9.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺صفر تا صد طرح توسعه میدان گازی کیش/ ساخت لولههای زیردریایی توسط مهندسان ایرانی
🔹محسن خجستهمهر مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت: قرارداد فاز نخست میدان گازی کیش را امضا کردیم که بر اساس آن ۲۸ میلیون متر مکعب گاز و ۱۱ هزار بشکه میعانات گازی تولید و به عسلویه منتقل میشود. هماکنون دو دکل شرکت ملی حفاری در میدان کیش مستقر هستند که بهزودی کار حفاری را آغاز میکنند.
🔹وی افزود: توسعه فاز اول میدان کیش با سرمایهگذاری ۹۰۰ میلیون دلاری در ۱۴ ماه انجام میشود. توسعه این میدان در ۴ فاز تعریف شده و با تکمیل توسعه این میدان آن روزانه ۱۲۰ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده خواهد شد، برای این کار به ۷ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم.
🔹خجستهمهر تأکید کرد: مطالعات مهندسی پایه دیگر فازهای توسعه میدان گازی کیش انجام شده است و پس از تکمیل آن، ساخت سکوهای دریایی آغاز میشود و تا ۴ سال آینده فازهای ۲ و ۳و ۴ به بهرهبرداری خواهند رسید، در این میدان گازی با ساخت لولههای زیردریایی از سوی شرکتهای ایرانی، دیگر وابستگی به خارج نداریم.
@khate_energy
🔺سریال تکراری گافهای اقتصاد آنلاین/ آموزش تفاوت «ظرفیت تولید» با «تولید عملیاتی» نفت!
🔹اقتصاد آنلاین در آخرین ورژن گافهای خود، نسبت به کاهش ۸۰۰ هزار بشکهای تولید نفت در دولت سیزدهم انتقاد کرده است.
🔹ماجرا از این قرار است که جواد اوجی وزیر نفت در مصاحبهای عنوان کرده بود که «ظرفیت تولید» نفت ایران به ۳.۸ میلیون بشکه رسیده است و اخیرا نیز در مصاحبهای از رسیدن «تولید عملیاتی» نفت به روزانه ۳ میلیون بشکه خبر داده است.
🔹حال اقتصاد آنلاین که تفاوت «ظرفیت تولید» با «تولید عملیاتی» نفت را نمیداند تصور کرده، تولید نفت ایران ۸۰۰ هزار بشکه کاهش داشته است! به زبان ساده «ظرفیت تولید» به عددی گفته میشود که ایران توانایی تولید آن را دارد و «تولید عملیاتی» عددی است که ایران هماکنون تولید میکند.
🔹طبیعتا تولید عملیاتی کوچکتر مساوی ظرفیت تولید است، زیرا به دلیل تحریمها ایران نمیتواند از تمام ظرفیت خود برای تولید و صادرات نفت استفاده کند. قضاوت اینکه گافهای اقتصاد آنلاین از روی بیسوادی است یا یک پروژه رسانهای با مخاطب.
@khate_energy
🔺گاز صنایع ایران، متر مکعبی ۱۰ سنت در سال ۱۴۰۱
🔹طبق گزارش شرکت گاز و قانون بودجه ۱۴۰۱ از میزان مصرف و تعرفه گاز صنایع ایران، میانگین قیمت خوراک و سوخت این واحدها متر مکعبی ۱۰ سنت محاسبه میشود.
🔹رسانه رسمی سازمان بورس اخیرا با انتشار نموداری مدعی شد که نرخ گاز صنایع ایران بیش از همه کشورهای دنیاست که در صورت صحت محاسبات میانگین قیمت گاز دنیا معادل ۱۰ سنت، این عدد دقیقا با قیمت گاز صنایع ایران برابر است.
🔹پتروشیمیهای متانولی در ایران سالانه بین ۴۰۰ الی ۶۰۰ میلیون دلار به کشور عدمالنفع وارد میکنند، زیرا قیمت محصولات تولیدی آنها از ارزش خوراک دریافتی کمتر است و همچنان توجهی به توسعه زنجیره ارزش در این صنعت نمیشود.
@khate_energy
🔺آمریکا ۹ شرکت مرتبط با صادرات نفت و پتروشیمی ایران را تحریم کرد
🔹وزارت خزانهداری آمریکا در بیانیهای اعلام کرد ۶ تولیدکننده پتروشیمی مستقر در ایران و ۳ شرکت در مالزی و سنگاپور را به دلیل تولید، فروش و ارسال صدها میلیون دلار محصولات پتروشیمی و نفت ایران تحریم کرده است.
🔹معاون وزیر خزانه داری آمریکا در امور تروریسم گفت: ایران به طور فزایندهای به خریداران در شرق آسیا برای فروش محصولات پتروشیمی و نفتی خود روی میآورد که نقض تحریمهای ایالات متحده است.
@khate_energy
🔺افشاگری از عملیات فوق سری بایدن برای خرابکاری در خط لوله نورداستریم
🔹 سیمور هرش روزنامهنگار تحقیقی برنده جایزه پولیتزر در یک پست وبلاگی، در گزارشی افشاگرانه از عملیات ایالات متحده برای تخریب خطوط لوله نورد استریم رمزگشایی میکند.
🔹 طبق این گزارش، ایالات متحده مرکز غواصی و آموزش نیروی دریایی را در یک شهر تفریحی در جنوب غربی فلوریدا راهاندازی کرده است.
🔹این غواصان قادرند از مواد منفجره c4 برای انفجار سکوهای نفتی خارجی، رسوبگیری دریچههای ورودی نیروگاههای زیر دریا و از بین بردن قفل کانالهای مهم کشتیرانی استفاده کنند.
🔹غواصان ناتو تحت پوشش یک رزمایش در اوایل تابستان با نام 22 BALTOPS، مواد منفجره کنترل از راه دور را کار گذاشته و سه ماه بعد سه خط لوله از چهار خط لوله نورد استریم نابود شد.
🔹همچنین بازرسان سوئد و دانمارک معتقدند، انفجارها در نتیجه خرابکاری بوده اما مسئول آن را معرفی نکردهاند. مشروح این گزارش را در لینک بخوانید.
@khate_energy
🔺افزایش ۴۵ هزار بشکهای تولید نفت از میدان آزادگان جنوبی
ابوذر شریفی، مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه نفت گفت: با راهاندازی ٣۶ حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی، ظرفیت تولید روزانه از این میدان مشترک در یک سال گذشته ۴۵ هزار بشکه افزایش یافته است.
🔹میدان نفتی مشترک آزادگان، جزو ۱۰ میدان بزرگ دنیاست که بین ایران و عراق مشترک است. فاز یک توسعه این میدان در مراحل پایانی است و تفاهمنامه فاز دوم توسعه نیز به ارزش ۷ میلیارد دلار منعقد شده است.
@khate_energy
🔺 تفاهمنامه ساخت نخستین کارخانه الانجی کوچک مقیاس امضا شد
🔹در این طرح گازهای پرخطر غرب کارون جمعآوری و گاز متان آن بهطور کامل جدا میشود و سپس با فناوری پیشرفته آن را مایعسازی کرده و در کپسولهای ویژهای ذخیرهسازی میشود.
@khate_energy
🔺بازخوانی پروژه روسهراسی از یک مراسم دیپلماتیک/ روسیه مستعمره ایران شد!
🔹کاظم جلالی سفیر ایران در روسیه امروز در صفحه توئیتر خود نوشت: پس از دو سال وقفه به علت کرونا، امسال مراسم گرامیداشت پیروزی انقلاب اسلامی در مسکو با حضور پرشمار مهمانان عالیرتبه خارجی از روسیه و دیگر کشورهای دنیا برگزار شد (تصویر ۱).
🔹۱۷ خرداد امسال بود که جواد اوجی وزیر نفت نیز به عنوان رئیس کمیسیون مشترک ایران و روسیه در مراسم جشن ملی این کشور در سفارت روسیه در تهران حاضر شد (تصویر ۲)، حضوری که البته با هجمه رسانهای جریان غربگرا همراه بود.
🔹هر چند حضور دولتمردان و مسئولین کشورها در مراسمات و جشنهای ملی سایر کشورها، امر مرسوم دیپلماتیک است، اما جریان غربزده در ایران تلاش کرد با انتشار گزینشی برخی تصاویر اینگونه به مخاطب القا کند که فقط مقامات ایرانی دولت سیزدهم در سفارت روسیه حاضر شدهاند چرا که مستعمره روسیه شدهایم.
🔹حال باید از آنها پرسید که پس حضور مقامات عالیرتبه و نظامیان در مراسم گرامیداشت انقلاب اسلامی در سفارت ایران در مسکو چه معنایی میدهد؟ ظاهرا روسیه مستعمره ایران شده است!
@khate_energy
🔺توربینهای ایرانی جایگزین زیمنس در روسیه میشوند
🔹راشاتودی نوشت، روسیه پس از آنکه تحریمها مانع از سرویسدهی تجهیزات ساخت آلمان در سال گذشته شد، تولید قطعات ایرانی را برای جایگزینی توربینهای زیمنس در نیروگاههای آبی خود آغاز کرده است.
🔹توربینهای ایرانی به طور بالقوه میتوانند جایگزین تجهیزات تولید شده توسط غول صنعتی آلمانی شوند که سال گذشته به دلیل تحریمها فعالیت خود را در روسیه متوقف کرد.
@khate_energy
🔺حمایت عجیب سازمان بورس از رانت مخرب صنایع پتروشیمی
🔹محمد طاهر رحیمی| بعد از دهها سال تاکید (از رهبرانقلاب تا کارشناسان توسعه صنعتی) بر توسعه صنایع پاییندستی انرژی، جالب است که اخیرا نموداری از نرخ گاز صنایع توسط سازمان بورس منتشر شده که حاوی آمار و ادعایی منحرفکننده است (تصویر ۱).
🔹در حالی ادعای گرانی نرخ گاز صنایع طرح میشود که متوسط قیمت گاز خوراک پتروشیمیها از دیماه ۱۳۹۹ تا مرداد ۱۴۰۰ یعنی ۸ ماه از سال ۲۰۲۱؛ حداکثر ۱۳.۷ سنت بوده است (تصویر ۲).
🔹سوخت و خوراک ارزان و اساسا اعطای هرگونه تسهیلات و مشوق در اقتصاد بنابه تعبیری میتواند "رانت" تلقی شود. اما برخی از این مشوقها باعث خلق مزیترقابتی میشود و ارزش افزوده خلق میکند و برخی رانتهایی شدیدا مخرباند؛ و صنعت کشور را به ورطه خامفروشی و کاهش بهرهوری سوق میدهد.
🔹 مثلا در صنعت پتروشیمیِ ما اعطای این رانتها، تولیدکننده را به حاشیه سودهای نجومیِ ۳۰ تا بعضا ۶۰ و ۷۰ درصدی رسانده است؛ فلذا اساسا تمایلی برای حرکت به سمت توسعه صنایع پاییندستی و خلق ارزش افزوده بیشتر را ندارد (تصویر ۳و۴).
🔹این صنعت با وجود استهلاک بالا و عطش نوسازی و تشکیل سرمایه جدید؛ بعضا تا حدود ۹۰٪ سودش را بین سهامداران توزیع میکند چون اساسا با وجود "حاشیه سودهای نجومی" طراحی برای توسعه معنا ندارد که مستلزم "انباشته کردن سود در صنعت" جهت توسعه تولید باشد.
🔹نتیجه این حمایتهای بیهدف و کور میشود صنعتی مثل پتروشیمی ما که محصول آن را به ازای هر تن ۳۰۰ الی ۴۰۰ دلار صادر میکند اما مجبور میشویم همان محصول با ارزش افزوده بیشتر را با نرخ ۱۵۰۰ دلار در هر تن وارد کنیم.
@khate_energy
🔺 مصرف گاز نیروگاهی تا ۱۴۲۰ بیش از دو برابر میشود
🔹طبق گزارش شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، با ادامه روند کنونی مصرف گاز در بخش نیروگاهی، تا سال ۱۴۲۰ برای تامین برق کشور نیاز به ۵۶۳.۴ میلیون مترمکعب گاز است. اما در صورت بهینهسازی، مصرف گاز نیروگاهی تا ۵۰ درصد کاهش خواهد یافت.
@khate_energy