⁉️پرسش: حکم گریه کردن در حال نماز چیست؟
✅ پاسخ: گریۀ با صدا برای امور دنیوی، مثلاً به یاد مردگان نماز را باطل میکند، ولی گریه از ترس خداوند متعال یا برای امور اخروی یا برای خواستن حاجت دنیوی از خداوند متعال، از روی تذلّل در پیش گاه او و هم چنین گریه بی صدا اشکال ندارد.
🌹آیت الله مکارم حفظه الله: گریه كردن با صدا نماز را باطل می كند؛ هرچند بى اختيارشود، بلكه بنابر احتياط واجب گریه بى صدا نيز نماز را باطل مى كند. اين ها در صورتى است كه گریه از ترس خدا و براى آخرت نباشد، و الّا نه تنها نماز را باطل نمىكند، بلكه از بهترين اعمال و از كارهاى اولياى خداست.
🌹آیت الله سیستانی حفظه الله: از مبطلات نماز بنابر احتیاط واجب برای کار دنیا عمداً با صدا یا بی صدا گریه کند ولی اگر از ترس خداوند متعال یا از روی شوق به سوی او یا برای آخرت گریه کند، آهسته باشد یا بلند اشکال ندارد؛ بلکه از بهترین اعمال است بلکه اگر برای خواستن حاجت دنیوی از خداوند متعال روی تذلل در پیش گاه او گریه کند، اشکال ندارد.
📝 فتوای آیات عظام: خامنه ای، سیستانی، مکارم حفظهم الله
📗 منبع: استفتائات سایت مقام معظم رهبری، آیت الله مکارم، سیستانی حفظهم الله، توضیح المسائل، مسئله ١١٣٧
‼️دعا نویسی
🥀 س ۶۴۷۵: آیا نوشتن برخی ادعیه های مانند، جوشن کبیر، دعاهایی مانند، دفع چشم زخم باطل السحر برای کارهای خیر مردم جایز است یا خیر؟
✅ج: اگر دعاها از ائمه اطهار(علیهمالسلام) نقل و روایت شده باشند و یا مضامین آن ها حق باشد، تبرّک جستن به آن ها اشکال ندارد.
‼️ نحوه ادای قرائت نماز
🔺 در قرائت ، واجب است که کلمات، تلفظ شوند به طوری که قرائت بر آن صدق کند، از این رو قرائت قلبی یعنی گذراندن کلمات در قلب بدون تلفظ آن ها که عنوان قرائت بر آن صدق نمیکند کافی نیست. نشانهی صدق قرائت این است که خودش بتواند آن چه رامیخواند و بر زبان جاری میکند – اگر دچار سنگینی گوش یا سر و صدای محیط نیست- بشنود.
📗منبع: رساله آموزشی امام خامنهای حفظه الله
🆔 @resale_ahkam
📗شرح حکمت دهم
🌹اشاره به این که پیوند محبت و دوستى را از طریق برخورد خوب و نیکى و خدمت کردن به مردم آن چنان محکم کنید که شما را به منزله نزدیک ترین عزیزان خود بدانند;
⚪️هرگاه از دست بروید جاى شما در میان آن ها خالى باشد; ولى در دل همواره از شما یاد کنند و بر عواطف و محبت هایى که نسبت به آن ها داشتید اشک بریزند
🦋 و در حال حیات پروانه وار گرد شما بگردند و از معاشرت با شما لذت ببرند.
🌷در واقع امام(علیه السلام) در این جا مسئله محبت و نیکى کردن به مردم را با دلالت التزامى و ذکر لوازم بیان فرموده است،
💧زیرا اشک ریختن بعد از مرگ و عشق ورزیدن در حال حیات از لوازم قطعى محبت با مردم است...
🌷در تاریخ اسلام نمونه هاى زیادى براى آن چه در بالا آمد دیده مى شود که بعد از مرگ افراد نیکوکار شهر آن ها یکپارچه عزا شد و در حیات شان دوستان پروانه وار گرد آن ها بودند.