🔺 اصفهان سردمدار تولید گازوئیل کشور / دومین تولیدکننده گازوئیل خاورمیانه جایگاهی در تجارت گازوئیل ندارد
🔹حجم صادرات جهانی گازوئیل در سال ۲۰۲۲ به ۱.۳ میلیارد لیتر در روز رسید که نشاندهنده تجارت ۲۷ درصد از گازوئیل تولیدشده در سطح جهانی است.
🔹ایران دومین تولیدکننده گازوئیل خاورمیانه است ولی سهمی از تجارت این فرآورده ندارد. پالایشگاه اصفهان با تولید روزانه ۲۲.۷ میلیون لیتر گازوئیل، بزرگترین تولیدکننده گازوئیل در ایران است.
🔹در حوزه بنزین نیز عربستان سعودی با تولید روزانه ۱۹۳ میلیون لیتر و صادرات ۶۰ میلیون لیتر، در صدر کشورهای خاورمیانه قرار دارد. ایران نیز با تولید روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر در جایگاه دوم قرار گرفته.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 سرمایهگذاری خارجی در تحریم ۲ برابر برجام شد
🔸علی فکری رئیس سابق سازمان سرمایهگذاری خارجی:
🔹در دولت سیزدهم، روسیه به نخستین سرمایهگذار خارجی در ایران تبدیل شدند و عمدتا هم در حوزه نفت و انرژی سرمایهگذاری کردند. چینیها هم دومین سرمایهگذار خارجی در ایران بودند.
🔹آمار سرمایهگذاری خارجی در همین دوره که تحریم بودیم، نسبت به دوره برجام بیش از ۲ برابر شده. البته این میزان کافی نیست اما محدودیتهای داخلی و نه تحریمی اجازه نداد.
🔹چینیها بیش از ۲ میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری مستقیم انجام دادند، این میزان در سایر کشورهای منطقه نیز در همین حدود بوده؛ البته به جز یکی دو کشور، پس رقم مناسب بود اما میتواند بیشتر شود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺افشاگری وزیر نفت از کمبود ذخایر گازوئیل/ نیروگاهها مصوبه شعام درباره مصرف نفت کوره را رعایت نکردند
🔸محسن پاک نژاد وزیر نفت:
🔹دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی یک ماه پیش از استقرار دولت فعلی نیروگاهها را مکلف به مصرف ۴۰ میلیون لیتر نفت کوره کرده بود.
🔹حتی در تابستان هم که شرایط تحویل گاز نسبتا مناسب بود نیروگاهها باید از نفت کوره استفاده میکردند.
🔹اما نیروگاهها به طور متوسط ۲۲ میلیون لیتر در روز مصرف کردهاند که باعث کاهش ذخایر گازوئیل آنها شده است.
🔹به گزارش خط انرژی، حال بعد از مدتها دروغ، وزیر نفت بالاخره اذعان کرد که کاهش ذخایر گازوئیل نیروگاهها به دلیل کممصرفی نفت کوره و اجرایی نشدن مصوبه شورای عالی امنیت ملی توسط نیروگاهها رقم خورده است.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ردپای مافیای خودرو در آلودگی هوا/ اتوبوسهای نو از داخل خریدیم ولی روشن نمیشوند!
🔸عبدالمطمهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران:
🔹️۲۵۰۰ اتوبوس برقی از چین وارد کردیم و ۲۵۰۰ اتوبوس گازوئیلی از خودروساز داخلی خریداری کردیم که این یک رکورد است، زیرا در هیچ دوره ۴ ساله این تعداد خرید اتوبوس تولید داخل نداشتیم.
🔹 تعدادی از اتوبوسهایی که از یکی خودروسازهای داخلی خریداری کردیم، حتی روشن هم نمیشوند.
🔹 متاسفانه یک شرکت داخلی نسبت به خرید خارجی اعتراض کرد درحالی که برخی از اتوبوسهای نو که از همان شرکت داخلی خریدیم حتی استارت هم نمیخورد.
@khate_energy
🔺 اعتراف دنیای اقتصاد به نخودسیاه FATF در شرایط تحریم
🔹روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «تحریم دوبل با FATF» هر چند تلاش کرد که درباره ضرورت تصویب دو کوانسیون پالرمو و CFT بپردازد اما نتوانست واقعیت را سانسور کند و نوشت:
"تحریمها باعث قطع دسترسی ایران به سیستم بانکی بینالمللی شدهاست. این تحریمها، حتی اگر ایران از لیستسیاه FATF خارج شود، همچنان محدودیتهای شدیدی بر مبادلات بانکی اعمال میکند"
🔹در جدول این گزارش نیز تاکید شده که تحریم منجر به «قطع کامل» مبادلات بانکی ایران شده و FATF میتواند منجر به «کاهش» همکاریهای بانکی شود.
🔹در نتیجه در شرایط فعلی که روابط بانکی ایران به دلیل تحریمها کاملا قطع است، دیگر عدم شفافیت برای FATF نمیتواند عواقبی برای ایران داشته باشد؛ یا به زبان ساده بالاتر از سیاهی رنگی نیست.
@khate_energy
🔺 همچنان سینهخیز در پاییز سخت
🔹درحالی که روابط عمومی وزارت نفت تلاش میکرد عرضه ۱.۳ میلیارد لیتر گازوئیل پالایشگاه آبادان را دلیل کمبود ذخایر نیروگاهها معرفی کند، امروز وزیر نفت اذعان کرد که فقط ۱۳۰ میلیون لیتر از آن صادر شده.
🔹جالب اینکه با وجود کسری ۱.۵ میلیارد لیتری گازوئیل در سه ماهه گذشته، وزیر نفت باز هم تلاش کرد این میزان اندک گازوئیل صادراتی برای تسویه فاینانس را عامل خاموشیهای پاییزی معرفی کند!
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 ایران با بمب اتم «کره شمالی» میشود؟
🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بینالملل:
🔹نهتنها ساخت بمب اتم برای ایران واجب است بلکه بسیار دیر هم شده؛ ما باید ۲۰ سال پیش بمب اتم میساختیم. الان بمب اتم نداریم، تحریمهای ایران بالای ۵ هزار تا و دلار ۷۰ هزار تومان است.
🔹 لحظهای که ما برجام را امضا کردیم و در تهران جشن گرفتیم، تازه آن زمان ۲ برابر کره شمالی هنوز تحریم داشتیم. هماکنون کره شمالی که مذاکره نکرده، نظارت آژانس را قبول نکرده و بمب اتم ساخته اکنون یکپنجم ایران تحریم شده.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 بنای توسعه ایران در کریدورهای گازی
🔹ایران با تولید روزانه ۸.۲ میلیون بشکه، پنجمین تولیدکننده بزرگ نفت و گاز دنیاست، با این وجود صنعت نفت کشور در هیچ یک از معادلات بازار انرژی دنیا حضور ندارد.
🔹حال با آغاز ماههای سرد، گاز طبیعی ایران که میتوانست ابزاری برای تعریف قراردادهای امنیتی و اقتصادی باشد، دچار ناترازی شده که سالانه حدود ۱۵ میلیارد دلار عدمالنفع در پی دارد.
🔹 گاز طبیعی میتواند نقشی برای ایران بازی کند که حتی از موشک نیز موثرتر است، اما چگونه میتوان این ظرفیت را احیا کرد؟ نصرتالله سیفی کارشناس ارشد انرژی توضیح میدهد.
مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/Z2KaR6WxICg
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا | گاز مجانی برای استخر لاکچری ولنجک
🔹فضای مجازی پر است از تبلیغ و تخفیف ۷۰ درصدی برای استخر رو باز آب گرم در زمستان، اسراف به کنار؛ اما چرا باید هر متر مکعب گاز برای تفریحات لاکچری فقط ۹۲ تک تومان باشد؟
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 چرا بمب اتم مانع فروپاشی شوروی نشد؟
🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بینالملل:
🔹فروپاشی شوروی چه ربطی به بازدارندگی اتمی دارد؟ مگر به شوروی حمله شد؟ اتحادیه جماهیر شوروی، شامل ۱۵ کشور کمونیستی بود که از درون این اتحادیه فروپاشید ولی مگر کشور روسیه فروپاشید؟
🔹ایران یک کشور است ولی شوروی یک اتحادیه مثل ناتو بود. الان مگر بازدارندگی روسیه از بین رفته؟ به مصاحبه ژنرال ارشد ناتو ارجاع میدهم که گفت به دلیل تسلیحات اتمی روسیه نمیتوانیم آنطور که باید به اوکراین کمک کنیم.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺۴ گام دولت پزشکیان برای اصلاح یارانه انرژی/ آیا رشد قیمت، پیوست عدالت داشت؟
🔹از موعد آغاز دولت چهاردهم تاکنون ۴ اقدام اصلاحی در حوزه قیمت انرژی رخ داده که عبارتند از:
۱ـ اصلاح قیمت سوخت جت به ۳۰ درصد نرخ فوب
۲ـ اصلاح قیمت بنزین سوپر به نرخ وارداتی
۳ـ اصلاح تعرفه گاز خانگی در ۲ پله آخر به نرخ رمزارزها
۴ـ رشد ۳۸ درصدی تعرفه برق خانگی
🔹طبق بررسیها، نوک پیکان اصلاحات قیمتی در سه اقدام نخست بر دهکهای پردرآمد متمرکز بود درحالی که اصلاح تعرفه برق خانگی، نه پیوست عدالت داشت و نه پیوست رسانهای و اجتماعی.
🔹نکته مهم اینکه دولت چهاردهم باید تلاش کند، در کنار انجام اصلاحات، اعتماد مردم را نیز جلب کرده و فضا را برای اقدامات هوشمندانه بعدی فراهم کند.
🔹در این بین، فقط یک اشتباه میتواند به معنای پایان سرمایه اجتماعی دولت و توقف کامل اصلاحات اقتصادی شود. سیداحسان حسینی سردبیر خط انرژی توضیح میدهد.
@khate_energy
🔺یک میلیارد لیتر سوخت هدررفته
🔹حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: راندمان نیروگاههای حرارتی حدود ۳۵ درصد است، در حالی که این رقم در کشورهای دیگر به حدود ۴۶ درصد میرسد. سالانه یک میلیارد لیتر هدررفت سوخت در نیروگاهها داریم.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 چرا با وجود بمب اتم، به روسیه و اسرائیل حمله شد؟
🔸 ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بینالملل:
🔹نکته اول؛ نظریه بازدارندگی اتمی قائل به بازدارنده بودن جنگ بین دو بازیگر اتمی است. هیچ وقت نظریه بازدارندگی اتمی نگفته که بین یک کشور دارنده بمب اتم و کشوری که بمب اتم ندارد، جنگ رخ نمیدهد.
🔹دو بازیگر اتمی چون هر دو بمب اتم دارند و میدانند اگر وارد جنگ شوند، نابودی دو طرف رقم میخورد، با هم نمیجنگند. نکته دوم اینکه بازدارندگی با اصل تلافیجویانه در جنگ فرق میکند.
🔹سوال اصلی اینجاست که اگر اوکراین بمب اتم داشت، روسیه جرئت میکرد به او حمله کند؟ نه اینکه الان روسیه ۲۰ درصد خاک اوکراین را گرفته و حالا آنها ۴ تا موشک هم یه سمت روسیه زدهاند.
🔹بازدارندگی یعنی اینکه اگر ایران بمب اتم داشت، اسرائیل جرئت نمیکرد سفارت ایران در دمشق را بزند. نه الان که زده و شما مجبور به واکنش هستید، شما الان وارد نردبان تنش با یک دارنده بمب اتم شدهاید.
@khate_energy
🔺 کاهش مصرف روزانه ۱.۵ میلیون لیتر بنزین با اصلاح ۹۸ تقاطع
🔹طبق گزارش خبرگزاری برنا، از ۴۴۳ تقاطع بزرگراهی در تهران، ۹۸ تقاطع با کمبود حرکت مستقیم و گردشی مواجه هستند.
🔹 با اصلاح این تقاطعها، پیمایش خودروها از ۷۸۸ کیلومتر به ۷۳۰ کیلومتر کاهش خواهد یافت.
🔹️طبق محاسبات، در صورت اصلاح این بزرگراهها، روزانه ۱.۵ میلیون لیتر بنزین صرفهجویی خواهد شد که معادل ۲۲۵ میلیون دلار یا ۱۵ هزار میلیارد تومان است.
🔹 شهرداری تهران تاکنون ۳۰ تقاطع از ۹۸ تقاطع را اصلاح کرده و با اصلاح کامل تقاطع ها میتواند گام بزرگی را در راستای کاهش مصرف سوخت بردارد.
@khate_energy
🔺افزایش تولید روزانه ۲ میلیون لیتری بنزین در پالایشگاه اصفهان
🔸اصغر صابری، معاون تولید پالایشگاه اصفهان:
🔹با افزایش ظرفیت واحدهای بنزینسازی، تولید روزانه بنزین از ۱۲.۵ به ۱۴.۵ میلیون لیتر افزایش یافته و ظرفیت فراورش پالایشگاه از ۳۷۰ به ۳۹۰ هزار بشکه در روز رسیده.
🔹با بهره برداری واحد RHU (شیرینسازی محصول سوخت سنگین) در سال ۱۴۰۴ ترکیبات گوگردی از حدود ۳۰٫۰۰۰ پیپیام به کمتر از ۵۰۰۰ پیپیام کاهش خواهد یافت و کل گوگرد تولیدی پالایشگاه به ۷۰۰ تن افزایش خواهد رسید.
🔹گوگرد تولیدی یکی از معضلات صنایع پالایش است که با احداث پارک گوگردی در این پالایشگاه، محصولات جدید نظیر اسید سولفوریک، اسید فسفریک، کودهای گوگردی تولید خواهد شد.
@khate_energy
31.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 پروژه ترامپ هراسی در صادرات نفت ایران
🔹در روزهای گذشته، اخبار متعددی از آغاز سقوط صادرات نفت ایران به چین با بازگشت ترامپ، در رسانههای خارجی و داخلی منتشر شده است.
🔹تجربه سال ۲۰۱۸ در خروج آمریکا از برجام و اعمال فشار حداکثری توسط ترامپ نیز موید روایت فعلی است؛ زیرا در آن دوره رقم فروش نفت ایران ۹۴ درصد افت کرد.
🔹اما آیا ترامپ دوباره میتواند جلوی فروش نفت ایران را بگیرد؟ آیا نوسانات صادرات ایران کاملا تکمتغیره و وابسته به دموکرات یا جمهوریخواه بودن رئیسجمهور آمریکاست؟ نقش FATF در تکمیل فشار حداکثری چه بود؟
🌐 برنامه را در یوتیوب خط انرژی ببینید 👇
https://youtu.be/9yBg8UT4HSk
@khate_energy
🔺دو روی یک سکه/ چرا تحریم با صادرات فرآورده خنثی نشد؟
🔹سیدمحسن دهنوی رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نوشت: جریانی پالایشگاهسازی را کثافتکاری میدانست و مانع جایگزینی درآمد صادرات فرآورده نفتی به جای خامفروشی نفت شد.
🔹جریانی نیز نسخه «افزایش تولید» به جای «کنترل مصرف» را برای رفع ناترازی بنزین ارائه میکند و فرصت ارزآوری با فرآورده و بیاثرسازی تحریم را میسوزاند. دو روی یک سکه!
🔹 به گزارش خط انرژی، صادرات فرآورده نفتی برخلاف نفت، تحریمناپذیر است. اگر پالایشگاه «میساختیم» و فرآورده تولیدی آن را در داخل کشور «غیربهینه» مصرف نمیکردیم، اکنون تحریم بیاثر شده بود.
🔹اما تئوریپردازان خامفروشی و تثبیت قیمت از دو طرف این ایده را قیچی کردند، یکی با توقف افزایش تولید و دیگری با افزایش مصرف غیربهینه.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 چین و روسیه مخالف ایران اتمی هستند؟
🔸ابوالفضل بازرگان کارشناس امنیت بینالملل:
🔹اگر روسیه و چین مخالف اتمی شدن ایران باشند، غلط میکنند. البته توجه کنید که روسیه درگیر جنگ اوکراین با ۱۰ سال پیش فرق میکند. روسیه به همکاری با ایران نیاز دارد و قطعا بین یک ایران اتمی و یک ایران برجام امضاکرده نزدیک به غرب، اولی را انتخاب میکند.
🔹اخیرا آقای پوتین در تغییر دکترین هستهای خود تهدید کرد که اگر از طرف یک کشور غیرهستهای به روسیه حمله شود، او تمام متحدان غیرهستهای خود را مجهز به تسلیحات نظامی میکنم.
🔹خود چین هم اکنون در تایوان با آمریکا درگیر است. با بازگشت ترامپ جنگ تجاری چین و آمریکا اوج میگیرد و احتمال درگیری نظامی هم وجود دارد.
@khate_energy
🔺 خسارت بنزینی خودروسازان؛ ۳ برابر ارزش بورسی خود
🔹مصرف بنزین خودروهای در حال تردد در ایران ۲۸ درصد بیش از استاندارد دنیاست و روزانه بیش از ۲۵ میلیون لیتر بنزین هدر میدهند.
@khate_energy
May 11
🔺 ثمره توافق پکن؛ افزایش یک میلیون بشکه صادرات نفت ایران به چین!
🔹با امضای توافق پکن و با میانجیگری چین، سرانجام بعد از ۷ سال روابط ایران و عربستان در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ احیا شد.
اما فایده این توافق برای ایران چه بود؟
🔹طبق آمار کپلر، از موعد امضای این توافق، میزان فروش نفت «ایران» و «عربستان» به چین به ترتیب افزایش و کاهش یافتهاند، گویا نفت ایران جایگزین عربستان در بازار چین شده.
🔹میانگین فصلی صادرات نفت ایران به چین از زمستان ۱۴۰۱ تا تابستان امسال با ۱۱۵ درصد رشد، از ۷۳۰ به ۱۵۷۰ هزار بشکه در روز افزایش داشته.
🔹اما میانگین فروش فصلی عربستان از ۱۷۵۵ به ۱۲۶۵ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.
🔹همچنین پس از امضای توافق پکن، رقم فروش ماهانه نفت ایران به چین حدود یک میلیون بشکه رشد یافته و از حدود ۰.۷ به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسیده.
🔹بدین ترتیب برای نخستینبار ایران با سهم ۱۵ درصدی از بازار نفت چین، به بزرگترین تامینکننده نفت این کشور تبدیل شده. البته مفاد توافق پکن تاکنون رسانهای نشده.
@khate_energy
🔺زینب قیصری، رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی شد
🔹با اتمام رایگیری و شمارش آرا در فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، زینب قیصری با کسب ۲۱ رای رئیس این فراکسیون شد. مصطفی نخعی نیز با ۸ رای دوم شد.
🔹همچنین علاءالدین بروجردی نیز به عنوان نائبرئیس این فراکسیون انتخاب شد تا ترکیب مدیریتی «فراکسیون امنیت انرژی مجلس» تقریبا برای فراکسیون جدید نیز تکرار شود.
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺 #انرژی_مدیا| افشای پشت پرده FATF
درحالی دولت پزشکیان به دنبال اجرای استانداردهای FATF است که بارها مقامات آمریکایی اذعان کردهاند با استفاده از این نهاد به دنبال جلوگیری از دور زدن تحریمها هستند.
@khate_energy
🔺 قاچاق ۳ میلیارد دلاری سوخت از نیروگاهها
🔹طبق آمار ستاد مبارزه با قاچاق کالا، حدود ۲۵ درصد از سوخت مایع تحویلی به نیروگاهها قاچاق میشود.
🔹میزان تحویل گازوئیل و نفت کوره به نیروگاهها به ترتیب روزانه ۲۲ و ۲۸ میلیون لیتر در روز است.
🔹بدین ترتیب میزان قاچاق سوخت از این بخش مجموعا روزانه ۱۲.۵ میلیون لیتر است که ارزش سالانه آن به ۳ میلیارد دلار میرسد.
@khate_energy
27.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺 آتشبس اسرائیل با برجام لبنانی
🔹چهارشنبه هفته گذشته، درحالی توافق آتشبس بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی برقرار شد که نگرانیهای زیادی درباره مفاد آن وجود دارد.
🔹 غالب رسانهها توافق آتشبس را به معنای عقبنشینی و شکست اسرائیل تفسیر کردند و تصاویری از خوشحالی مردم لبنان را نمایش دادند اما به نظر میرسد آنچه رخ داده؛ امضای یک برجام لبنانی است.
🔹توافقی که طبق مفاد آن، آمریکا و اسرائیل میتوانند از ظرفیت ارتش لبنان علیه حزبالله استفاده کنند و تضمینی نیز برای توقف حمله به لبنان وجود ندارد.
🔹اما چرا حزبالله لبنان وادار به اعطای امتیاز به اسرائیل شد؟ آیا راهبرد جنگی غلط میتواند ایران را نیز وادار به برجام منطقهای کند؟ مجید رجبی کارشناس مسائل دفاعی توضیح میدهد.
مصاحبه را در یوتیوب خط انرژی ببینید 👇
🌐 https://youtu.be/F3dRq_FVUpM
@khate_energy
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺انتقاد قالیباف از تعلل دولت/ سازمان بهینهسازی هنوز تشکیل نشده
🔹 سهشنبه هفته جاری در جلسه علنی مجلس، محمدباقر قالیباف از هدررفت سالانه ۶۵ تا ۷۵ میلیارد دلار انرژی خبر داد و اعلام کرد میتوان سالانه ۸ میلیارد دلار از این درآمد را احیا کرد.
🔹اما مسیر احیای این درآمد ارزی، تشکیل «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» طبق ماده ۴۶ برنامه هفتم توسعه است؛ انتقادی که رئیس مجلس از دولت چهاردهم مطرح کرد ولی سانسور شد.
🔹دولت چهاردهم تا دوم آبانماه فرصت داشت که اساسنامه این سازمان را به تأیید هیئت وزیران رسانده و آن را تشکیل دهد؛ اما با یک ماه تاخیر همچنان خبری از تصویب اساسنامه نیست.
@khate_energy
🔺 ناترازی گاز تا سال ۱۴۰۶ حداقل ۵ برابر میشود/ فرصت درآمدزایی ۲.۵ میلیون تومانی در بازار بهینهسازی
🔹طبق گزارش شورای عالی انرژی، میزان ناترازی در حوزه گاز طبیعی با افت تولید میادین مشترک پارس جنوبی تا افق ۱۴۰۶ تشدید خواهد گردید.
🔹در این راستا، میزان میانگین متوسط سالانه کسری گاز طبیعی از ۷۳ میلیون متر مکعب در روز در سال ۱۴۰۲ تا ۳۷۳ میلیون مترمکعب در روز در سال ۱۴۰۶ افزایش خواهد یافت.
🔹«مردمیسازی بهینهسازی مصرف» میتواند به رفع ناترازی گاز کمک کند، بدین صورت که مردم در صورت صرفهجویی گاز بتوانند آن را در بازار بورس انرژی به صنایعِ متقاضی بفروشند.
🔹این بازار هماکنون در قالب گواهی صرفهجویی گاز شکل گرفته و صنایع در آخرین معامله هر متر مکعب گاز را ۱۲ هزار تومان خریداری کردند.
🔹بدین ترتیب اگر مشترکان خانگی ۳۰ درصد در مصرف گاز خود صرفهجویی کنند، میتوانند ماهانه میانگین ۲.۵ میلیون تومان درآمدزایی داشته باشند/ فرهیختگان اقتصادی
@khate_energy