چهار دهه فراز و نشیب؛ جای خالی روابط ایران و مصر در جهان اسلام
🔹سفر مسعود پزشکیان، رئیسجمهور جمهوری اسلامی ایران به مصر نه تنها می تواند برای روابط دو جانبه گشایشهای بزرگی را به ارمغان بیاورد، بلکه برای آینده منطقه و جهان اسلام نیز با اهمیت است.
🔹در حاشیه نشست سران دی ۸، نشستی هم در خصوص غزه، سوریه و لبنان با حضور پزشکیان و دیگر سران کشورهای شرکت کننده در قاهره برگزار می شود. عباس عراقچی وزیر امور خارجه و عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این سفر، پزشکیان را همراهی میکنند.
🔹باوجود فقدان چند دهه روابط دوجانبه رسمی ، پتانسیل بهبود روابط همچنان وجود دارد، بهویژه با ادامه تحولات پویایی منطقهای و جهانی. علاوه بر این در فراز و نشیب روابط بینالمللی و منطقهای و همچنین شرایط کنونی جهان اسلام، جای خالی روابط تهران- قاهره همچنان خالی است.
🌍
رایزنی السودانی و بن سلمان درباره سوریه
🔹محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق و محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در تماس با یکدیگر آخرین تحولات منطقه را بررسی و بر اهمیت توافق برای هماهنگی مشترک در خصوص پیامدهای رخدادهای سوریه تاکید کردند.
🔹السودانی بر پایبندی عراق به حفظ تمامیت اراضی و یکپارچگی سوریه و عدم دخالت در امور آن و احترام به اراده آزاد سوری ها تاکید کرد.
🔹السودانی و بن سلمان همچنین اوضاع فاجعه بار نوار غزه و ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی را محکوم کردند.
🌍
ادامه نقض آتش بس در لبنان/ ورود تانکهای رژیم صهیونیستی به یک شهرک
🔹نظامیان صهیونیست که در طول جنگ به سبب ایستادگی شجاعانه رزمندگان حزب الله نتوانسته بودند وارد شهرک بنی حیان شوند، با سوء استفاده از برقراری آتش بس و در ادامه نقض آن، با تانکهای خود وارد این شهرک شدند.
🔹حزب الله تاکید کرده است در صورت ادامه این تجاوزات، مقاومت واکنش قاطع نشان خواهد داد.
🌍
18.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 📹 تصاویری از عملیات رزمندگان مقاومت فلسطین در حمله راکتی به شهر اشغالی عسقلان و شهرکهای صهیونیست نشین اطراف نوار غزه
🌍
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺آغاز نشست وزیران خارجه دی۸ با حضور عراقچی
🔹نشست وزیران امور خارجه سازمان همکاری اقتصادی هشت کشور در حال توسعه موسوم به دی۸ در قاهره با حضور وزیر امور خارجه ایران آغاز شد.
🟡مدیریت انقلابی در دولت شهید رئیسی
♦️دولت شهید رئیسی چگونه توانست ناترازی برق و گاز را مدیریت کند؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
میدانیم که دولت #شهید_رئيسی زمانی مسؤولیت را بر عهده گرفته بود که مدتها بود بخشهای وسیعی از کشور، در زمستان گاز نداشتند و در تابستان برق! اما در همان نخستین سال مسؤولیتشان همگان شاهد بودیم که به ناگهان این ناترازیها از ادبیات اجتماعی و اقتصادی کشور رخت بربست! اما هیچ کس نپرسید چطور شد؟ چه اکسیری بر ذخایر گاز و نیروگاههای برق ما زده شد که چنین معجزهآسا همه مشکلات از میان رفت! پاسخ آن یک کلمه است: «اعجاز مدیریت انقلابی».
سپهر خلجی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت سیزدهم درباره چگونگی مدیریت ناترازیهای گاز و برق در دولت شهید رئیسی اطلاعات مفیدی در اختیار قرار داده است، امید است مسؤولان دولت چهاردهم با استفاده از این الگو، بر مشکل ناترازیهای گاز و برق فائق آیند و با بیتوجهی از کنار این تجربه مهم عبور نکنند:
«شهید رئیسی چند اقدام برای مدیریت ناترازی «برق در تابستان» و «گاز در زمستان» داشت، تا نه برق در تابستان که اوج مصرف را داریم قطع شود نه گاز در زمستان.
۱- ساخت انواع نیروگاهها اعم از گازی و خورشیدی و بادی و... را هم توسط دولت و هم بخش خصوصی در اولویت قرار داد به نحوی که در دو سال و نیم دوره مدیریت ایشان، رکورد ساخت نیروگاه در کشور شکسته شد و مجموعا حدود ۹ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شد.
۲- صنایع را الزام کرد که برای تامین برق خودشان نیروگاه بسازند و در همین راستا چند نیروگاه هم در دوره ایشان ساخته شد و افتتاح گردید از جمله نیروگاه بوتیا در کرمان و نیروگاه فولاد مبارکه اصفهان و....
۳- زمان توزیع برق بین صنایع را مدیریت کرد. مثلا با هماهنگی برخی صنایع، شیفت کاری خطوط تولیدی آنها بعضا به روزهای تعطیل و... جابهجا شد.
۴- اصلاح الگوی مصرف برق خانگی را هم با سیاستهای تشویقی در دستور کار قرار داد.
بهطور همزمان از همان روزهای اول که دولت را هنوز تحویل نگرفته بود، از ناترازی گاز مطلع شد و همکاران متخصص خود در این زمینه را مأمور کرد برای حل بحران احتمالی گاز در زمستان چارهجویی کنند در این زمینه هم چند اقدام انجام شد:
۱- از فرصت شهریور تا آبانماه که زمان طلایی ذخیره سوخت مایع برای نیروگاههاست را کاملا استفاده کردند و توانستند در همان سال اول ذخایر را
از حدود یک میلیارد مترمکعب در اوایل شهریور به حدود دو و نیم میلیارد متر مکعب در آبانماه برسانند.
۲- نسبت به تامین سوخت مایع برای نیروگاههای استانهای شمالی، شمال شرق و شمال غرب کشور با اولویت اقدام کردند.
۳- هماهنگی دو وزارتخانه نفت و نیرو برای عدم ایجاد چالش را شخصا مدیریت کرد.
۴- در همان تابستان نسبت به حل چالش فیمابین با ترکمنستان بابت بدهی و جریمه قرارداد گازی با ترکمنستان اقدام کرد و بدهی حدود ۳ میلیارد دلاری را قسطبندی و پرداخت کرد و در پاییز ۱۴۰۰ قرارداد سه جانبه سوآپ گازی بین ایران و ترکمنستان و آذربایجان امضا شد که در رفع ناترازی استانهای شمالی بسیار مؤثر است.
شاه بیت همه این اقدامات مدیریت مدبرانه و فرابخشی شخص رئیسجمهور در هماهنگیهای بین وزارتخانهای و مطالبه و پیگیری حل مسئله و البته مدیریت جهادی وزرای مربوطه بود که اجازه بحران را نمیداد. مثلا در زمستان سال ۱۴۰۲ که یک روز در تربتجام افت فشار اتفاق افتاد تمام وزارت نفت و سایر دستگاهها را بسیج کرد برای حل مشکل آنجا با انواع روشهای مکمل.
همه میدانستند رئیسجمهور شهید شخصا هم تلفنی هم بعضا با حضور در اتاق کنترل وزارتخانهها پیگیری میکرد و همین موضوع برای حل مسئله، انرژی و انگیزه مضاعف در بدنه مدیریتی کشور تولید میکرد و آنها را هوشیار میکرد تا بموقع اقدامات لازم را بهعمل آوردند و مثلا در زمستان غافلگیر نشوند.
لازم به ذکر است که میزان ذخایر سوخت مایع تحویلی در نیروگاهها در مردادماه ۱۴۰۳ بیشتر از میزان ذخایر سوخت مایع در مردادماه سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بوده و لذا با مدیریت صحیح میبینیم که در زمستانهای آن سالها قطعی برق و گاز نداشتهایم. در حالیکه اگر تدابیر درست مدیریتی در آن سالها نبود، در نتیجه «همافزایی ناترازی برق و گاز» همین اتفاقی که الان رخ داده است میافتاد یعنی قطعی همزمان برق و گاز در زمستان!»
درود و رضوان الهی بر روح پاک آن شهید مظلوم باد.
#تعهد #انقلابیون
تأکید عراقچی بر خروج فوری اسرائیل از اراضی اشغالی در غزه، لبنان و سوریه
🔹وزیر امور خارجه ایران امروز در اجلاس دی۸ در قاهره با بیان اینکه تجاوزات و خشونت اسرائیل در غزه، لبنان و سوریه فوراً باید پایان يابد، بر خروج فوری نیروهای صهیونیستی از اراضی اشغالی در غزه، لبنان و #سوریه تأکید کرد.
🌍
محکومیت استفاده ابزاری از حقوق بشر برای اغراض سیاسی
🔹 اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه، قطعنامه حقوق بشر علیه ایران که توسط کانادا و با حمایت برخی کشورهای غربی در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح شد را فاقد وجاهت قانونی و مردود دانست.
🔹 وی با تاکید بر تعهد ایران به رعایت حقوق بشر بر اساس قوانین اسلامی و اساسی، اشاره کرد که بسیاری از کشورها با رأی منفی یا ممتنع، مخالفت خود را با سوءاستفاده سیاسی از حقوق بشر نشان دادند.
🔹 بقائی، بانیان قطعنامه از جمله رژیم صهیونیستی، آمریکا، انگلیس و کانادا را ناقضان اصلی حقوق بشر خواند و تاکید کرد این اقدامات به جای کمک به حقوق بشر، آن را به ابزاری برای فشار سیاسی تبدیل میکند.
🔹 وی از کانادا خواست به جای اتهامزنی به دیگران، پاسخگوی عملکردهای استعماری و حمایت از جنایات اسرائیل علیه فلسطینیان باشد.
🌍
#خبر_فوری #برای_ایران