🥀🌼بسم الله الرحمن الرحیم🌼🥀
💫🤍با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم🤍💫
🥀🌼سوره مبارکه قدر آیه ﴿4﴾🌼🥀
💫🤍4- تَنَزَّلُ الْمَلَآئِكَةُ وَالرُّوحُ فِيهَا بِإِذْنِ رَبِّهِم مِّن كُلِّ أَمْرٍ
💫🌑در آن شب، فرشتگان و روح به اذن پروردگارشان براى انجام هر كارى فرود آیند.
🌹نکته ها:
🥀🌼از امام صادق علیه السلام پرسیدند: آیا روح همان جبرئیل است؟ فرمود: جبرئیل از ملائكه است و روح برتر از ملائكه است. سپس این آیه را تلاوت فرمودند: «تنزل الملائكة والروح...»(59)
💫🤍با نزول فرشتگان بر قلب پیامبر و امام معصوم (علیهم السلام) در شب قدر، ارتباط زمین با آسمان، مُلك با ملكوت و طبیعت با ماوراء طبیعت برقرار مى شود.
⏪روح انواعى دارد:
◀️ - روحى كه منشأ تمایلات و شهوات است.
◀️ - روحى كه منشأ قدرت و حركات است. این دو روح، مشترك میان انسان و حیوان است.
◀️ - روحى كه منشأ اختیار و اندیشه است، كه این روح مختص انسان است.
◀️ - روحى كه عقل محض است و جوهر وجودى فرشتگان را تشكیل مى دهد.
◀️ - روحى كه برتر از فرشتگان است و شب قدر همراه آنان به زمین نازل مى شود.
🥀🌼در روایات آمده است كه با منكران امامت، با سوره قدر احتجاج كنید.(60) زیرا بر اساس این سوره، فرشتگان هر سال در شب قدر نازل مى شوند. در زمان حیات پیامبر بر وجود شریف حضرتش وارد مى شدند. پس از آن حضرت بر چه كسانى نازل مى شوند؟
💫🤍روشن است كه هر كسى نمى تواند میزبان فرشتگان الهى باشد و باید او همچون پیامبر، معصوم بوده و ولایت امور بشر به عهده او باشد و او كسى جز امام معصوم نیست كه در زمان ما، حضرت مهدى علیه السلام مى باشد و فرشتگان در شب قدر شرفیاب محضرش مى شوند.
🔻🔻
⬅️ نگاهى به فرشتگان در قرآن(61)
1️⃣فرشتگان، كارگزاران نظام هستى و مأمور انجام فرامین خداوند در اداره امور هستند. در قرآن براى هر دسته از فرشتگان مأموریّت و نقش خاصّى تعیین شده است و با همان مأموریّت نام گزارى شده اند:
🔺«النّازعات»(62)، «الصّافات»(63)، «الزّاجرات»(64)، «النّاشرات»(65)، «الفارقات»(66)، «المدبّرات»(67)
2️⃣برخى فرشتگان براى حفاظت گماشته شده اند. «انّ علیكم لحافظین»(68)
3️⃣بعضى فرشتگان با اولیاء الهى گفتگو دارند. با زكریا سخن گفتند و او را به فرزندى به نام یحیى بشارت دادند «نادته الملائكة»(69) و همین فرشتگان با حضرت مریم گفتگو كردند. «اذ قالت الملائكة یا مریم»(70)
◀️ ادامه دارد...
🥀🌼شرح چهل حديث
💫🤍امام خمینی رضوان الله علیه:
9️⃣2️⃣ حدیث بیست و نهم وصایای پیامبر
⬅️ ادامه فصل در مفاسد دروغ است
🥀🌼و از حضرت ثامن الائمة، عليهم السلام، روايت شده كه فرمود: «از حضرت ختمى مرتبت سؤال شد آيا مؤمن جبان و ترسو مىشود. فرمود آرى. سؤال شد آيا بخيل مىشود؟ فرمود آرى.
🔺عرض شد آيا كذّاب مىشود؟ فرمود نه.» [1]
💫🤍و از حضرت صدوق الطايفه منقول است كه فرمود از فرمايشات رسول خداست: أربى الرّبا الكذب. [2] «دروغ از ربا بالاتر است.» با آنكه تشديد در امر ربا به طورى شده است كه انسان را به حيرت در مىآورد.
🥀🌼و از امورى كه انسان بايد ملتفت آن باشد اين است كه دروغ به عنوان شوخى و مزاح هم در اخبار از آن تكذيب شده است و تشديد در امر آن گرديده، و علما فتواى به حرمت آن نيز مىدهند. چنانچه صاحب وسائل، رحمة اللّه، در عنوان باب، كه مطابق فتواى اوست، فرموده:
🔺«باب تحريم الكذب في الصغير و الكبير و الجدّ و الهزل عدا ما استثنى. [3]
💫🤍و از كافى شريف سند به حضرت باقر، عليه السلام، رساند كه فرمود حضرت على بن الحسين، عليهما السلام، به فرزندان خود مىفرمود: «بپرهيزيد از دروغ كوچك و بزرگ در تمام سخن هاى خود، چه جدّى باشد يا شوخى، زيرا كه انسان اگر در امر كوچك دروغ گفت، جرئت پيدا مىكند بر امر بزرگ. آيا نمىدانيد كه پيغمبر خدا، صلّى اللّه عليه و آله، فرمود كه «بنده خدا راستى را پيشه خود مىكند تا آنكه خداوند او را صدّيق مىنويسد،
🔺و دروغ سرايى را پيشه خود مىكند تا آنكه خداى تعالى او را كذّاب مىنويسد. [4]»
🔻🔻🔻
🥀🌼و در كافى سند به جناب اصبغ بن نباته رساند، قال قال أمير المؤمنين، عليه السّلام: لا يجد عبد طعم الإيمان حتّى يترك الكذب هزله و جدّه. [5]
🔺«نمىچشد بندهاى مزه ايمان را، مگر آنكه ترك كند دروغ را در شوخى و جدّى.»
💫🤍و در وصاياى رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، به حضرت ابا ذر غفارى است: يا أبا ذرّ، ويل للّذى يحدّث فيكذب ليضحك به القوم. ويل له، ويل له. [6] «واى بر كسى كه نقل كلامى كند به دروغ تا مردم بخندند به آن.
🔺واى بر او، واى براو.»
🥀🌼اكنون با اين همه اخبار و تشديدات رسول خدا و ائمه هدى، عليهم السلام، خيلى جرائت و شقاوت مىخواهد كه انسان اقدام به اين امر بزرگ و خطيئه مهمه نمايد. و چنانچه دروغگويى از مفاسد بسيار مهمه شمرده شده، صدق لهجه و راستى گفتار از محاسن بسيار مهم است. و در اخبار اهل بيت از آن مدح بليغ شده است،
🔺و ما به ذكر بعض آن اكتفا مىنماييم.
💫🤍محمّد بن يعقوب بإسناده عن أبي عبد اللّه، عليه السّلام، قال: كونوا دعاة للنّاس بالخير بغير ألسنتكم ليروا منكم الاجتهاد و الصّدق و الورع. [7] فرمود:
🔺«باشيد دعوت كنندگان مردم به نيكويى به غير زبانهاى خويش، تا ببينند از شما جدّيت در امر خير و عبادت و راست گفتارى و پرهيزگارى را.»
🥀🌼و جناب صدوق سند به رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، رساند كه فرمود:
💫🤍«نزديكترين شما به من روز قيامت و لازم ترين اشخاص بر من شفاعت او، راستگويان شماست در حديث، و ادا كنندهترين شماست امانت را، و نيكوترين شماست در خلق،
🔺و نزديكترين شماست به مردم.» [8]
🥀پاورقی
[1] معمّر بن خلّاد عن أبي الحسن الرضا (ع) قال قال: سئل رسول اللّه، صلّى اللّه عليه و آله و سلّم، يكون المؤمن جبانا؟ قال: نعم. قيل: و يكون بخيلا؟ قال: نعم. قيل: و يكون كذّابا؟ قال: لا. مسند الإمام الرضا ج 1، ص 276، «باب الذنوب»، حديث 77.
[2] وسائل الشيعة، ج 8، ص 574، «كتاب الحج»، باب 138، از «ابواب احكام العشرة»، ج 12.
[3] وسائل الشيعة، ج 8، ص 576، «كتاب الحج»، باب 140، از «أبواب أحكام العشرة»!
[4] عن أبي جعفر (ع) قال كان علي بن الحسين صلوات اللّه عليهما يقول لولده: اتّقوا الكذب، الصّغير منه و الكبير، فى كل جدّ و هزل، فإنّ الرّجل إذا كذب في الصّغير، اجترى على الكبير. أ ما علمتم أنّ رسول اللّه، صلى اللّه عليه و آله، قال: ما يزال العبد يصدق حتى يكتبه اللّه صدّيقا، و ما يزال العبد يكذب حتّى يكتبه اللّه كذابا. اصول كافى، ج 2، ص 338، «كتاب ايمان و كفر»، «باب الكذب»، حديث 2.
[5] اصول كافى، ج 2، ص 340، «كتاب ايمان و كفر»، «باب كذب»، حديث 11.
[6] وسائل الشيعة، ج 8، ص 577، «كتاب الحج»، باب 140، از «ابواب احكام العشرة» بخشى از حديث [7] اصول كافى، ج 2، ص 105، «كتاب ايمان و كفر»، «باب الصدق و أداء الأمانة»، حديث 10.
[8] عن زيد، عن آبائه، عن علىّ (ع) قال: قال رسول اللّه (ص): إنّ أقربكم منّى غدا و أوجبكم علىّ شفاعة أصدقكم لسانا و آداكم للأمانة و أحسنكم خلقا و أقربكم من النّاس. بحار الانوار، ج 66، ص 381، «كتاب ايمان و كفر»، «باب 38»، حديث 41.
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺صوت کوتاه🔻
🥀🌼امام خمینی رضوان الله علیه
💫🤍بزرگی نفروشید به این مردم...
🥀🌼 این مردم بزرگاند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫🌹امام خامنه ای حفظه الله:
🥀🤍#فیلم| قهرمانان ورزشی را دوستشان دارم