🔺تزریق یک میلیارد آب به سدهای زیرزمینی
🔹هماکنون ۴۱۴ پروژه تغذیه مصنوعی در دست اقدام است که زمینه تزریق یک میلیارد مترمکعب آب به سفرههای زیرزمینی را فراهم میکند.
🔹این میزان آب ۱۰ برابر کل ظرفیت سد لتیان است که در هنگام سیلاب به منابع زیرزمینی تزریق و تراز آبخوان را افزایش میدهد.
🔹تغذیه مصنوعی از جمله راهکارهایی است که میتواند تهدید سیلاب را به فرصت ارتقای منابع آبی کشور بدل کند.
@khate_energy
۲۱ تیر ۱۴۰۲
🔺عراق و توتالانرژی قرارداد ۲۷ میلیارد دلاری امضا کردند
🔹 عراق و شرکت توتال انرژی با هدف افزایش تولید نفت و ظرفیت تولید انرژی از طریق اجرای چهار پروژه در حوزههای نفت خام، گاز و انرژیهای تجدیدپذیر، قراردادی بلندمدت در حوزه انرژی به ارزش ۲۷ میلیارد دلار امضا کردند.
🔹پاتریک پویان، مدیرعامل توتال انرژی که ۴۵ درصد سهام این پروژه را در اختیار دارد گفت: این پروژه تابستان امسال کلید میخورد و طی چهار سال آینده ۱۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خواهد شد.
🔹پروژه یکپارچه افزایش تولید گاز (GGIP) با هدف بهبود تأمین برق کشور، از جمله جمعآوری گازهای مشعل در سه میدان نفت و استفاده از گاز جمعآوریشده برای تأمین گاز نیروگاههای این کشور انجام میشود.
@khate_energy
۲۱ تیر ۱۴۰۲
10.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺اندونزی یار کمکی آمریکا در توقیف نفتکشها/ کشوری که مانع آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره شد
🔹گارد ساحلی اندونزی روز سهشنبه اعلام کرد که یک ابرنفتکش با پرچم ایران با نام آرمان-۱۱۴ حامل ۲۷۲ هزار تن نفت خام سبک به ارزش ۳۰۴ میلیون دلار را توقیف کرده است.
🔹طبق اعلام آژانس امنیت دریایی اندونزی، این کشتی پس از مشاهده در دریای ناتونای شمالی اندونزی، در حال انجام انتقال غیرمجاز نفت از کشتی به کشتی با نام «استینوس» با پرچم کامرون دستگیر شد.
🔹چندی پیش سپاه پاسداران یک نفتکش موردحمایت آمریکا در خلیج فارس را توقیف کرد و حال اندونزی مجددا به نفع ایالات متحده، وارد جنگ توقیف نفتکشها با ایران شده است.
🔹پیش از این در بهمن ۹۹ و در هنگامی که ایران با توقیف نفتکش کرهای «هانکوک چیامی» در آستانه آزادسازی منبع بلوکه شده خود از کرهجنوبی بود، اندونزی وارد صحنه شد و با توقیف نفتکش ایرانی معادلات را بهم زد.
🔹این اتفاق درحالی رقم خورد که سیدابراهیم رئیسی در ابتدای خرداد امسال با هدف تعمیق روابط اقتصادی برای نخستین بار به اندونزی سفر کرده بود.
@khate_energy
۲۱ تیر ۱۴۰۲
🔺دروغ آشکار خبرنگار روزنامه شرق!
🔹مریم شکرانی خبرنگار روزنامه شرق به راحتی دروغ مینویسد. فقط در سال جاری از حدود ۱۰ میلیارد منابع بلوکه شده ایران در بانک تجارت عراق، ۱.۶ میلیارد دلار صرف تسویه بدهی به ترکمنستان و احیای روابط گازی با آنها و ۳ میلیارد دلار صرف واردات دارو و کالاهای اساسی و آزادسازی شده است.
🔹ضمنا تسویه مابقی طلب ایران با «نفت خام» یا «نفت کوره» عراق هم توافق نسبتا خوبی است زیرا: اولا صادرات نفت با «مشخصات» نفت عراق برای ایران راحتتر بوده، چون نفت عراق تحریم نیست. ثانیا تحریم بر صادرات فرآورده نفتی مثل نفت کوره نیز اثرگذار نیست و منابع آن با کیفیت بالایی وصول میشود.
🔹برجامیون هیچگاه نمیگویند که منابع بلوکه ایران، نتیجه پذیرش مکانیزم تسویه تحت نظارت آمریکا در تیر ۹۸ و در دولت قبل است؛ و با روایتسازی وارونه، موفقیت سیاست فشار به عراق با اعمال محدودیت بر گاز ارسالی که با هدف اخذ مجوز معافیتی از آمریکا انجام میشود را سانسور میکنند.
@khate_energy
۲۲ تیر ۱۴۰۲
خط انرژی
🔺نخستوزیر عراق: با ایران برای تسویه بدهی با نفت کوره توافق کردیم 🔹نخست وزیر عراق با اشاره به توقف
🔺آمریکا در مقابل توافق ایران و عراق بیکار نمینشیند
🔹 «حازم الباوی» تحلیلگر سیاسی عراق گفت: واشنگتن انتظار نداشت عراق واحد پول دلار را کنار بگذارد و درهایش را به روی ایران با توافق مبادله نفت سیاه در برابر گاز برای بهرهبرداری از نیروگاهها باز کند. واشنگتن ساکت نمیماند و بازوهای خود را در عراق برای ملتهب کردن اوضاع داخلی به حرکت درمیآورد، همانطور که علیه دولت عبدالمهدی انجام داد.
🔹کاخ سفید نمیتواند به هیچ طرفی اجازه دهد که اینچنین بیسابقه آن را به چالش بکشاند. امری که به منزله ضربهای قویتر از ضربه عبدالمهدی در زمان انعقاد توافقنامههای چین و زیمنس آلمان است. این اقدام عبدالمهدی در آن زمان موجب شد، آمریکا بازوهایش در عراق را برای سرنگونی دولت او فعال کند.
@khate_energy
۲۲ تیر ۱۴۰۲
خط انرژی
🔺پول نفت کجاست؟/ از تسویه بدهی دولت قبل تا تامین مالی پروژههای زیرساختی 🔹محمدطاهر رحیمی کارشناس اق
8.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺پول نفت کجاست؟/ هر چه نفت میفروشیم، خرج ارز ترجیحی میشود
🔹عطا بهرامی کارشناس اقتصادسیاسی گفت: ما الان روزانه ۱۰ میلیون بشکه معادل نفت در کشور انرژی تولید میکنیم ولی این انرژی با یک قیمتگذاری حیرتانگیز دور ریخته میشود.
🔹وقتی سیاستگذاری اقتصادی ایران درست نباشد، پول نفت به رفاه مردم ترجمه نمیشود. قاچاق سوخت و ناترازی انرژی در ایران جدی است ولی تا بحران به انتها نرسد، کسی کاری انجام نمیدهد.
🔹دولت دوباره به نظام چندنرخی ارزی بازگشته و امسال ۳۰ میلیارد دلار ارز ترجیحی داده خواهد شد. متاسفانه این سازوکار همانند یک آبکش عمل میکند و تمام درآمد ارزی صادرات نفت را میبلعد. مهم نیست درآمد نفتی شما از ۸ به ۴۸ میلیارد دلار برسد، هر چقدر در این آبکش بریزید، چیزی باقی نمیماند.
@khate_energy
۲۲ تیر ۱۴۰۲
🔺دسترسی مردم ایران به آب شرب بیشتر از کشورهای خاورمیانه
🔹بر اساس گزارش بانک جهانی مردم شهرها و روستاهای ایران به ترتیب ۱۶.۶ و ۱۲.۵ درصد بیشتر از مردم خاورمیانه به آب شرب بهداشتی و پایدار دسترسی دارند.
@khate_energy
۲۲ تیر ۱۴۰۲
🔺محصولات پتروشیمی ایران با کالای اساسی آفریقا تهاتر میشود
🔹سیدابراهیم رئیسی رئیسجمهور پس از بازگشت از آفریقا گفت: در این سفر موضوع کشت فراسرزمینی دنبال شد. در آفریقا زمینه خوبی برای تولید کالاهای اساسی وجود دارد.
🔹کار تهاتری با این کشورها برنامهریزی شد که ایران در ازای ارائه مواد پتروشیمی، کالاهای اساسی را دریافت کند.
🔹به گزارش خط انرژی، با اجرای این تهاتر، بخشی از نیاز ۵۰ میلیارد دلاری ایران به واردات بدون نیاز به تراکنش دلاری تامین خواهد شد.
@khate_energy
۲۳ تیر ۱۴۰۲
🔺پوست موز قیمتگذاری دلاری علیآبادی زیر پای وزیر صمت
🔹اخیرا شایعهای مبنی بر قیمتگذاری ارزی توسط خودروسازها در محافل خبری کشور دست به دست میشود که بر اساس آن، ۲ شرکت خودروساز ایرانی قصد دارند، قیمت ماشینهای خود را به صورت دلاری به بازار عرضه کرده و از قیمتگذاری ریالی اجتناب کنند.
🔹این شایعه در صورت صحت میتواند، مردم را مجبور به خرید خودروهای بیکیفیت داخلی به نرخ دلار کرده و بیشتر از گذشته تحت فشار قرار دهد، از طرفی با توجه به حساسیت نمایندگان مجلس روی مباحث خودرویی، دردسر بزرگی برای وزارت صمت ایجاد خواهد شد.
🔹نکته قابل تامل در شایعه مطرح شده آن است که وزیر فعلی صمت، عباس علیآبادی، نخستین کسی است که ایده فروش ارزی محصولات داخلی را در ایران اجرایی کرده و در زمان مدیریت وی بر گروه مپنا، توربینهای این شرکت با قراردادهای کاملا دلاری در نیروگاهها نصب میشد.
🔹فروش توربینهای داخلی به قیمت دلار در شرایطی انجام میشد که مپنا ادعای بومیسازی ۱۰۰ درصدی توربین را داشت و بر اساس این ادعا هیچ هزینه ارزی برای ساخت توربین را متحمل نمیشد.
🔹از سوی دیگر، بسیاری از نیروگاهسازهای بخش خصوصی در ایران اعتقاد داشتند، توربینهای دلاری مپنا به قیمت فراتر از قیمتهای سایر توربینسازان دنیا از جمله زیمنس و جنرال الکتریک به آنها فروخته میشود و زمانیکه آنها قصد خرید توربین از شرکتهای مطرح دنیا را دارند، فریاد حمایت از تولید داخلی از مپنا بلند میشود.
🔹نیروگاهسازان داخلی اعتقاد داشتند، انحصار گروه مپنا سبب شده تا آنها مجبور به بستن قراردادهای ارزی ساخت توربین مپنا باشند، موضوعی که در بازار خودرو نیز قابل تعمیم بوده و خودروسازان به دلیل انحصار در بازار، مسئله قیمتگذاری دلاری اتوموبیلهای ایرانی را مطرح کردهاند.
🔹با توجه به جزئیات یاد شده باید دید، آیا طرح فروش ارزی خودروهای داخلی از تفکرهای اجرا شده وزیر فعلی صمت منشاء گرفته یا خودروسازان با تکیه بر انحصار در بازار یک کالای تجارتناپذیر قصد دارند، راه علیآبادی در مپنا را بار دیگر طی کنند.
@khate_energy
۲۳ تیر ۱۴۰۲
خط انرژی
🔺آمریکا در مقابل توافق ایران و عراق بیکار نمینشیند 🔹 «حازم الباوی» تحلیلگر سیاسی عراق گفت: واشنگتن
🔺رویترز: تهاتر گاز ایران با نفت عراق ناقض تحریم آمریکاست
🔹سه مقام سابق آمریکایی به رویترز گفتند، مبادله گاز طبیعی ایران با نفت عراق، احتمالاً تحریمهای آمریکا علیه تهران را نقض میکند، مگر اینکه ایالات متحده معافیتهایی را صادر کند که اجازه آن را میدهد.
🔹عضو بنیاد دفاع از دموکراسیها گفت: توافق جدید ایران و عراق، طبق قانون آزادی و مبارزه با گسترش سلاحهای هستهای ایران که هرگونه معامله مرتبط با انرژی با ایران را ممنوع میکند، ممنوع است.
🔹آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا در ۲۱ معافیت ۱۲۰ روزهای را صادر کرد که به عراق اجازه میدهد فقط برای واردات برق به ایران پول بپردازد، نه برای خرید گاز طبیعی برای تولید برق داخلی عراق.
@khate_energy
۲۳ تیر ۱۴۰۲
🔺قدمی از حقآبه هیرمند کوتاه نمیآییم
🔹علیاکبر محرابیان، وزیر نیرو گفت: حقابه هیرمند حق مردم ماست و قدمی از آن کوتاه نمیآییم اما معطل آن نیستیم.
🔹برای حل مسئله آب شمال استان سیستان و بلوچستان، ۳ سطح طرح اضطراری، کوتاهمدت و میانمدت در دستور کار است.
🔹تامین آب از چاهها، انتقال از حوضه تهلاب و انتقال آب از دریا در کنار طرحهای جهاد آبرسانی، اقدامات ما برای رفع مسئله آب سیستان است.
@khate_energy
۲۴ تیر ۱۴۰۲
🔺حمله به دلارزدایی با کلیدواژه «نفت در برابر غذا»/ برجامیون نمیخواهند تحریم بیاثر شود
🔹در روزهای گذشته، برجامیون با کلیدواژه «تهاتر نفت با غذا» یک هجمه رسانهای علیه سیاست بیاثر کردن تحریم ایجاد کردهاند که آخرین مورد آن به توافق «تهاتر محصولات پتروشیمی ایران با کالای اساسی آفریقا» مربوط میشود.
🔹طبق راهبرد دلارزدایی، ایران به عنوان یک صادرکننده نفت و مشتقات نفتی باید بتواند با تنوعبخشی مبادی واردات به گونهای تراز تجاری خود با کشورها را بازسازی کند که کمترین نیاز به تراکنش دلاری ایجاد شود.
🔹در این راهبرد ضروری است ایران محصولات نفتی خود را به مقاصدی صادر کند که بتوانند نیاز ۱۵ میلیارد دلاری او به کالای اساسی را تامین کنند تا تجارت بین دو کشور با مدل تهاتر و بدون نیاز به تراکنش دلاری شکل بگیرد.
🔹در گذشته مبادی واردات کالای اساسی ایران تنها به چند شرکت تحت نفوذ آمریکا به خصوص شرکت کارگیل محدود شده بود که ایجاد وابستگی ایران به این شرکتها باعث اثرگذاری تحریم شده است.
🔹در مدل تهاتر تنها تغییری که رخ میدهد حذف وابستگی به تراکنش بانکی دلاری برای انجام مبادلات اقتصادی است. در واقع در سازوکار تهاتر، درآمد ارزی کشور از صادرات نفتی و غیرنفتی دقیقا صرف واردات همان کالایی میشود که حتی اگر تحریم نیز نبودیم وارد کشور میشد.
🔹فریب تیترها و واژهسازیها برجامیون را نخورید، آنها از پیشبرد پروژه دلارزدایی و بیاثر شدن تحریم ناراحتند. ظاهرا آنها نمیخواهند تحریم بیاثر شود، حال شما بگویید کاسب تحریم چه کسانی هستند؟
@khate_energy
۲۴ تیر ۱۴۰۲