فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کنایه برنامه طنز DBC به مدیریت بحران اروپا در زمستان سخت/ ۶۸ هزار نفر از اتوبوس توسعه پیاده شدند!
🔹چندی پیش اکونومیست با یک مدلسازی دقیق میزان تلفات کشورهای اروپایی از بحران انرژی و قیمتهای بالای سوخت در زمستان گذشته را ۶۸ هزار نفر برآورد کرده بود که گزارش کامل را میتوانید در لینک بخوانید.
🔹روش محاسبه بر اساس excess death یک روش متداول و جاافتاده برای محاسبه افزایش مرگومیر است که با دقت نسبتا خوبی میتواند تاثیر تکعامل تغییر یافته (هزینه سوخت) بر میزان تلفات اضافه بر شرایط عادی را محاسبه کند.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بیاثر کردن تحریم با بازمعماری تجارت انرژی/ جایگاه غرب و شرق در تجارت نفتی ایران کجاست؟
🔹تمرکز حداکثری بر صادرات نفت خام و مصرف گاز در داخل کشور یکی از نقاط ضعف ایران بوده که منجر به اثرگذاری تحریم شده است. بدین ترتیب لزوم بازمعماری تجارت انرژی بیش از گذشته احساس میشود.
🔹در این راستا با حبیبالله ظفریان کارشناس ارشد انرژی درباره ضرورت و چگونگی بازمعماری تجارت انرژی ایران به گفتگو نشستیم، مشروح مصاحبه به زودی منتشر میشود.
@khate_energy
🔺ثبت اطلاعات غلط روی کدال و خواب عمیق سازمان بورس
🔹شرکت فولادافزای سپاهان در نامهای خطاب به سازمان بورس اعلام کرد، به دلیل قطعی دو هفتهای برق شهرک صنعتی رازی، تولید شرکت نسوز اکباتان از زیرمجموعههای فولادافزا متوقف شده است.
🔹این اطلاعات غلط از سوی شرکت فولادافزای سپاهان در حالی ثبت میشود که شهرک صنعتی رازی هیچ محدودیت دو هفتهای برق ندارد و برنامهی مدیریت مصرف انرژی آن هر هفته دوازده ساعت مورخ شنبهها از ساعت ۱۱ الی ۲۳ اعمال میشود.
🔹طی سالهای اخیر بسیاری از صنایع بورسی با ثبت اطلاعات غلط روی کدال، از قطعی برق و گاز به عنوان بهانهای برای کاهش تولید سواستفاده کردند و مشخص نیست سازمان بورس چه زمانی میخواهد به این تخلفات آشکار رسیدگی کند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺کدام صنایع در تابستان پیشرو محدودیت تامین برق ندارند 🔹بر اساس اطلاعات مدیریت شبکه برق، ۵۸۰ هزار و
🔺 اولین نیروگاه اختصاصی صنایع، برق خود را به شبکه تزریق کرد
🔹 در راستای برنامهی ساخت ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه اختصاصی صنعت، واحد تولید برق قدس سمنان با ظرفیت تولید برق ۳۳۶ مگاوات، انرژی خود را به صنایع تحت قرارداد خود تزریق کرد.
🔹 با بهرهبرداری از این نیروگاه، امکان تامین برق بدون محدودیت صنایع تحت پوشش در کل سال فراهم است و مشترکان طرف قرارداد واحد تولید برق سمنان مشمول برنامهی مدیریت مصرف نخواهند شد.
@khate_energy
🔺در آینده نزدیک به ناترازی بنزین و گازوئیل میرسیم/ مصرف سالانه ۲۲ میلیارد لیتر سوخت مایع در نیروگاهها
🔹جلیل سالاری مدیرعامل شرکت پالایش و پخش گفت: اکنون مصرف بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر در روز بوده و با تولید سربهسر است. با همین روند، به زودی به ناترازی بنزین خواهیم رسید و واردکننده میشویم.
🔹علاوه بر ناترازی بنزین، ما با ناترازی گازوئیل نیز مواجهیم. ناترازی گاز موجب شده که بخش قابل توجهی از تامین سوخت نیروگاهها با گازوئیل صورت بگیرد.
🔹مصرف سوخت مایع در نیروگاهها از ۸ میلیارد لیتر در سال ۹۸ به ۱۸ میلیارد لیتر در سال گذشته رسیده است و طبق پیشبینی امسال به عدد ۲۲ میلیارد لیتر میرسد.
@khate_energy
🔺مجلس ناترازی برق را تشدید کرد
🔹تصویب قانون تثبیت ساعت رسمی توسط مجلس شورای اسلامی به دلیل انتقال فعالیت مردم به گرمترین زمان روز و استفاده بیشتر از وسایل سرمایشی به رشد قابل توجه مصرف برق دامن زده است.
@khate_energy
🔺ماجرای فروش نفت ایران به تجار جزیره موریس/ فرصتی که سوژه تمسخر غربزدهها شد
🔹اگه نقشه را زوم کنید، نقطهای میبینید که جزیره موریس است، جزیرهای با یک میلیون جمعیت، همانجایی رضا پهلوی تبعید شد.
🔹مرداد ۱۴۰۱ وزیر تجارت موریس با وزیر نفت ایران دیدار کرد که با توجه به وسعت کم این کشور آفریقایی، تعامل با موریسیها سوژه تمسخر رسانههای غربزده شد.
🔹اما بد نیست بدانید تجار موریسی در سه پالایشگاه آسیایی سهامدارند و خواهان خرید نفت ایران.
🔹گردانندگان این رسانهها، اینگونه از سر جهل فرصتهای بیاثر کردن تحریم را به استهزا میگیرند و سپس نسخه امتیازدهی به بیگانه را ارائه میدهند.
@khate_energy
🔺احتمال ۱۰۰ دلاری شدن قیمت نفت در ۲۰۲۳/ جهش یک دلاری قیمت نخستین اثر توافق اوپکپلاس
🔹رویترز نوشت، عربستان از ماه جولای تولید نفت خود را یک میلیون بشکه در روز کاهش میدهد. این اقدام احتمالاً برنت را تا پایان سال به ۱۰۰ دلار در هر بشکه میرساند.
🔹قیمت نفت در روز دوشنبه بیش از یک دلار در هر بشکه جهش کرد زیرا وزارت انرژی عربستان اعلام کرد تولید این کشور از روزانه حدود ۱۰ میلیون بشکه در ماه مه به ۹ میلیون بشکه در ماه ژوئیه کاهش مییابد که بزرگترین کاهش سالهای اخیر پادشاهی است.
🔹روز گذشته وزیران نفت و انرژی اوپکپلاس همچنین تصمیم گرفتند کاهش عرضه مصوب کنونی روزانه ۲ میلیون بشکهای و کاهش عرضه داوطلبانه روزانه یک میلیون و ۶۶۰ هزار بشکهای را که از یکم ماه مه از سوی برخی اعضا آغاز شد، ادامه دهند.
🔹همچنین بر سر سطح تولید به میزان ۴۰.۴۶۳ میلیون بشکه در روز از یک ژانویه ۲۰۲۴ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۴ توافق شد. ایران و سایر کشورهای تحریمی از کاهش تولید مستثنی هستند.
@khate_energy
🔺تحلیل آمار بارندگی کشور در ۸ ماه گذشته
🔹طی ۸ ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال گذشته به طور متوسط در کشور ۱۹۹.۵ میلیمتر باران آمده که نسبت به سال گذشته ۸.۷ درصد افزایش داشته است.
🔹بارندگی کشور در نقاط مختلف نسبت به سال گذشته بسیار متفاوت است، برای مثال شمال ایران از کاهش باران رنجمیبرد اما جنوب غرب بیشتر از سال گذشته بارش داشتهاند.
@khate_energy
🔺صندلی داغ مدیریت مپنا چگونه واگذار میشود؟
🔹همزمان با معرفی شدن عباس علیآبادی به عنوان وزیر پیشنهادی صمت، موجی از گمانهزنیها در فضای انرژی کشور پیرامون رئیس بعدی گروه مپنا شدت گرفت.
🔹نکته مهم پیرامون انتخاب مدیرعامل جدید مپنا ترکیب سهامداری آن است که به نوعی قدرت هر بخش به منظور چیدمان هیئت مدیره و مدیرعامل این شرکت را تعیین میکند.
🔹بر اساس آخرین تغییرات ترکیب سهامداری، شرکت سرمایهگذاری صنایع برق و آب (صبا) از زیرمجموعههای آستان قدس ۴۷.۶۲ درصد از سهام مپنا را در اختیار دارد و مطابق قانون گزینههای این شرکت میتواند، برای ترکیب هیئت مدیره و مدیرعامل آینده این گروه صنعتی تعیین کننده باشد.
🔹از سوی دیگر با توجه به اینکه مهمترین کارفرمای گروه مپنا وزارت نیرو و وزارت نفت است، لذا نظر دولت به منظور تعیین مدیرعامل مپنا در راستای پیشبرد بهتر پروژهها بسیار اهمیت دارد.
🔹همچنین ۲۵.۶ درصد از سهام این شرکت از طریق سهام عدالت و شرکتهای سرمایهگذاری استانی نیز در اختیار دولت بوده و همین مسئله دست قوه مجریه را به طور قانونی برای انتخاب مدیرعامل باز میگذارد.
🔹با توجه به جزئیات ارائه شده به نظر میرسد، مدیرعامل آینده گروه مپنا از دل جلسات مشترک دولت و آستان قدس بیرون میآید اما در این بین یک تجربه منفی، برخی از فعالین صنعت برق پیرامون انتخاب مدیرعامل جدید مپنا را نگران کرده است.
🔹شرکت مهاب قدس به عنوان یکی از شرکتهای قوی حوزه آب و بازوی توانای دولت در اجرای طرحهای آبی از دیگر شرکتهایی بود که مدیرعامل آن از دل جلسات دولت و آستان قدس رضوی انتخاب میشد.
🔹در این راستا انتخاب غلط در راس این شرکت سبب شده تا مهاب قدس طی یک دهه گذشته دوران نزولی را طی کرده و هم اکنون نامی از آن در طرحهای آبی کشور نباشد.
🔹بر این اساس فعالین صنعت نیروگاهی نگران هستند، تجربه منفی مهاب قدس این بار بر سر مپنا نازل شده و فیل حوزه انرژی کشور به موش تبدیل شود.
@khate_energy
خط انرژی
🔺بیاثر کردن تحریم با بازمعماری تجارت انرژی/ جایگاه غرب و شرق در تجارت نفتی ایران کجاست؟ 🔹تمرکز حدا
21.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺موعد تغییر پارادایم از تجارت نفت به گاز/ واردات گاز از ترکمنستان چگونه معنای راهبردی پیدا میکند
🔹حبیبالله ظفریان کارشناس ارشد انرژی گفت: ایران باید اتکای خود را از صادرات نفت به صادرات گاز و فرآورده نفتی تغییر داده و تجارت انرژی خود را به گونهای بازمعماری کند که از تحریمپذیری آن کاسته شود.
🔹در این مسیر ضروری است ایران در کنار افزایش تولید گاز و کنترل مصرف، به صورت حداکثری اقدام به واردات گاز از ترکمنستان، روسیه و قطر کند و با بازصادرات گاز مولفههای قدرت خود در منطقه را افزایش دهد.
@khate_energy
🔺 بازار ۱۰۰ میلیارد دلاری آفریقا از واردات ۸ قلم از کالای نفتی/ ایران میتواند ۴ میلیارد دلار به آفریقا صادر کند
🔹به طور میانگین سهم ایران از واردات ۶۰۰ میلیارد دلاری کشورهای آفریقایی تنها حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده که به معنای سهم کمتر از ۰.۱ درصدی است. البته این عدد در سال گذشته به یک میلیارد دلار نیز افزایش یافته است اما کافی نیست.
🔹براساس آمار صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص ملی ایران معادل ۰.۷ درصد دنیا است، در نتیجه بدون نظر گرفتن مزایای خاص موجود در آفریقا برای ایران، حداقل سهم ایران از تجارت با آفریقا لازم است ۰.۷ درصد باشد که این عدد معادل ۴ میلیارد دلار است.
🔹طبق نمودار، از بین ۱۳ قلم باارزشترین محصولات وارداتی آفریقا، فقط ۱۰۰ میلیارد دلار شامل نفت و مشتقات نفتی است که ایران تولیدکننده آنهاست و میتواند به آفریقا صادرات داشته باشد.
🔹ظرفیت پالایشی آفریقا ۳.۵ میلیون بشکه در روز است که حدود نیمی از آن غیرفعال است. ایران میتواند با تعمیرات اساسی و نوسازی این پالایشگاهها، همانند تجربه ونزوئلا این واحدها را به مقصد صادرات نفت خود تبدیل کند.
@khate_energy