✨ اول باید نیاز رفیقمان را تامین کنیم اگر غذا داریم با او بخوریم و اگر نداریم در او وسعت،ظرفیت و گنجایشی را ایجاد کنیم در این برخوردها هم او به گنجایش میرسد هم حتی ما از زبان خودمان همدرس میگیریم پس فکر نکنید اگر چیزی نداشتیم مسئولیتی نداریم مسئله این است که میتوانیم در او وسعتی ایجاد کنیم اگر میتوانیم غمهایش را کم کنیم یاعلی!
وگرنه خود او را زیاد کنیم حتی بهتر این است که خود او را زیادتر کنیم تا غمهای زیادش ظرفیتش را پر نکند و انفجاری در او به وجود نیاورد...
📚جمع ها و حاصل جمع ها:
استاد صفایی حائری(رحمة الله علیه)
✅ نیازها در برخوردها باید تامین گردد:
در یک مرحله با ارضاء و در مرحله دیگر با رهبری و هدایت کردن که اینگونه نیازها بهطور عمیقتری اشباع میشود.
رفیقی که با او پیمان بستیم و به خاطرش در جهتی همراه شدیم باید شرایط رشد را در ادامه برایش فراهم کنیم:
غذایی را که میخواهیم بخوریم با هم بخوریم، لباسی را که میخواهیم بپوشیم با هم بپوشیم، نه اینکه ما خرج چند ساله خودمان به انگشتمان و وسایل یک کاروان در دستمان باشد و آذوقه یک گردان را انبار کرده باشیم بدون اینکه دوستمان را شریک کنیم و بازهم از دوستی دم بزنیم.
این رفاقت بهجایی نمیرسد.
رفاقتهای پوشالی دوامی ندارد.
📚جمع هاو حاصل جمع ها:
استاد صفائی حائری(رحمة الله علیه)
✨آنهایی که میخواهند در جمعهایشان نیازها را برطرف کنند و از آن نیرویی که آنها را جمع کرده از آن غریزه و انس و الفتی که آنها را بههم ربط داده بهرهبرداری کنند در مرحله اول باید نیازها را بشناسند تا بتوانند آنها را برآورده کند.
با این نگاه این توجه میآید که ما باید در جمعمان با همدیگر در همان زمینه موردنیاز صحبت کنیم مثلاً اگر میبینیم که شوق درما مردهاست یا غافلیم باید روایتی را بخوانیم که در ما شوق ایجاد کند یا ذکر ما باشد اگر میبینیم به الله کمتوجهیم باید مسائلی گفته شود که توجه به الله را در ما به وجود بیاورد یعنی روایتی از محبت خدا از محبت دنیا از اهل دنیا از گرفتاری دنیا خوانده شود که دردهای ما را درمان و توجهی در ما ایجاد کند نه اینکه بدون هدف کتابی باز کنیم و روایتی بخوانیم.
خیال نکنیم همینکه در جمع یک روایتی بخوانیم و برویم کار تمام میشود بلکه باید بررسی شود که درد هر کدام از ما در جمع چیست؟⁉️🤔
📚جمع هاوحاصل جمع ها:
استاد صفائی حائری (رحمة الله علیه)
✨فقط برطرف کردن نیازها مطرح نیست بلکه چگونه برآورده کردن نیازها هم مهم است و فقط غذا و لباس خوب دادن مهم نیست بلکه باید طوری با رفیقمان کار کنیم و با او کنار بیاییم طوری محبت کنیم و به او غذا بدهیم یا مطلب بدهیم و مطالب را با او درمیان بگذاریم رزق تن مغز و دل او را جوری به وی برسانیم که اسیر و محتاج ما نشود و طوری نباشد که آقا در هر مسئلهای گیر کردی بیا سراغ من.
از طرف دیگر نباید جوری بدهیم که خودمان هم مغرور شویم.
📚جمع ها و حاصل جمع ها: استاد صفائی حائری(رحمة الله علیه)
✨ اساس در معاشرتها بر این است که روی کسی سرمایهگذاری کنیم که حرکت میکند حتی اگر در جمعهایی باشد که افرادش فحش میدهند شوخی میکنه با همه قبایحی که در این معاشرتها شکل میگیرد و مطرح میشود اگر بنا باشد رفیقی انتخاب کنم کسی را انتخاب میکنم که اگر ۱۰۰ عیب داشته ولی عیبش را کم کردهاست نه آن آقایی که از ۲۰ سال پیش با او آشنا بودم و ۱ عیب داشته و هنوز همان ۱ عیب را دارد این شخص لیاقت رفاقت را ندارد لیاقت آدمی که ۱۰۰ عیب داشته و به ۲۰ عیب رسانده برای دوستی بیشتر است چراکه ۸۰ درصد پیشرفت داشتهاست
این بیتوجهی ماست که در قضاوتها به فسق و فجورهای سطحی نگاه میکنیم ولی به رشد طرف نگاه نمیکنیم.
📚جمع ها و حاصل جمع ها:
استاد صفایی حائری(رحمة الله علیه)
هدایت شده از خاطره از مرحوم علی صفایی حائری
12.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✨آئین رونمایی آخرین اثر منتشر شده از استاد فقید، حاج شیخ 🌷علی صفایی حائری🌷 (عین صاد) با عنوان جمعها و حاصل جمعها.👌
زمان: پنجشنبه ۱۸ شهریور ۱۴۰۰
ساعت: ۱۸:۰۰
مکان: قم، خیابان صفائیه، کوچه ۳۰، خانه موزه شهیدان زین الدین. 🌷🇮🇷🌷
#امام_زمان (ع) فرمود: وقتی شیعیان ما جمع شوند و قلباً با هم یکی شوند و ولایتمداری کنند، مژدۀ ملاقات ما بهتأخیر نمیافتد.
(عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ؛ احتجاج/۴۹۹/۲)
🔹یک کار جمعی خصوصیتش این است که فرد باید خودش را در جمع حل کند، گُم کند؛ که این گُم کردن، عینِ بازیافتن به نحو درست است. چیزی کم نمیشود از آدمها، چیزها افزوده میشود. من مثال میزنم به این لیوان آبی که توی آن یک حبّه قند را میاندازید. این یک حبّه قند یک چیز مشخصی است، به قدر خودش شیرینی دارد، به قدر خودش همهی چیزهایی که توی قند هست، در این هست. وقتی در لیوان آب انداختی، تمام است؛ یعنی یک ذرّه از این ذرّات ریزی که زیر دندان میآمد و صدا میکرد و خودش را نشان میداد که هان! مَنَم، یک دانه از اینها باقی نمیماند؛ تمام حل میشود در آب.
🔸حضرت امام سیدعلی خامنهای - ۱۳۵۹/۳/۲
#اخلاق_تشکیلاتی
🔹شهید بهشتی: تشکیلات ما آهنین نیست!
🔸تشکیلات تربیتی کارش رشد و حرکت دادن نیروهای آن است. اصلاً یکی از مهمترین فلسفههای ایجاد تشکیلات، به اشتراکگذاشتن همین حرکتهاست، اشتراک همین رشدهاست؛ وگرنه بعضاً یک نفر پیدا میشود که بخاطر سخت کوشیاش، به اندازه ده نفر مرد جنگی(!) کار را جمع میکند ولی بعد از اتمام کار، ما فقط یک نفر داریم با همان توانایی سابقش با کمی تجربه!
🔸هنر، تربیت کادری است که بعد از ما هم بماند و بتواند عَلَم را بالا نگه دارد.
🔹شهید بهشتی میفرمایند: «ما از اول گفته بودیم که امتیاز بزرگ اسلام این است که میخواهد با حفظ آزادیهای انسان، انسانها را بسازد؛ تشکیلات ما اتفاقاً آهنین نیست، حالا هم میگوییم آهنین نخواهد بود. تشکیلاتی است که انسانها درونش احساس حرکتی خودساز و آزاد کنند. تشکیلاتی است که میکوشد تا انسانها را همسو کند نه اینکه انسان را رقابتی بسازد.»
#چالش_تشکیلاتی
#تشکیلات_انسان_ساز
🔸استاد پناهیان:
🔹آدم حزباللهی که وقتش را صرفِ #کار_تشکیلاتی و ارتباطگیری با #رفقا نکند، به امام زمانش کمک نمیکند.
🌷🇮🇷🌷
✨آنان که میخواهند کارهای بزرگ در جامعه ایران عزیز امروز انجام دهند باید #راهورسم جمع شدن و حفظ کردن #جمع را بیاموزند #تیمسازی و کار #تشکیلاتی کنند.
کار تشکیلاتی #آموختنی است.
یکی از بهترین منابع برای فهمیدن ضرورت و نقشه راه تجمع اسلامی این کتاب است.
این کتاب پیاده شده متن چند سخنرانی مرحوم استاد صفایی است. شنیدن صوتها 👇 قبل و بعد مطالعه کتاب بهرهها را افزون میکند.
15-avamel tashkil va afat game.mp3
24.47M
avamel tashkil va afat game
👌پیشنهاد ویژه
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔈 #صوت کامل #درس_اول
مرحوم استاد #علی_صفایی
📖 جمعها و حاصلجمعها ۱
#تعلیم و تربیت اسلامی
#تشکیلات_تربیت_محور
🌷🇮🇷🌷
1-Nim Negahi Be Shakhseyat Va Andisheye Ostad ALI SAFAEI haeri.mp3
11.49M
1-Nim Negahi Be Shakhseyat Va Andisheye Ostad ALI SAFAEI haeri
┈┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈
🔈 #صوت معرفی شخصیت مرحوم استاد #علی_صفایی
#تعلیم و تربیت اسلامی
#تشکیلات_تربیت_محور
🌷🇮🇷🌷
✨تمام آتشهای بزرگ از یک جرقه شروع میشود و تمام کارهای بزرگ بین ۲ آدم کوچک شکل میگیرد اینطور نیست که در وسعت آسمانها تصمیمش گرفتهشده باشد بلکه بر روی زمین ۲ نفر تصمیم گرفتند تا این کار بزرگ را انجام دهد کارهای بزرگ همیشه از جاهای کوچک شروع میشود آتشهای بزرگ از یک شراره منشا میگیرد ولی ما در جمعها به اندازه ی شراره و یکدانه کبریت هم نیستیم تابهحال چه روشنی ایجاد کردهایم؟
✨درس ما بیحساب بحث ما بیحساب رفتوآمدهای ما بیحساب و معاشرتهای ما بیحساب است بعد هم یک ذکری میگوییم و تمام میشود. هر بحثی به این شکل کنیم همهاش ضایع شدهاست یا حداقل بیاستفاده تلنبار میشود خیال میکنیم یک ساعت کار کردهایم درحالیکه یک ساعت غافل بودهایم این است که ذکر ما غفلت است.
امام حسین علیهالسلام:
(خدایا من که در دانشم نادانم چگونه در نادانی ام نادان نباشم؟)
📚جمع ها و حاصل جمع ها
استاد صفائی حائری(رحمة الله علیه)