🥀⚪️شرح چهل حديث
💫🖤امام خمینی رضوان الله علیه:
9️⃣2️⃣ حدیث بیست و نهم وصایای پیامبر
⬅️ ادامه فصل در حقيقت ورع و مراتب آن
🥀⚪️كافى بإسناده عن أبي عبد اللّه، عليه السّلام، قال: أوصيك بتقوى اللّه، و الورع، و الاجتهاد. و اعلم أنّه لا ينفع اجتهاد لا ورع فيه. [1]
💫🌷فرمود حضرت صادق، عليه السلام به راوى: «وصيت مىكنم تو را به پرهيزگارى و ورع، و جدّيت در عبادت. و بدان كه جديت در عبادت فايده ندارد در صورتى كه ورع در آن نباشد.»
🥀⚪️و به اين مضمون باز روايت است. و اين دليل بر آن است كه عبادات بدون ورع از درجه اعتبار ساقط است. و معلوم است نكته بزرگ عبادات، كه انقياد نفس و ارتياض آن است و قهر ملكوت است بر ملك و طبيعت، بدون ورع شديد و پرهيزگارى كامل حاصل نشود
💫🌷نفوسى كه مبتلاى به معاصى خدا هستند، نقشى در آنها صورت نگيرد و نقاشى بيفايده است. تا صفحه را از كدورات و كثافات پاك و صاف نكنى، نقاشى نتوان كرد. پس، عبادات، كه صورت كماليه نفس است، بدون صفاى نفس از كدورت معاصى فايدهاى نكند،
🔺و صورتى است بيمعنى و قالبى است بيروح.
🥀⚪️و بإسناده عن يزيد بن خليفة، قال و عظنا أبو عبد اللّه، عليه السّلام، فأمر و زهّد، ثمّ قال: عليكم بالورع، فإنّه لا ينال ما عند اللّه إلّا بالورع. [2]
💫🌷راوى گويد: «موعظه فرمود ما را جناب صادق، عليه السلام، و فرمايشاتى فرمود و دعوت به زهد دنيا كرد، و پس از آن فرمود: «بر شما باد به ورع، زيرا كه نيل نشود آنچه نزد خداوند است مگر به ورع.»
🥀⚪️پس به حسب اين حديث شريف، انسانى كه ورع ندارد از كراماتى كه حق تعالى وعده به بندگان فرموده محروم است.
🔻🔻🔻
🔺و اين از بزرگترين خذلانها و شقاوتهاست.
💫🌷و در وسائل سند به حضرت باقر، عليه السلام، رساند أنّه قال: لا تنال ولايتنا إلّا بالعمل و الورع. [3] فرمود: ولايت ما نرسد مگر با عمل و ورع.
🥀⚪️و در روايت ديگر است كه حضرت صادق، عليه السلام، فرمايد: «نيست از شيعيان ما كسى [كه] در شهرى كه داراى صد هزار جمعيت است از او با ورعتر باشد.» [3]
💫🌷و در كافى شريف نيز بدين مضمون روايت شده است. [4] و بايد دانست كه به حسب روايات شريفه، ميزان در كمال ورع اجتناب از محارم اللّه است، و هر كس اجتناب از محرّمات الهيه كند از ورعدارترين مردم به شمار آيد. پس، اين امر را شيطان در نظرت بزرگ نكند و تو را مأيوس ننمايد، زيرا كه از عادت آن ملعون است كه
🔺انسان را از راه يأس به شقاوت ابدى مىاندازد.
🥀⚪️مثلا در اين باب مىگويد: چه طور ممكن است در شهرى كه داراى صد هزار جمعيت يا بيشتر است انسان از تمام آنها بيشتر ورع داشته باشد! اين از مكايد آن لعين و وساوس نفس امّاره است. جواب آن اين است كه به حسب روايات هر كس از محرّمات الهيه اجتناب كند مشمول اين روايات است و از زمره ورع ناكترين مردم به شمار مىآيد. و اجتناب محرّمات الهيه كار بسيار مشكلى نيست، بلكه انسان با جزئى رياضت نفس و اقدام
🔺مىتواند ترك جميع محرّمات كند.
💫🌷البته انسان بخواهد اهل سعادت و نجات باشد و در تحت ولايت اهل بيت و مشمول كرامت حق تعالى باشد، و تا اين اندازه هم صبر در معصيت نداشته باشد، نمىشود، لابد قدرى پافشارى و تحمل و ارتياض لازم است.
🥀پاورقی
[1] اصول كافى، ج 2، ص 78، «كتاب ايمان و كفر»، باب الورع، حديث 11.
[2] اصول كافى، ج 2، ص 76، «كتاب ايمان و كفر»، «باب الورع»، حديث 3.
[3] وسائل الشيعة، ج 11، ص 196، «كتاب الجهاد»، باب 20، از «أبواب جهاد النفس»، حديث 17.
[4] عن أبي عبد اللّه (ع) قال: يا عيسى بن عبد اللّه، ليس منّا و لا كرامة من كان في مصر فيه مأة ألف أو يزيدون و كان في ذلك المصر أحد أورع منه. وسائل الشيعة، ج 11، ص 195 «كتاب الجهاد»، باب 30 از «ابواب جهاد النفس»، حديث 14.
[5] اصول كافى، ج 2، ص 78، «كتاب ايمان و كفر»، «باب الورع»، حديث 10.
🥀🤍 کوخها منشاء برکت هستند، نه کاخها
💫🌷امام خمینی رضوان الله علیه:
🥀🤍آنهایی که #اختراع کردهاند، آنهایی که #زحمت کشیدهاند و #کتابهای_ارزنده تحویل جامعه دادهاند در هر رشتهای، این #کوخ_نشینان بودهاند. طبع #کاخ_نشینی منافات دارد با #تربیت_صحیح،
🔺منافات دارد با اختراع و #تصنیف و #تالیف و #زحمت.
💫🌷اگر در سرتاسر دنیا هم بخواهید گردش کنید و پیدا کنید، اگر موفق بشوید، یکی دو تا و چند تاست. تمام #مصنفین از این #کوخ_نشینان بودند تقریباً، و تمام #مخترعین از همین کوخنشینان بودند تقریباً.
🥀🤍بیانات حضرت امام در دیدار با مسئولان نظام 01-01-1362
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔺صوت کوتاه🔻
🥀🌼امام خمینی رضوان الله علیه
💫🤍بزرگی نفروشید به این مردم...
🥀🌼 این مردم بزرگاند
13.29M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🥀🤍عید انقلاب؛ حیات دوباره ملت ایران
💫🔴امام خامنه ای مدظله العالی:
🥀🤍این ایام، سالگرد انقلاب عظیم اسلامی است و برای ملت ایران و بلکه مسلمانان عالم یک عید است. اسلام توانست این افتخار را بهدست آورد که با سیطره و سلطه قدرتهای چپاولگر و جهانخوار پنجه بیندازد
و یک ملت را نجات دهد.
💫🔴دهه فجر، یادبود حیات دوباره ملت ایران و کشور عزیز ماست. مردم این ایام را جشن میگیرند و حق دارند جشن بگیرند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺جبهه دشمن برای خواص برنامه دارد🔻
💫🌷امام خامنه ای حفظه الله:
🥀⚪️جلوگیری از نقش شتابدهندگی خواص در جامعه و ایجاد تردید و تعلل در آنان
مهمترین برنامه دشمن است.
💫🌷خواص میتوانند برای برگزاری انتخابات پرشور نقشآفرین باشند.
نتیجه انتخابات پرشور افزایش اقتدار ملی است.
🥀⚪️در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش 16-11-1402
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
🔻از مادربزرگش ...🔻
✍️ محمد رضا حدادپور جهرمی
🥀⚪️حلقه بزرگی از شاگردانش در مسجد بزرگ دمشق، گِرد او جمع شده بودند. درس پایان یافته بود و مثل همیشه، شاگردانش اطرافش را گرفته بودند و سوالبارانش میکردند. او هم با سعه صدر به سوالات مهمشان جواب میداد.
⁉️-استاد در این ایام غیبت صغری چه کنیم؟
💫🖤-آنگونه که به ما رسیده، به زودی غیبت کبری آغاز میشود. اگر از منِ پیرمردی که هفتاد هشتاد سال عمر خودش را در علوم مختلف صرف کرد میشنوید، در تحصیل علم و دستگیری از یتیمان آل محمد که همان شیعیان هستند کوشا باشید. کاری به جز دستگیری و خدمت به مردم به ما یاد ندادهاند.
⁉️-استاد چرا به بیت المقدس برنمیگردید؟ مگر شما متولد بیت المقدس نیستید و سالهای زیادی در حلب و بیت المقدس زندگی نکردید؟ چرا دمشق؟
🥀⚪️-به خاطر علم پسر جان. علم. اگر هفتاد هشتاد سال دیگر هم عمر کنم، مانند تشنه ای که دنبال آب حیات است، دنبال علم خواهم رفت. هنوز به پنجاه سال نرسیده بودم که لقب کشاجم را برای خود انتخاب کردم. کاف اشاره دارد به کاتب بودن، شین اشاره دارد به شاعر بودن، الف اشاره دارد به ادبیات، جیم اشاره دارد به علم جدل و منطق، میم اشاره دارد به متکلم و منجم بودن. سالها بعد وقتی در طب به جایی رسیدم که حرف اول را در حلب و دمشق و بیت المقدس میزدم، طاء به اول اسم خودم افزودم و شدم «طکشاجم»
⁉️همه شاگردان لبخند زدند و استاد را ستودند. یکی از شاگردان سوالی پرسید که سبب شد طکشاجم برای لحظاتی سرش را پایین بیندازد و سکوت کند. آن شاگرد پرسید: «استاد! چرا شعر؟ منکر طبع لطیف شما نیستم اما بنظرتان شاعر بودن با علوم بزرگی که در سینه دارید، جمع میشود؟»
💫🖤طکشاجم پس از اندکی سکوت، سر بلند کرد و گفت: «شعر را از مادربزرگمان داریم. همانگونه که ایمان و اسلام را از آن بانو داریم. اصل و نسب ما به یهودیانی میرسد که ... بگذریم ... مادر بزرگی داشتم. سالها با مردی بی رحم زندگی کرد. مردی که تخصصش شکنجه و زندانبانی بود. اینقدر حرفه ای شیعیان و مخالفان عباسی را شکنجه میداد که معمولا کسی در برابرش مقاومت نمیکرد و زود میشکست. تا اینکه ماموریتی به او رسید. زندانی به او سپردند که مرد خاصی بود. از او دنبال حرف نبودند. فقط قصدشان شکستن او بود. قصدشان حذف او از پیشِ چشم و انظار شیعیان بود. به مدت هفت سال در دو زندان زندانی اش کردند اما جواب نداد. انواع و اقسام عملیات روانی علیه او انجام دادند ... از آوردن زنان آوازخوان و رقاصه گرفته تا تبعید و تهدید خانواده اش ... هیچ اثری بر آن زندانی نداشت.
📌پدربزرگم احساس شکست میکرد. شش ماه وقت گرفت تا فکری به حال آبرویش کند. آن زندانی شده بود قاتل آبروی پدربزرگِ یهودی ما که نامش سِندی بن شاهک بود.
📌سندی بن شاهک به اورشلیم رفت. به نزد اساتید و فحولِ و چیره دستان یهود مراجعه کرد. از آنان مشورت گرفت. آنان به او گفتند که تا زندانی را وارد خانهات نکنی و مدام تحت نظر نداشته باشی، زندانی فرصت استراحت و تنفس پیدا میکند. وقتی زندانی فرصت تنفس و برخورد با نور را پیدا کند، عقل و مشاعرش کار میکند و تبدیل به رقیب میشود و کارِ شکستن او دشوارتر میگردد. آنان به او پیشنهاد ساختن مطامیر دادند.
⁉️مطامیر چیست؟ در زیرزمین خانه ها چاهی را حفر میکردند که به جای این که مستقیم در زمین فرو برود، به حالت پلکانی و کَج تا عمق بیست سی متر در قعر زمین میرفت. با عرضی به اندازه نشستن یک نفر. یعنی پله ها به اندازه رفتن فقط یک نفر جا داشت. تهِ این مطامیر مخوف، سقفی کوتاه، یعنی به اندازه نصفِ ایستادن یک انسان معمولی ارتفاع داشت. خب در چنین شرایطی نه میتوان خوابید و نه میتوان ایستاد. فقط باید خود را جمع کرد و به دیوار آن گودال تاریک تکیه داد.»
💫🖤اشک، تمام صورت طکشاجم را فرا گرفته بود. دستی به صورت و محاسنش کشید و ادامه داد: «روزی مادربزرگم دیده بود که سِندی به همراه یک نفر وارد منزل شد. سربازان حکومتی آن دو نفر را به منزل رسانده بودند و رفته بودند. مادربزرگم از سندی پرسیده بود که این مرد کیست که با چشم و دست بسته به زیرزمین بردی؟
📌سندی گفت: این مرد همان کسی است که آبروی چهار خلیفه را برده. آبروی مرا هم برده. نه میشکند و نه حرف میزند. اینقدر اینجا میماند که یا جنازه او مطامیر خارج شود یا جنازه من!
ادامه مطلب👇
🥀⚪️مادربزرگم با وحشت گفت: یعنی آن مرد قرار است در گودال زیرزمین حبس شود؟! فکر نمیکردم خانه ام زندان شود و از حالا من و تو و بچه ها بشویم زندان بان!
📌سندی گفت: حق ندارید به طرف مطامیر بروید. روزی نصف نان و جرئه ای آب از بالا ... از سوراخی که از درش ساخته ایم، به قعر آن بینداز و برو!
💫🖤مادربزرگم میگفت از وقتی آن مرد در سیاه چال خانه ما حبس شد، قلبم آرام و قرار نداشت. وقتی سندی در خانه نبود، به نزدیکیهای زیرزمین میرفتم. هر روز آن مرد، وقتی از عبادتهایش فارغ میشد، با سوز و آه، شروع به خواندن ابیات و اشعاری میکرد که جان را میسوزاند. در یکی از ابیاتش خود را موسی بن جعفر معرفی کرده بود. مادر بزرگم به مادرم گفته بود که شنیدم که چند مرتبه در اشعارش خود را موسی بن معرفی کرد.
🥀⚪️روزها از پیِ هم میگذشت و مادربزرگم هر روز، به محض رفتن سندی از خانه، خود را به پشت درِ مطامیر میرساند و به مناجات و اشعار موسی بن جعفر گوش میداد. تا این که کمکم طبع شعر مادربزرگم گل کرد و شروع به سرودن اشعاری در مناقب موسی بن جعفر کرد. مادرم میگفت وقتی مادرش برای آنان لالایی میخوانده، از موسی بن جعفر میگفته. از اجداد معصومش که در اشعار موسی بن جعفر بوده برای مادرم و دیگر بچه هایش میخوانده. تا این که این طبع لطیف را سینه به سینه از مادربزرگم به مادرم و از مادرم به من منتقل شد و به همین خاطر است که اکثر اشعارم در مدح موسی بن جعفر است.
🥀⚪️هر کدام از شاگردان طکشاجم خود را به گوشه ای از کلاس درس انداخته بود و مشغول ناله و گریه بودند. اما از آن روایت جانسوز، خودِ طکشاجم که در سنین پیری به سر میبرد، بیشتر از همه خُرد شده بود و اشک میریخت.
💫🖤وقتی شاگردان کنار رفتند و طکشاجم میخواست از مسجد خارج شود این جملات را زیر لب میگفت و آهسته آهسته قدم برمیداشت و مسجد را ترک کرد: «اگر آن مادربزرگ نبود، اگر محبت آن زندانی در قعر سجون به دل مادربزرگان نمیافتاد ... نه ما طعم اسلام میچشیدیم و نه لذت شیعه بودن ... و نه سینهمان مملو از علوم آل محمد میشد. رحمت و غفران الهی به آن مادربزرگ و آن لالایی ها و ... درود بی حد و حصر پروردگار عالم به موسی بن جعفر و اجداد و اولاد طاهرینش.»
🥀🌷#دلنوشته_های_یک_طلبه
🔺شرح حکمت بیست و پنجم:🔻
📌گروهى هستند که طغیان و سرکشى را به حد اعلى رسانده اند، خداوند متعال آنها را در همین دنیا گرفتار عذاب استدراج مى کند.
📌منظور از عذاب استدراجى این است که لطف و رحمت خود را از آنها مى گیرد و توفیق را از آنها سلب مى کند، میدان را براى آنها باز مى گذارد، بلکه هر روز نعمت بیشترى به آنها مى دهد
🔺تا پشت آنها از بار گناه سنگین گردد.
⭕️ناگهان مجازات سنگین و دردناکى به سراغ شان مى آید و آنها را در هم مى کوبد…
⁉️در اینجا این سؤال پیش مى آید که کار خداوند متعال هدایت و بیدار ساختن است نه غافل کردن و گرفتار نمودن؟
✅در پاسخ به این سؤال باید به این نکته توجه داشت که توفیقات الهى بر اثر لیاقت هاست; گاه افرادى چنان مست و مغرور و سرکش مى شوند که هر گونه شایستگى هدایت را از دست مى دهند و در واقع اعمال آنهاست که آنها را آن قدر از خداوند متعال دور کرده که حتى لیاقت هشدار ندارند،
🔺بلکه به عکس مستحق مجازات هاى سنگین اند.
💫📗منبع: کتاب پیام امیرالمؤمنین (علیه السلام)