🔺🔺🔺
در آیات دیگر قرآن کریم، به برخى دیگر از عوامل گمراهى مردم اشاره شده كه عبارتند از:
♨️الف: طاغوت، كه گاهى با تحقیر «استخفّ قومه»(192) و گاهى با تهدید مردم را منحرف مى كند. «لاجعلنّك من المسجونین»(193)
📌ب: شیطان، كه با وسوسه هایش انسان را گمراه مى كند. «یرید الشّیطان ان یضلّهم»(194)
♨️ج: عالم و هنرمند منحرف كه با استفاده از دانش و هنرش دیگران را منحرف مى سازد. «و اضلّهم السّامرى»(195)
📌د: صاحبان قدرت و ثروت، كه با استفاده از قدرت و ثروت، مردم را از حقّ بازمى دارند. «انّا اَطعنا سادتنا و كبراءنا فاضلّونا السبیلا»(196)
♨️ه: گویندگان و خوانندگانى كه مردم را سرگرم كرده و آنان را از حقّ و حقیقت باز مى دارند. «یشرى لهو الحدیث لیضلّ عن سبیل اللّه»
190) تفسیر المیزان. 191) تفسیر نمونه. 192) زخرف، 54. 193) شعراء، 29. 194) نساء، 60.
195) طه، 85. 196) احزاب، 67.
🌹پيام ها:
📌1- سرمایه گذارى براى مبارزه و تهاجم فرهنگى علیه حقّ، سابقه اى طولانى دارد. «و من النّاس من یشترى لهو الحدیث»
♨️ 2- هر آن چه در مقابل حكمت قرار گیرد، لهو و مانع رسیدن به كمال است. «الكتاب الحكیم - لهو الحدیث» (تعجّب از افرادى است كه حكمت رایگان پیامبر معصوم را رها كرده و بدنبال خرید لهو از افراد لاابالى مى باشند.)
📌 3- ابزار مخالفان راه خدا، منطق و حكمت نیست، سخنان لهو و بى پایه است. «من یشترى لهوالحدیث لیضلّ عن سبیل اللّه»
♨️ 4- خرید وسایل لهو و امورى كه انسان را از كمال باز مى دارد، نشانه ى جهالت و نادانى است. «یشترى لهو الحدیث... بغیر علم»
📌 5 - تناسب كیفر با عمل، نشانه ى عدالت است. آن ها كه حقّ را با تمسخر اهانت مى كنند.🔻🔻🔻
🥀دورى از سخن و مجلس باطل
⛔️ از دیدگاه اسلام، آهنگ هایى كه متناسب با مجالس فسق و فجور و گناه باشد و قواى شهوانى را تحریك نماید، حرام است، ولى اگر آهنگى مفاسد فوق را نداشت، مشهور فقها مى گویند:
🔺شنیدن آن مجاز است.
♨️امام باقرعلیه السلام فرمود: غنا، از جمله گناهانى است كه خداوند متعال براى آن وعده ى آتش داده است، سپس این آیه را تلاوت فرمود: «و من النّاس من یشترى لهو الحدیث...».(197) بنابراین غنا، از گناهان كبیره است، زیرا گناه كبیره به گناهى گفته مى شود كه در قرآن کریم به آن وعده ى عذاب داده شده است.
📌در سوره ى حج مى خوانیم: «واجتنبوا قول الزّور»(198) از سخن باطل دورى كنید.
امام صادق علیه السلام فرمود: «مراد از «قول زور» آوازه خوانى و غناست».(199)
♨️از امام صادق و امام رضاعلیهم السلام نیز نقل شده كه یكى از مصادیق «لهو الحدیث» در سوره ى لقمان، غنا مى باشد.
📌 در روایات مى خوانیم:(200)
غنا، روح نفاق را پرورش مى دهد و فقر و بدبختى مى آورد.
⛔️ زنان آوازه خوان و كسى كه به آن ها مزد مى دهد و كسى كه آن پول را مصرف مى كند، مورد لعنت قرار گرفته اند، همان گونه كه آموزش زنان خواننده حرام است.
♨️ خانه اى كه در آن غنا باشد، از مرگ و مصیبت دردناك در امان نیست، دعا در آن به اجابت نمى رسد و فرشتگان وارد آن نمى شوند.(201)
🥀 آثار مخرّب غنا
📌1. ترویج فساد اخلاق و دور شدن از روح تقوا و روى آوردن به شهوات و گناهان، تا آنجا كه یكى از سران بنى امیّه (با آن همه آلودگى) اعتراف مى كند: غنا، حیا را كم و شهوت را زیاد مى كند، شخصیّت را درهم مى شكند و همان كارى را مى كند كه شراب مى كند.🔻🔻
🔺🔺🔺
♨️برخى انسان ها از راه نوشیدن شراب و یا مصرف مواد مخدر خود را وارد دنیاى بى خیالى و بى تفاوتى می كنند، برخى هم از طریق شنیدن سخنان باطل و شهوت انگیزِ یك آوازه خوان، غیرت خود را نادیده مى گیرند و در دنیاى بى تفاوتى به سر مى برند.
📌2. غفلت از خدا، غفلت از وظیفه، غفلت از محرومان، غفلت از آینده، غفلت از امكانات و استعدادها، غفلت از دشمنان، غفلت از نفس و شیطان. انسانِ امروز با آن همه پیشرفت در علم و تكنولوژى، در آتشى كه از غفلت او سرچشمه مى گیرد، مى سوزد.
♨️آرى، غفلت از خداوند متعال، انسان را تا مرز حیوانیّت، بلكه پائین تر از آن پیش مى برد. «أولئك كالانعام بل هم أضلّ أولئك هم الغافلون»(202)
📌 امروزه استعمارگران براى سرگرم كردن و تخدیر نسل جوان، از همه ى امكانات از جمله ترویج آهنگ هاى مبتذل، از طریق انواع وسائل و امواج، براى اهداف استعمارى خود سود مى جویند.
♨️ 3. آثار زیان بار آهنگ هاى تحریك آمیز و مبتذل بر اعصاب، بر كسى پوشیده نیست. در كتاب تأثیر موسیقى بر روان و اعصاب، نكات مهمّى از پایان زندگى و فرجام بدِ نوازندگان آلات موسیقى و گرفتارى آن ها به انواع بیمارى هاى روانى و سكته هاى ناگهانى و بیمارى هاى قلبى و عروقى و تحریكات نامطلوب ذكر شده كه براى اهل نظر قابل توجّه و تأمّل است.(203)
🥀 خواننده ى عزیز!
🌹🍃🍃🍃 خداوند متعال، جهان را براى بشر و بشر را براى تكامل و رشد و قرب معنوى آفرید. او جهان آفرینش را مسخّر ما نمود و فرشتگان را به تدبیر امور ما وادار كرد. انبیا و اولیا را براى هدایت ما فرستاد و آنان تا سرحدّ مرگ و شهادت پیش رفتند. فرشتگان را براى آدم به سجده وا داشت، روح الهى را در انسان دمید و بهترین صورت و سیرت را به انسان عطا كرد، قابلیّت رشد تا بى نهایت را در او به ودیعه گذاشت، او را با عقل، فطرت، و انواع استعدادها مجهّز نمود و تنها در آفرینش او، به خود آفرین گفت. «فتبارك اللّه أحسن الخالقین»(204)
⁉️ آیا این گل سرسبد هستى، با آن همه امتیازات مادّى و معنوى، باید خود را در اختیار هر كسى قرار دهد؟
📍🍃 امام كاظم علیه السلام فرمود: به هر صدایى گوش فرا دهى، برده ى او هستى. آیا حیف نیست ما برده یك خواننده ى كذائى باشیم؟!
📌 آیا شما حاضرید هر صدایى را روى نوار كاست ضبط كنید؟ پس چگونه ما هر صدایى را روى نوار مغزمان ضبط مى كنیم؟ عمر، فكر و مغز، امانت هایى است كه خداوند متعال به ما داده تا در راهى كه خودش مشخّص كرده صرف كنیم و اگر هر یك از این امانت ها را در غیر راه خدا صرف كنیم به آن امانت خیانت كرده ایم و در قیامت باید پاسخگو باشیم.
♨️ قرآن کریم با صراحت در سوره ى اسراء مى فرماید: «انّ السّمع و البصر و الفؤاد كلّ اولئك كان عنه مسئولاً»(205) گوش و چشم و دل همگى مورد سؤال قرار مى گیرند. آرى انسان باید نگهبان چشم و گوش و دل خود باشد و اجازه ندهد هر ندایى وارد آن شود. در حدیث مى خوانیم: دل، حَرَم خداست، نگذارید غیر خدا وارد آن شود.(206)
🌹🍃اسلام، براى برطرف كردن خستگى و ایجاد نشاط، راه هاى مناسب و سالمى را به ما ارائه كرده است؛ ما را به سیر و سفر، ورزش و شنا، كارهاى متنوّع و مفید، دید و بازدید، گفتگوهاى علمى و انتقال تجربه، رابطه با فرهیختگان و مهم تر از همه ارتباط با آفریدگار هستى و یاد او كه تنها آرام بخش دل هاست، سفارش كرده است. چرا خود را سرگرم لذّت هایى كنیم كه پایانش، ذلّت و آتش باشد.
📌حضرت على علیه السلام مى فرماید: «لاخیر فى لذّةٍ من بعدها النّار»(207)، در لذّت هایى كه پایانش دوزخ است خیرى نیست. «مَن تَلذّد لمعاصى اللّه اَورثه اللّه ذلّاً»(208) هر كس با گناه و از طریق آن لذّت جویى كند، خداوند متعال او را خوار و ذلیل مى نماید.
197) كافى، ج 6، ص 431. 198) حج، 30.
199) زور» به معناى باطل، دروغ و انحراف از حقّ است و غنا، یكى از مصادیق باطل است.
200) این روایات در ابواب حرمت غنا در مكاسب محرّمه و كتب روایى آمده است.
201) میزان الحكمه. 202) اعراف، 179. 203) تفسیر نمونه، ج 17، ص 19 - 27. 204) مؤمنون، 14.
205) اسراء، 36. 206) بحار، ج 67، ص 25. 207) دیوان امام على علیه السلام، ص 204. 208) غررالحكم، 3565.
🔺🔺🔺
⚪️🍃لذا «جوانان ما، عزیزان ما، به تقویت بنیهی معنوی نیاز دارند؛ همهی ما نیاز داریم، جوانها بیشتر و بهتر جذب میکنند عوامل معنویّت را... این ارتباط با خدا به زندگی شما برکت میبخشد، به کشور هم برکت میبخشد، به آیندهی انقلاب هم برکت میبخشد.»
۱۴۰۰/۱۱/۲۸
🌹🍃هم چنین مسألهی «خودسازی خیلی مهم است؛ هم در ابعاد فردی، هم در ابعاد جمعی.»
۱۳۹۹/۲/۲۸
⚪️🍃چراکه «این کمک میکند به شما که از لغزشگاهها راحت عبور کنید، به سلامت عبور کنید. لغزشگاههایی وجود دارد؛ ترس، یک لغزشگاه است، تردید، یک لغزشگاه است، احساس ضعف، یک لغزشگاه است، انگیزههای ناسالم، یک لغزشگاه است.»
۱۳۹۹/۲/۲۸
🥀رمز تضمینی «استقامت» و «رسیدن به هدف»
🌹🍃 نگاهی به توصیههای امام خامنه ای حفظه الله:
🔺درباره تقویتِ معنویت در ماههای رجب و شعبان و آمادگی برای ماه مبارک رمضان
🔺 معنویت و خودسازی، عامل غلبه بر لغزشگاهها
⚪️🍃 معنویت «رابطه و اتصال قلبی با خداوند»است و «قوام حیات معنوی انسان به تذکّر و توسّل و خشوع و ذکر است.»
۱۳۸۹/۸/۶
🌹🍃در حقیقت، معنویت عنصرِ هدایتبخش و جهتدهندهی زندگی بشر در همهی عرصههاست: «یک بُعد لطیف معناگرا در هر انسانی وجود دارد... این بُعد، بُعد بسیار لطیفی است... این بُعد را اگر ما آحاد بشر بتوانیم در خودمان تقویت کنیم، بقیّهی ابعاد ما را هدایت خواهد کرد. نه این که بُعد معنوی و معناگرا جلوی غرایز را، جلوی نیازها را، جلوی تعقّل و خردورزی را بگیرد؛ نه، همهی این ها بهجای خود محفوظ است، این بُعد معنویّت و معناگرایی در انسان همهی این ابعاد دیگر را هدایت میکند.»
۱۳۹۵/۲/۱
⚪️🍃و فقدان معنویت سبب لغزش و گمراهی انسان میشود: «مردمی که از معنویّت محرومند و در زندگی مادّی غوطهورند، احساس خلأ و کمبود میکنند... بسیاری از جوامع غربی در چنین حالتی بودند و هستند.» ۱۳۸۰/۸/۱۲
🌹🍃«اگر ذخیره معنوی در وجود انسان از حدّ لازم پایینتر رود، انسان دچار لغزشها و گمراهیهای بزرگی خواهد شد. معنویت در وجود یک انسان، برای او مایه هدفدار شدن است؛ زندگی او را معنا میکند و به آن جهت میدهد.»🔻🔻
۱۳۸۱/۷/۱۷
15.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 #تماشایی | 🌷🍃 مسابقه با آقا...
🌹🍃🍃 وقتی آقا از مسابقه معنویت بین خودشان و نوجوانان میگویند...
🌸 #بهار_به_توان_بهار 🌸
🌷 نو+جوان؛ انرژی امید ابتکار🌷