🔺درآمد روسیه از صادرات گاز ۳۳ درصد افزایش یافت
🔹صادرات گاز روسیه در ۷ ماه ابتدای سال ۲۰۲۲ نسبت به سال گذشته با در نظر گرفتن ارزش دلاری ۳۳ درصد رشد کرد و از ۴.۳ میلیارد دلار به ۵.۸ میلیارد دلار رسید.
🔹این در حالیست که با در نظر گرفتن ارزش روبل، میزان صادرات گاز طبیعی روسیه از ۳۰ درصد رشد کرد و از ۳۲۲ میلیارد روبل به ۴۱۸ میلیارد روبل رسید.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 امکان تحریم صادرات گاز و پتروشیمی ایران وجود ندارد
👤حبیب الله ظفریان، رئیس سابق اندیشکده سیاست گذاری امیرکبیر گفت: تجربه ما در صادرات گاز به ترکیه و عراق نشان داده که نمیتوان آن را تحریم کرد. تجارت گاز به دلیل عدم قابلیت جایگزینی تحریمناپذیر است.
@khate_energy
🔺سیگنال تضعیف دلار از طرف متحد سنتی آمریکا
توئیت آذر جزایری خبرنگار نفت
@khate_energy
8.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺ناگفتهها و ابعاد پنهان آبگیری سد چمشیر
🔹طی روزهای اخیر، گزارههای فراوانی راجع به آبگیری سد چمشیر از سوی منتقدان و همچنین مدافعان این سد مطرح شد.
🔹محمد عنایتی نجفآبادی، خبرنگار فارس در برنامه پایش، ابعاد مختلف این مسئله را شرح میدهد.
@khate_energy
🔺قبوض جدید گاز مشترکان خانگی چقدر میشود؟
🔹طبق تعرفه جدید گاز خانگی، قبض مشترکان به شرح زیر خواهد بود:
🔸مشترکان کممصرف (پله ۱ تا ۳) بین ۳ تا ۲۰ هزار تومان
🔸مشترکان با مصرف متوسط (پله ۴ تا ۶) بین ۲۵ تا ۶۵ هزار تومان
🔸مشترکان پرمصرف (پله ۷ تا ۱۰) بین ۱۰۰ تا ۳۲۰ هزار تومان
🔸مشترکان بسیار پرمصرف (پله ۱۱ و ۱۲) بیش از ۶۰۰ هزار تومان
🔹در تصویر، میزان تغییر قبوض مشترکان پلههای مختلف در تعرفه قدیم و جدید آورده شده است که حاکی از ۴ برابر شدن قبض مشترکان پرمصرف میباشد.
@khate_energy
khate energy - Estonia-.pdf
1.06M
🌐 یازدهمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺واکاوی بحران انرژی در استونی
🔹بیشترین مصرف انرژی در استونی مرتبط با حمل و نقل است که ۷۳ درصد از نیاز انرژی این کشور را به خود اختصاص میدهد.
🔹جنگ روسیه و اوکراین سبب شده تا قیمت برق در استونی ۱۷۷ درصد رشد را تجربه کرده کند و به ۲۳۲ یورو برای هر مگاوات ساعت برسد.
🔹اقدامات کشور استونی برای گذر از زمستان سرد در ۴ بخش افزایش واردات LNG، توسعه زیرساختهای گاز طبیعی، یارانه انرژی و بسته سیاستی برای صنایع ردهبندی میشود.
#خط_ویژه
#زمستان_سرد
@khate_energy
🔺قیمت برق در انگلستان رکورد زد
🔹قیمت برق در بازار انرژی انگلستان امروز رکورد زد و برای ساعاتی به ۲۰۰۰ دلار در هر مگاوات ساعت رسید.
🔹با توجه به اینکه قیمت انرژی در بازار برق انگلیس متناسب با عرضه و تقاضا تعیین میشود، لذا افزایش نیاز برق در مقابل محدودیت عرضه به دلیل کمبود گاز مهمترین دلیل افزایش قیمت برق در این کشور است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بنزین ۲۷ سنتی، میراث دولت گذشته است
🔹جواد نوفرستی، کارشناس انرژی گفت: دولت روحانی حدود سه سال پیش، بنزین را هر لیتر ۲۷ سنت به طرف خارجی فروخت، پولش را گرفت و خرج هم کرد، حالا دولت رئیسی باید طبق قرارداد بنزین تولید شده را تحویل طرف خارجی دهد!
@khate_energy
🔺دو ضربه کاری روحانی و رئیسی به رابطه ایران با چین/ چرا پرونده چین در اختیار آقامحمدی است؟!
🔹میثم ظهوریان| ضربه کاری اول به رابطه ایران-چین را حسن روحانی در سفر سال ۹۴ شی جین پینگ به تهران زد. سفری که قرار بود سه روزه و شروع روابط راهبردی دو طرف باشد، به دلیل برخورد بد با رئیس جمهور چین و شهوت دولت وقت به رابطه با غرب یک روزه شد و عملا چین دیگر حاضر به اعتماد به دولت روحانی نشد.
🔹در انتهای دولت قبل، پروژه ارتباط با چین از وزارت خارجه گرفته شد و به علی لاریجانی به عنوان نماینده حاکمیت جمهوری اسلامی (فردی که هم با دولت و هم با بقیه بخشهای حاکمیت دارای ارتباط مناسب بود) داده شد که نتیجه این تغییر رویکرد در امضای سند همکاری ۲۵ ساله بین دو کشور منعکس شد، تفاهمنامهای که برای تبدیل شدن به انتفاع از روی کاغذ نیاز به راهبری در سطح کلان داشت.
🔹اما ضربه دوم کاری به این ارتباط در دولت فعلی و با سپردن پرونده ارتباط با چین به محمد مخبر معاون اول رئیسجمهور اتفاق افتاد. یعنی پروندهای که برای پیشبرد نیاز به فهم استراتژیک و راهبردی از مسئله توسعه و پیشنیازهای آن داشت، به دست یکی از عملزدهترین کاراکترهای دولت افتاد.
🔹فاجعه بعدی وقتی اتفاق افتاد که محمد مخبر هم پرونده را به علی آقامحمدی محول کرد که فاقد حداقلهای لازم فکری و اجرایی برای پیش بردن چنین پرونده مهمی است
🔹اگر ارادهای برای ترمیم رابطه با چین حداقل در میانمدت وجود داشته باشد، اولین پیش نیاز خلع ید محمد مخبر و علی آقامحمدی و سپردن پرونده به فردی دارای حداقل سطح کاراکتر و فهم مثل مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت خارجه و البته دادن اختیارات مناسب به وی است.
@khate_energy
🔺رشد ۲۲۰ درصدی سرمایهگذاری شرکتهای خارجی در ایران بدون برجام
🔹طبق آمار سازمان سرمایهگذاری خارجی، در سال اول دولت سیزدهم مجموع مجوزهای سرمایهگذاری خارجی صادرشده ۸.۹ میلیارد دلار بود که از این میزان ۴.۸ میلیارد دلارش به ثمر نشست یعنی بیش از سه برابر دوره اجرای برجام.
🔹جزئیات گزارش را در تیتر یک سایت خط انرژی در لینک بخوانید.
@khate_energy
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺پتروشیمیهایی که طلا را مس میکنند/ ضرر ۱.۲ میلیارد دلاری کشور از متانولیها
🔹ایران منابع گازی فراوانی دارد ولی در دورهای تصمیم گرفته شد به جای خام فروشی، این گاز فرآوری شود تا به درآمد بالاتری دست پیدا کنیم.
🔹اما امروز آنچه اتفاق میافتد این است که گاز را با نرخ پایین به پتروشیمیها میدهند تا محصولاتی تولید کنند که ارزآوری آنها، کمتر از صادرات گاز است!
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺گلایه از یارانه ۵ میلیون تومانی مشترکان پرمصرف گاز در برنامه پاورقی
🔹طبق محاسبات، حتی با وجود اصلاح تعرفه گاز نیز مشترکان پله آخر مصرف ۱۰ برابر کممصرفها یارانه پنهان گاز دریافت میکنند، کلیپ را حتما ببینید.
@khate_energy