💫🌹از مرحوم آیتالله #سید_شهاب_الدین_مرعشی_نجفی رضوان الله علیه نقل شده است که:
🥀🤍یکی از علمای نجف برای حل مشکلش به #مسجد_جمکران میرفت و به امامعصر علیهالسلام متوسّل میشد، اما پس از مدتی نتیجهای نگرفت.
🔻یک روز در مناجاتش با #امام_زمان ارواحنافداه گلایه کرد که:
⁉️آيا جايز است كه در مسجد شما باشم و به ديگری متوسّل شوم؟! آيا زشت نيست با وجود شما، به قمر بنیهاشم علیهالسلام متوسّل شوم؟!
💫🌹ناگهان در حالت مکاشفه، امام عصر علیهالسلام را دید که فرمودند:
🥀🤍«نه تنها زشت نيست و ناراحت نمیشوم، بلكه شما را راهنمايی هم میكنم كه به حضرتش چه بگويی؛ هروقت خواستی به عمویم عباس علیهالسلام متوسّل شوی، اين چنين بگو:
💫🌹"يَا أَبَا الغَوث أَدرِكنِي"
(ای فریادرس، مرا دریاب!)»
📚 چهره درخشان قمر بنىهاشم، ج۱، ص۴۱۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫🌹ای اهل حرم میر و علمدار خوش آمد
🥀🤍سقای حسین سید و سالار خوش آمد
💫🌹علمدار خوش آمد
🥀🤍علمدار خوش آمد
💫🌹بسم الله الرحمن الرحیم🌹💫
🥀🤍با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم🤍🥀
💫🌹سوره مبارکه قارعه آیات ﴿11-1﴾🌹💫
⬅️ ادامه نکته ها:
🥀🤍«موازین» جمع «میزان» به معناى وسیله سنجش است و روشن است كه اعمال انسان، امرى مادى و داراى وزن و جرم نیست كه با ترازوهاى معمولى سنجیده شود، بلكه هر دسته از اعمال انسان، معیار سنجش مخصوص به خود دارد.
♨️مادر براى همه فرزندان، مأوى و پناهگاه است، اما در آنجا مادر و پناهگاه گروهى از انسان ها دوزخ است.
📌«هاویة» از «هَوى » به معناى سقوط است و دوزخ، محلّ سقوط گروهى است.
🔥«حامیة» از «حَمى » به معناى شدّت حرارت است.
⛰كوه هاى رنگارنگ در اثر قطعه قطعه شدن و خورد و خاك شدن، مثل پشم زده رنگارنگ مى شوند. «كالعهن المنفوش» «منفوش» از «نفش» به معناى باز كردن و كشیدن پشم است تا آنجا كه اجزاى آن از هم بگسلد.(126)
⭕️سبك و سنگینى مخصوص مادیات نیست. لذا به سخنان بى محتوى مى گویند: سخن سبك. شاید مراد از «ثقلت موازینه» و «خفّت موازینه» ارزش و كیفیّت عمل باشد و شاید هم مراد، قلّت و كثرت آن باشد.
🌹حضرت على علیه السلام فرمودند: مراد از سبكى عمل، كم بودن عمل و مراد از سنگینى عمل، زیادى آن است. «قلّة الحساب و كثرته»(127)
🌷شخصى سلمان را تحقیر كرد كه تو كیستى و چیستى؟ پاسخ داد: اول من و تو نطفه و آخر من و تو مردار است. این دنیاست، اما در قیامت، «مَن ثقلت موازینه فهو الكریم و من خفّت موازینه فهو لئیم»(128) هر كس میزان او سنگین باشد، تكریم مى شود و هر كس سبك باشد، تحقیر و ملامت خواهد شد.
125) بحارالانوار، ج 7، ص:252. 126) تفسیر راهنما.
127) احتجاج طبرسى، ج 1، ص 363.
🔻🔻🔻
🌹پيام ها:
🔥1- قیامت، كوبنده مستكبران و روحیه هاى متكبّرانه است. «القارعة ما القارعة»
⭕️2- قیامت فراتر از فكر بشر است. حتى پیامبر بدون بیان الهى از آن خبر ندارد. «و ما ادراك ما القارعة»
♨️ 3- قیامت روز تحیّر و سرگردانى بشر است. «كالفراش المبثوث»
💫🟢4- بهشت را به بها دهند نه بهانه. «من ثقلت موازینه فهو فى عیشة راضیة»
🥀🤍 5 - زندگىِ سراسر شاد، مخصوص قیامت است. زیرا در دنیا در كنار كامیابى ها، دغدغه بیمارى، سرقت، حسادت، از دست دادن و گذرا بودن هست. «عیشة راضیة»
💫🟢6- رضایت از زندگى، از نشانه هاى جامعه بهشتى است. «فهو فى عیشة راضیة»
🥀🤍7- مبناى كیفر و پاداش، عمل است كه با ترازوى عدل سنجیده مى شود. «ثقلت موازینه... خفّت موازینه»
1-11.mp3
5.48M
💫🌹تفسیر سوره مبارکه قارعه آیات ﴿11-1﴾
حجت الاسلام قرائتی حفظه الله🌹💫
💫🌹شرح چهل حديث
🥀🤍امام خمینی رضوان الله علیه:
9️⃣2️⃣ حدیث بیست و نهم وصایای پیامبر
⬅️ در فضيلت گريه است
💫🌹و از براى گريه از خوف خدا نيز فضيلت بسيار است. چنانچه در اين حديث شريف فرموده: «به هر قطرهاش خداوند هزار خانه در بهشت بنا فرمايد.»
🥀🤍و جناب شيخ صدوق، رضوان اللّه عليه، بسند متصل از حضرت صادق، عليه السلام، از پدرانش، از رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، حديث كند كه در حديث مناهى فرموده است: «كسى كه چشمهايش گريان شود از ترس خدا، به هر قطره از اشك او در بهشت قصرى مزين به درّ و گوهر به او عنايت شود كه هيچ چشمى نديده باشد و هيچ گوشى نشنيده باشد و به قلب كسى خطور نكرده باشد.» [1]
💫🌹و عن ثواب الأعمال بإسناده عن أبي جعفر، عليه السّلام، قال قال رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله: ليس شيء إلّا و له شيء يعد له إلّا اللّه. فإنّه لا يعد له شيء و لا اله إلّا اللّه» لا يعد له شيء. و دمعة من خوف اللّه فإنّه ليس لها مثقال، فإن سالت على وجهه، لم يرهقه قتر و لا ذلّة بعدها أبدا. [2]
🥀🤍«فرمود حضرت باقر، عليه السلام، كه حضرت رسول خدا، صلّى اللّه عليه و آله، فرمود: هيچ چيز نيست مگر آنكه براى آن معادلى است، مگر خداوند كه هيچ چيز معادل او نيست، و «لا إله إلّا اللّه» كه معادله نكند با آن چيزى. و قطره اشك از ترس خدا كه هم ميزان آن چيزى نيست،
🔺و اگر جريان پيدا كند به رويش، فرو نگيرد آن را غبار و ذلّتى هيچگاه.»
🔻🔻🔻
💫🌹و در حديث است كه «انسان [كه] از كثرت گناه ما بين او و بين بهشت بيشتر است از بين زمين تا عرش، پس هر گاه گريه كند از خوف خدا درصورتىكه پشيمان شده است از آنها، ما بين او و بين بهشت نزديك شود مثل مژگان چشم به چشم.» [3]
🥀🤍و در كافى از حضرت صادق، عليه السلام، منقول است كه «هر چيزى را كيل و وزنى است، مگر گريه را كه قطرهاى از آن درياهاى آتش را خاموش مىكند.» و فرمود: «اگر يك نفر گرينده در يك امت باشد، همه مورد رحمت شوند.» [4]
🔺و احاديث از اين قبيل بسيار است. [5]
🥀پاورقی
[1] فى حديث المناهى، قال: و من ذرفت عيناه من خشية اللّه، كان له بكلّ قطرة قطرت من دموعه قصر في الجنّة مكلّل بالدّر و الجوهر، فيه ما لا عين رأت، و لا أذن سمعت، و لا خطر على قلب بشر. وسائل الشيعة، ج 11، ص 175، «كتاب الجهاد»، باب 15 از «ابواب جهاد نفس»، حديث 1.
[2] منبع پيشين، ص 7- 176، حديث 6. ثواب الأعمال، ص 17، «ثواب من قال «لا إله إلا اللّه»، حديث 6.
[3] قال الصادق (ع): إنّ الرّجل ليكون بينه و بين الجنّة أكثر ممّا بين الثّرى إلى العرش لكثرة ذنوبه، فما هو إلّا أن يبكى من خشية اللّه، عزّ و جلّ، ندما عليها حتى يصير بينه و بينها أقرب من جفنه إلى مقلته. وسائل الشيعة، ج 11، ص 178، «كتاب الجهاد»، باب 15 از «ابواب جهاد نفس»، حديث 10.
[4] أبي عبد اللّه (ع) قال: ما من شيء إلّا و له كيل و وزن إلّا الدّموع، فإنّ القطرة تطفئ بحارا من نار، و لو أن باكيا بكى في أمّة لرحموا. اصول كافى، ج 2، ص 481، «كتاب الدعاء»، «باب البكاء»، حديث 1.
[5] كلينى در كافى 13 حديث در «باب بكاء»، و شيخ حرّ عاملى 15 حديث در باب 15 از «ابواب جهاد نفس» در فضيلت گريستن نقل مىكنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💫🌹#صوت کوتاه
🥀🤍انسان سیر نمیشود...
#نکته_اخلاقی