special line (power plant fuel).pdf
465.5K
🌐 سومین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺واکاوی معمای سوخت زمستانی نیروگاهها
🔹وابستگی ۸۴.۲ درصدی نیروگاهها به سوخت فسیلی سبب شده تا مسئله ناترازی تولید و مصرف گاز طبیعی به طور مستقیم بر تامین برق اثرگذار باشد.
🔹طی ۷ ماه ابتدایی سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال گذشته، تامین گاز طبیعی برای نیروگاهها ۲.۵ درصد کاهش داشته و همزمان مصرف نفت گاز ۸۱.۲ درصد افزایش را ثبت کرده است.
🔹مصرف سوخت مایع در نیروگاهها به واسطه توقف صادرات نفت گاز و نفت کوره به عدمالنفع ۴.۸ میلیارد تومانی ختم شده است.
#خط_ویژه
@khate_energy
🔺 نقشه خلع ید دولت از هلدینگ خلیج فارس
🔹بیگینژاد گفت: هماکنون چون بخشی از سهام هلدینگ خلیج فارس در اختیار دولت است، دیوان محاسبات و سازمان بازرسی بر عملکرد این هلدینگ نظارت میکنند، اما وقتی این سهام واگذار شود و هلدینگ خلیج فارس کاملا خصولتی شود، دیگر نظارتپذیر نخواهد بود و به حیاط خلوت تبدیل میشود.
🔹 امروز رئیس سازمان خصوصیسازی از برگزاری رقابت برای فروش ۱۲ درصد سهام هدلینگ پتروشیمی خلیجفارس بین «صندوق بازنشستگی نفت» و «پالایشگاه تهران» خبر داد و اعلام کرد فردا تکلیف این واگذاری مشخص میشود.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان
🔹قرارداد صادرات گاز ایران به پاکستان در قالب خط لوله صلح، بین شرکت ملی صادرات گاز ایران و شرکت ISGS پاکستان در تاریخ ۵ ژوئن ۲۰۰۹ (۱۵ خرداد ۸۸) به مدت ۲۵ سال منعقد شد.
🔹 تاریخ آغاز تحویل گاز طبیعی به پاکستان ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ و میزان حجم گاز طبیعی صادراتی ۸ میلیارد مترمکعب در سال تعیین شده است. با روی کار آمدن دولت یازدهم به دلایلی نامشخص اجرای این قرارداد توسط بیژن زنگنه کنار گذاشته شد.
@khate_energy
🔺ذخیره گاز انگلیس فقط تا ۹ روز دیگر
🔹مالک شرکت بریتیش گاز هشدار داد که در انگلیس فقط ۹ روز از ذخیره گاز باقی مانده و این در حالی است که این کشور یک سایت ذخیرهسازی غول پیکر را قبل از زمستان بازگشایی خواهد کرد.
🔹شرکت سنتریکا گفت که بریتانیا کمترین میزان ذخیره گاز در اروپا را در مقایسه با آلمان با ذخیره ۸۹ روز، فرانسه ۱۰۳ روز و هلند با ۱۲۳ روز داراست.
@khate_energy
🔺وضعیت نامطلوب مخازن گازوئیل نیروگاههای ایران
🔹ذخیره سوخت مایع (گازوئیل و نفت کوره) تا پایان مهر سال گذشته به ۲۸۰۰ میلیون لیتر رسید اما در سال جاری ۵۰۰ میلیون لیتر کمتر شده است.
🔹اوضاع البته در بخش نفت کوره در سال جاری مشابه سال گذشته پیش میرود و ۷۲ درصد از ذخایر نفت کوره نیروگاهها پر شده است.
🔹وضعیت مخازن سوخت مایع نیروگاهها از این جهت مهم است که در ۴ ماه سرد سال، نیمی از سوخت نیروگاه با گازوئیل و نفت کوره تامین میشود.
@khate_energy
🔺آخرین وضعیت خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان، عمان و ترکیه/ ظرفیت ذخیرهسازی گاز دو برابر میشود
🔹رضا نوشادی مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز گفت: در صورتیکه فاز ۲ میدان شوریجه و سراجه تکمیل شود، ظرفیت ذخیرهسازی گاز کشور به دو برابر رقم فعلی در سه سال آینده افزایش مییابد.
🔹وی افزود: در حال حاضر ظرفیت مصرف روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب گاز تولیدی از محل ذخیرهسازی در ۴ ماه سرد سال وجود دارد.
🔹نوشادی گفت: مذاکرات برای احداث خط لوله صادرات گاز به عمان آغاز شده و یک کارگروه فنی تشکیل شده است. احداث خط لوله دوم صادرات گاز به ترکیه فعلا در دست مذاکره است و در صورت نهایی شدن، پروژه آن تعریف و اجرا میشود.
🔹وی ادامه داد: خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان از سمت ایران تکمیل است ولی در سمت پاکستان اصلا شبکهای وجود ندارد. اخیرا رئیسجهمور و مقامات پاکستانی گفتهاند که قصد دارند این قرارداد را فعال کنند.
@khate_energy
خط انرژی
🔺سایه قمار بر سر هلدینگ خلیج فارس/ پشت پرده تغییر چینش قدرت کیست؟ 🔹احسان حسینی| ۷۰ درصد از سهام هلد
🔺نبرد بیپایان برای ایجاد حیاط خلوت در هلدینگ خلیج فارس
جزئیات بیشتر به زودی منتشر میشود.
@khate_energy
🔺جزئیات تازه توافق نفتی و گازی ایران و روسیه/ ۶.۵ میلیارد دلار قرارداد با روسها امضا شد
🔹مهدی صفری، معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: حدود ۶.۵ میلیارد دلار از تفاهمنامه با شرکت گازپروم روسیه تبدیل به قرارداد شده است. انشاالله مابقی تفاهمنامهها که به ارزش ۴۰ میلیارد دلار است در یک ماه آینده به قرارداد تبدیل میشود و مذاکرات آن در حال انجام است.
🔹وی افزود: قرار است شرکتهای روسی در داخل خاک پاکستان، خطوط لوله انتقال گاز را احداث کنند تا بدین صورت گاز از ایران به این کشور صادر شود.
🔹صفری گفت: به زودی یک شرکت مشترک بین ایران و روسیه برای احداث خط لوله انتقال گاز به کشورهای حاشیه خلیج فارس و دریای عمان ایجاد میشود که سهم دو کشور ۵۰ درصد است و روسها تکنولوژی خاص احداث خط لوله دریایی را در این پروژه استفاده میکنند.
🔹وی ادامه داد: سناریوی ایران برای تجارت گاز با روسیه، خرید گاز از این کشور و سپس صادرات گاز خودمان به کشورهای همسایه است. تمرکز مذاکرات سوآپ نفت روسیه بر روی عدد سوآپ سالانه ۱۰ میلیون تن نفت است و در آستانه نهایی شدن توافقات است.
@khate_energy
خط انرژی
🔺۹۰ میلیارد دلار ناقابل بابت تنش با روسیه 🔹با وقوع جنگ اوکراین و ایجاد تنش بین روسیه و اتحادیه اروپ
🔺هزینه سنگین اروپا برای عبور از زمستان سرد
توئیت محمد عنایتی، خبرنگار انرژی خبرگزاری فارس
@khate_energy
🔺تغییرات صادرات نفت ایران و قیمت نفت در اثر تحریمها
🔹تجربه دو دوره تحریم نشان میدهد که نفت ایران قابل تحریم بوده و در صورت تداوم معماری فعلی تجارت انرژی کشور (صادرات حداکثری نفت)، همواره تـحریـم خـریـد نفت یکی از نقاط فشار امریکا بر کشور جهت کسب امتیازات بیشتر از ایران خواهد بود.
@khate_energy
🔺مقایسه ایران و اروپا در مدیریت ناترازی انرژی
🔹محمد عنایتی| صنایع پرمصرف انرژی از جمله صنعت فولاد، به دلیل وابستگی ۲۰ تا ۳۵ درصدی هزینه تمام شده به تامین برق و گاز، یکی از مهمترین نماگرهای وضعیت انرژی در دنیا به حساب میآیند.
🔹بر این اساس، خرداد ماه سال ۱۴۰۱ بود که انجمن فولاد در نامهای خطاب به دولت ضمن ابراز نگرانی از تامین برق طی تابستان سال ۱۴۰۱ بیان کرد:« با تداوم رویه سال ۱۴۰۰، تقریباً تمام کارخانجات تولیدکننده فولاد به ویژه در بخش خصوصی حدود سه ماه تعطیل خواهند شد.»
🔹بر این مبنا ارکان متولی صنعت برق و صنایع کشور طی جلسات متعدد با بخشخصوصی در کنار افزایش قابل توجه ظرفیت نیروگاهی زمینه جلوگیری از توقف تولید بخش فولاد در تابستان سال ۱۴۰۱ را فراهم کردند.
🔹برنامه دولت سیزدهم در خصوص تامین انرژی تابستان سبب شد تا تولید فولاد کشور بر اساس آمار ماهانه انجمن جهانی فولاد در تیر، مرداد و شهریور سال ۱۴۰۱ به ترتیب ۳۴.۱، ۶۴.۷ و ۲۶.۷ درصد افزایش را تجربه کند و به ۶.۸ میلیون تن در ۳ ماه فصل گرم برسد.
🔹موفقیت ایران در مدیریت تامین انرژی صنعت فولاد در شرایطی رقم خورد که اخیر در پی بحران ناترازی گاز طبیعی در اروپا، صنایع این کشور با مسئلهای مشابه مسئله تابستان ایران مواجه شدند.
🔹بر اساس آخرین آمار انجمن جهانی فولاد بحران انرژی اروپا سبب شده تا طی ماه سپتامبر ۲۰۲۲ افت ۱۶.۷ درصدی تولید فولاد در ۲۷ کشور اتحادیه اروپا رقم بخورد.
🔹افت تولید فولاد کشورهای اتحادیه اروپا در یک ماه به ۲.۹ میلیون تن میرسد که ضرر ۱.۷ میلیارد دلاری را به این کشورها وارد کرده است.
@khate_energy