🔳سالروز وفات حضرت شاه عبدالعظیم حسنی، یادگار پر برکت امام حسن مجتبی(علیهماالسلام) تسلیت باد
🥀🤍مروری کوتاه بر زندگینامه حضرت عبدالعظیم حسنے (علیه السلام)
🌙🖤شیخ المحدّثین «صدوق» از محمّد بن یحیی عطّار – که یکی از اهالی ری است – این گونه نقل کرده که خدمت امام هادی علیه السلام رسیدم،
🥀🤍ایشان فرمود: «کجا بودی؟»
🌙🖤گفتم: حسین بن علی علیه السلام را زیارت کردم،
🥀🤍امام هادی علیه السلام فرمود:
بدان که اگر قبر عبدالعظیم را در شهر خودتان زیارت کنی، مانند کسی هستی که حسین بن علی علیه السلام را زیارت کرده باشد».
🌙🖤حضرت شاه عبدالعظیم که کنیه اش ابوالقاسم و ابوالفتح نیز بوده، در روز چهارم ماه ربیع الثانی سنه 173 هجری قمری در زمان هارون الرشید در مدینه در خانه جدّش حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام متولّد شده و پس از مدّت 79 سال و شش ماه و یازده روز قمری عمر ، در روز آدینه پانزدهم شوّال المکرّم سنه 252 هجری قمری ، مطابق سیزده مهر ماه قدیم سنه 235 یزدگردی ، در زمان المعتزّ بالله عبّاسی به سرای آخرت رحلت نمود.
🥀🤍تبار حضرت عبدالعظیم حسنی با چهار واسطه، به سبط اکبر پیامبر خدا صلی الله علیه وآله و خاندان وحی میرسد،
🌙🖤احمد بن علی نجاشی - که یکی از ارکان علم رجال است- درباره نسب آن بزرگوار مینویسد:
🔺هنگامی که جنازه او را برای غسل برهنه میکردند، در جیب لباس وی نوشتهای یافت شد که در آن، نسبش، این گونه ذکر شده بود:
🔺من ابوالقاسم، عبدالعظیمبن عبداللهبن علیبن حسنبن زیدبن علیبن حسنبن علیبن ابیطالب هستم.
🔻🔻🔻
🥀🤍حضرت عبدالعظیم(علیه السلام) در عصر خود، مجتهد توانمندی بوده که براساس اصول و قواعدی که از اهلبیت (علیهم السلام) در اختیار داشته، میتوانسته دیدگاههای اسلام ناب را در زمینههای مختلف اعتقادی و عملی استخراج کند و به پرسشهای مردم پاسخ گوید.
🌙🖤 ایشان شخصی پرهیزگار و دیندار بود . اهل عبادت بود و به امانتداری و راستگویی شهرت داشت . به امور دینی دانا بود . توحید و عدل را باور داشت و بسیار حدیث و روایت [ از اهل بیت علیه السّلام ] نقل می کرد .
🥀🤍ایشان دوران حیات پنج امام از امامان اهل بیت علیهم السّلام - یعنی امام کاظم علیه السّلام تا امام عسکری را درک کرده است.
🌙🖤شاید از آن جهت که حرم عبدالعظیم حسنی (علیه السلام) برای ایرانیان همچون حرم مطهر اباعبدالله الحسین علیه السلام دارای برکات و کرامات است ایشان به سیدالکریم شهرت یافته اند.
السلام علیک یابن السادة الاطهار
السلام علیک یابن المصطفین الاخیار
7.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 #استوری | یارم از قدیم...
🌙🖤یا عبدالعظیم الحسنی (علیه السلام)...
🏴 ویژه ایام رحلت حضرت سیدالکریم (علیه السلام)
🍃🌸بسم الله الرحمن الرحیم
🍃🤍با معارف قرآن کریم بیشتر آشنا شویم
🍃🌸سوره مبارکه ملک آیه ﴿28﴾
🍃🤍28- قُلْ أَرَءَيْتُمْ إِنْ أَهْلَكَنِىَ اللَّهُ وَمَن مَّعِىَ أَوْ رَحِمَنَا فَمَن يُجِيرُ الْكَافِرِينَ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ
🍃🌸(اى پیامبر!) بگو: اگر خداوند من و كسانى را كه با من هستند نابود كند، یا بر ما رحم نماید، پس چه كسى كافران را از عذاب دردناك پناه مى دهد؟
🌹نکته ها:
🍃🤍در روایات مى خوانیم كه كفّار مكّه آرزوى مرگ پیامبر اكرم صلى الله علیه وآله و مسلمانان را داشتند. این آیه مى فرماید و بر فرض كه آنان از دنیا بروند، چه كسى شما را از قهر خدا پناه خواهد داد؟
🍃🌸در سوره طور نیز این آرزو مطرح شده است: «ام یقولون شاعر نتربّص به ریب المنون»(32) آنان مى گویند: محمد شاعرى است كه برایش حوادث تلخ و مرگ را انتظار مى كشیم. در آیه 12 سوره فتح نیز این آرزوى كفار مطرح شده است كه پیامبر و مؤمنان از جبهه سالم برنگردد. «بل ظننتم ان لن ینقلب الرسول والمؤمنون الى اهلیهم»
🍃🤍مى گویند كودكى گریز پاى، مرگ استادش را از خداوند طلب مى كرد، پدرش به او گفت: اگر مى خواهى از درس و بحث خلاصى یابى، باید مرگ مرا از خداوند طلب كنى، زیرا اگر معلم تو بمیرد، من تو را نزد معلم دیگرى خواهم فرستاد.
32) طور، 30
🌹پيام ها:
🌸 1- شیوه احتجاج و گفتگوى با كفّار را از وحى یاد بگیریم. «قل ارایتم...»
🤍 2- پیامبر(صلی الله علیه وآله) امین وحى است. «قل...»، (حتى كلمه «قل» را حذف نمى كند.)
🌸 3- در شیوه تبلیغ، گاهى حقایق را باید در قالب فرض مطرح كرد. «ان اهلكنى اللّه»
🔻🔻🔻
📌 4- كفار، همان گونه كه نسبت به شخص پیامبر بغض و كینه دارند، نسبت به پیروان او هم كینه دارند. «اهلكنى اللّه و من معى»
🤍 5 - مؤمن باید بین بیم و امید زندگى كند. «اهلكنى اللّه... او رحمنا»
📌 6- هیچ چیز و هیچ كس نمى تواند مانع نزول قهر الهى بر كفّار شود. «فمن یجیر الكافرین من عذاب الیم» (شعار بعضى از كافران، «و ما نحن بمعذّبین»(33) بود، یعنى ما گرفتار عذاب نمى شویم ولى قرآن مى فرماید آنان به عذاب دچار مى شوند.)
♨️ 7- كسى كه براى اولیاى خداوند آرزوى درد و هلاكت كند، به عذاب دردناك گرفتار خواهد شد. «عذاب الیم»
33) شعراء، 138.
🍃🌸شرح چهل حديث
🍃🤍امام خمینی رضوان الله علیه:
1️⃣3️⃣ حدیث سی و یکم وصف ناپذیری
⬅️فصل در اشاره به مقامات ائمه، عليهم السلام، است
🍃🌸بدان كه از براى اهل بيت عصمت و طهارت، عليهم الصلاة و السّلام، مقامات شامخه روحانيهاى است در سير معنوى إلى اللّه كه ادراك آن علما نيز از طاقت بشر خارج و فوق عقول ارباب عقول و شهود اصحاب عرفان است،
🍃🤍چنانچه از احاديث شريفه ظاهر شود كه در مقام روحانيت با رسول اكرم، صلّى اللّه عليه و آله، شركت دارند و انوار مطهره آنها قبل از خلقت عوالم مخلوق و اشتغال به تسبيح و تحميد ذات مقدس داشتند.
🍃🌸كافى بإسناده عن محمّد بن سنان قال كنت عند أبي جعفر الثّاني، عليه السّلام، فأجريت اختلاف الشّيعة، فقال: يا محمّد، إنّ اللّه تبارك و تعالى لم يزل متفرّدا بوحدانيّته، ثمّ خلق محمّدا و عليّا و فاطمة، فمكثوا ألف دهر، ثمّ خلق جميع الأشياء فأشهدهم خلقها و أجرى طاعتهم عليها و فوّض أمورها إليهم، فهم يحلّون ما يشاءون و يحرّمون ما يشاءون، و لن يشاءوا إلّا أن يشاء اللّه تعالى. ثمّ قال: يا محمّد، هذه الدّيانة الّتى من تقدّمها مرق، و من تخلّف عنها محق، و من لزمها لحق. خذها إليك يا محمّد. [1]
🍃🤍و بإسناده عن المفضّل قال قلت لأبي عبد اللّه، عليه السّلام: كيف كنتم حيث كنتم في الأظلّة؟ فقال: يا مفضّل، كنّا عند ربّنا، ليس عنده أحد غيرنا في ظلّة خضراء، نسبّحه و نقدّسه و نهلّله و نمجّده، و ما من ملك مقرّب و لا ذي روح غيرنا حتّى بدا له في خلق الأشياء، فخلق ما شاء كيف شاء من الملائكة و غيرهم، ثمّ أنهى علم ذلك إلينا. [2]
🔻🔻🔻
🍃🌸و احاديثى كه در طينت ابدان و خلق ارواح و قلوب آنها و آنچه كه به آنها از اسم اعظم عطا شده و علومى كه به آنها از خزينه غيب الهى مرحمت شده، از علوم انبيا و ملائكه و بالاتر از آن، آنچه در وهم من و تو نيايد،
🍃🤍و آنچه در ساير فضايل آنها در ابواب متفرقه كتب معتبره اصحاب، خصوصا اصول كافى است به قدرى است كه عقول را حيران كند و به اسرار و حقايق آنها كسى آگاه نگردد جز خود ذوات مقدسه آنان. و در اين حديث شريف كه ما اكنون به شرح آن اشتغال داريم اشاره به يكى از فضايل فرموده.
🍃🌸و آن آيه «تطهير» است كه از طرق عامه و خاصه اخبار به حد تواتر است كه در شأن اهل بيت عصمت وارد است. و مراد از اهل بيت به اتفاق شيعه و استفاضه اخبار يا تواتر آن از طرق عامه در اين آيه شريفه اهل بيت عصمت و طهارت است كه ذكر آن از قبيل توضيح واضحات است.
🥀پاورقی
[1] «در كافى با سندش از محمد بن سنان روايت كرده كه او گفت من در محضر امام محمد تقى (ع) از اختلاف شيعه سخن گفتم، حضرت فرمود: «اى محمد خداى تبارك و تعالى همواره در يگانگى خود بي همتاست. در آغاز محمد و على و فاطمه را آفريد، آنها هزار دوران بماندند. سپس همه چيزهاى ديگر را آفريد و ايشان را بر آفريدگان خود گواه گرفت و اطاعت ايشان را بر آنها مقرر ساخت و كارهاى آفريدگان را به آنها واگذاشت، پس آنها هر چه را خواهند حرام سازند و هر چه را خواهند حلال كنند، و هرگز نخواهند جز آنچه را كه خدا بخواهد.
سپس فرمود: «اى محمد، اين است آن آيينى كه هر كه از آن پيش افتد از دين بيرون رفته است، و هر كه از آن عقب بماند، نابود گردد، و هر كه با آن همراه باشد، به حق رسيده است. اى محمد، آنچه را گفتم مغتنم شمار.» اصول كافى، ج 1، ص 441، «كتاب الحجة»، «باب مولد النبى (ص) و وفاته»، حديث 5.
[2] «و [در كافى] با سند خود از مفضل روايت كند كه گفت به امام صادق (ع) عرض كردم آن گاه كه در اظله (سايهها) قرار داشتيد چگونه بوديد. فرمود: «اى مفضّل، ما نزد پروردگار خود بوديم و نزد او كسى جز ما كه در سايه سبز فام او بوديم نبود، خداى را تسبيح مىگفتيم و تقديس مىكرديم و او را به يگانگى مىستوديم. جز ما نه فرشته بود و نه ذى روحى، تا آنكه خدا اراده آفرينش چيزها را كرد و فرشتگان و ديگر آفريدگان را آنگونه كه خواست آفريد و سپس علم آن را به ما رسانيد. اصول كافى ج 1، ص 441، «كتاب الحجة»، «باب مولد النبى (ص) و وفاته» حديث 7.
10.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا