🔺گافهای تکراری ابتکار این بار درباره گازوئیل/ من هر چه دلم بخواهد میگویم!
🔹معصومه ابتکار رئیس اسبق سازمان حفاظت محیط زیست اخیرا در مصاحبهای عنوان کرد: در دولت یازدهم با همکاری که وزارت نفت، وضعیت گازوئیل اصلاح شد و از ۵۰۰۰ پی پی ام به ۵۰ پی پی ام رسید، ولی الان ظاهرا مجددا بالا رفته است.
🔹سوال این است که واقعا چگونه امکان دارد واحد فرآیندی در یک پالایشگاه با یک تکنولوژی ارتقا پیدا کند و بعد از چند سال دوباره به تکنولوژی چند سال قبل بازگردد و گازوئیل با گوگرد بالا تولید کند؟!
🔹ضمن اینکه در دولت سیزدهم با تسریع در راهاندازی و بهرهبرداری از واحد تصفیه گوگرد پالایشگاه اصفهان، در حال حاضر ۱۶ میلیون لیتر گازوئیل یورو ۵ بیشتری در کشور نسبت به گذشته تولید و توزیع میشود.
🔹همچنین ابتکار گوگرد موجود در گازوئیل را به عنوان عامل آلودگی هوای تهران مطرح میکند، درحالیکه عامل این آلودگی، ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون است و شاخص اکسید گوگرد در هوای تهران تغییر نکرده است (گزارش کامل).
@khate_energy
خط انرژی
🔺ماجرای تحریم-۵| شکست راهبرد «توافق کوتاهمدت با آمریکا» بر افزایش صادرات نفت ایران 🔹اشاره شد که بر
🔺ماجرای تحریم-۶|شکست ایده توافق کوتاهمدت در جذب سرمایهگذاری خارجی/ تصورات فانتزی از برجام ممنوع!
🔹پیشتر عنوان شد که امضای یک توافق کوتاهمدت و بدون ضمانت با آمریکا مثل برجام، تاثیر مثبتی بر جریان صادرات نفت ایران ندارد. اما آیا یک توافق کوتاهمدت میتواند در جذب سرمایهگذاری خارجی به ایران کمک کند؟
🔹طبق آمار سازمان سرمایهگذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، هر چند در دوره اوج اجرای برجام در یک سال بیش از ۱۰ میلیارد دلار مجوز سرمایهگذاری صادر شد ولی از این میزان تنها ۱.۴ میلیارد دلار آن معتبر بودند و منجر به جذب سرمایه شدند.
🔹دلیل این اتفاق، سیگنال حاوی تهدید آمریکا به شرکتهای خارجی در بازه زمانی اجرای برجام و ناتوانی این توافق در پوشش ریسک سرمایهگذاری خارجی بود، به طوریکه ساختار تحریمها بدون هیچ خللی باقی ماند. البته تعدادی از شرکتها همانند توتال نیز برای نمایش سیاسی وارد کشور شدند و بعد از مدتی بدون هیچ سرمایهگذاری مشخصی از ایران رفتند.
🔹اما ماجرا وقتی جالب میشود که بدانیم در دولت سیزدهم ارزش مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی معادل ۵ میلیارد دلار؛ یعنی بیش از ۳ برابر اوج اجرای برجام و بیش از دو برابر سال آخر دولت دوازدهم شده است. این موضوع نشان میدهد که یک سال اجرای سیاست بیاثرسازی تحریمها نتایج بیشتری در جذب سرمایهگذاری خارجی نسبت به ۸ سال مذاکره با آمریکا دارد.
🔹همچنین ارقام ناچیز مجوز معتبر سرمایهگذاری خارجی در دوره برجام نشان میدهد که تصور جذب ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی با احیای برجام تا چه حد فانتزی و غیرواقعی است.
🔹البته در دوره کوتاه اجرای برجام، یک اتفاق مثبت در جذب سرمایهگذاری خارجی در کشور رخ داد و آن اینکه در فضای تنفس ایجاد شده، برخی از پروژههای نیمهتمام دولت دهم که سرمایهگذار خارجی داشتند و دچار وقفه شده بودند، تکمیل شدند.
🔹ولی اکنون شرایط کشور متفاوت است و کشور نیاز به شروع پروژهها از صفر با جذب سرمایهگذاری خارجی دارد، در این فضا نه پروژهای از قبل باقی مانده که با احیای برجام تکمیل شود و نه با توجه به تجربه قبلی خروج آمریکا از برجام، شرکتهای خارجی همان اندک ریسک را برای سرمایهگذاری در ایران انجام خواهند داد.
#ماجرای_تحریم
@khate_energy
🔺سهلانگاری وزارت نفت برای جلوگیری از هدررفت گازمایع/ ۲ هزار میلیارد تومان چه شد؟
🔹خبرگزاری فارس نوشت، سالانه حداقل ۳ میلیون تن LPG به ارزش ۱.۴ میلیارد دلار در خطوط لوله هدر میرود درحالیکه میتوان به صورت هدفمند از این هیدروکربن در سبد سوخت کشور استفاده کرد و مانع از واردات یا سوآپ بنزین در شرایط ناترازی شد.
🔹طبق تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۰، وزارت نفت مکلف شده است که به میزان ۲ میلیون تن LPG را به سبد سوخت با اولویت ناوگان حمل و نقل عمومی وارد کند.
🔹در تبصره ۱۴ قانون بودجه ۱۴۰۱ نیز مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان به شرکت ملی پالایش و پخش برای احداث جایکاههای استاندارد LPG تخصیص داده شده است.
🔹اما با وجود تصویب آییننامه این مصوبه در هیئت وزیران در آبان امسال، همچنان خبری از توسعه اتوگاز (LPG) در سبد سوخت نبوده و معلوم نیست این ۲ هزار میلیارد تومان چگونه هزینه شده است.
@khate_energy
🔺سخنان مهم رهبر انقلاب درباره عقبماندگی ایران در دهه گذشته/ تحریم و شرطیسازی اقتصاد دو عامل مهم
🔹رهبر انقلاب روز گذشته در دیدار با کارآفرینان و تولیدکنندگان عنوان کرد: ما در دههی ۹۰ به دلایل مختلف یک عقبماندگی و بهاصطلاح تعطیل نسبی مسائل اقتصادی داشتیم. نمیشود همه را منسوب کرد به ضعف مدیریّتها؛ نه، بخشی مربوط به عوامل خارجی و بیرونی است، مسئلهی تحریمها مؤثّر بود، مسئلهی کاهش ارزش نفت در یک برههای از زمان مؤثّر بود، مسئلهی تمرکز کشور بر روی مسئلهی هستهای که اقتصاد را شرطی کرد، مؤثّر بود؛ مسائل گوناگونی اینجوری مؤثّر بود.
🔹ایشان گفت: نتیجه این شد که ما یک دهه عقبماندگی داریم و شاخصهای منفی، زیاد داریم که آمار متقن مراکز رسمی است؛ یعنی اینها ادّعا نیست. شاخصها، شاخصهای منفی است، در بخشهای مهمّی که البتّه من اینجا یادداشت هم کردهام، [ولی] نمیخواهم حالا وقت را به این بگذرانم. طبعاً جبران این عقبماندگی کار آسانی نیست؛ این طبعاً محتاج یک رشد مستمرّ پیدرپی اقتصادی است در میانمدّت؛ حالا بلندمدّت نگوییم. یعنی مثلاً ما اقلّاً هفت، هشت ده سال بایستی تلاش را پیگیر کنیم.
@khate_energy
May 11
🔺سقوط آزاد تولید فولاد اروپا در زمستان سخت
🔹بر اساس آمار انجمن جهانی فولاد، تولید فولاد کشورهای اروپایی نظیر آلمان، ایتالیا، فرانسه، اسپانیا و انگلیس به دلیل جنگ اوکراین و کمبود گاز طبیعی به ترتیب ۸.۴، ۱۱.۶، ۱۳.۱، ۱۹.۲، و ۱۵.۶ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
🔹همچنین تولید فولاد اوکراین نیز در سال ۲۰۲۲ به ۶.۳ میلیون تن رسید و ۷۰.۷ درصد کاهش داشت.
@khate_energy
khate energy.pdf
782.5K
🌐هجدهمین شماره «خط ویژه» منتشر شد
🔺عقبماندگی ایران در توسعه CNG در سبد سوخت
🔹مصرف گاز طبیعی CNG در خودروها از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ با شیب قابل توجهی افزایشی بود و به ۱۹.۳ میلیون متر مکعب در روز رسید و سپس روند رشد مصرف این سوخت در سالهای پس از ۱۳۹۳ تاکنون ثابت بوده است.
🔹طبق اسناد بالادستی، چشمانداز میزان مصرف گاز طبیعی فشرده در سبد حمل و نقل کشور در افقهای ۱۴۰۰، ۱۴۱۰. ۱۴۲۰ به ترتیب ۲۶، ۳۹.۹ و ۴۷.۴ میلیون متر مکعب در روز بوده است.
🔹این در حالیست که با سپری شدن سال ۱۴۰۰ میزان مصرف گاز طبیعی فشرده در سبد سوخت حمل و نقل کشور به ۲۱ میلیون متر مکعب رسیده است و با اهداف تعیین شده فاصله معناداری دارد.
#خط_ویژه
@khate_energy
7.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺سوال اتوگازی مالک شریعتی از وزیر نفت و اقناع مشروط/ آخرین وضعیت افزودن LPG به سبد سوخت
🔹صبح امروز جواد اوجی وزیر نفت برای پاسخ به سوال مالک شریعتی سخنگوی کمیسیون انرژی درباره آخرین وضعیت توسعه اتوگاز در کشور و چرایی سهلانگاری وزارت نفت از اجرای قوانین بودجه ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در این باره در صحن علنی مجلس حاضر شد.
🔹در پایان مالک شریعتی با قید دو شرط برای وزیر مبنی بر اجرای قانون و توسعه اتوگاز تا آخر بهمن ماه سال جاری و حمایت از شفاف و ضابطهمند شدن درآمدهای ال.پی.جی شرکت گاز در بودجه، از توضیحات وزیر قانع شد.
@khate_energy
🔺طلب غرامت گازی ۱۸ میلیارد دلاری از پاکستان
🔹این رسانه پاکستانی با اشاره به تعلل ۸ ساله پاکستان در احداث خط لوله برای دریافت گاز نوشت: اگر ایران بخواهد این موضوع را به دادگاه بکشاند، پاکستان ناگزیر به پرداخت میلیاردها دلار غرامت خواهد بود.
@khate_energy
11.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺اتصال نیروگاه خورشیدی دامغان به شبکه برق کشور
🔹نیروگاه خورشیدی دامغان با ظرفیت تولید سالانه ۱۸ میلیون کیلووات ساعت برق در مساحتی معادل ۲۴ برابر ورزشگاه آزادی آماده اتصال به شبکه برق کشور شد.
🔹این واحد تولید برق به واسطه عدم مصرف سوخت فسیلی سالانه از عدم النفع ۱۳۳ میلیون دلاری جلوگیری کرده و جلوی انتشار ۱۶ هزار تن گاز گلخانهای به جو زمین را میگیرد.
@khate_energy