75-76.mp3
5.18M
📌تفسیر سوره توبه (برائت) آیات 75-76 (صوتی)
حجت الاسلام قرائتی حفظه الله📌
https://eitaa.com/khoban72
🔳شرح چهل حديث( اربعين حديث)🔳
🌷🍃امام خمینی رضوان الله علیه:
3️⃣1️⃣ حدیث سیزدهم، توکل
⬅️ فصل در بيان معانى توكل است و درجات آن
🔺ادامه
🟢🍃پس، بدان كه يكى از اصول معارف، كه مقامات سالكين بدون آن حاصل نشود، علم به ربوبيت و مالكيت حق است و كيفيت تصرف ذات مقدس است در امور. و ما وارد در اين بحث از وجهه علمى نشويم، زيرا كه مبتنى است بر تحقيق جبر و تفويض، و آن با وضع اين اوراق مناسبتى ندارد، 🔺و فقط بيان درجات مردم را در معرفت به آن مىنماييم.
1️⃣ پس، گوييم كه مردم در معرفت ربوبيت ذات مقدس بسى مختلف و متفاوتاند. عامه موحدين حق تعالى را خالق مبادى امور و كليات جواهر و عناصر اشيا مىدانند، و تصرف او را محدود مىدانند و احاطه ربوبيت را قائل نيستند. اينها به حسب لقلقه لسان گاهى مىگويند مقدّر امور حق است و همه چيز در تحت تصرف اوست و هيچ موجودى بىاراده مقدسه او موجود نشود، ولى صاحب اين مقام نيستند،
🔺نه عِلما و نه اِيمانا و نه شُهودا و وِجدانا.
⚪️🍃اين دسته از مردم، كه ما خود نيز گويى داخل آنها هستيم، علم به ربوبيت حق تعالى ندارند و توحيدشان ناقص و از ربوبيت و سلطنت حق محجوباند به اسباب و علل ظاهره، و داراى مقام توكل، كه اكنون سخن در آن است، نيستند جز لفظا و ادعائا، و لهذا در امور دنيا به هيچ وجه اعتماد [به حق] نكنند و جز به اسباب ظاهره و مؤثرات كونيه به چيز ديگر متشبث نشوند،
🔻🔻🔻
🌷🍃و اگر گاهى در ضمن توجهى به حق كنند و از او مقصدى طلبند، يا از روى تقليد است يا از روى احتياط است، زيرا كه ضررى در آن تصور نكنند و احتمال نفع نيز مىدهند، در اين حال رائحهاى از توكل در آنها هست، ولى اگر اسباب ظاهره را موافق ببينند، بكلى از حق تعالى و تصرف او غافل شوند.
🟢🍃و اينكه گويند توكل منافات ندارد با كسب و عمل، مطلب صحيحى است، بلكه مطابق برهان و نقل است، ولى احتجاب از ربوبيت و تصرف [او] و مستقل شمردن اسباب منافى توكل است. اين دسته از مردم كه در كارهاى دنيايى هيچ تمسك و توكّلى ندارند، راجع به امور آخرت خيلى لاف از توكل زنند!
⚪️🍃در هر علم و معرفت يا تهذيب نفس و عبادت و اطاعت كه تهاون كنند و سستى و تنبلى نمايند، فورا اظهار اعتماد بر حق و فضل او و توكل بر او نمايند. مىخواهند بدون سعى و عمل با لفظ «خدا بزرگ است» و «متوكليم به فضل خدا» درجات آخرتى را تحصيل كنند! در امور دنيا گويند سعى و عمل و توكل با اعتماد به حق منافات ندارد، و در امور آخرت سعى و عمل را منافى با اعتماد به فضل حق و توكل بر او شمارند.
⚫️🍃اين نيست جز از مكائد نفس و شيطان، زيرا كه اينها نه در امور دنيا و نه در امور آخرت متوكلاند و در هيچيك اعتماد به حق ندارند، لكن چون امور دنيوى را اهميت مىدهند، به اسباب متشبث مىشوند و به حق و تصرف او اعتماد نكنند، و به عكس كارهاى آخرت را چون اهميت نمىدهند و ايمان حقيقى به يوم معاد و تفاصيل آن ندارند، براى آن عذرى مىتراشند. گاهى مىگويند خدا بزرگ است، گاهى اظهار اعتماد به حق و شفاعت شافعين مىكنند، با اينكه تمام اين اظهارات جز لقلقه لسان و صورت بيمعنى چيز ديگر نيست و حقيقت ندارد.
2️⃣طايفه دوم اشخاصى هستند كه يا با برهان يا با نقل معتقد شدند و تصديق كردند كه حق تعالى مقدّر امور است و مسبّب اسباب و مؤثر در دار وجود و قدرت و تصرف او محدود به حدى نيست. اينها در مقام عقل توكل به حق دارند، يعنى اركان توكل پيش آنها عقلا و نقلا تمام است، از اين جهت خود را متوكل دانند. و دليل بر لزوم توكل نيز اقامه كنند، زيرا كه اركان توكل را ثابت نمودند، و آن چند چيز است:
🟢🍃يكى آنكه حق تعالى عالم به احتياج عباد است، يكى آنكه قدرت دارد به رفع احتياجات، يكى آنكه بخل در ذات مقدسش نيست، يكى آنكه رحمت و شفقت بر بندگان دارد، پس، لازم است توكل كردن بر عالم قادر غير بخيل رحيم بر بندگان، زيرا كه قائم به مصالح آنها مىشود و نگذارد از آنها فوت شود مصلحتى، گر چه خود آنها تميز ندهند مصالح را از مفاسد. اين طايفه گرچه علما متوكلاند، ولى به مرتبه ايمان نرسيده، و از اين جهت در امور متزلزلاند و عقل آنها با قلب آنها در كشمكش است و عقل آنها مغلوب است، زيرا كه قلوب آنها متعلق به اسباب است و از تصرف حق محجوب است.
3️⃣ طايفه سيّم آناناند كه تصرف حق را در موجودات به قلوب رسانده و قلوب آنها ايمان آورده به اينكه مقدّر امور حق تعالى و سلطان و مالك اشيا اوست، و با قلم عقل در الواح دلها اركان توكل را رساندهاند. اينها صاحب مقام توكل هستند. ولى اين طايفه نيز در مراتب ايمان و درجات آن بسيار مختلفاند
⚪️🍃تا به درجه اطمينان و كمال آن رسد كه آن وقت درجه كامله توكل در قلوب آنها ظاهر شود و تعلق و دلبستگى به اسباب پيدا نكنند و دل آنها چنگ به مقام ربوبيت زند و اطمينان و اعتماد به او پيدا كند، چنانچه آن عارف توكل را تعريف كرد به «طرح بدن در راه عبوديت و تعلق قلب به ربوبيت.» اينها كه ذكر شد در صورتى است كه قلب واقع باشد در مقام كثرت افعالى، والا از مقام توكل بگذرد و خارج از مقصود گردد.
⚫️🍃پس، معلوم شد كه توكل را درجاتى است، و شايد درجهاى را كه حديث شريف متعرض شده است توكلى است كه در طايفه دوم باشد، زيرا كه مبادى آن را علم قرار داده. و شايد اشاره به درجات ديگر كه در اعتبار ديگر است باشد. زيرا كه از براى توكل درجات ديگرى به تقسيم ديگر است.
🌷🍃و آن چنان است كه همان طور كه در درجات سلوك اصحاب عرفان و رياضت از مقام كثرت به وحدت مثلا كمكم رسند و فناى مطلق افعالى دفعتا واقع نشود، بلكه تدريجا شود- اوّل در مقام خود و پس از آن در ساير موجودات مشاهده شود- حصول توكل و رضا و تسليم و ساير مقامات نيز بتدريج گردد: ممكن است اوّل در پارهاى امور و در اسباب غائبه خفيه توكل كند، پس از آن كمكم به مقام مطلق رسد، چه اسباب ظاهره جليّه داشته باشد يا اسباب باطنه خفيه، و چه در كارهاى خود باشد يا بستگان و متعلقان خود. از اين جهت در حديث شريف فرمود يكى از درجات آن است كه
🔺در تمام امورت توكل كنى.
[1] منازل السائرين ص 33. «قسم معاملات»، باب 27.
[2] اين كلام از أبو تراب نخشبى نقل شده است. رساله قشيريه- ج 1. ص 468.
https://eitaa.com/khoban72
11.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔳صبر برای خداوند متعال
🌷🍃امام خامنه ای حفظه الله:
🟢🍃 درس اخلاق
https://eitaa.com/khoban72
🔳عارف بالله حضرت آیت الله ناصری(رحمت الله علیه):
🌷🍃 تمام امید آقای خامنه ای ، #امام_زمان (علیه السلام)است، و از احدی پروا ندارد
📌 ایشان گرفتار خواصی است که نمیفهمند!
🔺و قدرایشان را نمیدانند!!!
🟢🍃 بنده معتقدم مقام رهبری تنهاست
تمام گرفتاری ها بر قلب ایشان وارد میشود
🔺اما قلب ایشان را امام زمان ( علیه السلام )نگه داشته است
⚪️🍃خدا میداند که ایشان ««مؤید من عندالله »»است
🌷🍃ما موظفیم همانگونه که اسلام و قرآن را تبلیغ میکنیم رهبری را هم تبلیغ کنیم
⚫️🍃در آینده اتفاقاتی میافتد
🔺هر چیزی پیش آمد ، هرصحبتی یا حرفی شد ، شما تلاش کنید از رهبری جدا نشوید
🌷🍃من بین خودم و خدای خودم برای این حجتی دارم
از رهبری جدا نشوید..
#امام_زمان_عج
#رهبری
https://eitaa.com/khoban72
14.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔳قصه ماشاءالله نجّار
🌷🍃حجت الاسلام پناهیان
https://eitaa.com/khoban72
🔳 سی هزار نفر در برابر حجت خدا...
🟢🍃قالَ علی بن الحسین(علیه السلام) لَا يَوْمَ كَيَوْمِ الْحُسَيْنِ (علیه السلام) ازْدَلَفَ عَلَيْهِ ثَلَاثُونَ أَلْفَ رَجُلٍ يَزْعُمُونَ أَنَّهُمْ مِنْ هَذِهِ الْأُمَّةِ كُلٌّ يَتَقَرَّبُ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ بِدَمِهِ وَ هُوَ بِاللَّهِ يُذَكِّرُهُمْ فَلَا يَتَّعِظُونَ حَتَّى قَتَلُوهُ بَغْياً وَ ظُلْماً وَ عُدْوَاناً
⚪️🍃امام زین العابدین(علیه السلام) فرمود: هیچ روزی مانند روز [شهادت] حسین نیست که سی هزار نفر علیه او جمع شدند و همه گمان میکردند از این امت هستند و همه میخواستند با ریختن خون او به خدا نزدیک شوند در حالی که حسین آنها را نصیحت می کرد، اما تاثیری نداشت تا اینکه او را از روی سرکشی و ظلم و دشمنی کشتند.
📚:امالی شیخ صدوق، ص۴۶۲
https://eitaa.com/khoban72
10.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ماجرای کتک خوردن شمر تعزیه از مردم و جان دادنش
🔺و اتفاقات عجیب بعد از آن
https://eitaa.com/khoban72
⁉️ قالیچهی سوخته چقدر بها دارد؟
🔳 مردی ﺑﺪﻫﮑﺎﺭ ﺷده بود، يک ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ توی خونه ﺩﺍﺷﺖ،
🔺ﮔﻮﺷﻪی ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ.
مجبور بود؛ همون رو برداشت برد بازار برای فروش.
🟢🍃ﻫﺮ ﻣﻐﺎﺯﻩﺍﯼ كه میرﻓﺖ، میگفتن: ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ، ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﺎ ۱۰۰ ﯾﺎ ۱۵۰ تومن ﺑﯿﺸﺘﺮ نمیخریم.
ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺑﻮﺩ و به ﺍﻣﯿﺪ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﺑﺨﺮﻥ ﺍﺯ اﯾﻦ ﻣﻐﺎﺯﻩ ﺑﻪ ﺍﻭﻥ ﻣﻐﺎﺯﻩ میرفت.
⚪️🍃داخل ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﻣﻐﺎﺯﻩﻫﺎ، حاج جواد فرشچی ﻣﻐﺎﺯﻩﺩﺍﺭ، از منصفهای بازار و از ارادتمندان اهل بیت(ع) پرﺳﯿﺪ:
قالیِ خوبیه؛ چرا ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺧﻮﺑﯽ ﺭﻭ ﻣﺮﺍﻗﺒﺖ ﻧﮑﺮﺩﯾﺪ؟
🔳ﮔﻔﺖ: ﻣﻨﺰلمون ﺭﻭﺿﻪ ﺩﺍﺷﺘﯿﻢ،
🔺ﻣﻨﻘﻞ ﭼﺎﯾﯽ ﺭﻭﯼ ﺍﯾﻦ ﻗﺎﻟﯽ ﺑﻮﺩ، ﺫﻏﺎلها ﺭﯾﺨﺖ و ﻗﺎﻟﯽ ﺳﻮﺧﺖ.😭
🌷🍃حاججواد یک تکونی به خودش داد: گفتی ﺗﻮ ﺭﻭﺿﻪ ﺳﻮﺧﺘﻪ؟
گفت: بله.😭
⁉️حاججواد گفت: ﺍﯾﻦ ﺍﮔﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﺑﻮد ۵۰۰ تومن ﻣﯽﺍﺭﺯﯾﺪ ﺍﻣﺎ ﺣﺎﻻ ﮐﻪ ﺑﺮﺍی اﺭﺑﺎﺏ ﻣﻦ ﺳﻮﺧﺘﻪ ﻣﻦ ١ ﻣﯿﻠﯿﻮﻥ ﺍﺯﺕ میخرﻡ.😭
🟢🍃قالیچه رو خرید و روی میزش پهن کرد و تا آخر عمرش روی قسمت سوختهی قالیچه که به اندازهی کف دست بود گل محمدی پرپر میکرد و دوستان صمیمی و همکارانش همه به نیّت تبرک، یک پَر از گلها را برداشته، توی چاییشون میریختند.
🖤🍃 اوﻥ ﻗﺎﻟﯿﭽﻪ تو روضه سوخته ﺑﻮﺩ قیمت گرفت؛
کاش دلمون تو روضهها بسوزه؛
🔺اونوقت بگیم: یا امام حسین(علیه السلام) دل سوخته رو چند میخری ؟
https://eitaa.com/khoban72