🔺رهبر انقلاب: هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد/ ۲۰ هزار مگاوات از برق کشور باید برق هستهای باشد
🔹رهبر انقلاب امروز در دیدار جمعی از دانشمندان، کارشناسان و مسئولان صنعت هستهای کشور گفت: از صنعت هستهای یکی از مؤلفههای اساسی و مهم قدرت کشور و اعتبار کشور و قوّت و قدرت کشور است. هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد.
🔹بهانۀ سلاح هستهای دروغ است و خودشان هم میدانند. ما روی مبنای اسلامیمان نمیخواهیم طرف سلاح برویم و الا اگر این نبود جلویش را نمیتوانستند بگیرند؛ همچنانی که جلوی پیشرفتهای هستهای ما را تا الان نتوانستند بگیرند.
🔹الان حدود هزار مگاوات ما از برق هستهای داریم استفاده میکنیم و طراحی برای بیشترش هم هست اما هدف بیست هزار مگاوات است. هم صرفهی مالی دارد هم صرفهی زیستی دارد هم صرفهی محیطی دارد؛ این را بطور جدّی و به صورت برنامهریزی شده دنبال بکنید.
@khate_energy
خط انرژی
🔺مجلس ناترازی برق را تشدید کرد 🔹تصویب قانون تثبیت ساعت رسمی توسط مجلس شورای اسلامی به دلیل انتقال ف
🔺مردم ساعت ٦ صبح، نمايندگان ساعت ٨ صبح/ مجلس آثار منفی تثبیت ساعت رسمی را نمیپذیرد
🔹مجلس شورای اسلامی، سال گذشته با تصویب قانونی که انتقاد بسیاری از کارشناسان حوزه انرژی را در پی داشت، از تغییر ساعت کشور در ابتدای فصل بهار و پاییز جلوگیری کرد و به تثبیت ساعت رسمی کشور رای مثبت داد.
🔹علت اصلی انتقاد کارشناسان انرژی به تثبیت ساعت رسمی کشور، افزایش مصرف برق در فصل تابستان به دلیل افزایش استفاده از وسایل سرمایشی و تطبیق بیشتر ساعت کاری ادارات با ساعات افزایش دما در طول روز بود.
🔹در این راستا، دولت به منظور کاهش آثار منفی تصمیم مجلس بر مصرف انرژی در فصل تابستان نسبت به تغییر ساعت کاری کارمندان دولت اقدام کرد. کاری که بلافاصله با مخالفت مجلس مواجه شد و ساعت کاری به جای ساعت ۶ تا ۱۳:۳۰ به ۶ تا ۱۴:۴۵ تغییر پیدا کرد.
🔹این اقدام مجلس اثر کار دولت به منظور کاهش اثرات منفی قانون تثبیت ساعت رسمی بر مصرف انرژی را به حداقل رساند و هم اکنون صنعت برق از محل افزایش مصرف ناشی از تثبیت ساعات رسمی روزهای سختی را پشت سر میگذارد.
🔹در روزهای اخیر نیز برخی از کاربران فضای مجازی با انتقاد نسبت به اقدامات مجلس شورای اسلامی در مسئله ساعات کاری عنوان کردند، چرا مردم و کارمندان دولت باید کار خود را از ساعت ۶ شروع کنند اما مجلس همچنان جلسات خود را از ساعت ۸ صبح آغاز میکنند و حاضر به همراهی مردم در پذیرش آثار منفی تصمیم خود نیست.
@khate_energy
5.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺حذف یارانه انرژی به زیان مردم تمام میشود
🔹شهرام اتفاق کارشناس ارشد انرژی گفت: افزایش قیمت حاملهای انرژی زمانی برای مردم معنا دارد که دولت از منابع حاصل از آن در جهت رفاه آنها استفاده کند اما الان معلوم نیست این منابع چگونه هزینه میشود.
🔹در کشورهای توسعهیافته حمایتهای ویژهای از خودروهای غیربنزینی مثلا سیانجیسوز صورت میگیرد که از جمله آن کاهش مالیات آنهاست اما در ایران از خودروهایی استفاده میشود که دو برابر استاندارد مصرف سوخت فسیلی دارند.
@khate_energy
🔺سه پالایشگاه فراسرزمینی در کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا در تیررس صادرات نفت ایران/ رئیسی در سفر فردا باید به دنبال چه باشد؟
🔹در اردیبهشت ۱۴۰۱ با سفر وزیر نفت به آمریکای لاتین، ایران با ونزوئلا و نیکاراگوئه ۸ قرارداد و تفاهم در حوزه نفت و کشاورزی امضا کرد که مهمترین آنها قرارداد ۱۱۰ میلیون یورویی بازسازی و تعمیرات اساسی پالایشگاه الپالیتو ونزوئلا بود که منجر به صادرات ۱۰۰ هزار بشکه نفت ایران به این پالایشگاه فراسرزمینی شد.
🔹امشب نیز سیدابراهیم رئیسی به سه کشور کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه سفر خواهد کرد تا تقویت روابط اقتصادی و به خصوص انرژی ایران و کشورهای آمریکای لاتین را شخصا پیگیری کند. در این سفر، ایران میتواند در گام دوم برای سهامداری در سه پالایشگاه فراسرزمینی در این سه کشور اقدام کند که عبارتند از:
🔹۱- پالایشگاه سینفوگس کوبا: تأسیسات پالایشگاه Cienfuegos مربوط به دوران شوروی است که برای استفاده از نفت خام روسیه پیکربندی شدهبود که بعداً توسط شرکت نفت ونزوئلا برای تبدیل روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت ونزوئلا به محصولات پالایش شده برای بازار داخلی و صادرات کوبا ارتقا یافت. این پالایشگاه حاصل سرمایهگذاری مشترک کوبا با ونزوئلاست. هماکنون به دلیل فرسودگی توان عملیاتی این پالایشگاه به ۴۰ هزار بشکه کاهش یافته که ایران میتواند برای احیای آن و صادرات نفت خود اقدام کند.
🔹۲- پالایشگاه رویای آرمانی بولیوار نیکاراگوئه: فاز نخست این پالایشگاه ۱۵۰ هزار بشکهای مربوط به احداث مخازن ذخيرهسازی بود که ساخته شده اما فازهای بعدی مربوط به تأسیسات پالايشگاهی به دليل نبود سرمايه متوقف مانده است. میزان سرمایه گذاری لازم برای تکمیل این طرح ۴.۷ میلیارد دلار برآورد میشود و راهکارهایی برای تامین مالی آن با تلفیق ظرفیت ایران و نیکاراگوئه وجود دارد. سال گذشته نیز تفاهمنامه تکمیل این پالایشگاه بین دو کشور امضا شد.
🔹۳- پالایشگاه کاردون ونزوئلا: این واحد ۳۱۰ هزار بشکهای ذیل مجتمع پالایشی پاراگوانا با ظرفیت ۹۵۵ هزار بشکه تعریف میشود. چندی پیش رویترز از امضای قرارداد ۴۶۰ میلیون یورویی بین ایران و ونزوئلا برای احیای ظرفیت این پالایشگاه در آیندهای نزدیک خبر داد. به نظر میرسد این پالایشگاه با نصف ظرفیت کار میکند و پس از تجربه موفق احیای پالایشگاه الپالیتو به عنوان گام بعدی همکاری دو کشور اجرایی شود.(تصاویر پالایشگاهها)
@khate_energy
🔺صندوق توسعه ملی، قانون پتروپالایشگاهها را در نطفه خفه میکند!
🔹قانون حمایت از صنایع پاییندستی نفت یا همان قانون پتروپالایشگاهها، یک قانون با تکیه بر ابزار «تنفس خوراک» است که با هدف جذب سرمایهگذاری در احداث پروژههای پتروپالایشی و رهایی از خامفروشی نفت در سال ۹۸ به تصویب رسید.
🔹این قانون تاکنون سه بار مورد تاکید و حمایت رهبر انقلاب قرار گرفته و ۸ طرح پتروپالایشگاهی و ۱۲ طرح بهینهسازی پالایشگاههای موجود ذیل آن مجوز ساخت گرفتهاند.
🔹در میان این طرحها، طرح ارتقای کیفی بنزین پالایشگاه شیراز با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد و سرمایهگذاری ۴۴.۵ میلیون دلار از لحاظ پیشرفت، پیشروترین طرح بوده که تا دو ماه آینده به بهرهبرداری میرسد.
🔹افتتاح این طرح بیش از ۲.۵ میلیون لیتر به تولید بنزین در وضعیت ناترازی کمک میکند و تنفس خوراک دریافتی منجر به تکمیل پروژه شیرینسازی گازوئیل این پالایشگاه نیز خواهد شد.
🔹با این وجود صندوق توسعه ملی همچنان در صدور مجوز تنفس خوراک این واحد بهانهتراشی میکند که این اتفاق، علاوه بر ضربه به پروژه شیراز، سیگنال ناامیدکنندهای برای سرمایهگذاران سایر طرحها است.
@khate_energy
🔺آب شرب تهران چرا ناپایدار شد
🔹در پی بارشهای سیلآسای اخیر تودهای عظیمی از سنگلاخ پس از اشباع شدن از آب به صورت یک جا دچار لغزش گسترده شد با حرکت بیش از ۵۰۰ متری مسیر رودخانه کرج مسدود کرد.
🔹بر اساس برآوردها زمین لغزش اتفاق افتاده در مسیر طبیعی رودخانه کرج توده سنگ و گل به طول تقریبی ۳۰۰ متر و عرض 200 متر و عمق ۳۰ الی ۵۰ متر زمینه انسداد بخشی از جریان رودخانه را ایجاد کرده است.
🔹از سوی دیگر باتلاقی شدن مسیر انتقال ماشینآلات سنگین نیز سبب شد تا این تجهیزات برای رفع انسداد مسیر رودخانه با دشواری بسیار زیاد به منطقه اعزام شود.
🔹هم اکنون بر اساس اطلاعات تیمهای عملیاتی وزارت نیرو، مسیر مسدود شده با فعالیت ۲۴ ساعته بازگشایی شده و شبکه آب تهران تا ساعاتی دیگر پایدار خواهد شد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺تصاویر ماهوارهای از ۲ نفتکش توقیفشده توسط ایران 🔹خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار تصاویر ماهواره
🔺آمریکا ۸۰۰ هزار بشکه نفت توقیفشده ایران را میفروشد
🔹فایننشال تایمز گزارش داد ایالات متحده در آستانه تخلیه نفت خام از نفتکشی است که برای حمل نفت ایران به خارج از کشور استفاده میشد که این اقدام به تشدید تنش بین آمریکا و ایران کمک منجر میشود.
🔹 آمریکا کشتی سوئز راجان را در ماه آوریل توقیف کرد و با واکنش سریع ایران مواجه شد. ایران نیز یک نفتکش متعلق به چین و ترکیه را که با نفت خام برای تحویل به شورون بارگیری شده بود، توقیف کرد.
🔹کشتی سوئز راجان مجوز واردات نفت خام ایران به آمریکا را از وزارت خزانه داری آمریکا دریافت کرده و محموله آن حدود ۸۰۰ هزار بشکه نفت خام است که به فروش میرسد.
@khate_energy
خط انرژی
🔺ادعای مذاکره آلمان با سپاه پاسداران برای خرید نفت 🔹 معاون پژوهشی موسسه آمریکایی هادسن در رشته توئی
🔺آلمان ۵۵۰ هزار بشکه نفت ایران را وارد کرد!
🔹 جدیدترین اطلاعات منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان میدهد آلمان برای نخستین بار طی ۵ سال گذشته یک محموله بزرگ نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است.
🔹بر اساس آمار یورو استات این کشور در مارس سال جاری ۶۹ هزار و ۷۳۷ تن نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده است. آلمان آخرین بار در اکتبر ۲۰۱۸ یک محموله ۱۰ هزار تنی نفت خام یا فرآورده نفتی از ایران وارد کرده بود.
@khate_energy
خط انرژی
🔺رهبر انقلاب: هر کس «ایران قوی» را میخواهد به صنعت هستهای اهمیت بدهد/ ۲۰ هزار مگاوات از برق کشور
🔺روابط مثبت با چین در جهت بومیسازی نیروگاههای اتمی کوچک مقیاس به کار گرفته شود
🔹محمد فهیمپور، کارشناس انرژی گفت: ما برای اینکه به سمت تولید نیروگاههای کوچکمقیاس برویم، نیاز به بهرهگیری دانش فنی از یک کشور دیگر داریم و در این مسیر تعاملات مثبت بینالمللی به کار میآید.
🔹ارتباط خوب سیاست خارجی ما با کشور چین باید به این ختم شود که نیروگاههای کوچک مقیاس هستهای در ایران تولید شده و طی یک برنامه بلندمدت دانش بومی این مدل نیروگاهها به کشور منتقل شود.
@khate_energy