فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺اجرای FATF، خودتحریمی ایران به نفع آمریکا
🔹پیوستن به دو کنوانسیون باقیمانده از توصیههای FATF یعنی کنوانسیون پالرمو و CFT مجددا در دستور کار دولت پزشکیان قرار گرفته است.
🔹موافقان FATF میگویند که با اجرای توصیههای این نهاد و ایجاد شفافیت، زمینه برای همکاری با نظام بانکی جهانی فراهم میشود.
🔹از طرفی مخالفان FATF مدعی هستند که با اجرای آن، زمینه برای تشدید تحریم فراهم میشود. محمدحسن قدیریابیانه کارشناس مسائل بینالملل توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/cz6p20JLY0o
@khate_energy
🔺 ۵ نیروگاه بزرگ که بیش از ۵۰ درصد برق اسرائیل را تامین میکنند؟
🔹 نیروگاه توربین بخار Orot Rabin که یک پروژه برق حرارتی با ظرفیت ۲۵۹۰ مگاواتی است- در حیفا قرار دارد. این پروژه در سال ۱۹۸۲ راهاندازی شد و اسرائیل- الکتریک، مالک این پروژه است.
🔹 نیروگاه توربین بخار روتنبرگ که با ظرفیت ۲۲۵۰ مگاوات در تلآویو واقع شده است. این پروژه در سال ۱۹۹۰ راهاندازی شد و مالک آن اسرائیل-الکتریک است.
🔹 نیروگاه سیکل ترکیبی هاگیت، یک پروژه حرارتی ۱۳۷۱ مگاواتی است. اسرائیل- الکتریک مالک این پروژه است. این نیروگاه در سال ۲۰۰۲ راهاندازی شد و در شمال اسرائیل واقع شده است.
🔹نیروگاه دوگانهسوز اشکول با ظرفیت ۹۱۲ مگاوات در سال ۱۹۷۴ آنلاین شد. شرکت Dalia Power Energies سهام این پروژه را در اختیار دارد و این واحد در جنوب اسرائیل واقع شده است.
🔹نیروگاه هارویت (تزافیت) از سال ۲۰۱۵ شروع به کار کرده است. این نیروگاه حرارتی ۹۰۰ مگاواتی در اورشلیم قرار دارد. دالیاپاور انرژی سهام این پروژه را در اختیار دارد.
@khate_energy
🔺 بلومبرگ: ایران خواستار افزایش قیمت نفت صادراتی به چین شد
🔹بلومبرگ نوشت: ایران نفت خود را با تخفیف کمتری نسبت به نفت خام برنت در اختیار خریداران چینی قرار میدهد.
🔹فروشندگان ایرانی قصد دارند نفت خود را با قیمت بالاتری به پالایشگاههای مستقل چین بفروشند و یک دلار در هر بشکه بر قیمت نفت خام خود بیفزایند.
🔹ایران در آخرین قراردادهای تجاری، نفت خام سبک و سنگین خود را ۳.۵ و ۷.۵ دلار پایینتر از شاخص نفت برنت ارائه داده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | اردوغان؛ رفیق دزد و شریک قافله
🔹درحالی که اردوغان مدعی قطع همکاریهای اقتصادی با اسرائیل شده اما هنوز نفت و فولاد رژیم توسط ترکیه تامین میشود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سومین کنفرانس و نمایشگاه بینالمللی بهینهسازی مصرف و بهرهوری انرژی برگزار میشود
🔹 این کنفرانس در روزهای ۲۳ و ۲۴ مهرماه در تهران برگزار میشود.
🔹معاون اول رئیس جمهور و وزرای نفت و نیرو سخنرانان این کنفرانس مهم خواهند بود.
📆 زمان: ۲۳ و ۲۴ مهرماه ۱۴۰۳
📍مکان: مرکز همایش های بین المللی برج میلاد
🟡 برای رزرو غرفه ی نمایشگاهی و ثبتنام در کنفرانس و نمایشگاه به وبسایت کنفرانس مراجعه فرمایید.
🟡 اطلاعات بیشتر:
🔹 www.eeciran.ir
🔹021-66085196
🔹021-66063148
🔺عضویت در کانال انجمن:
🔹https://t.me/joinchat/AAAAAD-roE2uR1JDwlfWTA
@khate_energy
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سنگ بزرگ در مسیر بهینهسازی مصرف
🔸مهدی هاشمزاده رئیس گروه انرژی اندیشکده ماهد:
🔹 بهینهسازی مصرف گاز یک بحث فراوزارتخانهای بین وزارت صمت، وزارت نفت و وزارت نیرو است و اصلا متولی واحدی با اختیارات متناسب برای پیشبرد پروژهها وجود ندارد.
🔹مثلا شرکت ملی گاز عملا توزیعکننده گاز در کشور است و مسئولیت بهینهسازی و اختیارات آن در چارچوب فعالیت این شرکت تعریف نمیشود و بهینهسازی باید ذیل معاونت رئیسجمهور پیگیری شود.
@khate_energy
🔺 دروغ تکراری دنیای اقتصاد/ دستاوردسازی برای برجامِ ونزوئلایی که نافرجام شد
🔹 طبق آمار، در ماه سپتامبر نرخ تورم نقطه به نقطه ونزوئلا به رقم ۲۵.۷ درصد رسیده درحالی که طبق آخرین گزارش مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه ایران در شهریور معادل ۳۱.۲ درصد بوده است.
🔹امروز روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «تورم ونزوئلا کمتر از ایران» ادعای تکراری خود را مطرح کرد که عبور ونزوئلا از ابرتورم به دلیل توافق با آمریکا بوده است.
🔹نمودار بالا، سه رخداد شامل آغاز فعالیت شرکت آمریکایی شورون برای تهاتر بدهی، آغاز توافق کوتاهمدت ۶ ماهه بایدن با مادورو و پایان این توافق را نشان میدهد.
🔹در فوریه ۲۰۱۹ تورم ونزوئلا با ۳۴۵ هزار درصد به بالاترین رقم خود رسید و با انجام اصلاحات داخلی این رقم، قبل از حضور شرکت شورون تا ۳۴۵ درصد کاهش یافت.
🔹طبق آمار اوپک، روند صعودی تولید نفت این کشور نیز از سپتامبر ۲۰۲۱ و در توافق نفتی با دولت رئیسی آغاز شد و ۱۶۲ هزار بشکه افزایش یافت.
🔹به بیان دیگر، روند نزولی تورم ونزوئلا از سال ۲۰۱۹ و قبل از توافق با آمریکا شروع شده و بعد از اتمام این توافق نیز، این روند نزولی ادامه داشته و تورم کمتر از نصف شده است.
@khate_energy
🔺سرنوشت کک سوزنی پالایشگاه شازند اراک چه شد؟
🔹پالایشگاه شازند با ضریب پیچیدگی نلسون ۹.۴ به عنوان پیچیده و اقتصادیترین واحد پالایشی کشور شناخته میشود.
🔹طرح تولید کک سوزنی این پالایشگاه با ظرفیت ۹۰ هزار تن در سال در حال پیگیری بوده و در صورت بهرهبرداری میتواند تولید نفت کوره این مجتمع را به صفر برساند.
🔹تولید کک سوزنی در انحصار پالایشگاه شازند اراک بوده و الزام قانونی و مصوبه مجلس شورای اسلامی آن نیز گرفته شده است.
🔹طرح کک سوزنی محصولی استراتژیک است که موردنیاز صنایع فولاد بوده و منافع محیطزیستی قابل توجهی از جمله حذف نفت کوره و سوختهای سنگین آلاینده از سبد محصولات پالایشگاه را نیز دارد.
🔹با این حال بعد از گذشت حدود سه سال و با توجه به اهتمام پالایشگاه و همچنین تاکیدات مسولین استانی، به نظر میرسد این پروژه با مقاومتهای سازمان محیط زیست روبرو شده است.
@khate_energy
🔵 کشورهای اسلامی چقدر از تجارت کالایی اسرائیل سهم دارند؟
🔹طبق گزارش مرکز تحلیل راهبردی و بینالملل، سهم کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی از تجارت کالایی رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۳ حدود ۷ درصد بوده است.
🔹در سال گذشته میلادی، اسرائیل ۶۰ میلیارد دلار صادرات و ۸۰ میلیارد دلار واردات کالایی را به ثبت رساند و تراز تجارت کالایی این رژیم منفی ۲۰ میلیارد دلار است.
🔹البته با احتساب تجارت نفت، گاز و خدمات فنی و مهندسی، تراز تجاری رژیم صهیونیستی مثبت میشود/ فرهیختگان اقتصادی
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺#اخبار_مجلس| پیشنهاد بنزینی اتاق بازرگانی به روحانی چه بود؟
🔸آرش نجفی رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی:
🔹در سال ۹۸ به دولت وقت پیشنهاد دادیم که حد نفوذ رشد قیمت بنزین در اقتصاد واحدهای مختلف بررسی شود. در این صورت میتوانستیم مانع از حوادث آبان ۹۸ شویم.
🔹همچنین افزایش تدریجی قیمت بنزین نباید متوقف شود. پیشنهاد اتاق به دولت این است که حمایت خود را در توزیع بنزین یارانهای به صورتی پلکانی کاهش دهد تا حساسیت از مسئله بنزین به مرور کاسته میشود.
@khate_energy
🔺پای پتروشیمیها به توسعه میادین باز میشود
🔸هوشنگ فلاحتیان معاون برنامهریزی وزیر نفت:
🔹 دو طرح جمعآوری گازهای فلر و توسعه میادین گازی با شرکتهای بزرگ انرژیبر جز اولویتهای وزارت نفت است.
🔹در همین راستا اولین قرارداد توسعه منابع گازی با شرکتهای بزرگ انرژی بر از جمله پتروشیمیها توسط وزارت نفت تا یک ماه آینده به امضا خواهد رسید.
🔹سرمایهگذاران میتوانند با تولید گازی که میکنند هم طرحهای توسعهای خود را جلو ببرند و هم گاز تولیدی را برای رفع ناترازی در ایام پیک استفاده کنند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 دولت روحانی شبکه انتقال پول نفت را لو داد
🔸محمدحسن قدیریابیانه کارشناس مسائل بینالملل:
🔹تا زمانی که ایران تحریم بانکی است، اجرای خواستههای FATF هیچ فایدهای برای ایران ندارد بلکه این نهاد کل اطلاعات ایران در اختیار آمریکا قرار میدهند و تحریمها تشدید شود.
🔹در دوره اجرای برجام نیز تحت عنوان همکاری با FATF، لیست شبکه صرافیهای ایران در خارج کشور در اختیار این نهاد قرار گرفت و همه آنها تحریم شدند.
@khate_energy
🔺ایران صدرنشین افزایش تولید نفت اوپک/ قیمت نفت سنگین ۴ دلار کم شد
🔹طبق آخرین گزارش ماهانه اوپک، تولید نفت ایران در ماه سپتامبر با ۲۱ هزار بشکه در روز افزایش، به ۳ میلیون و ۳۱۶ هزار بشکه در روز رسید.
🔹ایران در ماه گذشته میلادی بیشتر رشد تولید را تجربه کرد و جایگاه خود به عنوان سومین تولیدکننده بزرگ اوپک را تحکیم بخشید.
🔹قیمت نفت خام سنگین ایران در ماه سپتامبر با ۴ دلار کاهش به ۷۳.۵۹ دلار بر بشکه رسید. میانگین قیمت هر بشکه نفت ایران در ۲۰۲۴ تاکنون ۸۱.۸۵ دلار بوده است.
@khate_energy
🔵 آمارهای عجیب از تجارت مخفیانه ترکیه با اسرائیل/ اردوغان صادرات را قطع نکرد
🔹فرهیختگان اقتصادی نوشت: اوایل خردادماه ۱۴۰۳ بود که رئیسجمهور ترکیه مدعی شد که آنکارا تمام فعالیتهای تجاری و اقتصادی خود با رژیم صهیونیستی را متوقف کرده است.
🔹نگاهی به گزارشهای گمرک و مرکز آمار ترکیه نیز این موضوع را کاملا تایید میکند، بهطوریکه صادرات ترکیه به اسراییل از ماه می میلادی صفر شده است.
🔹اما بررسی دقیقتر دادههای تجارت ترکیه با اسرائیل نشان میدهد ظاهرا تجار و گمرک ترکیه با تردستی، صادرات به رژیم صهیونیستی را بهنام دولت فلسطین ثبت میکنند.
🔹طبق این دادهها، درحالی از ماه می ۲۰۲۴ صادرات ترکیه به اسرائیل صفر شده، همزمان با آن، صادرات ترکیه به فلسطین رشد ۱۰ تا ۱۵ برابری داشته است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺نقشهخوانی عبور از ناترازی گاز
🔸مهدی هاشمزاده رئیس گروه انرژی اندیشکده ماهد:
🔹اگر نظام پلکانی به طور کامل اجرا شود و هر متر مکعب گاز برای افرادی که مصرف بیش از حد متعارف دارند، ۲۰ هزار تومان تعیین شود، صرفه جویی صورت خواهد گرفت.
🔹در مرحله بعد از تعرفهگذاری پلکانی، میتوان خانوادهها را بر اساس کد ملی دستهبندی کرد و به هر خانواده سهمیه انرژی رایگان تخصیص داد. خانوادهها در صورت صرفهجویی میتوانند آن را در بازار انرژی بفروشند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 اهداف پشت پرده مدافعان FATF در ایران
🔸 محمدحسن قدیریابیانه کارشناس مسائل بینالملل:
🔹تا تحریمهای آمریکا برداشته نشود، اجرای FATF هیچ گرهی از روابط بانکی ایران باز نمیکند و این موضوع را شبکه تجار، اقتصاددانان و دولتمردان چهاردهم میدانند.
🔹آقای همتی و ظریف هم میدانند که FATF اطلاعات دور زدن تحریم توسط ایران را در اختیار وزارت خزانهداری آمریکا میگذارد اما شاید میخواهند که فشار بیشتری به کشور بیاید تا سناریوی مذاکره و احیای برجام را پیش ببرند.
@khate_energy
🔺 تحریم بیاثر شد، تورمِ ونزوئلا سقوط کرد
🔹تورم ونزوئلا در فوریه ۲۰۱۹ با ثبت عدد ۳۴۵ هزار درصد، رکوردشکنی کرده و روند سقوط تورم به ۳۱۷ درصد در اکتبر ۲۰۲۳، با فاصله زمانی معناداری قبل از اجرای توافق ۶ ماهه با آمریکا رخ داده است.
🔹مادورو در ژانویه ۲۰۲۳ اعلام کرد که با اصلاح نظام مالیاتی، توسعه صنایع تکمیلی، خودکفایی کشاورزی و ساختوساز مسکن توانسته تورم را کنترل کند.
🔹روند کاهشی تورم ونزوئلا با پایان یافتن توافق با آمریکا همچنان ادامه دارد و اکنون نیز تورم نسبت به موعد اتمام توافق، نصف شده؛ که ثابت میکند تحولات تورمی این کشور ربطی به توافق ندارد.
🔹طبق آمار اوپک، روند صعودی تولید نفت ونزوئلا از سپتامبر ۲۰۲۱ و با امضای قرارداد صادرات میعانات گازی ایران به ونزوئلا آغاز شد. این قرارداد مشکل تأمین رقیقکننده برای افزایش تولید این کشور را حل کرد.
🔹قرارداد نفتی ونزوئلا با ایران باعث شد میانگین تولید نفت این کشور ۱۶۲ هزار بشکه در روز افزایش یابد و صنعت نفت ونزوئلا از گوشه رینگ تحریمها خارج شده و دولت بایدن ناچار به امتیازدهی نفتی شود.
🔹با لغو معافیت تحریمی آمریکا از ماه آوریل ۲۰۲۴، همچنان روند صعودی تولید نفت ونزوئلا ادامه دارد و بعد از آن، ۴۸ هزار بشکه دیگر به رقم تولید اضافه شده.
🔹ونزوئلا ابتدا با انجام اصلاحات داخلی و همکاری با کشورهای بلوک مقابل آمریکا، شدت اثر تحریم نفتی را کم کرد و سپس در میز مذاکره از آمریکا امتیاز گرفت، اتفاقی که دقیقاً عکس آن در برجام رقم خورد.
@khate_energy
🔺 تنوع سبد تولید برق ایران در قعر جدول/ سهم تقریبا هیچ تجدیدپذیر و هستهای
🔹طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، سهم گاز طبیعی از تولید برق در ایران از ۳۵ درصد سال ۱۳۶۴ به حدود ۸۶ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده، درحالی که در دنیا سهم گاز از ۱۴ به فقط ۲۳ درصد رشد یافته.
🔹سهم فرآورده نفتی در سبد سوخت ایران از ۵۰ به ۹ درصد کاهش یافته که نسبت به استاندارد ۴ درصدی در دنیا رقم قابل قبولی است.
🔹با وجود سهم ۱۴ و ۹ درصدی تجدیدپذیر و انرژی هستهای در تامین برق دنیا، این سهم در ایران فقط ۰.۵ و ۱.۸ درصد است.
🔹نکته جالب اینکه زغالسنگ ۳۵ درصد از تولید برق دنیا سهم دارد اما در ایران، سهم این سوخت در تولید برق صفر است!
🔹 ایران از نظر میزان تنوع سبد تولید برق در رتبه ۱۳۱ جهان قرار دارد. آمریکا بهترین تنوع را در سبد تولید برق داشته و شاخص تنوع سبد تولید برق آن در محدوده عالی قرار دارد.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آینده توافق با آمریکا در دوگانه ترامپ - هریس
🔹هر چند استقرار دولت پزشکیان در ایران، با تشدید تنشها در خاورمیانه و تقابل نظامی ایران و اسرائیل همراه شد، اما دولت فعلی از هر فرصتی برای تغییر ریل سیاست خارجی استفاده میکند.
🔹اعلام آمادگی رئیسجمهور ایران برای احیای برجام و حتی تعمیم آن به سایر مسائل در سفر خود به نیویورک، نمونه بارزی از ارسال پالس مذاکره به طرف آمریکایی بود.
🔹با این حال ابهامات زیادی موجود است که آیا اساسا میز مذاکرهای برای توافق وجود دارد؟ و ترامپ یا هریس انگیزهای برای توافق دارند؟ فواد ایزدی استاد دانشگاه و کارشناس ارشد بینالملل توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐 https://youtu.be/KV8P0FWX8Ec
@khate_energy