فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺روزانه ۱۳ میلیون لیتر بنزین وارد میکنیم/ تهاتر بنزین وارداتی با نفت ایران
🔹نصرتالله سیفی مدیرعامل اسبق شرکت بهینهسازی مصرف سوخت گفت: به طور متوسط روزانه بالای ۱۳ میلیون لیتر بنزین وارد میکنیم و این عدد قرار نیست کم شود بلکه با روند فعلی مصرف، افزایش خواهد یافت.
🔹پول واردات بنزین از تهاتر با نفت خامی تامین میشود که قرار بود ارز حاصل از صادرات آن وارد جیب و سفره مردم شود. بنابراین هر جایی در مصرف سوخت صرفهجویی شود برای کشور ارزآوری دارد.
@khate_energy
🔺اکتهای جدید انقلاب زن، زندگی، آزادی!
🔹تعدادی از کاربران فضای مجازی با انتشار این عکسنوشتها به دنبال ایجاد کمپین و سرنگونی جمهوری اسلامی ایران هستند.
🔹سال گذشته نیز کمپینی برای هدر دادن گاز خانگی جهت ایجاد کمبود گاز در کشور توسط جریان ضدانقلاب ایجاد شد که با قبضهای گاز چند میلیون تومانی نقرهداغ شدند.
@khate_energy
🔺شروع برنامه سختگیرانه مدیریت مصرف برق ادارات دولت از ۱۶ خرداد
🔹بر اساس اعلام مدیریت شبکه برق، برنامه صرفهجویی مصرف برق ادارات با هدف کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق این بخش از ۱۶ خردادماه اجرایی میشود.
🔹عملکرد ادارات کشور در اجرای این برنامه به صورت پیوسته به هیئت وزیران گزارش شده و ادارات متخلف مشمول جریمه خواهند شد.
@khate_energy
🔺تولید نفت ایران یک میلیون بشکه افزایش یافته است/ استقبال اوپک از بازگشت کامل ایران به بازار نفت
🔹هیثم الغیص، دبیرکل اوپک گفت: ایران بازیگری کلیدی و اساسی در بازار نفت است، من معتقدم ایران توانسته است تولید خود را حدود یک میلیون بشکه در روز افزایش دهد و ما معتقدیم ایران همچنان در حال سرمایهگذاری در صنعت نفت است.
🔹 ما از بازگشت کامل ایران به بازارهای جهانی نفت خام در آینده استقبال میکنیم و مشتاقانه منتظر آن روز هستیم. همانگونه که مشاهده میکنید بازارهای جهانی در حال رشد و تقاضا برای نفت هم در حال افزایش است و ما معتقدیم ایران در میان خانواده و کشورهای برادر و دوست خود در اوپک بازیگری مسئول است.
@khate_energy
🔺قرارداد واردات گاز ایران از ترکمنستان به زودی امضا میشود
🔹جواد اوجی وزیر نفت گفت: بهزودی قرارداد گازی میان ایران و ترکمنستان به امضا خواهد رسید. بر اساس این قرارداد واردات روزانه ۱۰ میلیون مترمکعب گاز از ترکمستان در همین ماه آغاز میشود.
🔹اکنون اصل بدهی یک میلیون و ۶۵۰ میلیون دلاری که مربوط به دولت گذشته بوده است از سوی دولت سیزدهم با مشارکت بانک مرکزی ایران به صورت کامل پرداخت شد، این موضوع یکی از اصلیترین محورهای بین دو کشور در حوزه انرژی بود.
🔹به گزارش خط انرژی، با امضای این قرارداد، ایران میتواند با خرید گاز ارزان ترکمنستان و افزایش صادرات به کشورهای منطقه، سهم خود را در تجارت گاز افزایش داده و یک قدم به هاب گازی منطقه نزدیک شود.
@khate_energy
🔺قرارداد واردات گاز از ترکمنستان احیا شد/ گام راهبردی ایران به سمت هاب گازی منطقه
🔹امروز جواد اوجی وزیر نفت از امضای قرارداد خرید روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان و اجرای آن از ماه جاری خبر داد.
🔹ایران با واردات گاز ارزان ترکمنستان، میتواند گاز بیشتری با قیمت بالاتر صادرات کرده و سهم خود را در تجارت گاز افزایش دهد. با دیپلماسی انرژی فعالانه در تحریم هم میتوان به سمت تبدیل به هاب گازی حرکت کرد.
🔹دولت قبل به هوای برجام، خرید گاز از ترکمنستان را از دی ۹۵ متوقف و روابط دو کشور را تخریب کرد و ۲ میلیارد دلار بدهی گازی جریمه شد. در دولت سیزدهم نخستین سفر خارجی وزیر نفت به ترکمنستان بود و در آذر ۱۴۰۰ با امضای قرارداد سوآپ ۲ میلیارد متر مکعب گاز روابط احیا شد.
🔹پایداری شبکه گاز شمال شرق و تضعیف خطوط لوله ترانس کاسپین و تاپی بهعنوان رقیب از دیگر نتایج قرارداد سوآپ بود. خرداد ۱۴۰۱ تفاهمنامه دو برابر کردن سوآپ گاز ترکمنستان امضا شد و الان حجم سوآپ به روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است. همزمان پرداخت بدهی ترکمنستان در سه قسط پیگیری شد.
🔹با دیپلماسی فعالانه، دولت اصل بدهی ترکمنستان معادل ۱.۶ میلیارد دلار را از طلب گازی از عراق پرداخت کرد و حال قرارداد گازی دو کشور احیا شده است. ایران سال قبل با وجود محدودیت گازی ۱۵ درصد صادرات گاز بیشتری داشته و حالا با قرارداد فعلی این رقم بیشتر هم خواهد شد.
@khate_energy
9.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺با ۸ برابر شدن قیمت CNG، مصرف بنزین افسار پاره کرد
🔹علی محمودیان مدیر اجرایی اتحادیه سوختهای جایگزین گفت: با وجود رشد سالانه ۶ درصدی مصرف سوخت در کشور، مصرف روزانه بنزین در سال ۸۳ و ۹۰ حدود ۶۰ میلیون لیتر ثبت شده است.
🔹 دلیل این رخداد، توسعه سیانجی به عنوان سوخت جایگزین بنزین از سال ۸۲ بود که میزان مصرف آن تا سال ۹۰ به روزانه ۲۰ میلیون متر مکعب رسید.
🔹اما بعد از آن، به دلیل ۸ برابر شدن قیمت سیانجی در سال ۹۰، انگیزه مردم برای مصرف این سوخت از بین رفت، بدین ترتیب مصرف بنزین در این دهه به بیش از ۱۰۰ میلیون لیتر رسید.
@khate_energy
🔺اصل بدهی ایران به ترکمنستان تسویه شد
🔹جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه جلسه هیات دولت گفت: طی ۲۰ ماه و در سه قسط، اصل بدهی به ترکمنستان را تسویه کردیم. بحث سواپ گازی را در سال ۱۴۰۰ شکل دادیم و سال گذشته به دو برابر رسید. ان شاءالله با عقد قراردادهای جدید با ترکمنستان و کشورهای همسایه بحث تجارت گاز را افزایش خواهیم داد.
🔹طبق اعلام قبلی وزارت نفت، این تسویه از محل طلب ایران از صادرات گاز به عراق انجام شده است که ارزش این سه قسط ۱.۶۵ میلیارد دلار است.
@khate_energy
🔺۲۰ ماه زمان برای یک آواربرداری
🔹 ۲۰ ماه طول کشید که دولت سیزدهم، بدهی ۱.۶ میلیارد دلاری دولت قبل به ترکمنستان را تسویه، اعتماد همسایه را بعد از ۵ سال تیرگی روابط جلب، قرارداد واردات گاز را احیا و تازه به حالت صفر گذشته برگردد.
🔹زمانبر بودن آواربرداری خرابه دولت قبل یک واقعیت است نه بهانه.
@khate_energy
5.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺مردم مقصر اصلی افزایش مصرف سوخت نیستند
🔹مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: هدفگذاری دو برنامه پنجم و ششم توسعه این بود که شدت مصرف انرژی در ایران نصف شود اما نه تنها این هدف محقق نشد بلکه در مواردی وضعیت ایران در این شاخص بدتر شد.
🔹مقصر اصلی شدت مصرف انرژی حاکمیت است و نه مردم. متاسفانه متولی واحدی در حوزه کنترل مصرف انرژی در کشور وجود ندارد.
@khate_energy
🔺آورده یک قلم قرارداد گازی با ترکمنستان بیش از برجام
🔹هفته جاری جواد اوجی وزیر نفت از اجرایی شدن واردات روزانه ۱۰ میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان خبر داد. بدین ترتیب بعد از توقف واردات از دیماه سال ۹۵، ایران مجددا این قرارداد را احیا کرد.
🔹همین یک قلم واردات گاز از ترکمنستان اگر حتی منجر به جلوگیری مصرف گازوئیل در نیروگاهها به میزان ۱۰ میلیون لیتر در روز شود، با فرض قیمت ۲۵ سنتی گاز و ۸۰ سنتی گازوئیل، سالانه حدود ۲ میلیارد دلار سودآوری دارد.
🔹طبق گزارش سازمان سرمایهگذاری، ارزش کل مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی در اوج برجام فقط ۱.۵ میلیارد دلار بود. یعنی همین یک قلم تعامل با یک کشور همسایه به اندازه کل برجام برای ایران فایده داشته است.
@khate_energy