📜حدیث قدسی ناب:
✅فِيمَا أَوْحَى اللَّهُ تَعَالَى إِلَى دَاوُدَ: يَا دَاوُدُ إِنِّي وَضَعْتُ خَمْسَةً فِي خَمْسَةٍ وَ النَّاسُ يَطْلُبُونَهَا فِي خَمْسَةٍ غَيْرِهَا فَلَا يَجِدُونَهَا وَضَعْتُ الْعِلْمَ فِي الْجُوعِ وَ الْجَهْدِ وَ هُمْ يَطْلُبُونَهُ فِي الشِّبَعِ وَ الرَّاحَةِ فَلَا يَجِدُونَهُ وَ وَضَعْتُ الْعِزَّ فِي طَاعَتِي وَ هُمْ يَطْلُبُونَهُ فِي خِدْمَةِ السُّلْطَانِ فَلَا يَجِدُونَهُ وَ وَضَعْتُ الْغِنَى فِي الْقَنَاعَةِ وَ هُمْ يَطْلُبُونَهُ فِي كَثْرَةِ الْمَالِ فَلَا يَجِدُونَهُ وَ وَضَعْتُ رِضَائِي فِي سَخَطِ النَّفْسِ وَ هُمْ يَطْلُبُونَهُ فِي رِضَى النَّفْسِ فَلَا يَجِدُونَهُ وَ وَضَعْتُ الرَّاحَةَ فِي الْجَنَّةِ وَ هُمْ يَطْلُبُونَهَا فِي الدُّنْيَا فَلَا يَجِدُونَهَا. (عدة الداعي و نجاح الساعي؛ ص179)
🔹از جمله سخنانى كه خداوند به داود وحى كرده اين است كه: خداوند میفرمايد: اى داود، من پنج چيز را در پنج چيز قرار دادهام، ولى مردم میخواهند آنها را از راه ديگر بدست آورند و قطعا به آن نمیرسند.
1. علم را در گرسنگى و تلاش قرار دادم، ولى عدهاى آن را با سيرى و راحتى میخواهند ولى نمیتوانند بيابند.
2. من عزت و شرف را در طاعت خودم قرار دادم، ولى آنها میخواهند بوسيله خدمت به سلاطین آن را بدست آورند كه موفق نمیشوند.
3. بینيازى را در قناعت قرار دادم، ولى آنها میخواهند بینيازى را در ثروت جستجو كنند كه بدست نخواهند آورد.
4. رضايت و خشنودى خود را در مخالفت بر نفسشان قرار دادم و حال اين كه آنان خشنودى را در رضاى هواى نفس طلب مینمايند ولى آن را نمییابند.
5. راحتى را براى مردم در بهشت قرار دادم، ولی آنها میخواهند در همين دنيا راحت باشند كه مسلماً نخواهد شد.
✅علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 @khoddamiyan
💢آیتالله خوئی مسیر مشهور بررسی احادیث را منحرف کرد
✔️گفتگوی صریح و جذاب شبکه اجتهاد با استاد شیخ محمد سند، استاد حوزه علمیه نجف:
🔹طریق که مرحله اثبات است، منبع حجیت نیست. متأسفانه سید احمد ابن طاووس مسیر را کج کرد و صحت را در مسیر طریق گذاشته نه در مسیر متن تا به مرحوم خویی رسید که ایشان متأسفانه این روش را به کمال خود رسانید.
🔹بزرگترین شاخص اعتبار حدیث، کتاب و سنت است که کار فقیه است و رجالی چنین توانایی ندارد. این روش فعلی که فقط به رجال بهاداده میشود بسیار خطرناک است و درد بیدرمان است.
🔹مرحوم آقای خویی میفرماید مبانی من خلاف مشهور است. ایشان هیچیک از مبانی مشهور در پذیرش روایات را قبول ندارد و این شاذ از مشهور است. حال این شاذ، مشهور شده است و بالعکس، روش مشهور در میان قدما، شاذ گردیده است. متأسفانه این روش کمکم به علم کلام و شبهات و … هم سرایت کرده است.
مشروح گفتگو👈 https://b2n.ir/082978
🆔 @khoddamiyan
🌺سه نکته از مکارم اخلاق بینظیر پیامبر:
✅امام صادق عليه السلام فرمودند:
۱. پيامبر نگاه خود را ميان اصحابش تقسيم مىكرد و به اين و آن يكسان نگاه مىكرد؛ به همان اندازه که به یکی مینگریست، به دیگران نیز بهمان اندازه نگاه مینمود.
۲. رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله هرگز ميان اصحابش، پاى خود را دراز نمىكرد.
۳. اگر شخصی به آن حضرت دست مىداد، رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله دست از دستش نمىكشيد تا او دست حضرت را رها سازد و چون مردم به اين شيوه آشنا شدند، هركس با آن حضرت دست مىداد زود دست خود را مىكشيد.
📜(الکافی، ج2،ص671)
🆔 @khoddamiyan
✅نکتة ظریفة: علاج واقعه، قبل از وقوع باید کرد.
🔷عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: غَلاَءُ السِّعْرِ يُسِيءُ الْخُلُقَ وَ يُذْهِبُ الْأَمَانَةَ وَ يُضْجِرُ الْمَرْءَ اَلْمُسْلِمَ.
🌹امام صادق عليه السلام:
افزايش قيمتها، سبب بدرفتارى است؛
امانتدارى را از ميان مىبَرَد؛
و انسان مسلمان را به ستوه مىآورد.
📚الکافی، جلد۵، صفحه۱۶۴، حدیث۶.
✅لزوم مدیریت و برنامهریزی در زندگی
🔷یکی از نابترین احادیث در زمینه توجه اسلام به تفریح و شادی و لذات حلال، این حدیث امام کاظم علیه السلام است.
🔷اسلام، دینی است که به همه ابعاد نیازهای انسان، توجه ویژه کرده، بر خلاف تمام مکاتب دیگر که تکبعدینگر هستند.
📜قالَ الإمام الکاظم عَلَيْهِ السَّلاَمُ: اجْتَهِدُوا فِي أَنْ يَكُونَ زَمَانُكُمْ أَرْبَعَ سَاعَاتٍ سَاعَةً لِمُنَاجَاةِ اللَّهِ وَ سَاعَةً لِأَمْرِ الْمَعَاشِ وَ سَاعَةً لِمُعَاشَرَةِ الْإِخْوَانِ وَ الثِّقَاتِ الَّذِينَ يُعَرِّفُونَكُمْ عُيُوبَكُمْ وَ يُخْلِصُونَ لَكُمْ فِي الْبَاطِنِ وَ سَاعَةً تَخْلُونَ فِيهَا لِلَذَّاتِكُمْ فِي غَيْرِ مُحَرَّمٍ وَ بِهَذِهِ السَّاعَةِ تَقْدِرُونَ عَلَى الثَّلاَثَةِ سَاعَاتٍ.
امام کاظم علیه السلام میفرمایند:
بکوشید که در زندگی، چهار برنامه داشته باشید:
۱. زمانی برای مناجات با خداوند
۲. زمانی برای معاش و بدست آوردن رزق و روزی
۳. زمانی برای معاشرت با برادران دینی مورد اطمینان
۴. زمانی برای انجام لذات حلال.
که البته بخش چهارم، باید حتما انجام شود تا قدرت بر انجام مناجات و معاش و معاشرت نیز داشته باشید.📜
(تحف العقول، ص۴۰9)
📋واقعا دین اسلام، چه دینی است که به همه نیازهای بشر، نه تنها توجه نموده، بلکه پاسخ به نیازهای طبیعی بشر را پایهای قرار داده برای درست انجام شدن نیازهای دیگرش.
📋چه کسی گفته اسلام، یعنی فقط عزا و مصیبت و گریه و عبادت و نماز و روزه؟
📋کدام دین، اینقدر به لذات حلال انسان، توجه کرده، بجز دین اسلام؟
✅علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 @khoddamiyan
🔺بسیاری از بحث های رایج اصول، لفّاظی است!
⏹آیت الله شبیری زنجانی:
🔹حدس میزنم آقای آسید ابوالحسن از نظر فهم روایت بر آقای نائینی مقدّم باشد. گویا خود آسید ابوالحسن هم همین عقیده را داشته است. آقای حاج فقیهی به تناسب قضیهای از آسید ابوالحسن نقل میکرد که ایشان میگفته اجتهاد، مذاقِ امامفهمی است. ایشان در این جهت خودش را مقدّم میدانسته و ظاهراً مقدّم هم بوده است.
🔹آسید محمود شاهرودی، شاگرد مرحوم نائینی بود ....از آقای آسید محمد شاهرودی، فرزند آسید محمود شاهرودی، پرسیدم: پدر شما راجع به آسید ابوالحسن و آقای نائینی چه میگفت؟ گفت: پدرم میگفت: از نظر قواعد آقای نائینی، مقدم است و از نظر فهم روایات، آقای آسید ابوالحسن.
🔹آسید ابوالحسن اجتهاد را «مذاقِ امامفهمی» میدانست و در فهم روایات، ذهن عرفی مستقیمی داشت و از این جهت بر آقای نائینی مقدّم بود.
🔺بسیاری از بحثهای رایج، لفّاظی است و از فطریات اولیه یا متّخذ از روایات نیست. ملاک در فقاهت، توجّه به فطریّات و فهم درست روایات است و آسید ابوالحسن در این جهت مقدّم بود.
📚 کتاب جرعهای از دریا، ج 2، ص 485
🆔 @khoddamiyan
آیت الله العظمی سبحانی در گردهمایی استادان اصول فقه: باید به صورت تدریجی در علم اصول دستکاری شود، زیرا علمی که در آن دستکاری نشود میمیرد، ولی کاملا هم از ریشه قطع نکنیم.
وی در پیشنهاداتی به استادان علم اصول تصریح کرد: در درجه اول ادله را چهارگانه میدانیم ولی ابوابی در این زمینه نداریم مثلا در باب حجیت ظواهر قرآن بحثی نکردهایم؛ آقایان میگویند یکی از ادله سنت است ولی آن را در حجیت خبر واحد خلاصه کردهایم؛ همچنین بابی باید برای حجیت اجماع داشته باشیم و دیگر اینکه بابی در حجیت عقل هم نداریم در حالی که باید مستقلا بحث شود لذا من بعد اگر قرار است کتابی بنویسیم باید بابی برای ادله اربعه باز کنیم.
https://www.khabaronline.ir/amp/1323338/
🆔 @khoddamiyan
سبک درس مقام معظم رهبری متأثر از نجف است.
سبک بحث فقهی ایشان بیشتر متأثر از نجفیها است به این معنا که با بررسی روایات باب و طرح روایات متعارض و جمعبندی به نتیجه میرسند و روش فقاهتی قمیها در درس ایشان کمتر دیده میشود.
ایشان کل درس سال را در تابستان مطالعه میکنند.
اعتقادی به تدریس اصول مستقل از فقه ندارند.
ایشان مناسب میدانند علم اصول در مقام تعلیم، مستقل از فقه نباشد.
ایشان رجالی ماهری هستند و در هر مسئلۀ رجالی، با قوت و اتقان، اظهار نظر میکنند که نشان میدهد قبلاً کار کرده و اتخاذ نظر کردهاند. و هر روایتی را نیز که مطرح میکنند به نوع سند از حیث اعتبار تصریح میکنند.
به نقل از شبکه اجتهاد
http://ijtihadnet.ir
🆔 @khoddamiyan
یکی از امتیازات درس فقهی مقام معظم رهبری این است که با حوصله و با دقت بسیار خوبی به سراغ منابع اصلی و روایات در هر مسئله میرود و تک تک آن روایاتی که مربوط به بحث است را مورد بررسی قرار میدهد و بعد از آن به یک جمعبندی میرسد، این اتکا و توجه بیشتر به روایات و جمعبندی آنها و استنطاق از این ادله یکی از وجوه مثبتی است که در درس رهبر معظم انقلاب وجود دارد.
همچنین نکته دیگر این است که بحثهای صرفاً فرضی و فروعاتی که ثمره ندارد یا مطرح نمیشود و یا کمتر مورد بحث قرار میگیرد. ایشان به بحثهایی میپرداختند که یک ثمره عملی فقهی هم داشته باشد.
تمایل ایشان به مکتب قمی در مقابل مکتب نجف موجب میشود خیلی اصول انتزاعی و اصول جدا از فضای فقه را علاقه ندارند، کما اینکه در بزرگان ما مانند شهید صدر که در مکتب نجف هستند وجود دارد. ایشان سعی میکنند بحث را کلیتر بیان کنند و به مباحثی که در فقه ثمره دارد بیشتر بپردازند.
به نقل از شبکه اجتهاد
http://ijtihadnet.ir
🆔 @khoddamiyan