🟡 شبهه
گفتم امام جعفر صادق كه بود؟ گفت: بنيانگذار فقه شيعه و از عالم ترين امامان شيعه.
گفتم خب اگر ايشان خیلی علم داشته اند، آيا كتابی كه نگارش ايشان باشد و ميزان علم وی را آشكار سازد موجود هست؟
گفت: نه، خودشان كتابی ننوشته اند، ولی بيش از شش هزار دانشجو داشته اند.
گفتم پس چرا كتابی ننوشته اند؟
از ارسطو كه بيش از دو هزار سال پيش می زيسته كتاب ارغنون، و از افلاطون كتاب ١٢جلدی جمهوريت به جا مانده كه ميزان علم آنها را آشكار می سازد. چطور در مورد ايشان اينگونه نيست؟
گفت: خلفای ظالم وقت اجازه ی نگارش به ايشان نمی داده اند.
گفتم پس با اين جو اختناق چگونه شش هزار دانشجو داشته اند؟
گفت: نمی دانم، ولی از ايشان احاديث بسياری به جا مانده است.
گفتم در كجا آمده؟
گفت: در كتاب بحارالانوار مجلسی و چند كتاب ديگر.
گفتم مجلسی در چه قرنی می زيسته؟
گفت: حدودا ٤ قرن پيش.
گفتم او از كجا به علم اين امام رسيد، در حالی كه حدود ٩ قرن بينشان فاصله بوده و كتابی از امام هم در دسترس نبوده؟ گفت: زياد كنجكاوی نكن.
🆔 @khobastbedaniem
🟢 پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹 صرف نظر از اشتباهات متنی در این شبهه، باید دانست که تنها راه کشف میزان علم یک فرد نگارش کتاب نیست، بلکه میزان دانش افراد را میتوان از طرق دیگر مانند پرورش شاگردان و نیز دانشی که به طور شفاهی به نسل های بعدی منتقل شده شناسایی کرد و چه بسا این روشها مؤثرتر باشد، چون درباره کتاب، ممکن است گفته شود دیگری نوشته و به دروغ به امام صادق علیهالسلام نسبت دادهاند.
🔻با این مقدمه یادآوری میشود که اولاً برخی از کتابهای نام برده شده مانند "ارغنون" این طور نیست که مانند کتاب های امروزی توسط ارسطو به نگارش در آمده باشد، بلکه نوشتههای پراکندهای از وی بوده که توسط شاگردانش جمعآوری شده است.
ثانیاً برخی از پژوهشگران حدود ۲۴ كتاب به امام علیه السلام نسبت میدهند مانند «رسالة فی علم الصناعة و الحجر المكرم» که فردی آلمانی به نام «دكترروسكا» در سال ۱۹۲۴ میلادی آن را به زبان آلمانی ترجمه و تحت عنوان «جعفر صادق امام شیعیان، كیمیاگر عربی» در هایدبرگ به چاپ رسانده است.
🔻ثالثاً امام صادق علیه السلام شاگردانی داشته که بعضاً پدر علوم جدید محسوب میشوند مانند جابر بن حیان که پدر علم شیمی است و به تصریح خودش از شاگردان امام صادق علیه السلام بوده است. (فهرست ابن ندیم ص۴۲۰)
🔻امام به شاگردان خود مطالبی آموزش داده که نشانگر احاطه حضرت بر زیست شناسی، انسان شناسی، نجوم و ... می باشد مانند آنچه مفضل بن عمر جمع آوری کرده و امروز در کتابی تحت عنوان «توحید مفضل» چاپ شده است.
🔻از امام صادق علیهالسلام دانش فقه یادگار مانده که برخی آموزههای حقوقی و جزایی آن قرنها بعد در بشر تثبیت شد مانند اصل برائت، اصل قانونی بودن جرم و مجازات، قاعده عدم عطف قانون بماسبق و...
🔻از اینها گذشته و از تمام تعاریف بزرگان مذاهب گوناگون از امام صادق علیه السلام که بگذریم، اساساً علم و فضیلت اصلی امام صادق و بقیه پیشوایان شیعه، علم قرآن است که موجب سعادت اخروی و جاودانه انسان میشود. اما چون سطح درک افرادی مانند شبهه افکن فوق، در این حد نیست و تنها علوم مادی را علم میدانند، به این نکته بسنده میشود که طبق آیه ۴۰ سوره نمل، «کسی که قطرهای از علم قرآن را داشته باشد میتواند تخت بزرگی را در یک چشم بر هم زدن از یمن به فلسطین منتقل کند. این در حالی است که ائمهی اطهار عالِم به همهی اسرار قرآنند». همچنین طبق روایات، تمام علوم بشر تا زمان ظهور، در برابر علمی که امام زمان علیه السلام برای بشریت به ارمغان می آورد دو بیست و هفتم (کمتر از ده درصد) است. (مختصر البصائر، ص ۳۲۰)
🔹اما اینکه گفته شده احادیث امام صادق علیهالسلام در کتابهایی با فاصله ۹ قرنی به دست ما رسیده، یک ادعای جاهلانه یا مغرضانه است. احادیث ایشان ابتدا در کتابهایی با قدمت بیش از هزار و صد سال و بیشتر ثبت شده (مانند کتاب کافی) که همهی آنها "سند متصل" تا خود زمان امام صادق علیهالسلام دارد. (سند متصل یعنی میدانیم چه کسانی به طور کتبی یا شفاهی حدیث را به نسل های بعدی منتقل کرده اند و خصوصیات فردی آنها از نظر صداقت، عدالت، مذهب و... چگونه بوده است). کتاب بحارالانوار و تمام کتابهای قرون بعد، احادیث کتاب های قدیمی مانند کافی را صرفاً بازنویسی کرده و با نظم و فصل بندی جدیدی عرضه کردهاند نه اینکه مستقیماً احادیث را به امام صادق علیهالسلام و آن هم پس از ۱۰۰۰ سال نسبت دهند.
👈 پاسخبهشبهاتفــجازی👇
@khobastbedaniem
🔴 «گلولههای لاستیکی آمریکایی اسباببازی نیستند، بلکه دارای یک هسته فلزی هستند.
این گلولههای لاستیکی میتوانند آسیب جسمی جدی ایجاد کنند و حتی میتوانند باعث کشتن افراد شوند»!!
پ.ن: پلیس رژیم صهیونسیتی سالهاست که از این گلوله ها به جهت سرکوب قیام های مردم فلسطین استفاده میکند...
وهمچنان این رژیمهای تروریستی برای کشورهای جهاد نسخه حقوق بشر مینویسند!!!...
👤شهاب .چ
🇮🇷 ی
@khobastbedaniem ایتا و سروش
8.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اجازه بدید مردم خودشون حجاب رو انتخاب کنند!!!!!
جماعت صورتی در کنار معاندان همیشه این ابهام رو در بین مردم بیان میکنند که آقا چیکار دارید که نفر بدحجاب بی حجابه. بزارید هر کسی هر طور دلش میخواد انتخاب کنه.
👌 پاسخ رهبر معظم انقلاب را بشنوید.
شنیدن و دیدن این ۸۳ ثانیه برای همه به خصوص مسئولان منفعل دولت واجب و ضروریست.
🇮🇷
@khobastbedaniem ایتا و سروش
🔴 چقدر ضد انقلاب سر این صحبت حضرت آقا در آن زمان به تخریب ایشان پرداختند، ولی حالا بعد از حدود ۴ سال حرفشان تایید شد و خود این شرکت آمریکایی استرازنکا اعتراف کرد که واکسنش خون را لخته می کند
🇮🇷
@khobastbedaniem ایتا و سروش
#تلنگر
کسی که اول معذرت خواهی میکند،شجاع ترین است!
اولین کسی که میبخشد قوی ترین است
و اولین کسی که فراموش میکند خوشحال ترین
@khobastbedaniem ✨
#تربیت_فرزند
در صحبت با کودکان لحن صدای شما والدین به اندازه کلام تان مهم است.
ماهرانه ترین پاسخ ها به کودک نیز می تواند زهرآگین باشد مثلا اگر هنگام بیان مطلب از روی درماندگی آهی بکشید و بگویید: "باز هم این کار را کردی تو هرگز نمیتوانی یاد بگیری...."
همراه کلمات محترمانه لازم است رفتار ما نیز محترمانه باشد برای نمونه می توان گفت: "من به توانایی و قضاوت تو ایمان دارم یکبار که تذکر بدهم خودت میدانی که بکنی"
@khobastbedaniem ✨
💠 #حدیث روز 💠
💎 نتیجه نافرمانى پدر و مادر
🔻امام هادی علیهالسلام:
اَلعُقُوقُ يُعَقِّبُ القِلَّةَ ويُؤَدّى إِلَى الذِّلَّةِ
❇️ نافرمانى پدر و مادر كمبود را به دنبال دارد و به خـوارى مى كشـد.
📚 بحارالأنوار، ج ۷۴ ، ص ۸۴
•┈┈••✾••┈┈•
@khobastbedaniem
#تلنگر
🔸خوشبختی به این نیست که به همه چیزهایی که می خواهی برسی...
به اینه که از همه ی چیزهایی که
داری لذت ببری
@khobastbedaniem ✨
#همسرداری
راههایی برای کنترل دخالتهای خانواده همسر
قبل از ازدواج با همسرتون بدون هیچ تعارفی در مورد میزان و نحوه رفت و آمد با خانوادههای هر دو طرف، زمانبندی ارتباطتون با اونا، ارتباط اقتصادی و سایر موارد مرتبط صحبت کنید.
دخالت خانواده همسر میتونه به زندگی مشترک زوجین آسیب جدی بزنه، اما خود زوجین میتونن با تعیین کردن حد و حدودی از این دخالتها راحت بشن.
@khobastbedaniem ✨
#تربیت_فرزند
با گفتن جملاتي همچون👇
"نترس، شجاع باش، ديگه بزرگ
شدي، براي تو زشته و..."
نه تنها مشكل حل نميشود.
بلكه خطر پاك كردن صورت
مسئله را هم به جان مي خريد.
پذيرش، بخش بزرگي از حل
مسئله است.
ترس كودك را اعم از اينكه
"درست و بجا" باشد و يا
"نادرست و نابجا" بپذيريد.
و در پی راه حلی برای درمان
آن باشید...
@khobastbedaniem ✨