❇️ یک #تحلیل_کلان از آنچه در منطقه غرب آسیا میگذرد
📝 همهچیز به نفع #ایران است
💢 نگاه جزئی نسبت به موضوعات و حوادث، اگرچه خوب است و در پارهای از مواقع حتی ضروری، اما برای فهم درست از شرایط مسیر و درک واقعبینانه از عملکردها، میبایست «تحلیل کلان» را سرلوحهی کار قرار داد. «اگر ما نگاه کلان به انقلاب و حادثهی پدید آمدن جمهوری اسلامی بکنیم، #جزئینگریها نمیتواند ما را گمراه کند. گاهی جزئینگری و نگاه نکردن مسیر مستمرِ از ابتداء تا انتهاء، انسان را گمراه میکند؛ حتّی گاهی آدم راه را گم میکند، هدف را گم میکند. نمیخواهیم بگوئیم جزئینگر نباشیم؛ چرا، نگرش به جزئیات، یعنی همان برنامهریزی؛ این را ما منکر نیستیم. برنامهریزی، نگاه به فصول مختلف و بخشهای مختلف، یعنی جزئینگری. میخواهیم بگوئیم این نگاه به بخشها و اجزاء و ابعاض موجب نشود که ما غافل بشویم از نگاه به کل.»
🔸حال با یک دید کلاننگر و از بالا، اگر به ماجرای آنچه در بهمن چهل سال پیش در ایران رخ داد نگاه کنیم، درخواهیم یافت که «در سال ۵۷ كه #انقلاب_اسلامی در ایران بهوجود آمد و آن غوغای عظیم را در دنیا به راه انداخت، یك عدّه از نخبگان درجهی یك سیاسی غرب - مثل #كیسینجر، مثل #هانتینگتون، مثل #ژوزف_نای، این چهرههای برجستهی نخبهی سیاسی آمریكا و اروپا - یك سلسله مقالاتی را در همان اوائل انقلاب، در طول یك مدّتی منتشر كردند؛ مضمون این مقالات و این نوشتهها هشدار به دستگاه سیاسی غرب - به نظام سیاسی غرب، دولتهای غربی - بود؛ به آنها هشدار میدادند، میگفتند، این انقلابی كه در ایران اتّفاق افتاده، به معنای تغییر یك هیئت حاكمه و جابهجایی هیئتهای حاكمه فقط نیست این به معنای ظهور یك #قدرت_جدیدی است در منطقهی به قول آنها خاورمیانه - كه بنده این تعبیر را بههیچوجه دوست ندارم - و به قول ما در منطقهی غرب آسیا؛ یك قدرت جدیدی دارد ظهور میكند كه ممكن است از لحاظ تكنولوژی و علم به پای قدرتهای غربی نرسد، امّا از لحاظ نفوذ سیاسی و قدرت تصرّف در فضای پیرامونی خود، از قدرتهای غربی یا بالاتر است یا هموزن آنها است و برای آنها چالش ایجاد خواهد كرد. این را آنها آن روز هشدار دادند، اعلام خطر كردند.»
🔰امروز که چهل سال از آن روزها گذشته، بهتر میتوان به صحت این موضوع پی برد. یک قلم آن، شکست #سیاستهای_منطقهای بزرگترین ابرقدرت جهان یعنی ایالات متحده، و خروج مفتضحانهی آنها از #سوریه است. جالب آنکه، همهی تحلیلگران بینالمللی، علت شکست و خروج آمریکا را ایران میدانند. ایرانی که پیش از انقلاب، و در دوران #پهلوی، بزرگترین نقشش، ژندارمی منطقه و #پاسبانی از منافع آمریکا بود، بعد از انقلاب اسلامی تبدیل شد به #قدرت_نوظهور_بینالمللی، که مجهزترین ارتش دنیا را از منطقهی غرب آسیا بیرون میراند. یکی از جملات مشهور #دونالد_ترامپ در رقابتهای انتخاباتی سال ۲۰۱۶ این بود که "اگر من رئیسجمهور شوم، آنقدر [در همهی امور] پیروز خواهیم شد که از پیروز شدن خسته شوید! " حالا سه سال بعد از آن موقع، کار به جایی میرسد که خود شخص او، دستور خروج آمریکا از سوریه را صادر میکند بهطوریکه اندیشکدهی آمریکایی #بروکینگز چنین مینویسد:
✅ "هیچ حکومتی طی دوران معاصر به اندازهی ایران نتوانسته به ما در خاورمیانه ضربه بزند... هم اوباما و هم ترامپ در پی شکاندن شاخ ایران در #عراق و #سوریه هستند. اکنون ایران از خلاء امنیتی منطقه نهایت بهره را میبرد. جنگ داخلی #یمن و حملهی #عربستان به این کشور، هماکنون به بزرگترین فاجعهی انسانی خاورمیانه تبدیل شده است. ائتلاف سعودی نیز اکنون در مرداب گیر کرده است؛ و این وضعیت، کاملا به نفع ایران است. " باری، همهچیز به نفع ایران است. و این تازه آغاز راه است. راهی که یقینا به تشکیل #تمدن_نوین_اسلامی منتهی خواهد شد باذنالله.
@khattehezbollah
⬅️ آنچه حزباللهیها باید بدانند
#پرسشوپاسخ
♨️ #سؤال: خط قرمز ما در #جنبش_عدالتخواهی چیست؟
🔰#جواب رهبر انقلاب را بخوانید.
@khattehezbollah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مطالبه_رهبری
📽 برنامه دشمن در #فضای_مجازی چیست؟ #جوانها چه کاری باید انجام بدهند؟ نظر رهبر انقلاب در اینباره را ببینید.
@khattehezbollah
📢 شماره این هفته #خط_حزبالله منتشر شد: دوگانه #تکلیف و #نتیجه
💢 #اطلاعنگاشت: رهبر انقلاب: «امام فرمودند ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟» در دوگانهی تکلیفگرایی یا نتیجهگرایی؛ اصل بر کدام است؟ خط حزبالله بررسی میکند.
🔰 #سخن_هفته: سرنوشت محتوم دل سپردن به #آمریکا
♨️ #مسئله_مردم: #مردم_گله_دارند اما پای انقلاب ایستادهاند
❇️ #روش_تحلیل: اگر ملتی #قدرت_تحلیل نداشته باشد شکست میخورد
✴️ #پرسشوپاسخ: آیا میتوان به #اروپاییها اعتماد کرد؟
@khattehezbollah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روش_تحلیل
🎥 رهبر انقلاب: اگر کسی یک حرف غلطی زد، آیا کسی باید به او جواب بدهد، بله اما...
@khattehezbollah
📝 سرنوشت محتوم دل سپردن به #آمریکا
🔰 #ضعف_مفرط و #وابستگی رژیم پهلوی به #غرب آنچنان زیاد بود که ایران در زمان جنگ جهانی دوم، عملا تبدیل به #مستعمرهی کشورهای غربی شده بود. متفقین گرچه قول داده بودند به ایران آسیبی وارد نکنند، اما مانند همهی قولهایشان، این هم چیزی جز فریب و دروغ نبود. کشورهای #آمریکا، #انگلستان و #شوروی هر ماه چیزی نزدیک به ۴۰۰ میلیون ریال در ایران هزینه میکردند. در مقابل اما دولت پهلوی، هیچگونه برنامهای برای حل مشکلات مردم نداشت بهطوریکه شاخص هزینهی زندگی بین سالهای ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۳ نزدیک به ۷۰۰ درصد افزایش یافت.
💢 در این میان، #محمدرضا_پهلوی سعی کرد تا با نزدیک شدن به آمریکا، و اخذ کمکهای متعدد مالی و انسانی، بر بحرانها فائق آید. از آن طرف آمریکا نیز به شدت نیازمند تسلط بر ایران بود. ایالات متحده که بعد از جنگ جهانی دوم، عملا وارد فضای #جنگ_سرد با اتحاد جماهیر شوروی شده بود، برای جلوگیری از نفوذ این کشور در ایران و به تبع آن منطقه، نیازمند استیلا بر امورات ایران بود. از همین روی، ایران به یکی از بزرگترین دریافتکنندگان #تجهیزات_نظامی آمریکا تبدیل شد و انبوهی از تجار و کارخانجات آمریکایی در ایران مستقر شد. در یکی از اسناد کشفشده از #لانهی_جاسوسی آمریکا در اینباره چنین آمده است: "در خلیج فارس، ما میخواهیم در عین حالی که از دسترسی خود به #منطقه و #نفت آن حفاظت میکنیم، نفوذ شوروی و کشورهای افراطی عرب را هم مهار کنیم. به همین دلیل، ما همکاری منطقهای برای امنیت را به سرکردگی ایران و عربستان سعودی ترغیب میکنیم و تجهیزات و خدمات دفاعی را به مقادیر زیاد به کشورهای دوست میفروشیم."
🔸 فروش تجهیزات نظامی به شاه به بهانهی واهی مقابله با #کمونیسم اما همهی ماجرا نبود. مقامات آمریکایی که به دنبال وابستگی هرچه بیشتر ایران به خود بودند، در زمینهی دادوستدهای غیرنظامی نیز #شاه_سادهلوح را به شدت چاپیدند بهطوریکه "ریچارد هلمز"، سفیر آمریکا در زمان نیکسون در ایران دربارهی مناسبات اقتصادی با ایران چنین میگوید: "مهمترین تحولات در روابط ایران با آمریکا، افزایش صادرات غیرنظامی آمریکا به ایران است. این صادرات در چند سال گذشته از حدود چهارصد میلیون دلار در سال ۱۹۷۲ به بیش از دو میلیارد دلار در سال ۱۹۷۵ رسیده است و پیشبینی میشود که در پنج سال آینده، میزان تجارت دو جانبه به چهل میلیارد دلار برسد."
♨️ بخشی دیگر از اقتصاد ایران نیز بهواسطهی اجرای طرح آمریکایی #اصلاحات_ارضی ، دستخوش تغییرات و نابسامانیهای عدیده شد بهگونهای که اولین نتیجهی اجرای این طرح، وابستگی شدید #کشاورزی ایران به آمریکا و سایر کشورها بود. یک سال پس از اجرای این طرح، تولید کشاورزی ایران به نصف کاهش یافت و با اجرای مرحلهی دوم آن، ایران ناگزیر به خرید ۶۰ هزارتن گندم از شوروی، ۲۵ هزارتن ذرت و ۱۴ هزارتن گندم از آمریکا شد. ویلیام شوکراس نویسندهی معروف روزنامهی واشنگتنپست در اینباره مینویسد: "در فاصلهی ۱۹۷۰ تا ۱۹۷۶ بیش از ۵۰ هزار روستایی از زمینهای خود محروم شدند، آن هم به خاطر #هیچ!"
❇️ مجموعهی همین اقدامات بود که پایههای لرزان حکومت استبدای پهلوی را سستتر و لرزانتر کرد، بهطوریکه #کارتر، همان رئیسجمهوری که ایرانِ زمانِ محمدرضا را #جزیرهی_ثبات نامیده بود، وقتی #صدای_انقلاب_میلیونی مردم ایران را شنید، با نادیده گرفتن همهی دمتکاندادنهای محمدرضا برای او و اذنابش، صراحتا اعلام کرد: "شاه باید برود و در دنیای جدید دیگر جایی برای سلطنت نیست. " این، #سرنوشت_محتوم همهی سرسپردگان به شیطان بزرگ است.
@khattehezbollah
⬅️ آنچه حزباللهیها باید بدانند
#پرسشوپاسخ
💢 #سؤال: آیا اگر کسی نظر کارشناسی مخالف رهبری بدهد، ضدولایتفقیه است؟
🔰 #پاسخ رهبر انقلاب را بخوانید 👆👆
@khattehezbollah
#اطلاعنگاشت
❇️ دوگانه #تکلیف و #نتیجه
💢 رهبر انقلاب: «امام فرمودند ما دنبال تکلیف هستیم. آیا این معنایش این است که امام دنبال نتیجه نبود؟» در دوگانهی تکلیفگرایی یا نتیجهگرایی؛ اصل بر کدام است؟ خط حزبالله بررسی میکند.
📣 شماره 170 نشریه #خط_حزبالله منتشر شد
🔅#سخن_هفته: درس بزرگ #مکتب_عقلانی_امام برای این روزهای ما: بیاعتماد به دشمن
💢#اطلاعنگاشت: چند روایت معتبر از #پیشرفتهای_علمی ایران از زبان رهبر انقلاب: اول انکار میکردند!
🔰#خانواده_ایرانی: زن در خانه #مستخدم نیست
✅#پرسشوپاسخ: آیا میتوان با توجیهات دینی و انقلابی مقابل #قانون قرار گرفت؟
@khattehezbollah
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پرسشوپاسخ
📽 ببینید: نظر رهبر انقلاب درباره اینکه آیا میتوان به #اروپاییها اعتماد کرد؟
@khattehezbollah