هدایت شده از عموفیدل 🔆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
هشدار دیگر ایران به الهام جون
تصاویری از مراسم افتتاح امروز کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کاپان استان استراتژیک سیونیک ارمنستان
بعد از رزمایش سپاه حالا اقتدار دیپلماتیک و هشدار به الهام جون که حواستو حسابی جمع کن :)
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
هدایت شده از عموفیدل 🔆
این جنبش که شبکه سحر تلویزیون ایران به آن اشاره میکند مدتهای مدیدی است که وجود دارد اما به دلایل مختلف اشارهای به آن نمیشود که خود بیشتر دلیل سیاسی امنیتی دارد. با این حال پس از اتفاقات منطقه جنبش بازگشت به ایران یک بار دیگر خود را نشان داد و به این ترتیب آنهایی که فکر میکنند میتوانند با امنیت ملی دیگران بازی کنند حواسشان باشد که دلهای بسیاری در منطقه با ایران و سرزمین مادری است.
مسئله بازگشت نخجوان به ایران نه باید در همین حد نگه داشته شود و باید به صورت کامل مورد حمایت سیاسی، امنیتی، نظامی و حتی مالی ایران قرار بگیرد چرا که نخجوان باعث خواهد شد که هم اوهام پیوند دنیای فاسدان به هم بخورد و هم خواب آشفته صهیونیستها برای دستکاری در مرزهای دیگران. البته یک اتفاق مهم دیگر هم میافتد و آن نیز گسترش مرزهای ارتباطی کشورمان با جمهوری ارمنستان است. اعلام خبر موجودیت این جنبش یک روز پس از سفر وزیر امور خارجه به ارمنستان و افتتاح کنسولگری کشورمان در قاپان خود پیامی مهم برای کسانی دارد که فکر میکنند دست ایران در برابر آنها بسته و کوتاه است.
#عموفیدل
🔷🔶 @amoofidel 🔶🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پشت پرده اغتشاشات اخیر
🔹رهبر معظم انقلاب در روزهای گذشته بیانات مهمی از پشت پرده اغتشاشات اخیر بیان فرمودند که مرور آنها برای آحاد جامعه ضرورت دارد و به همین دلیل به بخشی از فرمایشات ایشان همراه با مصادیق میدانی در خصوص این اغتشاشات پرداختهایم.
tn.ai/2791950
@TasnimNews
این حرف درگوشیه.mp3
10.11M
🎙 #پادکست
💠این حرف درگوشیه
🔸فقدان علما چه بر سر دنیا می آورد؟!
🔸نماز شب جوان؛ خدا می داند چقدر فتنهها و بلاها را دفع میکند.
📌برگرفته از جلسه عبور از فتنه
#ایران
#علما
#فتنه_های_سخت
#علامه_حسن_زاده
#علامه_مصباح
#آیت_الله_ناصری
#آیت_الله_بهجت
#آیت_الله_فاطمی_نیا
#آیت_الله_پهلوانی
#سردار_سلیمانی
#آیت_الله_ضیاء_آبادی
#اخبار و #بیانات
💠 حضرت آیت العظمی نوری همدانی مدظله العالی در دیدار دکتر بهرام عین اللهی؛ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی .
✅ مشکلات اقتصادی مهم ترین عوامل پایین بودن فرزندآوری در کشور است
✅ باید تمامی مردم تحت پوشش بیمه قرار بگیرند
💢 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی مدظله العالی مرجع عالیقدر جهان تشیع بعد از ظهر دیروز در دیدار با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ دکتر بهرام عین اللهی ضمن تجلیل از خدمات و اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و سلامت جامعه خاطر نشان کردند: در زمان رژیم سابق و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی کشور ما با کمبود پزشک و کادر درمانی مواجع بود که با همت و تلاش مسئولان امر امروز شاهد بی نیاز کشور و پرورش نخبگان در رشته های مختلف در این امر هستیم.
💢 معظم له در ادامه با اشاره به اهمیت سلامت و بهداشت فردی و اجتماعی در اسلام با اشاره به حدیثی از امام صادق (علیه السلام) خاطر نشان کردند: براساس فرمایش این امام همام، «هر نقطه مسکونی که در آن سه چیز نباشد، کارشان مختل است؛ اول، فقیه عالم به اوضاع زمان و پرهیزگار، دوم، طبیب مورد اعتماد، سوم، مدیر خیرخواه مردم». این سه کادر نقش مهمی در خدمت رسانی به مردم ایفا می کنند.
💢 حضرت آیت العظمی نوری همدانی مدظله العالی ریشه یابی و تحلیل دقیق امور را یکی از مهم ترین نیازها برای رفع کمبودها و مشکلات توصیف کرده و اظهار داشتند: برای برنامه ریزی اصولی در کارها و ارائه خدمات به مردم باید نخست ریشه یابی و تحلیل دقیق از مشکلات و کمبودها را داشت. هر کاری برنامه و نیازهای خاصه خود را دارد که باید در برنامه ریزی ها به این موضوع توجه نمود.
💢 مرجع تقلید شیعیان در ادامه با تجلیل از خدمت رسانی های صورت گرفته، حوزه درمان و سلامت جامعه را امری بسیار مهمی دانست و افزودند: عالی ترین ثواب ها در نزد خداوند متعال خدمت رسانی به مردم است و هر کس به اندازه خدمتی که می رساند از خداوند اجر و مزد می گیرید، از این رو هر قدم شما، هر خدمات شما ارزشمند و مورد قبول درگاه خداوند می باشد.
💢 معظم له یکی از نیازهای مهم در جامعه را بیمه همگانی و برخورداری تمام آحاد مردم ایران از خدمات بیمه بیان نمود و افزودند: باید از نظر برخورداری از امکانات و احقاق حق، تمام مردم در چشم شما یکسان و برابر باشند و همانگونه که در همسایگی شما از امکانات موجود استفاده می کنند مردم در دور افتاده ترین نقطه سیستان و بلوچستان نیز باید از این امکانات برخوردار و تحت پوشش بیمه قرار بگیرند.
💢 مرجع تقلید شیعیان مشکلات اقتصادی را یکی از عوامل مهم در پایین بودن فرزندآوری عنوان نمود و یادآور شدند: مشکلات اقتصادی مهم ترین عوامل پایین بودن زاد و ولد در کشور است. برای رفع این مشکل باید توجه کرد که اسلام به دنبال اجرای سه چیز در جامعه است: نخست امنیت و اجرای عدالت در جامعه، دوم ریشه کن نمودن جهل و نادانی و سوم ایجاد رفاه و از بین بردن فقر است باید از بین بردن فقر و ایجاد رفع مردم در سرلوحه کارهای شما قرار بگیرد.
💢 معظم له در ادامه با اشاره به نامه حضرت امیر مومنان (علیه السلام) مسئولیت شغلی را بسیار خطیر عنوان و فرمودند: شغل هر فرد به صورت امانتی بر عهده او می باشد نه وسیله ای برای کسب درآمد و تامین معیشت، از این رو باید امانت دار مردم بود و هر فردی در هر مسئولیتی باید خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهد. باید قدر این ملت عزیز را دانست و به آنها خدمت کرد.
💢 شایان ذکر است که در ابتدای این دیدار دکتر بهرام عین اللهی به بیان گزارشی از برنامه ها و خدمات صورت گرفته از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت.
#وزیر_بهداشت_درمان_آموزش_پزشکی
#نوری_همدانی
https://eitaa.com/noorihamedani
آقای مولوی عبدالحمید رو توی تصویر میبینید که توی جمهوری اسلامی ایران خیلی بهش داره سخت میگذره بندهی خدا!
🗣 حوزه توئیت
🔴به پویش مردمی #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
🔆 این فراخوان تجمع ضد انقلاب است همراه با آب و میوه و ساندویچ
👈 بعد اینا به ما میگن ساندیس خور❗️
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
🔆 سند ساواک دربارۀ عملکرد نامناسب دولت هویدا و نارضایتی مردم از آن
📃 تاریخ سند: ۲۸ فروردین ۱۳۵۷
📌متن سند:
بیشترین انتقاد مردم و بازاریان و بازرگانان از هویدا و حکومت او میباشد که در دورۀ نخستوزیری او هزینۀ زندگی به صورت بیسابقهای بالا رفت و درآمد مردم و طبقۀ مزدبگیر دولت در حد متوسط باقی ماند.
✍ پن:
بعد اونوقت شیاطین سلطنتطلب ادعا میکنند زمان هویدا، قیمت خودکار بیک و همهچیز ۱۳ سال ثابت بوده!!!
#پهلوی_بدون_روتوش
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
🔆 توییت جالب گیلدا مارکرت فعال ضد جنگ آمریکایی درباره رهبر معظم انقلاب
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
🔆 سرکوبگران رژیم از گلولههای جدیدی به شکل تیغ استفاده میکنند تا راحت تر خون معترضان را خارج و استفاده کنند!
👈 وقتی که اثر #حجامت در بدن بعنوان گلوله های تیغی شکل معرفی میشود. حماقت تا کجا ❓❓❓
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
🔆 در تظاهرات امروز در برلین گفته شده هیچ پرچمی با خود نیاورید الا پرچم همجنس بازان
👹 فردا منافقین که هستند.
🤦🏻♂ همجنس گرایان که تشریف دارند
💃 در فضای مجازی هم که پورن استارها شدن حامیتون
🍼 فقط نیازی به شیر پر چربه که همه نوشجان کنند.
#لبیک_یا_خامنه_ای
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
📌 بازنشر کلیه مطالب جهت روشنگری عموم مردم ، با ذکر #صلوات ، بدون ذکر منبع هم مجاز است.
📡 #قرارگاه_پاسخ_به_شبهات_و_شایعات
@GhararGahShayeat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴بمبافکنهای B-1B نیرویهوایی ارتش آمریکا در جزیره گوآم واقع در اقیانوس آرام مستقر شدهاند.
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
🔴داعش، چین را تهدید کرد
🔸تروریستهای داعش در یکی از جدیدترین بیانیههای خود اعلام کردند چین به دلیل هیمنه اقتصادیاش بر جهان و رفتار مسئولان این کشور با اویغورها یکی از اهداف این گروه قرار گرفته است.
🔹این تروریستها با اشاره به ابتکار چین برای احیای راه ابریشم مدعی شده که این اقدام نشانگر تلاش پکن برای تقویت هژمونی خود بر جهان است.
ـــــــــــــــــــــــ
پایگاه خبری صابرین نیوز↙️
🆘@sabreenS1_official
🔴 شنبهها در ایران همیشه مهم بوده/ جریان شناسی سیاسی بر پایه اغتشاشات
1⃣ چندی قبل همزمان با فروکش اغتشاشات، اتاق فکر طراحی آشوب و اغتشاش در خارج از کشور، شنبه اغتشاش را پیشنهاد داد و در شنبه اول مقداری توانستند برخی نقاط تهران را تا دقایقی دچار بینظمی و آشوب بکنند. بعد از آن چهارشنبه را نیز به عنوان دومین روز در هفته به عنوان فراخوان تجمع و اغتشاش انتخاب کردند. با گذر زمان شنبهها و چهارشنبهها به جای تجمع معترضین به اعتراضات دزدکی یک نفره و یا دو سه نفره و فیلمهای یواشکی چند ثانیهای تبدیل شده است.
2⃣ تلاش زیادی در حال انجام هست که با خبرسازیها یا شوکهای رسانهای و حتی امنیتی همچنان اغتشاش زنده بماند و یا حداقل حادثهای در شنبهها یا چهار شنبهها در یک نقطه کشور یا تهران اتفاق بیافتد.
3⃣ اما از چند هفته قبل از آغاز اغتشاشات، شنبهها و چهارشنبهها توسط شهرداری تهران خبرساز شده بود! این نهاد هر شنبه یک پروژه بزرگ شهری را افتتاح یا آغاز به کار میکند و به شنبههای امید و افتخار معروف شده است. هر چهارشنبه نیز سازمانها و شرکتهای بزرگ شهرداری در یک منطقه تهران متمرکز شده و مشکلات عمومی منطقه را به صورت ضربتی و یکجا برطرف میکنند. این طرح ویژه خدمتی در حال حاضر رکوردهای را در برخی حوزههای خدماتی و مدیریت شهری جابجا کرده است.
4⃣ مصادف شدن شنبهها و چهارشنبههای اغتشاش با شنبههای «امید و افتخار» و چهارشنبههای «خدمت» شهرداری تهران ناخواسته است ولی واقعیت نمادین غیرقابل انکاری در آن وجود دارد. امروز در کشور جریان مشخصی در کشور به دنبال حل مشکلات و رفع عقب ماندگیها هست و جریان مشخص دیگری هم به دنبال حاشیهسازی و ایجاد مانع برای حل مشکلات مردم است. جریان اولی برای بالا رفتن پرچم ایران تلاش میکند ولی جریان دوم از سوزاندن و لگدمال کردن پرچم مقدس ایران نیز ابایی ندارد. اولی کاستن از مشکلات کشور را دنبال می کند ولی دومی با وقاحت تحریمهای جدید علیه کشور و سختتر شدن مشکلات کشور را پیگیری میکند.
5⃣ این دو جریان همیشه در کشور فعال بوده و از این منظر شنبهها یا چهارشنبههای اغتشاش موضوع جدیدی نیست و دو جریان مذکور همیشه روزهای هفته فعال بودهاند. جریان خدمت و پیشرفت کشور از اول انقلاب همیشه بود ولی جریان دوم هر زمان با نقابی جدید به میدان آمده و امروز نیز در پشت شعارهای آزادی و زنان خود را پنهان کرده و متناسب با هر دوره یک چهره جدید را وارد صحنه میکند. از روزگار احمد باطبیها ۷۸ امروز به حامد اسماعیلیونها ۱۴۰۱ رسیدیم. جمهوری اسلامی البته نیازی به تغییر چهره ندارد و همچنان بر اصول تناور خود پابرجاست و از این چهرهها و شنبهها و چهارشنبهها بسیار به خود دیده، عبور کرده و به پیش رفته است.
📢 برای آگاهی جامعه شما نشر دهید
💠 گروه رسانهای تیمورا
🆔 @timoora
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شگفتی شبکه آمریکایی ترکیه از اقتدار نظامی ایران: ایرانیها چگونه به این پیشرفت رسیدهاند؟ آنها میگویند سلاحهای ما را مسخره میکردید اما ما همچنان به پیشرفتهای خود ادامه میدهیم!
⭕️ شبکه آمریکایی "تیجیآرتی" ترکیه:
🔺"چه کسی میتوانست تصور کند ابرقدرتی مثل روسیه سراغ ایران برود و از آنها موشک، سلاح و پهپاد درخواست کند؟! ایران جزء ده کشور پیشرفته دنیا در ساخت انواع موشکها و متخصص در ساخت پهپادها میباشد!"
💠 گروه رسانهای تیمورا
https://eitaa.com/joinchat/3672375298C8acb35579f
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻 بخشی از سخنان بیپایه و تفرقه انگیز عبدالحمید نسبت به رهبر معظم انقلاب
🔹 عبدالحمید این سخنان را در جایی بیان کرد که #بزرگترین_عبادتگاه مذهب غیررسمی در دنیاست!
یعنی در کشور سعودی، مسجد شیعیان یک صدم این #مسجد_مکی نیست!
مسجد شما از تمام مساجد شیعیان ایران بزرگتر و با شکوه تر است! (بجز حرم امام رضا)
➖ شیخ نمر یک هزارم این نقدها را به حاکم سنی عربستان (که دوست شماست!) انجام داد و گردنش را زدند!
شما آزادی ندارید؟ شما تبعیض دارید؟! جالب اینکه در همان مسجد این مزخرفات را بیان کردید و مردم را تهییج کردید!
🆔 @HozeTwit
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 برتری علمی آیتالله شهیدسیدمصطفی خمینی نسبت به آیتالله شهید صدر به روایت آیتالله شبزندهدار
🔹آیتالله شبزندهدار: از کتابهای ایشان (شهیدسیدمصطفی خمینی) نشان داده میشود که در تتبع، اوسع از شهید صدر است. تفکرات مرحوم شهید صدر در یک محدودهای در اصول وجود دارد: مرحوم #شیخ_اعظم، مرحوم آقای #آخوند، مرحوم آقای #نائینی، مرحوم #آقا_ضیاء، و به ندرت آقای #اصفهانی و #محقق_خوئی که استادشان بودند.
🔸ایشان معمولاً در همین حدود سیر میکنند ولی مرحوم آقای #حاج_آقا_مصطفی، اینها که هست مازاد بر اینها هم دارد مثلاً فرض کنید که مرحوم #حاج_شیخ_عبدالکریم_حائری، حتی #مرحوم_علامه_طباطبایی، مرحوم آقای #بروجردی و دیگران. انسان میبیند که حرفهای اینها را هم متعرض میشود، مطالعه کرده است و یک دامنه وسیعتری را ایشان مورد مطالعه قرار میدهد.
چون بعضیها هستند که تتبع دارند ولی دقت ندارند، بعضیها هم دقت دارند ولی تتبع ندارند. ایشان جامع بین منقبتین است که هر دو را در وجود خودش جمع کرده است./ بنیاد تاریخ پژوهی
🆔 @sedayehowzeh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ چرا پهپادهای شاهد همه جهان را به بهت فرو برده؟
ما پیشتر هم موفقیتهایی از جنس پهپاد شاهد داشتیم... زمانی که راکتهای ۳۳۳ میلیمتری فجر از فلسطین، اسرائیل را فلج میکرد
راز این موفقیت رو بشنوید...
🆘 @Roshangari_ir
🆘 rubika.ir/Roshangariir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 از دنیای شگفتانگیز پهپادهای ایرانی دیدن همین چند دقیقه کافیه تا متوجه بشیم ملتی که ۴دهه با دستای خالی و نهایت تحریم جلوی قدرتهای دنیا ایستاد، امروز با لشگر فیکِ رباتها متوقف نمیشه.
✍ علی فرحزادی
🆘 @Roshangari_ir
🆘 rubika.ir/Roshangariir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به ما میگن شما دینتون رو ببرین تو خونه و مسجدتون رو تو اجتماع نیارین ...!
دین ما هم میگه شما عرقخوری و لخت شدنتون رو ببرین تو خونه شخصی خودتون و اجتماع رو آلوده نکنین و به اسم حمایت از زن بنیاد خانواده رو نابود نکنین...!
میبینی کل داستان در دنیا همینه، دقیقا بلایی که سر مسیحیت آوردن در دهههای گذشته و باعث منزوی شدن مسیحیت شد ولی الان ....
🆘 @Roshangari_ir
🆘 rubika.ir/Roshangariir
امام جمعه همدان در شورای فرهنگ عمومی استان همدان:
🔸 اتفاقات اخیر این موضوع را نشان داد که نسل جدید دارای ظرفیتهای عظیمی است که باید به نحو احسن از آن استفاده کرد
🔸لازم است تا ظرفیتهای موجود، مدیریت شود و به سمت نقاط معنوی و مثبت آنها را حرکت داد
🔸 غفلت از این ظرفیت عظیم، سبب خواهد شد که دشمن از آن سوء استفاده کند
🔸نیازمند تعبیه فضایی با نگاه تربیتی و فرهنگی برای سرگرمی و تخلیه هیجانات نسل جدید هستیم
🔸بنای ما کمک به آموزش و پرورش است
🔸در حوادث اخیر چندین میلیارد به بیتالمال خسارت وارد شد، در حالی که اگر یک درصد از آن در اردوگاهها و اماکن ورزشی و مسایل تربیتی هزینه شده بود، هیچگاه شاهد این آسیبها نبودیم
🔸انسان غصه میخورد که گاهی چندین میلیارد برای فلان ساختمان مصوب میشود که هیچ آوردهای برای نسل جوان ندارد
🔸 امروز زمان آن است که آموزش و پرورش، سازمان جوانان و نهادهای فعال در حوزه نسل جدید را یاری کنیم
🔸 تمام امکانات موجود متعلق به مردم و قشر نوجوان است
🔸شورای فرهنگ عمومی فضای درد و دل کردن نیست، بلکه اینجا فضای حل کردن مشکلات است
🔸متاسفانه شاهد احتکار ظرفیتهای فرهنگی توسط برخی از نهادها هستیم
🔸این انتظار وجود دارد تا همه دستگاهها در این حوزه، همکاری کنند
🔸امیدواریم کار به جایی نرسد که در خطبه و یا رسانهها مجموعههایی که ظرفیتهای فرهنگی را احتکار کردهاند را به مردم معرفی کنیم
•┈┈••✾••┈┈•
🆔 @shabani_ir
🌐 habibshabani.ir
🔻در مذمّت بیطرفیِ نظام آموزشی
🖋 مهدی جمشیدی
۱. مطالعۀ تاریخ جنبش دانشجویی نشان میدهد که ما با مسألۀ تازهای روبرو نشدهایم؛ از اواسط دهۀ هفتاد به این سو، جنبش دانشجوی دچار «دوگانگی هویّتی» و «دوپارگی معنایی» شده است و در هر واقعهای، این شکاف موجود و واقعی، خود را نشان میدهد. پاسخ جنبش دانشجویی به مسألهها، «یکسان» نیست، بلکه یک بخش با تکیه بر «سنّت اسلامی و انقلابی» با مسألهها مواجه میشود و راهحلهای اینجایی مطرح میکند و بخش دیگر، به دلیل تعلّقاتش به «هویّت تجدّدی» و وابستگیاش به ایدئولوژیهای آن، راهحلهای بیرون از تاریخ و فرهنگ ما ارائه میدهد. در نسبت با این واقعیّت اجتماعی نیز، همان «دوگانگی دیرینه و ریشهدار»، سربرآورد و جلوهای دیگر از خود را به نمایش گذاشت. البته در این میان، بدنۀ دانشجویان را نباید بیطرف و بیموضع قلمداد کرد، چون آنها ریشه در خاک «تاریخِ خودی» دارند و فقط کمکنش یا بیکنش هستند، اما در درونشان، خود را جزو هویّت اسلامی و انقلابی میشمارند. آن پاره از جنبش دانشجویی که در فتنۀ اخیر، به کنشگرِ بازی دشمن تبدیل شد، در مقاطع پیشین نیز چنین نقشی را ایفا کرد و این جریان، امتداد همان عقبه است. باید بیفزایم که در میان اینان، دانشجویانی نیز بودهاند که به دلیل «فقر شناختی» و «اسارت در بازیهای روایتی»، گرفتار شدند و «توهم» را «حقیقت» پنداشتند. تجربۀ بازی سیاسی در اینان، بسیار ناچیز است و اینان نمیدانند که در عالم سیاست، نباید «سادهسازی» کرد و گفتهها و ادعاها را حق انگاشت و تکرار کرد. در عین حال، نباید به «آینده» ارجاع داد و هزینۀ «تجربهاندوزیِ نسل جدید» را به جامعه تحمیل کرد، بلکه باید آنها را به «تاریخ» ارجاع داد. این تاریخ و مطالعۀ تاریخ است که جنبش دانشجویی را غنی و قویم میسازد.
۲. دانشجویان، برآمده از «مدرسه»اند و نظام آموزشی در مدارس، از هرگونه «کنش سیاسی» و «فهم رسانهای»، تهی است. دانشآموز در نظام آموزشی، به «انبار محفوظات» فروکاهیده شده و رشد یکسویه و تکبعدی یافته است. در تمام مدّت دوران تحصیل در مدرسه، دانشآموز نمیتواند هیچگونه ارتباط ساختاریافتۀ آموزشی با انقلاب و ارزشهای اساسی آن پیدا کند، بلکه همواره باید معلوماتی را به حافظۀ مظلوم خویش بسپارد که اغلب با نیازها و واقعیّتهای زندگی او، فاصلۀ فراوان دارند. نظام آموزشی، بر «معرفت سیاسی» و «شناخت رسانهای» دانشآموز نمیافزاید، بلکه او را در این زمینه به حال خویش، «رها» میکند. نظام آموزشی، خود را نسبت به این بخش، مسئول نمیانگارد. از این جهت باید گفت که نظام آموزشی نسبت به ارزشهای انقلابی، بیطرف و بیموضع است، یا دستکم، بهصورت جدّی و ساختاری به آن وارد نشده است و نمیکوشد «هویّت انقلابی» را در دانشآموزان، ایجاد و تثبیت کند. «دانشگاه»، جلوۀ بیرونی این وضع در «مدرسه» است. به بیان دیگر، آنچه که در دانشگاه مشاهده میکنید، چیزی نیست جز حاصل «کمکاریها» و «بیعملیها»ی نظام آموزشی در مدرسه. اگر منصفانه بنگریم، باید معترض «ساختار آموزشی» باشیم، نه «دانشآموز» یا «دانشجو». اینان، پروردۀ همین نظام آموزشی هستند؛ نظام آموزشیای که متهم به «ایدئولوژیکبودن» است اما در عمل، مخاطب خود را با ارزشهای انقلابی، آشنا نمیسازد. ازاینرو، باید علاج واقعی و زیربنایی را «بازسازی انقلابیِ نظام آموزشی» دانست و «معلولها» را مقصر قلمداد نکرد.
۳. کاری که اکنون باید به آن همّت گمارد، ایجاد فضای گشوده و منطقی برای «گفتگو» است. باید شنید و گفت و استدلال کرد. باید صبورانه و همدلانه، حرفها و دردها و دغدغهها و گلایهها را شنید و به آنها پاسخ داد. آری، کسانی هستند که غرضورز و بیگانهگزیناند و «اغتشاش» و «هوچیگری» و «تنش» را بر «گفتگو» ترجیح میدهند. حساب اینان از سخن من جداست. با اینان باید با زبان «قانون» سخن گفت. اما آنان که بهواقع «پرسش» و «ابهام» و «اشکال» دارند و میخواهد «صدایشان» شنیده شوند را نباید در کنار اینان نشاند و همه را با یک چوب راند. دانشگاه، از ظرفیّت بسیاری گسترده و درخشانی برای «مناظره» و «گفتگو» و «مواجهه» و «تضارب آراء» برخوردار است. باید این ظرفیّتها را فعّال کرد و از دانشگاه، «باشگاه هماندیشی» و «معرکۀ آزاداندیشی» ساخت. نباید آرمان «کرسیهای آزاداندیشی» را معلّق نهاد. آن همه اصرار و تأکید رهبر انقلاب در این باره نباید به فراموشی سپرده شود. انقلاب از «گشودگی» نمیهراسد و خواهان «دانشگاه انقباضی» نیست. گفتگو، راهحلی برای «همۀ فصلها» است، نه مرهمی برای عبور از بحران. بحرانها، زادۀ «فقر گفتگو» هستند و دانشگاه میتواند با رویکرد انبساطی و گشودۀ خود، از جامعه نیز تنش بزداید، نه اینکه در امتداد تنش جامعه به حرکت افتد.
📎منتشرشده در ایرنا:
https://irna.ir/xjKMg2
🔻امراض ساختاری در مدرسه(۱):
نسبت نظام آموزشی با سبک زندگی
🖋 مهدی جمشیدی
۱. نخستین اشکال ساختاری این است که مدرسه به یک «معبر بیارزش» تبدیل شده است. دانشآموز، مدرسه را آشیانۀ خود نمیداند و به آن دلبسته نیست، بلکه آن را همچون یک «دالان تنگ» و «راهرو بیخاصیّت» تصوّر میکند که باید بهناچار، از آن بگذرد. مدرسه، «بیشأن» و «تهیمایه» شده است و دیگر موضوعیّتِ مستقل ندارد و مهم نیست. مدرسه از هر جهت، به خدمت دانشگاه درآمده است و هیچ فلسفه و غایتی در درون خود و برای خود ندارد. چنین نهادی، همچون مسافرخانهای است که اصالت ندارد و محل قرار نیست. مدرسه باید همچون خانۀ دوّم باشد که در آن دانشآموز، احساس «استقرار» و «ثبات» کند و آن را از خویش بداند، نه اینکه از آن «گریزان» و به آن «بیوفا» و «بیتعلّق» باشد. دانشگاه و کنکور، همۀ ذهن دانشآموز را تصرّف کرده و مدرسه را از هویّتِ خویشبنیاد، تهی کرده است و ازاینرو، مدرسه در چشم دانشآموز، جلوه و شوکت و حرمتی ندارد.
۲. آفت دیگر، «زوال پرورش» در نظام آموزشی است. وقتی مدرسه به «خادم دانشگاه» فروکاهیده شد، و دانشگاه نیز به بستر کارسازِ معطوف به «ثروت» و «منزلت» تبدیل شد، «تربیت» و «اخلاق» و «هویّت» ، جملگی بیمعنا و موهوم میشوند و نظام آموزشی، همچون کارخانۀ تولیدِ «کارگزارانِ نظریۀ توسعه»، عمل خواهد کرد. در جهان سنّت، نهاد علم و تعلیم بهمثابه دریچهای برای کشف «حقیقت» تلقّی میشد که باید به لحاظ جوهری، با «تزکیه» و «تربیت» نیز متّصل میشد، امّا در رویکرد تجدّدی، «پرورش» به حاشیه رفته و شاید منهدم شده است. مدرسه، «سکولار» و «بیطرف» و «بیتفاوت» شده و دیگر به «هدایت اخلاقی» و «سعادت معنوی» و «کمال ایمانی» نمیاندیشد. مدرسه، تنهاوتنها، محملی است برای آموزشدادن مجموعهای از معلومات، که البتّه اغلب، مفید و کاربردی نیز نیستند و هیچ گرهی را نمیگشایند. پس نهفقط «پرورش» در کنار «آموزش» ننشسته و همعرض و همرتبۀ آن نیست، بلکه حتّی آموزش نیز، بیخاصیّت و غیرنافع شده است و دانشآموز میان این حجم انبوه از معلومات و زندگیِ واقعیِ خویش، ارتباط و پیوندی را احساس نمیکند.
۳. از طرف دیگر، مدرسه از «ساختارهای فرهنگی و هویّتیِ بومی» بریده و خویشبسنده شده است؛ چنانکه با «مسجد» و «حوزه» و «هیأت» و «بسیج»، بیگانه است. مدرسه، مناسبات بیرونی ندارد و نمیکوشد از طریق «مددهای فرهنگیِ برونساختاری»، ضعفهای خود را جبران کند و خود را به معیارهای فرهنگیِ انقلاب، نزیک سازد. حتّی اگر مدرسه در وضعیّت مطلوب نیز باشد، باز محتاج هماهنگی و همگرایی با ساختارهای فرهنگیِ دینی است و باید نسبت «همافزایانه» و «تکمیلی» با آنها برقرار نماید، امّا با وجود اینکه دچار «افول کارکردی» و «سکولاریسم» شده است، باز هم به بیرون از خود نظر نمیکند و کمک و مساعدت نمیطلبد. این بریدگی و انقطاع، دوسویه است؛ چنانکه نه مدرسه به مسجد اعتنا دارد و نه مسجد به مدرسه. دو نهاد مستقل و بیگانه، در یک محله هستند و هر یک برای خویش، وظیفه و مخاطب و غایتی در نظر گرفته است. ائمۀ جماعات در مساجد، کمترین اهتمامی به مدرسههای محلۀ خویش ندارند و در این باره، احساس مسئولیّت نمیکنند. آنها تلاش نمیکنند که به تجمع دانشآموزان در مدرسه، به چشم یک «ظرفیّت عینی و بارورشده» بنگرند و مدرسه را به مسجد پیوند بزنند. مدرسه و مسجد میتوانند بهگونهای صورتبندی بشوند که در مسیر «کارکردهای متقابل» قرار بگیرند و همافزایی کنند.
۴. بسیاری از معلّمان، بیجهت و خنثی هستند و موضع اسلامی و انقلابی ندارند، یا برای خود در زمینۀ هدایت ارزشی دانشآموزان، رسالتی نمیشناسند. آنان بر این گمان هستند که تنها باید دروس رسمی را آموزش بدهند و دربارۀ دین و انقلاب، سکوت کنند، درحالیکه معلّم مسلمان و انقلابی، میتواند در حاشیۀ همین آموزشهای غیرایدئولوژیک، بهگونهای رفتار کند و سخن بگوید که حس هویّت اسلامی و انقلابی را در دانشآموز، برانگیخته و تثبیت نماید. معلّمانِ بیطرف، خودآگاهیِ تاریخی ندارند و به معلّمی، همچون یک حرفه مینگرند، نه یک مسئولیّت انسانی و هویّتی. روشن است که چون همۀ سرفصلهای آموزشی در اختیار این عدّه است و تنها یکی دو درس بهطور مستقیم، معطوف به دغدغههای اسلامی و انقلابی است، نباید انتظار داشت که مدرسه به هویّت، کمکی نماید و گرهی را بگشاید. مسألۀ معلّمانِ بیطرف، معلوماتِ سکولار و انباشت حافظه از گزارههای خنثی و است نه سبک زندگیِ اسلامی و انقلابی. در این انگاره، تعلیم چیزی فراتر از علم سکولار نیست؛ علمی که حتّی در بیرون از خود و در حاشیۀ خویش نیز جهت و دلالت ارزشی ندارد.
@sedgh_mahdijamshidi
جنبش دانشجویی و روایت.m4a
18.66M
🔻گزینهی "روایت" در برابر جنبش دانشجویی:
چریکهای روایی، برخیزید!
https://eitaa.com/sedgh_mahdijamshidi