✍دهم رمضان
به مناسبت وفات بزرگ بانوی اسلام، ریشه امامت و ولایت
🌹حضرت خدیجه کبری علیهاالسلام
⬅️در مقام بلند امالأئمه، حضرت خدیجه طاهره، همین بس که:
هرگاه نام خدیجه آورده میشد، پیامبر خدا به گریه میافتادند و میفرمودند: کجاست مثل خدیجه؛ همانند او، دیگر پیدا نخواهد شد.➡️
📜(کشف الغمة، ج1، ص360)
🆔 @khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی دهم: بازی با کودک
⬅️بازی با فرزندان، از توصیههای مؤکد و سیره مستمره اهل بیت علیهم السلام میباشد. ⬅️پیامبر خدا آنقدر با حسنین علیهما السلام بازی و تفریح میکردند که موجب حسادت برخیها مانند عایشه میشد.
⬅️بازی با فرزندان، اثرات تربیتی فوق العادهای در سنین بالاتر روی فرزندان میگذارد و سفارش ویژه شده است که کودکان باید در هفت سال اول زندگی، آزادانه مشغول بازی باشند و آنها را محدود و محصور نکنیم.
⬅️روزی امام حسين عليه السلام با كودكان مشغول بازى بودند. پيامبر خدا نزد آنان آمد و دستهاى خود را باز كرد كه امام حسين را در آغوش بگيرد، امام حسين از اين طرف به آن طرف فرار مىكرد، پيامبر خدا همچنان میخنديد تا حسين عليه السلام را گرفت. آنگاه يكى از دستهاى خود را زير چانه حسين و دست ديگر را پشت سر آن حضرت گرفت و دهان خود را بدهان حسين نهاد و او را بوسید و فرمود: حسين از من است و من از حسينم. (کامل الزیارات، ص53)
⬅️همچنین نقل شده که زمانی که حسن و حسین کودک بودند، روزی رسول خدا که دید آنها در حال بازی هستند، هر دو را بلند کرد، یکی را بر شانه راست خود گذاشت و دیگری را بر شانه چپ خود. مردی به آنها گفت: «ای بچهها، خوب مرکبی دارید.» پیامبر فرمود: «و اینها خوب سوارهایی هستند. به راستی این دو کودک، ریحانههای من در دنیایند.» (کتاب سلیم بن قیس، ج2، ص733)
⬅️همسر پیامبر نقل میکند که روزی رسول خدا در خانه خوابیده بودند؛ حسین آمد و من سعی کردم او را سرگرم کنم که مبادا پیامبر بیدار شوند، چند لحظه از او غفلت کردم و او داخل اتاق شد. دنبال او رفتم، دیدم روی شکم پیامبر نشسته است، خواستم او را بگیرم که پیامبر فرمود: فرزندم را به حال خود واگذار. سپس پیامبر برخاسته، وضو گرفتند و مشغول نماز شدند. هنگام سجده، حسین بر پشت پیامبر سوار شد، پیامبر قدری درنگ کردند تا پایین آمد. چون حضرت، قیام کردند، حسین بازگشت و پیامبر او را در بغل گرفتند تا از نماز خود فارغ شدند... .(أمالی شیخ طوسی، ص316)
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
هدایت شده از معارف ناب قرآن و حدیث
🌺روز بزرگداشت شیخ صدوق🌺
🔶محمد بن علی بن حسین بن موسی بن بابویه قمی مشهور به شیخ صدوق؛ از علمای شیعه در قرن چهارم هجری قمری.
🔶زندگی🔻
شیخ صدوق۲۰ سال در قم با پدرش زندگی کرد و از وی و دیگر علمای قم دانش آموخت و سپس به درخواست اهل ری به آنجا رفت و سپس برای زیارت امام_رضا علیه السلام به مشهد رفت و در بازگشت در نیشابور ساکن شد و بزرگان آن شهر از دانش او بهره گرفتند و سپس به ری بازگشت.
🔶مشهورترین شاگردان🔻
🌱سید مرتضی، شیخ مفید و تلعکبری.
🗓تاریخ ولادت🔻
🔶حدود سال ۳۰۵ق.
🗓تاریخ وفات🔻
🔶وی در سال ۳۸۱ق با بیش از هفتاد سال سن درگذشت و در شهر ری دفن شد. قبر او امروزه در قبرستانی با نام قبرستان ابن بابویه، زیارتگاه مردم است.
📚منبع: مفاخر اسلام، علی دوانی، ج3.
@khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی یازدهم: رعايت مساوات ميان فرزندان
⬅️يکى از حقوق فرزندان بر پدر و مادر اين است که والدین، رعايت عدالت و مساوات را ميان فرزندان داشته باشند و يکى را بر ديگرى در اظهار عشق و محبت، مقدم نکنند. اگر فرزندى را مىبوسد به فرزند ديگرش بى توجه نباشد، اگر سوغاتى مىخرد براى همه آنها بخرد و... .
⬅️از مهمترین مسائلی که شاید باعث سرخوردگی فرزندان در خانه شود، فرق گذاشتن بین فرزندان میباشد.
⬅️پيامبر اکرم میفرمایند: از خدا بترسيد و ميان فرزندان خود با عدالت رفتار کنيد، همانگونه که دوست داريد آنان به شما در نيكى و لطف با عدالت رفتار کنند. (مکارم الأخلاق، ص220)
⬅️روزى پيامبر اکرم مردى را ديد که دو فرزند خود را به همراه داشت؛ يکى را بوسيد و ديگرى را واگذاشت و نبوسید. حضرت به او فرمود: چرا ميان آنها به عدالت رفتار نکردى؟ (مکارم الأخلاق، ص220)
⬅️بنابراین باید مواظب باشیم بین فرزندانمان، کينه درست نکنيم.
⬅️همین بیعدالتیها و کینهها، موجب اختلافات و دعواها بین برادران و خواهران در بزرگسالی شده و موجب فروپاشی خانوادهها میگردد.
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی دوازدهم: احترام گذاشتن به فرزند
⬅️يکى از حقوق فرزند بر پدر و مادر آن است که به او احترام بگذارند و براى او شخصيت قائل شوند.
⬅️بايد بدانيم فرزند ما يک انسان است و هر انسانى به شخصيت خويش علاقهمند است. او دوست دارد تا ديگران براى او احترام قائل شوند.
⬅️پدر و مادر بايد از کلمات توهينآميز و خلاف ادب و کارهاى پرخاشگرانه نسبت به فرزندان خود بپرهيزند، زيرا احترام و تکريم به فرزند، از عوامل رشد شخصيت آنان است.
⬅️پيامبر اکرم میفرمایند: فرزندانتان را گرامى بداريد و آنها را خوب تربيت كنيد. (مکارم الاخلاق، ص222)
⬅️در اينکه چگونه به کودکان احترام کنيم به امور ذيل توجه کنيد:
1- به آنها سلام کنيم.
2- با احترام آنها را صدا کنيم.
3- به آنها ناسزا نگوییم و نام حیوانات را بر آنها نگذاریم و القاب نامناسب استفاده نکنیم.
4- به حرف آنان همچون بزرگترها توجه کنيم.
5- به وعدههايى که به آنان مىدهيم عمل کنيم.
6- به خواستههاى آنان توجه کنيم و اگر نمىتوانيم نياز آنها را تأمين کنيم، با منطق صحيح آنها را قانع کنيم.
7- انتظارات ما از آنان به اندازه قدرت و توان و ظرفيت آنها باشد.
8- در مهمانىها و مجالس عمومى با آنان برخوردى همچون بزرگترها داشته باشيم.
9- به آنان به خاطر اشتباهات و لغزشها توهين نکنيم.
10- در کارهايى که از او ساخته است به او مسئوليت بدهيم.
11- از کارهاى مثبت و شيرين او قدردانى کنيم.
12- در برخى از امور که مىتواند طرف مشورت باشد، با او مشورت کنيم.
13- به نيازهاى روانى و عاطفى آنها پاسخ دهيم به آنها اظهار علاقه کنيم و به آنها بگوییم من شما را دوست دارم.
14- به پرسشهاى دينى و مذهبى او پاسخ مناسب بدهيم.
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی سیزدهم: کودک لوس
⬅️محبت زياد به کودک نه تنها سودمند نيست، بلکه به حال او زيان دارد.
⬅️با این که در اسلام درباره اظهار علاقه نسبت به کودکان سفارش شده است، اما این مهرورزی نباید مصالح واقعی را تحت الشعاع قرار بدهد، بلکه باید با اظهار محبتِ مهارشده با کودکان رفتار کرد. زیرا در برخی از موارد، اظهار محبتِ بیحساب، باعث فدا شدن مصالح بزرگتری شده و یا موجب سوء استفاده کودک و در اصطلاح عامیانه «لوس» شدن او میگردد.
⬅️باید توجه داشت نوازشهای بدون حد و حصر و خارج از حد اعتدال، اثرات سوئی را بر روان کودک بر جای میگذارد.
⬅️پُرتوقعی، زودرنجی، ضعف در برابر مشکلات، ناامیدی، عقده حقارت، سرخوردگی از اجتماع و بسیاری فشارهای روانی دیگر، زاییده ارتباطات مهرآمیز افراطی با کودک است.
⬅️وقتى کودک ببیند پدر و مادر، هميشه مطابق ميل او رفتار مىکنند، به تدريج، دايره خواستههايش وسيعتر مىشود و روز به روز بر استبداد و سلطهطلبى او افزوده خواهد شد.
پسر يا دختر لوس، وقتى ازدواج کرد، از همسرش توقع دارد که بيشتر از والدين خود، مطيع فرمان او باشد و چون به مقصد خود نمىرسد با شکست مواجه مىشود.
⬅️کودک اگر وقتى در منزل است دچار سختى و ناراحتى نشود، در بزرگى در برابر تلخىها و ناراحتىها از پا در خواهد آمد.
⬅️بنابراین، والدین باید خواستههای فرزندان را مدیریت کنند تا نه فرزندان از خواستههایشان محروم شوند و نه به همه خواستههایشان پاسخ مثبت داده شده و لوس شوند.
⬅️باید اعتدال را رعایت نمود و زمینه اقتدار و مدیریت و تحمل سختیها و مشکلات را در کودک بوجود آورد.
✅امام سجاد علیه السلام مىفرمايند:
⬅️بهترين پدر برای فرزند، پدری است که نيکى و محبت به فرزندان، او را از حدّ اعتدال خارج نکند و بدترين فرزند برای پدر، فرزندی است که در اثر تقصير از انجام وظايف خود، پدر را از خود ناراضى کند. (مسند الإمام السجاد علیه السلام، ج2، ص408)
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی چهاردهم: برخورد غير مستقيم
⬅️رفتار ناپسندى که از فرزند خويش مىبينيد به روى وى نياوريد زيرا گاهى اوقات بايد تغافل نمود؛ يعنى وقتى والدین فهميدند که فرزندشان، مرتکب کارى قبيح شده است، خود را به نداستن بزنند؛ اما سعى را بر آن دارند که به نحو خردمندانهاى اين مشکل را برطرف کند.
⬅️یکی از بهترین روشها برای برخورد غیر مستقیم، استفاده از قصه و حکایت و داستان است.
⬅️والدین باید با نقل يک قصه به کودک وانمود کنند که هر کس فلان کار را انجام بدهد، کار زشت و ناپسندى را انجام داده است؛ چون اگر شما صريحاً به روى او بياريد که فلان اشتباه را مرتکب شده است، فوراً درصدد دفاع از خويش بر مىآيد و چه بسا به دروغگویی و انکار روی بیارد و یا موجب تجرّی و جرأت بر انجام دوباره آن گردد.
⬅️قرآن کريم نيز براى تربيت بشر از قصه استفاده کرده است و نقل قصه را وسيله زدودن غفلتها و عامل عبرت براى خردمندان مىداند:
⬅️«لَقَدْ كانَ في قَصَصِهِمْ عِبْرَةٌ لِأُولِي الْأَلْبابِ» (یوسف، آیه 111)
⬅️البته پدر و مادر باید در نقل قصه، شرايط سنى و عقلى فرزند را در نظر بگيرند و داستانهایی را بیان کنند که هم آثار اعتقادی و اخلاقی و اجتماعی داشته باشد و هم در حدّ فهم فرزند باشد و بتواند آن را بطور ملموس، درک کند و با آن ارتباط برقرار کند.
⬅️بنابراین، باید بهترين داستان انتخاب و بیان شود، همانطور که قرآن مىفرمايد: «نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ» (یوسف، آیه 3)
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی پانزدهم: وفا به وعده نسبت به کودک
⬅️وفای به وعده، يکى از نشانههاى مؤمن است.
⬅️يکى از وظايف پدر و مادر آن است که براى تربيت فرزند نسبت به وعدهاى که به او مىدهند، وفا کنند.
⬅️وفای به عهد وظیفهای دینی و عقلی است که نسبت به دیگران، به ویژه کودکان در سیره معصومان علیهم السلام مورد توجه ویژه قرار گرفته است. اگر ما به وعدههای خود به کودکان عمل نکنیم، شخصیت فرزندان را تحقیر کرده، به آنان درس دروغگویی میدهیم و با گفتار بی عمل خود، سخنانی را هم که در آینده خواهیم گفت، از پیش، بیاعتبار میسازیم.
⬅️رسول خدا صلی الله علیه و آله میفرمایند: کودکان را دوست بدارید و به آنها محبت کنید و هنگامی که به آنان وعدهای دادید، به آن وفا کنید؛ زیرا آنان روزی خود را در دست شما میبینند. (الکافی، ج6، ص49)
⬅️همچنین امام کاظم علیه السلام مىفرمايند: هرگاه به کودکان، وعدهای داديد، به آن وفا کنيد، زيرا آنان گمان مىکنند که شما رازق آنها هستيد و خداوند براى هيچ چيز به اندازه تجاوز به حقوق زنان و کودکان غضب نمىکند. (الکافی، ج6، ص50)
⬅️یکی از وعدههای دروغی که برخی والدین انجام میدهند، وعدههای است که هنگام گریه یا اذیت کردن فرزند به او میدهیم که مثلا اگر گریه نکنی یا فلان کار را نکنی، برایت فلان خوردنی یا اسباب بازی را میخرم یا تو را به پارک میبرم و... . این وعدهها اگر عملی نشود، در واقع داریم در روز روشن، دروغگویی را به فرزندانمان بصورت کاملا عملی آموزش میدهیم و نتیجهاش را در آیندهای نچندان دور خواهیم دید.
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی شانزدهم: تأثير غذاى حرام در کودک
⬅️يکى از امورى که در تربيت فرزند تأثير فراوان دارد، تغذيه از حلال و پرهيز از لقمه حرام است.
⬅️به همين جهت امام سجاد علیه السلام مىفرمايد: حق شکم اين است که آن را ظرف حرام قرارش ندهی، چه کم و چه زیاد؛ حتى در حلال آن نيز ميانهروى كنى و آن را از حدّ تقويت، به حدّ حقارت و ناجوانمردى مرسانى. (تحف العقول، ص258)
⬅️همچنین پيامبر اکرم صلی الله علیه و آله مىفرمايند: عبادت با تصرف حرام، مانند ساختمان سازى روى شنزار است. (عدة الداعی، ص153)
⬅️و در سخن ديگر مىفرمايند: ترک يک لقمه حرام، نزد خداوند محبوبتر از هزاران رکعت نماز مستحبى است. (تنبیه الخواطر، ج2، ص120)
⬅️يکى از دانشمندان، شبى پسرش را با خود به مسجد آورده بود. پسر از ورود به مسجد خود دارى کرد و در حياط مسجد نشست. پس از رفتن پدر به مشک آبى که در حياط مسجد بود، سوزنى فرو برد و با آبى که از آن مىريخت بازى مىکرد. پس از پايان نماز، پدر از اين موضوع خبر يافت و بسيار ناراحت شد. به خانه رفت و به همسرش گفت: من در تغذيه و رعايت آداب و رسوم اسلامى، پيش و پس از انعقاد نطفه و در دوران کودکى فرزندمان سعى تمام کردهام، ولى عمل امروز اين کودک، نشانگر تقصير يکى از ماست. مادر گفت: ياد دارم که در هنگام باردارى به منزل همسايه رفته بودم که درخت انار آنها توجه مرا به خود جلب کرد. به يکى از انارها سوزنى فرو بردم و مقدارى از آب انار را چشيدم!
⬅️آرى غذاى حرام و شبههناک در هر دورانى از زندگى، اثر نامناسب بر انسان مىگذارد و در رفتار او بروز خواهد کرد و مىبينيم سوزنى که مادر در دوران باردارى به انار درخت همسايه فرو کرده، در تکوين شخصيت کودک اثر گذاشته است.
⬅️فرزندان، امانت الهی در دست ما هستند، مواظب تغذیه روحی و جسمی آنها باشیم و اموال حلال یا شبههناک وارد منزل نکنیم.
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی هفدهم: تنبيه فرزند
⬅️تنبيه به معناى آگاه ساختن است.
⬅️وقتى که فرزند، مرتکب کار ناپسندى شد، بايد او را به زشتى کار ناپسندش آگاه ساخت.
⬅️متأسفانه بسيارى از پدر و مادرها، تنها وسيله تنبيه را منحصر در دشنام دادن يا کتک زدن مىدانند، با اينکه تنبيه راههاى مختلفى دارد، مانند سکوت کردن، نگاه پر معنا به او کردن يا قهر کردن به صورت موقت.
⬅️از نظر اسلام، انسان جز در موارد ضرورى، حق تنبيه بدنى را حتى نسبت به حيوان ندارد، چه برسد به انسان، آن هم کودک ناتوان.
⬅️به چند روايت توجه کنيد:
1- کودکان خود را به جهت گريه کردنشان نزنيد، زيرا گريه کودک به مدت چهارماه، شهادت بر يگانگى خداوند و چهارماه دوم، درود بر پيامبر وآل اوست و چهارماه سوم، دعا براى پدر و مادرش مىباشد. (التوحید، ص331)
2- همسران خود را تنبيه بدنى نکنيد که در اينصورت بايد قصاص شويد. (جامع الأخبار، ص158)
3- به صورت حیوانات نزنيد، زيرا تسبيح خدا مىگويند. (المحاسن، ج2، ص633)
4- امام سجاد علیه السلام، بيست بار با شترش به حج مشرف شد و حتی يک تازيانه هم به حيوان نزد. (المحاسن، ج2، ص362)
⬅️چند توصيه درباره تنبيه فرزند:
1- رفتارهاى غير منتظره کودکان را تا حدودى بايد تحمل کرد. خطاى کودک را هميشه گناهى نابخشودنى تصور نکنيم که مجبور به تنبيه باشیم. کمى هم گذشت، صبر وحوصله داشته باشيم.
2- در تنبيه، عمل بد کودک را نکوهش کنیم، نه خود او را. اگر او مورد نکوهش قرار مىگيرد باید به خاطر آن عمل ناپسندش باشد.
3- تنبيه خوب است، ولى نبايد افراط آميز باشد.
4- در تنبيه، نباید احساسات را دخالت داد.
5- تنبيه را آنچنان انجام دهيم که بعداً محتاج به نازکشى فوق العاده نشویم.
6- در همه حال بر اعصاب خود مسلط باشيم و تنبیهی نکنیم که بعداً پشیمانی فایدهای نداشته باشد.
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan
📜سلسله نکات طلایی تربیت فرزند
#تربیت
#فرزند
#نکات
✅نکته طلایی هجدهم: توجه عاطفی بیشتر به دختر
⬅️اسلام بین دختر و پسر فرق نمیگذارد و ملاک برتری را در تقوا میداند و خداوند به هر کس بخواهد دختر و به هر کس که خواست پسر میدهد. مهم این است که فرزند، سالم و صالح باشد.
⬅️قرآن کریم میفرماید: «یَهَبُ لِمَن یَشَاءُ الذُّکُورَ اَو یُزَوِّجُهُم ذُکْرَاناً وَ اِنَاثاً وَ یَجعَلُ مَن یَشَاءُ عَقِیماً اِنَّهُ عَلِیمٌ قَدِیرٌ؛ خداوند به هر که بخواهد دختر و به هر که بخواهد پسر میدهد و یا پسر و دختر را با هم به وی عطا میکند و آن که را بخواهد نازا مینماید. به درستی که او دانای تواناست».(شوری، آیه 49-50)
⬅️اسلام، شدیداً سنت ناپسند و جاهلی اکراه از دختر داشتن را رد میکند و بر خلاف افکار ظاهربین که پسر را بیشتر دوست میدارند، در بعضی از موارد، دختر را برتر از پسر قلمداد میکند و دلیل آن را وجود پارهای از ویژگیهای ذاتی که در درون آنهاست، برمیشمارد.
⬅️رسول خدا صلی الله علیه و آله در این باره میفرماید: دختران چه فرزندان خوبی هستند؛ با لطافت و مهربان، پر تلاش و کوشش، یار و غمخوار، مبارک و پر برکت. (الکافی، ج6، صص5)
⬅️همچنین فرمودهاند: خداوند متعال بر دختران مهربان تر است تا پسران. (وسائل الشیعة، ج21، ص367)
⬅️در برخی موارد، دختران برتری نیز دارند. امام صادق علیه السلام میفرمایند: دختران نیکی و پسران نعمت اند و همانا بر نیکی ها پاداش داده و از نعمت ها سؤال می شود. (الکافی، ج6، ص6)
⬅️اسلام با در نظر داشتن روحیات لطیف دختر، به والدین دستور داده که در برخی از رفتارهای خانوادگی مانند تقسیم هدایا، دختران را مقدم شمارند.
⬅️پیامبر در این زمینه میفرمایند: کسى که بازار مىرود و تحفهاى براى خانواده خود مىخرد، پاداش کسی را دارد که صدقه به نیازمندان میدهد و هنگامى که مىخواهد تحفه را تقسيم کند نخست بايد به دختر بدهد و بعد به پسران بدهد، چرا که هر کس دخترش را شاد و مسرور کند چنان است که گويى کسى از فرزندان اسماعيل را آزاد کرده باشد. (أمالی صدوق، ص577)
✅در نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام سهیم باشید و برای دیگران نیز ارسال فرمایید.
✍علی اکبر خدامیان آرانی
🆔 https://eitaa.com/khoddamiyan