجیکستان در حالی برگزار شد که وزیر نیرو از ساخت نیروگاه برقابی برای تاجیکها خبر داد.
🔹وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان هم تاکید کرد: امکان تامین برق آسیای مرکزی و جنوبی با همکاری ایران و تاجیکستان وجود دارد.
@khate_energy
🔺هزینه ۴۲ میلیارد یورویی ایتالیا برای مقابله با زمستان سخت
🔹با اعمال محدودیت بر جریان واردات گاز از روسیه، تقریباً همه مردم ایتالیا قصد دارند امسال مصرف سوخت خود را از طریق ترکیبی از کاهش گرمایش، پوشیدن لباس بیشتر، خاموش کردن چراغها و محدود کردن استفاده از لوازم خانگی کاهش دهند.
🔹یک شهروند ایتالیایی در مصاحبه با سایت خبری thelocal اظهار کرده که خانه آنها فاقد عایق است، بنابراین در یک اتاق زندگی میکنند و فقط آن را گرم میکنند. او گفت که قصد دارد هر روز صبح هیزمی را آتش بزند که از آن برای پخت و پز نیز استفاده کند.
🔹گزارش کامل بحران گازی ایتالیا را در تیتر یک صفحه انرژی خبرگزاری فارس در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺امضای توافق با یک کشور اروپایی در حوزه انرژی
🔹روزنامه ایران نوشت، حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران روز گذشته با سفر به بلگراد با همتای صربستانی خود دیدار کرد و در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا ایران آمادگی همکاری با صربستان در موضوع نفت و گاز را دارد تصریح کرد: ما آمادگی داریم سندی بین دو کشور ایران و صربستان در حوزه انرژی امضا شود.
🔹وی افزود: با یک کشور اروپایی در حوزه انرژی یک توافقی امضا شده و چنانچه درخواستی از سوی صربستان روی میز قرار گیرد به خوبی به آن توجه میشود.
🔹وزیر خارجه صربستان نیز در این نشست خبری با اشاره به سفر خود به تهران و حضور در جریان مراسم تحلیف آیت الله رئیسی عنوان کرد: هشتادمین سالگرد روابط دو کشور گواهی روابط دوستانه دو کشور است و در سطح عالی قرار داریم.
🔹وی ضمن تاکید بر گسترش همکاریها گفت: ما به این نتیجه رسیدهایم که به رغم افزایش مبادلات، ظرفیت بیشتری برای توسعه همکاریها داریم.
@khate_energy
خط انرژی
🔺مصرف گاز خانگی در سال ۱۴۰۱ رکورد زد 🔹سال گذشته رکورد تاریخی مصرف روزانه گاز در بخش خانگی ۶۹۲ میلیو
مصرف گاز بخش خانگی از مرز ۵۳۰ میلیون مترمکعب در روز گذشت/ رکورد دیگری به ثبت رسید
محمدرضا جولایی مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: مقدار مصرف گاز در بخش خانگی و تجاری با کاهش دما، امروز با ۶ درصد افزایش به ۵۳۰ میلیون مترمکعب در روز رسید.
@khate_energy
🔺عایدی صادرات گاز بیشتر از صادرات متانول پتروشیمیها
🔹از منظر اقتصادی، در ۱۰ سال اخیر صادرات هر متر مکعب گاز طبیعی به طور میانگین، ۲۸.۷ سنت و صادرات متانول معادل ۲۹.۹ سنت «درآمد» ایجاد کرده است.
🔹با در نظر گرفتن هزینههای احداث و بهرهبرداری، در نهایت عایدی حاصل از صادرات ۱ متر مکعب متانول، حدود ۶.۸ سنت «پایینتر» از گاز طبیعی بوده است.
🔹 در نتیجه توصیه میشود دولت به جای اعطای گاز طبیعی به پتروشیمیها برای تبدیل به متانول و سپس صادرات آن، مستقیما به صادرات گاز اقدام کند.
@khate_energy
🔺نتایج شراکت استراتژیک با چین برای ایران و روسیه
توئیت سجاد طاهری، خبرنگار انرژی خبرگزاری برنا
@khate_energy
🔺رکورد مصرف ۵۸۵ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی/ زمستان سرد ایران هم فرارسید
🔹مصرف گاز خانگی در دو هفته گذشته ۳۴ درصد معادل ۱۴۸ میلیون متر مکعب در روز افزایش داشته و پیشبینی میشود که با سردتر شدن هوا، رکورد مصرف گاز از عدد ۵۸۵ میلیون متر مکعب نیز فراتر رود.
🔹سال گذشته مصرف گاز خانگی در روز ۳ بهمنماه با ثبت عدد ۶۹۲ میلیون متر مکعب تمامی رکوردها را زد و حال باید دید امسال چه اتفاقی خواهد افتاد.
🔹با سردتر شدن هوا در برخی استانهای کشور، شرکت ملی گاز به مردم ایران توصیه کرده که دمای خانه را بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد تنظیم و در مصرف بهینه گاز کوشش کنند.
@khate_energy
🔺جزئیات بارش ۲ روز اخیر در استان تهران
🔹بر اثر بارندگی روزهای ۱۳ و ۱۴ آذر سال ۱۴۰۱ در حوضه آبریز سد طالقان ۱۰.۵ میلیمتر، حوضه آبریز سد امیرکبیر ۷.۵ میلیمتر، حوضه آبریز سد لتیان ۱۹ میلیمتر، حوضه آبریز سد ماملو ۲۱.۲ میلیمتر و حوضه آبریز سد لار ۲۳ میلیمتر بوده است.
🔹استان تهران مجموعا از ابتدای مهرماه سال ۱۴ آذر ۲۰.۱ میلیمتر بارش دریافت کرده که نسبت به متوسط بلند مدت ۶۵ درصد کاهش را تجربه میکند.
@khate_energy
🔺معمای قرارداد ۲۷ ساله چین و قطر/ بالاخره چین ما را مستعمره کرد یا دور زد؟
🔹چندی پیش شرکت قطر انرژی و سینوپک چین قراردادی برای صادرات سالانه ۴ میلیون تن LNG به مدت ۲۷ سال و ارزش ۶۰ میلیارد دلار امضا کردند که از سال ۲۰۲۶ اجرایی خواهد شد. در این بین اتاق بازرگانی در گزارشی مدعی شد که چین قید تجارت با ایران را زده است. اما این ادعا چقدر صحت دارد؟
🔹طبق آمار شرکت BP چین سالانه ۱۲.۳ میلیارد متر مکعب گاز (LNG) از قطر وارد میکند که قرارداد جدید دو کشور تنها به میزان ۵.۶ میلیارد متر مکعب (۴ میلیون تن) بوده و در جهت تثبیت رقم واردات فعلی است.
🔹در واقع با افزایش ابهامات درباره آینده انرژی دنیا، چینیها به سمت امضای قراردادهای بلندمدت واردات گاز با قطریها حرکت کردهاند تا در رقابت با اروپای دارای بحران گاز عقب نمانند.
🔹پیشتر در مارس و دسامبر ۲۰۲۱ نیز چینیها با شرکت قطر انرژی دو قرارداد ۱۰ ساله خرید ۲ و ۱ میلیون تن LNG منعقد کرده بودند که از سال ۲۰۲۴ آغاز شده و با هدف تامین پایدار انرژی چین انجام شده است.
🔹اما سوال اساسی این است که امضای قرارداد تجارت گاز بین قطر و چین چه ارتباطی با ایران دارد؟ چرا که طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس اولویت اول صادرات گاز ایران به کشورهای همسایه و منطقه مثل عراق، ترکیه، پاکستان، عمان و غیره بوده که در حال حاضر در دستور کار وزارت نفت قرار گرفته است.
🔹در نتیجه قرارداد قطر و چین به معنای تصاحب بازار ایران نیست، زیرا اساسا چین در دسته بازارهای هدف ایران قرار ندارد، فارغ از اینکه اینکه ایران گاز مازادی هم ندارد که به چین صادر کند.
🔹البته از اتاق بازرگانی نمیتوان انتظار کار کارشناسی و واقعبینی داشت چرا که همین گروه در یک سال گذشته در رسانهها مدعی بودند که صادرات نفت ایران به چین روزانه هزار بشکه است! درحالیکه تمامی موسسات داخلی و خارجی ارقام صادراتی را در حدود یک میلیون بشکه در روز برآورد کردهاند.
🔹اما جالبتر از این موضوع، خط رسانهای بلندگوهای اتاق بازرگانی است، به گونهای که تک تک قراردادهای صادرات گاز دنیا را بر سر ایران میکوبند، گویا ایران باید در همه قراردادهای دنیا، یک طرف قرارداد باشد.
🔹نکته عجیب دیگر اینکه از دید رسانههای اتاق بازرگانی اگر چین در ایران سرمایهگذاری کند مستعمره چین شدهایم و اگر با یک کشور دیگه قرارداد ببندد ما را دور زده است! این تحلیلهای زرد و خودمتناقض، مرغ پخته را نیز به خنده درمیآورد.
@khate_energy
6.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔻بعد از امضای سند همکاری ۲۵ ساله با چین، صادرات نفت ایران ۸ برابر شد
🔹میزان صادرات نفت ایران به چین در سال ۲۰۲۰ حدود ۷۸ هزار بشکه در روز بود اما بعد از امضای سند همکاری ۲۵ ساله با چینیها، این رقم به ۶۱۷ هزار بشکه در روز رسید و ۸ برابر شد.
🔹جزئیات ضرر ۲۰ میلیارد دلاری ایران از تخریب روابط با چین در دولت یازدهم و دوازدهم را در کلیپ مشاهده کنید.
@khate_energy
🔺قیمت گاز طبیعی در اروپا بعد از جنگ اوکراین ۶ برابر شد
🔹طبق گزارش اویل پرایس درباره وضعیت قیمت حاملهای انرژی در دنیا، بالاترین قیمت برق خانگی مربوط به کشورهای اروپایی است و دانمارک، آلمان و بلژیک در صدر بالاترین قیمتها قرار دارند.
🔹قیمت برق در بسیاری از کشورهای اروپایی بیش از دو یا سه برابر میانگین جهانی ۰.۱۴ دلار در هر کیلووات ساعت است.
🔹همچنین ۸ مورد از ۱۰ کشور دارای بالاترین قیمت گاز طبیعی در جهان مربوط به اروپا است که هلند، سوئد و آلمتم در صدر آن قرار دارد.
🔹به طور کلی، قیمت گاز طبیعی اروپا در یک سال پس از حمله به اوکراین، ۶ برابر شده است. جزئیات بیشتر را در گزارش اویل پرایس در لینک بخوانید.
@khate_energy